Met de Beste Wake Up Light Word Je Wakker als een Zonnetje

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min. leestijd

Het zonnetje lacht, de lucht is blauw. Koopgidsje kom maar gauw!

Met de Beste Wake Up Light Word Je Wakker als een Zonnetje

De beste wake up light laat je op een heerlijk natuurlijke manier wakker worden. Dit is dan ook de perfecte wekker voor mensen die 's ochtends niet uit hun bed te krijgen zijn (zoals ik). In dit artikel bespreek ik waar je op moet letten als je voor zo'n kanjer van een wekker gaat. Dat niet alleen, want ik geef je ook nog eens onze top 5. Kijk maar hieronder!

Wat zijn de beste wake up lights van 2024

Dit zijn de top 5 beste wake up lights op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste wake up lights van 2024

1. Philips HF3519/01 - Wake-up light

1. Philips HF3519/01 - Wake-up light

Belangrijke specificaties:

Type wekgeluiden: Natuurgeluiden, Radio
Lichtkleuren: Geel, Oranje, Rood
Voedingstype: Adapter/ lichtnet
Wekker opties: Snooze
Aantal wektijden: 2
Mobiel opladen via apparaat: Nee
Ontvangst: FM radio

De Philips HF3519/01 - Wake-up light - Wit is mijn favoriete wekker/lamp die mij helpt om beter en rustiger wakker te worden. Geïnspireerd door de zonsopgang gebruikt de Wake-up Light een combinatie van licht en geluid om me op een natuurlijke manier te wekken. In tegenstelling tot een wekker op mijn mobiele telefoon, die blauw licht uitstraalt en mijn slaap kan beïnvloeden, maakt de Wake-up Light gebruik van natuurlijk licht en geluid om me 's ochtends beter en natuurlijker wakker te maken. Dit is goed voor mijn dag- en nachtritme en mijn slaappatroon.

Een van de beste eigenschappen van de Philips HF3519/01 is de simulatie van een gekleurde zonsopkomst. Het licht wordt geleidelijk sterker binnen 30 minuten en verandert van zacht ochtendrood naar oranje en uiteindelijk naar helder geel licht. Dit stimuleert mijn lichaam om op een natuurlijke manier wakker te worden. Daarnaast zijn er 5 natuurlijke geluiden om uit te kiezen, zoals fluitende vogels, vogels in het bos, zen-tuin, zachte piano en zeegeluiden. Op de ingestelde wektijd neemt het geselecteerde geluid langzaam toe tot het gewenste niveau.

De Wake-up Light heeft ook een FM-radio, zodat ik naar mijn favoriete radioprogramma kan luisteren terwijl ik wakker word. Het display van de Wake-up Light dimt automatisch en past zich aan aan de felheid van de kamer. Het display blijft leesbaar als de slaapkamer verlicht is en dimt als het donker is, zodat het mijn slaap niet verstoort. Met een lichte tik op de Wake-up Light kan ik de sluimerstand inschakelen, waarna het geluid na 9 minuten zachtjes opnieuw begint te klinken.

De effectiviteit van de Philips Wake-up Light is wetenschappelijk bewezen. Uit verschillende onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat mensen die de Wake-up Light gebruiken beter wakker worden, in een betere stemming zijn en zich energieker voelen. Maar hoe werkt het in de praktijk? Ik heb de Wake-up Light getest en ik ben erg tevreden. Ik ben een avondmens en heb elke ochtend moeite om mijn bed uit te komen. Met de Wake-up Light word ik rustiger en beter wakker. Het inslapen met de lamp en de radio is ontspannend en zorgt ervoor dat ik makkelijker in slaap val. Het langzaam veranderende licht en het geleidelijk toenemende geluid zorgen ervoor dat ik niet meer schrik van het plotselinge wekgeluid. Het opstaan blijft nog steeds een strijd, maar de hartslagverhoging en pijnlijke ogen behoren tot het verleden.

De Philips HF3519/01 - Wake-up light - Wit is dus mijn geweldige wekker/lamp die mij helpt om beter en rustiger wakker te worden. Het heeft een mooi design, is gebruiksvriendelijk en heeft een geweldige inslaapfunctie. Hoewel het even wennen is met de knopjes en de prijs aan de hoge kant is, zijn de voordelen van de Wake-up Light zeker de moeite waard. Met de Philips HF3519/01 - Wake-up light - Wit word ik op een natuurlijke manier wakker en kan ik mijn dag energieker en in een beter humeur beginnen. 😊

Voordelen Philips HF3519/01 - Wake-up light
 • Helpt je op een natuurlijke manier wakker te worden
 • Simuleert gekleurde zonsopkomst voor een rustig ontwaken
 • Heeft een ontspannende inslaapfunctie met verschillende geluiden
Nadelen Philips HF3519/01 - Wake-up light
 • Bediening van de knopjes vergt wat oefening
 • Prijs is aan de hoge kant

2. Philips HF3500/01 - Wake-up light

2. Philips HF3500/01 - Wake-up light

Belangrijke specificaties:

Type wekgeluiden: Alarmtonen
Lichtkleuren: Geel, Oranje, Rood
Voedingstype: Adapter/ lichtnet
Wekker opties: Meervoudig alarm, Snooze, Week-/Weekend-alarm
Aantal wektijden: 1
Mobiel opladen via apparaat: Nee
Ontvangst: Geen radio

De Philips HF3500/01 - Wake-up light - Wit is echt een geweldige toevoeging aan mijn ochtendroutine. Het is geïnspireerd door de zonsopgang en maakt gebruik van licht en geluid om me op een natuurlijke manier wakker te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat deze wake-up light klinisch bewezen effectief is in het verbeteren van mijn ontwaakproces.

Een van de beste eigenschappen van deze wake-up light is de zonsopkomst simulatie. Binnen slechts 30 minuten vult mijn kamer zich met helder geel licht, waardoor ik op een geleidelijke en natuurlijke manier wakker word. Dit is zo veel beter dan het gebruik van mijn telefoon als wekker, omdat het blauwe licht van mijn telefoon mijn biologische klok kan verstoren en mijn slaapkwaliteit kan beïnvloeden.

De Philips HF3500/01 heeft ook een bedlampje met 10 verschillende lichtinstellingen, zodat ik de helderheid kan aanpassen aan mijn voorkeur. Daarnaast heeft het een zacht piepje dat langzaam in volume toeneemt gedurende anderhalve minuut om me wakker te maken. Het heeft zelfs een handige sluimerfunctie, zodat ik nog even kan blijven liggen voordat ik opsta.

Wat deze wake-up light echt onderscheidt, is het feit dat het wetenschappelijk bewezen effectief is. Het is het enige product waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen door onafhankelijke wetenschappelijke instituten. Het is ontworpen om me op een natuurlijke manier wakker te maken, zodat ik energieker en in een beter humeur wakker word.

Een klein minpuntje dat ik in de gebruikersrecensies heb gelezen, is dat de tijdsaanduiding op de lamp te fel kan zijn, vooral het knipperende dubbele punt. Dit kan storend zijn en sommige mensen hebben moeite om in slaap te vallen met het felle licht. Ook is er geen back-up van batterijen, dus als de stekker eruit gaat, moet je alles opnieuw instellen. Ik zou ook graag een timer hebben om het licht uit te schakelen.

Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden met de Philips HF3500/01. Het is gemakkelijk te bedienen en zorgt voor een relaxte en rustige ochtendroutine dankzij het geleidelijk toenemende licht. Het heeft ook een prachtig ontwerp en goede kwaliteit.

Kortom, ik raad de Philips HF3500/01 - Wake-up light - Wit aan aan iedereen die op een natuurlijke en ontspannen manier wakker wil worden. Het biedt een effectieve simulatie van de zonsopkomst en heeft handige functies zoals een bedlampje met instelbare lichtsterkte en een zacht piepje om wakker te worden. Hoewel er enkele kleine minpunten zijn, zoals de felle tijdsaanduiding, wegen de voordelen en positieve gebruikerservaringen zwaarder.

Voordelen Philips HF3500/01 - Wake-up light
 • Effectieve simulatie van zonsopkomst
 • Handige functies zoals instelbare lichtsterkte en sluimerfunctie
 • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit
Nadelen Philips HF3500/01 - Wake-up light
 • Felle tijdsaanduiding kan storend zijn
 • Geen back-up van batterijen
 • Geen timer om het licht uit te doen

3. Wake-Up Light – Wekkerradio met

3. Wake-Up Light – Wekkerradio met

Belangrijke specificaties:

Type wekgeluiden: Alarmtonen, Natuurgeluiden, Radio, Sfeermuziek
Lichtkleuren: Blauw, Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit
Voedingstype: Adapter/ lichtnet
Wekker opties: Meervoudig alarm, Snooze, Week-/Weekend-alarm, Hulp bij in slaap vallen
Aantal wektijden: 2
Mobiel opladen via apparaat: Nee
Ontvangst: FM radio

De Wake-Up Light - Wekkerradio met dubbele wektijd - Slaaphulp met USB-aansluiting is dé keuze voor iedereen die moeite heeft met wakker worden of ontspannen in slaap vallen. Deze nieuwe versie van de Wake-Up Light is speciaal ontworpen om jouw slaapritme te verbeteren en biedt een scala aan functies en mogelijkheden.

Een van de opvallende kenmerken van deze Wake-Up Light is dat je twee verschillende wektijden kunt instellen. Ideaal als je op verschillende tijden moet opstaan, of als jij en je partner verschillende wektijden hebben. Met 7 verschillende wekgeluiden, waaronder natuurgeluiden en de optie om wakker te worden met de FM-radio, is er voor ieder wat wils.

Daarnaast heeft de Wake-Up Light een slaapmodus, waarbij het licht geleidelijk afneemt en de natuurgeluiden langzaam zachter worden. Dit helpt je ontspannen in slaap te vallen en bereidt je lichaam voor op een optimale en rustgevende nachtrust. Je kunt de helderheid van het 'zonlicht' aanpassen, evenals het volume van de wekgeluiden.

De Wake-Up Light kan ook dienen als lamp, zowel als leeslamp als sfeerverlichting. Je kunt kiezen uit maar liefst 8 verschillende lichtthema's, waaronder amber, blauw, geel, groen, oranje, rood, roze en wit. De helderheid van het licht kun je aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

Een ander handig aspect van deze Wake-Up Light is de USB-aansluiting, waarmee je jouw smartphone of een ander apparaat kunt opladen. Zo begin je niet alleen de dag vol energie, maar ook je telefoon.

De reviews van gebruikers zijn overwegend positief. Veel gebruikers zijn enthousiast over de uitgebreide opties en functionaliteiten van deze Wake-Up Light, vooral in vergelijking met eerdere modellen van Philips. De prijs-kwaliteitverhouding wordt ook als goed ervaren, aangezien deze Wake-Up Light de helft van de prijs is van zijn voorganger en toch niet inlevert op functies.

Gebruikers waarderen vooral het gemak waarmee je de wekker kunt instellen en het gebruiksgemak van het apparaat. Het geleidelijk afnemende licht en de natuurgeluiden om in slaap te vallen worden als zeer prettig ervaren. Ook de verschillende kleuren licht en de mogelijkheid om de cijfers van de klok te dimmen worden gewaardeerd.

Een mogelijke beperking van deze Wake-Up Light is dat de natuurgeluiden uit vrij korte fragmenten bestaan, wat sommige gebruikers als minder natuurlijk ervaren.

Al met al is de Wake-Up Light - Wekkerradio met dubbele wektijd - Slaaphulp met USB-aansluiting dé keuze voor iedereen die een gezonder slaapritme wil. Met zijn vele functies en mogelijkheden biedt deze Wake-Up Light een efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing om ontspannen wakker te worden en in slaap te vallen. Een absolute aanrader voor de donkere wintermaanden.

Voordelen Wake-Up Light – Wekkerradio met
 • Mogelijkheid om twee verschillende wektijden in te stellen
 • Verschillende wekgeluiden, waaronder natuurgeluiden en FM-radio
 • Slaapmodus met geleidelijk afnemend licht en dimmende natuurgeluiden
Nadelen Wake-Up Light – Wekkerradio met
 • Natuurgeluiden bestaan uit vrij korte fragmenten

4. Eagle Electronics Eagle Wake up

4. Eagle Electronics Eagle Wake up

Belangrijke specificaties:

Type wekgeluiden: Alarmtonen, Natuurgeluiden, Radio
Lichtkleuren: Amber, Blauw, Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit, Roze
Voedingstype: Adapter/ lichtnet, Batterij
Wekker opties: Hulp bij in slaap vallen, Lichtwekker, Meervoudig alarm, Ontspanningsprogramma, Snooze, Week-/Weekend-alarm, Sleeptimer
Aantal wektijden: 2
Mobiel opladen via apparaat: Ja
Ontvangst: FM radio

Ik ben de Eagle Wake up light, en ik ben hier om je slaapervaring te transformeren. Met mijn zonsondergang- en zonsopgangsimulatie help ik je niet alleen om beter in slaap te vallen, maar ook om energieker wakker te worden. Met 7 verschillende dimbare kleuren, een handige oplaadpoort voor je telefoon, ingebouwde FM radio, meerdere rustgevende geluiden en de mogelijkheid om 2 aparte wekkers in te stellen, bied ik een scala aan functies die je slaaproutine verbeteren.

Mijn zonsopgangsimulatie zorgt ervoor dat je geleidelijk wakker wordt en je dag vol energie kunt beginnen. En als je 's avonds wilt ontspannen, helpt mijn slaapstand je om in slaap te vallen met zachtjes white noise op de achtergrond en steeds zwakker wordend licht.

Met mijn ingebouwde FM radio kun je met je favoriete radiostation wakker worden, en mijn dimbare licht kan ook dienen als leeslampje. En vergeet niet de handige oplaadpoort voor je telefoon, zodat niet alleen jij, maar ook je telefoon energie krijgt.

Mijn veelzijdigheid en aandacht voor het verbeteren van je slaapervaring maken mij een onmisbaar accessoire op je nachtkastje. Ik ben een investering in een goede nachtrust, een beter humeur en meer energie gedurende de dag.

Hoewel ik een uitstekende toevoeging ben aan je slaapkamer, kan het zijn dat sommige gebruikers mijn vele functies overweldigend vinden. En onthoud, de ervaring van zonsopgang- en zonsondergangsimulatie kan voor iedereen anders zijn, dus individuele resultaten kunnen variëren.

Al met al bied ik een unieke combinatie van functionaliteit en innovatieve kenmerken die je slaapervaring aanzienlijk kunnen verbeteren. Met mijn veelzijdigheid en aandacht voor detail ben ik een sterke concurrent in de wereld van wake-up lights. Als je op zoek bent naar een slimme investering in een betere nachtrust en een energiekere start van je dag, dan ben ik zeker het overwegen waard. 🌅

Voordelen Eagle Electronics Eagle Wake up
 • Zonsopgang- en zonsondergangsimulatie voor een geleidelijke en energieke start van de dag.
 • Veelzijdigheid met 7 dimbare kleuren, ingebouwde FM radio, oplaadpoort voor telefoon, en meerdere wekkers.
 • Slaapstand met white noise en zwakker wordend licht om 's avonds in slaap te vallen.
Nadelen Eagle Electronics Eagle Wake up
 • Sommige gebruikers kunnen de veelheid aan functies overweldigend vinden.
 • Individuele ervaring met zonsopgang- en zonsondergangsimulatie kan variëren.

5. Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up

5. Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up

Belangrijke specificaties:

Type wekgeluiden: Natuurgeluiden
Lichtkleuren: Wit, Amber, Geel, Oranje
Voedingstype: Netstroom
Wekker opties: Week-/Weekend-alarm, Snooze, Sleeptimer, Meervoudig alarm, Hulp bij in slaap vallen
Aantal wektijden: 3
Mobiel opladen via apparaat: Ja
Ontvangst: FM radio

De Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up Light Connected is echt iets voor mij. Ik heb vaak moeite om te ontspannen, goed te slapen en energiek wakker te worden. Gelukkig kan dit wake-up light me daarbij helpen. Het maakt gebruik van natuurlijk licht en geluid om me op een natuurlijke manier te wekken. Het licht wordt langzaam sterker voor mijn wektijd, zodat ik rustig en geleidelijk wakker kan worden.

Een geweldige functie van de Somneo HF3671/01 is de connectiviteit met de SleepMapper-app. Met deze app kan ik gemakkelijk meerdere alarmen, lichtthema's en geluiden instellen. Bovendien meet een externe AmbiTrack-sensor belangrijke factoren in mijn slaapkamer, zoals geluid, licht en temperatuur, en geeft deze informatie terug in de app. Zo krijg ik inzicht in mijn slaapomgeving en kan ik mijn slaap verbeteren.

Wat ik echt geweldig vind aan de Somneo HF3671/01 is de RelaxBreath+ technologie. Deze functie helpt me rustig in slaap te vallen met behulp van licht en geluid. Ik kan het ritme van het pulserende licht en geluid volgen terwijl ik ontspan en mijn ogen sluit, waardoor ik in een diepe en rustgevende slaap val.

Wat deze wake-up light echt bijzonder maakt, is de connectiviteit met de SleepMapper-app. Hierdoor kan ik de Somneo HF3671/01 gemakkelijk instellen en personaliseren via mijn smartphone of tablet. Daarnaast heeft dit model ook een intuïtief touchscreen voor eenvoudige bediening en een PowerWake-functie die me helpt om op tijd wakker te worden, zelfs als ik moeite heb met opstaan.

Ik ben erg tevreden met de Philips Somneo HF3671/01, net als andere gebruikers. Ze zijn vooral blij met de eenvoudige en logische bediening, het mooie licht en het goede geluid. Het feit dat je de wekker via de app kunt bedienen, wordt ook als erg handig ervaren. Enkele verbeterpunten die genoemd worden, zijn de geluidskwaliteit van bepaalde geluiden, de mogelijkheid om andere geluiden te downloaden en de verbetering van de slaapmeting functie.

Al met al is de Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up Light Connected een uitstekende keuze voor iedereen die wil ontspannen, goed wil slapen en energiek wakker wil worden. De connectiviteit met de SleepMapper-app en de RelaxBreath+ technologie maken dit model zeer geschikt voor mensen met slaapproblemen. Hoewel het misschien wat prijzig is, is het zeker de investering waard als je moeite hebt met ontspannen en goed slapen. 💡

Voordelen Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up
 • Gebruik van natuurlijk licht en geluid om op een natuurlijke manier wakker te worden
 • Connectiviteit met de SleepMapper-app voor gemakkelijke instellingen en inzicht in slaapomgeving
 • RelaxBreath+ technologie helpt bij het rustig in slaap vallen
Nadelen Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up
 • Geluidskwaliteit van bepaalde geluiden kan beter
 • Beperkte mogelijkheid om andere geluiden te downloaden
 • Verbetering van de slaapmeting functie gewenst

Hoe kies je de beste wake up light?

Mocht je elke ochtend grootse moeite hebben om je bed uit te komen, dan biedt een wake up light uitkomst. Deze wekkers werken met een combinatie van geluid en licht. Dit licht wordt geleidelijk feller en simuleert hiermee een zonsopkomst.

Dit zorgt ervoor dat je veel geleidelijker wakker wordt en de dag met een zo goed mogelijk humeur begint. Dit in tegenstelling tot veel andere wekkers, die met een loeihard alarm ruw je slaap verstoren.

Er zijn veel verschillende wake up lights, dus het is natuurlijk wel zaak dat je het juiste model vindt. Hoe je dat doet, vertel ik je in de onderstaande koopgids!

Voedingstype

Er zijn drie mogelijke voedingstypes voor een wake up light: batterijen, een accu of netstroom. Het komt regelmatig voor dat een wake up light met meerdere energiebronnen werkt.

Alleen batterijen komt niet vaak voor en is ook niet de wenselijkste optie. Wel is het handig als een wake up light een batterijfunctie bovenop een accu of netstroom aanbiedt. Je apparaat werkt dan namelijk nog steeds als de stroom onverhoopt uitvalt. Dat is me al veel te vaak overkomen. 🥲

Een wake up light in een slaapkamer in de ochtend.

Wekgeluiden

Hoewel de lichtfunctie een cruciaal onderdeel van een wake up light is, mogen de geluiden ook zeker niet ontbreken.

Een wake up light met diverse geluidsopties verrijkt je ochtendervaring. Ik vind het zelf heerlijk om wakker te worden met natuurlijke geluiden, zoals vogelgezang of zeegeluiden. Dus zoek een wake up light die dat biedt en controleer of het volume aanpasbaar is. Dat zorgt voor een aangenaam en geleidelijk ontwaken.

Afhankelijk van het model, zijn er meer geluiden om uit te kiezen. In de meeste gevallen biedt je wake up light een radiozender en soms zelfs mogelijkheden voor een eigen afspeellijst. In dat laatste geval moet de wake up light over Bluetooth beschikken. Het is dan een wekker en Bluetooth-speaker in één!

Lichtkleuren

Zoals gezegd, draait het bij een wake up light allemaal om het licht. Mocht je een bepaalde lichtkleur hebben waarmee je wenst wakker te worden, dan zijn de lichtkleuren een belangrijk punt om op te letten. Het ene model biedt meer lichtkleuren dan de andere.

Het varieert van enkel wit tot een breed scala aan kleuren. Om een realistische zonsopgang na te bootsen, zijn kleuren als geel, oranje en rood noodzakelijk. Kleuren als roze, blauw en paars hebben weinig met een zonsopgang te maken, maar geven wel een cool effect als je daarvan houdt.

Ik heb een zonsopgangsklok, en het werkt echt. Biobrite maakt er een. Het verlicht de kamer geleidelijk gedurende 15 of 30 minuten (naar keuze) voordat het geluidsalarm afgaat. Meestal word ik zachtjes gewekt door het licht en gebruik ik het geluidsalarm alleen als reserve.

Stephanie Kaye Turner, Quora

Bij het kiezen van een wake up light is de lichtintensiteit cruciaal. Zoek naar modellen met een lichtsterkte van minimaal 200 lux, wat je slaap-waakritme op natuurlijke wijze reguleert. Ik adviseer een instelbare intensiteit, zodat je de helderheid kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur.

Radio-ontvangst

Een wake up light biedt meestal ook de mogelijkheid tot het luisteren van radio. De combinatie met de therapeutische werking van het opkomende licht, maakt een wake up light in mijn optiek de beste wekkerradio. Er zijn drie soorten radio-ontvangst:

 • FM (frequency modulation) is de ouderwetse, analoge radio. Een wake-up light heeft in principe altijd FM-ontvangst. Het lijkt echter wel een kwestie van tijd totdat het FM-netwerk verdwijnt. Het is daarmee niet de meest toekomstbestendige keuze.
 • DAB (digital audio broadcasting) is de digitale radio. DAB heeft een aantal voordelen vergeleken met FM: je profiteert van een zuivere geluidskwaliteit (zonder ruis en gekraak) en ontvangt veel meer radiozenders. DAB+ is hier een opvolger van.
 • Internetradio werkt – zoals de naam al suggereert – via het internet. Je hebt dan ook altijd een internetverbinding nodig als je dat wilt gebruiken. Het pluspunt is dat je een ruim aanbod aan zenders van over de hele wereld aangeboden krijgt. Bovendien heb je een uitstekend ontvangst – zolang je een stabiele internetverbinding hebt tenminste.1Radar (2019). 'Stoppen FM-radio is 'kwestie van tijd', digitale radio bezig aan opmars'

Je smartphone opladen aan het apparaat

Als een wake up light een usb-poort heeft, is het mogelijk om je smartphone eraan op te laden. Dit is vooral een pre als je in je slaapkamer weinig stopcontacten tot je beschikking hebt. Je slaat dan twee vliegen in één klap. Uiteraard kun je ook andere apparaten via deze wijze opladen, zolang dit maar via usb mogelijk is.

Verschillende wektijden

Hebben jij en je partner één wekker, maar moeten jullie op verschillende tijden op? Dan is het handig als je opties voor meerdere wektijden hebt.

De kans is bovendien groot dat je doordeweeks vroeg op moet, maar in het weekend lekker wilt uitslapen. Met de functie week- en weekendalarm stel je de wekker op doordeweekse dagen en het weekend apart van elkaar in. Je hoeft je wekker dan niet meer elk weekend te verzetten.

Een stel dat in bed rustig wakker wordt dankzij de wake up light.

Bediening via app

Geavanceerdere wake up lights hebben een bijbehorende app. Het is daarmee een slimme wekker en slimme verlichting in één. Wel zo makkelijk, je wekker instellen via je smartphone of tablet. Dit is helemaal een pre als je wake up light niet pal naast je bed staat.

Prijs-Kwaliteitverhouding van Wake Up Lights

Zoek naar een wake up light met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijk prijzen en functies van verschillende merken en modellen. Een goede wake up light hoeft niet duur te zijn; in mijn ervaring vind je in de prijsklasse tussen €40 en €100 een goede balans tussen kwaliteit en budget.

Welk merk maakt de beste wake up lights?

Philips

Philips staat bekend om zijn innovatieve elektronische producten, waaronder wake up lights. Kenmerkend voor Philips wake up lights zijn de variëteit in lichtintensiteiten en kleuren, evenals de toevoeging van natuurlijke geluiden.

Deze combinatie helpt bij het reguleren van het slaap-waakritme, wat bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit en een energieker gevoel bij het ontwaken.

Philips-producten staan bekend om hun duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde technologieën, zoals de mogelijkheid om de wake up lights te koppelen met mobiele apps voor een gepersonaliseerde ervaring.

Lumie

Lumie heeft een sterke reputatie opgebouwd met zijn wake up lights. De focus van Lumie ligt op het verbeteren van de slaap- en ontwaakervaring door middel van lichttherapie.

Hun wake up lights – zoals de populaire Bodyclock-serie – zijn specifiek ontworpen om de zonsopgang en -ondergang na te bootsen, wat helpt bij het reguleren van de interne klok van het lichaam. Dit resulteert in een natuurlijker ontwaakproces en kan de symptomen van SAD (Seasonal Affective Disorder) verlichten.

Lumie's wake up lights staan bekend om hun klinisch geteste effectiviteit, stijlvolle ontwerpen en de integratie van verschillende lichtniveaus en geluidsopties. Dit maakt ze een favoriet voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatieve, therapeutische slaapervaring.

Wat is volgens de Consumentenbond en Tweakers de beste wake up light?

Vooralsnog hebben de Consumentenbond noch Tweakers een vergelijkende test met wake up lights uitgevoerd. Zodra dit verandert voeg ik deze informatie meteen toe aan dit artikel, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Veelgestelde vragen over wake up lights van onze lezers

Op het moment van schrijven zijn er nog geen vragen aan ons gesteld over wake up lights. Heb jij nou een vraag of opmerking? Laat het ons weten en vul het feedbackformulier onderaan deze pagina in. Dan behandel ik binnenkort je vraag hier!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen