Beste VPN Service in 2019

VPN kiezen

Laatst geüpdatet op:

Toen ik besloot een half jaar in China te gaan wonen kwam ik erachter dat ik veel internetsites niet kon gebruiken.

Mijn onderzoek ging van start.. En ik kwam erachter dat ik een VPN aanbieder nodig had. De beste VPN vinden was een pittige taak..

Er zijn zo'n 300+ VPN aanbieders op de markt, je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Gelukkig ga ik je helpen bij het kiezen!​

In de tijd dat ik China woonde heb ik veel VPN aanbieders getest en dagelijks gebruikt. 

nordvpn

Geen zin om dit geweldige artikel te lezen? Hier ga je direct naar de site van de best geteste VPN. 

VPN test, hoe kiezen we de beste?

Met zoveel bevooroordeelde VPN reviews die het web vullen, kan het moeilijk zijn om feiten te onderscheiden van winstgerichte fictie.

Op Wifiwijs.nl hebben we tot nu toe meer dan 70 populaire VPN providers getest en beoordeeld. Elke review bevat achtergrondinformatie over de VPN aanbieder, snelheidstest en voor en nadelen.

Belangrijkste dingen die we meenemen in de VPN test

 • Download snelheid
 • Privacy en beveiliging
 • Data Logging & Jurisdictie
 • check
  Netflix en Torrenting
 • check
  Gebruiksgemak (smartphones etc) 
 • check
  Kosten

Beste VPN aanbieders op een rijtje

De beste VPN providers houden geen gegevens bij van de websites die u bezoekt of de bestanden die u downloadt. Ze maskeren uw IP-adres tegen een budgetvriendelijke prijs. En ze bieden tonnen beperkingsvrije servers over de hele wereld, zodat je Netflix-inhoud kunt streamen of torrenting vrijelijk kunt gebruiken.

1. NordVPN - De beste VPN

Geen enkele andere VPN kan het aantal servers van NordVPN matchen, ondanks dat ze op nummer één op onze lijst staan.

Hun 5245 servers in 62 landen is de hoogste concentratie die we hebben gezien.

NordVPN gebruikt ook een "dubbele encryptie" protocol dat twee servers combineert tot één verbinding.

Hun VPN-apps zijn volledig geladen met een kill switch. Hun "no logging"-beleid bevestigt dat ze niet elke site die u bezoekt of downloadt, zullen loggen. En door hun locatie in Panama City bevinden ze zich in een privacybewust gebied.
hebben.

nordvpn logo

Ze excelleerde ook in onze reeks van praktische tests.

De verbinding had geen lekken (geen IP/DNS/WebRTC), dus de verbinding is rotsvast. Vier van de zes servers werkten perfect op Netflix. En ook hun servers staan nog steeds in de top 15 voor snelheid.

Je kunt tot zes apparaten tegelijk aansluiten op bijna elk denkbaar platform, waaronder Android, ChromeOS, iOS, Windows, Mac en Linux. Een langetermijnverbintenis brengt de kosten zelfs terug van 11,95 dollar per maand naar slechts 2,75 dollar.

Alleen een minpunt.. Het kan dertig dagen duren voordat de terugbetalingen zijn verwerkt. Dat is een gedoe. Maar op basis van hun resultaten, zal je die terugbetaling waarschijnlijk niet eens nodig

NordVPN Voordelen

 • Groot netwerk aan servers
 • Werkt met Netflix
 • Werkt met torrenting
 • check
  Killswitch
 • check
  Dubbele data beveiliging

NordVPN Nadelen

 • Bedrijf kan transparanter

2. Express VPN  

Gelegen op de Britse Maagdeneilanden en opgericht in 2009, wint ExpressVPN de beste allround VPN prijs.

Een enkel abonnement geeft je toegang tot meer dan 1500+ snelle servers in 94 landen.

Ze bieden een verscheidenheid aan protocollen (OpenVPN, IPSec & IKEv2) met de nieuwste en grootste encryptiestandaarden (AES-256), perfect voor bijna elk denkbaar apparaat en netwerk.

ExpressVPN

We konden geen DNS- of WebRTC-lekkages vinden en hun installatiebestanden waren vrij van malware of virussen.

ExpressVPN heeft de meest gebruiksvriendelijke app die we hebben gezien. Het wordt ook geleverd met een kill switch om te voorkomen dat uw gegevens in verkeerde handen vallen. Hun logboekloze beleid betekent echt geen logging. Bovendien vallen ze door hun locatie op de Britse Maagdeneilanden buiten de afspraken over het delen van informatie.

Zowel torrenting als Netflix werkt ook perfect.

En dat alles zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties, met een van de snelste downloadsnelheden (83 Mbps op 100 Mbps) en de beste 24/7 klantenondersteuning in de branche. Het enige nadeel? Het is een beetje aan de dure kant, met maandelijkse plannen die beginnen tussen de $6.67 en $12.95/mo. Maar het is een kleine prijs om te betalen voor uitstekende prestaties in bijna elke categorie.

Express VPN Voordelen

 • Geen data logging
 • Niet gevestigd in Amerika
 • Top 3 snelste download
 • check
  Werkt in China 
 • check
  De meeste servers deblokkeren Netflix & Torrenting is toegestaan
 • check
  Werkt op alle apparaten (Win, Mac, iOS, Android & Routers)

Express VPN Nadelen

 • Beetje duurder dan de rest

3. Perfect Privacy

perfect privacy

Je weet precies wat je krijgt van een product genaamd "Perfect-Privacy".

Hun logbeleid is legitiem: Geen van uw persoonlijke gegevens wordt gecontroleerd of opgeslagen.

Perfect-Privacy biedt ook een lekvrije verbinding met de beste AES-256 encryptie- en protocolopties in zijn klasse, waaronder OpenVPN, IPSec en SSH.

Maar het beste deel?

Onbeperkte verbindingen. De meeste andere concurrenten staan slechts een klein handvol, zoals drie tot vijf, apparaatverbindingen op elk gewenst moment toe. Dit betekent dat je alles kunt aansluiten wat draait op Windows, Linux, Mac, iOS, Android, IPTV of zelfs routers.

Dat zou het ook perfect kunnen maken voor teams of organisaties. Torrenting is volledig toegestaan. Zoals Tor. En Netflix werkte op één van de vijf servers die we geprobeerd hebben (A UK).

Er waren echter een paar nadelen. Snelheden waren gemiddeld. Niet zo snel als de eerste twee opties. Ze vallen onder de jurisdictie van Zwitserland, wat over het algemeen goed is voor de privacy (en logs). Het is echter bekend dat ze samenwerken met landen die onder de vijf ogen jurisdictie vallen.

Hoewel het misschien overkill is voor basisgebruikers, is dit een krachtige VPN met geavanceerde online anonimiteitsfuncties die u nergens anders zult vinden. Het is een welbekende dienst die veel lof heeft verdiend van de technische gemeenschap voor het blootleggen van kwetsbaarheden bij andere providers.

En de ~ $10.49 - $15.29 maandelijkse kosten is aan de bovenkant van het spectrum. (Hoewel, het ziet er een stuk beter uit als je tientallen apparaten kunt aansluiten.)

Perfect Privacy Voordelen

 • Geen logging
 • Gevestigd in Zwitserland
 • Werkt met Netflix en Torrenting
 • check
  Geen limiet aan aantal apparaten

Perfect Privacy Nadelen

 • Één van de duurdere VPN services

4. CyberGhost

CyberGhost bereikt meer dan 1.300 servers in 61 landen.

Hun dodelijke combinatie van de Roemeense locatie met strikte "no logging" betekent dat uw privégegevens privé blijven.

Het downloaden van een van hun apps op uw Windows, Android, Mac, iOS, Linux of router duurt slechts enkele seconden. We hebben bevestigd dat de verbinding je ware locatie niet zal lekken, na een spervuur van zes verschillende tests. Terwijl de kill switch je ook een perfect plan B geeft voor het geval er iets met je verbinding gebeurt.

Aan de pluskant zijn ze volledig Tor-compatibel. Maar aan de andere kant zijn niet alle servers torrentingvriendelijk.

cyberghost vpn logo

Eén op de vijf servers heeft met succes Netflix-inhoud gestreamd. En ze ondersteunen de meeste belangrijke protocollen, waaronder OpenVPPN, PPTP, L2TP en IPSec. De gemiddelde maandelijkse kosten van $3,50 tot $11,99 betekenen dat je veel kunt landen door je te verbinden aan een langere termijn.

De enige andere nadelen die we opmerkten waren de gemiddelde serversnelheden (getest op twee willekeurig gekozen). En de klantenservice was ook een beetje vlekkerig, ook.

CyberGhost Voordelen

 • Goedkoop
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geen data-logging
 • check
  Peer-to-peer (torreting etc) werkt
 • check
  Netflix werkt

CyberGhost Nadelen

 • Gemiddelde download snelheid
VPN software

5. Trust.Zone

Trust.Zone's $3.33 - $6.99 maandelijkse kosten is een van de laagste bereiken die we hebben gezien. Vooral onder de andere topconcurrenten aan de top van deze lijst.

Hun prestaties wijzen ook niet op een vlekkerige, laaggeprijsde service.

Trust.zone server snelheden geklokt in net achter NordVPN (#2 op onze lijst) op de 15e plaats overall.

Het moederbedrijf is gevestigd in de privacy-haven (en verbluffend mooi) Seychellen. Dit betekent dat ze uw gegevens niet zullen overdragen aan de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië of welk ander land dan ook.

trust zone logo

Hun app-compatibiliteit varieert van iOS tot Android, Linux, Windows, Mac en zelfs routers. Elke native app wordt ook volledig geladen met een kill switch.

Hun servers bieden torrenting zonder beperkingen en Netflix werkte aan twee van de vijf die we hebben geprobeerd.

Trust.Zone biedt ook een groot aantal encryptiestandaarden, waaronder AES-256-CBC-codering, SHA256-authenticatie, RSA-2048-handshake.

Als wij over een paar dingen moesten grijpen, zou het de langzame klantendienst zijn (geen live chat beschikbaar). En het aantal servers is vrij laag (135 in 31 landen) - vooral in vergelijking met de eerste paar kolossen op deze lijst.

Trust.Zone Voordelen

 • Snel netwerk
 • Netflix werkt 
 • Torrenting werkt
 • check
  Strenge "no logging" policy
 • check
  Betaalbaar

Trust.Zone Nadelen

 • Niet alle apparaten beschikbaar

6. Mullvad

Mullvad biedt log-vrij surfen op een website voor elk Windows-, Mac- of Linux-apparaat.

Hun AES-256 encryptie met OpenVPN en WireGuard protocollen waren ook IP & DNS lekvrij voor elk van onze zes tests.

De serversnelheden van Mullvad blokkeerden zelfs de 10e plek. Indrukwekkend, gezien hun VPN-software zal je, gezien hun VPN-software, slechts ~5,89 dollar per maand terugkrijgen.

Helaas was de app een beetje verwarrend in het gebruik. En er was geen live chat om snelle antwoorden te krijgen van de klantenondersteuning.

mullvlad logo

Het serverpark omvat 166 servers in 29 landen, wat een beetje aan de lage kant is.

Hun Zweedse thuisbasis plaatst hen ook onder de uitgebreide 14 Eyes Intelligence community. Dus zelfs als ze uw website gegevens niet hebben, als de autoriteiten komen bellen, kan uw persoonlijke informatie ergens in een gedeelde intelligentie database terechtkomen.

Mullvad Voordelen

 • Anonieme registratie proces 
 • Geen Logging
 • 256 AES Encryptie
 • check
  Kill Switch

Mullvad Nadelen

 • Bevestigt in zweden (14 eyes)
mullvlad dashboard

7. ibVPN

ibVPN's zero logging en Roemeense locatie betekent dat uw privacy dubbel beveiligd blijft.

Hun gebruiksvriendelijke app is compatibel met een MASSIVE-lijst van apparaten.

Windows, Mac, Mac, Android, iOS, Kindle Fire, Boxee Box, Chromecast, Apple TV, LG Smart TV, Samsung Smart TV, LG WebOS Smart TV, PS4, Playstation 3, PS Vita, Xbox 360, DD-WRT VPN en Tomato USB routers.

U kunt tot vijf apparaten tegelijkertijd aansluiten op deze platforms.

ibvpn logo

Hun servers zijn vergrendeld met AES-256-codering. En ze bieden protocollen die werken op de meeste apparaten en netwerken, waaronder OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec, SSTP.

Onze klantenservice-ervaring was uitstekend. En het kostte ons niet veel meer, met hun maandelijkse gemiddelden die rond het midden in de $4.83 - $10.89 range zweven.

Nu, voor de nadelen.

Hun gecombineerde server snelheden waren alleen goed genoeg voor de 46e plaats (van de 74 beoordelingen). Stevig midden in het park. Torrenting is beperkt tot slechts enkele servers. Dus niet ideaal als het downloaden van massieve bestanden een prioriteit is. Hun 180+ server netwerk in 57 landen is relatief laag. En je kunt ook niet betalen met PayPal.

ibVPN Voordelen

 • Geen logging
 • Netflix unblocken
 • P2P en Torreting
 • check
  Veel opties

ibVPN Nadelen

 • Ingewikkelde prijs
 • Meh
  Geen Paypal

8. IPVanish

IPVanish biedt klanten toegang tot meer dan 1.000 servers in 60 landen.

Ze ondersteunen alle belangrijke protocollen met bankgrade AES-256 encryptie. En u kunt IPVanish gebruiken op maximaal vijf Windows-, Mac-, iOS- of Android-apparaten tegelijk.

Netflix werkte op een van de vier servers die we hebben getest. Ook de servers klokken snel in op de 26e plaats op onze lijst, van de meer dan 70 beoordelingen tot nu toe.

Hier zijn een paar van de grootste nadelen die we hebben opgemerkt.

IPVanish prijsstelling komt in een beetje hoog voor de lange termijn plannen op $ 6,49 - 10,00 per maand.

Ze ondersteunen Tor niet en ontmoedigen torrenting. Dus reken ook niet op hen. Hun klantenservice was onbetrouwbaar tijdens onze tests.

ipvanish logo

En ze zijn gevestigd in een Five Eyes-vriendelijke jurisdictie, wat betekent dat autoriteiten uw persoonlijke informatie kunnen eisen en delen met de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië.

IPVanish Voordelen

 • Super snel
 • Geen Logging
 • Netflix en torrenting
 • check
  Meerdere apparaten

IPVanish Nadelen

 • Gevestigd in de Verenigde Staten (5 eyes)
 • Meh
  Prijzig
ipvanish progamma dashboard

9. Private Internet Access

Private Internet Access (of kortweg PIA) kwam als vierde snelste VPN overall binnen.

Hun gecombineerde serverscore was eigenlijk ook de snelste van alle andere concurrenten die hier in onze top tien staan.

Een van de redenen waarom PIA in staat is om zulke goede snelheden aan te bieden is omdat ze je de optie geven om de veiligheidscodering doelbewust te downgraden van AES-256 naar AES-128. Dus als u weet dat u zich op een veilig netwerk bevindt en de nadruk wilt leggen op snelheid, kunt u gemakkelijk de grens verleggen.

Dat is geweldig nieuws voor mensen die P2P-bestand delen willen gebruiken omdat torrenting ook onbeperkt is.

Private internet access

Je kunt tot vijf apparaten aansluiten via OpenVPN, IPSec/L2TP, PPTP of Socks5 proxy protocollen. Compatibiliteit van apparaten dekt alle grote bases, zoals Windows, Mac, iOS, Android en Linux.

PIA is ook een van uw goedkopere opties op deze lijst. Hun maandelijkse reeksen gaan van $2.91 tot $6.95, samen met de optie om uw geld terug te krijgen na zeven dagen indien nodig.

Het is jammer dat ze geen live chat aanbieden. Hoewel ze een verbazingwekkend hoog totaal aantal servers (3059) bieden, zijn ze slechts verspreid over 28 landen.

Dat is geweldig als je in zo'n land bent - je hebt genoeg opties. Maar als je dat niet bent, heb je misschien moeite om toegang te krijgen tot dezelfde stellaire serversnelheden.

Private Internet Access Voordelen

 • Heel goed geprijsd
 • Veel servers (meer dan 3200+)
 • Torrenting werkt
 • check
  Boven gemiddelde snelheid

Private Internet Access Nadelen

 • Geen Netflix
 • Meh
  In VS gevestigd 
VPN Service

Beste gratis VPN provider

We raden nooit gratis VPN's aan, hier is waarom:

Je weet wat ze zeggen over "gratis" diensten.....

JIJ bent het product.

 Gratis VPN's zullen vaak uw gegevens bijhouden en verkopen aan de hoogste derde partij bieder.

Velen zijn zelfs betrapt op het doen van veel slechtere dingen, zoals het injecteren van advertenties of het doorverwijzen van affiliate verkeer om de winst voor u te verhogen.

Windscribe

De 480+ servers van WindScribe in 51 landen bieden top-of-the-line encryptie- en protocolopties: AES-256 in OpenVPN, IKEv2 en SOCK55.

Twee van de vijf geteste servers werkten perfect om Netflix content te streamen. En elke gebruiksvriendelijke app werd geleverd met alle klokken en fluitjes die je nodig hebt, zoals een kill switch om je echte IP te beschermen tegen lekken naar de wereld.

Windscribe is ook een van de weinige providers die we hebben gezien die onbeperkte apparaatverbindingen bieden. Dat betekent dat er geen kunstmatige caps zijn die je zouden dwingen om meer dan één account aan te schaffen.

windscribe-logo

Torrenting is echter beperkt. We vonden ook dat de snelheden aan de langzame kant waren, die naar beneden kwamen op nummer 51 van de 74.

Een mogelijke reden voor deze vertraging kan zijn dat niet alle servers actief zijn. Dat betekent dat je op een bepaald moment slechts een keuze maakt uit een beperkte steekproef.

Het andere probleem is dat Windscribe zich in Canada bevindt, een ander kaartdragend lid van de Five Eyes overeenkomst.

Windscribe Voordelen

 • Gratis versie beschikbaar
 • Werkt op meeste apparaten 
 • Netflix werkt

Windscribe Nadelen

 • Probeert je de betaalde versie te verkopen
 • Meh
  Niet de snelste VPN provider

Veel gestelde vragen en achtergrond informatie

Wat is een VPN?

VPN is een van die technische termen en heeft de laatste jaren veel aan tractie gewonnen door de diversificatie en groei van het internet naar nog grotere niveaus.

VPN staat voor 'virtual private networking', een populaire methode voor internetbeveiliging. Bij deze laatste gaat het om technologieën die erop gericht zijn om zowel private als publieke netwerken van een beveiligingslaag te voorzien. Daartoe behoren ook breedband- en internet-hotspots.

Een VPN (virtual private network) is dus een veilige en private oplossing binnen het bredere internet zelf waarmee gebruikers - of het nu gaat om individuen, of deel uitmakend van een organisatie of bedrijf - gegevens kunnen verzenden en ontvangen met behoud van de geheimhouding van een privé-netwerk.

Dat betekent dat u er een kunt gebruiken om een beveiligde "tunnel" in uw bedrijfsnetwerk te creëren om toegang te krijgen tot interne privé-systemen, maar ook dat u in volledige privacy online kunt surfen en toegang hebt tot inhoud die u anders misschien niet zou kunnen krijgen, zoals Netflix of BBC iPlayer.

Al het verkeer dat door uw VPN-verbinding gaat is veilig en kan in theorie door niemand anders worden onderschept, waardoor het de veiligste mainstream manier is om privé op het web te surfen (maar niet altijd anoniem).

Houd er echter rekening mee dat VPN-instellingen slechts zo veilig zijn als de zwakste schakel in de hele keten. Dus als uw apparaat al is gecompromitteerd met malware, zal het gebruik van een VPN u niet behoeden voor spionage, hoewel een goede antivirusoplossing dat wel zou kunnen.

Waar kan ik een VPN service allemaal voor gebruiken?

Als er één zorg is als het gaat om het gebruik van technologie en het internet, dan is het wel de privacy. Door gebruik te maken van een VPN kunt u in theorie voorkomen dat uw internetprovider (ISP) en de overheid uw internetgeschiedenis zien.

VPN's zijn ook naar voren gekomen als een populair instrument in de vrijheid van meningsuiting. Je kunt censuur binnen organisaties en van derden vermijden. Als je bijvoorbeeld een visie hebt die indruist tegen de prioriteiten van je werkgever, hoef je je geen zorgen te maken over hen.

Mensen maken ook gebruik van VPN-technologie om hun locatie te "geo-spoof". Dit resulteert in gebruikers die hun locatie-instellingen aanpassen om gebruik te kunnen maken van overzeese diensten. Een goed voorbeeld hiervan is het kijken naar een tv-programma of online product dat alleen in een bepaald land verkrijgbaar is, misschien vanwege juridische of licentieproblemen.

U kunt ook een VPN gebruiken om uzelf te beschermen tegen hackers. Als je buiten bent en je inschrijft om een publieke internet hotspot te gebruiken - misschien in een café of bibliotheek - is er de kans dat iemand kan proberen in te breken in je apparaat. Dit kan ertoe leiden dat u waardevolle gegevens verliest, zoals wachtwoorden.

Deze technologie is ook in opkomst als een populaire kracht in de wereld van het bedrijfsleven. Wanneer u de hele tijd rondreist voor vergaderingen, is het normaal om verbinding te maken met netwerken van derden. Met een VPN hebt u toegang tot het intranet van uw bedrijf zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u het doelwit bent van cybercriminelen.

Veel VPN-diensten - er zijn er ongeveer 400 op mobiele en desktop - bieden verschillende voors en tegens, dus als u op zoek bent naar toegang tot Hulu of BBC iPlayer uit een andere regio, in uw kantoornetwerk wilt inbellen of gewoon veilig online wilt blijven, vindt u een dienst die precies is afgestemd op uw behoeften.

Bovendien kan een VPN worden gebruikt om te voorkomen dat uw internetverbinding wordt verstikt, en dat is op dit moment zeker relevant gezien wat Verizon in de Verenigde Staten aan het doen is. Volgens rapporten heeft de ISP Netflix streaming geplafonneerd op 10Mbps, en ook video's op zijn ongelimiteerde plannen gesmoord, wat betekent dat smartphone kijkers geen betere kwaliteit kunnen bereiken dan 480p.

Één leverancier, NordVPN, schat dat sommige gebruikers hun Netflix het stromen snelheden hebben zien verdrievoudigen door een VPN aan te wenden om het smoren van Verizon te omzeilen. Dat is zeker stof tot nadenken.

Het is ook interessant om op te merken dat terwijl phishing online een groot gevaar blijft, een VPN u kan helpen beschermen tegen malware of trucs bij het surfen op het web.

VPN gebruiken

Gratis vs. betaald welke is nou écht beter?

Sommige bedrijven bieden nu een basisdienst aan die u helemaal niets kost. Zijn de gratis VPN diensten dan net zo goed als hun betaalde tegenhangers? Niet zo snel.

Zoals je zou verwachten, zijn er vangsten, en ze beginnen meestal met een data cap. Avira Phantom VPN's gratis plan beperkt u tot 500MB per maand, PrivateTunnel biedt 2GB, terwijl ZPN een royale 10GB aan rechten heeft - helemaal niet slecht.

Gratis producten hebben meestal ook gebruiksbeperkingen. De meeste bedrijven willen niet dat u al hun bandbreedte op torrents opneemt, dus is ZPN typisch voor het blokkeren van P2P.

Hide.me's 2GB vrije plan heeft ook een aantal gemeenschappelijke grenzen. Er is "best effort" bandbreedte, wat betekent dat betalende klanten snelheidsprioriteit hebben en je krijgt wat er over is. En de keuze van de locaties is beperkt tot drie: Canada, Nederland en Singapore.

Hola's vrij te gebruiken plan heeft niet dezelfde soort beperkingen, maar zelfs hier is er een addertje onder het gras. De dienst leidt het verkeer via de gratis gebruikers in plaats van via dedicated servers, zodat anderen een klein deel van je bandbreedte en middelen (veilig) kunnen delen.

Dan zijn er nog de advertenties en de sessie limieten (CyberGhost) en het algemene gebrek aan service level agreement: gratis betekent dat er geen impliciete garanties zijn.

Gratis plannen zijn prima voor eenvoudige behoeften, maar als u op zoek bent naar iets geavanceerder, is een commercieel product het beste, misschien wel de bescherming van het draadloze hotspotverkeer van uw laptop tijdens een enkele reis.

Het onmiddellijke voordeel is dat u weet dat uw persoonlijke gegevens veilig blijven, zelfs als u zich op een openbare Wi-Fi-hotspot bevindt. Lokale snoopers kunnen de verbinding misschien zien, maar er is geen manier om erachter te komen wat het is of waar het naartoe gaat.

VPN's geven je ook een nieuwe digitale identiteit in de vorm van een IP-adres uit een ander land. Dit maakt het moeilijker voor websites of iemand anders om u te volgen, maakt het voor sommige mensen mogelijk om overheidscensuur te omzeilen en helpt de rest van ons om die "niet beschikbaar in uw land" berichten op YouTube of andere streaming sites te vermijden.

Het beste van alles is dat je, ondanks de lage niveau van netwerktechnologie, geen expert hoeft te zijn om VPN's te laten werken. Voor het grootste deel hoef je alleen maar het land te kiezen waar je een IP-adres wilt hebben, klik op Connect om te beginnen, verbreken als je klaar bent - en dat is het.

Hoe kies ik de beste VPN aanbieder?

Het kiezen van een VPN service kan lastig zijn als je niet goed thuis bent in de technische lingo van de service providers.

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een betaalde VPN. Hier zijn zes tips.

1. Heeft het plan servers in elk land en elke regio die u nodig heeft? Het hebben van meer dan één server in een land kan helpen om de belasting te spreiden, maar garandeert geen betere prestaties, dus ga er niet van uit dat een plan met 500 servers automatisch de andere met 100 zal verslaan.

2. Controleer het aantal ondersteunde gelijktijdige verbindingen. Normaal gesproken is dit 3-5, waardoor je een PC, mobiele telefoon en tablet tegelijk kunt aansluiten. Maar pas op, veel bedrijven zeggen dat dit alleen voor één gebruiker is, en ze hebben allemaal een eerlijk gebruiksbeleid om te voorkomen dat mensen resources opslokken. Als u de hele familie video's apart laat downloaden en streamen, komt u in de problemen.

3. Sommige providers geven een overzicht van de verbindingsprotocollen die ze gebruiken. OpenVPN en IKeV2 zijn goede keuzes, snel en veilig. Mogelijk ziet u SSTP en de oudere PPTP, evenals protocolopties (TCP of UDP voor OpenVPN). U hoeft de details van het lage niveau niet te begrijpen, maar het hebben van de extra keuze kan de dienst helpen om snellere en/of betrouwbaardere verbindingen te maken.

4. Alle VPN aanbieders zeggen dat ze niet loggen wat u online doet, maar dat ze onvermijdelijk een beetje data verzamelen. Sommige diensten registreren de dag dat uw account is ingelogd, de hoeveelheid gegevens die u hebt gebruikt, en verwijderen iets anders wanneer de sessie wordt afgesloten. Anderen voegen items toe zoals uw inkomende IP-adres en de server die u gebruikte, en bewaren de gegevens maanden, zelfs jaren. Als u zich zorgen maakt, raadpleeg dan het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden voor meer informatie.

5. Het is belangrijk om rekening te houden met de klant, de software die uw verbindingen verzorgt. Deze hebben allemaal een lijst van servers en een Connect/ Disconnect-knop, maar kunt u er meer gebruiken? Sommige clients tonen de serverbelasting en ping-tijd in de interface, zodat u de juiste server kunt kiezen. Regelmatige gebruikers zouden een "Favorieten" systeem kunnen waarderen om specifieke servers op te slaan en op te roepen. Als u weet wat u aan het doen bent, zal het hebben van toegang tot laagwaardige netwerkinstellingen u helpen om het hele systeem af te stemmen.

6. Tot slot is er de prijs. Pas op voor ogenschijnlijk goedkope deals: deze kunnen beperkte functies hebben, exclusief belastingen, alleen voor de eerste factureringsperiode worden afgetrokken en automatisch worden verlengd, zodat schijnbaar eenmalig 3,99 volgende maand bijna 10 wordt. Zoek naar een 'Prijslink', lees de kleine lettertjes en gebruik zo mogelijk iets als PayPal, waar het gemakkelijk is om zelf te controleren en een abonnement op te zeggen.

Als je eenmaal een goede VPN-kandidaat hebt gevonden, zorg er dan voor dat je een proefabonnement neemt voordat je veel geld uitgeeft. Maar een korte proefversie kan u slechts zoveel vertellen, dus als die eenmaal is verlopen, betaal een maand, voer zoveel mogelijk testen uit als u kunt, en upgrade dan naar een beter waardeplan (meestal jaarlijks) als u nog steeds tevreden bent.

Is het legaal?

Ja, in 97% van de landen.

Het gebruik van een VPN is in de meeste landen over de hele wereld volledig in orde.

We hebben echter 196 VPN-landenwetten gecontroleerd om te bevestigen dat sommige landen het gebruik van VPN controleren, terwijl andere landen het gebruik ervan volledig verbieden.

Alleen "door de overheid goedgekeurd"  VPN's worden verondersteld te worden gebruikt in:

 • China
 • Iran
 • Oman
 • Rusland
 • Turkije
 • Verenigde Arabische Emiraten

Gepakt worden, kan boetes, gevangenistijd of beide betekenen.

Pas op wanneer je in deze landen op vakantie bent. Omdat je er van uit kunt gaan dat "door de overheid goedgekeurd" betekent dat ze enkele (zo niet alle) gegevens delen met elke overheid.

Kun je een VPN gebruiken voor Netflix / streamen?

Ja, dat kan.....

Elke VPN die we bekeken hebben, zegt dat hun service met Netflix zal werken. Maar niet elke VPN werkt ook echt. Het is daarom belangrijk dat je de beste VPN kiest. 

We ontdekten dat ongeveer 70% van de VPN's die we hebben getest onder Netflix geo-blocking radar zullen vliegen, inclusief onze twee favorieten: ExpressVPN en NordVPN.

Die aantallen zijn vrij goed, gezien het feit dat Netflix agressief is gegaan na VPN verbindingen en proxy servers in de afgelopen jaren.

Hun licentiebeperkingen staan onder extreme druk, dus ze doen alles wat nodig is om te voorkomen dat mensen in het Verenigd Koninkrijk Amerikaanse content kunnen streamen (en vice versa). Het feit dat onze tests aantoonden dat zowel ExpressVPN als NordVPN foutloos werken op meerdere servers was verbazingwekkend.

Het betekent dat ze proactief de detectie van Netflix vermijden. En het betekent dat je er ook in de toekomst op kunt rekenen dat ze succesvol werken.

Naast Netflix gebruiken mensen ook VPN's om geobeperkingen te omzeilen, sportkanalen te bekijken of zelfs HULU.

Netflix

Zijn VPNs veilig voor torrents?

Ja, ze houden je P2P-activiteit anoniem.

Het enige probleem is dat niet alle VPN's torrenting op hun servers toestaan.

We hebben de beste VPN's voor torrenting samengesteld en hebben ontdekt dat de meeste ervan in een van de vier categorieën vallen:

 1. Onbeperkte torrenting toegestaan
 2. Beperkte torrenting alleen toegestaan op specifieke servers
 3. Toegestaan, maar niet aangemoedigd 
 4. Niet toegestaan

Torrenting verbindt je met peer-to-peer (P2P) bestandsdeling om enorme bestanden met bliksemsnelheden te downloaden. Zonder een VPN, laat je jezelf blootstellen van de andere mensen op dezelfde verbinding.

Het probleem is dat torrenting is het meest bekend voor het omzeilen van auteursrecht om illegaal downloaden van inhoud.

En veel VPN services schrikken voor de mogelijke terugslag van autoriteiten.

Hoe test Wifiwijs? 

Onze vergelijkingen zijn begonnen door te kijken naar de verschillende plannen van elke aanbieder

We waren op zoek naar functies, waarde en duidelijke en eerlijke prijzen. Gratis manieren om meer te weten te komen over een dienst - gratis plannen, proefperiodes, terugbetalingsperiodes - waren belangrijk, en we zochten ook naar bedrijven die uw privacy behouden wanneer u zich inschreef (geen e-mailadres vereist, proefversies beschikbaar zonder kredietkaarten, Bitcoin beschikbaar als betaaloptie).

De officiële productpagina's vertellen u nooit alles wat u moet weten, dus ga naar de pagina's over het privacybeleid en de algemene voorwaarden om de echte details te vinden. Logt het bedrijf meer gegevens in dan je zou verwachten, of bewaart het deze voor een lange tijd? Wanneer kan het bedrijf informatie delen met anderen? Zijn er beperkingen voor wie zich kan aanmelden? (Sommige providers zeggen dat je 18 jaar of ouder moet zijn, of dat de dienst alleen voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik is. Andere vangsten?

vpn test

VPN prestaties zijn moeilijk te meten omdat er zoveel variabelen zijn, maar we hebben meerdere technieken gebruikt om te proberen een gevoel te krijgen voor de capaciteiten van elke dienst. We gebruikten eerst speedtest.net om de latentie, upload- en downloadsnelheden te meten voor een verre verbinding (meestal UK naar Californië), herhaalden de test onmiddellijk met de VPN uitgeschakeld, en keken naar eventuele veranderingen.

We volgden dit op met een veel kortere verbinding (meestal UK naar Nederland) om een meer typische piekprestatie te zien, voerden een tweede benchmark uit om onze resultaten te bevestigen, en voerden enkele algemene browsexperimenten uit - inclusief streaming HD-video - om andere problemen op te sporen.

VPN's geven u altijd een nieuw IP-adres, maar sommige diensten kunnen DNS of andere lekken hebben die aanwijzingen geven over uw identiteit. We bezochten IPLeak.net en andere privacysites om op zoek te gaan naar problemen.

Wat betreft de client en interface zochten we naar goede server selectie tools (per land, regio, server, snelheid, met filters, een favorieten systeem, misschien met server belasting of ping tijd weergegeven), met veel configuratie opties, maar ook een client die uit de weg blijft tot het nodig is.

Tot slot hebben we deze individuele factoren gewogen, hebben we een totaalscore gemaakt en deze teruggebracht tot de 10 beste VPN's die er zijn. Alle software in de top vijf scoorde minstens 70 van de 100 punten.

Conclusie beste VPN test

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel over de beste VPNs. Het heeft ons veel tijd gekost! Heb je nog vragen, laat dan een reactie achter en bedankt voor het lezen.

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *