De Beste Smartwatch waar elk Kind Dol op is

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

13 min. leestijd

Vind direct een goed exemplaar!

De Beste Smartwatch waar elk Kind Dol op is

Smartwatches zijn in en bieden gemak, veel apps en plezier. Als je overweegt de beste smartwatch voor je kind aan te schaffen, moet je natuurlijk wel weten waar je zoal op moet letten. Laat ik je daar nu net bij kunnen helpen!

Met onze gids voor de beste smartwatches voor kinderen ontdek je welke de beste zijn om de locatie van je kind bij te houden, het aantal stappen te tellen of spelletjes te spelen.

De Garmin Vivofit Jr. 3 is onze nummer één, want deze kleine, kindgerichte fitness-tracker doet meer dan alleen stappen bijhouden. Ontdek het allemaal hieronder!

#1 Garmin Vivofit jr. 3 
Dé beste smartwatch voor je kind van 2024

Onze score: 9,6

garmin vivofit jr. 3 activity tracker digi camo

Smartwatches zijn er niet alleen voor volwassenen. Met de nieuwe Garmin Vivofit Junior 3 kunnen ook de kleintjes deel uitmaken van de fitness-tracking-hype!

Het is een kindvriendelijke smartwatch die aanzet tot actief bezig zijn. Deze smartwatch is een ontdekkingsreis op zich voor elk kind!

Waterdicht: Ja
Touchscreen: Ja
Polsomtrek: 130-175 mm

Gps: Nee
Batterijlevensduur: 1 jaar
Met oudercontrole voor kinderen: Ja 

Check prijs op Bol.com →

#2 Fitbit Ace 3
Beste koop smartwatch voor je kind van 2024

Onze score: 9,5

fitbit ace 3

De Fitbit Ace 3 is betaalbaar en biedt kleine stimulansen en beloningen voor jonge kinderen om actief te blijven. Een kind zal deze Fitbit zien als een uitdagend, volwassen apparaat.

Als je op zoek bent naar een manier om je kind enthousiast te maken over bewegen, is de Fitbit Ace 3 een duidelijke winnaar. De leuke spelletjes, gecombineerd met ouderlijk toezicht en de jarenlange ervaring van Fitbit met smartwatches, maken van de Ace 3 het beste prijs-kwaliteitmodel!

Waterdicht: Ja
Touchscreen: Ja
Polsomtrek: 116-168 mm

Gps: Nee
Batterijlevensduur: 8 dagen
Met oudercontrole voor kinderen: Ja 

De 5 beste beste smartwatches voor je kind in een oogopslag

 1. Garmin Vivofit jr. 3 - Dit is de beste smartwatch voor je kind.
 2. Fitbit Ace 3 - Dit is de beste koop smartwatch voor je kind.
 3. Apple Watch SE (2022) - Beste smartwatch voor oudere kinderen en tieners.
 4. Smartwatch Amazfit Bip 3 - Beste smartwatch voor sportieve tieners.
 5. VTech KidiZoom Smartwatch DX2 - Beste smartwatch om je kind te vermaken.

Wat is een smartwatch voor een kind?

Een smartwatch voor kinderen is minder krachtig en betaalbaarder dan de beste smartwatch op de markt, en ze zijn speciaal ontworpen met jongere leeftijdsgroepen in gedachten.

Ze zitten vol met apps en spelletjes om je kind bezig te houden, en sommige hebben zelfs een ingebouwde camera om selfies te nemen. Andere zijn volwaardige communicatiegadgets die telefoongesprekken, oudercontrole, en gps tracking ondersteunen.

De meeste smartwatches voor kinderen zijn niet afhankelijk van een dataverbinding, maar er zijn modellen die wel synchroniseren met een smartphone, waardoor meer geavanceerde functies toegankelijk zijn.

Een smartwatch is een uitstekende middenweg voor kinderen die voortdurend om een smartphone smeken of een ideale tool voor tieners om te starten met fitness tracking. Ontdek snel onze top 5 hieronder!

De beste smartwatch voor je kind, gedetailleerd.


Waterdicht: Ja
Touchscreen: Ja
Polsomtrek: 130-175 mm
Gps: Nee
Batterijlevensduur: 1 jaar
Met oudercontrole voor kinderen: Ja 

Smartwatches voor kinderen zijn beter opgewassen tegen avontuur, en dat is de Garmin Vivofit Jr. 3 zeker, want hij is gebouwd om lang mee te gaan.

Hij kan zelfs de actiefste gebruikers aan en verbindt met je smartphone via Bluetooth. Het scherm is bovendien in kleur, dus zelfs in fel zonlicht is het goed af te lezen.

garmin vivofit jr. 3 activity tracker

De band is gemaakt van siliconen en is stevig en verstelbaar. Ook het scherm is ingebed in siliconen om het te beschermen tegen struikelen en vallen. Bovendien kan het tot een diepte van 50 m onder water worden gebruikt. Dat betekent dat je kind kan spetteren, zwemmen en douchen, zonder dat het het horloge hoeft af te geven!

De Garmin Vivofit Jr. 3 is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. De polsband gaat tot 175 mm, dus hij groeit met je kind mee, zodat hij of zij er lang gebruik van kan maken. Hij is ook ongelooflijk licht, dus zelfs de kleinste polsjes worden niet moe van het de hele dag (en eventueel 's nachts) te dragen.

Garmin heeft bovendien een speciaal ICE-scherm (in case of emergency) op het horloge geïnstalleerd, wat betekent dat je de gegevens van contactpersonen voor noodgevallen direct op het scherm staan. Het is gemakkelijk toegankelijk, wat handig is als ze met vrienden eropuit gaan, op school zijn of andere activiteiten doen waar je niet bij bent.

Met zijn zeven verschillende activiteiten, houdt deze smartwatch de bewegingen en activiteiten van je kind tijdens zijn of haar doen en laten nauwkeurig bij. Deze smartwatch houdt stappen bij, activiteit en zelfs slaap. Dit geeft hen de kans om de impact van deze drie dingen op hun leven en welzijn te leren begrijpen!

Een geweldige nieuwe toevoeging is dat de Vivofit Jr. 3 de afstand bijhoudt die je kind elke dag aflegt en hem of haar op de hoogte houdt van alle inspanningen.

Ook een leuke functie: je graag wilt dat je kind meehelpt in huis, dan is de Garmin Jr.-app (voor Android en iOS) een geweldige manier om de klusjes die ze moeten doen te organiseren en ze te belonen als ze ze doen.

De klusjes die je in de app invoert, verschijnen op het scherm als een herinnering voor je kind, en wanneer ze voltooid zijn, krijgen ze virtuele munten. Deze sparen ze op voor een door jou gekozen grotere beloning. 👏

In plaats van een toestel aan te bieden dat je regelmatig moet opladen, heeft Garmin gekozen voor een horlogebatterij met één cel, die tot een jaar meegaat! Hierdoor zijn er geen extra draden meer nodig en geraakt je kind niet gefrustreerd als het horloge halverwege de dag leeg is.

Het enige nadeel van deze batterijkeuze is dat je de batterij jaarlijks dient te vervangen. Maar horlogebatterijen of knoopcellen (kleine eencellige batterijen) zijn goedkoop en gemakkelijk te krijgen. En qua elementen die het horloge mist: het enige wat ontbreekt naar mijn mening, is een gps-tracker waar je de locatie van je kind mee bij kunt houden.

Wat we goed vinden:

 • Duidelijke ICE-contactweergave op het scherm
 • Verschillende activiteiten aan boord die passen bij de interesses van je kind
 • De batterij gaat tot een jaar mee

Wat we minder goed vinden:

 • Geen gps-tracking aanwezig
 • De batterij moet je jaarlijks laten vervangen

Waterdicht: Ja
Touchscreen: Ja
Polsomtrek: 116-168 mm
Gps: Nee
Batterijlevensduur: 8 dagen
Met oudercontrole voor kinderen: Ja 

De Fitbit Ace 3 heeft een ronde, frisse look. Hij is heel slank, heeft een siliconen band en is verkrijgbaar in twee kleurenopties: blauw en groen, en zwart en rood.

Hoewel het horloge bedoeld is voor kinderen vanaf 6 jaar, kan het dankzij het ontwerp van het bandje ook door veel kleinere kinderen en volwassenen worden gedragen.

fitbit ace 3 blauw

Dit model voelt iets steviger aan dan zijn voorganger, de Fitbit Ace 2, en heeft nog steeds een zwart-witscherm, wat misschien iets minder aantrekkelijk is dan het kleurrijke scherm van de Garmin Vivofit Jr 3. Net als de Ace 2 is deze smartwatch waterbestendig tot 50 m. 🌊

Deze smartwatch werkt samen met de Fitbit-app (voor Android en iOS). Hierin vind je een kinderweergave, waarop eenvoudige statistieken en virtuele badges te zien zijn, terwijl je als ouder je eigen gedeelte hebt waar je uitgebreidere statistieken ziet, zoals het slaappatroon van je kind.

De Fitbit 3 doet alles wat je van een fitness-tracker verwacht: hij telt stappen en meet activiteiten nauwkeurig dankzij een versnellingsmeter en sensoren voor het bijhouden van de hartslag. Dit betekent dat het intensieve bewegingen, zoals springen en huppelen, telt als active minutes.

Competitieve kinderen kunnen hun familie ook uitdagen voor leuke stapwedstrijden en elkaar berichten of aanmoedigingen sturen in de Fitbit-app.

De batterij van de Ace 3 is een van zijn opvallende kenmerken. Terwijl sommige smartwatches dagelijks moeten worden opgeladen, gaat de batterij van de Fitbit Ace 3 tot acht dagen mee op één lading!

Minder fijn is dat alleen het polsbandje kleurrijk is; het scherm werkt enkel in zwart-wit. Nu zal de een zich daar wat meer teleurgesteld over voelen dan de ander, maar als je kind zwart en wit maar saai vindt, kan het een wat zwaardere tegenvaller zijn.

Wat we goed vinden:

 • De batterij gaat tot acht dagen mee op één lading
 • Werkt samen met de veelzijdige Fitbit-app
 • Uitgebreide fitness tracking

Wat we minder goed vinden:

 • Heeft geen kleurenscherm

Waterdicht: Ja
Touchscreen: Ja
Polsomtrek: 130-200 mm
Gps: Ja
Batterijlevensduur: 18 uur
Met oudercontrole voor kinderen: Ja 

De Apple Watch SE is een lichtgewicht versie van de nieuwe Apple Watch 8, maar dan een uitgeklede versie en ideaal voor oudere kinderen of tieners.

Zijaanzicht Apple Watch SE 2022

De Apple smartwatch SE heeft een bijna rand-tot-rand scherm met afgeronde hoeken dat heel goed past bij het huidige iPhone-ontwerp. Synchroniseer hem met een iPhone om van alle functies te profiteren, en je hebt een absolute topper om de pols van je kind zitten.

De Apple Watch SE heeft een aluminium behuizing, in de kleuren midnight (zwart), zilver of sterrenlicht (wit-roze). De meeste tieners zullen een van deze kleuren wel zien zitten!

Het horloge heeft verder een oled-scherm met een resolutie van 324 × 394 pixels (bij het 40 mm-model) of van 368 × 448 pixels (bij het 44 mm-model) en haalt 1000 nits helderheid. Dat betekent dat het beeld scherp en helder is, en goed zichtbaar in zonlicht.

Deze Apple Watch is gericht op eenvoudige tracking van de meeste activiteiten, variërend van yoga en dans, tot wandelen, zwemmen, fietsen, HIIT en meer. Zo is dit ook meteen een goed hardloophorloge, en daarmee ideaal voor tieners die net starten met het tracken van al hun activiteiten.

HIIT

HIIT staat voor 'high-intensity interval training', wat verwijst naar de korte uitbarstingen van intense oefeningen afgewisseld met herstelperiodes van lage intensiteit, die deel uitmaken van deze trainingstechniek.

De smartwatch SE analyseert via gps niet alleen waar je bent, maar focust zich misschien nog wel meer op je bewegingen, volgt je hartslag terwijl je traint, en geeft een aantal beperkte belangrijke gegevens op het scherm weer.

In deze houdt het de dingen zo eenvoudig mogelijk, wat geweldig is voor mensen die niet veel weten over hun trainingsgegevens, maar dit wel nauwkeurig willen bijhouden en hierin groeien.

Dit is de troef van alle Apple Watches, inclusief de SE: fitness-tracking zonder complexiteit beschikbaar maken voor mensen die er net aan beginnen, maar je ook de ruimte geven om er dieper op in te gaan als je dat wilt.

Met de functie Zoek mijn vriend volg je verder als ouder je kind voor veiligheidsdoeleinden. Je kunt in contact blijven via de walkie-talkiefunctie en ook de nieuwe Family Setup-functie is een handige tool.

Gebruik de Family Setup om in te stellen naar welke contacten je kind berichten kan sturen in geval van nood. Via locatiemeldingen weet je waar je kind is. Je kunt ook grenzen instellen, zodat je weet of je kind een bepaald gebied passeert. Dit kan bijvoorbeeld de school zijn.

De Apple Watch SE biedt een batterijduur van maximaal 18 uur. Apple baseert deze batterijduur op 90 tijdscontroles, 90 meldingen, 45 minuten app-gebruik en een work-out van 60 minuten met muziekweergave via Bluetooth.

Wat we goed vinden:

 • Maakt fitness-tracking beschikbaar voor mensen die er net aan beginnen
 • Zeer mooi en helder oled-scherm
 • Naadloze integratie met iPhones

Wat we minder goed vinden:

 • Je dient hem te synchroniseren met een iPhone om van alle functies te kunnen profiteren

Waterdicht: Ja
Touchscreen: Ja
Polsomtrek: 153-218 mm
Gps: Nee
Batterijlevensduur: 14 dagen
Met oudercontrole voor kinderen: Nee

De Amazfit Bip is betaalbaar, heeft een fantastische batterijduur, en is de beste casual smartwatch voor sportieve tieners die er is.

Smartwatch Amazfit Bip 3 44mm roze smartwatch

Deze smartwatch is klein en licht en zit ook erg comfortabel dankzij het zachte rubberen bandje.

Zijn amoled-kleurenscherm is in de felle zon nog steeds perfect leesbaar en prachtig van kleur. Bij minder licht is het wat moeilijker te lezen, maar er is een achtergrondverlichting die aangaat als je het horloge omhoog houdt of op de zijknop drukt.

Dankzij zijn always-on-scherm, hoef je je pols niet op te tillen of te tikken om te zien hoe laat het is of hoeveel stappen je al hebt gelopen.

Hij heeft een IP-certificering, wat betekent dat hij volledig stofdicht en volledig waterdicht is. Daarnaast heeft hij een goede hartslagmeter, ontvang je eenvoudig al je telefoonmeldingen als je hem synchroniseert met je smartphone, en heeft hij gps aan boord.

De Zepp-app (voor Android en iOS), waarmee het horloge synchroniseert op iPhone en Android, is ideaal voor het bijhouden en weergeven van grafieken voor stappen, slaap en hartslag. De app is degelijk en eenvoudig, maar nog niet zo uitgebreid en verfijnd als de Fitbit-app.

Via de Zepp App deel je al je activiteiten met vrienden, en de Zepp App synchroniseert ook met Apple Health, wat je gezondheidsgegevens het Apple-ecosysteem in trekt.

Een paar ingebouwde minifuncties in de Zepp-app tonen daarnaast het weer, een overzicht van je fitness-statistieken, een timer en stopwatch, een kompas en een op QR-codes gebaseerde mini-app voor AliPay-betalingen.

De batterijduur van de BIP is verbluffend voor deze prijscategorie. Amazfit belooft een maximum van 14 dagen batterijduur als je de hartslagmeter niet altijd aan laat staan. Dit is dik in orde, want je hoeft je je niet dagelijks zorgen te maken dat de batterij bijna leeg is!

Wat we goed vinden:

 • Zeer licht en comfortabel ontwerp
 • Amoled-kleurenscherm is in de felle zon nog steeds perfect leesbaar 
 • Batterijlevensduur van 14 dagen

Wat we minder goed vinden:

 • Zepp App is niet zo verfijnd als de Fitbit-app

Waterdicht: Ja
Touchscreen: Ja
Polsomtrek: - (4-13 jaar)
Gps: Nee
Batterijlevensduur: 2-3 dagen
Met oudercontrole voor kinderen: Ja 

De VTech Kidizoom Smartwatch DX2 is een leuke smartwatch die het geld meer dan waard is in ruil voor het plezier dat hij kinderen biedt. De ingebouwde camera, educatieve spelletjes, de stemrecorder en de bewegingsactiviteiten zijn zijn grootste troeven.

vtech kidizoom smartwatch dx2 blauw smartwatch

De VTech Kidizoom is stijlvol, of het nu voor een peuter is of voor een 10-jarige. Het hoofdscherm heeft een vierkante vorm met een duurzame polsband van siliconenrubber en is eenvoudig te verstellen. Hij groeit dus mee met je kind.

Naast het speelse uiterlijk zijn er ook verschillende kleuropties, waaronder paars, blauw, roze, zwart en camouflage.

De smartwatch voor de eerste keer instellen vergt gelukkig weinig werk. Zodra je het horloge uit de verpakking hebt gehaald, druk je op de aan-knop op de achterkant van het horloge. Laad de smartwatch wel eerst volledig op, voordat je hem voor het eerst aanzet.

Klaar om te starten? Dan is een van de eerste opvallende functies de ingebouwde camera. Deze geeft je kind de mogelijkheid foto's te maken tijdens leuke activiteiten, waar hij of zij uren zoet mee is! 📸

Deze smartwatch werkt ook als een educatief hulpmiddel. Hij helpt je kind de klok te leren lezen door middel van allerlei spelletjes. De uil vertelt bijvoorbeeld de tijd vertelt in zowel analoge als digitale modus. Je kind kan ook op het scherm tikken om naar het klokgeluid te luisteren.

De VTech Kidizoom heeft ouderlijk toezicht, waarmee je spelletjes uitschakelt of een dagelijkse limiet op het horloge instelt van 15 tot 90 minuten per dag. Zodra je kind deze limiet bereikt, zijn de spelletjes niet meer toegankelijk tot de volgende dag.

Een nadeel van het ouderlijk toezicht is dat kinderen die kunnen lezen, toegang hebben tot deze instellingen. Door de instructies op het scherm te volgen, kan een kind de door zijn ouders ingestelde limieten gemakkelijk uitschakelen of wijzigen. Praktisch is dus anders. Een soort vereist wachtwoord had bij deze instellingen niet misstaan.

De batterij gaat tenslotte twee tot drie dagen mee. Om op te laden is er een micro-usb-kabel in de verpakking inbegrepen. De micro-usb-poort bevindt zich aan de zijkant van de smartwatch onder een rubberen klepje. Sluit de kabel aan op een usb-poort en laat hem ongeveer twee uur opladen om een volle batterij terug te krijgen.

Wat we goed vinden:

 • Vermaakt kinderen voor lange periodes
 • Biedt educatieve spelletjes en bewegingsuitdagingen
 • Stijlvol ontwerp met leuke kleuropties

Wat we minder goed vinden:

 • Ouderlijk toezicht is toegankelijk voor kinderen die kunnen lezen

Koopgids

Denk bij de aankoop van een smartwatch voor een kind evenveel aan je behoeften als ouder, als aan die van het kind. Wat vooral belangrijk is, is veiligheid en duurzaamheid. De toevoeging van camera's, spelletjes en fitness tracking zijn een superleuke aanvulling voor elk kind en elke tiener!

Lees even deze koopgids door om niets over het hoofd te zien bij je keuze! 💭

Water- en stofdichtheid

Een smartwatch voor kinderen moet echt wel tegen een stootje kunnen, dus controleer hoe goed hij beschermd is tegen het indringen van water en vuiligheden.

Ongeacht of een fabrikant beweert dat de smartwatch waterbestendig of waterdicht is, is er één standaardclassificatiesysteem dat van belang is: de IP-certificering.1Belsimpel (n.d.). 'Dossier stof- en waterdichtheid'

IP staat voor ingress protection en een IP-classificatie geeft met twee cijfers aan of een voorwerp bestand is tegen indringing van zowel vaste stoffen, zoals zand en stof (het eerste cijfer) als vloeistoffen (het tweede cijfer).

Kind speelt met bellenblaas met een smartwatch om haar pols.

Voor beide cijfers geldt: hoe hoger, hoe beter. Hier enkele voorbeelden:

 • IP65: stofdicht en beschermd tegen water dat uit een spuitmond komt.
 • IP66: stofdicht en beschermd tegen krachtige waterstralen.
 • IP67: stofdicht en beschermd tegen onderdompeling gedurende 30 minuten bij een diepte van 15 cm tot 1 m.
 • IP68: stofdicht en beschermd tegen volledige, continue onderdompeling in water.

Kinderen spelen in de regen, in plassen en de sneeuw en vergeten hun horloge af te doen voordat ze in bad gaan. Een smartwatch met een waterdichtheid van IP67 of IP68, betekent dat ze al deze dingen kunnen doen zonder hun toestel te beschadigen.

Beeldscherm

Er zijn drie manieren om een smartwatch te bedienen: met bedieningstoetsen, via een touchscreen of een combinatie van beide.

Een touchscreen maakt het toestel gebruiksvriendelijker. Oproepen beantwoorden en navigeren door de smartwatch gaat gemakkelijk met een paar tikjes of veegjes.

Schermtype

Mogelijke schermtypes bij een smartwatch zijn led-lcd, oled of amoled. Bij een led-lcd-scherm maakt men gebruikt van achtergrondverlichting om de pixels te verlichten. Ze geven dus niet zelfstandig licht, waardoor de kleuren vrij mat zijn en het scherm vrij donker is.

Bij een oled-scherm is elke pixel individueel in staat om op te lichten en weer uit te gaan. Dit levert een zeer fijne licht- en kleurregeling en extreme contrastverhoudingen op.

Amoled is een type oled, maar voegt nog eens een extra thin film transistor (TFT) of een dun extra laagje toe. Dit extra laagje zorgt voor een verbeterde actieve matrix van de lichtcontrole, waardoor het scherm nóg helderder en scherper is.

Schermresolutie

De schermresolutie is het aantal pixels dat een scherm weergeeft, zowel horizontaal als verticaal. Neem bijvoorbeeld de Apple Watch SE. Deze heeft een resolutie van 324 × 394 pixels en kan dus 324 pixels verticaal en 349 pixels horizontaal weergeven. Hoe meer pixels een scherm weergeeft, hoe scherper het beeld!

Fitness-tracking

Sommige toestellen houden bij hoeveel stappen je kind overdag zet en hoeveel calorieën hij of zij verbrandt. Meer geavanceerde apparaten houden ook de slaap van je kind bij. Via een compatibele app kun je al deze resultaten bekijken en opvolgen.

Meisje speelt met een hoelaloep met een smartwatch om haar pols

Sommige toestellen hebben ook een hartslagsensor aan boord, wat vooral handig is voor tieners die starten met het tracken van al hun sportactiviteiten. Let wel op dat de nauwkeurigere sensoren duurder zijn en de goedkopere niet zo nauwkeurig.

Compatibiliteit met een smartphone

Het is belangrijk om na te denken of je de compatibiliteit met je smartphone belangrijk vindt. Het meest toegankelijke platform is Android, maar iOS biedt ook interactie met de iPhone, zoals de Apple Watch SE.

Via een compatibele app kan je als ouder de gezondheidsinformatie zien die via de sensoren op de smartwatch wordt bijgehouden. Stel ook zelf doelstellingen in of een tijdslimiet voor het gebruik van de smartwatch.

Indien je kind al beschikt over een eigen smartphone, krijgt hij of zij zelf toegang tot veel meer functies.

Gps tracking

Als je de locatie van je kind wilt volgen, heb je een toestel nodig met een simkaart of eentje die navigatie biedt. Een smartwatch met gps vertelt je de locatie van het apparaat door coördinaten via satelliet te verzenden. Sommige smartwatches of gps-horloges voor kinderen hebben ook een geofencing sensor of LBS-scanner.

Geofencing is een locatiegebaseerde dienst waarbij een app of andere software gebruik maakt van gps-, rfid- of wifi-gegevens om een voorgeprogrammeerde actie (een melding op je smartphone bijvoorbeeld) in gang te zetten wanneer de smartwatch een virtuele grens rond een geografische locatie, een zogenoemde geofence, binnengaat of verlaat.

LBS

Location-based service, of LBS, is een opsporingssysteem dat gebruikmaakt van het signaal van een mobiele telefoon. De tracering gebeurt door gebruik te maken van gsm-celtorens van lokale providers van mobiele telefoondiensten.

Traceren via LBS is minder nauwkeurig in vergelijking met gps, omdat het toestel zijn positie in het gebied van de gsm-mast inschat.

SOS-alarm

Smartwatches met een SOS-knop zijn in staat om een oproep te maken in geval van nood. Als je deze knop vijf seconden indrukt, belt hij het gekoppelde nummer. Als het eerste nummer niet opneemt, belt hij een tweede nummer.

Er zijn ook smartwatches die een ICE-scherm hebben, waardoor je kind gemakkelijk en snel navigeert naar noodnummers. Met slechts een druk op de knop kan hij of zij iemand bereiken als dat nodig is! Dit is vooral handig als je kind nog geen smartphone heeft.

Levensduur van de batterij

Let bij je aankoop op de tijd dat de batterij van de smartwatch meegaat. Fabrikanten vermelden de batterijcapaciteit in milliampère-uur (mAh) of maximale levensduur. Doorgaans bedraagt de tijd tussen oplaadbeurten van een smartwatch voor kinderen enkele dagen.

Hoe langer hoe beter natuurlijk! Er zijn modellen op de markt, zoals onze #1 de Garmin Vivofit Jr. 3, die gebruikmaken van horlogebatterijen die tot één jaar meegaan!

De beste smartwatches voor je kind

ProductsoortBeste voorBeoordelingProductpagina
Garmin Vivofit Jr. 3Allround9,6Bekijk hem hier
Fitbit Ace 3Prijs-kwaliteit9,5Bekijk hem hier
Apple Watch SE (2022)iOS-gebruikers9,0Bekijk hem hier
Smartwatch Amazfit Bip 3Sporters8,7Bekijk hem hier
VTech KidiZoom Smartwatch DX2Kleinere budgets8,1Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

🏃🏻‍♀️ Wat kun je met een smartwatch?

Een smartwatch is een draagbaar apparaat dat is ontworpen om om je pols te dragen. Smartwatches maken, net als smartphones, meestal gebruik van touchscreens, bieden apps en registreren vaak je hartslag en andere vitale functies.

💬 Hoe krijg je WhatsApp op een smartwatch?

Een officiële WhatsApp-app voor smartwatches bestaat niet altijd. Vaak worden meldingen wel weergeven en kun je op een bericht reageren, maar het daadwerkelijke bericht wordt via je telefoon teruggestuurd. Hiervoor moet je notificaties aanzetten op de smartwatch of in een bijbehorende app op je smartphone.

Hoe dan ook, je kunt met elke smartwatch inkomende berichten ontvangen en meestal ook berichtjes terugsturen. 

📱 Werkt een smartwatch zonder smartphone?

Stand-alone smartwatches zijn horloges die simkaarten ondersteunen en zelfstandig werken, zonder gebruik te maken van een smartphone. Met een smartwatch die een simkaart ondersteunt, voer je bijvoorbeeld telefoongesprekken vanaf je pols.


Dit kan overigens ook vaak met smartwatches zonder simkaart, maar dan moet je je smartphone in de buurt houden. Met deze smartwatch kun je daadwerkelijk oproepen beantwoorden en berichten verzenden.

Conclusie

Tegenwoordig is er voor iedereen een smartwatch te vinden. Voor kinderen, voor sporters – en zelfs smartwatch voor dames of een sporthorloge voor dames in het specifiek is niet moeilijk te vinden.

Een smartwatch motiveert je kind om te bewegen en is een leuk beloningsmiddel. Stel zelf doelstellingen in als ouder en motiveer je kind om bepaalde doelen te behalen. Als je de smartwatch aan je smartphone koppelt, krijg je bovendien inzicht in de bewegingsgrafieken van je kind en soms zelfs het slaappatroon. Het geeft je dus hele nieuwe inzichten! 👁‍🗨

Bedankt voor je tijd en hopelijk heb je in dit artikel alles gevonden wat je zocht! Zit je nog met vragen? Laat het ons weten!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen