Beste VPN Service in 2020

VPN op iPad

Misschien heb je al een abonnement dat binnenkort afloopt en wil je overstappen, of wellicht ben je helemaal nieuw in de VPN-wereld.

Dan heb je misschien moeite met het kiezen van een (nieuwe) provider. Er zijn op het moment namelijk ruim 300 VPN-aanbieders die hun uiterste best doen om nieuwe klanten te werven.

Hoe dan ook ben je bij ons aan het juiste adres!

Deze pagina is namelijk toegewijd aan onze top 5 beste VPN-diensten. 

Er is voor ieder wat wils, van de budget-kandidaten tot de bourgeoisie onder de VPN-gebruikers. Let maar op! ⤵️

Top 5 Beste VPN-Services op een rij

NordVPN

NordVPN
Beste voor all-round gebruik
4.8/5

ExpressVPN

ExpressVPN
Beste voor snelheidsfanaten
4.8/5

CyberGhost

CyberGhost logo
Beste voor Netflixabonnees
4.5/5

Private Internet Access

Private Internet Access logo
Beste voor een custom ervaring
4.5/5

Windscribe

Beste voor budgetgebruikers
4/5

Wat is een VPN?

De afkorting “VPN” staat voor Virtual Private Network, oftewel Virtueel Privénetwerk. Een VPN verbindt simpel gezegd je PC, smartphone of tablet met een andere computer – een server op afstand – ergens op het internet. Zo stelt de VPN je in staat om op het internet te surfen via de internetverbinding van die server.

Dus als die server zich in een ander land begeeft zal het lijken alsof jouw eigen verbinding ook uit dat land komt. Zo kun je mogelijk toegang krijgen tot content die je normaal gesproken niet zou kunnen bekijken.

De zogeheten VPN-tunnel waardoor je internetverbinding wordt geleid wordt daarnaast ook versleuteld. Daardoor wordt je data ontoegankelijk en onleesbaar gemaakt voor externe partijen.

Hoe helpt een VPN?

Dat is een goede en zeker niet onbelangrijke vraag! Een paar van de mogelijkheden waarop een VPN je kan helpen, zijn:

  • Het omzeilen van geografische beperkingen op websites of het streamen van audio en video
  • Het bekijken van streaming media zoals Netflix en BBC iPlayer
  • Jezelf beschermen tegen spionage op onbetrouwbare WiFi-hotspots
  • Het verkrijgen van tenminste enige anonimiteit online door je ware locatie te verbergen
  • Jezelf beschermen tegen logging tijdens het torrenten.

Hoe werkt een VPN?

Wanneer je je computer (of een ander apparaat, zoals een smartphone of tablet) aansluit op een VPN, lijkt het erop dat hij zich op hetzelfde lokale netwerk als de VPN-dienst bevindt. Al je netwerkverkeer wordt via een beveiligde verbinding – de bovengenoemde tunnel – naar de VPN gestuurd.

Omdat je computer zich gedraagt alsof hij zich op het netwerk bevindt, kun je op deze manier veilig toegang krijgen tot lokale netwerkbronnen, zelfs als je aan de andere kant van de wereld bent.

Je zult ook in staat zijn om het internet te gebruiken alsof je aanwezig bent op de locatie van de VPN, wat een aantal voordelen heeft als je gebruik maakt van openbare WiFi of geo-blocked websites.

VPN in werking

Wanneer je op het web surft terwijl je verbonden bent met een VPN, neemt je computer contact op met de website via de versleutelde VPN-tunnel. De VPN stuurt het verzoek voor je door en stuurt het antwoord van de website terug via dezelfde beveiligde verbinding, zoals op de bovenstaande afbeelding.

Als je je bijvoorbeeld verbindt met een Amerikaanse VPN-server om toegang te krijgen tot Netflix, zal Netflix je verbinding zien als afkomstig uit de VS.

#1 NordVPN – Beste voor all-round gebruik

NordVPN is een geweldige VPN-dienst onder andere vanwege de verscheidenheid aan veiligheidsmaatregelen. Je verbinding met een van de 5000+ servers die verspreid liggen over 59 landen (ten tijde van het schrijven van dit artikel) wordt geregeld door een VPN-protocol naar keuze: OpenVPN of IKEv2/IPSec.

Daar bovenop wordt een pantser van beveiliging op militair niveau geplaatst door de 256-bit AES-encryptie. Zie dat maar eens te doorbreken!

Voeg daar nog eens aan toe dat het in Panama gebaseerde bedrijf zich aan een zero-logs policy houdt, ingebouwde DNS-lekbeveiliging en een kill switch biedt, en je hebt qua privacy en veiligheid een topkandidaat gevonden.

Daar eindigt het plezier echter niet: ook de snelheden zijn een compliment waard. Waar veel VPN-diensten al snel hun momentum compleet verliezen, houdt NordVPN het goed vol. Het is niet de állersnelste dienst, maar hij is zeker niet langzaam.

NordVPN iOS
Onze beoordeling:
4.8/5

Een andere reden waarom wij NordVPN tot onze #1 hebben verkozen, is zijn brede inzetbaarheid. Naast het feit dat je uiteraard voor al je standaard beveiligingsbehoeften bij NordVPN terecht kunt, kun je hem ook samen gebruiken met bijvoorbeeld de Tor-browser via Onion over VPN.

Daarnaast zijn alle servers P2P-vriendelijk en kun je gemakkelijk buitenlandse Netflix content streamen. Zelf hebben wij slechts een enkele keer ondervonden dat een Amerikaanse server ons de content niet liet afspelen. Dat is echter bijna een unicum: veel VPN-services vergen vaak meerdere pogingen om met succes de serie of film weer te geven die je wilt zien.

Ten slotte is er nog de gebruiksvriendelijkheid van de NordVPN-clients. Deze zijn in onze ogen ook dik in orde en erg intuïtief in gebruik, al dan niet ietwat oninteressant qua uiterlijk. Het geheel functioneert echter naar behoren op zowel de mobiele apparaten als op PC’s en routers. Dat is wel zo handig als je gebruik wilt maken van alle 6 verbindingen die je kunt aangaan met de service! 😉

Weten wat dit kost? Je kunt voor €2,62 per maand een driejarig abonnement afsluiten. Klinkt toch als een droom, of niet?!

Voordelen

Nadelen

#2 ExpressVPN – Beste voor de snelheidsfanaten

ExpressVPN MacOS
Onze beoordeling:
4.7/5

De in de Britse Maagdeneilanden gebaseerde ExpressVPN is een zeer waardige concurrent voor de troon waarop NordVPN nu zit. Als we een gedeelde eerste plek konden uitdelen, hadden we dat hier dan ook gedaan! Helaas betaal je wel bijna het dubbele bij deze VPN-service: het laagste maandtarief komt neer op €5,99. We gaan je echter meteen laten zien waarom ExpressVPN dit prijskaartje waard is!

Je krijgt om te beginnen toegang tot 3000+ servers verspreid over 94 landen waarmee je met 5 apparaten verbinding mee kunt aangaan. Dit is tevens niet zomaar een verbinding; dit is de snelste verbinding met een VPN-dienst die wij tot nu toe hebben gezien. Je kunt er ook rustig van uit gaan dat deze verbindingen uitermate veilig zijn. ExpressVPN houdt zich namelijk niet alleen aan een streng zero-logs policy, maar heeft ook TrustedServer Technologie geïmplementeerd en meegewerkt aan onafhankelijke audits.

Daarnaast laat het bedrijf je gebruik maken van verscheidene VPN-protocollen, welke vervolgens worden aangekleed met een 256-bit AES-encryptie.

Hiermee mag je overigens ook gerust aan P2P-verkeer deelnemen, want dat staat ExpressVPN ook gewoon toe! Ook is het met behulp van ExpressVPN meermaals gelukt om de Netflix-blokkade te omzeilen.

Uiteraard eindigt onze beknopte samenvatting van de functionaliteiten van deze dienst niet hier. Het is namelijk ook noemenswaardig dat je een kill switch en een eigen anonieme DNS krijgt en je gebruik kunt maken van split tunnelling.

We zijn dus ook erg te spreken over ExpressVPN. Een enkele kanttekening die we nog bij deze dienst willen plaatsen is dat er wel gebruikt gemaakt wordt van virtuele servers. Deze beslaan echter minder dan 3% van het geheel, dus maak je geen zorgen! Bovendien heeft ExpressVPN een lijst waarop te zien valt waar de virtuele servers liggen.  

Voordelen

Nadelen

#3 CyberGhost – Beste voor Netflix

CyberGhost is met zijn jeugdige, moderne aanpak over het algemeen al een goede VPN, maar krijgt bij ons vooral de voorkeur om het Amerikaanse Netflix-aanbod en andere buitenlandse content te deblokkeren. Het in Roemenië gebaseerde bedrijf heeft op het moment 5.900+ servers in 89 landen.

Hieronder vallen specifieke torrenting-servers en streaming-servers. Je kunt daarbij 7 actieve verbindingen aangaan met de VPN. Voor een prijs vanaf €2,75 per maand valt hierover zeker niet te klagen!

Hoewel CyberGhost niet de snelste VPN-dienst op de markt is, is deze wel ontzettend betrouwbaar en rijk aan extra functionaliteiten. Denk hierbij aan een kill switch, DNS-lekpreventie, ad-blocking en nog meer. Voor een meerprijs van €5,- kun je ook nog een dedicated IP-adres krijgen.

Naast het feit dat de dienst goed is uitgerust, is deze ook uitermate veilig. Het bedrijf houdt zich aan een zero-logs policy. Dit kan ook daadwerkelijk omdat de Roemeense regering een wet omtrent het bijhouden van gebruikersgegevens heeft verworpen.

CyberGhost iOS
Onze beoordeling:
4.5/5

Daarnaast krijg je toegang tot verscheidene VPN-protocollen en worden je gegevens versleuteld met de gouden standaard in de VPN-branche: 256-bit AES-encryptie.

De clients functioneren ook buitengewoon goed. Naast het – in onze mening – leuke en unieke uiterlijk van de verschillende apps en extensies krijgen we ook een totaalpakket dat gewoonweg goed functioneert.

Je krijgt toegang tot geavanceerde instellingen zoals in veel andere VPN-clients, maar daarnaast kun je ook filteren per soort server (alle servers, torrenting servers en streaming servers). Waar kun je nog meer om vragen?!

Voordelen

Nadelen

#4 Private Internet Access – Beste voor een custom ervaring

Onze beoordeling:
4.5/5

Private Internet Access is een in de VS gevestigde dienst. Maak je echter geen zorgen: ook deze houdt zich aan een streng zero-logs policy. Stapel hier bovenop ook nog eens een paar optimale veiligheidslagen zoals configureerbare versleutelingsniveau’s (waaronder 256-bit AES-encryptie), meerdere VPN-protocollen en IP- en DNS-lekpreventie, en je hebt een heerlijke VPN-lasagne! 🍴

Uiteraard gaat een VPN-ervaring verder dan alleen de veiligheid hiervan. Zo krijg je ook toegang tot 3335+ servers in ruim 30 landen. Daarmee mag je ruim 10 gelijktijdige verbindingen maken.

Deze verbindingen worden nog verder aangekleed door allerlei features, zoals een kill switch, port-forwarding en ad- malware- en track-blocking

Dit alles is in te stellen in de clients van van Private Internet Access. Het kleurenschema hiervan zelfs configureerbaar; je kunt kiezen tussen dark mode en light mode.

Daarnaast kun je de PC-clients in combinatie met Tor gebruiken. Zo kun je nog een extra laag veiligheid en privacy toevoegen aan je VPN-ervaring.

Het is echter ook niet geheel onbelangrijk dat de dienst ook het anonimiseren en spoofen van je locatie goed doet. Daar kunnen we gelukkig kort en bondig over zijn: Private Internet Access is ook uitermate zeker geschikt voor deze doeleinden.

Het lukte ons niet elke keer om het Amerikaanse Netflix-aanbod te deblokkeren. Het vergde soms eerder een poging of 3, maar het lukte uiteindelijk wel.

Maar het wordt echter nog beter: Private Internet Access is ook zeer P2P-vriendelijk. Daar maken ze geen groot geheim van: je kunt je torrenting-verkeer via zo’n beetje elke server laten lopen.

Wel zo handig dan dat de verbindingssnelheid bij Private Internet Access ook dik in orde is. We wisten snelheden te behalen die erg in de buurt kwamen van die van ExpressVPN. Dit alles voor een maandprijs van €2,99 per maand bij een eenjarig abonnement.

Voordelen

Nadelen

#5 Windscribe – Beste Goedkope VPN

En dan nu de uitverkorene voor de budgetgebruikers: Windscribe. Laten we het grootste verkooppunt dan ook maar meteen benoemen: bij Windscribe kun je een gratis abonnement afsluiten. Daarnaast zijn er ook nog verschillende opties voor betaalde abonnementen. Zo kun je zelf eentje samenstellen of voor een standaard Pro abonnement of groepsabonnement (ScribeForce) gaan.

Hoe dan ook krijg je bij het gratis abonnement standaard 10GB bandbreedte als geregistreerde gebruiker. Daarbij heb je toegang tot servers in 10 landen.

Uiteraard krijg je toegang tot meer functionaliteiten als betalende gebruiker, maar je krijgt hoe dan ook toegang tot een aantal basisfuncties.

Windscribe Windows
Onze beoordeling:
4/5

Deze omvatten onder andere een kill switch, een firewall, ad- malware- en track-blocking en zoveel verbindingen als je wilt. Overigens is het als internetbewoner misschien ook leuk om te weten dat je voorzien zult worden van een aardige dosis memes via hun website en social media.

Maar even terug ter zake: net als alle andere VPN-diensten die men serieus hoort te nemen, houdt WindScribe zich ook aan een zero-logs policy – ook al is het bedrijf gebaseerd in Canada. Gezien het feit dat Canada geen bindende wetten heeft omtrent het bewaren van gebruikersgegevens, is dit volledig haalbaar.

Daarnaast geeft het bedrijf je keuze uit 2 VPN-protocollen en een proxy-protocol. De beveiliging hiervan wordt geregeld door de alom bekende 256-bit AES-encryptie. IP- en DNS-lekpreventie zorgt daarnaast ook nog dat je IP-adres en DNS-verzoeken niet worden gelekt.

En dan nu naar hoe het totaalpakket functioneert: nou, wel degelijk. De up- en downloadsnelheden zijn in orde, al kunnen ze behoorlijk dalen als de dienst eenmaal is ingeschakeld. Een betaald abonnement geeft je toegang tot meer servers, waardoor je dus niet automatisch op de drukste servers (vol met gratis én betalende gebruikers) terecht komt.

Dit alles verleent je bij een gratis abonnement echter geen toegang tot de Amerikaanse Netflix. Alleen als betalende gebruiker kun je de Amerikaanse content deblokkeren – en wel met de zogeheten Windflix servers. Wel kun je als gratis gebruiker gezellig meedoen aan P2P-verkeer. Dit zal wel redelijk snel je 10GB bandbreedte opslokken, maar de optie is er in ieder geval!

Over de clients zijn we ten slotte ook redelijk te spreken. Ze zijn een stuk minder plat en minimalistisch dan veel van de voorgaande opties, wat ons op zich wel aanspreekt! Naast esthetische kwaliteiten is het natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk dat het allemaal functioneert en toegankelijk is.

Dat is gelukkig ook het geval: je krijgt een aantal basisgegevens van je verbinding te zien zodra het Windscribe-venster geopend wordt. De instellingen in de client hadden wel wat uitgebreider gemogen, maar over het algemeen is de gebruikerservaring absoluut in orde.

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Het is misschien wat moeilijk om een keuze te maken nu je een aantal goede opties voor je hebt staan. Daarom willen we je nog een laatste steuntje in de rug geven door onze koopgids met je te delen! Hierin gaan we het hebben over een paar kernpunten om in gedachten te houden voordat je een keuze maakt.

Je budget

De kosten zijn voor veel mensen het beginpunt van hun overwegingen. Wat gaat zo’n dienst nou kosten? Wat moet het eigenlijk kosten? Het mag inmiddels duidelijk zijn dat er voor ieder wat wils is op het budgetspectrum.

Gratis en betaalde VPNs...

Hoe en waarop wordt bij een gratis VPN bezuinigd?
– Begrensde bandbreedte
– Geen toegang tot alle servers
– Beperkte snelheden
– Beperkt gebruik (bijvoorbeeld geen P2P-verkeer)
– Beperkte extra functionaliteiten
– Advertenties

Nu je een beter beeld hebt van wat je zoal inlevert bij het gebruik van een gratis VPN, is het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken. Uiteraard gelden de bovengenoemde begrenzingen en/of bijkomstigheden niet allemaal gelijktijdig. Dat zou de allure van een gratis dienst ten niet doen!

Verder bestaan er ook onderlinge verschillen tussen de gratis abonnementen van verscheidene diensten. Windscribe biedt – zoals gezegd – bijvoorbeeld 10GB gratis bandbreedte aan, waarbij je verbinding kunt maken met servers 10 landen. ProtonVPN biedt daarentegen grenzeloze bandbreedte met ietwat begrensde snelheden, hoewel je met slechts 3 landen verbinding kunt maken.

Lees je hoe dan ook dus goed in over het functioneren van de VPN bij een gratis abonnement als je de echte budget-route wilt bewandelen.

Toch is het ook het benoemen waard dat betaalde VPN-diensten ook niet duur hoeven te zijn. Vooral langdurige abonnementen vanaf 3 jaar zijn vaak erg goedkoop op de lange termijn. Het nadeel is echter dat hoewel de maandprijs hiervan erg aanlokkelijk is, je de prijs vaak in één keer vooraf moet betalen. Dat staat niet iedereen aan.

Als je echter €85,- tot €100,- echter kunt ophoesten, raden we je dat zeker aan. Wel is het vaak handig om de cyber deals en sales in de gaten te houden. Veel VPN-diensten – zoals NordVPN en CyberGhost – delen vaak hoge kortingen uit.

Serverlocaties

Als je toegang wilt verkrijgen tot specifieke geo-blocked content, dan zijn de serverlocaties ook niet geheel onbelangrijk. Vooral servers in gebieden met strenge wetten omtrent het reguleren van internetgebruik zijn soms moeilijk te vinden.

Vooral bij gratis abonnementen zul je goed moeten kijken tot welke servers je toegang krijgt. Sta daarbij ook stil bij de functies van deze servers. Zo kan het goed zijn dat je met een gratis abonnement wel verbinding kunt maken met Amerikaanse servers, maar niet met de specifieke streaming- of Netflix-servers waarmee Amerikaanse content wordt gedeblokkeerd.

Beschikbare functionaliteiten

Dit brengt ons naar functionaliteiten. Wat zijn een aantal absolute musts op jouw lijstje? Wil je per sé een functionele kill switch, aparte P2P-servers en/of configureerbare encryptieniveau’s? Hoewel een kill switch inmiddels door bijna elke provider wordt aangeboden, geldt dit voor andere functies niet.

Zorg er dus voor dat je voor jezelf helder hebt wat voor jou de belangrijkste VPN-functionaliteiten zijn. Voer vervolgens eens een Google zoekopdracht uit om erachter te komen welke diensten jouw gewenste functies aanbieden. Denk aan “beste Netflix VPN” of “veiligste VPN-dienst”.

Macbook Pro cookies verwijderen

Aantal verbindingen

Met hoeveel apparaten wil je verbinding maken met de VPN-servers? Gaat het om slechts een smartphone en een laptop? Of ook nog om een smart TV, 2 andere smartphones, je gaming PC en een gaming console?

Vooral in het laatste geval zul je in acht moeten nemen hoeveel verbindingen de VPN-dienst toestaat. Overschrijdt het aantal apparaten waarmee je je wilt verbinden het aantal verbindingen dat mogelijk is? Dan kun je ook nog altijd kijken of het mogelijk is de VPN via een router te laten verlopen. Dit telt namelijk maar als 1 actieve verbinding met de VPN-dienst.

Beschikbare clients en gebruiksvriendelijkheid

Naast clients voor PC’s en smartphones zijn er ook vaak clients voor andere apparaten. Denk hierbij aan routers, smart TV’s, gaming consoles en zelfs minder gebruikte hardware zoals Raspberry Pi’s, Kindles en BlackBerry’s.

Zoals we net al zeiden is het gebruik van een VPN-dienst via een router optimaal als je verbinding wilt maken met veel apparaten. Houdt hierbij wel in gedachten dat dit vaak een negatieve invloed heeft op je up- en downloadsnelheden.

Naast de beschikbaarheid van de verschillende clients is de gebruiksvriendelijkheid hiervan ook erg belangrijk. Sommigen geven je meer vrijheid om met geavanceerde instellingen te spelen dan anderen; anderen zien er aantrekkelijker uit en zijn intuïtief te bedienen.

Het is hoe dan ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Laat je er dus vooral niet van weerhouden om toch voor de mooier uitziende client te gaan als je verder toch niet van plan bent om de instellingen veel aan te passen.

VPN-protocollen en encryptiemethoden

Veel providers bieden (in ieder geval deels) dezelfde VPN-protocollen en encryptiemethoden aan. OpenVPN en IKeV2 zijn goede keuzes; deze zijn beiden snel en veilig.

Je kunt SSTP en de oudere PPTP ook nog tegen komen, alsook specifieke protocol opties (TCP of UDP voor OpenVPN).

Daarnaast is 256-bit AES-encryptie de gouden standaard binnen de VPN-industrie. Bedrijven als Private Internet Access staan je echter toe zelf het encryptieniveau te bepalen. Zo kun je je snelheden mogelijk ietwat verbeteren of juist kiezen voor extra sterke versleuteling.

Je hoeft de details hiervan niet zozeer te begrijpen, maar de extra keuze kan de dienst helpen om snellere en/of betrouwbaardere verbindingen te maken.

Ook zijn er diensten die bijvoorbeeld bovenop de encryptie nog extra veiligheidsmaatregelen treffen. ExpressVPN heeft bijvoorbeeld TrustedServer technologie geïmplementeerd waardoor alle servers op RAM lopen.

Macbook Pro internetgebruik

Ten slotte ondergaan sommige VPN-diensten onafhankelijke audits en brengen transparantierapporten uit. Deze zijn beiden zeer bevorderlijk voor de transparantie van het bedrijf, wat jou als consument weer inzicht verleent in de veiligheidsstructuur hiervan.

Zo kun je door middel van (sommige van) de gegevens die hiermee vrijgegeven worden ook echt testen of een bedrijf zich aan een zero-logs policy houdt. Dat is soms namelijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Zijn VPNs legaal in Nederland?

Het gebruik van een VPN-dienst is in Nederland gewoon legaal. Als je echter bijvoorbeeld in China of Rusland woont – ook al is het maar tijdelijk – moet je wat voorzichtiger zijn. In deze landen mag je alleen VPN-diensten gebruiken die door de overheid zijn goedgekeurd.

Daarnaast ben je waarschijnlijk al bekend met wetten omtrent copyright en hoe dit vaak met P2P-verkeer samenhangt. Torrenting resulteert namelijk vaak op een overtreding van deze wetten.

Een VPN-dienst kan je downloadverkeer grotendeels anonimiseren, waardoor het erg moeilijk wordt voor de cyberwaakhonden om downloads naar jou te traceren. Toch is het geen slecht idee om in je achterhoofd te houden dat torrenting altijd een zekere mate van risico met zich meebrengt, hoe klein dan ook.

Veel gestelde vragen

De afkorting “VPN” staat voor Virtual Private Netwerk (Virtueel Privénetwerk). Het is een programmering die een veilige, versleutelde verbinding creëert over een minder veilig netwerk, zoals het openbare internet. Een VPN maakt gebruik van tunneling-protocollen om gegevens te versleutelen aan de verzendingszijde en te ontsleutelen aan de ontvangende zijde.

Er zijn verschillende gebruiksscenario’s van VPNs. Het gebruik hiervan is vooral geboden wanneer je op een openbaar WiFi-netwerk surft, wanneer je op afstand werkt of studeert en toegang nodig hebt tot locatiegebonden content, wanneer je een politieke dissident bent (bijvoorbeeld een klokkenluider) of als je simpelweg gewoon meer privacy wilt.

NordVPN blinkt uit in algeheel gebruik: hij is snel, makkelijk in te stellen en is gebaseerd in Panama. ExpressVPN biedt een soortgelijke ervaring tegen een iets hogere prijs, maar daar krijg je wel meer snelheid voor terug.

Conclusie

We weten zeker dat je met onze top 5 beste VPN-diensten en de koopgids op zak een goede keuze zult maken! Van gratis tot betaalde abonnementen, van de nadruk op beveiliging tot de nadruk op locatie-spoofing – er is voor ieder wat wils!

Heb je een keuze kunnen maken uit onze top 5? Laat het ons hieronder weten!

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *