De beste deurbel met camera op de markt

Deurbel met camera van Ring

Laatst geüpdatet op:

De postbode komt eindelijk langs met jouw bestelling, je beste vriend of vriendin komt langs of juist die hardnekkige marketingman staat weer eens voor de deur. Je zult voor de een liever de deur open doen voor de ander, niet?


Dat is waar een deurbel met camera jou goed van dienst kan zijn.

Deurbel met camera

De top 3 beste deurbellen met camera's vergelijken

Product

Details

Video Doorbell Pro
Door Ring

Ring Video Pro

Onze #1

 • Dé beste deurbel met camera met een kijkhoek van 160°
 • De Chime (bel) wordt meegeleverd
 • Jaarlijkse bijdrage voor alle functionaliteiten bedraagt €30 per jaar

​Nest Hello
Door Google

Google Nest Hello

Onze #2

 • De deurbel met de beste camera en een kijkhoek van 160°
 • Naast dat hij geweldig functioneert, ziet hij er ook nog eens ontzettend strak uit
 • Ook hier zal een abonnement vanaf €50 per jaar nodig zijn voor een aantal extra opties

Video Doorbell
Door Ring

Ring Video

Onze #3

 • De beste koop met een kijkhoek van 180°
 • Loopt in tegenstelling tot de bovengenoemde modellen op oplaadbare batterijen
 • Jaarlijkse bijdrage voor alle functionaliteiten bedraagt hier ook €30 per jaar

Waarom nou een deurbel met camera?

Zien wie er voor je deur staat is an sich al de voornaamste reden. Dat kan inderdaad zijn omdat je gewoon wilt weten voor wie je wel – of niet – de deur gaat openen. Daarnaast werkt het ook op afstand: je zult een melding krijgen wanneer iemand voor je deur staat. Je kunt bij wijze van "opnemen" en een gesprek aangaan met de persoon voor je deur.


Ook is het zeer handig voor veiligheidsredenen. Hoor je gerommel buiten? Pak je smartphone er dan even bij en kijk via de deurbel wat er aan de hand is. Zijn je kinderen buiten op het gazon aan het spelen? Tuur af en toe eens naar buiten om te zien of alles nog goed gaat.


Kijk overigens ook maar eens naar de fratsen die mensen kunnen uithalen die je zonder zo'n deurbel met camera niet snel zult meekrijgen:

Het is dus niet verwonderlijk dat de deurbel met camera steeds populairder wordt binnen Nederlandse huishoudens, maar waar moet je op letten als je een slimme deurbel wilt kopen?


Er zijn verschillende merken op de markt, elk met hun eigen modellen: van budgetvriendelijke tot high-end topmodellen. Elke deurbel heeft zijn eigen kenmerken en afhankelijk van je wensen en situatie kun je kiezen voor een bepaalde deurbel met camera ter vervanging van de bestaande deurbel.


Onder onze top 3 leggen we uit waar je op moet letten als je een deurbel met camera wilt kopen om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Top 3 Beste Deurbellen met Camera op rij

Ring Video Pro

1. Ring Video Pro – Dé beste deurbel met camera

Met 11,5 bij 4,6 bij 2 centimeter (lengte x breedte x diepte) is de Ring Video Pro slanker en lijkt hij meer op een traditionele deurbel dan veel van zijn concurrenten.


Hij wordt geleverd met vier verwisselbare afdekplaten (zwart, brons, nikkel en wit/grijs) die passen bij de buitenkant van je huis, een schroevendraaier, bevestigingsschroeven en -ankers, een Pro Power Kit voor het aansluiten op een bestaand deurbelkastje – voor het geval dat je bestaande bedrading van je bestaande belinstallatie niet genoeg vermogen biedt –, verlengkabels en een handleiding met handige foto's.


De Ring Pro maakt video-opnamen van 1080p en heeft een beeldhoek van 160°. Hij maakt gebruik van drie infrarood LED-lampjes voor een nachtzicht tot 9 meter. Ook heeft hij een ingebouwde bewegingssensor, een microfoon, een luidspreker hij wordt geleverd met de Chime, ofwel het geluidskastje voor binnen. Er is uiteraard een WiFi-verbinding nodig om goed te kunnen functioneren.


Wanneer je op de belknop drukt, klinkt er een geluid, begint de camera met opnemen en wordt er een melding naar je telefoon gestuurd.

Om opgenomen video's te bekijken, te delen en te downloaden moet je een abonnement nemen. Het Protect Basic Plan is €3 per maand of €30 per jaar en geeft je de mogelijkheid om de opgenomen video's te bekijken, te delen en te downloaden. Dit geeft je 60 dagen cloud-opslag per camera en volledige toegang tot al je video's.


Voor €10 per maand of €100 per jaar, geeft het Protect Plus Plan je alles van het Basic Plan voor een onbeperkt aantal camera's, en krijg je een levenslange garantie (de garantieperiode is normaal gesproken 2 jaar in Nederland).


De Ring Pro app (Android, iOS, MacOS en Windows) opent naar een "My Devices"-scherm met bovenaan een knop voor elk geïnstalleerd ringtoestel en een buurt-knop. De Ring Pro biedt een "buurtfunctie" waarmee je opgenomen gebeurtenissen kunt delen met buren die de Ring-app hebben gedownload en zich bij de buurt hebben aangesloten.


Je ontvangt een waarschuwing wanneer een buurtbewoner een video plaatst, maar ook wanneer activiteiten zoals brand en politieactie in je buurt plaatsvinden.


Onder de Live View-knop vind je een reeks functietoetsen. De Device Health laat je onder andere spanning, WiFi-signaalsterkte en systeemstatus controleren; Linked Chimes is waar je naartoe gaat om de deurbel te koppelen met een extern plug-in belsignaal en Motion Settings laat je de bewegingsgevoeligheid aanpassen, bewegingszones instellen en een motion schema maken dat bepaalt wanneer motion alerts actief zijn.

Ring Video Pro

De installatie van de Ring Doorbell Pro is zeer eenvoudig dankzij de geïllustreerde handleiding en de even gedetailleerde instructievideo's die in de app beschikbaar zijn. Als je je echter onzeker voelt bij het omgaan met laagspanningsbedrading, huur dan een professional in.

Na de installatie produceert de Ring Pro zeer scherp 1080p videomateriaal. Overdag is de video helder met rijke kleuren, en nachtzicht video is goed verlicht met uitstekend contrast en blijft scherp tot op een afstand van ongeveer 6 meter.


Er was wel een merkbare fish eye-achtige vervorming aan de randen, maar mensen en objecten zagen er normaal uit. Het tweerichtingsgeluid was luid en schoon, in tegenstelling tot de originele Ring Video die af en toe vervormd raakt.

De bewegingssensor van de camera werkt probleemloos, net als de pre-bufferfunctie (hier komen we nog op terug). We ontvangen altijd een melding en de camera heeft nog nooit nagelaten een clip op te nemen wanneer de sensor werd geactiveerd of wanneer de deurbelknop werd ingedrukt.

Google Nest Hello

2. Google Nest Hello – De deurbel met de beste camera

Met zijn glanzend zwarte oppervlak en matwitte behuizing met afgeronde hoeken is de Nest Hello minimalistisch en aantrekkelijk. Met 11,7 bij 4,3 bij 2,5 centimeter (lengte x breedte x diepte) is hij slechts een beetje groter dan de Ring Pro en past hij gemakkelijk op de meeste deurkozijnen.


De voorkant van de deurbel heeft een grote belknop aan de onderzijde die wit gloeit als iemand dichterbij komt en blauw als er op de bel wordt gedrukt. Er klinkt daarna een intern belsignaal (alsook de deurbel in je huis) en er wordt een melding naar je telefoon gestuurd. De app geeft een volledig live beeld weer van de camera met knoppen voor "Spreken," "Negeren" en "Antwoorden."


Door op de knop "Antwoorden" te tikken, kun je een van de drie vooraf opgenomen berichten afgeven, waaronder: "U kunt het achterlaten", "We komen er zo aan" en "Niemand kan aan de deur komen".


Bovenaan de deurbel bevindt zich een 1.600 bij 1200 camera met HDR (High Dynamic Range) die altijd aan het opnemen is. Er wordt gebruik gemaakt van een reeks van zeer kleine (850nm) infrarood LED verlichting voor nachtzicht en heeft een beeldhoek van 160° en een 8x digitale zoom.


De behuizing heeft een IPX4 weerbestendige IPX4-beoordeling en bevat een luidspreker, een microfoon, een Wi-Fi-schakelaar en een Bluetooth-functie. De deurbel wordt verder geleverd met een handleiding, een boor opzetstukje, montageschroeven, twee montageplaten, de bel-connector en een paar makkelijk verbindbare draadaansluitingen. Als dit je eerste Nest apparaat is, moet je eerst de app downloaden en een account aanmaken.


De Hello deurbel kan worden geïnstalleerd en geopend met behulp van dezelfde mobiele apps (beschikbaar voor Android en iOS) en webapplicaties die worden gebruikt voor alle andere Nest-apparaten. De app opent naar een startscherm met een lijst van alle geïnstalleerde Nest apparaten op naam en hun huidige status.


Door op de deurbel te tikken wordt een venster geopend met een live videostream en een tijdlijn van gebeurtenissen. Je kunt omhoog of omlaag vegen om snel vooruit of terug te spoelen door de opgenomen video om een specifiek punt in de tijd te vinden, er een clip van te maken en deze te delen (naar een persoon of bijvoorbeeld je Chromecast of op te slaan op je camerarol.


Er zijn vijf knoppen onderin het scherm voor het bekijken van de videogeschiedenis op datum, het filteren van de soorten gebeurtenissen die je ziet (Geluid, Beweging, Spreken, Persoon, Vertrouwd Gezicht), het activeren van tweerichtingsgeluid, het opslaan en delen van een geselecteerde video, en het identificeren en toevoegen van nieuwe mensen aan de gezichtsdatabase.


Door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te tikken, ga je naar de instellingen waar je de camera aan en uit kunt zetten, stille tijd kunt inschakelen, de thuis/wegassistent kunt inschakelen, een automatisch in-/uitschakelingsschema kunt maken en push- en e-mailmeldingen kunt instellen – en dit is slechts kleine een greep uit alle beschikbare mogelijkheden!

Google Nest Hello componenten

Je hebt een Nest Aware abonnement nodig om gebruik te maken van veel van de functies van de Hello-deurbel, zoals 24/7 continu opnemen, vertrouwde gezichtswaarschuwingen, "intelligente" waarschuwingen, de mogelijkheid om clips en tijdverlopen te maken, de mogelijkheid om activiteitszones te configureren en toegang te krijgen tot je videogeschiedenis:


 •  Het Nest Aware plan van €5 per maand/€50 per jaar geeft je toegang tot vijf dagen continue videogeschiedenis en alle bovenstaande functies.
 • Het Nest Aware plan van €10 per maand/€100 per jaar plan verhoogt het aantal dagen videogeschiedenis tot 10 dagen.
 • Het plan van €30 per maand/€300 per jaar verhoogt de videogeschiedenis tot 30 dagen.

De Hello levert video's van scherpe HD-kwaliteit, met rijke kleuren in het daglicht en bijzonder gedetailleerde zwart-wit video's in het donker. Tweerichtingsgeluid is van topkwaliteit en de vooraf opgenomen antwoorden zijn goed verstaanbaar en begrijpbaar.


De tijdlijn functionaliteit maakt het bovendien ook makkelijk om ouder videomateriaal van een specifiek moment te bekijken en de gezichtsherkenning wist prima mensen te herkennen wiens gezichten in de"Vertrouwde Gezichten" galerij stonden.

Ring Video

3. Ring Video Doorbell – De beste koop

Met een afmeting van 12,5 bij 6,1 bij 2 centimeter (lengte x breedte x diepte), lijkt deze Ring ook niet op typische deurbel. Het bovenste deel van het apparaat is gemaakt van zwart plastic en bevat een 1.280 x 720-pixel  HD camera met een kijkhoek van maar liefst 180°. Er zit ook een bewegingssensor in.


Het metalen onderste deel van de deurbel (verkrijgbaar in grijs, donker brons en messing) bevat een LED-verlichte knop die blauw oplicht wanneer je erop drukt en een luid geluid laat horen uit de luidspreker aan de onderkant van het apparaat, evenals uit de luidspreker van de aangesloten mobiele apparaten.

De deurbel wordt geleverd met een 12,5 bij 6,1-centimeter montageplaat die op elk oppervlak, waaronder hout, cement, baksteen, vinyl en stucwerk, kan worden bevestigd. Je krijgt ook een kleine toolkit met alles wat je nodig hebt om het apparaat te monteren, inclusief een waterpas, een schroevendraaier, een opzetstuk voor een boor, een weerbestendig afdichtmiddel en bevestigingsmateriaal.


De deurbel kan overigens functioneren tussen temperaturen van -20 tot +49 graden Celsius. Verder vereist hij uiteraard een verbinding met je Wi-Fi-netwerk thuis. 

De Ring heeft een interne oplaadbare batterij. Je kunt hem dus draadloos monteren. Om hem op te laden moet je de deurbel echter geheel verwijderen (deze glijdt gemakkelijk van de montageplaat af) en aansluiten op een USB-lader met behulp van de meegeleverde kabel en de mini USB-poort aan de achterkant van het apparaat.


Het duurt ongeveer 10 uur voor een volledige lading, wat je een volledig jaar batterijlevensduur zou moeten geven. Niet altijd even praktisch, maar het bespaart je een hoop gedoe met bekabeling.


De installatie is eenvoudig en duurt zo'n 10 minuutjes:

 • Eerst downloadt je de app en maakt een account aan met je naam, e-mailadres en een wachtwoord. Je geeft de deurbel een naam en bevestigt je adres en locatie.
 • Aan de hand van de instructies in de app druk je op de knop op de achterkant van het apparaat, ga je naar de WiFi-instellingen van je smartphone en maak je verbinding met de SSID van de Ring.
 • Vervolgens maak je verbinding met je WiFi thuis, voer je je wachtwoord in en, voilà, de Ring is verbonden!
 • Monteer de Ring vervolgens met behulp van het meegeleverde bevestigingsmateriaal.

Het is alsnog aan te raden om de bestaande bekabeling van je traditionele deurbel (indien aanwezig) te gebruiken, die de Ring van stroom voorziet en gebruik maakt van je bestaande deurbelgeluid, maar wij hebben deze stap omzeild om de interne batterij van de deurbel te testen.


De Ring deurbel werkt verder met iOS, Android, MacOS en Windows apparaten. De app is niet erg flitsend, maar wel makkelijk te gebruiken. Wanneer de belknop wordt ingedrukt, zal je smartphone overgaan en je melden dat er iemand aan de deur staat.


Door op de melding te tikken opent er een live-feed die je laat zien wie aan de deur staat en je de mogelijkheid geeft om het gesprek aan te gaan of te weigeren. Als je het gesprek aangaat, kun je het microfoonpictogram gebruiken om een tweerichtingsgesprek met de beller te starten. Het weigeren van de oproep beëindigt het gesprek.


De app verschilt verder niet van datgene wat we bij de bovengenoemde Ring Video Pro hebben beschreven, dus hier gaan we verder niet meer op in. Hetzelfde geldt voor de abonnementen van Ring: je kunt kiezen uit het Protect Basic Plan en het Protect Plus Plan.

Ring Video en app

De Ring deurbel heeft altijd een hard geluid uitgezonden en/of een melding verstuurd naar onze smartphone wanneer de knop werd ingedrukt. Overdag was de live videokwaliteit kristalhelder met scherpe, goed gedefinieerde kleuren. Zwart-wit nachtzichtvideo was net zo scherp tot op een meter of 9, en de opgenomen video zag er net zo goed uit als de live-feed.


Het tweerichtingsgeluid van de Ring werkte redelijk goed, maar af en toe werd de communicatie vervormd, en bij twee gelegenheden was er helemaal geen audio.


De oplaadbare batterij in onze deurbel is ongeveer 2,5 maanden meegegaan voordat deze moest worden opgeladen, wat ruim onder het streefdoel van 12 maanden ligt. De Ring Video zou een waarschuwing moet geven wanneer het batterijniveau onder de vijf procent zakt, maar dat is bij ons gebeurd.


We merkten dat de deurbel niet geen meldingen meer gaf en controleerden vervolgens het batterijniveau – om vervolgens vast te stellen dat deze op nog maar 3 procent lag. We hebben in de gebruiksperiode de Ring om eerlijk te zijn wel voortdurend getest, wat natuurlijk niet representatief is voor het gemiddelde gebruik. Je kunt dus als consument een langere levensduur van de batterij verwachten.

Koopgids: waar moet je op letten?

Om de deurbel met camera te kiezen die het meeste bij jou past, zul je een paar dingen in gedachten moeten houden – en daar helpen we je graag bij!

Camera eigenschappen

Elke slimme deurbel die de moeite waard is, is uitgerust met een videocamera die een melding naar je telefoon stuurt, samen met een live videostream wanneer de deurbelknop wordt ingedrukt.

Je betaalt meer (in het algemeen) voor deurbellen met functies als 1080p video, bewegingsdetectie, tweerichtingsaudio waarmee je kunt spreken met wie er ook is, en on-demand video streaming. Om valse waarschuwingen van passerende auto's, hevige wind en eventuele beestjes die u hebt, te voorkomen, zoek je naar een deurbelcamera die aanpasbare bewegingszones biedt.

Andere functies om over na te denken zijn onder andere de kijkhoek (hoe groter, hoe beter in het algemeen), gezichtsherkenningstechnologie, bewegingsdetectietechnologie, nachtvideo en een keuze aan geluiden die je zullen helpen om het onderscheid te maken tussen een druk op de deurbel en een bewegingstrigger.

Sommige nieuwe deurbellen met camera's bieden een pre-bufferfunctie die enkele seconden aan activiteit registreert voorafgaand aan het activeren van een bewegingssensor of het indrukken van de deurbelknop, zodat je kunt zien wat er net voor de druk van de knop is gebeurd.

De krachtbron

De eerste om te overwegen is hoe de deurbel is aangesloten. Als je een bestaande deurbel aan de voorkant van het huis, die is aangesloten op de bedrading, vervangt, ben je al op het goede pad. De meeste deurbellen met camera's zijn ontworpen om dit systeem te ondersteunen, en je kunt ze met behulp van deze connectoren aansluiten en de behoefte aan batterijen voor altijd vergeten.

Als je geen bedrade set-up hebt, zal je beperkt zijn. Je kunt ofwel een bedrading in een deurbel plaatsen, wat niet ideaal is. Je zult de de elektriciteit in huis moeten terugvoeren naar een aansluitdoos, een transformator installeren om de voltage te verlagen, een plek vinden om de bedrading door te voeren en dan een gat door je deurkozijn boren. Of je kunt gewoon een batterij aangedreven versie kopen en het daarbij laten.

Maar de keuze is hier zeer beperkt: de Ring Video (1) is zo'n beetje de enige batterij-aangedreven optie in Nederland.

Ring Video Pro

Installatie

Een correcte installatie van je deurbel zorgt voor een optimale werking en voorkomt schade of gevaarlijke situaties (bij het werken met netspanning). Draadloze deurbellen zijn meestal eenvoudig te installeren, maar als je je de deurbel aansluit op het lichtnet, raden we je aan om dit door een expert te laten doen. Sommige deurbellen kunnen niet zomaar op het standaard stroomnet worden aangesloten.

Compatibiliteit met andere smart home producten

Veel deurbellen met camera bieden videobellen als extra componenten aan, maar deze componenten werken meestal niet alleen en moeten op een systeemhub worden aangesloten. Ze werken echter meestal wel samen met andere systeemcomponenten zoals deursloten, alarmen en verlichting.

Als je een standalone deurbel met camera wilt die met andere slimme apparaten in je huis werkt, zoek er dan een die de IFTTT (If This Then That) internet service ondersteunt. Met IFTTT kun je eenvoudig miniprogramma's maken, applets genaamd, waarmee IFTTT-apparaten met elkaar kunnen communiceren.

Je kunt bijvoorbeeld een applet maken die Google Nest laat weten dat de lampen aangezet moeten worden wanneer er beweging wordt waargenomen, of applet die een smart alarmsysteem (in combinatie met een smart deurslot) laat weten dat deze af moet gaan wanneer de deur geforceerd wordt.

Een andere handige functie om te zoeken is ondersteuning voor Alexa, Google of Siri spraakopdrachten waarmee je de livestream van een deurbel kunt bekijken op een scherm dat dit ook ondersteunt.

WiFi-signaal

Voor een goed werkende deurbel met camera is een goede en stabiele internetverbinding noodzakelijk. Meestal is een 2.4GHz wifi netwerk voldoende. Sommige deurbellen werken ook met een 5.0 GHz signaal.

Controleer altijd of je goed bereik hebt op de locatie waar je de deurbel wilt ophangen. Het is mogelijk dat je router ver weg is, waardoor het signaal zwakker is. Dit kan tot gevolg hebben dat de videofunctionaliteit en push-meldingen niet goed werken.

Je kunt het bereik testen door met je smartphone, tablet of laptop naar de locatie te gaan waar de deurbel zal hangen en een snelheidstest uit te voeren. De uploadsnelheid van je netwerk moet voldoen aan de aanbevolen eisen van de deurbel.

Ring Video Pro

Abonnementkosten

Deurbellen met camera's bieden geen lokale opslagruimte voor opgenomen video's, dus je moet je je abonneren op een cloudservice om je bewegings- en deurbel-geactiveerde videoclips te kunnen bekijken.

Verwacht dat je overal vanaf €3 per maand zult betalen voor een abonnement dat je toegang geeft tot 30 of meer dagen video die je kunt downloaden en delen. Als je oudere beelden wilt bekijken, zorg er dan voor dat je je clips bewaart omdat ze worden verwijderd nadat de toegewezen tijd verstreken is.

Overigens vallen vaak nog andere functies binnen zo'n abonnement, zoals gezichtsherkenning, continue opnames, extra geluiden voor de bel, enzovoorts.

Conclusie

Je hebt nu zo'n beetje alle nodige basiskennis waarmee je een geïnformeerde keuze kunt maken! Uiteraard zijn er nog meer deurbellen met camera's op de markt waaruit je kunt kiezen, maar de bovengenoemde zijn in onze ogen het meest betrouwbaar en bieden de meeste waar voor je geld.

Laat ons weten welke deurbel jij gekozen hebt – zelfs al staat hij niet in deze lijst!

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *