Verbreed je Soundscape met de Beste Over-Ear Koptelefoon

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min. leestijd

Verbeter je luisterervaring!

Verbreed je Soundscape met de Beste Over-Ear Koptelefoon

De beste over-ear koptelefoon is een populair gadget. Met een overvloed aan keuzes wordt de beslissing moeilijk, maar geen zorgen. Weg met keuzestress, want de beste exemplaren liggen hier klaar op een presenteerblaadje. Tijd om te kiezen! Bekijk de uitgebreide koopgids en beleef muziek voortaan zoals nooit tevoren! 🎧

Wat zijn de beste over-ear koptelefoons van 2024?

Dit zijn de top 5 beste over-ear koptelefoons op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste over-ear koptelefoons van 2024

1. JBL Tune 770NC Zwart

1. JBL Tune 770NC Zwart

Belangrijke specificaties:

Noise cancelling: Ja
Type klankkast: Gesloten
Maximale batterijduur: 70 uur
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20.000 Hz

De JBL Tune 770NC Zwart is echt iets voor jou als je een muziekliefhebber bent die op zoek is naar een koptelefoon met noise cancelling. Met deze functie kun je ongestoord genieten van je favoriete muziek, zonder last te hebben van storende omgevingsgeluiden zoals verkeer of gesprekken om je heen. Of je nu onderweg bent, in drukke omgevingen of gewoon thuis wilt genieten van je muziek in alle rust, deze koptelefoon is perfect.

Wat deze koptelefoon echt opvallend maakt, is de indrukwekkende batterijduur van maar liefst 70 uur. Je hoeft je dus zelden zorgen te maken dat de koptelefoon leeg raakt, zelfs niet tijdens lange reizen of lange werkdagen. En als de batterij bijna leeg is, hoef je maar 5 minuten op te laden voor 3 extra uur speeltijd. Super handig als je snel wilt opladen voordat je de deur uitgaat of tijdens een korte pauze.

Een ander groot voordeel van de JBL Tune 770NC is de multipoint pairing-functie. Hiermee kun je de koptelefoon tegelijkertijd verbinden met twee apparaten, zoals je laptop en smartphone. Dit is echt handig als je bijvoorbeeld naar muziek wilt luisteren vanaf je laptop en tegelijkertijd telefoongesprekken wilt aannemen met je smartphone. De koptelefoon schakelt automatisch tussen de twee apparaten, zodat je naadloos kunt genieten.

Gebruikers zijn enthousiast over het comfort van de JBL Tune 770NC en de geweldige geluidskwaliteit, vooral de indrukwekkende bas. De bediening is super eenvoudig, hoewel sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de microfoon niet zo goed omgevingsgeluid kan filteren in vergelijking met duurdere opties zoals de AirPods Pro.

Al met al is de JBL Tune 770NC een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare koptelefoon met noise cancelling en handige functies zoals multipoint pairing. Hij zit comfortabel, heeft een lange batterijduur en biedt een geweldige geluidskwaliteit. Hoewel de microfoon misschien niet perfect is, is dit maar een klein nadeel in vergelijking met alle voordelen die deze koptelefoon te bieden heeft. 💪

Voordelen JBL Tune 770NC Zwart
 • Met de noise cancelling functie kun je ongestoord luisteren naar je muziek.
 • De indrukwekkende batterijduur van 70 uur zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van je muziek zonder op te laden.
 • Met de multipoint pairing-functie kun je twee apparaten tegelijkertijd verbinden.
Nadelen JBL Tune 770NC Zwart
 • De microfoon kan omgevingsgeluid niet goed filteren, waardoor je gesprekken mogelijk minder helder zijn.

2. Beste Over-Ear Koptelefoon: JBL Tune 760 NC Zwart

2. Beste Over-Ear Koptelefoon: JBL Tune 760 NC Zwart

Belangrijke specificaties:

Noise cancelling: Ja
Type klankkast: Gesloten
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 50 uur
Minimale frequentie: 20 MHz
Maximale frequentie: 20 Hz

Ik ben de JBL Tune 760 NC, een over-ear koptelefoon die echt uitblinkt in geluidskwaliteit en comfort. Ik zorg ervoor dat je zelfs in de meest lawaaierige omgevingen kunt genieten van je muziek, dankzij mijn actieve noise cancelling functie. Ik demp alle omgevingsgeluiden en ruis, zodat jij je volledig kunt concentreren op je favoriete nummers. 🎧

Het koppelen van mij aan je smartphone is super eenvoudig, en je hoeft je ook geen zorgen te maken over het opnieuw instellen van de verbinding elke keer dat je me gebruikt. Ik onthoud namelijk het laatst verbonden apparaat. En weet je wat echt cool is? Je kunt me zelfs tegelijkertijd verbinden met twee apparaten, zodat je naadloos kunt schakelen tussen bijvoorbeeld je smartphone en laptop.

Een specialist heeft me helemaal doorgelicht en benadrukt dat ik een versterkt basgeluid heb. Mijn bas is stevig en nadrukkelijk aanwezig, waardoor je echt kunt genieten van die diepe beats. Maar maak je geen zorgen, mijn middelhoge tonen zijn ook perfect in balans, zodat er geen instrumenten of vocalen worden benadrukt. En hoewel ik geen equalizer heb om het geluid aan te passen, zijn mijn fabrieksinstellingen over het algemeen gewoon goed.

Wat betreft mijn batterijduur, die is echt geweldig! Je kunt me tot wel 35 uur lang gebruiken zonder op te laden. Dat is perfect voor lange luistersessies. En als je haast hebt, kun je me in slechts 5 minuten opladen en krijg je nog eens 2 uur extra gebruikstijd. Geen gedoe met batterijen die snel leeglopen dus. Bovendien ben ik ook nog eens licht en opvouwbaar, dus je kunt me gemakkelijk meenemen tijdens al je avonturen onderweg.️

Oh, en nog iets heel handigs: ik kan verbinding maken met twee Bluetooth-apparaten tegelijk. Dus terwijl je een video op je tablet bekijkt, hoef je geen telefoongesprek te missen. En als je handsfree wilt bellen of je stemassistent wilt gebruiken, kan ik dat ook gewoon voor je regelen.

De gebruikers zijn echt tevreden met mij, hoor! Ze vinden mijn batterijduur fantastisch, omdat ze me zo lang kunnen gebruiken zonder op te laden. Mijn noise cancelling functie werkt ook echt goed, hoewel sommige gebruikers opmerken dat de muziek naar buiten toe iets minder wordt gedempt. Dus als je de muziek te hard zet, kunnen anderen meeluisteren. Maar over het algemeen zijn de meeste mensen echt blij met mijn geluidskwaliteit. Sommigen vinden mijn bas misschien iets minder krachtig, maar hey, smaken verschillen toch? Mijn draagcomfort en design worden echter vaak als positieve punten genoemd.

Dus al met al ben ik gewoon een geweldige koptelefoon. Ik bied een fantastische geluidskwaliteit, actieve noise cancelling en een batterijduur waar je U tegen zegt. Oké, ik heb misschien een paar kleine minpuntjes, zoals de beperkte demping van geluid naar buiten toe en het ontbreken van een beschermhoes. Maar geloof me, ik ben echt het geld waard. Dus als je op zoek bent naar een koptelefoon met een versterkt basgeluid en ultiem draagcomfort, dan moet je zeker eens naar mij, de JBL Tune 760 NC, kijken. Je zult er geen spijt van krijgen!

Voordelen JBL Tune 760 NC Zwart
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Actieve noise cancelling functie
 • Lange batterijduur
Nadelen JBL Tune 760 NC Zwart
 • Beperkte demping van geluid naar buiten toe
 • Bass kan tegenvallen
 • Geen beschermhoes inbegrepen

3. Sony WH-CH720N Zwart

3. Sony WH-CH720N Zwart

Belangrijke specificaties:

Noise cancelling: Ja
Type klankkast: Gesloten
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 50 uur
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz

Ik ben dol op de Sony WH-CH720N Zwart, een draadloze on-ear koptelefoon die echt opvalt door zijn geavanceerde noise cancelling (NC) technologie. Met de V1-chip, dezelfde als die van de Sony WH-1000XM5, biedt deze koptelefoon geweldige geluidsisolatie. De batterij gaat tot wel 35 uur mee, en met slechts 3 minuten opladen kun je weer 1 uur extra van je favoriete muziek genieten. Dankzij multipoint pairing kun je mij tegelijkertijd met twee apparaten verbinden. Met de Sony Headphones Connect app kun je mijn geluidsvoorkeuren aanpassen, de bas versterken en het geluid finetunen. Bovendien zorgt de windruis reductie ervoor dat je zelfs bij winderige omstandigheden helder verstaanbaar blijft. 🎵

Ik bouw voort op het succes van mijn voorganger, de WH-CH710N, en bied verbeterde prestaties en functionaliteiten. Met een batterijduur van 35 uur met NC aan en 50 uur zonder, ben ik ideaal voor langdurig gebruik, terwijl mijn lichte constructie me draagbaar maakt. Mijn NC-technologie, aangedreven door de V1-processor, filtert omgevingsgeluid effectief en kan in 20 stappen aangepast worden via de Sony Headphones Connect app. Dit stelt gebruikers in staat om niet alleen geluid te blokkeren, maar ook omgevingsgeluid selectief door te laten. Bovendien zorgt de DSEE voor een hoogwaardige geluidskwaliteit, terwijl de 360 Reality Audio format-ondersteuning een meeslepende luisterervaring biedt.

Gebruikers zijn positief over mij. Mijn geluidsisolatie en -kwaliteit worden geprezen, evenals mijn comfortabele ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening. Het feit dat ik niet volledig opvouwbaar ben en niet wordt geleverd met een handige opberghoes, wordt echter als een nadeel ervaren. Desalniettemin wordt mijn goede prijs-kwaliteitverhouding benadrukt, samen met mijn lange accuduur en effectieve noise cancelling.

In vergelijking met mijn voorganger, de WH-CH710N, bied ik verbeterde batterijprestaties, geavanceerdere noise cancelling en een verfijnder ontwerp. Ik concurreer met mijn duurdere tegenhangers, waarbij gebruikers aangenaam verrast zijn door mijn vergelijkbare prestaties op het gebied van geluidsisolatie. Hoewel het ontbreken van een opberghoes en de beperkte opvouwbaarheid als nadelen worden genoemd, is de algehele indruk van mij positief. Met mijn geavanceerde functies, comfortabele ontwerp en aantrekkelijke prijs, bied ik een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor liefhebbers van hoogwaardige geluidskwaliteit en effectieve noise cancelling.

Voordelen Sony WH-CH720N Zwart
 • Indrukwekkende geluidsisolatie
Nadelen Sony WH-CH720N Zwart
 • Niet volledig opvouwbaar
 • Geen handige opberghoes

4. JBL Live 660NC Zwart

4. JBL Live 660NC Zwart

Belangrijke specificaties:

Noise cancelling: Ja
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 50 uur
Minimale frequentie: 16 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz

Ik ben dol op de JBL Live 660NC Zwart, een krachtige koptelefoon met geavanceerde functies en geweldig geluid. Met de noise cancelling-technologie kun je je volledig onderdompelen in je muziek of genieten van rust om je heen. Dankzij de krachtige 40 mm drivers geniet je van JBL Signature Sound met een verbeterde bas, waardoor elke track tot leven komt. En met Adaptive Noise Cancelling, Ambient Aware en TalkThru-functionaliteiten heb je de controle over welke geluiden je wilt horen, en kun je zelfs gesprekken voeren zonder de koptelefoon af te hoeven zetten.

Wat echt opvalt is de lange batterijduur. Met noise cancelling ingeschakeld gaat de koptelefoon op een volle lading maar liefst 40 uur mee. En na slechts 10 minuten opladen kun je alweer 4 uur lang genieten van je favoriete muziek. En met een comfortabele pasvorm, handsfree bediening via stemassistenten en een auto-play en pauze functie, is het gebruiksgemak maximaal.

Gebruikers zijn vooral te spreken over de goede basweergave en heldere vocalen. Ook zijn de verschillende noise cancelling standen handig voor verschillende situaties. Er zijn wel wat meldingen van de koptelefoon die in het begin wat zwaar en strak op het hoofd kan aanvoelen, en problemen met geluid bij het gebruik van bepaalde besturingssystemen. Maar over het algemeen biedt de JBL Live 660NC Zwart een uitstekende geluidservaring en geavanceerde functies, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardige draadloze koptelefoon met noise cancelling-mogelijkheden. Een waardevolle metgezel voor dagelijks gebruik, reizen en entertainment.🎧

Voordelen JBL Live 660NC Zwart
 • Uitstekende geluidskwaliteit met krachtige bas en heldere vocalen
 • Lange batterijduur met 40 uur speeltijd en snelle oplaadmogelijkheid
 • Veelzijdige functionaliteiten zoals Adaptive Noise Cancelling, Ambient Aware en TalkThru
Nadelen JBL Live 660NC Zwart
 • Kan in het begin zwaar en strak aanvoelen op het hoofd
 • Mogelijke problemen met geluid bij gebruik van bepaalde besturingssystemen
 • Bediening kan even wennen zijn vanwege kleine knopjes

5. Fresh n Rebel Fresh 'n

5. Fresh n Rebel Fresh 'n

Belangrijke specificaties:

Noise cancelling: Nee
Type klankkast: Gesloten
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 80 uur
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz

Ik ben trots om de Fresh 'n Rebel - Clam 2 Over-ear koptelefoon draadloos in Deep Mauve aan te bieden. Met zijn draadloze Bluetooth-connectiviteit biedt de Clam 2 een naadloze luisterervaring, zonder gedoe met kabels. Het over-ear ontwerp zorgt voor een isolerende pasvorm, en de zachte vegan leren oorkussens zorgen voor langdurig comfort, terwijl ze vocht absorberen.

Een opvallende eigenschap van de Clam 2 is de indrukwekkende speelduur van maar liefst 80 uur. Je kunt dus dagenlang genieten van je favoriete muziek, podcasts of audioboeken zonder je zorgen te hoeven maken over opladen. Zelfs wanneer opladen nodig is, kun je binnen slechts 3 uur de koptelefoon weer volledig opladen. Zelfs een korte oplaadtijd van 15 minuten biedt een speelduur van 8 uur, dus je hoeft nooit lang zonder muziek te zitten.

Het inklapbare en draaibare ontwerp voegt gemak toe, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen in het meegeleverde tasje of comfortabel om je nek kunt dragen wanneer je niet luistert. Bovendien beschikt de koptelefoon over een ingebouwde afstandsbediening en microfoon, waardoor je moeiteloos kunt schakelen tussen je muziek en inkomende oproepen zonder je telefoon te gebruiken.

Met een gewicht van slechts 240 g is de Clam 2 ook licht en draagbaar, ideaal voor dagelijks gebruik, reizen of lange luistersessies. Het feit dat hij wordt geleverd met een audiokabel (3.5 mm) maakt hem veelzijdig, zodat je hem ook kunt gebruiken met apparaten die geen Bluetooth ondersteunen.

De Clam 2 onderscheidt zich door zijn combinatie van stijl, functionaliteit en duurzaamheid. Het diepe mauve kleurenschema voegt een vleugje elegantie toe, terwijl de lange batterijduur en comfortabele pasvorm hem tot een aantrekkelijke keuze maken voor liefhebbers van draadloze koptelefoons. Hoewel er geen gebruikersreviews beschikbaar zijn om specifieke gebruikerservaringen te delen, lijkt de Clam 2 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige draadloze koptelefoon met een lange batterijduur en comfortabele pasvorm.

Voordelen Fresh n Rebel Fresh 'n
 • Indrukwekkende speelduur van 80 uur
Nadelen Fresh n Rebel Fresh 'n
 • Geen gebruikersreviews beschikbaar

Hoe kies je de beste over-ear koptelefoon?

Een over-ear koptelefoon kenmerkt zich door grote oorschelpen die volledig over je oren heen vallen. Hierdoor heb je minder last van omgevingsgeluiden en kun je helemaal opgaan in de muziek (of andere audio). Een bonusvoordeel is het hoge draagcomfort. Waar je op moet letten als je de fijnste koptelefoon wilt bemachtigen, lees je hieronder. 👇

Geluidskwaliteit

Als je op zoek bent naar de beste over-ear koptelefoon, is geluidskwaliteit cruciaal. Zoek naar modellen met een breed frequentiebereik

Het frequentiebereik duidt de minimale en maximale frequentie die een over-ear koptelefoon bereikt. Dit wordt uitgedrukt in Hz (hertz). Hoe groter het frequentiebereik, hoe meer tonen de koptelefoon weergeeft. Een frequentiebereik van 20 Hz - 20.000 Hz is gebruikelijk (en wenselijk) voor over-ear koptelefoons.

Mogelijk kom je geavanceerde modellen met een frequentiebereik van 20 Hz - 40.000 Hz tegen. Ondanks dat tonen boven 20.000 Hz frequenties zijn die je niet waarneemt, is zo'n groot bereik alsnog gunstig voor de geluidskwaliteit.

Ben je iemand die vooral naar muziek luistert terwijl je aan het werk bent op je laptop of computer? Dan is het vaak de moeite waard om te investeren in de beste externe geluidskaart. Deze zorgt voor optimale geluidskwaliteit, waardoor je nog meer geniet van je muziek.

Open of gesloten klankkast

De meeste over-ear koptelefoons hebben een gesloten klankkast. Dit dempt geluiden van buitenaf, zodat je zonder problemen in een drukke omgeving naar de gewenste audio luistert.

Een open klankkast laat geluiden van buiten juist wél door. Daarbovenop is het mogelijk dat anderen horen wat je aan het afspelen bent. Het is daarmee niet de meest ideale koptelefoon om in het openbaar te gebruiken, maar eerder voor een thuis of in een studio.

Door de natuurgetrouwe geluidsweergave van zulke koptelefoons zijn er mensen die een voorkeur geven aan een open klankkast.

Vrouw met over-ear headset op, voor een boekenkast

Impedantie

Over-ear koptelefoons hebben een bepaalde weerstand tegen de elektrische stroom die erdoorheen gaat. Dit noemt men impedantie. Hoe hoog die weerstand is, wordt uitgedrukt in ohm en varieert tussen 8 en 600 ohm.

Een impedantie tussen 20 en 40 ohm is voldoende voor de doorsnee luisteraar. Omschrijf jij jezelf als een audiofiel? Kies dan voor 64 ohm of meer. Een nóg hogere impedantie (>100) is doorgaans alleen noodzakelijk voor professioneel gebruik.

De voordelen van een hogere impedantie zijn dat je profiteert van een nauwkeurige geluidsweergave en minder last hebt van ruis.

Draadloos of niet?

Hoewel de huidige crème de la crème onder de over-ear koptelefoons over het algemeen draadloos is, kleven er nog steeds bepaalde voordelen aan bedrade modellen. Dat je je geen zorgen hoeft te maken over de batterijduur, is voor sommige mensen absoluut een plus. Zeker als je hem toch vooral thuis achter je computer gebruikt.

Daarnaast is het voor bedrade modellen van nature makkelijker om een goede geluidskwaliteit te overleggen. Technologie ontwikkelt zich echter in een rap tempo door, dus dit verschil wordt steeds minder merkbaar. Een goede draadloze koptelefoon, zeker in het hogere prijssegment, laat over het algemeen een heerlijk klinkend geluid horen.

Zet je echter een bedrade koptelefoon tegenover een draadloze koptelefoon in dezelfde prijsklasse, dan delft de draadloze koptelefoon in de meeste gevallen het onderspit.

Noise cancellation

Een over-ear koptelefoon heeft per definitie een hoge mate van passieve noise cancellation (PNC). Het ontwerp omsluit je oren en isoleert je daardoor van omgevingsgeluiden. Dit gaat om een fysieke blokkade en niet om een technologie, zoals wel het geval is bij actieve noise cancellation (ANC).

Een koptelefoon met actieve noise cancellation dempt de geluiden om je heen met een antigeluid. De microfoons in de koptelefoon vangen het omgevingsgeluid op en spelen het omgekeerde geluid (antigeluid) vervolgens af.

Een koptelefoon met ANC is dan ook uitermate geschikt als je je vaak in luidruchtige omgevingen bevindt. Denk aan een druk kantoor of spitsuur in de trein. Je hoort nagenoeg geen omgevingsgeluiden meer en geniet ongestoord van de audio.

Een ander voordeel van het scoren van de beste noise-cancelling koptelefoon: je hoeft het volume van de koptelefoon minder hoog te zetten. Daar worden niet alleen je oren blij van, maar ook je batterij.

Zilveren Sony koptelefoon die aan houten stoel hangt

Batterijduur

Als je voor een draadloze over-ear koptelefoon kiest is een lange batterijduur een groot pluspunt. Je koptelefoon om de haverklap aan het stroominfuus hangen is natuurlijk niet iets waar je blij van wordt.

Zeker als je van plan bent om hem veelvuldig onderweg te gebruiken is dat allesbehalve handig. Iets dieper in de buidel tasten voor een langere batterijduur is de investering dan zeker waard.

De batterijduur van over-ear koptelefoons kan bij budgetmodellen slechts een paar uur zijn, terwijl er in het hogere segment uitschieters zijn van wel 50 uur of zelfs meer. De meeste modellen zitten ergens daartussen.

Houd er rekening mee dat je in de praktijk niet altijd haalt wat de fabrikant voorschrijft. Bepaalde factoren, zoals het gebruik van ANC, zorgen ervoor dat de batterij sneller leegraakt.

Naast een stevige batterijlevensduur is het een pre als de koptelefoon de mogelijkheid tot snelladen aanbiedt. Je hoeft dan slechts vijf minuten op te laden om de koptelefoon weer een uur of langer te kunnen gebruiken.

Connectiviteit

De meeste over-ear koptelefoons werken via Bluetooth. Idealiter gebruiken zowel je koptelefoon als het apparaat waar je hem mee verbindt (smartphone, tablet of laptop) de laatste versie van Bluetooth.

Op moment van updaten van dit artikel is dat Bluetooth 5.3. Deze versie is onder andere sneller, stabieler en energiezuiniger dan voorgaande versies.1Androidplanet (2022). 'Dit moet je weten over Bluetooth: Verschillende versies, fun facts en meer'

NFC staat voor near field communication en is een contactloze communicatiemethode op korte afstand. Als de koptelefoon NFC ondersteunt is het nóg eenvoudiger om verbinding te maken met jouw mobiele apparaat – mits die ook een NFC-chip heeft.

Comfort

Comfort is een sleutelfactor bij het kiezen van een over-ear koptelefoon. Let op de kwaliteit van de oorkussens en de verstelbaarheid van de hoofdband. Een lichtgewicht ontwerp en ademende materialen zijn belangrijk voor langdurig gebruik zonder ongemak.

Lam Seng Fatt vertelt op Quora: 'Sommigen zeggen dat over-ear koptelefoons zwaarder zijn en daardoor oncomfortabeler, maar tegenwoordig kom ik veel lichte over-ear koptelefoons tegen.'

Design

Een koptelefoon is een soort hoofdaccessoire, dus mag hij er best een beetje gelikt uitzien – zeker als je hem vaak in het openbaar draagt. Voor sommige mensen is een koptelefoon onderdeel van hun persoonlijke stijl.

Sommige fabrikanten besteden meer aandacht aan het design en/of bieden een aantal kekke kleurtjes aan. Soms betaal je hier meer voor, terwijl de geluidskwaliteit niet altijd beter is. Dat is een afweging die je moet maken!

Welk merk maakt de beste over-ear koptelefoons?

JBL

JBL heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van uitstekende geluidskwaliteit in een stijlvol jasje. Hun over-ear koptelefoons combineren een krachtige bas met heldere hoge tonen, waardoor een gebalanceerde luisterervaring ontstaat. Wat betreft draagcomfort en duurzaamheid scoren JBL-koptelefoons ook hoog, wat positieve feedback oplevert.

Sony

Sony staat bekend om zijn compromisloze geluidskwaliteit en geavanceerde technologieën zoals ruisonderdrukking, wat resulteert in een meeslepende luisterervaring. Reviewers prijzen vooral de kristalheldere audio en het comfort van Sony's over-ear modellen, waardoor ze ideaal zijn voor zowel muziekliefhebbers.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste over-ear koptelefoon?

De beste over-ear koptelefoon volgens Consumentenbond is de Sennheiser Momentum 4 Wireless. Deze koptelefoon blinkt uit in geluidskwaliteit met een diepe, heldere bas en kristalheldere hoge tonen. De batterijduur is indrukwekkend: tot 60 uur op een enkele lading, wat ideaal is voor langdurig gebruik.

Het comfort is ook topklasse, dankzij de zachte oorkussens en verstelbare hoofdband. Bovendien biedt de actieve ruisonderdrukking een ongestoorde luisterervaring, zelfs in lawaaierige omgevingen. Met deze koptelefoon kies je voor een combinatie van superieure geluidskwaliteit, comfort en duurzaamheid.

Wat is volgens Tweakers de beste over-ear koptelefoon?

De beste over-ear koptelefoon volgens Tweakers is de Sony WH-1000XM4. Deze koptelefoon staat bekend om zijn uitstekende actieve ruisonderdrukking, waardoor je volledig opgaat in je muziek, zelfs in rumoerige omgevingen. Met een batterijduur van 30 uur geniet je dagenlang van muziek zonder op te laden.

De WH-1000XM4 biedt ook een ongeëvenaarde geluidskwaliteit met diepe bassen en heldere hoge tonen, perfect voor elke muziekliefhebber. Bovendien zorgt het comfortabele ontwerp ervoor dat je urenlang kunt luisteren zonder ongemak. 

Wat is volgens TechRadar de beste over-ear koptelefoon?

De beste over-ear koptelefoon volgens TechRadar is de Sony WH-CH720N. Deze koptelefoon valt op door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, ideaal voor wie hoogwaardige audio zoekt zonder een fortuin uit te geven. Met een batterijduur van ongeveer 35 uur biedt hij langdurig luisterplezier, perfect voor dagelijks gebruik.

De WH-CH720N biedt ook effectieve ruisonderdrukking, waardoor je je volledig kunt onderdompelen in je muziek, zelfs in lawaaierige omgevingen. Het comfortabele ontwerp en de intuïtieve bediening maken deze koptelefoon een uitstekende keuze voor zowel muziekliefhebbers als dagelijkse gebruikers. 

Veelgestelde vragen over over-ear koptelefoons van onze lezers

Vragen die jullie hebben ingestuurd komen hier te staan! Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste over-ear koptelefoon

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen