Audio > Elektronica > Koptelefoons
De Beste Sportoordopjes van dit Moment
Als je streeft naar een actievere levensstijl, dan zijn sportoordopjes een stap in de goede richting! Ze zijn een geweldige manier om jezelf wat extra motivatie te geven. De beste sportoordopjes leveren geweldig geluid en zijn tegelijkertijd zweetbestendig ontworpen, zodat ze goed op hun plaats blijven zitten.
Inhoudsopgave
- De 5 beste sportoordopjes in een oogopslag
- Boost je training met sportoordopjes
- De beste sportoordopjes, gedetailleerd.
- #1 Bose SoundSport WirelessDé beste sportoordopjes van 2024
- #2 Sony WF-XB700Sportieve budget oordopjes die over de hele lijn betrouwbaar zijn
- #3 JBL Reflect FlowBeste waterdichte in-ear sportoordopjes
- #4 Sennheiser CX SportDe beste sportoordopjes met ingebouwde microfoon
- #5 Bowers & Wilkins PI3Beste sportoordopjes voor ultieme muzikale kwaliteit
In de wereld van de oordopjes heb je keuze uit drie draagwijzen: in-ear, earbuds of bone conduction oordopjes – van recht in je oor of hangend in het ronde gedeelte van je oorschelp, tot rustend op je jukbeenderen. Tijdens het sporten zijn draadloze in-ears het meest geschikt, aangezien ze vaster en comfortabeler in je gehoorgang zitten.
De beste draadloze oordopjes geven een ultiem en snoerloos gebruikscomfort, terwijl goede in-ear oordopjes je een meer nauw aansluitende, intieme luisterervaring geven. Maar wat zijn nu de beste oordopjes om te dragen tijdens het sporten? 🏃
#1 Bose SoundSport Wireless
Dé beste sportoordopjes van 2024
Onze score: 9,6
Zonder snoeren die in de knoop raken, houden deze draadloze oordopjes je in beweging met hun krachtige en zuivere audio.
Ze zijn perfect om mee te sporten en hardlopen, dankzij het zweet- en weerbestendig ontwerp. Deze oordopjes zijn ontworpen voor iedereen die snakt naar comfort en stabiliteit!
Waterdichtheid: IPX4
Ingebouwde microfoon: Nee
Batterijlevensduur: 6 u
Frequentiebereik: 20 - 20.000 Hz
Bluetooth: Ja
Draagwijze: In-ear
#2 Sony WF-XB700
Beste koop sportoordopjes van 2024
Onze score: 8,9
De WF-XB700 oordopjes combineren échte draadloze (true wireless) vrijheid met een mooi en opvallend uiterlijk. Dit betaalbare ergonomische ontwerp garandeert luistercomfort, uur na uur, training na training!
Waterdichtheid: IPX4
Ingebouwde microfoon: Nee
Batterijlevensduur: 9 u
Frequentiebereik: 20 - 20.000 Hz
Bluetooth: Ja
Draagwijze: In-ear
De 5 beste sportoordopjes in een oogopslag
- Bose SoundSport Wireless - Dé beste allround sportoordopjes van 2024.
- Sony WF-XB700 - Sportieve budget oordopjes die over de hele lijn betrouwbaar zijn.
- JBL Reflect Flow- Beste waterdichte sportoordopjes.
- Sennheiser CX sport - De beste sportoordopjes met ingebouwde microfoon.
- Bowers & Wilkins PI3 - Beste sportoordopjes voor ultieme muzikale kwaliteit!
Boost je training met sportoordopjes
De beste sportoordopjes helpen je prestaties te verbeteren en houden je geest bezig terwijl je sport. Ze dienen op hun plaats te blijven zitten, hoe zwaar je training ook is, en als je muziek er fantastisch door klinkt — nog beter! 👂🏻
Sportoordopjes moeten bestand zijn tegen zweet en eventueel regen. Ben je op weg naar een optimale conditie? Laat dan een goed paar sportoordopjes je die extra boost geven die je nodig hebt!
Gelukkig zijn er tal van geweldige opties in elke prijscategorie. Wij hebben de beste sportoordopjes van het moment geselecteerd en volledig voor jou in de verf gezet!
De beste sportoordopjes, gedetailleerd.
#1 Bose SoundSport Wireless
Dé beste sportoordopjes van 2024
Waterdichtheid: IPX4
Ingebouwde microfoon: Nee
Batterijlevensduur: 6 u
Frequentiebereik: 20 - 20.000 Hz
Bluetooth: Ja
Draagwijze: In-ear
De Bose SoundSport Wirelesses zijn traditionele draadloze oortjes. Hij heeft een kabel in de nek die halverwege een afstandsbediening bevat in plaats van dat de oordopjes ongebonden zijn — of 'echt draadloos'.
Ze zijn hiermee slim ontworpen. De afstandsbediening weegt nauwelijks iets, waardoor die niet in de weg zit aan de kabel, en ze zijn comfortabel om te dragen.
De zachte siliconen rubberen haakjes volgen de basislijnen van je oor, waardoor de pasvorm stevig genoeg is om te gaan hardlopen of naar de fitness te gaan.
Deze haakjes zijn zeer belangrijk omdat, terwijl de afstandsbediening klein is, deze Bose oordopjes vrij groot zijn. Hierin bevinden zich de batterijen en de DAC (Digital-to-Analog Converter), die nodig zijn in elk draadloos paar. Een DAC stuurt de omgezette analoge signalen naar een versterker. De versterker stuurt op zijn beurt muziek door je oordopjes.
Omdat de batterijen geen deel uitmaken van de nekband, zijn ze vrij klein en bedraagt de gebruiksduur een bescheiden zes uur. Dat is echter meer dan genoeg zijn voor de gemiddelde work-out.
Belangrijk is dat deze oortjes zweetbestendig zijn en gecertificeerd volgens IPX4, wat betekent dat je hen niet kunt onderdompelen in water, maar wel beter bestand zijn tegen zweet en spatten. NFC is een andere bonusfunctie. Met een Android-toestel dat over NFC beschikt, raak je het oordopje met je telefoon aan om de twee met elkaar te verbinden.
Near Field Communication (NFC) stelt je in staat om veilige transacties uit te voeren, digitale inhoud uit te wisselen en elektronische apparaten te verbinden met een aanraking. NFC gebruik je om snel verbinding te maken met draadloze apparaten.
NFC heeft veel minder stroom nodig, maar een groot nadeel is dat NFC-transmissie langzamer is dan Bluetooth.
De Bluetooth-prestaties van de Bose SoundSport Wireless zijn ook zeer betrouwbaar en kan treinen en kantoren vol mobiele telefoons aan, zonder dat de draadloze verbinding wegvalt.
Het Bose-geluid is perfect voor dit soort oordoopjes — ze hebben een krachtige, meeslepende bas, die je net die extra stoor energie geeft.
Het is ook geen slordige bas, die het ritme van een nummer bederft, maar hij kan wel wat heftig overkomen als je je in een muisstille ruimte begeeft.
Bose is erin geslaagd een geluid te creëren zonder opvallende tekortkomingen: goede details en geen duidelijke focus op één deel van het frequentiespectrum.
Kortom, ze zijn comfortabel, klinken geweldig, zijn gemakkelijk in gebruik en kosten niet meer dan hoogwaardige rivalen.
Wat we goed vinden:
- Krachtige, meeslepende bas
- Comfortabel dankzij de zachte siliconen rubberen haakjes, die de basislijnen van je oor volgen
- Ondersteunt zowel Bluetooth als NFC
Wat we minder goed vinden:
- Bescheiden batterijlevensduur van 6 uur
#2 Sony WF-XB700
Sportieve budget oordopjes die over de hele lijn betrouwbaar zijn
Waterdichtheid: IPX4
Ingebouwde microfoon: Nee
Batterijlevensduur: 9 u
Frequentiebereik: 20 - 20.000 Hz
Bluetooth: Ja
Draagwijze: In-ear
Sony staat aan de basis van de beste hoogwaardige draadloze oordopjes die er zijn.
Gezien zijn reputatie en alomtegenwoordigheid in de wereld van oordoopjes, brengt Sony met de WF-XB700 iedereen die op zoek is naar een paar betaalbare en sportvriendelijke, true wireless oordopjes, in verleiding.
Hoewel de WF-XB700 het goedkoopste model in Sony's true wireless collectie, is het niet zomaar een afgezwakte versie van de WF-1000XM3. De WF-XB700 maakt deel uit van de extra bass-reeks en is afgestemd om de lage frequentierespons te benadrukken.
Dit ontwerp is gericht op fitnessfanaten die waarde hechten aan zweetbestendigheid en een ergonomische pasvorm. De gebruiksduur van de batterij is een redelijke negen uur en met een snelle oplading van tien minuten die tot een uur afspelen mogelijk maakt.
Deze oordopjes hebben geen NFC, maar wel Bluetooth 5.0 aan boord om betrouwbare connectiviteit te bieden tussen je bron en de oordopjes, en een groter bereik dan je waarschijnlijk nodig hebt (240 meter).
De IPX4-waterbestendigheidsclassificatie biedt de oordopjes bescherming tegen opspattend water. Dit omvat ook zweet dat tijdens het trainen langs je oren loopt, of een regenbui.
Om ervoor te zorgen dat de draadloze oortjes goed in je oren blijven zitten, heeft de XB700 ovaalvormige contouren die tussen de siliconen oordopjes en de buitenste behuizing zitten.
Met een diepte van net geen drie centimeter van oordopje tot de behuizing, zijn ze nogal aan de grote kant, maar ze zien er logger uit dan ze aanvoelen. Het vergt een paar draaibewegingen om ze stevig op hun plaats te krijgen, maar als ze eenmaal goed zitten, vergeet je ze bijna.
Dankzij hun heldere, gedetailleerd krachtige geluid en lichte, comfortabele constructie, zijn ze ideale trainingsmaatjes. Deze oordopjes geven je net dat tikkeltje extra tijdens je trainingssessie! 🙌🏻
Wat we goed vinden:
- Zweetbestendigheid en een ergonomische pasvorm
- Helder, gedetailleerd en krachtig geluid
- Bluetooth 5.0 aan boord voor een betrouwbare connectiviteit
Wat we minder goed vinden:
- Geen NFC voor snelle connectie
#3 JBL Reflect Flow
Beste waterdichte in-ear sportoordopjes
Waterdichtheid: IPX7
Ingebouwde microfoon: Nee
Batterijlevensduur: 10 u
Frequentiebereik: 20 - 20.000 Hz
Bluetooth: Ja
Draagwijze: In-ear
Deze mooi vormgegeven oordopjes van JBL zijn echt gericht op mensen met een actieve levensstijl. Zijn IPX7 waterdichtheidsbeoordeling is een grote troef en hij speelt maar liefst 10 uur ongestoord muziek af!
De IPX7-beoordeling betekent dat de oordopjes waterdicht zijn bij onderdompeling in water op een diepte van één meter, gedurende 30 minuten. IPX7 is de hoogste waterbestendigheid in de categorie van draadloze oordopjes.
JBL is een zwaargewicht als het gaat om draadloze sportoordopjes en de JBL Reflect Flow is een langverwachte nieuwkomer op deze kleine maar opbloeiende markt voor true wireless oordopjes voor sporters.
Stop ze in de bijgeleverde oplaaddoos en deze in-ears gaan van leeg naar volledig opgeladen in twee uur. De oplaadhoes zelf is enigszins teleurstellend, aangezien hij vrij groot en zwaar is om mee rond te lopen.
Je krijgt er in totaal drie sets van afzonderlijke dopjes bij. Door de tip of basisomhulsel, of beide, te verkleinen of te vergroten, bereik je een veilige en sportwaardige pasvorm.
Met de juiste spanning in je oor, geven ze geen krimp tijdens het hardlopen.
De Bluetooth-verbinding is ook gemakkelijk tot stand te brengen en is betrouwbaar. Hij is zeer eenvoudig in gebruik. Door kort op de linkerknop te drukken, ga je naar een iets stiller geluid (Ambient Aware) of zelfs naar een weergave met een zeer laag volume (TalkThru).
Handig als je iemand tegenkomt onderweg: dan laat je je oordopjes gewoon in je oren zitten terwijl je een praatje maakt. 🙋🏻♀️
Deze oordopjes bieden een goede geluidskwaliteit, met heldere details en een aangename mate van precisie. Over het geheel genomen leveren de JBL Reflect Flow oordopjes indrukwekkende prestaties voor het geld, vooral als je een bassy geluid wilt in de fitness zonder te moeten grijpen naar een over-ear koptelefoon.
Wat we goed vinden:
- Helder en gedetailleerd geluid
- Sterke en diepe bas
- Indrukwekkende levensduur van de batterij
- Hoogste waterbestendigheid die er bestaat bij draadloze oordopjes
Wat we minder goed vinden:
- Oplaaddoos is vrij zwaar en groot
#4 Sennheiser CX Sport
De beste sportoordopjes met ingebouwde microfoon
Waterdichtheid: IPX4
Ingebouwde microfoon: Ja
Batterijlevensduur: 6 u
Frequentiebereik: 17 - 21.000 Hz
Bluetooth: Ja
Draagwijze: In-ear
Niets schreeuwt sportiever dan een vleugje neon.
Maar de Sennheiser CX Sports zijn meer dan een paar flitsende groene accenten. Ze zijn een vrolijk, oerdegelijk paar sportoordopjes. Vergeleken met standaard Bluetooth oordopjes, hebben de Sennheisers een paar extra accenten die ze tot de sportieve status verheffen.
Allereerst heb je ruime keuze uit verschillende rubberen dopjes die helpen de oordopjes vast te zetten in je oor. Want, zoals met elk paar oordopjes, is pasvorm cruciaal!
Dan is er het spat- en zweetbestendig ontwerp dat het leven verlengt van oordopjes die rond rammelen op de bodem van je sportzak.
De geluidsisolatie is goed, waardoor je ongestoord naar je muziek luistert zonder enige interferentie van buitenaf. Het enige nadeel is dat je je meer bewust moet zijn van je omgeving tijdens het hardlopen bijvoorbeeld.
De Sennheiser-oordopjes volgen de traditionele draadloze configuratie van linker- en rechteroorstukjes die met elkaar verbonden zijn door een kort snoer. Alle functies, met inbegrip van de microfoon, zijn ingebouwd in een rechthoekige doos die geïntegreerd zit in de kabel.
Met de afstandsbediening in de kabel, bedien je je muziek door op de middelste knop te drukken.
De volumeknopjes zitten er net naast. Ook beantwoord je een inkomend gesprek dankzij de ingebouwde microfoon.
Naast ondersteuning van aptX Bluetooth, omarmen de CX Sports ook aptX Low Latency (LL). aptX Low Latency-audio levert geluid synchroon met wat er op je scherm gebeurt, zodat je optimaal geniet van de draadloze ervaring.
aptX is een bewezen technologie die audio comprimeert en decomprimeert als het van een bronapparaat, zoals een telefoon, naar een ontvangend apparaat, zoals draadloze oordopjes.
De connectie komt via Bluetooth tot stand, zonder de kwaliteit van het geluid aan te tasten. Dit zorgt ervoor dat je het maximale uit je audio haalt.
Het vermindert de vertraging en verbetert de snelheid van de audio-overdracht, wat leidt tot hoge kwaliteit en gesynchroniseerd geluid. Deze draadloze sportoordopjes leveren hierbij een vloeiende maar gedetailleerde kwaliteit die een prachtige nadruk legt op elke songtekst. Ondanks (of dankzij) de kracht van de basfrequenties, klinken de middentonen wat minder door.
De batterij blijft een respectabele zes uur in leven en de Sports hebben ongeveer anderhalf uur nodig om volledig op te laden. Zelfs een snelle oplading van tien minuten via micro-USB, blaast ze weer een uur leven in!
Kortom, de CX Sports zijn een stevig en aantrekkelijk paar Bluetooth-oordopjes. Ze zijn goede all-rounders en een aanwinst in je sporttas en perfect voor tijdens het hardlopen!
Wat we goed vinden:
- Ruime keuze uit verschillende rubberen dopjes
- aptX Low Latency en Bluetooth ondersteuning
- Ingebouwde microfoon aanwezig
Wat we minder goed vinden:
- Niet de goedkoopste optie
- Middentonen klinken iets minder rijk
#5 Bowers & Wilkins PI3
Beste sportoordopjes voor ultieme muzikale kwaliteit
Waterdichtheid: Obekend
Ingebouwde microfoon: Ja
Batterijlevensduur: 8 u
Frequentiebereik: 10 - 30.000 Hz
Bluetooth: Ja
Draagwijze: In-ear
B&W richt zich hier niet op de budgetmarkt voor in-ear oordopjes, en dit weerspiegelt zich in het ontwerp en de afwerking van de PI3's.
Ze maken gebruik van de Dual Driver-technologie van Bowers & Wilkins, waarbij de ene driver zorgt voor de hoge en middentonen en de andere voor de lage tonen.
Elke driver heeft zijn eigen aparte, speciale versterker. Dit zorgt voor aantrekkelijke, zij het ietwat lompe oordopjes. B&W heeft gekozen voor een nekband ontwerp voor de PI3s, in plaats van de true wireless-piste op te gaan.
Het snoer is gemaakt van gecoat siliconen en rubber dat zacht en soepel is en zeer aangenaam aanvoelt. Het is ook flexibel, waardoor het gemakkelijker onder jassen en kleding past, en minder snel blijft haken.
De PI3's hebben helaas geen bekende IP-classificatie. B&W beweert wel dat ze bestand zijn tegen lichte regen, spatten en zweet, maar hoe goed dat opgaat in het wisselvallige weer in de Benelux...
Deze B&W's krijg je met drie verschillende maten oordopjes in de doos, wat een beetje schaars is voor de prijs en het moeilijker maakt om de perfecte afdichting te vinden.
De nekband heeft een in-line batterij en aan/uit-knop aan de linkerkant, met de bedieningsknoppen en microfoon aan de rechterkant.
Op de batterij vind je een micro-USB-poort en een indicator die je de oplaadstatus van de oordopjes aangeeft via een combinatie van vaste en knipperende lichtsignalen.
De in-line-bediening is prettig in gebruik met knoppen van behoorlijke afmetingen, waaronder een grote knop met textuur voor de hoofdfuncties (afspelen/pauzeren en nummers overslaan).
Het is een standaard dubbele druk om vooruit te gaan en een driedubbele druk om achteruit te gaan. De batterij gaat acht uur mee, wat goed is voor deze klasse. Als je de batterij 15 minuten snel oplaadt, hebt je twee uur speelplezier, wat handig is in geval van nood.
De lage frequenties klinken goed door en het geluid is over het algemeen zeer diep en strak. Ze halen veel detail en emotie uit je muziek, waardoor het moeilijk is om geen bewondering te hebben voor de controle en het evenwicht dat deze in-ears brengen in elk muziekgenre dat ze tegenkomen!
Wat we goed vinden:
- Dual Driver-technologie van Bowers & Wilkins
- Lange levensduur van de batterij
- Ze halen veel detail en emotie uit je muziek
Wat we minder goed vinden:
- Geen bekende IP-classificatie
- Gebrek aan verschillende maten bijgeleverde oordopjes
Koopgids
Sporten was nog nooit zo leuk met een paar sportoordopjes in je oren. Voordat je overhaast een paar aanschaft, is het natuurlijk belangrijk om met bepaalde aspecten rekening te houden. Hieronder vind je de voornaamste begrippen die je op weg helpen naar de beste keuze!
Drivers
De driver is belangrijkste onderdeel van draadloze sportoordopjes, omdat hij elektrische signalen omzet in geluid. Eenvoudig gezegd: de driver creëert het geluid dat je hoort. De driver units van oordopjes zijn als het ware kleine luidsprekers in je oor. 🔊
Sommige oordopjes hebben maar één audio driver om het frequentiebereik te regelen. Hoewel een enkele driver geluid tussen 20 en 20.000 Hz voortbrengt, heeft dit zijn beperkingen. Als de oordopjes meer dan één driver hebben, concentreert elke driver zich op een bepaald bereik.
Zo komen we uit bij de dubbele drivers, of dual driver-technologie, van onder andere Bowers & Wilkins. De ene driver zorgt voor de hoge en middentonen, terwijl de andere de lage tonen voor zijn rekening neemt. Elke driver heeft zijn eigen aparte, speciale versterker.
Frequentiebereik
Dit is de specificatie die het bereik aangeeft van het geluid dat het product voortbrengt, gemeten in Hertz (Hz). Het frequentiebereik dat wij als mens horen, ligt tussen 20 en 20.000 Hz. Dit bereik is ook waar de meeste producenten op mikken.
In-ear draagwijze
In-ear oordopjes steek je als het ware letterlijk in je gehoorgang. Hierdoor hoor je minder van je omgeving en is de bas duidelijk hoorbaar.
Tijdens het sporten zijn in-ears het beste, aangezien ze goed aansluiten op je gehoorgang en niet meer bewegen als je ze eenmaal goed in hebt.
De beste manier om oordopjes in te doen, is echter om het snoer (indien aanwezig) van achter je oor naar beneden te lussen, zodat een deel van het snoer over je oor zit. Pak je oorlel vast en trek hem naar achteren om je gehoorgang wat wijder te maken. Als ze er eenmaal in zitten, schud je je hoofd en spring je op en neer om te kijken of ze blijven zitten.
Draadloos of true wireless
Let je echt op de strengste betekenissen van de woorden, dan is het belangrijkste onderscheid is dat bij true wireless oordopjes een kabel of connector tussen de oortjes volledig ontbreekt.
De beste draadloze sportoordopjes sluit je nog steeds op één of andere manier aan (over het hoofd, zoals Bose, of achter in de nek), maar hebben geen toegang meer nodig tot een telefoonaansluiting. Het ontbreken van draden leidt tot een beter bewegingsbereik en verbeterde connectiviteit met een verscheidenheid aan apparaten.
Oordopjes met een nekband hebben meestal grotere batterijen aan boord, wat een langere levensduur van de batterij oplevert. De meeste true wireless oordopjes bieden een iets kortere batterijlevensduur, maar je krijgt ze met een draagbaar etui, dat ook dienst doet als oplaadstation.
Let wel: dit onderscheid heeft een redelijk semantische foto's. Zo vind je in online webshops onder "draadloze oordopjes" beide omschreven vormen. Zelfs wij hebben hier artikelen geschreven over "draadloze oordopjes" zonder enige aanwezige kabels.
NFC of Bluetooth
Draadloze oordopjes werken door verbinding te maken met het apparaat dat je wilt gebruiken. Oordopjes met Bluetooth-technologie hebben een kleine computerchip in zich, die de Bluetooth-radio bevat, en software die de verbinding tussen je apparaten mogelijk maakt.
NFC staat voor "Near-Field Communication". NFC maakt Bluetooth verbindingen zo gemakkelijk als een kabel inpluggen. De werking kan niet eenvoudiger.
Je schakelt je oordopjes in, ontgrendelt je mobiele apparaat en schakelt zowel Bluetooth als NFC in. Vervolgens tik je de apparaten tegen elkaar en je bent klaar. Je hebt nu een veilige Bluetooth-verbinding tussen beide tot stand gebracht.
NFC heeft veel minder stroom nodig, maar een groot nadeel is dat een NFC-transmissie langzamer is dan Bluetooth.
Geluidsisolatie
De meeste draadloze oortjes bieden een geweldige geluidsisolatie, omdat ze je gehoorgangen fysiek blokkeren. Wil je echter muziek luisteren en je volledig afsluiten van de wereld? Ga dan voor oortjes met de ANC-functie, wat staat voor active noise cancelling.
Deze technologie werkt door microfoons te gebruiken om laagfrequent geluid op te vangen en te neutraliseren voordat het je oor bereikt. De oortjes genereren een geluid dat 180 graden is omgekeerd ten opzichte van het ongewenste geluid, waardoor de twee geluiden elkaar opheffen.
Terwijl je vroeger grote over-ears nodig had om goede noise cancelling te krijgen, zijn er nu ook draadloze sportoordopjes met indrukwekkende ruisonderdrukking op de markt.
De beste sportoordopjes
Productsoort | Beste voor | Beoordeling | Productpagina |
---|---|---|---|
Bose SoundSport Wireless | Allround | 9,6 | Bekijk hem hier |
Sony WF-XB700 | Prijs-kwaliteit | 8,9 | Bekijk hem hier |
JBL Reflect Flow | Waterbestendigheid | 8,5 | Bekijk hem hier |
Sennheiser CX Sport | Handsfree bellen | 8,3 | Bekijk hem hier |
Bowers & Wilkins PI3 | Muzikale kwaliteit | 8,0 | Bekijk hem hier |
Veelgestelde vragen
Gewone oordopjes rusten op de concha (de opening buiten de gehoorgang), terwijl je in-ear oordopjes in je gehoorgang plaatst. Hoewel dit misschien een klein detail lijkt, zijn in-ears beter voor comfort (zeker tijdens het sporten!), duurzaamheid en geluidskwaliteit.
De beste manier om oordopjes in te doen, is om het snoer (indien aanwezig) van achter je oor naar beneden te lussen, zodat een deel van het snoer over je oor zit.
Nog een handig trucje: pak je oorlel vast en trek hem naar achteren om de gehoorgang wat wijder te maken. Als ze er eenmaal in zitten, schud je je hoofd en spring je op en neer om te kijken of ze blijven zitten.
Oordopjes zijn over het algemeen minder duur dan een koptelefoon, veel lichter en veel minder omvangrijk. Omdat oordopjes alleen in je gehoorgang zitten, hebben ze geen invloed op je kapsel, of het dragen van een bril en oorbellen. Oordopjes leveren meestal wel een inferieure geluidskwaliteit, vooral als het gaat om lage tonen.
Conclusie
De beste draadloze sportoordopjes zijn een geweldige aanschaf voor iedereen met een actieve levensstijl. De beste zijn licht, comfortabel en sluiten nauw aan in je oor, zoals de Bose SoundSport Wireless.
Daarbovenop klinken ze ook nog eens goed. Lees nog eens de koopgids hierboven door, voor je je waagt aan een goed stel sportoordopjes. Sportplezier gegarandeerd!
Zit je nog met een vraag of wil je een ervaring kwijt? Dat kan hieronder. Bedankt voor het lezen!