Met de Beste Noise-cancelling Oordopjes Geniet Je Ongestoord van Audio

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min. leestijd

Geniet in alle rust van je muziek!

Met de Beste Noise-cancelling Oordopjes Geniet Je Ongestoord van Audio

Overleef het drukke treinverkeer of kantoorgedruis met de beste noise-cancelling oordopjes. Ze elimineren omgevingsgeluiden, waardoor je volledig opgaatin je favoriete muziek. Lees gauw verder en ervaar geluid op een nieuw niveau! 🎶

Wat zijn de beste noise-cancelling oordopjes van 2024?

Dit zijn de top 5 beste noise-cancelling oordopjes op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste noise-cancelling oordopjes van 2024

1. Beste oordopjes met ruisonderdrukking: Bose QuietComfort Ultra Headphones Wireless

1. Beste oordopjes met ruisonderdrukking: Bose QuietComfort Ultra Headphones Wireless

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
NFC: Nee
Maximale batterijduur: 24 uur

<h3>Geluid om serieus te nemen</h3> <p>Deze hoofdtelefoon voor ruimtelijke audio met Bose Immersive Audio verlegt de grenzen van het luisteren. Voor jou betekent dit dat je muziek realistischer klinkt dan ooit tevoren.</p> Welkom in het akoestische middelpunt <p>Het geluid wordt vlak voor je geplaatst, zodat het lijkt alsof je helemaal niet met een hoofdtelefoon luistert.</p> Onweerstaanbaar natuurlijk geluid <p>Het is een baanbrekende geluidservaring, zo realistisch dat je het voor je gevoel kunt aanraken.</p> Aware Mode <p>Wil je het beste van twee werelden? Hoor je muziek en je omgeving met volledige transparantie.</p> <ul> <li><strong>Hoofdtelefoon:</strong>19,5 cm h x 13,9 cm b x 5,08 cm d (0,25 kg)</li> <li><strong>Draagetui:</strong>21,1 cm h x 15,7 cm b x 6,1 cm d (0,2 kg)</li> </ul> Batterij <ul> <li>Batterijduur: tot 24 uur*</li> </ul> Bluetooth <ul> <li>Bluetooth-bereik: tot 9 meter</li> <li>Bluetooth-versie: 5.3</li> <li>Codecs: subbandcodering met lage complexiteit (SBC) en geavanceerde audiocodering (AAC)</li> </ul> <ul> <li>Oplaadtijd batterij: tot 3 uur**</li> <li>Snel opladen in 15 minuten: tot 2 uur**</li> <li>Oplaadmethode batterij: USB-C</li> </ul> <p> </p>

2. Geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten: Apple AirPods Pro 2

2. Geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten: Apple AirPods Pro 2

Belangrijke specificaties:

Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz
Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
NFC: Nee
IP-certificering: IP54 (stofbescherming en plensdicht)
Maximale batterijduur: 30 uur

Met de Apple AirPods Pro 2 met MagSafe oplaadcase (USB-C) zet ik een grote stap vooruit in de categorie noise-cancelling oortjes, vooral voor Apple-gebruikers. De overstap naar USB-C, hoewel aanvankelijk met weerstand ontvangen, zorgt voor gemak en aanpasbaarheid. De toevoeging van IP54-bescherming, Personalized Volume, Conversation Awareness en Adaptive Noise Control toont de toewijding van Apple aan het verbeteren van de gebruikerservaring. Zoals een recensie uitroept: "Personalized Volume past het mediavolume aan op basis van de omgeving, Conversation Awareness verlaagt het volume tijdens gesprekken en Adaptive Noise Control verbetert de ruisonderdrukking." Deze functies markeren een significante evolutie van het vorige model, waarbij belangrijke gebruikerszorgen worden aangepakt en de algehele functionaliteit wordt verbeterd.

De geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten is een opvallende functie, die zorgt voor een naadloze en meeslepende audiobeleving die specifiek is afgestemd op Apple-gebruikers. Deze specialisatie, zoals opgemerkt in een recensie, zet de AirPods Pro 2 apart omdat het "nieuwe audiokenmerken heeft ontvangen via een iOS 17-software-update, inclusief Speak-to-Chat." Deze integratie met het Apple-ecosysteem verbetert de aantrekkingskracht voor gebruikers die diep geworteld zijn in de producten en diensten van Apple.

In vergelijking met de Sony WF-1000XM5, komt de AirPods Pro 2 USB-C naar voren als een meer budgetvriendelijke optie, met geavanceerde audiokenmerken en naadloze integratie met Apple-apparaten. De Sony WF-1000XM5 daarentegen heeft een compacter ontwerp en alternatieve spraakopdrachten. De concurrerende prijsstelling van de AirPods Pro 2 USB-C en de aansluiting op het Apple-ecosysteem maken het een aantrekkelijke keuze voor Apple-gebruikers die op zoek zijn naar geoptimaliseerde ruisonderdrukking en een naadloze gebruikerservaring.

Toch heeft de AirPods Pro 2 USB-C beperkingen. Hoewel de overstap naar USB-C een aanzienlijke upgrade is, kunnen sommige gebruikers het gebrek aan waterdichtheid zorgwekkend vinden, vooral voor een product dat als toonaangevend wordt gepositioneerd. Daarnaast kan het klassieke drop-stem ontwerp, hoewel iconisch, niet aansprekend zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer discreet formaat.

Samengevat, blinken de Apple AirPods Pro 2 met MagSafe oplaadcase (USB-C) uit in het leveren van geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten, naadloze integratie met het Apple-ecosysteem en geavanceerde audiokenmerken. Hoewel het misschien niet de ideale keuze is voor degenen die waterdichtheid of een discreter ontwerp zoeken, maken de concurrerende prijsstelling en op maat gemaakte functies het een overtuigende optie voor Apple-gebruikers die op zoek zijn naar een eersteklas ruisonderdrukkende ervaring.

Voordelen Apple AirPods Pro 2
 • Geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten
 • Naadloze integratie met het Apple-ecosysteem
 • Geavanceerde audiokenmerken
Nadelen Apple AirPods Pro 2
 • Gebrek aan waterdichtheid
 • Klassiek drop-stem ontwerp spreekt mogelijk niet alle gebruikers aan

3. Sony WF-C500

3. Sony WF-C500

Belangrijke specificaties:

Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz
Bluetooth versie: Bluetooth 5.0
NFC: Nee
IP-certificering: IPX4 (Stofdichheid nvt, plenswaterdicht)
Maximale batterijduur: 20 uur

Met de Sony WF-C500 luister jij naar een gepersonaliseerde geluidsweergave. Via de Sony Headphones Connect app pas jij het geluid van de oordopjes aan via een equalizer. Hier kies je uit verschillende geluidsprofielen of maak je er zelf een. Ga je sporten of regent het buiten? Dankzij het waterbestendige ontwerp gaan de oordopjes niet stuk door regen of zweet. Wanneer de oordopjes volledig zijn opgeladen, gaan ze 10 uur mee. In de oplaadcase zit 10 uur aan extra batterij. Door de snellaadfunctie gebruik je na 10 minuten laden de oordopjes voor 1 uur. Dankzij Fast Pair verbinden de oordopjes automatisch aan je laatst verbonden afspeelapparaat.

Let op: Sony levert naast de oplaadkabel geen oplader mee. Gebruik daarom je huidige accessoires of schaf ze los aan.

Klank volgens specialist
Zowel de lage tonen als middelhoge tonen zijn bij deze oordopjes neutraal. Dit betekent dat er op het basgeluid en instrumenten en vocalen geen accent zit. Hierdoor luister je naar een gebalanceerd geluid. Wil je een accent toevoegen aan het geluid? In de Sony Headphones Connect app pas je het geluid naar eigen smaak aan.

4. Budgetvriendelijk met nadruk op krachtige bas: EarFun Air Pro 3

4. Budgetvriendelijk met nadruk op krachtige bas: EarFun Air Pro 3

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
NFC: Nee
IP-certificering: IPX5 (Stofdichtheid nvt, sproeiwaterdicht)
Maximale batterijduur: 45 uur

De EarFun Air Pro 3 True Wireless oortjes zijn een opvallende keuze in de categorie van ruisonderdrukkende oortjes, vooral voor degenen die een betaalbare maar toch rijk uitgeruste optie zoeken. Met "krachtig geluid en een lange batterijduur" bieden deze oortjes een overtuigend pakket voor minder dan €100, waardoor ze een sterke concurrent zijn in de middenklasse markt. Hoewel hun actieve ruisonderdrukking misschien niet kan tippen aan high-end modellen, leveren ze "een goed niveau van stilte voor werk of reizen," waarmee ze hun veelzijdigheid tonen. De oortjes hebben ook Bluetooth 5.3, USB-C connectiviteit en IPX5 waterbestendigheid, wat hun aantrekkingskracht voor dagelijks gebruik vergroot.

Wat betreft geluidskwaliteit ontving de EarFun Air Pro 3 gemengde feedback, waarbij sommige recensenten opmerkten dat intense bassen de vocalen en instrumenten kunnen overstemmen. De bijbehorende app maakt echter geluidsaanpassing mogelijk via EQ en presets, waardoor een zekere mate van aanpasbaarheid ontstaat om aan persoonlijke voorkeuren te voldoen. Voor verschillende gebruiksscenario's blinken deze oortjes uit in woon-werkverkeer/reizen en sport/fitness, met effectieve ruisonderdrukking, een comfortabel ontwerp en stabiele draadloze verbindingen. Ze zijn ook geschikt voor kantoorgebruik, met multi-device koppeling en ruisonderdrukkende mogelijkheden om omgevingslawaai te verminderen. Ze worden echter niet aanbevolen voor gaming vanwege latentieproblemen en hebben beperkingen in de kwaliteit van telefoongesprekken in lawaaierige omgevingen.

In vergelijking met topmodellen zoals de Bose QuietComfort Ultra Earbuds, Apple AirPods Pro 2 en Sony WF-1000XM5, staat de EarFun Air Pro 3 zijn mannetje als een budgetvriendelijke optie. Hoewel ze niet op kunnen tegen de high-end modellen qua ruisonderdrukking, bieden ze een overtuigende balans tussen functies en prestaties tegen een aanzienlijk lagere prijs, waardoor ze een opmerkelijke keuze zijn voor prijsbewuste consumenten. De sterke batterijduur, multipoint koppeling en ondersteuning voor Bluetooth LE Audio dragen verder bij aan hun aantrekkingskracht.

Concluderend bieden de EarFun Air Pro 3 True Wireless oortjes een solide waardepropositie, waarbij ze uitblinken in het bieden van een goede balans tussen functies en prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. Hoewel ze misschien niet kunnen tippen aan topmodellen op het gebied van ruisonderdrukking en geluidskwaliteit, zijn ze een overtuigende keuze voor degenen die betaalbare ruisonderdrukkende oortjes zoeken die goede prestaties leveren in verschillende gebruiksscenario's.

Voordelen EarFun Air Pro 3
 • Betaalbaar maar toch rijk aan functies
Nadelen EarFun Air Pro 3
 • Intense bass kan vocalen en instrumenten overstemmen
 • Niet aanbevolen voor gaming vanwege latentieproblemen
 • Beperkingen in telefoongesprekskwaliteit in lawaaierige omgevingen

5. Optimale ruisonderdrukking voor Samsung-gebruikers: Samsung Galaxy Buds2 Pro True

5. Optimale ruisonderdrukking voor Samsung-gebruikers: Samsung Galaxy Buds2 Pro True

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
IP-certificering: IPX7 (Stofdichtheid nvt, dompeldicht)
Maximale batterijduur: 8 uur

Als Samsung-telefoon gebruiker ben ik helemaal weg van de Samsung Galaxy Buds 2 Pro True Wireless Noise Cancelling Earbuds. Met deze oortjes geniet ik van naadloze verbinding en premium audiokwaliteit. De effectieve noise-cancelling, diverse EQ-instellingen en de Samsung Seamless Codec zorgen voor een meeslepende luisterervaring met minimale vertraging. SoundGuys bevestigt dit ook en zegt dat "de oortjes effectieve noise-cancelling en diverse EQ-instellingen bieden," waardoor ze ideaal zijn voor gebruikers die top audioprestaties zoeken. Daarnaast zijn de Galaxy Buds 2 Pro een upgrade van de originele Galaxy Buds Pro, met verbeterde functies tegen een hogere prijs.

De Galaxy Buds 2 Pro onderscheiden zich door hun veelzijdigheid in verschillende situaties. Voor forenzen en reizigers zijn ze licht van gewicht en hebben ze een ANC-systeem, terwijl hun IPX7 waterbestendigheid ze geschikt maakt voor sport en fitness. Ook bieden de oortjes een comfortabele pasvorm voor kantoor gebruik, waardoor afleiding wordt verminderd. Echter, het is belangrijk om te vermelden dat ze geen multi-device koppeling hebben, zoals benadrukt door RTINGS.

In vergelijking met andere modellen, zoals de AirPods Pro 2 en Sony WF-1000XM4, bieden de Galaxy Buds 2 Pro een goede balans tussen betaalbaarheid en premium prestaties, zoals vermeld door Tom's Guide. Met een prijs van $229, bieden ze een budgetvriendelijkere optie zonder in te leveren op functies. De verbeterde comfort, nauwkeurige touch controls en een stijlvolle oplaadcase maken deze oortjes een aantrekkelijke keuze. Tom's Guide benadrukt ook dat "de oortjes nauwkeurige touch controls en bruikbare spraakgestuurde functies bieden," waarmee hun gebruiksvriendelijke ontwerp wordt benadrukt.

Hoewel de Galaxy Buds 2 Pro uitblinken op verschillende gebieden, zoals audiokwaliteit en comfort, hebben ze ook beperkingen. Zo heeft de geïntegreerde microfoon moeite met achtergrondgeluid tijdens telefoongesprekken, zoals benadrukt door RTINGS. Daarnaast zullen iPhone gebruikers beperkte app-ondersteuning vinden, waardoor deze oortjes meer geschikt zijn voor Samsung-telefoon eigenaars, zoals vermeld door SoundGuys.

Al met al bieden de Samsung Galaxy Buds 2 Pro True Wireless Noise Cancelling Earbuds een sterke optie voor Samsung-telefoon gebruikers die een hoogwaardige audiobeleving willen. Met hun naadloze verbinding, effectieve noise-cancelling en veelzijdige gebruik in verschillende situaties, bieden deze oortjes een overtuigende balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Ondanks eventuele beperkingen, zoals iPhone-compatibiliteit en multi-device koppeling, maken hun algehele prestaties en functies ze tot een competitieve keuze op de markt van noise-cancelling oortjes. 🎧

Voordelen Samsung Galaxy Buds2 Pro True
 • Naadloze connectiviteit voor Samsung-telefoongebruikers
 • Effectieve ruisonderdrukking en verschillende EQ-instellingen
 • Veelzijdig gebruik in verschillende scenario's
Nadelen Samsung Galaxy Buds2 Pro True
 • Gebrek aan multi-apparaat koppeling
 • Geïntegreerde microfoon heeft moeite met achtergrondgeluid tijdens telefoongesprekken
 • Beperkte app-ondersteuning voor iPhone-gebruikers

Hoe kies je de beste noise-cancelling oordopjes?

Waar noise-cancelling oordopjes voorheen een aardig prijskaartje aan zich hadden hangen, liggen er nu ook steeds meer vriendelijk geprijsde modellen in de schappen. Er is voor ieder budget noise-cancelling oordopjes te vinden. Het liefst let je niet alleen op de prijs, maar ook op andere factoren. Die bespreek ik hieronder! ⤵️

Belang van noise-cancelling in oordopjes

Alle oordopjes hebben een zekere mate van passieve noise-cancelling (PNC). De meeste modellen zitten in je gehoorgang en isoleren je alleen daardoor al van omgevingsgeluiden. Deze blokkade is puur fysiek en je blijft je omgeving enigszins horen.

Bij actieve noise-cancelling (ANC) is er sprake van een technologie. De microfoons in de oordopjes vangen het omgevingsgeluid op, analyseren dit en spelen vervolgens het antigeluid (het omgekeerde geluid) af. Dit is veel effectiever dan PNC: hiermee heb je namelijk nagenoeg helemaal geen last meer van geluiden uit je omgeving.

Dit maakt noise-cancelling oordopjes perfect voor gebruik in luidruchtige omgevingen als loeidrukke kantoren en treinen. Bonusvoordeel is dat je het volume minder hard hoeft te zetten. Dat is goed nieuws voor je oren én je batterij.

Als je ooit in een lawaaiig passagiersvliegtuig, bus of andere luide omgeving hebt gezeten, begrijp je het. Dergelijke oordopjes verminderen het geluid dat je ervaart van buitenaf, wat vermoeidheid vermindert, stress verlicht en dergelijke ervaringen draaglijker maakt.

Andrew Silverman, op Quora

De juiste pasvorm voor noise-cancelling oordopjes

Noise-cancellling oordopjes zijn er qua pasvorm in twee smaken: in-ear en half in-ear (earbuds). In-ear oordopjes zitten in je gehoorgang en half in-ear oordopjes rusten op je oorschelp. Omdat in-ear oordopjes direct je gehoorgang ingaan hoor je minder van je omgeving. Er is dus een hoge mate van passieve noise-cancelling aanwezig.

Het ligt dan ook voor de hand dat je hiervoor kiest als je op zoek bent naar noise-cancelling oordopjes. Bij de beste in-ear oordopjes versterken de passieve noise-cancelling en de actieve noise-cancelling elkaar en bezorgen die je samen de optimale ongestoorde luisterervaring.

De fysieke isolatie van omgevingsgeluiden is overigens niet het enige goede aan in-ear oordopjes. Ze blijven ook beter zitten, wat zeker tijdens het sporten erg prettig is. Bovendien hoor je lage tonen als de bas beter.

De voornaamste reden om voor half in-ear oordopjes te kiezen is omdat je juist wél iets van je omgeving wilt blijven horen. Dit kan bijvoorbeeld in het verkeer een pluspunt zijn.

Zoek overigens ook een set oordopjes die je meerdere daadwerkelijke dopjes geeft. Meestal krijg je drie formaten meegeleverd: small, medium en large. Welke het beste past in je oor, is een kwestie van trial-and-error.

Daarnaast is het ook van belang om te letten op het materiaal van de dopjes, vooral als je allergieën hebt. De voornaamste keuzes zijn rubber en siliconen. Ben je allergisch voor een van de twee, dan spreekt het voor zich dat je voor het alternatief kiest.

Tenslotte hebben sommige oordopjes ook een soort 'lussen' die je achter je oor plaatst. Dit stabiliseert het oordopje aanzienlijk, wat vooral voor sporters handig is. Andere modellen hebben weer een element dat zich in je oorschelp nestelt om hetzelfde effect te behalen.

Wat jij lekker vindt zitten, is wederom een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zelf geef ik de voorkeur aan de laatste variant, omdat ik al snel last krijg van druk op mijn achteroren, maar voor jou geldt misschien wel het tegenovergestelde.

Geluidskwaliteit beoordelen

De geluidskwaliteit lees je niet meteen af aan de specificaties en uitproberen is onhygiënisch. Hoe krijg je dan vooraf toch een idee? Door onafhankelijke reviews van deskundigen en gebruikers te lezen bijvoorbeeld. De prijs geeft meestal ook een aardige indicatie, maar er zijn te veel uitzonderingen om dit een regel te noemen.

Om de keuze nog lastiger te maken: het ligt ook deels aan jouw voorkeuren. Zo is het mogelijk dat bij bepaalde oordopjes het ene genre wel fantastisch uit de verf komt, maar het andere genre weer een stuk minder. Luister je vooral naar één muzieksoort of bijvoorbeeld vaak naar podcasts of luisterboeken, neem dit dan mee in je zoektocht.

witte oordopjes liggen op smartphone

Kiezen tussen draadloze en bedrade noise-cancelling oordopjes

Het overgrote deel van de noise-cancelling oordopjes is draadloos en stuurt de audio via Bluetooth vanaf je apparaat naar je oordopjes. Je hebt daardoor nooit meer last van kabeltjes die in de knoop zitten en geniet van maximale bewegingsvrijheid.

Bovendien is het mogelijk om met elk apparaat dat Bluetooth heeft te verbinden – van je smartphone tot een goede mp3-speler. Nu niet elke smartphone nog een 3.5 mm-aansluiting heeft, is dat extra prettig.

Toch valt er zeker nog steeds iets te zeggen voor bedrade oordopjes. Je hoeft ze nooit op te laden en ze zijn doorgaans liever voor de portemonnee.

Bovendien is het voor bedrade oordopjes makkelijker om de geluidskwaliteit te bewaken. Bij draadloze oordopjes kunnen eerder haperingen optreden. Het is daarom extra belangrijk dat je voor goede draadloze oordopjes kiest.

Hi-res audio

Hi-res audio houdt in dat je oordopjes in staat zijn om hoge resolutie audio te beluisteren. Je geniet van een origineel geluid zonder kwaliteitsverlies. De audio bevat nauwelijks of geen compressie, zoals dat bijvoorbeeld bij mp3 wel het geval is. Hi-res audiobestanden komen in de buurt van de studio-opname: zoals de artiest het bedoeld heeft, inclusief details.

Om te profiteren van hi-res audio heb je niet alleen oordopjes nodig die dit ondersteunen, maar ook audio in hoge resolutie. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden met flac- en wav-indelingen. Spotify gebruikt vooralsnog enkel mp3-bestanden, dus als je voornamelijk deze streamingdienst gebruikt heb je in de praktijk weinig aan oordopjes met hi-res audio.

Frequentiebereik

Het frequentiebereik is het gebied tussen de laagste en hoogste tonen. Het geeft aan welke geluidsfrequenties de oordopjes in staat zijn om bereiken, gemeten in Hertz (Hz). Hoe breder het frequentiebereik, hoe meer tonen je oordopjes weergeven.

Een gebruikelijk frequentiebereik is 20 Hz - 20.000 Hz. Dit zijn de hoorbare frequenties voor het menselijk oor. Een kleiner frequentiebereik is dan ook niet wenselijk.

Er zijn oordopjes met een nóg breder frequentiebereik. Hoewel je de frequenties boven 20.000 Hz niet hoort, komt een groot frequentiebereik de algehele geluidskwaliteit wél ten goede. Toegegeven: het verschil horen doorsnee luisteraars misschien niet eens, dus dit is vooral weggelegd voor de audiopuristen onder ons.

hand met zwartwitte oordopjes op bauwe achtergrond

Batterijduur: Een cruciale factor voor noise-cancelling oordopjes

De meeste noise-cancelling oordopjes zijn draadloos. Zoals ik hierboven al noemde, houdt dat in dat je te maken hebt met een beperkte batterijlevensduur. Er zitten echter nog de nodige verschillen in hoe lang dat precies is.

Er zijn hierbij twee zaken om op te letten: hoelang je oordopjes meegaan als ze volledig zijn opgeladen en hoeveel extra batterijduur je eventueel uit het hoesje haalt. Dit kan verwarrend zijn: de ene fabrikant noemt de batterijduur van de oordopjes zelf en de andere fabrikant de batterijduur inclusief het hoesje. Pas op dat je die niet door elkaar haalt tijdens het vergelijken.

Over het draadloze oplaadhoesje 

De meeste moderne noise-cancelling oordopjes hebben een draadloos oplaadhoesje. Hierdoor is het mogelijk om de oordopjes onderweg nog een paar keer op te laden, maar het is niet mogelijk om ze tegelijkertijd te gebruiken.

De batterijduur kan bij oordopjes in het lagere prijssegment slechts een paar uur zijn. Aan de andere kant van het spectrum zijn er modellen die 20 uur of meer overleggen. De meeste noise-cancelling oordopjes zitten ergens daartussen.

Let op dat het gebruik van actieve noise-cancelling (ANC) best een aanslag is op de batterij. Is het einde van de batterij in zicht en ben je niet in de buurt van een stopcontact, dan doe je er goed aan om ANC tijdelijk uit te schakelen.

De invloed van dergelijke batterijvreters zorgt ervoor dat je in de praktijk niet altijd de batterijduur haalt waar de fabrikant mee adverteert. Door reviews van gebruikers te lezen krijg je een realistischer beeld.

Naast een stevige batterijduur is het erg fijn als de oordopjes de mogelijkheid tot snelladen bieden. Vaak hoef je dan slechts tien minuutjes op te laden om er weer een uur of langer tegenaan te kunnen.

Impedantie

Met impedantie doelt men op de weerstand van oordopjes. Alle oordopjes hebben een bepaalde weerstand tegen het audiosignaal dat er doorheen gaat. Dit wordt uitgedrukt in ohm (Ω) en varieert tussen 8 en 600 ohm. Hierbij geldt het volgende:

 • Tussen 20 en 40 ohm: voor de 'normale' luisteraar;
 • 64 ohm of meer: voor de audiofanaat;
 • 100 of meer: voor professioneel gebruik .

Waterdichtheid

Oordopjes die niet schrikken van een beetje water zijn in bepaalde situaties zeer gunstig. Als je je oordopjes graag zonder zorgen mee wilt nemen naar het zwembad of het strand bijvoorbeeld, of je als je graag sport – zweet is daarbij onvermijdelijk en als je wel eens buiten sport, is het helemaal niet zo'n gekke gedachte daar regen bij komt kijken.

De waterdichtheid lees je af aan de IP-certificering. Die bestaat uit twee cijfers: het eerste getal gaat over de stofdichtheid, het tweede getal gaat over de waterdichtheid. Dit houden de getallen in: 1 BelSimpel (n.d.). 'Dossier stof-en waterdichtheid'

 • 0: Geen bescherming
 • 1: Drupdicht type 1
 • 2: Drupdicht type 2
 • 3: Spatdicht
 • 4: Plensdicht
 • 5: Sproeidicht
 • 6: Waterbestendig
 • 7: Dompeldicht
 • 8: Waterdicht
 • 9: Vochtdicht

Connectiviteit

Draadloze oordopjes hebben uiteraard Bluetooth aan boord. Het liefst gebruiken zowel je oordopjes als het bronapparaat de laatste Bluetooth-versie. Streef in ieder geval naar Bluetooth 5.0 of hoger.

Een plus is near field communication (NFC), een contactloze communicatiemethode op korte afstand. Als je bronapparaat ook NFC ondersteunt, maak je nóg soepeler verbinding.

Bediening en gebruiksgemak

Kijk naar de bedieningsopties van de oordopjes. Sommige modellen bieden touch-bediening of stemassistentie, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Touchbediening biedt een glad oppervlak waarop je tikt of veegt om verschillende functies te bedienen, zoals het afspelen/pauzeren van muziek, het beantwoorden van oproepen of het activeren van de ruisonderdrukking. Fysieke knoppen geven een tastbare feedback, wat sommige gebruikers prettiger vinden.

Veel merken bieden een bijbehorende app waarmee je verschillende instellingen kunt aanpassen, zoals het geluidsprofiel, de mate van ruisonderdrukking en meer. Een gebruiksvriendelijke app verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk.

Wat zijn volgens de Consumentenbond de beste noise-cancelling oordopjes?

De beste noise-cancelling oordopjes volgens Consumentenbond zijn de Apple AirPods Pro 2 (2022). Deze oordopjes bieden toonaangevende actieve ruisonderdrukking, waardoor je ongestoord geniet van je muziek, zelfs in lawaaierige omgevingen. Ze hebben een aangepaste H2-chip voor een nog betere geluidskwaliteit en efficiëntere prestaties.

De batterijduur is indrukwekkend: tot 6 uur luistertijd met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Bovendien zijn ze zweet- en waterbestendig, wat ze ideaal maakt voor sport en andere activiteiten. Met hun comfortabele pasvorm en intuïtieve bediening via de stengels, zijn de AirPods Pro 2 een uitstekende keuze voor de veeleisende gebruiker.      

Wat zijn volgens Tweakers de beste noise-cancelling oordopjes?

De beste noise-cancelling oordopjes volgens Tweakers zijn de Sony WF-SP800N. Deze oordopjes blinken uit met hun krachtige actieve noise-cancelling technologie. Ze zijn speciaal ontworpen voor sport met een IP55-classificatie, wat betekent dat ze zweet- en spatwaterbestendig zijn.

De batterij gaat tot 9 uur mee met noise-cancelling ingeschakeld, en met de oplaadcase zelfs tot 18 uur. Met hun comfortabele pasvorm en aanpasbare geluidsinstellingen via de Sony Headphones Connect-app, zijn de Sony WF-SP800N een topkeuze voor sportieve muziekliefhebbers.

Wat zijn volgens TechRadar de beste noise-cancelling oordopjes?

De beste noise-cancelling oordopjes volgens TechRadar zijn de Sony WF-1000XM4. Deze oordopjes zijn een topper in hun categorie met toonaangevende actieve ruisonderdrukking. Ze bieden een superieure geluidskwaliteit met rijke, diepe bassen en heldere hoge tonen, dankzij de geavanceerde V1-processor.

De oordopjes gaan tot 8 uur met noise-cancelling ingeschakeld mee en 24 uur met de oplaadcase. Bovendien zijn ze waterbestendig met een IPX4-classificatie. Met hun ergonomische design en geluidsinstellingen via de Sony Headphones Connect-app, zijn de Sony WF-1000XM4 een uitstekende keuze voor de veeleisende luisteraar.      

Veelgestelde vragen over noise-cancelling oordopjes van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste noise-cancelling oordopjes

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen