Beste Draadloze Alarmsysteem voor je Huis – Slaap op je Twee Oren

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

10 min. leestijd

Beste Draadloze Alarmsysteem voor je Huis – Slaap op je Twee Oren

Het beste draadloze alarmsysteem voor je huis is effectiever dan een bekabelde beveiliging. Een voor de hand liggend voordeel is dat criminelen geen draden kunnen doorknippen om het alarm tegen te houden.

Enkele andere voordelen van een draadloos alarmsysteem zijn de waarschuwingen die je ontvangt via sms of een mobiele app, compatibiliteit met virtuele persoonlijke assistenten (Alexa en Google), en de mogelijkheid om je systeem op elk gewenst moment te updaten.

Voeg slimme apparaten toe die de veiligheid nog verbeteren, energie besparen en je huis verder automatiseren. Denk maar aan een goede deurbel met camera, glasbreuksensoren, op afstand bedienbare thermostaten of een ip-camera.

#1 Somfy Home Alarm 
Hét beste alarmsysteem voor in huis van 2024

Onze score: 9.0

Somfy Protect Home Alarm

Het alarmsysteem van Somfy staat als een huis. Met deze kant-en-klare alarmkit bescherm je je familie en eigendom door inbraken te detecteren voordat ze plaatsvinden. Deze kit bevat alles wat je nodig hebt, van slimme sensoren tot luide sirenes. 

Bereik: 200 m
Alarmering via: App, geluidssignaal
Draadloos: Ja

Ingebouwde microfoon: Nee
Uitbreidbaar: Ja
Max. te koppelen melders: 150

Meer keuze nodig? Klik hier.

#2 eTiger S6 
Beste koop alarmsysteem voor in huis van 2024

Onze score: 8,5

Etiger S6 Smart Home Draadloos Alarmsysteem Wifi Gsm Functie Inclusief Accessoire Pakket

De S6 van eTiger is een betrouwbaar, draadloos en eenvoudig alarmsysteem voor de beveiliging van je huis. In het onfortuinlijke geval dat er wordt ingebroken, begint de sirene te loeien en krijg je via een oproep op je telefoon, de app, of sms een melding. Je bent er als de kippen bij met dit alarmsysteem!

Bereik: 80 m
Alarmering via: App, telefonisch, sms, geluidssignaal
Draadloos: Ja

Ingebouwde microfoon: Ja
Uitbreidbaar: Ja
Max. te koppelen melders: 50

Check prijs op Bol.com →Meer keuze nodig? Klik hier.

De 5 beste alarmsystemen voor je huis in een oogopslag

 1. Somfy Protect Home Alarm – Hét beste alarmsysteem voor je huis, punt.
 2. eTiger S6 – Dit is de beste koop, dus je bent verzekerd van een mooie prijs-kwaliteitverhouding.
 3. WoonVeilig ALARM-03 – Dit is het beste alarmsysteem met groot aantal koppelmogelijkheden.
 4. Gigaset All You Need Alarm Box – Het beste alarmsysteem voor video-opnames.
 5. Hozard Alarmsysteem – Dit alarmsysteem heeft een superscherpe Full-HD-cameras.

Voordat je een alarmsysteem aanschaft

Investeren in nieuwe technologie begint altijd met een beoordeling van je eigen behoeften en omgeving. Misschien heb je al de beste beveiligingscamera, maar onderscheidt die geen dieren van écht gevaar.

Het beste alarmsysteem heeft een slimme bewegingsdetector die dieren herkent en vrolijk door het beeld laat springen zonder het alarm te activeren.

Breng ruimtes in kaart, wat je precies wilt beveiligen en wat je daarvoor nodig hebt (extra verlichting, visuele informatie, bewegingssensors, enzovoorts). Zoek daarna hét alarmsysteem dat bij je past. Onze top vijf hieronder helpt je alvast op weg!

De beste alarmsystemen voor je huis, gedetailleerd.


Bereik: 200 m
Alarmering via: App, geluidssignaal
Draadloos: Ja
Ingebouwde microfoon: Nee
Uitbreidbaar: Ja
Max. te koppelen melders: 150

Somfy Protect Home Alarm

Deze kant-en-klare alarmkit voor thuis krijg je met alles wat je nodig hebt, enkel een camera is niet inbegrepen. Net als andere slimme alarmen is Somfy voor zijn werking afhankelijk van een wifiverbinding. De bedoeling van dit systeem is om je huis te beschermen door inbraken te detecteren voordat ze plaatsvinden.

De kit

Welke alarmsysteem je ook kiest, de hub is het belangrijkste onderdeel. Dit is het brein van je systeem die de sensoren, sirenes en andere componenten in je huis met elkaar verbindt.

Het schijfachtige apparaat is de binnensirene en er zit ook een buitensirene in de kit. De binnensirene heeft een geluidsniveau van ongeveer 110 dB, terwijl de buitensirene ietsjes luider is met zijn 112 dB.

Somfy hub op kastje met plantje en sleutel ernaast

Ooit geprobeerd te onthouden wat de pincode van je alarm was, terwijl het alarm al piepend aftelt?

Sleutelhangers zijn je redding. Stop er een in je tas of zak, of hang hem aan je sleutels en je hebt een snelle manier om het Somfy alarm uit te zetten.

Bewegingssensoren hebben een lange weg afgelegd. De Somfy sensors zijn klein, compact en kunnen een huisdier van een inbreker onderscheiden. Dieren tot 25 kilo herkent deze bewegingssensor, en activeert geen alarmsignaal. Geweldig, toch?

Kies ramen, deuren en terrassen die je wilt beschermen en bevestig er een draadloze zelfklevende sensor. Deze sensoren werken op batterijen en zijn superslim. Ze detecteren trillingen en laten die vervolgens door geavanceerde computeralgoritmen lopen. Zo weten ze of het de buurjongen is die zijn bal tegen het raam schopt, of dat het een dief op jacht is.

Installatie

De Somfy kit installeren is eenvoudig en je hoeft niets vast te schroeven, gaten te boren of je gereedschapskist tevoorschijn halen. Download de Somfy app (voor Android en iOS) om door het installatieproces te gaan en je bent klaar!

Je kunt het alarm niet alleen zo instellen dat het op bepaalde tijden van de dag automatisch uitschakelt, maar dit Somfy alarm is ook eenvoudig te bedienen met stemcommando's.

Het spraaksysteem maakt gebruik van pincode bescherming, zodat het gebruik ervan beperkt is tot diegenen met een veiligheidsmachtiging. De Somfy Home is compatibel met Amazon Alexa, Google Nest en Google Assistant. Koppel eenvoudig verschillende extra slimme apparaten aan dit alarmsysteem om je huis nóg slimmer en veiliger te maken!

Wat we goed vinden:

 • Zeer eenvoudig te installeren
 • Herkent of het een dier of mens is
 • De draadloze sensoren zijn superslim

Wat we minder goed vinden:

 • De kit was écht compleet geweest met een camera

Bereik: 80 m
Alarmering via: App, telefonisch, sms, geluidssignaal
Draadloos: Ja
Ingebouwde microfoon: Ja
Uitbreidbaar: Ja
Max. te koppelen melders: 50

Etiger S6 Smart Home Draadloos Alarmsysteem Wifi Gsm Functie Inclusief Accessoire Pakket

De S6 van eTiger is een betrouwbaar, draadloos en eenvoudig te bedienen alarmsysteem voor de beveiliging van je huis. In het onfortuinlijke geval dat er wordt ingebroken, begint de sirene te loeien en krijg je een oproep op je telefoon of een melding via de app of sms.

De kit

Het eTIGER S6 smart home alarmsysteem is een zeer volledige kit. Er zit een hub met ingebouwde sirene in, een bewegingsmelder, twee raam- en deursensors, twee afstandsbedieningen én twee RFID tags. De S6 is ook voorzien van een scherm waarop je het systeem bedient.

RFID tags

Een toegangscontrolesysteem met radiofrequentie-identificatie (RFID), geeft alleen bevoegde personen toegang tot een bepaalde ruimte door middel van unieke tags. Het is een soort barcode die gescand moet worden om toegang te krijgen.

Wil je je alarmsysteem uitbreiden? Geen probleem, want eTiger heeft een breed gamma aan accessoires om je woning extra te beveiligen zoals extra sirenes voor binnen en buiten, een goede rookmelder en watermelder.

Het systeem van de S6 werkt via wifi en een optionele simkaart. Wanneer je een simkaart plaatst, ontvang je meldingen via sms of zelfs via een oproep op je telefoon.

Als de stroom toevallig uitvalt, beschermt het systeem je eigendommen bovendien tot acht uur in de stand-by stand, dankzij de ingebouwde batterij.

Installatie

Download de eTiger app (voor Android en iOS) om dit slim alarmsysteem op te zetten. De app begeleid je door het installatieproces. Alle meldingen van je alarmsysteem ontvang je in deze app. Hierin personaliseer je ook je eigen instellingen voor het alarmsysteem en eventuele accessoires. Voeg gebruikers toe, creëer zones, en ken specifieke rechten aan gebruikers toe.

Alle slimme apparaten van eTiger koppel je via de app eenvoudig aan elkaar. Als het alarm afgaat, zet je bijvoorbeeld het licht aan.

Dit alarmsysteem is ook te bedienen via een geïntegreerd lcd-scherm of je stem. Het systeem is compatibel met Amazon Alexa en Google Home speaker!

Wat we goed vinden:

 • Optionele simkaart voor als de stroom uitvalt
 • Betrouwbaar, draadloos en eenvoudig te bedienen

Wat we minder goed vinden:

 • Camera zit niet standaard in de kit

Bereik: 200 m
Alarmering via: App, telefonisch, sms, e-mail, geluidssignaal
Draadloos: Ja
Ingebouwde microfoon: Nee
Uitbreidbaar: Ja
Max. te koppelen melders: 160

WoonVeilig ALARM-03

Dit alarmsysteem van WoonVeilig is compleet, draadloos en eenvoudig te installeren en bedienen. Je hebt geen voorkennis en geen gereedschapskist nodig. Dit alarmsysteem bedien je makkelijk via de app op je smartphone, de afstandsbediening of het bedieningspaneel. Aan opties geen gebrek!

De kit

De ALARM-03 krijg je met een hub met een ingebouwde luide sirene van 104 dB. Hierin zit een ingebouwde batterij in voor noodstroomvoorziening. Verder krijg je er twee huisdiervriendelijke bewegingssensors bij, een ethernetkabel, afstandsbediening met paniekknop, vier beveiligingsstickers en batterijen.

Installatie

Sluit eerst de hub aan op je modem of router met de ethernetkabel. De huiscentrale is klaar voor registratie als het status lampje groen brand en het online lampje groen knippert.

Ga naar de website van WoonVeilig en meld je daar aan. Volg de instructies op je scherm. Na je registratie verschijnt er "gefeliciteerd" en ontvang je een e-mail ter bevestiging. Download hierna de app van WoonVeilig (voor Android en iOS) om het alarmsysteem te bedienen en meldingen te ontvangen via je smartphone.

Check op Bol.com   →

Wat we goed vinden:

 • Luide ingebouwde sirene
 • Ingebouwde batterij voor noodstroomvoorziening
 • De installatie is een eitje

Wat we minder goed vinden:

 • Er zit geen camera in deze kit

Bereik: 50 m
Alarmering via: App, e-mail, geluidssignaal
Draadloos: Ja
Ingebouwde microfoon: Ja
Uitbreidbaar: Ja
Max. te koppelen melders: 48

Met Gigaset’s All You Need-box ben je 24/7 gerust en is je huis veilig.

Gigaset All You Need Alarm Box

Met deze box heb je altijd en overal je huis bij de hand en kijk je mee wat er in je huis gebeurt. Via je smartphone stream je de camerabeelden om de boel te controleren als je een melding van het alarmsysteem ontvangt.

De kit

De doos van Gigaset bevat een hub met ingebouwde alarmsirene, bewegingsmelder, deursensor, twee raamsensoren, slimme IP-camera die HD-beeld opneemt, ethernetkabel, stroomvoorziening, een hoekstandaard en een rechte standaard. De sensoren herkennen dieren, dus geen vrees voor vals alarm!

De hub verzamelt alle informatie en stuurt dit door naar je smartphone. Via de app op je smartphone kijk je overal in huis live mee. Het opnemen van beelden is gratis tot 30 seconden. Om langer videomateriaal op te nemen, heb je een abonnement nodig, welke je via de app aanschaft.

Installatie

Om het Gigaset alarmsysteem te beginnen gebruiken, dien je de app (voor Android en iOS) te downloaden. De Gigaset Elements app legt alles eenvoudig en stap voor stap uit – of lees de stappen in de daarvoor bestemde handleiding.

Het systeem is meteen klaar om een oogje in het zeil te houden, zonder dat je eerst moet boren of schroeven. Je stemt daarnaast al je slimme apparaten en delen van het alarmsysteem eenvoudig op elkaar af.

Als de bewegingssensor aan springt en beweging detecteert, begint de IP-camera automatisch te filmen. Je ontvangt een melding op je smartphone en/of e-mail dat er iets ongewoons gebeurt in je huis.

Kies ook welke meldingen je wilt ontvangen, zoals wanneer sommige van je apparaten zijn losgekoppeld, hun batterijen bijna leeg zijn of wanneer je alarmsysteem een poging tot inbraak vermoedt. Al deze waarschuwingen ontvang je op je smartphone en/of per e-mail.

Check op Bol.com   →

Wat we goed vinden:

 • Heeft een slimme IP-camera die HD-beelden opneemt
 • Sensoren zijn in staat om dieren te herkennen

Wat we minder goed vinden:

 • Om langer videomateriaal op te nemen heb je een abonnement nodig

Bereik: 50 m
Alarmering via: App, geluidssignaal, sms
Draadloos: Ja
Ingebouwde microfoon: Ja
Uitbreidbaar: Ja
Max. te koppelen melders: Onbeperkt

Bij het systeem van Hozard krijg je twee videocamera's die je koppelt aan het alarmsysteem en Google Home (Android; iOS) of Alexa (Android; iOS).

hozard alarmsysteem met alle onderdelen ervan zichtbaar

Zo kun je onmiddellijk zien of het de kat is die het alarm doet afgaan, of of er meer aan de hand is. 👀

De kit

In deze kit vindt je een hub met controlepaneel, vijf bewegingssensoren, acht raam- en deursensoren, drie afstandsbedieningen, drie RFID-tags, één draadloze sirene, een draadloze rookmelder en een draadloze 1080p-camera.

Ja, één camera – niet twee, zoals op hun productfoto's te zien is. Alleen al vanwege dat misleidende beeldmateriaal pik ik een puntje weg van het denkbeeldige eindcijfer. ➖

De bewegingssensor onderscheidt jammer genoeg geen dieren van ander gevaar voor zover ik heb kunnen zien, waardoor het alarmsysteem kan afgaan bij elke bewegingsdetectie – ook die van je huisdier.

Hoewel het daarnaast om niet de meest onopvallende of aantrekkelijke sensoren op de markt gaat, zijn ze klein genoeg om in de meeste omgevingen goed genoeg weg te vallen.

Installatie

Als je eenmaal alles uit de kit hebt gehaald, is de installatie vrij gemakkelijk. Verbind de hub via wifi met je router. Via deze verbinding verstuurt hij meldingen door naar je Alexa- of Google Home-app, en haalt hij automatisch software-updates binnen.

De sensoren en sirenes zijn verder allemaal al gekoppeld aan de hub, dus je hoeft ze niet een voor aan te verbinden hieraan. Je hoeft de sensoren enkel te activeren, de app van Alexa of Google Home te installeren op je smartphone of tablet, en vervolgens de hub hieraan koppelen.

Als een sensor uiteindelijk beweging detecteert op de camera, gaat de sirene af, krijg je een momentopname in je app te zien, en/of ontvang je een melding op je smartphone, dan wel via de app of via sms.

Het grote voordeel van Home8 is dat wanneer het alarm afgaat, de camera een korte videoclip opneemt én een foto neemt, zodat je direct kunt controleren of het om een indringer gaat, of om je stoutmoedige kat die weer eens de keukenkastjes in probeert te klimmen.

Wat we goed vinden:

 • Je krijgt er standaard een Full-HD-videocamera bij
 • Snelle koppeling, want de hub is al verbonden met alle sensoren

Wat we minder goed vinden:

 • Geen huisdiergevoelige sensors
 • Sensoren zijn niet moeders mooiste

Koopgids

Een goed alarmsysteem voor je huis kiezen is een hele klus. Je moet rekening houden met eventuele slimme apparaten die je al hebt om zeker te zijn dat het alarmsysteem compatibel is.

Daarnaast is er ook nog tal van factoren die je keuze verder beïnvloeden. Hieronder noem ik de belangrijkste zaken nog even voor je op om de keuze makkelijker te maken!

Koppelmogelijkheden

De meeste fabrikanten verkopen extra apparaten die je afzonderlijk toevoegt om een systeem op te bouwen dat is afgestemd op je eigen behoeften en eigendom.

Een slim alarmsysteem voor je huis is misschien zo eenvoudig als een centrale hub in combinatie met bewegingssensors en raam- en deurdetectoren die je waarschuwen wanneer er beweging in huis is.

Als je graag live op je telefoon ziet wat er bij je thuis gebeurt, zorg er dan voor dat de kit ook een camera heeft. Indien je graag een lamp op afstand aandoet, koppel dan slimme verlichting aan je systeem.

Let wel: sommige systemen zijn alleen compatibel met apparaten van hetzelfde merk, dus hou daar rekening mee bij je aankoop.

Langharige kat in de tuin in beeld

Slimme bewegingssensor

Slimme bewegingssensoren houden in de gaten wanneer iemand zich in de kamer of buiten beweegt en sturen een waarschuwing naar je telefoon.

Sommige bewegingssensoren zijn bovendien "huisdiervriendelijk". Dat wilt zeggen dat een langslopende kat of hond je huisalarm niet meteen af laat gaan. Indien je huisdieren hebt, is dit geen overbodige luxe! 😺

Noodbatterij

Als je altijd op twee oren wilt slapen, is een alarmsysteem met ingebouwde batterij in geval van stroomuitval zeer handig. Als de stroom toevallig uitvalt, blijft het systeem je eigendommen beschermen in de standby-stand dankzij een ingebouwde batterij.

De app

Elk systeem heeft een bijbehorende app waarvoor je een smartphone of tablet nodig hebt. Het is mogelijk dat je de app tijdens de installatie moet gebruiken. Zodra alles is geïnstalleerd, bedien je met deze app je alarmsysteem en ontvang je waarschuwingen.

Met de app stel je ook bepaalde regels in. Zo stel je bijvoorbeeld in dat een lamp aangaat (met behulp van een slimme stekker) wanneer de bewegingssensor beweging detecteert.

De bewegingssensor en slimme stekker zijn voorbeelden van extra apparaten die je aan je alarmsysteem kunt koppelen!

De sirene

Man praat door luidspreker

De luidheid van een geluid wordt gemeten in decibels (dB). Een normaal gesprek is ongeveer 60 dB, een grasmaaier ongeveer 90 dB, en een luid rockconcert rond 120 dB.

In het algemeen zijn geluiden boven 85 dB schadelijk, afhankelijk van hoe lang en hoe vaak je eraan wordt blootgesteld en of je gehoorbescherming draagt, zoals oordopjes.

Alarmsystemen zijn zeer luidruchtig, gewoonlijk 100 dB of meer. Dat is dus te vergelijken met het geluid van een luid rockconcert, een applaudisserend sportpubliek of een boor.

De beste alarmsystemen

ProductsoortBeste voorBeoordelingProductpagina
Somfy Home AlarmAllround9,0Bekijk hem hier
eTIGER S6Prijs-kwaliteit8,5Bekijk hem hier
WoonVeilig ALARM-03Koppelingsmogelijkheden8,3Bekijk hem hier
Gigaset All You Need Alarm BoxVideo-opnames8,2Bekijk hem hier
Hozard AlarmsysteemLive beelden8,0Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

🚨 Wat is de testmelding bij een alarmsysteem?

Indien je alarmsysteem is aangesloten bij een alarmcentrale, controleert die dagelijks en automatisch via een testmelding of de verbinding tussen je alarmsysteem en de alarmcentrale nog goed is.

Bij de geringste twijfel over een goede communicatie, neemt de alarmcentrale contact op om te achterhalen wat de reden hiervan is. 

📶 Hoe sluit je een alarmsysteem aan?

Je kunt kiezen om zelf je alarmsysteem te installeren en in de gaten houden. Dit gebeurt vaak via een app of webinterface, samen met een hub die als basis dient. Je kunt je alarmsysteem ook aanmelden bij een alarmcentrale voor extra beveiliging; zo hoef je zelf geen oogje meer in het zeil te houden.

📢 Hoe luid moet je alarmsysteem zijn?

De sirene moet natuurlijk luid genoeg zijn om in je hele te horen. Een sirene moet ten minste 85 dB zijn om effectief te zijn, maar vaak bereiken sirenes gemakkelijk 100 dB of meer.

Conclusie

Of je nu slaapt of van huis bent, met een goed alarmsysteem blijf je op de hoogte van wat er in je huis gebeurt. Het systeem waakt letterlijk over je huis, je eigendommen en niet allerminst je familie, en waarschuwt bij een verdachte situatie.

Zo ben je criminelen te snel af en het komt je nachtrust ten goede. Is jouw huis al veilig? Laat het ons hieronder weten!

Was dit artikel behulpzaam?