De Beste Smartwatch Voor Dames Is Handig En Stijlvol

Nikki Veerbeek

Geschreven door: Nikki Veerbeek

Het oog wil ook wat.

De Beste Smartwatch Voor Dames Is Handig En Stijlvol

De tijden dat smartwatches niet bepaald uitblonken op het gebied van design liggen achter ons. Niet alleen worden slimme horloges steeds geavanceerder, ze zien er ook stukken beter uit. Sterker nog: de meeste smartwatches voor dames zijn anno 2021 een ware blikvanger.

Maar wat is nu de beste smartwatch dames? Dat is altijd even zoeken. Gelukkig deed ik het zoekwerk voor je en maakte ik een selectie van de 5 beste smartwatches voor dames.

#1 Apple Watch Series 6
Dé beste smartwatch voor dames van 2021

Onze score: 9,5

apple watch series 6 van voren

Als je een iPhone hebt en bereid bent om dieper in de buidel te tasten, dan bestaat er geen twijfel over wat de beste smartwatch is: de Apple Watch Series 6. 

Deze smartwatch heeft niet alleen een prachtig design en een reeks aan handige features, maar werkt bovenal erg vloeiend en snel. 

Diameter: 44 mm
Waterdicht: Ja
Besturingssysteem: WatchOS

Compatibel met: iOS
NFC: Ja
Scherm: Retina

#2 Huawei Watch GT 2
Beste koop smartwatch voor dames

Onze score: 8,9

huawei watch gt 2 van voren

Het vriendelijke prijskaartje van de Huawai Watch GT 2 is het eerste wat opvalt, maar ook de kwaliteit is verrassend goed. Het is dan ook een kanjer op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. 

De smartwatch doet op veel punten nauwelijks onder voor duurdere varianten en overlegt bovendien een batterijduur tot twee weken. 

Diameter: 42 mm
Waterdicht: Ja
Besturingssysteem: Merkgebonden

Compatibel met: Android, iOS
NFC: Nee
Scherm: Amoled 

De 5 beste smartwatches in een oogopslag

 1. Apple Watch Series 6 - Dé beste smartwatch van dit moment.
 2. Huawei Watch GT 2 - Dit slimme horloge scoort hoog qua prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Samsung Galaxy Watch Active2 - Voor Android-gebruikers is dit een uitstekende keuze.
 4. Michael Kors Access Bradshaw Gen 5 - Een smartwatch die de nadruk legt op design.
 5. Garmin Vivoactive 4S - Dit slimme horloge leent zich het best voor sporters.

De geschiedenis van de smartwatch

Al in de jaren tachtig waren er horloges die meer functies hadden dan alleen het bekijken van de tijd. Zo kwam de Data 2000 van Seiko (uit 1983) met een extern toetsenbord waarmee je draadloos met het horloge communiceerde.

Pas in 2013 raakte de smartwatch-markt in een stroomversnelling. Dat jaar markeerde de lancering van onder andere de Samsung Galaxy Gear, Sony SmartWatch 2, Pebble en Qualcomm Toq. In 2014 kwam er een aantal Android Wear-smartwatches op de markt en in 2015 zag de Apple Watch het levenslicht. Sindsdien groeit het aanbod elk jaar enorm.

De beste smartwatches, gedetailleerd.


#1 Apple Watch Series 6
Dé beste smartwatch voor dames van 2021

Diameter: 44 mm
Waterdicht: Ja
Besturingssysteem: WatchOS
Compatibel met: iOS
NFC: Ja
Scherm: Retina

De Apple Watch Series 6 is de beste smartwartch van dit moment. Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan, maar daar krijg je wel een compleet en soepel werkend horloge met tal van handige features voor terug.

Roze Apple Watch Series 6

Dit model is de opvolger van de Watch Series 5. Hoewel er geen schokkende vernieuwingen zijn, blijft deze smartwatch het beste exemplaar op de markt en wint het redelijk gemakkelijk van zijn concurrenten.

De grootste verschillen met zijn voorganger zijn het verbeterde scherm, een snellere chip en een functionaliteit waarmee je de hoeveelheid zuurstof in je bloed meet.

Ik snap dat misschien niet iedereen meteen razend enthousiast wordt van laatstgenoemde feature, maar het is wel handig om je gezondheid mee in de gaten te houden. Op basis van deze gegevens krijg je namelijk inzicht in je conditie en stressniveau.

De zuurstofmeter is een van de vele gezondheidsfeatures op deze smartwatch. Zo is er ook een slaaptracker, leg je je hartritme en hartslag vast en kies je uit een breed scala aan workouts.

De Watch Series 6 komt wederom met een always-on Retina-scherm. Hierdoor is de tijd altijd zichtbaar. Als je je pols omlaag hebt, is het scherm gedimd om batterij te besparen. Prettig aan het scherm is dat je het ook in de felle zon uitstekend ziet. Het is namelijk 2,5 keer zo helder als de Watch Series 5.

De zesde generatie van de Apple Watch wordt aangedreven door een nieuwe S6 dual-core processor. Het is duidelijk merkbaar dat de chip sneller is. Apps openen razendsnel en multitasken is geen enkel probleem.

Met de ingebouwde hoogtemeter zie je altijd op welke hoogte je bent. In tegenstelling tot bij de Watch Series 5, is die nu altijd actief.

Het ontwerp van deze Apple-watch is ook nauwelijks veranderd ten opzichte van de oudere modellen, maar dat was ook zeker niet nodig. Bij Apple weet je altijd zeker dat het met het design wel goed zit.

De smartwatch is in vijf kleuren beschikbaar: blauw, rood, roségoud en space-grijs, zilver. Vind je het lastig om een kleur te kiezen? Gelukkig heb je later altijd nog de keuze om een nieuw bandje te kopen en die met je oude te verwisselen.

Roze Apple Watch Series 6

Kanttekening bij deze smartwatch is dat hij gemaakt is voor bezitters van een iPhone.

De installatie vereist een iPhone en je kunt de smartwatch niet koppelen met een Android-telefoon.

Als je een smartphone met Android hebt, raad ik een andere smartwatch aan. Die bespreek ik straks! 👀

Ook is de batterijduur met 18 uur nog steeds teleurstellend, zeker als je het afzet tegen rest van het aanbod. Met zoveel handige functies, is een langere batterij noodzakelijk.

Wat we goed vinden:

 • Werkt soepel en snel
 • Het always-on Retina-scherm is ontzettend helder
 • Biedt een weelde functies om je lichaamsfuncties in de gaten te houden
 • Heeft een strak, modern design

Wat we minder goed vinden:

 • Mag aardig wat kosten
 • Alleen voor mensen met een iPhone
 • De batterijduur is kort

#2 Huawei Watch GT 2
Beste koop smartwatch voor dames van 2021

Diameter: 42 mm
Waterdicht: Ja
Besturingssysteem: Merkgebonden
Compatibel met: Android, iOS
NFC: Nee
Scherm: Amoled 

Ben je op zoek naar een smartwatch met een iets lager prijskaartje? Dan is de Huawai Watch GT 2 het overwegen waard. 

Roségoud Huawai Watch GT 2

Ik vind dat dit slimme horloge de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Hoewel dit exemplaar een stuk liever voor de portemonnee is, werkt hij erg lekker en overtuigen de features en specificaties.

Zo kan de Apple Watch Series 6 nog een puntje zuigen aan de batterijduur van dit model. De batterij gaat maar liefst tot twee weken (!) mee, afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt. Als je dat tegen de batterijduur van 18 uur van Apple's smartwatch zet, is dat natuurlijk een fantastische prestatie.

De Huawai Watch GT 2 ziet er bovendien erg goed uit en er is meer dan genoeg keuze uit kleuren en materialen. Bij de fraaie lederen en metalen varianten krijg je er een extra kunststof bandje bij, dat je gebruikt om te zwemmen en sporten.

Deze gebruiksvriendelijke smartwatch is heel geschikt om je sportdoelen te behalen en je gezondheid nauwlettend in de gaten te houden. Zo meet dit model je bloeddruk, hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed.

Roségoud Huawai Watch GT 2

Ook spoort dit model slaapproblemen op en geeft het suggesties voor een betere nachtrust. De smartwatch is zelfs in staat om je stressniveau te meten. Helaas werkt dit alleen met een Android-smartphone en niet met een iPhone.

Met de Huawai Watch GT 2 van 42 mm is het niet mogelijk om te bellen, dus dat is een ander minpuntje. Met de 46 mm-variant behoort dit overigens wél tot de mogelijkheden.

Ook jammer: de smartwatch heeft geen NFC-chip. Wil je dus contactloos betalen met je smartwatch, dan zoek je liever je heil in een ander exemplaar.

Wat we goed vinden:

 • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Is zeer geschikt voor sporten en het meten van je gezondheid
 • Heeft een fijn design en veel mogelijkheden tot personalisatie

Wat we minder goed vinden:

 • Niet alle functies werken even goed met iOS
 • Het is niet mogelijk om te bellen met de 42 mm-variant 
 • Heeft geen NFC-chip

#3 Samsung Galaxy Watch Active2
Beste smartwatch voor dames die Android gebruiken 

Diameter: 40 mm
Waterdicht: Ja
Besturingssysteem: Tizen 2.0.
Compatibel met: Android, iOS
NFC: Ja
Scherm: Super amoled 

Heb je een Android-smartphone en wil je een premium smartwatch? Dan raad ik de Samsung Galaxy Watch Active2 aan.

Deze smartwatch is een uitstekend verlengstuk van je Android-telefoon. Hoewel dit exemplaar ook met een iPhone te gebruiken is, werkt een Android (en dan specifiek een Samsung) het allerbest. 

Roségouden smartwatch Samsung Galaxy Watch Active2

Het eerste wat opvalt, is het prachtige Super amoled-scherm: vol met levendige kleuren, helder en ontzettend scherp. De touchrand is heel gebruiksvriendelijk en laat je eenvoudig door het menu scrollen. Net als bij Apple's smartwatch is ook dit een always-on scherm.

Ik word zelf erg blij van het subtiel ogende 40 mm-scherm. Mocht je echter liever iets groters zoeken, dan ligt er ook een 44 mm-variant in de schappen. De aanvankelijke keuze bestaat al uit een aantal leuke kleurtjes, maar er is daarna nog een ruim aanbod aan wisselbandjes.

Onder de motorkap verpakt de smartwatch een Exynos 9110 dual-core chipset. Dit is dezelfde processor als zijn voorganger, de Galaxy Watch. De chip is nog steeds snel genoeg, maar meer dan 4 GB opslagruimte was welkom geweest. Je houdt namelijk niet veel ruimte meer over na het downloaden van het besturingssysteem en de voornaamste apps.

Er zijn genoeg gezondheidsfeatures aanwezig. De hartslag- en bloeddrukmeter geven je bijvoorbeeld een goed inzicht in je gezondheid. Ook is er een stresstracker en houdt de smartwatch je trainingen bij.

Hoewel de meegeleverde applicaties handig zijn, zijn er weinig apps van derde partijen te downloaden. Dat is zeker een gemis en iets wat hopelijk in de toekomst verandert.

Tot slot gaat de batterij van de Samsung Galaxy Watch Active2 één tot twee dagen mee. Dat is niet bijzonder goed, maar ook niet bijzonder slecht.

Wat we goed vinden:

 • Heeft een prachtig Super amoled-scherm met een handige touch-rand
 • Er is een ruim aanbod aan kleuren en bandjes

Wat we minder goed vinden:

 • De batterijduur had langer gemogen
 • Er is weinig ondersteuning voor apps van derden

#4 Michael Kors Access Bradshaw Gen 5 Beste design smartwatch voor dames

Diameter: 44 mm
Waterdicht: Ja
Besturingssysteem: Wear OS
Compatibel met: Android, iOS
NFC: Ja
Scherm: Amoled

Voor designliefhebbers neem ik de Michael Kors Access Bradshaw Gen 5 op in de selectie. Dit is de slimme versie van de analoge Bradshaw, een ware klassieker onder de dameshorloges.

Deze smartwatch lijkt dan misschien ook wel het meest op een 'normaal' horloge. 

Roségouden horloge Michael Kors Access Bradshaw 2

Toegegeven: smaken verschillen. Maar als je van het typische luxeuze Michael Kors-design houdt, dan haal je je hart op bij dit exemplaar. Het traditionele ontwerp wordt vergezeld door een kleurrijk amoled-scherm waar niets op aan te merken valt.

De vraag rijst dan snel of het alleen maar goud is wat er blinkt of dat er ook genoeg handige slimme features op zitten.

Om te beginnen zit het met de basisfuncties wel goed. Naast dat je meldingen van je smartphone op je smartwatch ontvangt (als je telefoon in de buurt is), is het ook mogelijk om te bellen met dit slimme horloge. En met de ingebouwde muziekspeler luister je naar je favoriete deuntjes.

Leuk detail: als je bijvoorbeeld een feestje in de agenda hebt staan, kun je het horloge daarnaar laten aftellen.

Ook zitten er een aantal goede features op het gebied van sporten en gezondheid op. De VO2max-meter meet de maximale zuurstofopname in je bloed. Ook je hartslag en calorieverbranding zijn te meten met deze smartwatch. Jammer is wel dat het horloge niet laat zien in welke hartslagzone je traint.

De batterij van de smartwatch gaat één tot twee dagen mee; hoelang precies hangt af van je gebruikt. Het is prettig dat de smartwatch het einde van de dag zonder problemen haalt, maar een langere batterijduur was geen overbodige luxe geweest.

Er hangt tenslotte een hoog prijskaartje aan dit exemplaar, maar als je verliefd bent op het typische Michael Kors-design, is het de prijs absoluut waard. Ook de features stellen namelijk allesbehalve teleur.

Wat we goed vinden:

 • Heeft een luxueus design en lijkt op een 'normaal' horloge
 • Meet de maximale zuurstofopname in je bloed

Wat we minder goed vinden:

 • Er hangt een hoog prijskaartje aan
 • Batterijduur had langer gemogen

#5 Garmin Vivoactive 4S
Beste smartwatch voor dames die sporten

Diameter: 40 mm
Waterdicht: Ja
Besturingssysteem: Merkgebonden
Compatibel met: Android, iOS
NFC: Ja
Scherm: Lcd

Hoewel het gros van de smartwatches die zich goed leent voor het sporten, zijn er een aantal exemplaren die er op dit gebied uitspringen.

De Garmin Vivoactive 4S is er daar een van. Sterker nog: ik denk dat dit het beste slimme horloge is voor dames die sporten. 

Wit met roségoud smartwatch Garmin Vivoactive 4S

De Vivoactive 4S doet wat een smartwatch moet doen: het stuurt meldingen van je smartphone door, speelt muziek af via onder andere Spotify en Deezer (zonder telefoon!) en laat je zelfs contactloos betalen.

Maar het wordt pas echt interessant als we naar de sportieve functies kijken. Erg leuk zijn de geanimeerde work-outs voor onder andere cardio, yoga en pilates die je via de smartwatch doet. Bovendien zijn er meer dan 20 sportapps.

Daarnaast krijg je een goed inzicht van je gezondheid en sportprestaties. Er is een hartslagmeter en een monitor voor het zuurstof in je bloed. Met de VO2max-meting meet je jouw fitnessleeftijd.

Een ander positief punt is de batterijduur. De batterij gaat namelijk normaal gesproken een week mee. Maar let op: gebruik je de gps, dan gaat de batterij ongeveer zes tot acht uur mee.

Heb je een Huawai-smartphone? Check dan even of die compatibel is met deze smartwatch. Dat is namelijk niet het geval voor alle Huawai-telefoons.

Als ik nog een tekortkoming aan dit horloge moet noemen, is dat het scherm. Die is niet bij alle omstandigheden even helder.

Wat we goed vinden:

 • Zeer geschikt voor het sporten
 • Heeft een lange batterijduur

Wat we minder goed vinden:

 • Niet compatibel met alle Huawai-smartphones
 • Het scherm is niet altijd even helder

Koopgids

Een smartwatch is een mooi én handig accessoire. Het slimme horloge wint al jaren aan populariteit. Het aanbod groeide dan ook flink, waardoor het wellicht lastig kiezen is. Hopelijk helpt deze koopgids je om de beste smartwatch te vinden.

Compatibiliteit

Voordat je naar de features van een smartwatch gaat kijken, is het allereerst van een belang dat die compatibel is met je smartphone. Is dat niet het geval, dan heb je er weinig tot niks aan.

Zo zijn Apple Watches alleen te gebruiken met een iPhone. Zonder is het namelijk niet mogelijk om de installatie te voltooien.

Slimme horloges met Wear OS (Google's besturingssysteem dat voorheen Android Wear heette) werken met veel smartphones, maar niet allemaal. Ga op je telefoon naar g.co/WearCheck om te zien of hij geschikt is.

Tizen is het besturingssysteem van Samsung. Je gebruikt een Samsung-smartwatch het allerliefst met een Samsung-smartphone, maar een andere Android-telefoon voldoet ook zeker. Zelfs iPhones zijn mogelijk, al moet je er dan wel rekening mee houden dat niet alle functies beschikbaar zijn.

Een witte Apple Watch met witte iPhone

Batterijduur

De batterijduur van de smartwatches loopt sterk uiteen. Zo gaat de Apple Watch Series 6 slechts 18 uur mee en de Huawai Watch GT 2 tot wel twee weken. Vind je het vervelend om je slimme horloge regelmatig op te laden, dan is dit een punt om op te letten.

Touchscreen of fysieke knoppen?

Waar sommige smartwatches volledig via een touchscreen te bedienen zijn, werken andere met fysieke knoppen. Voor beide valt iets te zeggen, dus bedenk voordat je aan je zoektocht begint wat jij het prettigst vindt.

Tegenwoordig zijn er ook veel smartwatches die zowel een touchscreen als fysieke knoppen hebben.

Functies voor sporten en gezondheid

De smartwatch is erg geliefd als sportgadget. Als je hem vooral wilt gebruiken om te sporten, check dan vooraf welke functionaliteiten de smartwatch op dit gebied heeft.

Welke mogelijkheden zijn er om je trainingen te registreren en te analyseren? Een ingebouwde gps is handig als je graag buiten sport. Andere mogelijke functies om op te letten zijn een hartslagmeter en een VO2max-meter. Met laatstgenoemde meet je de maximale zuurstofopname. Dit is een goede graadmeter voor je conditie.

Daarnaast hebben sommige smartwatches functies die zich richten op je algehele gezondheid, zoals het meten van je stressniveau en het tracken van je slaap.

Design

Omdat je een smartwatch om je pols draagt, vinden veel mensen (en vooral dames!) het design belangrijk. Over smaak valt niet te twisten, dus dit is een persoonlijke keuze.

Het is een pre als de smartwatch het toelaat om het bandje te verwisselen, zodat je regelmatig afwisselt. Bij de meeste smartwatches is dit het geval. Kijk vooraf altijd even wat het aanbod hierin is. Sommige horloges hebben niet alleen een keuze uit kleuren, maar ook uit materialen.

Smartwatch om pols van vrouw

NFC

Steeds meer smartwatches hebben een NFC-chip, maar niet allemaal. NFC (near-field communication) is noodzakelijk om contactloos te betalen met je smartwatch. Maar let op: jouw bank moet wel aangesloten zijn bij de betaaldienst van jouw smartwatch. Dit controleer je op de website van je bank.

Waterdichtheid

Een smartwatch is waterdicht als het minimaal ATM-certificering 5 of IP-certificering X8 heeft. In dat geval is het mogelijk om ermee te zwemmen en te douchen.

Als een smartwatch spatwaterdicht is, overleeft het waterspetters, maar is het niet verstandig om hem in water onder te dompelen.

Mogelijkheid om te bellen

Het is met veel (maar niet alle) smartwatches mogelijk om te bellen. Je smartphone moet dan meestal wel in de buurt zijn.

Je hebt ook smartwatches met een ingebouwde simkaart, waardoor je niet afhankelijk van bent van je smartphone. Je moet daar een apart abonnement voor afsluiten.

De beste smartwatches

Productsoort Beste voor Beoordeling Productpagina
Apple Watch Series 6  iOS-gebruikers 9,5 Bekijk hem hier
Huawei Watch GT 2 Prijs-kwaliteit 8,9 Bekijk hem hier
Samsung Galaxy Watch Active2 Android-gebruikers 8,7 Bekijk hem hier
Michael Kors Access Bradshaw Gen 5 Designliefhebbers 8,3 Bekijk hem hier
Garmin Vivoactive 4S Sporters 7,9 Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?

Waar een smartwatch een verlengstuk is van je smartphone, dient een sporthorloge vooral voor het bijhouden van trainingen. Soms zijn de verschillen echter miniem. Veel smartwatches zijn namelijk ook voor het sporten te gebruiken en er zijn sporthorloges die je verbindt met je smartphone. 

Kan WhatsApp op een smartwatch? 

Er is geen officiële WhatsApp-app voor smartwatches. Je kunt WhatsApp gelukkig wél gebruiken op een smartwatch. De berichten komen dan via je smartphone binnen of je gebruikt een app van een derde partij, afhankelijk van het besturingssysteem van je smartwatch. 

Wat is de beste smartwatch voor dames? 

Dat hangt af van waar je naar zoekt en welke smartphone je hebt.  De Apple Watch Series 6 is een complete en goed werkende smartwatch, maar wel alleen voor mensen met een iPhone. Voor Android-gebruikers is de Samsung Galaxy Watch Active2 weer een uitstekende optie. En als je puur naar prijs-kwaliteitverhouding kijkt, is de Huawai Watch GT 2 een aanrader. 

Conclusie

Ik hoop dat ik je wegwijs heb kunnen maken in het aanbod voor smartwatches voor dames. Zoals je hebt kunnen lezen, speelt vooral het besturingssysteem van je smartphone een grote rol in welke smartwatch geschikt is.

Ben jij het eens met mijn top 5 of ben je verslingerd aan een andere smartwatch? Laat het ons vooral weten!

Was dit artikel behulpzaam?