Voel je Veilig met de Beste Beveilingscamera

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

14 min. leestijd

Voel je Veilig met de Beste Beveilingscamera

Of je je nu zorgen maakt over diefstal of een ondeugend huisdier in de gaten wilt houden, de beste beveiligingscamera zorgt voor gemoedsrust met real-time meldingen, een ingebouwde sirene en andere beveiligingsfuncties.

Er zijn tal van uitstekende opties om uit te kiezen, met apparaten die functies bieden zoals communicatie in twee richtingen, nachtzicht, cloud-opslag, bewegingsdetectie en HD-video voor een eersteklas videokwaliteit.

Eén van onze favorieten is de Arlo Ultra 4K, die 100% draadloos is. Dankzij de wifiverbinding, de beste SD-kaart en de oplaadbare batterij, kun je hem praktisch overal installeren. Ontdek hieronder welke camera's op onze lijst nog draadloos zijn, welke zowel voor binnen als buiten zijn, en welke slimme functie elke camera biedt! 🤓

#1 Arlo Ultra 4K
Dé beste beveiligingscamera van 2024

Onze score: 9,4

ARLO Ultra 4K beveiligings-IP-camera met basisstation

De Arlo Ultra is een buitenbeveiligingscamera die video streamt en opneemt in verbluffende 4K. Hij is duur, maar zit boordevol functies zoals nachtzicht in kleur, bewegingsdetectie, automatisch zoomen en intelligente bewegingsdetectie. 

Gebruik: Buiten
Bediening via app: Ja
Stroomvoorziening: Oplaadbare ingebouwde batterij

Kijkhoek: 180 graden
Resolutie: 3840 x 2160 pixels
Infraroodsensor: Ja

#2 Ezviz C3W Color
Beste koop beveiligingscamera van 2024

Onze score: 9,1

Ezviz C3w Color

De Ezviz C3W Camera is een zeer betaalbare bewakingscamera, waarmee je de activiteit buiten je huis dag en nacht in de gaten hebt. Hij heeft een 1080p-resolutie die een scherpe videokwaliteit levert, alsook een bewegingssensor om activiteiten op te nemen. Die opnames slaat hij lokaal of in de cloud op. 

Gebruik: Buiten
Bediening via app: Ja
Stroomvoorziening: Netstroom

Kijkhoek: 130 graden
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Infraroodsensor: Ja

Check prijs op Coolblue →

De 5 beste beveiligingscamera's in een oogopslag

 1. Arlo Ultra 4K - Dé beste allround beveiligingscamera.
 2. Ezviz C3W Color - De beste beveiligingscamera aan deze prijs.
 3. Ring Stick Up Cam Batterij - Veelzijdige draadloze beveiligingscamera voor binnen en buiten.
 4. Wyze Cam Outdoor - Beste waterbestendige beveiligingscamera.
 5. Reolink Argus 2 - Beste beveiligingscamera met een eigen zonnepaneel.

Waarom zou je een beveiligingscamera aanschaffen?

Een beveiligingscamera is een uitstekend instrument voor de bescherming van je eigendom(men), en het werkt zowel afschrikkend als terugwinnend. Inbrekers zijn op hun hoede voor eigendommen met zichtbare beveiligingscamera's en in geval van een misdrijf, helpt een beveiligingscamera je bij het verzamelen van bewijsmateriaal.

Dankzij een beveiligingscamera heb je letterlijk overal ogen, waardoor je de touwtjes in handen hebt. 👀 Ontdek hieronder onze top 5!

De beste beveiligingscamera, gedetailleerd.


Gebruik: Buiten
Bediening via app: Ja
Stroomvoorziening: Oplaadbare ingebouwde batterij
Kijkhoek: 180 graden
Resolutie: 3840 x 2160 pixels
Infraroodsensor: Ja

De nieuwste toevoeging aan de Arlo-familie van thuisbeveiligingscamera's, de Arlo Ultra, legt de lat hoger voor alle buitencamera's. Het is het eerste model dat video streamt en opneemt in echte 4K, of Ultra High Definition (UHD).

ARLO Ultra 4K beveiligings-IP-camera

Het een duur model, maar hij zit boordevol nieuwe technologie, waaronder automatisch zoomen, bewegingsdetectie, nachtzicht in kleur, een geïntegreerde schijnwerper en sirene en een gezichtsveld van 180 graden. Hij is ook volledig draadloos en dus in een handomdraai te installeren.

De Arlo Ultra omvat de camera, een basisstation (SmartHub), een batterijpakket, een usb-oplader en oplaadkabel, een magnetische houder, een montagearm en montagehardware. De Ultra-camera is merkbaar groter dan de Arlo Pro 2, en net iets kleiner dan de op een mobiele telefoon gebaseerde Arlo Go, maar behoudt de vertrouwde Arlo-vorm en het wit-zwarte kleurenschema.

Arlo Smarthub

De Arlo SmartHub helpt om je beelden te beschermen door een veilig, persoonlijk netwerk toe te voegen aan je router. De SmartHub helpt ook bij het regelen van wifiverkeer en verbetert de batterijduur. De Arlo SmartHub is compatibel met de Arlo Ultra en alle vorige Arlo draadloze camera's. Zo stel je een heel cameranetwerk op.

De Ultra heeft dus een basisstation nodig om verbinding te maken met je netwerk. Dit basisstation zit boordevol draadloze technologie, waaronder wifi, Bluetooth-, ArloRF-, Zigbee- en Z-Wave-radio's. Achteraan zit er een LAN-poort, Reset- en Sync-knoppen, en een voedingsaansluiting.

Deze weerbestendige camera heeft een oplaadbare batterij, die naar schatting drie tot zes maanden meegaat (afhankelijk van het gebruik) voor je hem dient op te laden. Het duurt ongeveer 3,5 uur om hem volledig op te laden met behulp van de usb-adapter en een magnetische kabel, die je aansluit op een oplaadpoort aan de onderkant van de camera.

De Ultra heeft een aantal indrukwekkende specificaties. Hij maakt gebruik van HDR-technologie (High Dynamic Range) en een 8-megapixel 4K-sensor om 4K-video's (3.840 x 2.160 pixels) te streamen en op te nemen.

Hij heeft ook een breed gezichtsveld van 180 graden, een zoom van 12x, en maakt gebruik van ruisonderdrukkende microfoons, een luidspreker aan de voorzijde en geluidsdetectie.

Bij activering stuurt de camera een melding naar je smartphone of e-mail, neemt videobeelden van de gebeurtenis op en slaat deze op in de cloud of op een microSD-kaart (niet meegeleverd).

ARLO Ultra 4K beveiligings-IP-camera geeft licht in het donker

De camera heeft ook een ingebouwde schijnwerper, die oplicht wanneer hij beweging detecteert (indien ingeschakeld) en biedt nachtzicht in kleur.

Wanneer je deze schijnwerper uitschakelt, schakelt de camera over op de twee infrarood-leds, voor zwart-witnachtzicht.

Andere opmerkelijke functies zijn motion tracking en auto-zoom en een ingebouwde sirene van 80 dB. 🚨 Motion tracking zorgt ervoor dat de camera datgene volgt wat hem activeerde, en dankzij de auto-zoom-functie, zoomt de camera automatisch in op het onderwerp,

De Ultra gebruikt dezelfde mobiele app (voor Android en iOS) als de Arlo Pro-, Arlo Pro 2- en Arlo Q-camera's. Om een livestream te starten, tik je op de afspeelknop voor de camera en tik je op de twee pijlen om de stream in volledig scherm weer te geven.

Er is ook een knop voor camera-instellingen om het batterijniveau te controleren, de helderheid en bewegingsgevoeligheid aan te passen, 4k-streaming in of uit te schakelen, Auto-Zoom en Motion Tracking in of uit te schakelen, een energiemodus en videomodus te selecteren (Super Wide, Wide, Full).

Met de audio-instellingen schakel je microfoon in of uit, pas je het luidsprekervolume aan en regel je de instelling om windruis verminderen. Gebruik de modusknop om de SmartHub-instellingen voor bewegings- en geluidsdetectie te configureren, push- en e-mailwaarschuwingen in te schakelen en nieuwe apparaten toe te voegen.

Wat we goed vinden:

 • Volledig weer- en waterbestendig
 • Gedetailleerde 4K-beelden met een breed gezichtsveld
 • Nachtzicht in kleur 
 • Geïntegreerde schijnwerper

Wat we minder goed vinden:

 • Duur in aankoop
 • Je hebt een smarthub nodig

Gebruik: Buiten
Bediening via app: Ja
Stroomvoorziening: Netstroom
Kijkhoek: 130 graden
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Infraroodsensor: Ja

Ezviz C3w Color Uiteengetrokken Camera In Beeld

De Ezviz C3W is een 1080p-camera die scherpe dag en nacht video's levert en een bewegingssensor gebruikt om activiteiten op te nemen. Deze sla je lokaal of in de cloud op. De camera is eenvoudig te installeren en biedt ondersteuning voor IFTTT en spraakopdrachten van Amazon Alexa en Google Assistant.

IFTTT

IFTTT staat voor If This, Then That. Dit helpt je om al je verschillende apps en apparaten met elkaar te verbinden. Als je je aanmeldt voor een gratis account, kun je je apps en apparaten laten samenwerken om specifieke dingen te doen die ze anders niet kunnen. 

Er is geen directe interactie met andere slimme apparaten, maar dat weerhoudt me er niet van om hem tot beste koop beveiligingscamera uit te roepen.

De witte cilindervormige behuizing van de C3W, bevestig je aan een 360-graden draaibare montagevoet. De behuizing is heeft een IP67-classificatie en is daardoor goed bestand tegen water en stof. Hij bevat twee aanpasbare wifi-antennes voor een optimaal ontvangst.

Een kabel die uitsteekt aan de achterkant van de montagebasis heeft een poort voor de meegeleverde voedingsadapter en een ethernetpoort voor bedrade netwerkconnectiviteit. Achter een klein paneel aan de onderzijde van de camera, vind je een microSD-kaartsleuf.

De C3W krijg je met een weerbestendige afscherming voor de stroomaansluiting, montagemateriaal, een boormal voor de voet, en een snelstartgids.

De camera heeft een gezichtsveld van 130 graden en een 8x digitale zoom. De camera maakt gebruik van twee infrarood-leds voor een monochroom nachtzicht tot 100 meter en is uitgerust met een microfoon en een luidspreker voor tweerichtingscommunicatie.

Naast een bewegingssensor heeft de C3W een sirene van 100 dB en een stroboscooplicht, die beide bedoeld zijn om indringers af te schrikken. Hij heeft ook wifi aan boord voor een draadloze verbinding met je thuisnetwerk.

Stroboscooplicht

Een stroboscooplamp – of gewoonlijk een stroboscoop genoemd – is een apparaat dat regelmatig zeer intense lichtflitsen produceert. 

Video's die de camera door beweging activeert, sla je indien gewenst lokaal op via de meegeleverde microSD-kaart van 16 GB. Op het beginscherm van de Ezviz mobiele app (voor Android en iOS), zie je elke geïnstalleerde Ezviz camera met een stilstaand beeld.

Tik op het beeld om een livestream te openen met knoppen om de sirene te activeren, een momentopname te maken, handmatig een video op te nemen en de resolutie te wijzigen. Onder de knoppen vind je een tijdlijn van opgenomen video.

Een tandwielpictogram in de rechterbovenhoek brengt je naar het instellingenscherm, waar je verschillende functies eenvoudig in- en uitschakelt, waaronder tweerichtingsaudio, IR-nachtzicht en het statuslampje van de camera.

Er is ook een slaapstand die bewaking en opname uitschakelt, en een beeldversleutelingsmodus die de camera wachtwoordbeveiliging geeft.

Hier configureer je ook de wifi-instellingen en heb je de mogelijkheid een alarmschema in te stellen. Hiermee beperkt je push-meldingen tot specifieke tijden en dagen.

Wat we goed vinden:

 • Scherpe 1080 px video's
 • Lokale en cloud-gebaseerde video-opslag
 • IP67 rating, dus goed bestand tegen water en stof

Wat we minder goed vinden:

 • Geen directe interactie met andere slimme apparaten

Gebruik: Binnen en buiten
Bediening via app: Ja
Stroomvoorziening: Batterij
Kijkhoek: 130 graden
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Infraroodsensor: Ja

De Ring Stick Up Cam Battery, ontworpen voor gebruik binnenshuis of buitenshuis, voegt zich bij de groeiende familie van slimme thuisbeveiligingsapparaten van het bedrijf. Deze versie is volledig draadloos, heeft een bewegingssensor en werkt met andere verbonden apparaten.

Hij heeft een resolutie van 1080px, ondersteuning voor Amazon Alexa-spraakopdrachten en een breed gezichtsveld van 130 graden aan boord.

Ring Stick Up Cam Batterij - Beveiligingscamera - Draadloos - Wit

De slanke cilindrische behuizing van de nieuwe Stick Up Cam is verkrijgbaar in zwart of wit en heeft een weerbestendige IPX5-rating. De standaard gebruik je op een bureau of bevestig je aan een muur, plafond of dakrand en is aangepast voor een ideale kijkhoek.

De batterij gaat, afhankelijk van het gebruik, zes tot twaalf maanden mee tussen oplaadbeurten. Je verwijdert hem eenvoudig door op het zilveren lipje te drukken. Om de batterij weer op te laden, gebruikt je de meegeleverde usb-oplaadkabel. Hij laadt in enkele uren op, totdat de led-indicator van rood naar groen gaat.

Met de Stick Up Can neem je video's op in 1080px en heb je een gezichtsveld van 130 graden. De camera heeft 2,4 GHz wifi aan boord om rechtstreeks verbinding te maken met het huisnetwerk. Hij heeft hiervoor geen hub nodig zoals de Arlo Ultra.

Bewegingsdetectie is video gebaseerd en de tweerichtingsaudio werkt via een ingebouwde microfoon en luidspreker. Een infrarood led biedt tot 30 meter nachtvideo in zwart-wit.

De Stick Up Cam gebruikt dezelfde mobiele app (voor Android en iOS) als andere Ring-apparaten en ondersteunt de app Neighbors van Ring (voor Android en iOS) waarmee je foto's en video's van activiteiten die door je Ring-apparaat zijn vastgelegd en eenvoudig deelt met andere gebruikers uit de buurt.

De app opent naar een dashboar, dat miniaturen weergeeft voor elk geïnstalleerd Ring-apparaat en tabbladen voor Buren en Geschiedenis. Tik op het tabblad Buren om foto's en video's te bekijken van gebeurtenissen in je buurt, zoals diefstallen van portieken, pogingen tot inbraak en vandalisme.

Naast het tabblad Buren vind je een tabblad Geschiedenis, dat je naar de lijst van al je bewegings- en alarmgebeurtenissen met tijdstempels brengt. Tik op een gebeurtenis om de opgenomen video van de gebeurtenis te bekijken, te verwijderen of te downloaden.

Er is ook een Live-knop, waarmee je live ziet wat er op dat moment gebeurt. Tik op de deelknop om de live stream op te nemen en er is een Sirene-knop die de interne sirene van de camera activeert.

Beelden van de Stick Up Cam op een smartphone in beeld

Het instellingenscherm van de Stick up Cam toont je het batterijniveau en heeft schakelaars om bewegingsopname en bewegingswaarschuwingen in en uit te schakelen.

Tik op de knop "Apparaat gezondheid" om je wifinetwerk te wijzigen, de wifisignaalsterkte te controleren en problemen met meldingen op te lossen.

Tik op de de knop "Gekoppelde apparaten" om de Stick Up Cam te laten samenwerken met andere Ring-apparaten (zoals bijvoorbeeld de Ring Floodlight, het Ring Alarm, en de Ring Deurbel met camera).

De Stick Up Cam ondersteunt ook Alexa-spraakopdrachten en het werkt met IFTTT, waardoor het integreert met andere IFTTT-apparaten zoals slimme deursloten, lampen en stekkers.

Net als alle andere Ring-camera's en deurbellen, krijg je de Stick Up Cam met een gratis basisplan, dat je bewegingswaarschuwingen en live on-demand video geeft, maar je moet een abonnement nemen om je opgenomen video te bekijken.

Wat we goed vinden:

 • Ondersteunt Alexa-spraakopdrachten en werkt met IFTTT
 • Werkt samen met een zeer uitgebreide app
 • Compatibel met andere Ring-apparaten
 • Is weerbestendig dankzij IPX5-rating

Wat we minder goed vinden:

 • Abonnement nodig om je opgenomen video's te bekijken

Gebruik: Buiten
Bediening via app: Ja
Stroomvoorziening: Batterij
Kijkhoek: 110 graden
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Infraroodsensor: Ja

Het nieuwste aanbod van Wyze is de Wyze Cam Outdoor en is de eerste camera van het bedrijf voor gebruik buitenshuis. Hij levert een scherp 1080px-beeld voor veel minder geld dan de meeste van de concurrentie.

Wyze Cam Outdoor

De camera ondersteunt ook Alexa- en Google-spraakopdrachten, werkt met andere slimme apparaten via IFTTT en werkt samen met andere Wyze-producten.

De Wyze Cam Outdoor krijg je met een kleine hub voor het basisstation, de camera, bevestigingsmateriaal en een LAN-kabel. Het basisstation is wit, bevat twee instelbare antennes, heeft een aantal aansluitingen. Denk aan een ethernetpoort, een usb-poort, een voedingspoort en een microSD-kaartsleuf om video en foto's lokaal op te slaan.

Hij ondersteunt een microSD-kaart tot 32 GB, maar deze is niet meegeleverd. Het basisstation sluit je rechtstreeks op je router aan met de LAN-kabel en maakt verbinding met de camera via wifi. Het maximaal aansluitbare camera's per basisstation is vier.

De camera ziet er net zo uit als de Wyze Cam voor binnenshuis, maar biedt met een IP65-rating waterbestendigheid voor gebruik buitenshuis. Het is een witte kubus op een flexibele magnetische voet, waarmee je de camera eenvoudig verwijdert en de hoogte en kantelhoek aanpast.

De camera neemt video's op met 20 fps, heeft een beeldhoek van 110 graden en een digitale zoom. Hij maakt gebruik van acht infrarood-leds voor een monochroom nachtzicht tot 25 meter. Hij heeft ook een microfoon en luidspreker voor tweerichtingsaudio en een bewegingssensor.

FPS

FPS staat voor "Frames Per Second" of "beelden per seconde". Als je een video opneemt en afspeelt met 20 FPS, betekent dit dat elke seconde van de video 20 afzonderlijke stilstaande beelden toont. De snelheid waarmee ze achter elkaar afspelen, verleidt je hersenen tot het waarnemen van vloeiende beweging.

De batterij gaat, afhankelijk van het gebruik, drie tot zes maanden mee. In tegenstelling tot de Ring Stick Up Cam, die een verwijderbare batterij heeft, is de batterij van de Wyze Cam niet verwijderbaar en moet je de hele camera naar binnen brengen om op te laden.

Wyze biedt twee weken gratis cloud-opslag voor videoclips die de camera opneemt als hij beweging detecteert. Als je een cloudabonnement aanschaft, krijg je volledige toegang tot je video's en een functie die alleen alarm slaat als de camera beweging detecteert.

Via de mobiele app (voor Android of iOS), vind je knoppen om het geluid te dempen, livestream te starten, handmatig een video op te nemen, tweerichtingsaudio te starten en een foto te maken. Tik op de knop "Meer" om opties weer te geven voor het maken van timelapse-opnamen, het plannen van opnametijden, en nog veel meer.

Om de instellingen van de camera te openen, tik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek. Hier kun je gebeurtenisopnames en bewegingsmeldingen inschakelen, bewegingszones en gevoeligheid configureren, het beeld 180 graden draaien, en de Travel Mode inschakelen.

Wat we goed vinden:

 • Biedt IP65-waterbestendigheid
 • Gemakkelijk te installeren
 • Gratis cloud- en lokale opslag
 • Het beeldmateriaal is scherp, zowel overdag als 's nachts
 • Mee te nemen op reis via Travel Mode

Wat we minder goed vinden:

 • Een hub is vereist
 • De batterij is niet te verwijderen

Gebruik: Binnen en buiten
Bediening via app: Ja
Stroomvoorziening: Batterij
Kijkhoek: 100 graden
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Infraroodsensor: Ja

Reolink Argus 2 Bewakingscamera - Accu - Draadloos

De Argus 2 ziet er identiek uit als de originele Argus camera. Zijn ovaalvormige wit-zwarte behuizing heeft een IP65-rating, en is weerbestendig. De camera heeft een ingebouwde magneet, die het gemakkelijk maakt om hem aan de metalen montagesokkel te bevestigen en te verwijderen wanneer het tijd is om de batterij op te laden.

Er is een microSD-kaartsleuf en een resetknop aan de rechterkant van de camera, en een usb-voedingspoort aan de achterkant van de batterij. Stop je eigen microSD-kaart in de kaartsleuf om beweging en handmatig geactiveerde video's op te slaan.

De Argus 2 maakt gebruik van een sensor die 1080 px video's vastlegt met 15 fps. Het heeft een gezichtsveld van 130 graden en gebruikt zeven infrarood-leds om zeer scherpe zwart-wit nachtzicht video te leveren tot 33 meter. Hij neemt 's nachts ook kleurenvideo's op, maar de beeldkwaliteit gaat dan achteruit.

De camera heeft een luidspreker en een microfoon voor tweerichtingsaudio en een bewegingssensor, maar heeft geen geluidsdetectiemogelijkheden. Er zit ook een interne sirene in, met een geschatte 70 tot 80 dB output.

Reolink Argus 2 Bewakingscamera met zonnepaneel

De Argus 2 is voorzien van een oplaadbare batterij, die tot zes maanden meegaat. Om hem op te laden, sluit je hem aan op een usb-stroombron.

Er is ook een mogelijkheid om er een weerbestendig zonnepaneel aan te koppelen! Dan hoef je je helemaal geen zorgen meer maken over de batterij.

Connectiviteit komt tot stand via een 2,4 GHz radioverbinding. Live en opgenomen video's zijn toegankelijk via de mobiele Reolink-app (voor Android en iOS). Via deze app heb je toegang tot de live stream en neem je handmatig beelden op (als een SD-kaart is geïnstalleerd).

2,4 Ghz 

2,4 Ghz verwijst naar de frequenties van elektromagnetische golven binnen een bereik van 3 kHz tot 300 GHz, met inbegrip van de frequenties die worden gebruikt voor communicatie of radarsignalen.

Een 2,4 GHz-verbinding gaat verder bij lagere snelheden, terwijl 5 GHz-frequenties hogere snelheden bieden bij een kleiner bereik. Als je een breed wifibereik wilt, kies dan voor 2,4 GHz, maar hou er rekening mee dat het gevoeliger is voor interferentie. 

Als je op de pijl omlaag in de linkerbovenhoek tikt, kom je in het scherm "Apparaten", waar je instellingen vindt om push-meldingen in te schakelen, wifiinstellingen te configureren, het schermbeeld te draaien en parameters voor de beeldkwaliteit te selecteren.

Wat we goed vinden:

 • Neemt scherpe 1080px video's op
 • Is volledig draadloos en eenvoudig te installeren
 • Heeft een weerbestendigheid van IP65

Wat we minder goed vinden:

 • Kleurenvideo's zijn van mindere kwaliteit 's nachts

Koopgids

Een goed geplaatste beveiligingscamera geeft je ogen op je rug en voorziet je van real-time zicht op je eigendom. Bij het kiezen van een beveiligingscamera, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. De belangrijkste licht ik hieronder voor je uit! 💡

IP rating

IP rating betekent "Ingress Protection Rating", ook bekend als "International Protection Marking". Dit is een code die de fabrikant opgeeft, zodat je weet of het product beschermd is tegen binnendringing van vaste of vloeibare deeltjes, en in welke mate.

Deze numerieke classificatie helpt je beter te zorgen voor de producten die je koopt. De meeste elektronicafabrikanten specificeren ingewikkelde details in verband met hun producten, maar een IP-rating is veel gemakkelijker te begrijpen dan het op het eerste zicht lijkt.

Regendruppels op een raam

De code ziet er als volgt uit: IP, gevolgd door twee cijfers of de letter X. Het eerste cijfer staat voor de weerstand van het object tegen vaste materie, terwijl het tweede cijfer staat voor de bescherming die het biedt tegen vloeistoffen. De letter X betekent dat het product niet is getest voor de desbetreffende categorie (vaste stoffen of vloeistoffen).

De bescherming van een elektronisch product tegen vaste materie heeft betrekking op de toegang van gevaarlijke onderdelen in het product. De rangschikking loopt veelal 0 tot 6, waarbij 0 betekent dat er helemaal geen bescherming is. Je ziet ook steeds vaker een 7 of 8 voorbijkomen, maar dat is vooral bij moderne smartphones van toepassing.

De aanbevolen minimale bescherming is een IP3X-norm. Voor bescherming tegen stofdeeltjes moet het product minstens een IP5X-norm hebben. Het binnendringen van stof is een belangrijke oorzaak van schade aan elektronica, zeker als het product bedoeld is voor gebruik in stoffige ruimten.

Hieronder een overzicht met alle mogelijke ratings:

 • IP44: Een product met beschermingsgraad IP44 is beschermd tegen materie groter dan 1 millimeter en opspattend water uit alle richtingen.
 • IP54: Een product met een IP54-classificatie is voldoende beschermd tegen het binnendringen van stof, echter niet volledig stofdicht. Het product is volledig beschermd tegen vaste voorwerpen en opspattend water vanuit elke hoek.
 • IP55: Een product met beschermingsgraad IP55 is beschermd tegen het binnendringen van stof dat schadelijk kan zijn voor de normale werking van het product. Het is beschermd tegen vaste voorwerpen en waterstralen geprojecteerd die door een spuitmond (6,3 millimeter) vanuit elke richting.
 • IP65: Als je IP65 op een product geschreven ziet staan, betekent dat het volledig stofdicht is en beschermd is tegen vaste voorwerpen. Bovendien is het beschermd tegen waterstralen uit eender welke richting.
 • IP66: Een IP66-classificatie betekent dat het product volledig beschermd is tegen stof en vaste voorwerpen. Bovendien is het product beschermd tegen krachtige waterstralen gespoten door een sproeikop (12,5 millimeter) uit eender welke richting.
 • IPX4: Een product met IPX4-classificatie is beschermd tegen waterspatten vanuit elke hoek.
 • IPX5: Een product met een IPX5-classificatie is beschermd tegen waterstralen gespoten door een sproeikop (6,3 millimeter) uit alle richtingen.
 • IPX7: Een IPX7-classificatie betekent dat je het product maximaal 30 minuten in water kan onderdompelen op een diepte van 15 centimeter tot 1 meter.

Resolutie

De videokwaliteit is zeer belangrijk als het gaat over een beveiligingscamera. Het heeft geen zin om je huis te filmen, terwijl de beelden van lage kwaliteit of pixelig zijn.

De term resolutie, wanneer gebruikt om een digitale camera te beschrijven, verwijst naar de grootte van het digitale beeld dat de camera produceert, en wordt gewoonlijk uitgedrukt in pixels of hoeveel miljoen pixels hij opneemt in een enkel beeld. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper je videobeelden!

Alle beveiligingscamera's in onze lijst hebben een resolutie van 1920 x 1080 pixels of meer. Zo heeft de Arlo Ultra 4K een extreem hoge resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels!

4K of UHD

4K, officieel bekend als UHD (Ultra-High Definition), is een overkoepelende term die de visuele resolutietechnologie omvat die meer pixels biedt dan gewone HD. UHD omvat minimaal 4 keer meer pixels dan 1080p-opnames, vandaar de naam 4K.

Nachtzicht

Natuurlijk is het voor camera's veel moeilijker om duidelijk te filmen zodra de nacht valt. Daarom hebben beveiligingscamera's infraroodsensors, die automatisch inschakelen als het donker wordt, zodat je ook 's nachts zeer scherpe zwart-witvideo hebt tot wel 33 meter!

Ogen van een kat in het donker

De meesten van ons maken zich immers meer zorgen over indringers in de kleine uurtjes, dan overdag. Het is dus belangrijk dat de camera die je kiest, zich aanpast aan het donker. Beveiligingscamer's uitgerust met krachtige led-spots, zijn daarbovenop een enorm nuttig afschrikmiddel. Deze springen automatisch aan wanneer ze beweging detecteren.

Bovendien is deze functie heel nuttig voor alledaagse situaties, bijvoorbeeld als je de vuilnisbakken in het donker wilt buitenzetten, en niet telkens het licht aan en uit wilt doen.

Video-opslag

Eén van dingen waarmee je best rekening houdt, zijn de abonnementen die je soms dient aan te schaffen om beeldmateriaal op te slaan en toegang te hebben tot alle functionaliteiten.

In de meeste gevallen heb je keuze tussen opslag in de Cloud, of lokale opslag via een extra SD-kaart. Bij de Ezviz C3W Color bijvoorbeeld, krijg je de keuze om video's die de camera door beweging activeert, lokaal op te slaan via de meegeleverde microSD-kaart van 16 GB of in de Cloud.

Compatibiliteit met een app of hub

Het is allemaal goed en wel om geweldige hardware te hebben, maar je bedient en communiceert met je beveiligingscamera's voornamelijk via de app die eraan gekoppeld is. Het is dus van groot belang dat deze betrouwbaar is.

Met een goede app controleer je in één oogopslag of alles goed is en stel je alles in naar wens op je smartphone, zowel geluid- als beeldinstellingen.

Soms is een hub vereist om de beveiligingscamera in werking te stellen, zoals bij de Arlo Ultra. In het geval van de Arlo Ultra, dient de SmartHub om beelden te beschermen, door een veilig, persoonlijk netwerk toe te voegen aan je router. De SmartHub helpt ook bij het regelen van wifiverkeer en verbetert de batterijduur.

Wil je meer dan alleen een camera? Overweeg dan het beste alarmsysteem. Deze systemen hebben niet alleen meerdere camera's, maar ook bewegingssensoren en andere opties. Het kost wat, maar je krijgt er een veilig gevoel voor terug.

De beste beveiligingscamera's

ProductsoortBeste voorBeoordelingProductpagina
Arlo Ulktra 4KAllround9,4Bekijk hem hier
Ezviz C3W ColorPrijs-kwaliteit9,1Bekijk hem hier
Ring Stick Up Cam BatterijKleinere budgets8,5Bekijk hem hier
Wyze Cam OutdoorWeerbestendigheid8,3Bekijk hem hier
Reolink Argus 2Kleinere budgets8,0Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

✅ Waar mag je een bewakingscamera plaatsen?

Een beveiligingscamera mag je overal plaatsen, zolang deze enkel gericht staat op je eigen woning of eigendom. Alles wat binnen je eigendom valt, mag je dus in beeld brengen zonder hiervoor toestemming te vragen. Alles buiten je eigendom mag je niet filmen. 

🎥 Wat mag een bewakingscamera allemaal filmen?

Met een beveiligingscamera mag je enkel en alleen je eigen bezittingen filmen. Eigendommen van derden, zoals de tuin van je buren, mag niet op het beeld verschijnen. Ook is het niet toegelaten om de openbare weg te filmen, zoals de stoep voor je huis of publieke parkeerplaatsen.

📶 Hoe sluit je een bewakingscamera aan?

Om een draadloze bewakingscamera aan te sluiten, heb je een wifinetwerk nodig en een smartphone. Je moet beschikken over een stabiel draadloos netwerk. Je dient enkel de levensduur van de batterij in de gaten te houden en de compatibele app te installeren om deze in werking te stellen.

In het geval de camera niet draadloos is, sluit je deze op netstroom, met de bijgeleverde voedingsadapter en ethernetpoort voor een bedrade netwerkconnectiviteit. 

Conclusie

Thuis of een weekendje weekend? De beste beveiligingscamera is nooit op vakantie en houdt je eigendommen 24/7 in de gaten. Wil je slapen als een roos en enkel gewaarschuwd worden als het écht nodig is? Dan is een beveiligingscamera dé oplossing.

Bedankt voor het lezen! En laat ons zeker weten welk model eruit springt voor jou. 👁‍🗨

Was dit artikel behulpzaam?