Audio > Elektronica > Koptelefoons
Beste In-Ear Oordopjes: Ervaar Auditieve Perfectie
Als muziekliefhebber is de kans groot dat je niet tevreden bent met de meegeleverde oortjes van je smartphone of mediaspeler. Meestal klinken ze behoorlijk beroerd en zitten ze oncomfortabel. Wil je een betere audio-ervaring? Dan zijn de beste in-ear oordopjes een must have.
Inhoudsopgave
- De 5 beste in-ear oordopjes in een oogopslag
- Waarom zou je voor in-ear oordopjes gaan?
- De beste in-ear oordopjes, gedetailleerd.
- #1 Sony WF-1000XM3 Dé beste in-ear oordopjes van 2024
- #2 1More Triple Driver De beste koop in-ear oordopjes
- #3 Shure Aonic 3 Beste in-ear oordopjes voor auditieve perfectie
- #4 Bose QuietComfort earbudsBeste draadloze in-ear oordopjes met briljante noise cancelling
- #5 JBL Reflect FlowBeste waterdichte in-ear oordopjes voor sporters
Het meest voor de hand liggende voordeel van in-ear oordopjes is het praktische nut. Omdat ze kleiner zijn, berg je ze gemakkelijk op als je ze niet gebruikt. Handig voor op reis of onderweg!
Vergeleken met een over-ear koptelefoon, die er groot uitziet en vaak wat zwaarder aanvoelt, bieden de beste in-ear oordopjes een meer discrete luisterervaring, terwijl hun nauwsluitende pasvorm een behoorlijk niveau van isolatie van de buitenwereld oplevert.
Er is voor ieder wat wils in deze lijst, inclusief budget en premium in-ears. Wees gerust, we hebben vast een paar in-ear oordopjes geselecteerd die op je lijf geschreven zijn!
#1 Sony WF-1000XM3
Dé beste in-ear oordopjes van 2024
Onze score: 9,5
Er zijn talloze draadloze oordopjes op de markt, maar de Sony WF-1000XM3 steekt er met kop en schouders bovenuit.
Het ontwerp en comfort zijn uitstekend, het geluid helder en gedetailleerd. Als je de beste noise cancelling true wireless oordopjes wilt, dan moeten deze bovenaan je lijst.
Batterij levensduur: 6 u
Frequentie: 20 - 20.000 Hz
Bluetooth: Ja
Impedantie: 47 ohm
NFC: Ja
Noise cancelling: Ja
#2 1More Triple Driver Beste koop in-ear oordopjes van 2024
Onze score: 9,0
Als je op zoek bent naar degelijke, comfortabele en tegelijkertijd betaalbare in-ear oordopjes, dan zijn deze Triple Drivers van 1More een goede keuze.
Er zijn talloze in-ear oordopjes die geweldig klinken, maar veel goedkopere oordopjes hebben een fatale fout: ze passen niet goed genoeg in je oren om comfortabel te zijn. Daar brengt 1More verandering in!
Batterijlevensduur: 8 u
Frequentie: 20 - 40.000 Hz
Bluetooth: Ja
Impedantie: 32 Ohm
NFC: Nee
Noise cancelling: Nee
De 5 beste in-ear oordopjes in een oogopslag
- Sony WF-1000XM3 - Deze in-ear oordopjes zijn de beste allrounders.
- 1More Triple Driver - De beste prijs-kwaliteit in-ear oordopjes.
- Shure Aonic 3 - Dit zijn de beste in-ear oordopjes voor auditieve perfectie.
- Bose QuietComfort- Beste draadloze in-ear oordopjes met briljante noise cancelling.
- JBL Reflect Flow - Beste waterdichte in-ear oordopjes voor sporters.
Waarom zou je voor in-ear oordopjes gaan?
Goede draadloze oordopjes zijn handig, omdat je ze niet fysiek hoeft aan te sluiten op je smartphone, maar ze lopen wel op een accu. True wireless oordopjes hebben meestal geen 3,5 mm-poort en geen verwijderbare kabel. Als de batterij leeg is, kun je ze niet meer gebruiken totdat je ze weer oplaadt.
Oordopjes met bijgeleverde kabel sluit je eenvoudig aan op al je apparaten via de zogenaamde "aux in", ook wel een 3,5 mm kabelaansluiting genoemd. Een voordeel is dat ze eenvoudig zijn in gebruik: gewoon aansluiten en spelen. Je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken over uitval van de batterij of het draadloze signaal.
Daarbovenop gaat de batterij van je smartphone veel minder snel leeg dan bij een Bluetooth- of andere draadloze verbinding. Verbinding maken met oudere apparaten die geen Bluetooth ondersteunen, zoals een oudere hifi-installatie, cd-speler, tv of platenspeler, is ook geen probleem.
In-ear oordopjes zijn misschien niet zo opvallend als koptelefoons, maar zijn handiger in gebruik. Naast hun grootte en gewicht, zijn oordopjes vaak beter bestand tegen vocht dan een koptelefoon. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld tijdens je loopsessie of in het fitnesscentrum graag naar muziek luistert.
In-ear oordopjes plaats je in je gehoorgang, waardoor omgevingsgeluid op de achtergrond blijft of soms helemaal vervaagt dankzij de noise cancelling-techniek. Een paar in-ears, zoals de Sony WF-1000XM3, passen diep en comfortabel in je gehoorkanaal voor maximale isolatie.
De beste in-ear oordopjes, gedetailleerd.
#1 Sony WF-1000XM3
Dé beste in-ear oordopjes van 2024
Batterij levensduur: 6 u
Frequentie: 20 - 20.000 Hz
Bluetooth: Ja
Impedantie: 47 ohm
NFC: Ja
Noise cancelling: Ja
Sony lanceerde de WF-1000XM3 true wireless oordopjes als onderdeel van de bejubelde 1000X-familie van ruisonderdrukkende oordopjes. Deze draadloze in-ear oordopjes zijn voorzien van een superieure ruisonderdrukking, gegoten in een mooi design!
Deze oordopjes zijn effectief ontworpen zonder draden, zelfs geen draad die de in-ear oordopjes verbindt. True wireless oordopjes bieden dus een ultieme knoopvrije ervaring, zodat je ongestoord en vrij beweegt tijdens het sporten of onderweg.
Sony voerde enkele opmerkelijke verbeteringen door op deze WF-1000XM3, waaronder Amazon Alexa-ondersteuning, volumeregeling via je oordopjes en een zichtbare batterijniveau-indicatie van de oplaadhoes in de Sony Headphones Connect-app (voor iOS en Android).
Ik gaf het al aan: op vlak van design zijn deze oordopjes echte uitblinkers. Met een gewicht van slechts 8,5 g per stuk, zitten ze comfortabel in je oor. Je krijgt bij deze oordopjes een ruim assortiment aan rubberen en schuimrubberen oordopjes, dus het is de moeite waard om te experimenteren welke het beste past in je oor en het grootste comfort biedt.
Deze in-ears koop je met een slim oplaadbaar hoesje met een modern, koperen deksel, stevig op zijn plaats gehouden met magneten. Het etui zelf dient ook als accu, voor als je ze onderweg wilt opladen.
Dit nieuwste model van Sony is voorzien van een aantal verbeteringen in geluidskwaliteit en ruisonderdrukking. Dankzij de Active Noise Cancelling (ANC) sluit je je eenvoudig af van omgevingsgeluid tijdens een vlucht, treinreis of een dag op kantoor. Lekker in je eigen bubbel.
Wat comfort betreft is de WF-1000XM3 een topper. De oordopjes blijven goed op hun plaats door de structuur van je oor, waardoor ze prettig en comfortabel aanvoelen. Dankzij de ingebouwde nabijheidssensor pauzeert de muziek automatisch als je een oordopje uit je oor haalt.
Ze zijn ook heel eenvoudig mee te nemen — stop het oplaadtasje gewoon in je zak en je bent klaar om te gaan! Stop je ze eenmaal in je oor, dan heb je meteen een mooie accessoire in je oor.
Wat we goed vinden:
- Amazon Alexa-ondersteuning
- Knoopvrije ervaring dankzij het true wireless design
- Volledige geluidsisolatie dankzij de noise cancelling-functie
Wat we minder goed vinden:
- De noise cancelling gebruikt veel batterij
#2 1More Triple Driver
De beste koop in-ear oordopjes
Batterij levensduur: 6 u
Frequentie: 20 - 40.000 Hz
Bluetooth: Ja
Impedantie: 32 ohm
NFC: Nee
Noise cancelling: Nee
Als je op zoek bent naar betaalbare in-ear oordopjes, dan heb je heel wat om uit te kiezen. Er zijn talloze oordopjes die geweldig klinken, maar veel goedkopere oordopjes hebben een fatale fout: ze passen niet goed genoeg in je oren om comfortabel te zijn.
Dat veranderde gelukkig allemaal met de komst van de 1MORE Triple Driver in-ears. Als je het merk 1MORE nog niet kende, grif het dan nu in je geheugen, want het is een bedrijf dat verdient op je netvlies te blijven plakken.
Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de Triple Driver BT in-ears voorzien van een drievoudige drivertechnologie en van hi-res audio-ondersteuning voor Android toestellen via Sony's LDAC-codec. Hoewel ze ideaal zijn voor Android-toestellen, blijven iPhone-gebruikers niet buitengesloten, aangezien deze oordopjes ook geoptimaliseerd zijn voor AAC.
LDAC is een audio coding technologie ontwikkeld door Sony. Hoge-resolutie audio streamt tot 990 kbps bij 32 bit/96 kHz via een Bluetooth-verbinding.
Advanced audio coding (AAC) is een audiocoderingsnorm voor verliesgevende digitale audiocompressie. AAC is ontworpen als opvolger van het mp3-formaat en biedt over het algemeen een hogere geluidskwaliteit dan mp3 bij eenzelfde bitsnelheid.
Een nadeel van dit model is dat ze maar weinig uitsteken en daardoor niet heel nauw aansluitend in je oren zitten. Je krijgt de Triple Drivers gelukkig met een heleboel siliconen en schuimrubberen oordopjes in de verpakking, evenals een mooie harde reistas.
De talloze meegeleverde siliconenoordopjes zijn meer dan voldoende om een goede pasvorm te vinden voor jouw oren en voor een goede weergave van lage tonen.
De geluidskwaliteit is het punt waarop de 1MORE Triple Driver opvalt. Deze oordopjes bieden een evenwichtig, enigszins warm geluid. Vooral het geluidsdetail van de drievoudige drivers zijn indrukwekkend.
Muziek is prachtig gedetailleerd met een goed gevoel van ruimte. Instrumenten zijn gelaagd en complexe songs klinken niet warrig, omdat elke instrumentale laag hoorbaar blijft. Er bestaan weliswaar meer gedetailleerde in-ear oordopjes, maar voor die minieme toename in prestaties moet je veel meer betalen.
Wat we goed vinden:
- Je krijgt er siliconen en schuimrubberen oordopjes bij en ook een reistas
- Evenwichtig, warm en gedetailleerd geluid dankzij de drievoudige drivers
- Hi-res audio-ondersteuning voor zowel Android toestellen als iPhone gebruikers
Wat we minder goed vinden:
- Ze steken maar weinig uit, waardoor ze niet heel nauw aansluitend zitten
#3 Shure Aonic 3
Beste in-ear oordopjes voor auditieve perfectie
Batterijlevensduur: 8 u
Frequentie: 20 - 18.500 Hz
Bluetooth: Ja
Impedantie: 26 ohm
NFC: Nee
Noise cancelling: Nee
Deze oordopjes van Shures hebben een premium geluidsisolatie, in-line microfoon en een vertrouwde 3,5 mm kabelaansluiting voor verbinding met je smartphone.
Het is een prijzig stel in-ears, maar ze zijn hun geld waard als je je luisterervaring en comfort echt naar een ander niveau wilt brengen.
Zelfs al is een nummer niet per se je ding, maken de Aonic 3's het een genot om naar te luisteren.
Je ervaart geen gevoel van verwarring of wirwar van elementen in het geluid. Deze in-ears zorgen voor één glorieus muzikaal tapijt. Hun gevoel voor ritme en timing is één van de grootste troeven van deze oordopjes. Ze zijn trouw aan de originele opname.
Deze oordopjes combineren delicate toetsaanslagen van een piano met een intieme stem die bulkt van het detail. Je hoort letterlijk elke ademhaling. Lage tonen steken niet uit en hoge tonen snijden niet te diep.
Het zijn de kleinste en lichtste oordopjes in Shure's huidige collectie met een comfortabele pasvorm. Dit zijn het soort oordopjes die je opzet en gewoon vergeet.
Om er zeker van te zijn dat je oren goed afsluiten, geeft Shure je negen verschillende paar oordopjes in silicone en schuim.
Je krijgt er ook een stevige ronde draagtas bij en een 3,5 mm naar 6,3 mm-adapter, voor het geval je ze wilt aansluiten op een traditionele stereoversterker.
Het is even knutselen om de draaibare oordopjes op hun plaats te krijgen, maar als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, bieden ze een uitstekende geluidsisolatie. Waterbestendig zijn ze dan weer niet, dus een lange jog-sessie zit er niet in als het zweet je snel uitbreekt.
Langs de kabel voor het rechteroor zit een in-line-afstandsbediening met microfoon. Hiermee regel je eenvoudig wat je afspeelt en het volume. Je tovert deze oordopjes ook in een mum van tijd om tot draadloze in-ears door de kabel af te koppelen (met behulp van een MMCX-aansluiting en de True Wireless Secure Fit Adapter).
De Shure Aonic 3 oordopjes draadloos maken doe je via een MMCX aansluiting en een True Wireless Secure Fit Adapter.
De MMCX (Micro-Miniature Coaxial) connector is een micro-miniatuur versie van de MCX. Het is een 50 ohm impedantie-interface en een veilige, snelle en gemakkelijke snap-on/snap-off koppeling.
De Shure True Wireless Secure Fit Adapter set transformeert gemakkelijk elke afneembare Shure oordopjes in true wireless-oordopjes. Geen draden. Gewoon puur genieten.
Wat we goed vinden:
- Superieure dynamiek en muzikaliteit
- Gedetailleerd en evenwichtig geluid
- Lichtgewicht en comfortabel
Wat we minder goed vinden:
- Het is een prijzig stel in-ears
- Niet water- of zweetbestendig
#4 Bose QuietComfort earbuds
Beste draadloze in-ear oordopjes met briljante noise cancelling
Batterijlevensduur: 6 u
Frequentie: 20 - 20.000 Hz
Bluetooth: Ja
Impedantie: 42 ohm
Kabellengte: /
Noise cancelling: Ja
Wanneer Bose nieuwe QuietComfort oordopjes lanceert, zit de hele tech-wereld op het puntje van zijn stoel. Het is tenslotte een merk dat synoniem staat voor sensationele ruisonderdrukking.
Historisch gezien zijn de meeste koptelefoons met ruisonderdrukking on- en over-ear ontwerpen, maar de Bose QuietComfort oordopjes brengen de legendarische lijn in de relatief nieuwe wereld van echte draadloze oordopjes. Hier gaan ze de strijd aan met enkele grote, gevestigde rivalen, zoals de Sony WF-1000XM3.
Op vlak van design zijn ze verwant aan de Sony in-ears. Ze steken niet ver uit je oren en het is een gebogen design, waardoor ze opgaan in de zijkant van je hoofd. De randen van deze oordopjes zijn zo groot dat ze makkelijk aansluiten op je oor.
De dopjes wisselen is heel eenvoudig: je schuift ze op de oordopjes of eraf, en binnen enkele seconden heb je een nieuw paar gemonteerd. De Boses voelen verder licht aan, waardoor het geen probleem is om er een paar uur achter elkaar muziek mee te luisteren.
De QuietComforts zijn zowel zweet- als weersbestendig, dus ideaal voor woon-werkverkeer of een trainingssessie.
De batterij gaat zes uur mee als deze eenmaal is opgeladen en de oplaadkoffer zorgt voor nog eens twee oplaadbeurten, zodat de batterij in totaal 18 uur meegaat.
Om deze in-ears van Bose te gebruiken, download je eerst de Bose Music-app (voor Android en iOS).
Deze app begeleid je helder en duidelijk door alle belangrijke functies.
Raak het touchpad van de rechteroordop aan om spraakassistentie te openen. Dubbeltik om af te spelen of te pauzeren en op te nemen. Houd je vinger op de linkeroordop om een nummer over te slaan of het batterijniveau te controleren.
Sommige functies en bedieningselementen zijn aanpasbaar aan wat je het vaakst gebruikt, en dankzij een recente update regel je eenvoudig het volume door omhoog of omlaag te vegen over het oppervlak van de rechteroordop. De uitstekende ruisonderdrukking laat ook de superieure geluidskwaliteit van deze Bose in-ears ongestoord doorschijnen.
De lage tonen klinken vol, gaan diep en deze oordopjes persen er veel detail uit. Een diepe, dreunende baslijn straalt textuur uit. Het Bose-geluid klinkt rijk en zuiver, maar nooit verstikt — zelfs niet met de ruisonderdrukking in de hoogste stand.
Wat we goed vinden:
- Strak, diep en gedetailleerd geluid
- Bedienbaar via de Bose Music-app
- Uitstekende noise cancelling
Wat we minder goed vinden:
- Gematigde levensduur van de batterij
#5 JBL Reflect Flow
Beste waterdichte in-ear oordopjes voor sporters
Batterijlevensduur: 10 u
Frequentie: 20 - 20.000 Hz
Bluetooth: Ja
Impedantie: 14 Ohm
NFC: Nee
Noise cancelling: Nee
JBL is een zwaargewicht als het gaat om sportieve oordopjes en de JBL Reflect Flow is een langverwachte nieuwkomer op deze bloeiende, nogal niche, markt voor true wireless sportoordopjes.
Ze zijn gericht op mensen met een actieve levensstijl, zijn IPX7 waterdicht en bieden 10 uur ongestoord afspelen (of 30 uur met de oplaadcase).
Stop ze in het bijgeleverde doosje en deze in-ears gaan van leeg naar volledig opgeladen in twee uur.
De IPX7-beoordeling betekent dat de oordopjes waterdicht zijn bij onderdompeling in water op een diepte van één meter, gedurende 30 minuten. IPX7 is de hoogste waterbestendigheid in de categorie van draadloze oordopjes.
Of je nu aan het trainen bent of aan het werk op kantoor, de modi Ambient Aware en TalkThru komen altijd van pas. Door kort op het linker oordopje te drukken, schakel je over naar een iets zachter geluid (Ambient Aware) of naar een zeer laag volume (TalkThru), zodat je eenvoudig een gesprek voert zonder de oordopjes uit te halen.
Het geluid is degelijk, met heldere details en een aangename mate van precisie. Over het geheel genomen leveren de JBL Reflect Flow oordopjes indrukwekkende prestaties voor het geld, vooral als je een bassy geluid wilt voor in de fitness zonder te moeten grijpen naar een over-ear koptelefoon.
Wat we goed vinden:
- Helder en gedetailleerd geluid
- Sterke en diepe bas
- Indrukwekkende levensduur van de batterij
- Hoogste waterbestendigheid die er bestaat bij draadloze oordopjes
Wat we minder goed vinden:
- Draagtas is een beetje groot
Koopgids
Bezint eer ge begint. In-ear oordopjes zijn een geweldige aanschaf voor wie vaak onderweg is. Ze zijn licht en klein en bieden een intieme luisterervaring. Natuurlijk is het belangrijk om bepaalde aspecten te kennen, voordat je je keuze maakt. ✅
Drivers
De driver zijn het belangrijkste onderdeel van de oordopjes, omdat hij elektrische signalen omzet in geluid. Eenvoudig gezegd: de driver creëert het geluid dat je hoort. De driver units van oordopjes zijn kleine luidsprekers in je oor. Een driver bestaat meestal uit drie onderdelen die samenwerken om geluid te produceren:
- De magneet. Deze is verantwoordelijk voor het creëren van een magnetisch veld. De geluidskwaliteit verbetert door de prestaties van de magneet in het magnetische circuit.
- Spreekspoelen. Telkens wanneer een elektrische stroom door de spreekspoelen gaat, bewegen ze het diafragma om het geluid te genereren dat je hoort. Spreekspoelen spelen de belangrijke rol van het omzetten van elektrische signalen in geluid.
- Het diafragma. Dit trilt meestal om geluidsgolven te produceren. Een diafragma is een omvormer die mechanische trillingen omzet in geluid.
Oordopjes hebben zeer kleine drivers. Toch produceren ze een ongelooflijk geluid dat net zo goed klinkt als dat van koptelefoons met grotere drivers.
Sommige oordopjes hebben maar één audio-driver om het frequentiebereik te regelen. Hoewel een enkele driver geluid tussen 20 en 20000 Hz voortbrengt, heeft hij zijn beperkingen. Als de oordopjes meer dan één driver hebben, concentreert elke driver zich op een bepaald bereik.
De grootte van de driver heeft geen invloed op de geluidskwaliteit, net zoals meerdere drivers de oordopjes niet automatisch geweldig maken. Slecht gebouwde oordopjes met drie drivers, kunnen niet op tegen goed gebouwde oordopjes met één driver bijvoorbeeld.
Ruisonderdrukking
De technologie, die bekend staat als actieve ruisonderdrukking, oftewel active noise cancellation (ANC) in het Engels, werkt door microfoons te gebruiken om laagfrequent geluid op te vangen en te neutraliseren voordat het je oor bereikt.
De oordopjes genereren een geluid dat 180 graden is omgekeerd ten opzichte van het ongewenste geluid, waardoor de twee geluiden elkaar opheffen.
Ons lichaam reageert op lawaai als een stressfactor. Lawaai van vervoer, industrie of buren, roept snel irritatie op als het aanvoelt als een inbreuk op je privacy. Veel achtergrondgeluid als je iets aan het doen bent is vermoeiend. Zonder dat je het merkt doe je veel meer moeite om het lawaai te blokkeren. Als je het buitensluit, ervaar je een gevoel van opluchting.
Microfoon
Sommige modellen hebben een microfoon aan boord, wat handsfree bellen mogelijk maakt. Als dit belangrijk voor je is, let er dan zeker op dat het model een microfoon heeft. Bellen via je oortjes, maar terugpraten via je smartphone is niet handig. Dankzij de microfoon laat je gewoon je telefoon in je zak en bel je comfortabel!
NFC
NFC maakt Bluetooth verbindingen zo eenvoudig als een kabel inpluggen. NFC staat voor "Near-Field Communication". De manier waarop het werkt kan niet eenvoudiger.
Je schakelt je Bluetooth-oordopjes in, ontgrendelt je mobiele apparaat en schakelt zowel Bluetooth als NFC in. Vervolgens tik je de apparaten tegen elkaar en je bent klaar. Er is nu een veilige Bluetooth-verbinding tussen beide tot stand gebracht.
Impedantie
Alle oordopjes hebben een ingebouwde weerstand tegen het audiosignaal dat er doorheen gaat, veroorzaakt door meerdere factoren – van de grootte en het type van de driver, het soort componenten binnenin tot vrijwel alles dat een soort weerstand kan bieden.
De bron die het audiosignaal levert — je smartphone bijvoorbeeld — moet ook zijn eigen weerstanden overwinnen om het audiosignaal te leveren. Alle oordopjes hebben versterking nodig om te werken. Een versterker is te vergelijken met de motor van een auto.
De versterker produceert het audiosignaal of de elektriciteit die de impedantie van de oordopjes evenaart en hen laat werken. Dus, ja, zelfs draadloze Bluetooth in-ear oordopjes hebben ingebouwde versterkers voor precies deze functie. Als je je je oordopjes oplaadt, laad je in feite de versterker in hen op.
Impedantie wordt gemeten in ohm, die vaak varieert tussen 8 en 600 ohm, afhankelijk van het model van de Koptelefoon. Een impedantie tussen 20 - 40 ohm is voldoende voor gelegenheidsmuziekluisteraar; 64 ohm of meer voor een audiofiel.
Frequentie
Het frequentiebereik dat wij als mens horen, ligt tussen 20 en 20.000 Hz. Dit bereik is ook standaard voor de meeste oordopjes.
Sommige oordopjes bieden echter een breder bereik (bijvoorbeeld tot 40.000 Hz), maar een betere frequentierespons betekent niet altijd een betere geluidskwaliteit.
Het gaat hierbij écht alleen om wat hoorbaar is voor ons menselijk oor.
Veiligheid en comfort
Wees je er van bewust dat in-ears dicht tegen je trommelvlies zitten, waardoor de kans op gehoorbeschadiging hoger ligt. Speel muziek altijd op een gematigd volume af om schade te voorkomen. Draag ze ook niet langer dan 8 uur achter elkaar en overschrijd een maximum van 85 decibel niet.
Oordopjes met een ergonomisch ontwerp voelen comfortabeler. Bij in-ear oordopjes is dit van groot belang. Oordopjes die niet goed zitten, draag je onmogelijk een lange tijd achter elkaar. Gelukkig krijg je bij de meeste oordopjes voldoende extra dopjes in verschillende materialen, zodat je kan experimenteren wat het beste past.
Verbindingsopties
Bij de aankoop van in-ear oordopjes is het belangrijk om te weten hoe je ze wilt verbinden met je smartphone, de beste mp3-speler of andere apparaten. Je hebt de keuze tussen een verbinding via kabel of draadloos. Bij een draadloze verbinding gaat het meestal om een Bluetooth-verbinding.
Wil je niet stressen over de batterij? Ga dan voor oortjes met snoer. Hierbij is je smartphone of ander audioapparaat de stroombron. Indien kabels je mateloos irriteren, zijn true wireless oortjes jouw beste match!
De beste in-ear oordopjes
Productsoort | Beste voor | Beoordeling | Productpagina |
---|---|---|---|
Sony WF-1000XM3 | Allround | 9,5 | Bekijk hem hier |
1More Triple Driver In-Ear Headphones | Prijs-kwaliteit | 9,0 | Bekijk hem hier |
Shure Aonic 3 | Auditieve perfectie | 8,7 | Bekijk hem hier |
Bose QuietComfort | Ruisonderdukking | 8,3 | Bekijk hem hier |
JBL Reflect Flow | Sporters | 8,1 | Bekijk hem hier |
Veelgestelde vragen
In-ear oordopjes dien je volledig in je oor te dragen, zodat het knijpbare uiteinde een goede afdichting vormt met alle wanden van je gehoorgang — net zoals een kurk in een wijnfles.
De meeste mensen dragen ze recht in hun oren. De beste manier om de oordopjes in je oor te houden, is echter om ze van achter je oor naar beneden te lussen, zodat een deel van het snoer over je oor zit.
Nog een handig trucje: pak je oorlel vast en trek hem naar achteren om de gehoorgang wat wijder te maken. Als ze er eenmaal in zitten, schud je je hoofd en spring je op en neer om te kijken of ze blijven zitten.
Veeg de oorkussens en oordopjes regelmatig schoon met alcohol op een wattenstaafje of doekje. Maak ook de binnenkant van de oordopjes schoon met een klein zacht borsteltje om vuil te verwijderen. Veeg de oordopjes zeker na elke sporttraining schoon en laat ze volledig drogen voordat je ze oplaadt.
Je hebt de keuze tussen een verbinding via kabel of draadloos. Bij een draadloze verbinding gaat het meestal om een Bluetooth-verbinding. True wireless in-ear oordopjes hebben zelfs geen kabel om de oordopjes met elkaar te verbinden.
Om je in-ear oordopjes te gebruiken stop je ze in je gehoorgang en maak je via de kabel of bluetooth verbinding met je audioapparaat. Vaak helpt een bijhorende app je op weg.
De bedrade variant plug je simpelweg in je mediaspeler, zoals je telefoon, en je gaat meteen van start.
Conclusie
Met in-ear oordopjes geniet je op een heel intieme manier van je muziek, zonder dat deze heel luid hoeft te staan. Het is echter wel belangrijk dat ze goed aansluiten en comfortabel zitten. Hierboven vind je alles wat je moet weten om de oortjes te vinden waar je van droomt. Laat je ons weten als je ze gevonden hebt? Bedankt voor het lezen!