Internet Vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuw internetabonnement, omdat je huidige abonnement afloopt of omdat je graag kijkt naar de mogelijkheden? Op Wifiwijs vergelijk je snel en simpel alle beschikbare abonnementen, zodat je zeker de juiste keuze maakt.

Welke internet verbindingen zijn er?

Internet vergelijken in 3 stappen

DSL: de laagste prijs

Met DSL maak je verbinding met het internet over de vaste telefoonlijn. Er zijn twee soorten DSL-verbinding: ADSL en VDSL. ADSL was zeer traag, maar het verbeterde VDSL haalt snelheden vergelijkbaar met internet via kabelverbinding. Veel providers bieden VDSL-internet aan, waardoor dit type verbinding vaak het goedkoopst is. 

Kabel: goed internet voor een goede prijs

Met internet via kabelverbinding maak je verbinding met internet via de kabelaanbieder in de regio waar je woont. De internetsnelheid hiervan komt in de buurt van glasvezelinternet qua snelheid. Het belangrijkste verschil is dat de uploadsnelheid via de kabel een stuk lager is. Een groot voordeel van kabelinternet is dat je ook automatisch standaard de basis tv-zenders ontvangt.

Glasvezel: hoge upload- en downloadsnelheid

Glasvezel biedt het snelste internet op de markt. Glasvezel heeft als grootste voordeel dat de upload- en downloadsnelheid gelijk is. Veel providers bieden een glasvezelabonnement aan en het aantal plekken waar ze dit doen, neemt ook toe. Glasvezel is vaak wel de duurste optie, maar dan heb je wel het beste internet.

Stap 1: Doe de postcodecheck

Vul je postcode en huisnummer in en klik op check. Onze postcodecheck selecteert alle providers en abonnementen die op het ingevulde adres beschikbaar zijn en zet deze voor je op een rijtje.

Stap 2: Vergelijk internetproviders en abonnementen

Gebruik de filters en sorteer de beschikbare opties om je ideale abonnementen te vinden. Selecteer meerdere abonnementen om ze direct met elkaar te vergelijken.

Stap 3: Eenvoudig overstappen

Je abonnement gevonden? Klik op bekijk en sluit je nieuwe abonnement af. De provider regelt de overstap voor je.

Tab Content #3

Nieuwste Internet artikelen

Handige informatie over internet

Meer informatie nodig over internet? Bekijk hieronder de volgende onderwerpen.

Alleen internet

Met een internet-onlyabonnement – of alleen-internet-abonnement – sluit je een abonnement af waarmee je enkel internet krijgt thuis. Een alleen-internet-abonnement is goedkoper dan een abonnement met televisie en bellen erbij, aangezien je slechts voor één dienst betaalt. De prijs van alleen internet is grotendeels afhankelijk van de internetsnelheid die je in huis wilt halen.

Beste Mobiele Providers

Meer dan alleen internet vergelijken?

Naast alleen-internet-abonnementen is het ook mogelijk om abonnementen met meer dan alleen internet te vergelijken. Zo zijn er abonnementen waarmee je internet en tv of internet en telefonie combineert. Ook zijn er alles-in-1 abonnementen, waar internet, televisie en telefonie in zitten. Als je alle diensten wilt, dan is dit vaak goedkoper dan alles apart afsluiten.

Waarom internet vergelijken?

Het is belangrijk om verschillende internetabonnementen te vergelijken, omdat iedereen verschillende eisen stelt aan zijn of haar internetabonnement. De een wilt het snelste internet, terwijl de ander juist een zo goedkoop mogelijk abonnement wilt. Daarnaast bieden providers verschillende services en extra’s aan die hun abonnementen nog interessanter maken.

Sim Only vergelijken

Internet vergelijken met Wifiwijs

Internetabonnementen vergelijken met Wifiwijs is heel simpel. Met de postcodecheck krijg je snel alle relevante abonnementen te zien. Op basis van je wensen en eisen filter je de abonnementen verder via de filteropties. Zo filter je bijvoorbeeld de zoekresultaten op downloadsnelheid en providers. Standaard staat het goedkoopste abonnement, op jaarbasis, bovenaan.

Veelgestelde vragen over Internet vergelijken

Hoe werkt overstappen?

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, vraag je het abonnement aan via de website van de provider. Bij het aanvragen vul je je contactgegevens in en geef je huidige internetprovider aan, indien van toepassing. Wanneer je het abonnement hebt aangevraagd, krijg je altijd een bevestiging en een overzicht van alle kosten opgestuurd. Verder heb je altijd 14 dagen bedenktijd nadat je de bestelling plaatst.

Hoe kies je een internetabonnement?

De beste manier om een internetabonnement te kiezen is door de prijs en de internetsnelheid te vergelijken van abonnementen. Let goed op de prijs, want veel providers geven de eerste maanden korting. Na die eerste maanden wordt het abonnement een stuk duurder. Verder is het slim om naar eventuele extra’s te kijken, zoals een installatiegarantie of wifi-service.

Wanneer kun je internet aanvragen en overstappen?

Als je wilt overstappen, dan kan dit altijd na een jaar. Vanaf dat moment heb je een opzegtermijn van één maand. Veel providers bieden een overstapservice aan, waarmee overstappen heel makkelijk is. De gemiddelde levertijd van een internetabonnement is 2 tot 4 weken. De nieuwe provider sluit je pas aan wanneer je vorige abonnement is afgelopen.

Welke snelheid of verbinding heb ik nodig?

Welke internetsnelheid je nodig hebt, hangt af van wat je met je internet doet en hoeveel mensen er gebruik van maken. Als je alleen bent, heb je al snel genoeg aan 20 Mb/s. Met meerdere actieve internetgebruikers in huis wil je zeker kiezen voor minstens 100 Mb/s. Onthoud: hoe meer apparaten het netwerk gebruiken, hoe meer Mb/s je nodig hebt.

Hoelang duurt het voordat ik ben overgestapt?

Zodra je een nieuw abonnement aanvraagt, stap je nog niet meteen over. Na gemiddeld 2 weken krijg je het contract binnen. Vervolgens duurt het ongeveer 4 tot 6 weken voordat je volledig bent omgezet. Tegenwoordig kan je al een paar maanden voordat je abonnement afloopt beginnen met overstappen, zodat je niet een poos zonder internet zit.

Welke provider biedt alleen internet aan?

Kijk je nauwelijks tv en wil je daarom alleen internet hebben? Dan is een alleen-internet-abonnement de beste keuze. Alle providers die internet via DSL of glasvezel aanbieden, bieden ook alleen internetabonnementen aan. Dit type abonnement vind je onder andere bij providers als Youfone, Budget en T-Mobile.

Internet thuis aansluiten, hoe doe ik dat?

Om je internet aan te sluiten, zoek je de plek waar het internetsignaal binnenkomt. Dit is vaak in de meterkast of in de woonkamer. Hier sluit je je modem op aan, waarna je de stekker in het stopcontact steekt. Op de modem of in het installatiepakket staan gegevens waarmee je inlogt op je internetabonnement.

Vaak zijn de instructies voor het aansluiten meegeleverd bij het abonnement, dus lees alles goed door. Als je je internet aansluiten liever aan de professional overlaat, dan zijn er veel abonnementen waar een installatiegarantie bij zit.

Internet vergelijken

Over Wifiwijs

Internet thuis vergelijken: waar moet je op letten?

Internet vergelijken voor je eigen huis? Dan is het belangrijk dat je alleen de providers vergelijkt die diensten leveren op je adres. Door je postcode en huisnummer in te vullen, zie je welke providers dit zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je let op de prijzen en internetsnelheden. De goedkoopste abonnementen hebben vaak lagere internetsnelheden.

Vergeet geen gebruik te maken van de verschillende filters en sorteer mogelijkheden die onze internetvergelijker biedt. Zo kun je sorteren op de snelste internetsnelheid of op onze aanbevelingen. Met de filteropties filter je bijvoorbeeld providers die je liever niet meeneemt in je keuze.

Internet-abonnement vergelijken

Internetabonnementen vergelijken is heel simpel! Vul je postcode en huisnummer in en klik op check. Je ziet nu alle mogelijke abonnementen die beschikbaar zijn op je adres. Het goedkoopste abonnement, op jaarbasis, staat bovenaan. Sorteer en filter de zoekresultaten van onze internetvergelijker op basis van je eigen wensen en eisen.

Je vergelijkt de beschikbare internetabonnementen gemakkelijk door op vergelijken te klikken bij een abonnement. Selecteer meerdere abonnementen en klik op de grote vergelijken-knop onderin het scherm. Daarin staan de geselecteerde abonnementen allemaal op een rijtje, zodat je ze gemakkelijk vergelijkt.

Verschillen tussen internet-providers vergelijken

Veel verschillende providers bieden tegenwoordig alleen internetabonnementen aan. Hierdoor is er veel keus en zijn er veel prijsverschillen. Met onze internetvergelijker vergelijk je deze internetproviders zonder problemen. Met de postcodecheck zie je welke providers beschikbaar zijn op je adres en filter je providers gemakkelijk weg met de filteropties.

Meer dan alleen internet vergelijken?

Met onze internetvergelijker vergelijk je meer dan alleen internetabonnementen. Als je naast internet op zoek bent naar tv en/of telefonie, dan selecteer je deze boven in de vergelijker. Selecteer televisie voor internet en tv-abonnementen en vink ‘alles’ aan voor de alles-in-1 abonnementen. Deze abonnementen zijn vaak goedkoper dan alles los afsluiten.

Het beste internet thuis abonnement

Het beste internetabonnement is voor iedereen anders. De ene persoon vindt de snelheid het belangrijkst, terwijl de ander juist alles zo goedkoop mogelijk wilt. Daarnaast bieden veel providers extra's aan, zoals een servicepakket of gratis wifi-punten. Welk abonnement je ook kiest, vergelijk alle mogelijkheden goed met elkaar zodat je zeker de juiste keuze maakt.

Wifi internet vergelijken

Elke internetprovider levert een draadloos wifi-modem bij een abonnement. Hiermee internet je zowel draadloos als bedraad. Echter werkt draadloos internet niet altijd goed in het hele huis. Dit kan komen door dikke vloeren en muren of door interferentie van andere draadloze netwerken in de buurt.

Precies om deze reden bieden veel providers een wifi-service aan. Met deze service wordt het wifi-bereik in je huis getest. Als het bereik niet goed genoeg is, dan stuurt de provider een monteur. Vaak betekent dit dat ze bijvoorbeeld een wifi-repeater plaatsen op een plek waar het wifi-signaal ontoereikend is. Met de wifi-service krijg je dus zeker het beste draadloze netwerk in huis.

Alleen internet of toch internet en tv?

Waar eerder iedereen televisie bij het internet wilde, is dat nu wel anders. Door de vele beschikbare streamingdiensten is de populariteit van tv-zenders gedaald. Als je desalniettemin graag internet en televisie wilt, dan is een internet-en-tv-abonnement de beste keuze. Ga je voor internet via kabel? Dan krijg je de basiszenders er standaard bij, zonder abonnement!

Internet vergelijken: let op prijs en snelheid

De belangrijkste vergelijking die je maakt, is tussen de prijs van het abonnement en de internetsnelheid die je krijgt. Om de juiste abonnementen te vergelijken, voer je de postcodecheck uit. Zo weet je zeker dat je enkel de prijzen en snelheden vergelijkt die relevant zijn voor jou. Daarnaast gebruik je de filter om internetsnelheden die je niet wilt uit de zoekresultaten te filteren.

Op Wifiwijs maken we een einde aan de verwarring en complexiteit van elektronica, computers en software. Dit doen we met eenvoudige, door experts geschreven artikelen die ontworpen zijn om jou zo goed mogelijk te helpen.


We zijn trots op het volgen van journalistieke normen en ethiek, en we blijven redactioneel onafhankelijk van onze bedrijfsvoering. Onze reviews worden altijd volledig gedaan door onze redactie zonder input van externe bedrijven of zakelijke relaties. Uiteraard proberen we wel geld te verdienen met WifiWijs (net zoals bijna elke andere website) en zijn hier ook transparant over. Als je één van de producten of services die we aanraken koopt krijgen wij een kleine commissie.

Tab Content #3

Vragen of hulp nodig?

Wilt het niet lukken, heb je vragen of hulp nodig met iets anders?

Neem contact op!