Breng Sfeer in je Huis met de Beste Slimme Verlichting

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

12 min. leestijd

Alle kleuren en meer voor in je huis

Breng Sfeer in je Huis met de Beste Slimme Verlichting

De beste slimme verlichting is helder, eenvoudig in te stellen en compatibel met andere smart home-systemen. Eenmaal gekoppeld, bedien je ze met je smartphone of een slimme stemassistent zoals Alexa, Google Assistant of Siri. Het zijn ook allemaal leds, dus ze verbruiken veel minder energie dan traditionele gloei- en halogeenlampen!

Slimme deursloten, stekkers, schakelaars en lampen helpen de verlichting in je huis te beheren. Bedenk wat je met de slimme verlichting in je huis wilt bereiken en welke problemen je probeert op te lossen. Of het nu gaat om te voorkomen dat lampen blijven branden of de winter blues op te vangen door het buitenlicht na te bootsen: slimme verlichting lost het op!

De beste slimme lampen op dit moment zijn de Philips Hue White and Color. Niet alleen maken de Philips Hue-lampen verbinding met vrijwel elk smart home-product, maar Philips heeft ook een aantal functies in zijn app waarmee je meer met de lampen doet dan met welke andere slimme verlichting dan ook. 💡 Ontdek het allemaal hieronder!

#1 Philips Hue White and Color 
Dé beste slimme verlichting van 2021

Onze score: 9,4

Philips Hue White And Color

De White and Color Ambiance-starterkit van Philips Hue bevat twee dimbare gekleurde lampen, plus een hub. Wat Philips onderscheidt van de concurrentie – en het tot de beste slimme lampen maakt – is de kwaliteit van de app, die boordenvol zit met functies.

Bovendien werkt Philips Hue samen met zo'n beetje elk ander smart home-systeem of apparaat dat je maar kunt bedenken: Alexa, Google Home, IFTTT, Nest, SmartThings en meer.

Werkt met: Alexa, Google Assistant, HomeKit en meer
Hub vereist: Ja
Levensduur: 25.000 uur

Helderheid: 800 lumen
Stroomverbruik: 10 watt
Fitting: E27

#2 Wyze Bulb
Beste koop slimme verlichting van 2021

Onze score: 9,2

Wyze Bulb 4 Pack 800 Lumen Tunable White LED WiFi

De slimme verlichting van Wyze is één van de betaalbaarste op de markt. Je kunt ze bedienen en verbinden met andere slimme apparaten in huis. Wijzigen voer je door in de app van Wyze, of met Alexa, Google Assistant en IFTTT. 

Vanuit de Wyze-app maak je schema's voor wanneer het licht aan en uit moet, stel je een vakantiemodus in en nog veel meer. Heel wat functies in een betaalbare slimme lichtbron!

Werkt met: Alexa, Google Assistant
Hub vereist: Nee
Levensduur: 25.000 uur

Helderheid: 800 lumen
Stroomverbruik: 9,5 watt
Fitting: E27

Check prijs op Bol.com →

De 5 beste slimme verlichtingen in een oogopslag

 1. Philips Hue White and Color - Dé beste slimme verlichting op de markt.
 2. Wyze Bulb - Beste koop slimme verlichting.
 3. Lifx Mini - Beste slimme verlichting voor kleinere armaturen.
 4. TP-Link Kasa Filament Smart Bulb - KL50 - Beste slimme verlichting met retro-uitstraling.
 5. Yeelight Smart RGB - Beste slimme kleurenverlichting.

Slimme verlichting kiezen doe je zo

Om de beste slimme verlichting te kiezen, moet je een idee hebben van je ruimte en hoeveel slimme lampen je nodig hebt. Als je maar een handvol slimme lampen voor je slaapkamer of appartement nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld al een led-kweeklamp of een slaaptrainer hebt ingeslagen, is slimme verlichting zonder hub zeker een optie.

Hoe meer lampen je nodig hebt, hoe waarschijnlijker het is dat je je thuisnetwerk wilt ontlasten. Het voordeel van slimme verlichting die werkt met een hub, is dat ze per lamp goedkoper zijn dan lampen met wifi-functionaliteit, en dat ze blijven werken als je internetverbinding uitvalt.

Smart home hub

Een smart home hub is een apparaat die al je smart home-apparaten met elkaar verbindt. Met een hub bedien je je slimme verlichting, speaker, thermostaat en andere apparaten in huis met één app. Met de meeste smart home hubs plan je eenvoudig wanneer welke apparatuur automatisch aan of uit gaat.

Wat de prijs betreft, zijn slimme lampen over het algemeen duurder dan traditionele led-lampen, omdat ze meer technische opties bevatten. Lees snel verder om onze top vijf in detail te ontdekken!

De beste slimme verlichting, gedetailleerd.


Werkt met: Alexa, Google Assistant, HomeKit 
Hub vereist: Ja
Levensduur: 25.000 uur
Helderheid: 800 lumen
Stroomverbruik: 10 watt
Fitting: E27

Philips Lighting is niet langer het enige bedrijf dat starterkits voor voor slimme lampen maakt. Verschillende merken van slimme lampen verkopen kits die bestaan uit lampen en een hub om de lampen op je thuisnetwerk aan te sluiten.

Philips Hue Lampen E27 - Duopack - White and Color Ambiance- E27 - Bluetooth

Wat Philips onderscheidt van de concurrentie – en het tot de beste slimme lampen maakt – is de kwaliteit van de app, die boordenvol zit met functies. 

Installatie

Philips Hue-lampen maken niet rechtstreeks verbinding met je thuisnetwerk. Ze moeten eerst verbinding maken met de meegeleverde hub, die je op een router aansluit met de meegeleverde ethernetkabel.

De hub van Philips is een klein wit, onopvallend doosje. Drie statuslampjes aan de bovenkant van de Philips hub geven aan of deze is ingeschakeld, verbonden met je router en met internet.

Nadat je alles hebt aangesloten, koppel je alles aan elkaar via de Philips Hue-app (voor Android en iOS). Plaats de hub op een centrale plek in je huis, zodat hij goed contact maakt met alle slimme lampen. Gelukkig kun je in de app van Hue het serienummer van de lamp invoeren, waardoor de hub alle lampen gemakkelijk vindt.

De app

Omdat Philips één van de eerste slimme leds op de markt bracht, hebben ze enige tijd gehad om hun app te verfijnen, en dat is te zien. Het beginscherm van de app geeft een overzicht van de kamers in je huis, en of de Philips-lampen in die kamers aan of uit zijn. Je kunt alle lampen in een bepaalde kamer in- of uitschakelen, en alle lampen afzonderlijke bedienen.

In het gedeelte "Routines" plan je tijden waarop de verlichting in bepaalde kamers aan of uit moet. Er is ook een optie voor "alleen na zonsondergang", wat handig is in de zomermaanden wanneer het buiten nog te licht is om de verlichting aan te doen. Een vakantiemodus schakelt je verlichting willekeurig aan en uit, zodat het lijkt alsof je thuis bent.

Ook de geofencing functie is erg handig, omdat die automatisch de Coming Home of Leaving Home-routine activeert op basis van de locatie van je telefoon. Ben je dichtbij huis, dan gaat het licht bijvoorbeeld aan; vertrek je, dan gaat het licht bijvoorbeeld uit.

Met de Philips Hue-app is het ook mogelijk om scènes te maken die alle lampen op een bepaalde kleur of helderheid instellen. Dat is vooral zeer leuk als je gekleurde lampen hebt!

Smart home-compatibiliteit

Van alle lichtmerken heeft Philips de meest uitgebreide compatibiliteit met andere smart home systemen. Het is één van de beste Google Home-compatibele apparaten, beste Apple HomeKit-producten en beste Alexa-compatibele apparaten. Het werkt samen met Nest, Samsung SmartThings, IFTTT, Comcast Xfinity Home en Logitech.

Philips verkoopt allerlei slimme verlichting, van lichtstrips tot hele armaturen, die je allemaal aanstuurt en koppelt via de Philips Hue-app.

Wat we goed vinden:

 • Uitgebreide kwalitatieve app
 • Werkt met een groot aantal smart home systemen
 • De lampen zijn dimbaar

Wat we minder goed vinden:

 • Je moet deze set met een hub gebruiken

Werkt met: Alexa, Google Assistant
Hub vereist: Nee
Levensduur: 25.000 uur
Helderheid: 800 lumen
Stroomverbruik: 9,5 watt
Fitting: E27

Wyze Labs heeft uitstekende, goedkope slimme lampen gemaakt die je ruimte prachtig verlichten.

Wyze Bulb 4 800 Lumen Tunable White Led Wifi

De Wyze Bulb heeft instelbare timers, temperatuur en helderheidsfuncties. Bedien afzonderlijke of gegroepeerde lampen via de Wyze-app, Amazon Alexa en Google Assistant. Bovendien heb je alleen een wifiverbinding nodig!

Installatie

Het installeren van een Wyze-lamp is bijna moeiteloos. In tegenstelling tot de Philips Hue-verlichting, waarbij je de lampen dient aan te sluiten op een hub die is verbonden met je wifirouter, koppel je de lampen van Wyze rechtstreeks aan je wifinetwerk.

Als je nog geen Wyze-gebruiker bent, download dan de Wyze-app op je iOS- of Android-apparaat. De app leidt je door een snel en eenvoudig installatieproces. Ja, het is echt zo simpel.

De app

Terwijl de Wyze-app in het begin misschien een beetje ingewikkeld is om door te navigeren, is het gebruik van de lamp ongecompliceerd. Je regelt de instellingen per lampengroep of per individuele lamp. Het helderheidsbereik is standaard, waardoor je met de Wyze Bulb beperkt bent in het dimniveau van de lampen.

Wat de kleurtemperatuur betreft, variëren ze van 2700K tot 6500K; van een blauwachtig wit tot een warmere, oranjeachtige kleur. Als je tevreden bent met je instellingen voor helderheid en temperatuur, sla deze dan op als een scène. Deel de lampen ook met andere gezinsleden zodat zij hun eigen scènes en verlichtingsmodi kunnen creëren.

Om je Wyze-lampen in te stellen, verbind je ze met Google Assistant of Alexa, of maak een snelkoppeling binnen de Wyze-app. Stel een timer in voor hoe lang je de lampen aan of uit wilt laten. De vakantiemodus is ook een leuke toevoeging. Als je weg bent, schakelt de vakantie-modus je Wyze-lampen willekeurig aan en uit, zodat het lijkt alsof je thuis bent.

Smart home-compatibiliteit

De Wyze Bulb werkt samen met Alexa en Google Assistant. Als je de Wyze Bulb koppelt aan een luidspreker met spraakassistent-integratie, bedien je eenvoudig al je lampen met verbale opdrachten.

Vraag je stemassistent bijvoorbeeld een lamp feller, warmer of koeler te maken. Hij past elke instelling hierbij een beetje per keer aan, dus als je probeert een grote verandering in je verlichting aan te brengen, doe je dat makkelijker met de app.

De lampen van Wyze combineer je eenvoudig met andere smart home-producten van het bedrijf. Laat de lampen bijvoorbeeld branden als de Wyze Cam beweging detecteert of als de bewegings- of deursensor geactiveerd wordt.

Wat we goed vinden:

 • Voordelige verlichtingsoptie voor kleine ruimtes
 • Werkt zonder hub
 • Beschikt over een vakantie-modus

Wat we minder goed vinden:

 • Beperkt aantal dimniveaus
 • Niet ideaal voor verlichting in het hele huis

Werkt met: Alexa, Google Assistant, HomeKit
Hub vereist: Nee
Levensduur: 200.000 uur
Helderheid: 650-800 lumen
Stroomverbruik: 9-11 watt
Fitting: E27

Een van de nadelen van slimme lampen is dat ze meestal zwaarder zijn dan gewone lampen, en daarom vaak niet passen in kleinere verlichtingsarmaturen.

Hier zijn de Lifx Minilampen een uitzondering op. Ze zien er haast schattig uit en passen in een verscheidenheid van bureaulampen en andere kleine armaturen.

Ze zijn een goede en veelzijdige optie voor smart home-eigenaren, vooral HomeKit-fans. Daarbovenop zijn Lifx-lampen ook één van de beste Alexa-compatibele apparaten.

Lifx Mini Day & Dusk Led Lamp 9 W E27

Installatie

De minilampen van Lifx zijn zo groot als een ei, en daarmee aanzienlijk kleiner en lichter dan de meeste alternatieven. Een groot pluspunt is dat de Lifx Mini lampen wifi-compatibel zijn, wat betekent dat ze direct verbinding maken met je netwerk zonder een smart home hub. Het aansluiten op je netwerk vergt zo wel wat aandacht en tijd.

Schroef de lampen in je armaturen en download de Lifx-app (voor Android en iOS). Volg de instructies op de app om de slimme verlichting van Lifx aan te sluiten. Eenmaal de lampen aan je smartphone gekoppeld zijn, is het integreren met andere smart home-systemen een fluitje van een cent.

Apple HomeKit-integratie gebeurt direct in de Lifx-app en vereist alleen het scannen van een code die je bij de lampen krijgt. Zowel Amazon Alexa als Google Assistant vindt al je apparaten eenvoudig. Het is daardoor ook één van de beste Google Home-compatibele apparaten en het beste Alexa-compatibele apparaat.

De app

De Lifx-app bestuurt alle slimme lampen van Lifx. Het is gemakkelijk te navigeren en zit vol met functies. Maak eenvoudig schema's maken voor wanneer de lampen aan moeten gaan, en stel de helderheid en kleur in voor elke lamp. Er is ook een aantal vooraf ingestelde scènes die je naar wens aanpast, waarbij je zowel de witte als de gekleurde lampen combineert.

De app heeft daarnaast een aantal zeer leuke lichteffecten. Naast het aan- en uitzetten van de lampen in de Lifx-app, laat je ze ook flikkeren als een kaars, draaien door pastelkleuren, uitflikkeren voor een spookachtig effect, en zelfs van kleur veranderen op de maat van je muziek! 🎵

Smart home-compatibiliteit

De Lifx slimme verlichting synchroniseer je met bijna elk smart home-systeem dat je maar kunt noemen, waaronder Nest, Samsung SmartThings, Logitech Harmony, IFTTT, Xfinity, Flic, Yeti, Yonomi en zelfs Microsoft Cortana.

Je integreert ze daarom gemakkelijk in al je routines en scènes. Als de Lifx-app niet beschikt over een geavanceerde functie waar je naar zoekt, verbind dan je lampen met een andere app die dat wel doet. De Nest-app heeft bijvoorbeeld een Home/Away-functie die het licht aan en uit doet wanneer je op vakantie bent.

Wat we goed vinden:

 • Heeft geen hub nodig
 • Bevat een weelde aan slimme functies
 • Past in veel kleine armaturen

Wat we minder goed vinden:

 • Aansluiten op je netwerk vergt aandacht en tijd

Werkt met: Alexa, Google Assistant
Hub vereist: Nee
Levensduur: 25.000 uur
Helderheid: 600 lumen
Stroomverbruik: 7 watt
Fitting: E27

Slimme apparatuur voor in huis, van slimme verlichting tot slimme sloten, staat bekend om zijn gemak en energiebesparende eigenschappen. Ze zijn echter niet altijd geliefd bij mensen die kieskeurig zijn over hun interieurinrichting.

Slimme apparaten neigen vaak meer naar een strakke, moderne uitstraling, waardoor hij minder goed in wat andere interieus past. De TP-Link Kasa Filament Smart Bulb is een perfecte aanvulling op een anderszins stijlbewuste smart home, en biedt een goedkoop, vintage-ogend alternatief.

TP-Link - KL50 - Kasa Filament Smart lamp, Smart light bulb, Warm
Filament led

Met het ontwerp van traditionele gloeilampen in gedachten, hebben filament-leds een mooie retro-uitstraling. In plaats van een behuizing die slechts gedeeltelijk uit glas bestaat, zoals bij andere leds, zijn de behuizingen van filament-leds volledig uit glas gemaakt, net als bij ouderwetse gloeilampen.

Installatie

Het installeren van de TP-Link Smart Bulb is een mum van tijd geklaard. Het is een kwestie van de lamp in te schroeven, de stroom in te schakelen, de bijbehorende Kasa iOS- of Android-app downloaden en deze de lamp laten lokaliseren.

De app neemt het meeste werk op zich. Hij koppelt de lamp op intelligente wijze aan een wifinetwerk. Je hebt geen extra slimme hub nodig: een wifirouter is alles wat nodig is om de lamp met je Kasa-app te laten communiceren.

De app

Voeg de KL50 aan groepen toe, laat hem deel uitmaken van routines met andere apparaten en regel de helderheid met spraakopdrachten via een Amazon Echo-speaker. Deze slimme verlichting reageert snel op spraakopdrachten en blijft stabiel, zelfs wanneer je hem een complexe reeks instructies laat uitvoeren.

De Kasa-app heeft ook een paar leuke extra functies. Naast de gebruikelijke regelaars voor helderheid en vermogen, is er ook een planningsoptie die de lamp inschakelt wanneer jij dat wilt, en een energiebesparingsmonitor.

Smart home-compatibiliteit

Hoewel deze slimme verlichting zowel Google Assistant als de Amazon Alexa-spraakassistent ondersteunt, ondervindt de TP-Link-app soms problemen met het koppelen van Amazons service. Open in plaats daarvan de Amazon Alexa-app zelf om de KL50 te koppelen met je smart home-systeem.

Wat we goed vinden:

 • Heeft een stijlvol, vintage karakter
 • Is gemakkelijk te installeren

Wat we minder goed vinden:

 • App hapert soms een beetje
 • Alexa-integratie is som wat haperig

Werkt met: Alexa, Google Assistant
Hub vereist: Nee
Levensduur: 25.000 uur
Helderheid: 800 lumen
Stroomverbruik: 10 watt
Fitting: E27

De Yeelight-lamp is een dimbare lamp met een kleurenpalet van miljoenen kleuren. Deze slimme verlichting heeft een verwachte levensduur van 22 jaar (gebaseerd op drie uur gebruik per dag).

Yeelight Smart Rgb Led Lamp Wifi

Deze lamp bezit 2,4 GHz wifiverbinding om de lamp te verbinden met je thuisnetwerk en de mobiele app.

Installatie

Het instellen van de Yeelight is eenvoudig. Download de app (voor Android en iOS) en maak een account aan. Tik op de apparaatknop onderaan het scherm, klik vervolgens op "apparaat toevoegen" en selecteer de led-lamp in de lijst.

De app begeleid je door alle instructies. Schroef de lamp in je gekozen fitting en voer je netwerkwachtwoord in. Via de wifi-instellingen van je telefoon, maak je in slechts enkele seconden verbinding met de Yeelight!

De Yeelight levert rijke kleuren en een breed scala van koel blauw tot warme gelige tinten. De lamp reageert snel op app-opdrachten zoals uitschakelen, van kleur veranderen en de helderheid dimmen.

De app

De mobiele app van Yeelight is eenvoudig te gebruiken en biedt een aantal leuke lichteffecten. Wanneer je de app opent, krijg je een pagina met een overzicht van al je Yeelight lampen met hun naam, status (online, offline), en een aan / uit-knop. Door op één van je lampen te klikken, kom je op een scherm waar je de lamp naar wens aanpast.

Kies een kleur uit het kleurenpalet, stel het helderheidsniveau van de lamp in en stel bijvoorbeeld de "Flow Mode" in, die het kleurengamma tussen geel en blauw laat lopen.

De app biedt ook vooraf ingestelde kleurenscènes zoals zonsopgang (roodachtig), nachtmodus (gedimd en warm), romantiek (een geleidelijke overgang van donkerblauw naar rood) en kaarsflikkering (bootst een kaars na).

Terug op de beginpagina, vind je de belangrijkste knoppen onderaan het scherm. Als je op "scène" tikt, schakel je met één aanraking de lamp in of uit en laat je ze van kleur veranderen. Elke scène heeft dus voorgeprogrammeerde, door jou gekozen, acties. Via de knop "kamers" bedien je eenvoudig meerdere slimme lampen in je huis.

Smart home-compatibiliteit

De Yeelight werkt met Amazon Alexa, Apple Siri en Google Assistant spraakopdrachten, en je kunt hem onderdeel maken van je HomeKit. Opnemen in HomeKit Scenes is mogelijk, want hij werkt ook met SmartThings!

De lamp is niet zo veelzijdig als de Philips Hue-lampen, want die werken met verschillende smart home-platforms. Maar het is met de Yeelight lampen wel mogelijk om IFTTT-scenario's te maken en hem te laten samenwerken met andere smart home-apparaten, zoals een slimme camera, deurbel of stopcontact.

Wat we goed vinden:

 • Je krijgt toegang tot leuke lichteffecten 
 • Werkt met Apple HomeKit en IFTTT
 • Planning- en timeropties zijn beschikbaar

Wat we minder goed vinden:

 • Niet zo veelzijdig als de Philips Hue-lampen

Koopgids

Met slimme verlichting verander je de sfeer in je huis in een mum van tijd. Om de juiste slimme lampen te kiezen is het belangrijk je ruimte goed te bestuderen. Waar valt er daglicht binnen, hoeveel vierkante meter aan ruimte wil je verlichten, wat zijn de taken die je er uitvoert en is het een ruimte die je ook benut als het donker is?

Naast deze vragen is het ook belangrijk om rekening te houden met enkele technische aspecten voordat je een slimme lamp koopt. Kijk hieronder even mee naar de belangrijkste zaken om rekening mee te houden!

Helderheid

Eenvoudig gezegd is lumen een maatstaf voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht (voor het menselijk oog) van een lamp of lichtbron. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de lamp.

Een wake-up light laat je langzaam wakker worden door met een laag aantal lumen te beginnen. Deze wordt steeds helderder naarmate het aantal lumen toeneemt, waardoor je uiteindelijk ontwaakt.

Om dezelfde lichtopbrengst van een 60 W conventionele gloeilamp te bereiken, heb je een led-lamp met ongeveer 800 - 850 lumen nodig. Bij alle led-lampen is het aantal lumen duidelijk aangegeven op de verpakking en op de lampvoet.

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag hoeveel lumen je precies nodig hebt. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte en vorm van de ruimte, de hoogte van het plafond, het kleurenschema, type lampen en fitting, de taakgebieden en je behoeften als gebruiker.

Vrouw die leest onder een plafondlamp in beeld

Hieronder een kort overzicht met de gemiddelde lichtbehoeften per ruimte in je huis:

 • Keuken: 300-400 lumen/m²
 • Keuken werkvlak: 700-800 lumen/m²
 • Woonkamer: 400-500 lumen/m²
 • Hal: 300 lumen/m²
 • Slaapkamer: 300-400 lumen/m²
 • Badkamer: 500-600 lumen/m²
 • Bureau/leesruimte: 400 lumen/m²

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin (K), en varieert meestal tussen 2000 en 6500 K. Hoe lager het getal, hoe warmer het licht. Een lamp met warm wit licht voor gebruik in woon- en slaapkamers, heeft een kleurtemperatuur tussen 2700 en 3200 K. Koele witte lampen hebben een kleurtemperatuur van meer dan 4000 K.

Stroomverbruik

Technisch gesproken verbruiken slimme lampen altijd een kleine hoeveelheid elektriciteit, zelfs als je de stroom uitschakelt. Maar dat is niet iets wat je merkt op je elektriciteitsrekening.

Om je een voorbeeld geven: het duurt ongeveer 6.600 uur (zo'n 9,17 maanden) voordat een Philips Hue-lichtbron 1 kWh stroom verbruikt in de stand-by modus. Daarom kost één Hue-lichtbron in de stand-by modus ongeveer 2,4 cent per maand. 🤑

Fitting

De E27-fitting, ook wel de grote fitting genoemd, is de meest voorkomende. Alle hierboven genoemde slimme lampen passen is een E27 fitting. In feite passen de meeste gloei-, spaar-, halogeen- en led-lampen in dit model. De E27 fitting is geschikt voor 230 V.

SmartThings

Samsung SmartThings maakt van je huis een slim huis. Het stelt je in staat om draadloos verbinding te maken met een hele reeks slimme apparaten en laat alles met elkaar samenwerken. Denk aan slimme stekkers, de beste Philips Hue-alternatieven en zelfs de beste thermometer.

De SmartThings-app werkt op zowel Android- als Apple-besturingssystemen. Er komen steeds meer slimme apparaten bij op de markt die je ermee kunt bedienen.

Vrouw met smartphone in beeld

IFTTT

De meeste slimme lichtbronnen zijn tegenwoordig in staat om te integreren met andere slimme apparaten als onderdeel van een breder smart home systeem, wat betekent dat je IFTTT (If This, Then That) scenario's instelt om meer controle te hebben over alle verbonden apparaten in je huis.

IFTTT biedt dus een buitengewone ervaring met je slimme huishoudelijke apparaten, waaronder je rookmelder, verlichting, enzovoorts. Zolang je apparaat een slim apparaat is, ben je in staat om automatiseringstaken te bouwen via IFTTT, zoals het inschakelen van het licht in de woonkamer wanneer je thuis komt of de buren inlichten in geval van brand.

De beste slimme verlichting

ProductsoortBeste voorBeoordelingProductpagina
Philips Hue White and ColorAllround gebruik9,4Bekijk hem hier
Wyze BulbPrijs-kwaliteit8,2Bekijk hem hier
Lifx MiniKleine armaturen8,8Bekijk hem hier
TP-Link Kasa Filament Smart Bulb - KL50Design8,5Bekijk hem hier
Yeelight Smart RGBKleur8,4Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

📡 Hoe kom je erachter welke aansluiting je nodig hebt?

De aansluiting is afhankelijk van welke slimme verlichting je kiest. Het is belangrijk om erop te letten of er een hub nodig is om de slimme lampen aan te sluiten, zoals bij de Philips Hue. Er zijn ook slimme lampen die werken zonder hub en je direct kunt aansluiten op je wifinetwerk via de compatibele app.

👉 Welke smarthome platformen zijn er?

Vandaag de dag zijn slimme thuissystemen en -apparaten indrukwekkender en allesomvattender dan ooit. De bekendste platformen zijn Google Assistent en Amazon Alexa, maar er zijn nog veel meer platformen die compatibel zijn met je slimme huis, zoals Homey, IFTTT en Samsung SmartThings.

💡 Geven led-lampen altijd een kil licht?

Het koele en blauwe licht dat de eerste generatie led-lampen gaven, is inmiddels geëvolueerd naar led-lampen met hetzelfde warme licht als dat van gloeilampen. De huidige generatie led is verkrijgbaar in alle kleurtinten en zelfs in de meest warme kleuren, zoals filamentlampen.

Conclusie

Naast het besparen van energie en geld, gaat slimme verlichting ook langer mee. Gloei- of halogeenlampen gaan ongeveer een jaar mee, terwijl led-lampen gemiddeld 10 jaar meegaan. Slimme verlichting is dus zeker de investering waard, vooral als je ze integreert in je smart home-systeem.

Delen is lief, want zo bouwen we samen aan een slimme, energiezuinigere wereld!

Was dit artikel behulpzaam?