Slimme huishoudelijke apparaten > Smarthome
De Beste Dweilrobot: Laat Elke Vloer in Huis Blinken
Sleuren met emmers water, een vieze dweil en rugbelastende inspanningen zijn voorgoed verleden tijd, want de beste dweilrobot doet het allemaal voor je!
Inhoudsopgave
- De 5 beste dweilrobots in een oogopslag
- Voor wie is een dweilrobot handig?
- De beste dweilrobot, gedetailleerd.
- #1 Xiaomi Roborock S6 MaxVDé beste dweilrobot van 2024
- #2 Medion MD 18501Beste koop robotstofzuiger van 2024
- #3 Ecovacs OZMO T8 AIVI Beste dweilrobot met livestream
- #4 ILIFE w400Beste robotstofzuiger voor methodische schoonmaakroutes
- #5 iRobot Braava M6138Beste dweilrobot om te bedienen met de app
Er zijn maar weinig dweilrobots die diep reinigen, maar ze ontlasten je ten minste van je schoonmaakroutine, en verminderen hoe vaak je zelf je vloer een intensieve dweilbeurt moet geven.
Onze nummer één dweilrobot, de Xiaomi Roborock S6 MaxV, dweilt én stofzuigt je huis tegelijk. Stel kamers in waar je niet wilt dat hij komt, en wanneer en waar hij moet dweilen én/of stofzuigen. Als extra bonus kun je een schoonmaakcyclus starten met je stem! 💯
#1 Xiaomi Roborock S6 MaxV
Dé beste dweilrobot van 2024
Onze score: 9,5
Roborock heeft goed werk geleverd met de S6 MaxV. Het apparaat is slank, goed gebouwd en robuust, met een royale 460 ml stofbak en 300 ml watertank.
Hij heeft een uitstekende obstakelsensor en een lange bedrijfstijd. Hij dweilt én stofzuigt je huis, en is daarmee een ideaal tijdsbesparend apparaat voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken!
Automatisch hervatten: Ja
Oplaadtijd: 180 minuten
Bedrijfstijd: Maximaal 180 minuten
Bediening via app: Ja
Max. geluidsniveau: 67 dB
HEPA-luchtfilter: Ja
#2 Medion MD18501
Beste koop dweilrobot van 2024
Onze score: 9,3
De Medion MD 18501 is een dweil-en stofzuigerrobot in één en is een super slim apparaat die je veel tijd bespaart. Obstakels op de grond doen er niet toe, want deze gaat hij netjes uit de weg.
Een meer dan welkome bonus is dat deze dweilrobot betaalbaar is én goed werk levert!
Automatisch hervatten: Nee
Oplaadtijd: 270 minuten
Bedrijfstijd: Maximaal 90 minuten
Bediening via app: Nee
Max. geluidsniveau: 65 dB
HEPA-luchtfilter: Ja
De 5 beste dweilrobots in een oogopslag
- Xiaomi Roborock S6 MaxV - Beste dweilrobot voor obstakeldetectie.
- Medion MD18501 - Beste koop dweilrobot (met stofzuigfunctie!).
- Ecovacs OZMO T8 AIVI - Beste dweilrobot met livestream.
- ILIFE w400 - Beste dweilrobot voor methodische schoonmaakroutes.
- iRobot Braava M6138 - Beste dweilrobot om te bedienen met de app.
Voor wie is een dweilrobot handig?
Een dweilrobot is handig voor gezinnen met huisdieren of kleine kinderen, of voor iedereen die zijn vloer schoner wilt houden dan hij of zij er de tijd of energie voor heeft. Veel dweilrobots passen onder laag meubilair, komen tot in de hoeken van je huis en maken langs randen schoon.
Net als de beste robotstofzuiger kunnen dweilrobots helaas wel vast komen te zitten door kleine obstakels op de vloer. Gelukkig hebben ze tegenwoordig steeds betere sensors om die obstakels waar te nemen, in kaart te brengen en uit de weg gaan.
Een dweilrobot bespaart je vooral tijd en voorkomt dat vuil zich ophoopt, zodat je minder tijdrovende schoonmaakbeurten hoeft uit te voeren! ⌚
De beste dweilrobot, gedetailleerd.
#1 Xiaomi Roborock S6 MaxV
Dé beste dweilrobot van 2024
Automatisch hervatten: Ja
Oplaadtijd: 180 minuten
Bedrijfstijd: Maximaal 180 minuten
Bediening via app: Ja
Max. geluidsniveau: 67 dB
HEPA-luchtfilter: Ja
Dweilrobots zijn per definitie groot, en met zijn 48,8 cm x 40,6 cm x 15,6 cm neemt de Roborock een aanzienlijke hoeveelheid vloerruimte in beslag terwijl hij rondscharrelt.
De Roborock komt niet onder elke bank of tussen elke set stoelpoten door, maar hij kan wel boven op tapijten en matten komen.
Design is misschien niet de belangrijkste factor in je aankoopbeslissing van een dweilrobot, maar Roborock heeft goed werk geleverd met de S6 MaxV. Het apparaat is slank, goed gebouwd en robuust, met een royale 460 ml-stofbak en 300 ml-watertank.
De installatie duurt niet lang en is eenvoudig. Kies een vlakke ruimte bij een muur om het laadstation te installeren, download de app (voor Android en iOS), zet de S6 MaxV aan, en je bent vertrokken. De meeste functies stel je in via de app, van schoonmaakroutines tot firmware-updates.
Aan het einde van een reinigingscyclus of wanneer de batterij bijna leeg is, keert de dweilrobot terug naar zijn station om op te laden. Je dweilrobot moet het infraroodsignaal van zijn laadstation ontvangen om terug te kunnen keren. De locatie van het laadstation is dus zeer belangrijk!
De Roborock-app is eenvoudig te bedienen en veelzijdig. Stel gebieden en kamers in waar je niet wilt dat deze dweilrobot komt, vertel hem dat hij zich op een bepaalde kamer moet concentreren, en wanneer en waar hij moet dweilen én/of stofzuigen.
Ook het schakelen tussen de verschillende schoonmaak- en dweilmodi is super eenvoudig via deze app. Als extra bonus kun je een schoonmaakcyclus starten met je stem, op voorwaarde dat je het Roborock-apparaat via je telefoon verbindt met Alexa of Google Assistant.
Dankzij de dubbele camera lokaliseert hij verder niet enkel obstakels, maar schat hij ook de locatie en grootte in om zijn route hierop aan te passen.
Als hij obstakels tegenkomt – speelgoedauto's, een paar sportschoenen – markeert hij deze op de kaart en neemt zelfs een foto om je te laten zien wat ze zijn in de app.
De Roborock S6 MaxV heeft een aantal geavanceerde schrobfuncties aan boord, waarmee je schoonmaakschema's per kamers instelt, de waterstroom per kamer bepaalt en gebieden aangeeft die niet geschrobd dienen te worden om je tapijten droog te houden.
Deze dweilrobot heeft ook vijf verschillende stofzuigerstanden, waardoor hij zowel houten vloeren als tapijt schoonmaakt. Als je huisdieren in huis hebt, neem je beste de krachtigste stofzuigerstand, vooraleer je de robot laat dweilen.
Wat we goed vinden:
- Snelle en slimme bediening
- Verschillende schoonmaak- en dweilmodi
- Zeer goede obstakelherkenning
Wat we minder goed vinden:
- Niet bepaald de goedkoopste
#2 Medion MD 18501
Beste koop robotstofzuiger van 2024
Automatisch hervatten: Nee
Oplaadtijd: 270 minuten
Bedrijfstijd: Maximaal 90 minuten
Bediening via app: Nee
Max. geluidsniveau: 65 dB
HEPA-luchtfilter: Ja
Dit is een superslimme dweil- en stofzuigerrobot in één waar elk huishouden baat bij heeft!
Deze dweilrobot heeft twee afzonderlijke stofzuig- en dweilstanden, wat zorgt voor een intensiever reinigingseffect. De Medion MD18501 voegt vochtige doekjes toe vergeleken met zijn voorganger MD 18500, om vloeren intensiever te reinigen.
Het is een moderne hulp in huis dankzij de volautomatische roterende borstels met dweil-, stofzuig- en dierenhaarfunctie. In een paar eenvoudige stappen vervang je het stofreservoir door een waterfles en bevestig je de dweil om de Medion robotstofzuiger om te toveren naar een dweilrobot.
Het nadeel daarvan is dat je altijd zelf het reservoir moet verwisselen om tussen de dweil- en stofzuigmodi te wisselen. Hij wisselt niet automatisch, en je regelt ook niets met een app.
Hij staat altijd voor je klaar om te werken. Met een druk op de knop, of met een vooraf ingestelde timer, begint hij schoon te maken.
Met een volledig opgeladen batterij reinigt hij maximaal 90 minuten aan één stuk door voordat hij ermee ophoudt.
Als de batterij bijna leeg is, keert hij na het werk automatisch terug naar zijn laadstation en laadt zichzelf op voor de volgende werktijd. Een klein nadeel is dat hij zijn werk niet automatisch hervat indien hij nog niet klaar was met zijn volledige schoonmaakopdracht. Je moet hem hier zelf weer toe aanzetten.
Dankzij zijn veiligheidssensoren ben je gerust hoef je hem echter niet te behoeden voor obstakels, want deze gaat hij netjes uit de weg!
Wat we goed vinden:
- Gaat obstakels uit de weg via zijn veiligheidssensoren
- Stofzuigt én dweilt je huis
- Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Wat we minder goed vinden:
- Hervat het werk niet automatisch
- Je moet de reservoirs wisselen om van modi te wisselen
- Niet bedienbaar met een app
#3 Ecovacs OZMO T8 AIVI
Beste dweilrobot met livestream
Automatisch hervatten: Ja
Oplaadtijd: 390 minuten
Bedrijfstijd: Maximaal 180 minuten
Bediening via app: Ja
Max. geluidsniveau: 67 dB
HEPA-luchtfilter: Ja
De OZMO T8, de nieuwste robot van Ecovacs, voldoet aan alle eisen voor een ideale combinatie van stofzuigen en dweilen.
Ecovacs, één van de topmerken van dweilrobots en robotstofzuigers, heeft de obstakeldetectie van de Ozmo T8 verbeterd, waardoor je niet per sé speelgoed, schoenen en zelfs kabels hoeft op te rapen voordat je de robot opdracht geeft om aan de slag te gaan.
Je ziet niet alleen welk kattenkwaad je geliefde viervoeter uithaalt, maar met de ingebouwde spraaktechnologie spreek je hem zelfs toe! 🐕
Het feit dat hij meerdere verdiepingen nauwkeurig in kaart brengt, maakt hem efficiënt bij het schoonmaken van je huis. Wanneer je het waterreservoir en de dweildoek hebt geïnstalleerd, weet de Ozmo T8 dat hij tegelijkertijd moet stofzuigen én dweilen.
Water sijpelt door de dweildoek om je vloeren vochtig te vegen, maar alleen nadat hij eerst het vuil door de stofzuiger heeft opgezogen. Het herkent tapijt en vermijdt dit als hij in de dweilstand staat.
Hij is een harde werker, want kan maar liefst 180 minuten aan een stuk schoonmaken. Het opladen van deze dweilrobot duurt echter wel wat langer: zo'n 390 minuten. Als hij eenmaal weer opgeladen is, gaat hij wel automatisch verder waar hij gebleven was!
Wat we goed vinden:
- Dankzij de livestream volg je mee wat er thuis gebeurt
- Hervat automatisch zijn schoonmaakopdracht nadat hij weer opgeladen is
- Hij heeft een goede obstakeldetectie
Wat we minder goed vinden:
- Vrij lange oplaadtijd
#4 ILIFE w400
Beste robotstofzuiger voor methodische schoonmaakroutes
Automatisch hervatten: Ja
Oplaadtijd: 240 minuten
Bedrijfstijd: Maximaal 90 minuten
Bediening via app: Nee
Max. geluidsniveau: 65 dB
HEPA-luchtfilter: Nee
De iLife W400 dweilrobot biedt niet alle toeters en bellen van duurdere modellen, maar hij is gebruiksvriendelijk en kost je geen fortuin.
Hij verwijdert vuil, vlekken en voetafdrukken van je vloer. De W400 reinigt met kraanwater, en iLife raadt af om detergent of een ander soort reinigingsvloeistof toe te voegen. Dit is vrij standaard voor dweilrobots in deze prijsklasse.
Deze dweilrobot heeft twee tanks, één voor schoon water en een andere om vuil water op te vangen. De watertank voor schoon water heeft een inhoud van 0,85 liter. Hij spuit het schone water via de onderkant op je vloer, dusmaak je zorgen dat hij alles onderspettert!
Aan de onderkant zit ook een microvezelrol die de vloer schrobt en een rubberen schraper om resten weg te vegen. Het vuile water zuigt hij terug in de robot terwijl hij voortrolt.
De W400 beschikt bedien je via de compatibele app of met spraakbediening. Via de app (voor Android en iOS) stel je eenvoudig een schoonmaakstand in en waar en wanneer je de dweilrobot aan het werk wilt zetten.
Er zijn vier schoonmaakstanden, waaronder de Pad-stand voor het schoonmaken van grote ruimten tot ongeveer 400 vierkante meter, de Area-stand voor het schoonmaken van kleinere ruimten tot 270 vierkante meter, de Spot-stand voor hardnekkig vuil, en de Edge-stand voor randen en hoeken.
In de Pad-modus volgt de robot een methodische schoonmaakroute. Zodra hij een muur heeft bereikt, draait hij 90 graden, gaat een stukje vooruit, draait nog eens 90 graden en gaat zo door, waardoor hij rechte lijnen maakt, net zoals een goede robotmaaier!
Wat we goed vinden:
- Hij heeft vier voorgeprogrammeerde schoonmaakstanden aan boord
- Maakt heel efficient schoon in rechte lijnen dankzij een methodische schoonmaakroute
- Gebruiksvriendelijk en betaalbaar
Wat we minder goed vinden:
- Reinigt enkel met kraanwater, zonder schoonmaakmiddel
#5 iRobot Braava M6138
Beste dweilrobot om te bedienen met de app
Automatisch hervatten: Ja
Oplaadtijd: 180 minuten
Bedrijfstijd: Maximaal 160 minuten
Bediening via app: Ja
Max. geluidsniveau: 35 dB
HEPA-luchtfilter: Nee
iRobot heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van robotica met meer dan 30 miljoen verkochte schoonmaakrobots wereldwijd. Met de Braava krijgen je vloeren de deskundige zorg die ze nodig hebben.
De Braava M6138 dweilrobot is een echt werkpaard. Hij verwijdert vastzittend vuil en zelf vetplekken met de precisiesproeier, zonder meubels, tapijten of muren nat te maken. Geen vuiltje kan er hier tegenop. Hij weet welke modus te gebruiken op basis van het type doek dat je bevestigt.
De app (voor Android en iOS) is eenvoudig en intuïtief in gebruik. Op het hoofdscherm vind je een grote schoonmaakknop om de dweilrobot te starten en te stoppen. Je vindt daar ook de indicator voor het batterijniveau en de schoonmaakmodus van de robot (droog vegen of met water).
Laat hem schoonmaken wanneer, waar en hoe je wilt, dankzij Imprint Smart Mapping. Hiermee bepaal je op welke dag, hoe laat en welke kamers schoongemaakt dienen te worden. De Braava dweilrobot stelt zelfs gepersonaliseerde schema's voor op basis van zijn schoonmaakgeschiedenis.
Dankzij de vSLAM-navigatie onthoudt hij zijn routes en creëert hij gepersonaliseerde methodische schoonmaakroutes, waarmee hij in efficiënte, parallelle banen beweegt en schoonmaakt. Met zijn 35 dB is hij bovendien amper hoorbaar als hij aan het werk is!
Je verbindt de Braava ook met Amazon Alexa of Google Assistant. Eenmaal verbonden, geef je via je telefoon of andere compatibele apparaten spraakopdrachten om de dweilrobot te vertellen dat hij moet starten, stoppen, pauzeren of terug moet gaan naar zijn laadstation.
Als ik dan toch een nadeel moet noemen, is het wel het gebrek aan een HEPA-filter. Dat maakt hem minder geschikt voor mensen met allergieën.
Wat we goed vinden:
- Hij creëert gepersonaliseerde methodische schoonmaakroutes
- Luistert naar spraakopdrachten via Amazon Alexa of Google Assistant
- Zeer stille dweilrobot
Wat we minder goed vinden:
- Heeft geen HEPA-luchtfilter
Koopgids
Er zijn bepaalde belangrijke aspecten die je best bekijkt vóór je een dweilrobot aankoopt. Loop even de koopgids door om in kaart te brengen wat voor jou de prioriteit krijgt in een dweilrobot. Zo haal je het juiste apparaat in huis en blinken je vloeren als nooit tevoren.✨
Batterijlevensduur
Een goede dweilrobot heeft oplaadbare batterijen die ten minste 90 minuten meegaan. Als je een heel grote ruimte wilt schoonmaken, zoek dan naar een dweilrobot die zelf terugkeert naar zijn laadstation en, eens hij weer opgeladen is, automatisch verder gaat.
Na het opladen keert hij dus terug naar het punt waar hij gebleven was met schoonmaken en maakt de klus af. Pure luxe, toch? Dat heb je met een draadloze stofzuiger niet!
Vormen en dimensies
Veel robots zijn rond, maar sommige modellen zijn vierkant, driehoekig of een combinatie van rond en iets hoekig om zowel in hoekjes te komen, maar om het risico op vastlopen tegelijkertijd te verkleinen.
Op zich is het niet belangrijk om veel rekening te houden met de breedte en lengte van de dweilrobot, tenzij je zeker wilt weten dat je toekomstige aanwinst tussen je stoelpoten past.
Belangrijker is de hoogte als je ook wilt dat de robot bijvoorbeeld onder je bank of onder je boekenkast stofzuigt, ervan uitgaande dat deze niet direct op de vloer staan. Meet eerst de ruimte op tussen je meubilair en de grond, en stem je zoektocht hierop af.
Navigatiemethode
Je krijgt de keuze uit twee hoofdcategorieën: willekeurig en systematisch. Bij willekeurige navigatie is er spraken van, je raadt het al, willekeurig rondrijden. Dit doet hij tot hij ergens tegenaan stoot. Denk aan een muur, tafelpoot, of een speelgoedje van je hond dat niet aan de kant is gelegd (of tegen je hond zelf 😅).
Systematische navigatie is de betere keuze, omdat je hierbij niet het risico loopt dat de dweilrobot sommige plekken dubbel dweilt, en sommige geheel overslaat.
De precieze methode hangt af van de mapping technology. Dit is de technologie die bepaalt hoe de plattegrond van het te dweilen gebied tot stand komt, en hoe de robot zijn weg hierin vindt. Een model dat automatisch naar zijn laadstation terugkeert, gebruikt hier doorgaans infrarood voor.
Een van de bekendste mapping technologies is cameragebaseerd. Een cameraatje neemt in dit geval foto's van herkenbare punten in het huis om te navigeren. Dit werkt overdag prima, maar in het donker een stuk minder effectief. Wil je je robot 's nachts laten werken, dan kun je beter voor Lidar gaan.
Lidar gebruikt geen camera, maar een laser. Hiermee verzamelt de dweilrobot informatie over de vorm en het formaat van het gebied dat hij moet dweilen. Als hij eenmaal aan de slag gaat na het in kaart brengen hiervan, detecteert de laser objecten in zijn buurt en het formaat ervan.
Dit leidt tot een geordende dweilronde, waarbij de robot in rechte lijnen door het huis navigeert, doorgaans zonder stukken over te slaan.
Met een gyroscoop of accelerometer meet de robot middels sensoren de afstand en richting van dingen om zich heen. Dit is een redelijk goedkope optie, wat ten koste gaat van de nauwkeurigheid van de plattegrond en de navigatiemethodes.
In sommige gevallen zie je een combinatie van technologieën om eventueel kosten te besparen, of juist om prestaties te verbeteren.
Extra sensoren
Een paar van de handigste sensoren voor dweilrobots, komen overeen met die van robotstofzuigers. Stem je keuze af op hoe je huis is ingedeeld.
Heb je meerdere verdiepingen en wil je je dweilrobot ook rondom je trap laten dweilen zonder een nare val te riskeren? Dan zijn afgrondsensoren een absolute must om je investering te beschermen.
Obstakelsensoren zijn daarnaast handig als je een goed gevuld interieur hebt, eventueel met losliggende items, zoals speelgoed, schoenen, en wie weet wat nog. Zodra deze sensor een obstakel opmerkt, draait hij zich om.
Muursensoren vallen in zekere zin ook hieronder, maar draaien zich hierbij niet helemaal om. In plaats daarvan neemt de dweilrobot juist de randjes van je kamer mee.
Geluidsniveau
Let bij je aankoop op de maximale geluidsniveau in decibel (dB) van de dweilrobot. Indien je deze graag 's nachts aan het werk zet, ga dan voor een zo stil mogelijke dweilrobot. Gemiddeld produceren dweilrobots 60 à 70 dB, maar er zijn ook veel stillere modellen op de markt, zoals de iRobot Braava M6138, met slechts 35 dB.
Geluid wordt gemeten in decibel (dB). Hoe hoger het decibelniveau, hoe luider het geluid. Op de decibelschaal betekent een niveauverhoging van 10 dat een geluid in feite 10 keer intenser, of krachtiger, is.
Hier enkele voorbeelden ter vergelijking:
- Normale gesprekken zijn ongeveer 60 dB;
- Een wasmachine en een vaatwasser maken ongeveer 70 dB;
- Een bladblazer en sommige traditionele stofzuigers produceren 80 dB, een steelstofzuiger is soms zelfs luidruchtiger.
Obstakelherkenning
Als je tapijten in huis hebt en veel objecten op de vloer, kies dan een dweilrobot die het verschil ziet en goede obstakelsensoren heeft.
Sommige dweilrobots hebben mapping-functies, waarmee je alleen bepaalde gebieden selecteert om schoon te laten maken. Er zijn ook dweilrobots met camera's aan boord, die de obstakels in beeld brengen en ontwijken. Geen overbodige luxe in een druk interieur!
App-integratie
Comptabiliteit met een app is handig om je dweilrobot te bedienen. Via de app heb je toegang tot onderhoudsgidsen, en plan je dweilsessies van tevoren of zelfs tijdens je afwezigheid. Heeft de robotstofzuiger een camera of een systematische navigatiemethode, dan kun je zelfs meekijken via je telefoon om te zien waar je dweilrobot zich begeeft.
Ga je voor superslimme varianten, dan
Je stelt via een app bovendien zones in waar de dweilrobot niet mag komen via de plattegrond. Komt je dweilrobot verder problemen tegen, zoals obstakels waar hij aan vast komt te hangen, dan krijg je hier ook een melding van.
Ook basisinformatie, zoals het batterijpercentage en looptijd lees je doorgaans terug in dit soorts apps.
HEPA-luchtfilter
Ga je voor een hybridemodel dat ook stofzuigt, dan is een HEPA-filter onmisbaar. De lucht in ons huis is gevuld met huisstof, pollen, katten- en hondenallergenen. Deze allergenen kunnen niezen, jeukende ogen en andere irritaties veroorzaken. HEPA-filters (high-efficiency particulate air-filters) zijn speciale filters die tot 99% van de allergenen uit de lucht filteren.
HEPA10 tot HEPA17 zijn de verschillende soorten filters op de markt. Het getal geeft de effectiviteit van de filter aan en hoeveel procent van de stofdeeltjes hij filtert uit de lucht.
HEPA10 filtert 85%, terwijl HEPA17 maar liefst 99,999995% van de stofdeeltjes tegenhoudt. Men raadt aan om tenminste voor een HEPA13 filter te gaan, zeker als je last hebt van allergieën. 🤧
Sommige dweilrobots zijn uitgerust met een HEPA-filter, terwijl andere dat niet zijn. Meestal zijn deze dweilrobots ook in staat om te stofzuigen. Hou er echter rekening mee dat een robotstofzuiger niet zo krachtig als een goede stofzuiger zonder zak!
Zonder HEPA-filter blaast de robot alle stofdeeltjes terug de kamer in, terwijl een HEPA-filter de gefilterde en schone lucht opnieuw laat circuleren. Indien je huisdieren hebt of gevoelig bent voor stof, dan is een dweilrobot mét stofzuigerfunctie én een HEPA-luchtfilter een goede optie.
Het nadeel? Meestal gaat het in deze gevallen om robotstofzuigers met een dweilfunctie. Ze specialiseren zich dus niet in het dweilen, waardoor het goed mogelijk is dat je soms tóch nog zelf even met de zwabber erachteraan moet.
De beste dweilrobots
Productsoort | Beste voor | Beoordeling | Productpagina |
---|---|---|---|
Xiaomi Roborock S6 MaxV | Obstakeldetectie | 9,5 | Bekijk hem hier |
Medion MD18501 | Prijs-kwaliteit | 9,3 | Bekijk hem hier |
Ecovacs OZMO T8 AIVI | Livestream | 8,8 | Bekijk hem hier |
ILIFE w400 | Methodische schoonmaakroutes | 8,6 | Bekijk hem hier |
iRobot Braava M6138 | App-bediening | 8,5 | Bekijk hem hier |
Veelgestelde vragen
Alle dweilrobots zijn veilig voor vinyl- en tegelvloeren. Als je houten vloeren hebt, kies dan een dweilrobot die hiervoor bestemd is. Heb je veel tapijten en obstakels op de vloer hebt, ga dan voor een dweilrobot met goede obstakelsensoren. Sommigen dweilrobots hebben mapping-functies, waarmee je alleen bepaalde gebieden selecteert om schoon te maken.
Er zijn verschillende navigatiemethoden. Er zijn dweilrobots die met een onzichtbare laser de ruimte in kaart brengen. Er zijn er ook met plafondherkenning, die een camera hebben die het plafond filmt, zodat ze precies weten hoe de kamer eruitziet. Een dweilrobot met systematische navigatie heeft slimme software aan boord om zijn weg door je huis te vinden.
Hoe geavanceerder het apparaat is, hoe beter de navigatiemethode en systematischer de schoonmaakroute. Hij rijdt zigzaggend door je huis, zodat hij overal komt. Wil je dus dat de dweilrobot geen delen overslaat, dan heb je eentje nodig met een systematische schoonmaakroute!
Ze zijn niet bepaald goedkoop. Een gewone, oude dweil en emmer is dat wel, en levert prima werk bij het schoonmaken. Wat een dweilrobot het geld waard maakt, is dat hij je tijd en moeite bespaart. Zoveel tijdwinst is de moeite waard voor iedereen met huisdieren, kinderen en vooral degenen met grotere huizen.
Conclusie
Een dweilrobot bespaart je tijd en moeite. Je kunt een dweilrobot aanschaffen zonder stofzuigerfunctie, want misschien hebt je al een robotstofzuiger of stofzuig je liever handmatig. Het is en blijft een kleine work-out als je je schouders eronder zet!
Koop een dweilrobot mét stofzuigerfunctie indien je graag alles in één hebt. Let in dit geval dat hij een HEPA-luchtfilter heeft, zeker als je huisdieren hebt of stofgevoelig bent. 🐶
Bedankt voor het lezen en laat zeker weten voor welke dweilrobot jij zou gaan!