Beste Over-Ear Koptelefoon: Ultiem Comfort en Geluid

Author Avatar

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

10 min. leestijd

Beste Over-Ear Koptelefoon: Ultiem Comfort en Geluid

De beste koptelefoon maakt je weer helemaal verliefd op muziek. Ze geven een nieuw gevoel aan al je favoriete oude platen en maken een podcast nóg leuker om naar te luisteren! Een koptelefoon is een briljante aanschaf om een stap vooruit te zetten in luisterkwaliteit.

De beste over-ear koptelefoon vinden die ook nog eens bij je stijl en luistergewoonten past, is echter niet eenvoudig – vooral omdat er zoveel verschillende modellen zijn om uit te kiezen. Ik help je op weg door deze top vijf aan je voor te schotelen! 🎧

#1 Sony WH-1000XM4
Dé beste koptelefoon van 2024

Onze score: 9,3

Aanzicht van de Sony Wh 1000xm4 in het zwart

Dit nieuwe model van Sony is comfortabel als altijd, waardoor hij perfect is voor lange videogesprekken of het beluisteren van podcasts. De klank die je krijgt is zuiver en rustig, vooral bij lagere frequenties.

Zijn uitstekende audioprestaties, toonaangevende ruisonderdrukking en comfortabel ontwerp maakt van deze koptelefoon een echte koploper op de markt die moeilijk te verslaan is!

Akoestisch ontwerp: Afgesloten
Gewicht: 245 g
Lengte kabel: 1,20 m

Frequentierespons: 4 - 40000 Hz
Batterijduur: 30 uur
Impedantie: 47 ohm

#2 Bowers & Wilkins PX7
Beste koop koptelefoon van 2024

Onze score: 9,1

Aanzicht van de Bowers & Wilkins Px7 koptelefoon in het zwart

Uitstekend geluid, effectieve ruisonderdrukking, lange levensduur van de batterij, toekomstbestendige connectiviteit en comfortabel om te dragen. Dat is de Bowers & Wilkins PX7 in een notendop!

 

Akoestisch ontwerp: Afgesloten
Gewicht: 310 g
Lengte kabel: 1,20 m

Frequentierespons: 10 - 30000 Hz
Batterijduur: 30 uur
Impedantie: 20 ohm

De 5 beste koptelefoons in een oogopslag

  1. Sony WH-1000XM4 - Beste over-ear koptelefoon voor ruisonderdrukking
  2. Bowers & Wilkins PX7 - Beste draadloze over-ear koptelefoon
  3. Bose 700 - Beste over-ear koptelefoon voor iOS gebruikers
  4. Beyerdynamic DT 1990 Pro - Beste over-ear koptelefoon voor professioneel gebruik
  5. JBL Tune 750BTNC - Beste over-ear koptelefoon voor een kleiner budget

Wat is een over-earkoptelefoon?

Het antwoord is vrij voor de hand liggend: over-earkoptelefoons hebben grote oorkussens die rondom je hele oor passen. Omdat ze de grootste drivers hebben, kunnen over-ear-koptelefoons meestal het breedste frequentiebereik reproduceren, van zijdezachte hoge tonen tot strakke, diepe bastonen. 🎸

Wat zijn drivers?

Drivers zijn de onderdelen van je koptelefoon (en speakers) die elektrische signalen omzetten in geluid.

Over-earkoptelefoons zijn zeer comfortabel en je hebt gegarandeerd geen last van pijnlijke oren. Door de oversized oorkussens komt er geen druk op je oren. Vanuit het oogpunt van geluid en comfort zijn de allerbeste koptelefoons ter wereld over-ear koptelefoons!

De beste koptelefoon, gedetailleerd.


Akoestisch ontwerp: Afgesloten
Gewicht: 245 g
Lengte kabel: 1,20 m
Frequentierespons: 4 - 40000 Hz
Batterijduur: 30 uur
Impedantie: 47 ohm

De Sony WH-1000XM4 levert een uitstekende ruisonderdrukking en verrassende geluidskwaliteit, allemaal in een lichtgewicht, comfortabel ontwerp.

Vooraanzicht van de Sony Wh 1000xm4  koptelefoon

Hoewel ze er niet significant anders uitziet dan voorganger Sony WH-1000XM3, helpen een aantal nieuwe functies – waaronder multipoint pairing, DSEE Extreme upscaling en auto-play/pause via sensoren – dit model om de titel van beste hoofdtelefoon op te eisen.

Multipoint pairing maakt het mogelijk om met twee Bluetooth-apparaten tegelijk verbonden te zijn. De DSEE HX-software van Sony tilt daarbij je bestaande geluidsbron (die verlieslatende MP3's of AAC's) naar een geluidskwaliteit die de hoge resolutie benadert.

Dit betekent dat de technologie meer leven in je muziek brengt door gecomprimeerde bestanden op te waarderen in kwaliteit.

De Sony WH-1000XM4 is met elke mogelijke maatstaf een fantastische draadloze koptelefoon met ruisonderdrukking. Wanneer je je echt moet concentreren, is een onberispelijke ruisonderdrukkingsfunctie een ware droom!

Hoe werkt ruisonderdrukking?

De technologie, die bekend staat als actieve ruisonderdrukking of active noise-cancelling (ANC), werkt door microfoons te gebruiken om laagfrequent geluid op te vangen en te neutraliseren voordat deze het oor bereikt.

De headset genereert een geluid dat 180 graden is omgekeerd ten opzichte van het ongewenste geluid, waardoor de twee geluiden elkaar opheffen.

Bovenop de hierboven vermelde aanpassingen, ondersteunt de Sony WH-1000XM4 Sony's 360 Reality Audio-formaat dat ruimtelijke audio op stereokoptelefoons mogelijk maakt. Ook ondersteunt de LDAC een bitsnelheid tot 990 kbps. In simpelere woorden: dit maakt de overdracht van geluid van hoge kwaliteit mogelijk.

Het enige spijtige aan deze koptelefoon is dat hij aptX of aptX HD niet ondersteunt. AptX HD is een audiocodec die de overdracht van 24-bit audiobestanden via Bluetooth ondersteunt en de signaal-ruisverhouding verlaagt, wat resulteert in minder vervorming.

Wat we goed vinden:

  • Ultieme ruisonderdrukking
  • DSEE HX-software tilt je audiokwaliteit tot een hogerniveau
  • Dit model ondersteunt multipoint pairing

Wat we minder goed vinden:

  • Geen ondersteuning meer is voor aptX of aptX HD

Akoestisch ontwerp: Afgesloten
Gewicht: 310 g
Lengte kabel: 1,20 m
Frequentierespons: 10 - 30000 Hz
Batterijduur: 30 uur
Impedantie: 20 ohm

De PX7 is het nieuwste paradepaardje van de chique Britse fabrikant Bowers & Wilkins. Deze ruisonderdrukkende koptelefoon blinkt echt uit op het gebied van geluid.

B&W maken al lang uitstekende koptelefoons. De eerste hoofdtelefoons met ruisonderdrukking zagen er goed uit en klonken goed, maar zaten niet comfortabel. 

Zijaanzicht van de Bowers & Wilkins Px7 koptelefoon in grijs

De opnieuw ontworpen oorschelpen van de PX7 lossen dat probleem op en bieden tegelijkertijd ruisonderdrukking en een voortreffelijk geluid. De linker oorschelp heeft een multifunctionele knop voor de ruisonderdrukking.

De rechter oorschelp heeft een usb-c-oplaadpoort, een 3,5 mm analoge aansluiting, drie knoppen voor afspelen, nummers overslaan en volume, plus een schuifschakelaar om de hoofdtelefoon aan of uit te zetten en koppelen te activeren.

Man danst op zijn muziek en heeft een Bowers & Wilkins PX7 koptelefoon op zijn hoofd

De oorschelpen hebben ook aanwezigheidssensoren voor auto-play/pause. Als je je koptelefoon optilt of afzet, pauzeert de muziek en hervat weer wanneer je de koptelefoon terugplaatst.

De PX7 blijft goed op je hoofd zitten en gaat lang mee tussen oplaadbeurten. Dit model is klaar voor de toekomst dankzij ondersteuning voor de allernieuwste Bluetooth-standaarden en codecs.

Je kan zowel usb-c-audio als een traditionele 3,5 mm analoge koptelefoonkabel gebruiken bij dit model. Hoe je de PX7 ook wilt aansluiten op je apparaten, ze hebben het voor je geregeld!

Toch is deze koptelefoon niet helemaal perfect. De oorschelpen klappen niet in elkaar en zijn vrij zwaar en groot. Op de fiets kun je last ondervinden van windruis en als de batterij leeg is, werkt deze koptelefoon helemaal niet, zelfs niet via de kabel. 🙁

Wat we goed vinden:

  • Auto-play/pause met behulp van een ingebouwde sensor
  • Allernieuwste Bluetooth-standaarden
  • Heel comfortabel en subliem geluid

Wat we minder goed vinden:

  • Oorschelpen klappen niet in
  • Op de fiets kan je last hebben van windruis

Akoestisch ontwerp: Afgesloten
Gewicht: 250 g
Lengte kabel: N.v.t.
Frequentierespons: 4 - 40000 Hz
Batterijduur: 20 uur
Impedantie: 60 ohm

Dezelfde Bose-magie, elegant design, met betere bediening, betere belmogelijkheden en aanpasbare ruisonderdrukking!

De nieuwe Bose 700 koptelefoon met ruisonderdrukking probeert de nieuwe gouden standaard te worden, met een nieuw ontwerp, nieuwe technologie en een verschuiving van de focus.

Zijaanzicht van de Bose 700 koptelefoon zwart

Er is een knop op de linker oorschelp, waarmee je het ruisonderdrukkingsniveau regelt. Je kunt nu kiezen uit elf niveaus van maximale ruisonderdrukking tot volledig open.

Tik tweemaal op het Bose-logo op de rechteroorschelp om te pauzeren of af te spelen. Veeg vooruit of achteruit om een nummer over te slaan, en omhoog of omlaag om het volume te regelen. In zeven volledige veegbewegingen ben je van een minimum- naar maximumvolume.

De connectiviteit met telefoons en tablets, zowel Android als iOS, is ijzersterk. Deze Bose 700 ondersteunt Bluetooth 5, maar alleen de SBC- en AAC-audiocodecs.

Dat is prima voor Apple-gebruikers, omdat AAC de hoogste kwaliteit is die een iPhone of iPad aankan, maar Android of Windows pc-gebruikers die op zoek zijn naar meer geavanceerde formaten zoals Qualcomm's aptX serie of Sony's LDAC, moeten elders zoeken.

Deze koptelefoon laat multipoint pairing toe. Je kan dus verbinding maken met twee apparaten tegelijk, wat betekent dat je een video kunt bekijken op een iPad en vervolgens een telefoongesprek kunt voeren op je telefoon of iets dergelijks.

De batterij gaat net geen 20 uur mee tussen oplaadbeurten bij gebruik van Bluetooth en maximale ruisonderdrukking, maar langer bij gebruik via een kabel. Dit is zeker niet toonaangevend in de industrie, gezien de WH-1000XM4 van Sony ongeveer 30 uur meegaat.

Wat we goed vinden:

  • Uitstekende ruisonderdrukking
  • Laat multipoint pairing toe
  • Heel elegant design

Wat we minder goed vinden:

  • Batterijduur kan beter

Akoestisch ontwerp: Open
Gewicht: 370 g
Lengte kabel: 1,2 m of 2,9 m 
Frequentierespons: 5 - 40000 Hz
Batterijduur: Geen actieve componenten, dus geen batterij nodig
Impedantie: 250 ohm

De DT 1990 Pro van Beyerdynamic, een hoofdtelefoon voor opname- en masteringtechnici, is zakelijk qua ontwerp en functie, en behoorlijk duur. 

Deze koptelefoon maakt gebruik van dikke, verwisselbare kabels met high-fidelity aansluitingen en een open ontwerp dat een uitstekend gevoel van ruimte geeft.

Ondanks de stevige constructie zit hij heel comfortabel. De audioprestaties zijn daarnaast uitzonderlijk nauwkeurig. Je krijgt een vlakke respons die de diepe bas in mixen niet negeert, maar overmatig versterken en onderdrukken vermijdt. 

Aanzicht van de Beyerdynamic Dt 1990 Pro koptelefoon in het zwart

De DT 1990 Pro koptelefoon heeft een volumineus ontwerp met enorme, door velours bedekte oorkussens. Hij heeft een matzwart frame met geventileerde buitenpanelen en een zwarte met leder bedekte hoofdband.

Eenvoudig gezegd is het een professionele koptelefoons met een ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Het is niet de meest neutraal klinkende koptelefoon, maar de resolutie en speelsheid maken ze uiterst plezierig om uren naar te luisteren.

Technici die op zoek zijn naar een betrouwbaar instrument om mixen te analyseren zullen niet teleurgesteld zijn, ondanks de hoge prijs. Net als de meeste hoofdtelefoons met open achterkant, is dit echter geen goede optie voor gebruik buitenshuis!

Wat we goed vinden:

  • Biedt uitstekend comfort
  • Audioprestaties zijn uitzonderlijk nauwkeurig

Wat we minder goed vinden:

  • Geen goede optie voor gebruik buitenshuis

Akoestisch ontwerp: Afgesloten
Gewicht: 220 g
Lengte kabel: N.v.t.
Frequentierespons: 20 - 20000 Hz
Batterijduur: 15 - 22 uur
Impedantie: 32 ohm

JBL is een populaire naam in de wereld van koptelefoons en Bluetooth-speakers, en terecht.

Consumenten weten wat ze van het merk kunnen verwachten: een goede geluidskwaliteit voor een goede prijs

De JBL Tune 750BTNC klinkt geweldig, ziet er geweldig uit en zit goed. 

Aanzicht van de Jbl Tune 750bt koptelefoon in het zwart

Deze koptelefoon ondersteunt alleen Bluetooth 4.2 in plaats van de nieuwste Bluetooth 5-standaard. Dat klinkt misschien niet als een groot probleem, maar het betekent dat dit model kortere koppelafstanden biedt dan koptelefoons die Bluetooth 5 ondersteunen, en niet zo slim met de batterij omgaat.

De batterijlevensduur bedraagt ongeveer 15 uur, met een cijfer dat oploopt tot 22 uur als je de ruisonderdrukking uitschakelt (die standaard is ingeschakeld). Daar komt nog bij dat er alleen microUSB-ondersteuning is in plaats van usb-c en dat de koptelefoon twee uur moet opladen.

Dat gezegd zijnde, de JBL Tune 750BTNC biedt wel dezelfde standaard van geluidskwaliteit en ruisonderdrukking van rivalen die een stuk duurder zijn. Het zijn de fijnere details, zoals de levensduur van de batterij, app-ondersteuning, en het ontbreken van adaptieve ruisonderdrukking die de lage prijs verduidelijken.

Wat we goed vinden:

  • Sterke actieve ruisonderdrukking
  • Goede geluidskwaliteit
  • Deze koptelefoon zit comfortabel

Wat we minder goed vinden:

  • Gemiddelde levensduur batterij
  • Geen Bluetooth 5-ondersteuning

Koopgids

Het is duidelijk. Je moet met heel wat zaken rekening houden vooraleer je een over-ear koptelefoon aanschaft. Gelukkig hebben we hieronder alvast de belangrijkste thema's op een rijtje gezet. Scrol er even door en neem deze begrippen mee in je onderzoek! 🔍

Akoestisch ontwerp

Gesloten koptelefoons zijn ontworpen om je in verschillende mate te isoleren van extern omgevingsgeluid. Grote koptelefoons met gesloten achterkant en grotere oorkussens, zoals meestal het gaval is bij over-ear koptelefoons, zorgen doorgaans voor iets meer isolatie. Uit gesloten koptelefoons ontsnapt heel weinig muziek!

Jongetje staat in de natuur te genieten van de muziek met zijn koptelefoon op.

Open koptelefoons zijn ontworpen om audio uit de oorkussens te laten lekken. Ze blokkeren het omgevingsgeluid niet. Toch klinken modellen met open achterkant vaak luchtiger, helderder of ruimtelijker dan hun gesloten tegenhangers. Open koptelefoons zijn handig als je bewust wil blijven van je externe omgeving.

Driver

De driver is een zeer belangrijk onderdeel van je koptelefoon omdat het elektrische signalen omzet in geluid. Eenvoudig gezegd: de driver creëert het geluid dat je hoort. Je kunt de driver-eenheden van een koptelefoon zien als kleine luidsprekers in je oor. Een driver bestaat meestal uit drie onderdelen die samenwerken om geluid te produceren.

  1. De magneet. Deze is verantwoordelijk voor het creëren van een magnetisch veld. De geluidskwaliteit verbetert door de prestaties van de magneet in het magnetische circuit. De magneten van Bluetooth-koptelefoondrivers zijn meestal gemaakt van kobalt of ferriet, maar soms worden zeldzame materialen gebruikt om sterkere magneten te maken.
  2. Spreekspoelen. Telkens wanneer een elektrische stroom door de spreekspoelen gaat, bewegen ze het diafragma om het geluid te genereren dat je hoort. Ze spelen de belangrijke rol van het omzetten van elektrische signalen in geluid.
  3. Het diafragma: Dit trilt meestal om geluidsgolven te produceren. Een diafragma is een omvormer die mechanische trillingen omzet in geluid. Wanneer elektriciteit een membraan doet trillen, slaat het tegen de lucht en creëert het geluidsgolven.

De driver van een koptelefoon heeft meestal de vorm van een schijf. Bovendien verschilt de grootte van de driver, afhankelijk van de vereiste geluidsweergave en het merk. Je moet dit echter niet zo opvatten dat koptelefoons met grote drivers een beter geluid produceren dan die met kleine drivers. Niets is minder waar!

Een driver unit van een koptelefoon heeft een diameter tussen 20 en 50 mm. De grootte bepaalt de luidheid van de koptelefoon. Veel mensen hebben de misvatting dat koptelefoon drivers met een groter formaat automatisch een betere geluidskwaliteit produceren. Dit is niet het geval.

Een grotere koptelefoondriver heeft weliswaar een groter diafragma, maar dit betekent alleen dat de lage tonen misschien iets beter zijn. Koptelefoons met grote drivers hebben echter meestal moeite met het weergeven van hoge frequenties.

Ja, grotere drivers zijn dus in staat een luider geluid te produceren, maar dit betekent niet dat ze een beter geluid leveren. De belangrijkste kenmerken zijn de kwaliteit van de driver-unit en de variatie van de materialen binnenin.

Frequentierespons

Geluid en audio zijn gemaakt van golven binnen een bereik van frequenties. Mensen reageren van nature op het hoorbare bereik van frequenties en koptelefoons zijn ontworpen met hun eigen bereik van frequenties die zij kunnen produceren.

Geluid in beeld op een computerscherm

De frequentierespons van een koptelefoon verwijst naar de frequentie specifieke gevoeligheid van de output. De frequentierespons geeft het bereik aan dat een koptelefoon kan weergeven. Het ideale bereik bestrijkt het hoorbare geluidsgebied van 20 Hz - 20000 Hz.

Luister je veel naar muziek via je computer, en ben je niet tevreden over de kwaliteit? Dan is een goede koptelefoon niet de enige oplossing. Een goede externe geluidskaart verbetert ook de audiokwaliteit. Niet de goedkoopste optie, maar in de meeste gevallen wel de moeite waard.

Batterijduur

Een koptelefoon met een lange batterijlevensduur is een must, vooral als je veel reist. De meeste koptelefoons hebben een extreem lange batterijlevensduur, variërend van 8 uur tot wel 30 uur, afhankelijk van de prijs.

Een paar euro meer betalen voor een langere batterijduur is een lonende investering, omdat je je dan minder zorgen moet maken over het opladen van je apparaat!

Bovendien zijn de meeste koptelefoons tegenwoordig compatibel met fast charging, waardoor de batterij tot 2 uur meegaat met slechts 5 minuten oplaadtijd. Koptelefoons zijn meestal een stuk duurder als ze deze functie hebben, tenzij ze andere functies opofferen om de totale kosten van het product laag te houden.

Actieve ruisonderdrukking

Simpel gezegd is actieve ruisonderdrukking een technologie die bepaalde elementen van het omgevingsgeluid onderdrukt. Het sleutelwoord hier is actief, maar de technologie gaat lawaai niet tegen door het fysiek te blokkeren.

In plaats daarvan luistert het naar het geluid met behulp van microfoons op de koptelefoon, en produceert het zelf een geluidsgolf die het bestaande geluid effectief onderdrukt. Op deze manier wordt het geluid actief en opzettelijk onderdrukt.

Het grootste en meest voor de hand liggende voordeel is de stilte - actieve ruisonderdrukking vermindert het geluid en maakt het gemakkelijker om je te concentreren, te slapen, of gewoon te ontspannen na een lange dag.

Het kan ook heel aangenaam zijn binnen bepaalde scenario's, zoals in het vliegtuig. Je koptelefoon filtert het luide, dreunende gezoem van een vliegtuig, waardoor je gemakkelijker in slaap valt in de anders lawaaierige en onaangename omgeving van een vliegtuigcabine.

Hoewel de voordelen vrij duidelijk zijn, zijn de nadelen minder duidelijk. Een ding is wel bekend: de extra geluidsgolf interfereert met de audio die je op je koptelefoon afspeelt. Dit heeft een nadelig effect op de geluidskwaliteit.

Andere nadelen zijn de hogere kosten van het systeem, omdat er extra componenten nodig zijn. Hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking zijn vaak duurder. Bovendien is er stroom nodig om het systeem te laten werken en moet je koptelefoon opgeladen zijn om de functie te gebruiken. Al deze onderdelen maken de koptelefoon ook groter en omvangrijker.

Waar komt ruisonderdrukking vandaan?

Actieve ruisonderdrukking werd voor het eerst in de praktijk toegepast in de jaren 1950, op basis van patenten van Lawrence Fogel, de uitvinder van deze technologie.

Aanvankelijk uitgevonden en gebruikt voor de luchtvaart, hielp de technologie bij het stiller maken voor piloten van vliegtuigen en helikopters. 

Impedantie

Je hebt je waarschijnlijk tijdens het lezen van dit artikel al afgevraagd wat impedantie betekent en welke invloed het heeft op je luisterervaring.

Impedantie is één van de basisspecificaties die in elke kwaliteitskoptelefoon is opgenomen. Koptelefoons hebben een bepaalde weerstand tegen de elektrische stroom die de versterker uitzend. Dit proces van transmissie en weerstand staat bekend als impedantie.

De impedantie wordt gemeten in ohm, die vaak varieert tussen 8 en 600 ohm, afhankelijk van het model van de Koptelefoon. Een impedantie tussen 20-40 ohm, is voldoende voor gelegenheidsmuziekluisteraars en 64 ohm of meer voor een audiofiel.

Draadloos of niet?

Het debat over koptelefoons met draad en draadloze koptelefoons is nog steeds actueel. Laten we eerlijk zijn: kiezen tussen een bedrade of draadloze hoofdtelefoon is moeilijk. Je keuze hangt volledig af van je levensstijl!

Ben je op zoek naar een koptelefoon die je kunt gebruiken wanneer je muziek streamt achter je computer, of heb je een koptelefoon nodig waarmee je eenvoudig naar muziek luistert tijdens je sportsessie? Vind je snoeren een gedoe?

Dit zijn slechts enkele van de vragen die je je moet stellen, voordat je een koptelefoon aanschaft. Gelukkig zijn we hier om je meer te leren over de voor- en nadelen, zodat je de juiste keuze kunt maken. Laten we eens kijken naar een aantal van de belangrijkste factoren:

  • Audiokwaliteit. Draadloze koptelefoons hebben over het algemeen een inferieure audiokwaliteit in vergelijking met koptelefoons met draad, maar dit is deels afhankelijk van de prijsklasse.
  • Batterijlevensduur. De batterij beperkt de levensduur van draadloze koptelefoons. Deze varieert op basis van de prijsklasse en het model dat je koopt. De batterij van een koptelefoon met kabel heeft geen begrensde gebruiksduur.
  • Draagbaarheid. Zowel bedrade als draadloze koptelefoons zijn draagbaar, maar sommige zijn handiger om mee te reizen dan andere op basis van hun ontwerp (of ze opvouwbaar zijn, een draagtas hebben, enzovoorts).
  • Compatibiliteit. Draadloze en bekabelde koptelefoons zijn beide zeer compatibel. Bedrade koptelefoons werken meestal met elke telefoon of elk apparaat met een 3,5 mm-aansluiting. Draadloze koptelefoons zijn doorgaans compatibel met elk apparaat met Bluetooth-ondersteuning.
  • Prijs. Draadloze koptelefoons zijn normaal gesproken duurder dan koptelefoons met draad.

De beste koptelefoons

ProductsoortBeste voorBeoordelingProductpagina
Sony WH-1000XM4Ruisonderdrukking9,3Bekijk hem hier
Bowers & Wilkins PX7Prijs-kwaliteit9,1Bekijk hem hier
Bose 700iOS-gebruikers8,5Bekijk hem hier
Beyerdynamic DT 1990 ProProfessionals8,3Bekijk hem hier
JBL Tune 750BTNCKleinere budgets7,9Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen over koptelefoons

Welke soorten koptelefoons zijn er?

Er zijn vier verschillende typen: over-ear, on-ear, oordopjes en in-ear. Elk type koptelefoon heeft zijn voor- en nadelen, die van invloed zijn op de mate waarin hij geschikt is voor bepaalde omgevingen en omstandigheden. 

Kun je een kapotte koptelefoon laten maken?

Ga eerst en vooral na of je koptelefoon nog onder de garantie valt. Dan kun je hem (afhankelijk van het probleem) gratis laten herstellen door een vakman. Koptelefoons begeven het om allerlei redenen, van een kapotte oplaadpoort tot gerafelde draden.

Wanneer je een probleem hebt, is je eerste impuls misschien om een nieuwe te kopen, maar een reparatie is meestal mogelijk en een stuk goedkoper!

Wat zijn handige koptelefoon accessoires?

Meestal krijg je bij je koptelefoon een leuk reishoesje en de benodigde kabels. Daarnaast zijn er nog een heleboel handige koptelefoon accessoires op de markt. Zo kun je je laten verleiden door een geschikte powerbank om je batterij onderweg op te laden of een mooie koptelefoonstandaard om je koptelefoon krasvrij te houden!

Conclusie

Een koptelefoon maakt ongetwijfeld je muziek- of geluidservaring een stuk aangenamer, maar een weloverwogen keuze maken is van groot belang om de koop van je leven te doen! 🎯 Je leest hierboven op welke elementen je zoal moet letten, en wat de beste vijf koptelefoons voor iedereens behoeften zijn. Zo help je jezelf al een heel eind op weg!

Bedankt voor het lezen en voel je vrij om al je ervaringen met ons te delen!

Was dit artikel behulpzaam?