De Beste Smartwatches van Nederland

Een smartwatch met paarse letters

Hoewel smartwatches al een aantal jaar beschikbaar zijn, is hun aanwezigheid op de reguliere markt een vrij recente ontwikkeling. Bedrijven als Samsung, Apple en enkele anderen werken dag en nacht aan het verbeteren van hun beste smartwatches. Zo weten ze de gebruikerservaring elke keer een stuk beter te maken.

Als je geïnteresseerd bent in zo’n gadget, wil je natuurlijk wel weten welke simpelweg de beste zijn, welke de meeste waar voor je geld geeft en/of welke het beste bij jouw leefstijl past. Dus wat is de beste smartwatch — voor jou? Daar gaan we nu naar kijken.

Table of Contents

Top 5 Beste Smartwatches

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 44mm
Beste smartwatch
4.8/5

Diameter: 44 mm
Besturingssysteem: WatchOS
Waterresistentie: Water-resistant

Schermtype: Retina OLED
Compatibel met: iOS (en Android)
NFC: Ja

Ticwatch E2

Ticwatch E2 met muziekspeler op scherm
Beste koop
4.5/5

Diameter: 47 mm
Besturingssysteem: Wear OS
Waterresistentie: Waterdicht

Schermtype: AMOLED
Compatibel met: iOS en Android
NFC: Nee

Samsung Galaxy Watch Active 2

Beste voor smartwatch voor Android
4.5/5

Diameter: 44 mm
Besturingssysteem: Tizen
Waterresistentie: Waterdicht

Schermtype: Super AMOLED
Compatibel met: iOS en Android
NFC: Ja

Garmin Vivoactive 4L

Garmin Vivoactive 4L zilver
Beste smartwatch voor de fanatieke sporter
4/5

Diameter: 45,1 mm
Besturingssysteem: Wear OS
Waterresistentie: Waterdicht

Schermtype: AMOLED
Compatibel met: iOS en Android
NFC: Ja

Fossil Sport (Gen 4S)

Beste smartwatch voor een kleiner budget
3.7/5

Diameter: 43 mm
Besturingssysteem: Wear OS
Waterresistentie: Waterdicht

Schermtype: AMOLED
Compatibel met: iOS en Android
NFC: Ja

Wat is een smartwatch?

Veel mensen nemen met name fitness trackers aan voor smartwatches. Hoewel fitness trackers in zekere zin ook ‘smart’ zijn, reiken de functionaliteiten van echte smartwatches veel verder dan enkel fitness tracking.

Het doel van een smartwatch is het (tijdelijk) vervangen van je smartphone. Het is een kleine computer die je kunt gebruiken als smartphone zonder dat je je telefoon hoeft op te pakken. Het is dus eigenlijk een verlengstuk van je telefoon, alleen op een kleinere schaal.

Je zult op een fitness tracker bijvoorbeeld geen berichtjes kunnen beantwoorden, notities kunnen nemen of op afstand je telefoon opnemen. Op sommigen kun je wel notificaties ontvangen, maar daar blijft het dan ook vaak bij.

De 5 Beste Smartwatches op een Rij

#1 Apple Watch Series 5 – Beste smartwatch op de markt

Diameter: 44 mm
Besturingssysteem: WatchOS

Waterresistentie: Waterdicht
Schermtype: Retina OLED

Compatibel met: iOS (en Android)
NFC: Ja

De Apple Watch Series 5 komt ontzettend dichtbij smartwatch-perfectie. Het is een krachtige en veelzijdige horloge die een enorm scala aan functies te bieden heeft.

Wie op zoek is naar een eenvoudige smartwatch vindt misschien wel dat het enorme aanbod aan fitness- en wellness-functies van de Series 4 overdreven groot is, maar dit horloge kan naar ieders hartenlust wisselen tussen een fitnesstracker, een sporthorloge en een gezondheidsapparaat. Dit maakt hem tot een echte publiekslieveling – ondanks zijn aanzienlijke prijskaartje.

De Apple Watch Series 5 heeft een groot display en geavanceerde gezondheidssensoren in een stijlvolle verpakking verkrijgbaar in twee formaten: 40mm en 44mm.

Apple Watch Series 5 44 mm zijaanzicht
4.8/5

Ondanks de grotere maten is het ontwerp nog steeds licht van gewicht (maar voelt toch superieur) en kun je al je bestaande Apple horlogebanden ook met deze nieuwste generatie gebruiken.

WatchOS 6  maakt veel gebruik van de extra ruimte, met meer gedetailleerde meldingen en nieuwe watch faces (wijzerplaten) met meer zogeheten “complicaties.” Dit zijn de kleine widgets en shortcuts naar apps die je in je watch face kunt verwerken. Bovendien maken grotere knoppen de interactie met de Apple Watch Series 5 ook eenvoudiger.

Dit is tevens het eerste model met een always on Retina-display. Je hoeft niet eerst je pols precies goed te draaien om het scherm aan te laten springen of op een knop te drukken.

Verder zijn de opvallende kenmerken onder meer de diagnostische hulpmiddelen voor hartgezondheid die we essentieel vonden in onze Apple Watch Series 4 review – waaronder de ECG-app.

Naar verluidt werkt Apple aan een Apple Watch 6 die uiteindelijk zal worden voorzien van sleep tracking, een functie die beschikbaar is op veel andere smartwatches en fitnesstrackers, maar die al lang ontbreekt op de smartwatch van Apple, zo ook nu. Andere functies die we verwachten te zien zijn perfusie-indexmetingen en hulpmiddelen voor geestelijke gezondheid.

De nieuwe S5 dual-core processor drijft de Apple Watch 5 aan voor supersnelle prestaties. Ook is de luidspreker voor de mobiele verbeterd, waardoor on-the-wrist-gesprekken in rumoerige omgevingen gemakkelijker te horen zijn. Hoe belangrijk dat echter is valt nog te betwisten: waarom zou je via je horloge praten als je je telefoon toch waarschijnlijk op zak hebt?

De grootste bonus: alles loopt zonder gehaper geheel synchroon, wat tussen alle mogelijke Android telefoons en alle verschillende Wear OS-smartwatches soms minder soepel verloopt. Als je een app download op je iPhone die ook geschikt is voor je Apple Watch, wordt deze daar automatisch ook voor gedownload (indien je dit zo instelt in de Watch app).

Als we echter één nadeel moeten aanstippen, moet dat de batterij zijn – wat niet bepaald verrassend is voor de Apple Watch. De officieel genoemde 18 uur van gebruik klopt wel ongeveer, hoewel dit met een paar uur kan worden verlengd meer met beperkt gebruik. Ook beschikt het apparaat over een energiebesparende modus die alles uitschakelt behalve de weergave van de tijd.

Voordelen

Nadelen

#2 Ticwatch E2 – Beste koop

Diameter: 47 mm
Besturingssysteem: Wear OS

Waterresistentie: Waterdicht
Schermtype: AMOLED

Compatibel met: iOS en Android
NFC: Nee

TicWatch E2 schuin aanzicht
4.5/5

Voor de perfecte prijs-kwaliteitverhouding raden wij de Mobvoi Ticwatch E2 aan. Hoewel hij goedkoop is, krijg je toch bijzonder veel functionaliteit.

Je krijgt om te beginnen een 35mm scherm met de nieuwste versie van Google’s Wear OS, een hartslagsensor op de onderkant en GPS om je hardlooptocht te volgen. De enige opmerkelijke ontbrekende functie is NFC voor Google Pay.

Waarschijnlijk zul je ook niet direct verliefd worden op het ontwerp van dit horloge – het is niet bijzonder hoogwaardig – maar we vinden de look ervan prima als je bedenkt hoeveel je ervoor betaalt.

Waarom zou je echter de Ticwatch E2 kiezen in plaats van een stijlvolle hybride horloge?

Simpel: het is het meest betaalbare Wear OS-horloge die verkrijgbaar is met functies die je ook vindt op horloges die twee keer zo duur zijn.

Wat wel opvalt om de juiste redenen is het display. Het is een mooi 400×400 AMOLED display van 35 mm die beeld van goede kwaliteit levert. Het beeld is scherp, levendig en is goed zichtbaar zowel in het water als erbuiten. Over water gesproken: de E2 heeft een 5ATM-rating, wat betekent dat je hem kunt gebruiken voor een duik tot een diepte van 50 meter. Zo heeft hij ook in het zwembad een goede tracking functie.

Hij biedt zeker niet de meest complete fitnesservaring, maar voor casual gebruikers is dit een interessante optie die ingebouwde GPS, een nauwkeurige hartslagsensor en slaapregistratie biedt. Hij bezit in principe alle fitnessfuncties die je zou verwachten van een smartwatch, al lijken deze soms net wat minder verfijnd dan bijvoorbeeld op de duurdere Garmin Forerunner of Apple Watch.

Hij presteert buiten fitness tracking ook degelijk, maar de nieuwere Wear 3100-processor is eind 2018 op de markt gekomen en we vinden het jammer dat die hier niet in zit. Deze levert namelijk een iets betere batterijprestaties en fitness tracking garandeert.

Mobvoi meldde echter dat ten tijde van de eerste productie van de E2 de Wear 3100 chip toe was aan verdere optimalisatie. Daarnaast zou het gebruik van de Wear 2100 chip in de E2 de kosten laag houden.

De Ticwatch E2 werkt daardoor vloeiend tijdens de meeste dagelijkse taken, maar hangt af en toe even vast – zoals bij het downloaden van apps, het activeren van Google Assistant of het reageren op meldingen.

Hij is dan ook lang niet zo snel als de Apple Watch Series 5, maar aangezien je op zoek bent naar een goedkopere horloge om vooral naar meldingen te kijken, zul je waarschijnlijk niet zo snel in de problemen komen met de Ticwatch E2.

Voordelen

Nadelen

#3 Samsung Galaxy Watch Active 2 – Beste smartwatch voor Android

Diameter: 44 mm
Besturingssysteem: Tizen

Waterresistentie: Waterdicht
Schermtype: Super AMOLED

Compatibel met: iOS en Android
NFC: Ja

De Active 2 is hanteerbaar en nauwkeurig genoeg om hardlooptochten aan te kunnen, maar heeft toch genoeg functies en mogelijkheden om de Apple Watch 5 te evenaren.

Dit is dan ook een goede keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een smartwatch om mee te rennen en het kantoor in te gaan, vooral voor Android-gebruikers buiten het iOS-ecosysteem. Hij is wel bruikbaar binnen het iOS-ecosysteem, maar je kunt beter een oudere Apple Watch aanschaffen indien je een iPhone gebruikt.

Net als de originele Active heeft de basis Watch Active 2 een aluminium behuizing. De twee knoppen aan de zijkant zijn ook hetzelfde als voorheen: een ‘terug’-knop bovenaan, die nu in enkele kleuren is omlijnd, en een ‘thuis’-knop onderaan, die je apps tevoorschijn tovert.

Samsung Galaxy Watch Active 2 schuin aanzicht
4.5/5

Terwijl de laatste standaard de slimme assistent Bixby van Samsung oproept, kun je deze ook op iets nuttigers instellen, zoals een snelkoppeling naar een veelgebruikte favoriet.

Het Super AMOLED-scherm van de Active 2 is iets vergroot – maar liefst 2 millimeter, wat betekent dat dit model kleinere randen heeft. Via die rand kun je echter ook door je content scrollen, wat het navigatieproces een heel stuk makkelijker maakt. Je moet deze optie echter wel zelf in de instellingen activeren.

De Active 2 heeft een Exynos 9110 dual-core chipset, dezelfde als zijn voorganger – en de originele Galaxy Watch – maar met een kloksnelheid van 1,15 Ghz is hij snel genoeg.

Dat is genoeg vermogen om rond de interface te racen, hoewel we graag hadden meer dan 4 GB aan opslagruimte hadden gehad – vooral omdat je na het laden van het besturingssysteem en de basis apps slechts 1,5 GB overhoudt.

Helaas heeft Tizen nog steeds weinig ondersteuning van apps van derden. Naast zaklampen, calorieëntellers en run-mapping ben je waarschijnlijk afhankelijk van first-party apps om het grootste deel van je interactiviteit te bewerkstelligen, in tegenstelling tot Wear OS en WatchOS.

De meegeleverde apps zijn echter wel nuttig, hoewel iOS-gebruikers nog steeds geen toegang hebben tot de belangrijkste functies, zoals het beantwoorden van berichten of interactie met e-mail die verder gaat dan een melding. Sommige dingen zijn verbeterd – Find My Phone werkt nu met je iPhone zelfs als Do Not Disturb is ingeschakeld – maar je krijgt niet de volledige functionaliteit van het horloge zonder een Android-telefoon.

De trainingsmodi werken over het algemeen prima. We hadden geen problemen toen we met de Active 2 gingen joggen, waar hij onze looppatronen bijhield en zachtjes trilde toen hij voelde dat we gestopt waren met bewegen en misschien wel klaar waren met de training (of ons gewoon vertelde dat we onze pauze moesten inlassen).

Het horloge kan ook een ECG (elektrocardiogram) uitvoeren, waarmee je de elektrische activiteit en het ritme van je hart kunt detecteren. Deze functie hebben we al eerder gezien op de Apple Watch 4 en 5 en kan worden gebruikt om atriumfibrillatie te detecteren.

Als er verder iets waar is over wat Samsung beweert over de Active 2, dan is het wel de levensduur van de batterij. Bij normaal gebruik hield onze Active 2 twee volle dagen stand. Hoewel dat niet helemaal de vier dagen zijn die onze originele Galaxy Watch heeft overleefd, is het meer dan de Apple Watch lijn… 👀

Voordelen

Nadelen

#4 Garmin Vivoactive 4L – Beste voor de fanatieke sporter

Diameter: 45,1 mm
Besturingssysteem: Wear OS

Waterresistentie: Waterdicht
Schermtype: MIP

Compatibel met: iOS en Android
NFC: Ja

Garmin Vivoactive 4L schuin vooraanzicht
4/5

We zijn overgestapt op de Vivoactive 4 van het gebruik van de Forerunner 645 Music. Het is het horloge dat we gebruiken om hardlooptochten van week tot week te volgen. De Vivoactive 4L is aanzienlijk groter, maar je kunt altijd voor de 4S gaan voor een kleiner model met identieke functies.

Het display zal er niet al te indrukwekkend uitzien voor degenen die niet eerder een Garmin of soortgelijk horloge hebben gehad. Garmin gebruikt transflectieve MIP (Memory in Pixel)-schermen, wat betekent dat deze licht weerkaatsen zodat het beeld helderder wordt als de zon schijnt.

Dit is het polaire tegenovergestelde van de populaire LCD en OLED schermen. Deze moeten hun helderheid verhogen om te kunnen concurreren met het zonlicht in plaats van dat ze hierdoor ‘gevoed’ worden. Dit scherm gebruikt dan ook heel weinig stroom als het niet verlicht is en geeft 24 uur per dag en 7 dagen per week de inhoud weer, totdat de batterij leeg is.

Over de batterij gesproken: hij hield het vier dagen en een paar uur vol, inclusief twee uur GPS-gebruik tijdens twee rensessies en nog een uur aan hartslagmetingen voor een fietssessie. De Garmin Vivoactive 4 bleek een uitstekende fitness tracker. Als je van de Forerunner 645 Music overschakelt, krijg je eigenlijk nog een aantal stats om te ontdekken. Hier komen we zo op terug.

Echter, het ontbrekende deel is voor sommigen van jullie misschien wel belangrijker. Dit heet Performance Condition, een stat die beoordeelt hoe goed je het doet in vergelijking met je basislijn, elke keer als je een oefening volgt.

Wanneer we bijvoorbeeld met een Forerunner rennen terwijl we ons niet al te fit voelen, kun je er zeker van zijn dat de Performance Condition dit oppikt en dat dit zal leiden tot de ongunstige cijfers die hierbij horen. Garmin had deze stat aan de Vivoactive kunnen toevoegen, omdat deze niet afhankelijk is van een speciale sensor. Erg jammer dus.

De hartslagmonitor werkt meestal goed, maar hij is vaak iets langzamer bij het bijwerken van de hartslagbevindingen tijdens de eerste paar minuten van het bijhouden – al is dit niet al te vervelend.

Nog belangrijker is dat je met de Vivoactive 4 meer dan twintig soorten oefeningen kunt tracken. Andere kunnen worden toegevoegd via een Connect IQ download. Sommige hebben gewoon verschillende weergaven van data, maar sommigen zijn meer diepgaand.

Zo heeft de Vivoactive 4 bijvoorbeeld een golftracking compleet met data voor specifieke banen. Het horloge kan ook dienen als een coach via Garmin’s Workouts. Deze vertellen je de oefeningen die je moet doen en zijn het nuttigst voor fitnesstrainingen.

Daarnaast meet Pulse OX de zuurstofverzadiging in je bloed. Velen van jullie vinden de resultaten van je zuurstofgehalte misschien niet zo interessant. Als je in redelijk goede gezondheid verkeert, zul je waarschijnlijk consistente resultaten zien boven de 95% en weinig aandacht besteden aan Pulse OX. Als deze beduidend lager zijn, is het tijd om je dokter te bezoeken.

Tot slot is Body Battery het extra gegevensveld dat je misschien nuttig vindt. Dit resulteert in een grafiek van de brandstofreserves van je lichaam. Slapen vullen deze aan. Oefening en algemene stress putten je uit. Dit is sterk afhankelijk van de variabiliteit van de hartslag, dus het is iets interessanter dan iets dat de grafiek simpel en snel genereert op basis van je trainingsgewoonten.

Voordelen

Nadelen

#5 Fossil Sport (Gen 4S) – Beste smartwatch voor een kleiner budget

Diameter: 43 mm
Besturingssysteem: Wear OS

Waterresistentie: Waterdicht
Schermtype: AMOLED

Compatibel met: iOS en Android
NFC: Ja

De Fossil Sport is Fossils eerste smartwatch met de Snapdragon Wear 3100, welke betere batterijduur en betere prestaties biedt dan zijn voorganger.

Hij draait – ondanks dat het niet meer het nieuwste model is – ook op Google’s nieuwste versie van Wear OS, wat een enorme verbetering is vergeleken met de vorige versie.

Voor een overzienbare prijs biedt de Fossil Sport daarnaast een ingebouwde GPS, hartslagcontrole en nog veel meer, allemaal verpakt in een lichtgewicht en strak uitziende smartwatch.

Dankzij de nieuwe, bovengenoemde chipset voelt het scrollen door menu’s en apps veel soepeler aan en zul je minder vertraging oplopen.

Er is ook een 33 mm AMOLED-display – gemonteerd in een 43mm frame – dat scherpe en heldere beelden geeft, zelfs in direct zonlicht. Of je nu naar de watch face of een notificatie kijkt, de kleuren lijken levendig en helder.

Fossil Sport Gen 4s vooraanzicht
3.7/5

Hij is zoals gezegd voorzien van GPS, een lichtgewicht – maar hoogwaardig – ontwerp en een batterij die volgens sommigen minstens twee dagen meegaat na een enkele oplaadbeurt.

Wat de batterij dan ook betreft, kun je in ieder geval verwachten dat je minimaal zo’n 24 uur lang nergens last van hebt voordat je deze weer moet opladen. De Fossil Sport schakelt ook automatisch over op de batterijbesparingsmodus zodra het batterijpercentage tot 10 procent is gedaald.

De Fossil Sport heeft weinig unieke kenmerken die echt in het oog springen, maar het totaalpakket van de Fossil Sport maakt het misschien wel tot de beste horloge voor jou. Dat is vooral het geval als je op zoek bent naar een fitnesshorloge dat wordt geleverd met Wear OS en er goed uit ziet op je pols tijdens je dagelijkse bezigheden.

Wanneer je hem echter inzet tijdens het sporten, maakt de Fossil Sport gebruik van Google Fit. Deze kun je gemakkelijk bereiken door naar links te swipen op het scherm. Dit geeft je een compleet overzicht van je lichaamsactiviteit met diepgaande statistieken, of dat nu tussen je activiteiten door is is of tijdens het sporten zelf.

Met de ingebouwde hartslagsensor kun je ook je hartslagfrequentie handmatig controleren – of de Fossil Sport zo instellen dat hij automatisch de hele dag door wordt gemeten.

Voordelen

Nadelen

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

De bovenstaande lijst is slechts een greep uit een weelde van smartwatches. Er zijn nog talloze andere merken die verscheidene smartwatches produceren, zoals Huawei, LG, Fitbit, enzovoorts.

Lees hieronder waar je op moet letten bij het verkennen van al deze opties.

Compatibiliteit met je smartphone

Google’s Wear OS smartwatch besturingssysteem draait op horloges van LG, Huawei en anderen en werkt met smartphones die Android 4.3 en later hebben, vanuit de Wear app. Google maakt het gemakkelijk om te controleren of je smartphone compatibel is: ga gewoon naar g.co/WearCheck vanaf je smartphone browser.

Sommige Wear OS-horloges werken overigens ook met de iPhone, maar veel functies (zoals het toevoegen van apps en het rechtstreeks aansluiten van het horloge op WiFi) zijn niet beschikbaar wanneer het horloge is gekoppeld aan iOS-apparaten.

Het komt als geen verrassing dat de Apple Watch alleen met de iPhone werkt. In de vooraf geïnstalleerde Apple Watch-app voor de iPhone vind je tevens de watchOS App Store. Daar kun je de horlogeversies van je favoriete iOS apps installeren of nieuwe vinden.

De Watch App Store bevat alles, van games tot fitness apps tot uitbreidingen van je meest gebruikte productiviteitsapps, zodat je meldingen van Slack kunt krijgen of notities kunt maken vanaf je smartwatch

Smartwatch op een pols

Het display

Bijna alle smartwatches die nu beschikbaar zijn, gebruiken een kleurrijk LCD-scherm of AMOLED-display waarmee je foto’s, apps en andere inhoud in rijkere kleuren kunt bekijken en meestal helderder zijn.

De compromis die je hiervoor sluit is dat je batterij sneller leeg is (met name bij gebruik van een LCD-scherm), hoewel smartwatchmakers de energie-efficiëntie van de smartwatches blijven verbeteren.

Kleurendisplays gebruiken dusdanig veel stroom dat veel horloges hun beeldschermen vaak uitschakelen terwijl ze slaapstand verkeren. Zo kun je niet even snel kijken hoe laat het is zonder het apparaat wakker te maken. LCD-schermen zijn bovendien meestal dikker dan OLED-schermen.

Het interface: touchscreen of niet?

Op het eerste gezicht lijkt de keuze voor een touchscreen op je smartwatch een no-brainer te zijn. Toch kan het soms moeilijk zijn om items op een kleiner touchscreen aan te raken, en sommige van de op gebaren gebaseerde interfaces zijn niet intuïtief.

Wear OS hanteert dit probleem prima door het gebruik van zogeheten card notfications die je gemakkelijk met één veegbeweging kunt weggooien, maar er is veel swiping nodig om andere programma’s en opties binnen apps te bereiken. Met de laatste update kun je met een simpele polsbeweging tussen cards wisselen.

Niet alle Wear OS smartwatches gebruiken echter touchscreen. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld enkel een aantal knoppen waarmee je het toestel kunt bedienen.

Veel fabrikanten kiezen tegenwoordig voor een combo-aanpak. Zo ook Apple voor hun Apple Watch met een touch-display en een digitale scroll- en zijknop aan de rechterkant. Met de scrollknop kun je snel inzoomen op inhoud of scrollen. Dit scherm gebruikt tevens Force Touch dat het verschil tussen een tikje en een lange druk op de knop herkent.

Wat is de beste smartwatch?

Design, personalisatie en draagcomfort

De betere smartwatches bieden een ruim aanbod van bandjes en/of de mogelijkheid om deze te vervangen door een optie van een derde partij. Dit is belangrijk als je het uiterlijk van je apparaat wilt personaliseren.

De meeste smartwatches bieden vandaag de dag veel maatwerkopties voor de aankoop. Je kunt bijvoorbeeld de kleur en het materiaal van de band kiezen, evenals de kleur, de afwerking en het formaat van het scherm voor smartwatches zoals de Galaxy Watch en de Apple Watch.

Google heeft nog geen officiële cijfers vrijgegeven, maar Wear OS heeft in ieder geval duizenden apps die geoptimaliseerd zijn voor dit platform. Je installeert apps direct op je horloge zelf, in plaats van deze eerst op je smartphone te moeten downloaden. Wear OS heeft overigens veel van dezelfde programma’s als WatchOS, waaronder Uber en WhatsApp.

Andere gepatenteerde systemen, met name Samsung’s Tizen, hebben in vergelijking tot de bovengenoemde systemen een tekort aan apps. Dit platform biedt momenteel ongeveer 1400 apps.

Notificaties en alerts

Elke goede smartwatch waarschuwt je bij inkomende gesprekken, e-mails en sms’jes met een snelle trilling tegen je pols die je kan helpen discreet te controleren of het de moeite waard is om direct op te nemen. Je moet echter ook kijken naar sociale netwerkintegratie voor meldingen van sites zoals Facebook en Twitter.

Zorg ervoor dat je al je laatste meldingen snel kunt controleren, zelfs als je ze mist als ze voor het eerst binnenkomen. Met de Apple Watch kun je bijvoorbeeld vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden vegen om het meldingencentrum te zien, terwijl je met Wear OS van onderaf naar boven kunt vegen om je laatste berichten te bekijken.

Sommige smartwatches bieden meer aanpassingsmogelijkheden. Met de Apple Watch kun je bijvoorbeeld de notificatie-instellingen op de Apple Watch app voor iOS aanpassen. Je kunt ervoor kiezen om de meldingen van je iPhone identiek over te brengen naar de Apple Watch, of ze aan te passen.

apple smartwatch

Veel gestelde vragen

Hoewel de ene beter is dan de ander op bepaalde vlakken, zijn er verschillende smartwatches voor verschillende soorten mensen. Zo kun je het totaalpakket van de Apple Watch willen, of juist de Ticwatch E2 zodat je je geen zorgen hoeft te maken over of je je huur naderhand nog kunt betalen!

Dit doe je via de Bluetooth-verbinding. Je opent in je smartphone je instellingen en navigeert naar het Bluetooth-menu.

Na je Bluetooth aangezet te hebben en de koppelmodus op je smartwatch te hebben geactiveerd – dit verschilt per model, dus lees je handleiding goed! – hoort je smartwatch in de lijst van beschikbare apparaten te verschijnen. Tik op de naam hiervan en je wordt verbonden!

De prijzen variëren; over het algemeen liggen deze tussen de €100 voor oudere modellen tot wel €1.600 voor de echte high-end modellen. De bulk van de beschikbare smartwatches ligt echter tussen de €200 en €600.

Conclusie

Het antwoord op de vraag “wat is de beste smartwatch?” is dus lang niet zo eenduidig als dat je wellicht had gedacht. Maar variety is the spice of life! Er zijn in ieder geval genoeg opties om uit te kiezen – en voor ieder wat wils!

Ben jij van plan een van de smartwatches uit onze lijst aan te schaffen? Of heb je zelf nog suggesties die in deze top 5 thuis horen? Laat het ons in een reactie weten!

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *