De Beste Solar Powerbank: Opladen met Moeder Natuur

Julian Koops

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min. leestijd

Opladen met zonneschijn!

De Beste Solar Powerbank: Opladen met Moeder Natuur

Daar sta je dan met een bijna lege batterij. Je smartphone valt bijna uit en er is nergens een stopcontact te bekennen. Geen stress! De ultieme oplossing? De beste solar powerbank, die laadt op met niets meer dan zonlicht. Zeg maar dag tegen stopcontacten! Ontdek direct de onmisbare eigenschappen van solar powerbanks in dit artikel.

Wat zijn de beste solar powerbanks van 2024

Dit zijn de top 5 beste solar powerbanks op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Riapow Portable Solar Charger with

Riapow Portable Solar Charger with

Baseus Magnetic Foldable Power Bank

Baseus Magnetic Foldable Power Bank

Blavor Solar Charger Power Bank

Blavor Solar Charger Power Bank

Goal Zero Venture 35 Solar

Goal Zero Venture 35 Solar

Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste solar powerbanks van 2024

1. Riapow Portable Solar Charger with

1. Riapow Portable Solar Charger with

Belangrijke specificaties:

De Riapow Draagbare Zonnelader met LED Zaklamp is een veelzijdige en betrouwbare zonne-energiebank die een overtuigende optie biedt voor buitenliefhebbers en personen die duurzame oplaadmogelijkheden zoeken. Met een capaciteit van 26800mAh biedt deze powerbank voldoende energieopslag, terwijl zijn zonnelaadvermogen zorgt voor een continue stroomvoorziening op afgelegen locaties. Volgens CNN Underscored zijn de X-Dragon 20W en Goal Zero Nomad 50W topkandidaten in de categorie draagbare zonne-opladers, maar de Riapow powerbank valt op door zijn multifunctionaliteit, inclusief een ingebouwde LED-zaklamp, waardoor het een praktische keuze is voor buitenactiviteiten en noodsituaties.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Riapow Draagbare Zonnelader is zijn robuuste 26800mAh capaciteit, waardoor het meerdere keren opladen voor smartphones, tablets en andere USB-apparaten mogelijk maakt. Zoals opgemerkt door CNN Underscored, biedt de X-Dragon 20W efficiënt opladen en handige afmetingen, maar de hoge capaciteit van de Riapow powerbank onderscheidt hem, waardoor hij geschikt is voor langdurige buitenreizen of als noodstroombron. Bovendien voegt de geïntegreerde LED-zaklamp een extra laag van bruikbaarheid toe, waardoor zijn veelzijdigheid wordt vergroot en het een ideale metgezel is voor kamperen, wandelen of onvoorziene situaties.

Recensenten op Amazon prijzen de Riapow powerbank voor zijn betrouwbare prestaties, waarbij een gebruiker opmerkt: "Deze lader is fantastisch. Hij laadt snel op en houdt de lading lang vast. Het zonnepaneel is een extra bonus voor wanneer ik onderweg ben." Deze opmerking benadrukt de praktische en gemakkelijke bruikbaarheid van het zonne-oplaadvermogen, waardoor gemoedsrust wordt geboden in situaties waar traditionele stroombronnen beperkt zijn.

In vergelijking met andere best beoordeelde draagbare zonneladers, zoals de Goal Zero Nomad 50W, biedt de Riapow powerbank een overtuigende balans tussen capaciteit, zonnelaadefficiëntie en extra functies tegen een concurrerend prijspunt. Terwijl de Goal Zero Nomad 50W uitblinkt in het voeden van grotere apparaten en het handhaven van een stabiele spanning, maakt de combinatie van hoge capaciteit, zonneladen en een geïntegreerde LED-zaklamp van de Riapow Draagbare Zonnelader een opvallende keuze voor gebruikers die een veelzijdige en budgetvriendelijke oplaadoplossing zoeken.

De Riapow Draagbare Zonnelader met LED Zaklamp biedt een overtuigend pakket voor buitenliefhebbers en personen die duurzame oplaadmogelijkheden prioriteren. Zijn hoge capaciteit, zonnelaadvermogen en geïntegreerde LED-zaklamp maken het een praktische en budgetvriendelijke keuze voor verschillende buiten- en noodsituaties. Gebruikers moeten echter opmerken dat hoewel zonneladen een waardevolle functie is, het mogelijk niet alle traditionele oplaadmethoden volledig kan vervangen in alle omstandigheden, vooral bij beperkt zonlicht.

Voordelen Riapow Portable Solar Charger with
 • Robuuste 26800mAh capaciteit voor voldoende energieopslag.
 • Geïntegreerde LED-zaklamp voegt functionaliteit en veelzijdigheid toe voor buitenactiviteiten en noodsituaties.
 • Zonne-oplaadmogelijkheid zorgt voor een continue stroomvoorziening op afgelegen locaties.
Nadelen Riapow Portable Solar Charger with
 • Zonne-opladen kan traditionele oplaadmethoden mogelijk niet volledig vervangen bij beperkte zonlichtomstandigheden.

2. Baseus Magnetic Foldable Power Bank

De Baseus Magnetic Foldable Power Bank 20W 10000mAh biedt een indrukwekkende mix van functies, waardoor het ideaal is voor MagSafe en draadloos opladen. Met een prijs van €47,99 springt deze powerbank eruit vanwege zijn capaciteit van 10000mAh, MagSafe-compatibel draadloos opladen en snelle bedrade oplaadmogelijkheid. De ingebouwde USB-C-kabel zorgt voor 7,5W draadloos of 30W bedraad opladen, waarmee het vergelijkbare apparaten overtreft in batterijtests door tot wel 187% opladen te bieden in een enkele test. De draagbaarheid en pocket-vriendelijk ontwerp maken het een opvallende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte oplaadoplossing. Zoals benadrukt door Macworld, is het ontworpen voor de iPhone 15, maar is het ook compatibel met andere MagSafe iPhones, waardoor het een veelzijdige keuze is. "De Baseus Magnetic Power Bank wordt zeer geprezen vanwege zijn grote batterijcapaciteit, MagSafe-compatibel draadloos opladen en snelle bedrade oplaadmogelijkheid," benadrukkend zijn opvallende kenmerken.

Een van de belangrijkste verkooppunten van de Baseus Magnetic Foldable Power Bank is zijn 20W PD-uitvoer, waardoor het een solide keuze is voor degenen die behoefte hebben aan een betrouwbare en krachtige draagbare oplader. De 20.000mAh batterijcapaciteit en moeiteloos draadloos opladen met een sterke magnetische bevestiging maken het een overtuigende optie. Deze powerbank is op maat gemaakt voor iPhone en biedt 10 veiligheidsbeschermingsontwerpen om risico's te voorkomen, waardoor een veilige oplaadervaring wordt gegarandeerd. Ondanks zijn omvang, zoals opgemerkt in een recensie van PickPowerBank, is deze powerbank een solide keuze voor iPhone en AirPods-gebruikers die op zoek zijn naar een draadloze draagbare oplader. "De Baseus 20000mAh 20W Magnetic Battery Pack wordt sterk aanbevolen voor iedereen die behoefte heeft aan een betrouwbare en krachtige draagbare oplader," echoot zijn robuuste functies en op maat gemaakte compatibiliteit.

In vergelijking met zijn tegenhangers, springt de Baseus Magnetic Foldable Power Bank 20W 10000mAh eruit vanwege zijn MagSafe-compatibiliteit en efficiënte oplaadmogelijkheden, waardoor het een optimale keuze is voor iPhone-gebruikers en anderen die op zoek zijn naar een betrouwbare draagbare oplader met draadloze en snellaadfuncties. Echter, de beperkte compatibiliteit en omvang worden genoemd als mogelijke beperkingen. Bij het overwegen van zijn evolutie van eerdere modellen, vertoont deze powerbank verbeterde oplaadsnelheden en compatibiliteit, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorgangers. De sterke punten van de Baseus Magnetic Foldable Power Bank liggen in zijn MagSafe-compatibiliteit, draadloos opladen efficiëntie en robuuste batterijcapaciteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige draagbare oplader.

Voordelen Baseus Magnetic Foldable Power Bank
 • MagSafe en draadloze oplaadmogelijkheid
 • Capaciteit van 10000mAh
 • Snelle bedrade oplaadmogelijkheid
Nadelen Baseus Magnetic Foldable Power Bank
 • Beperkte compatibiliteit met niet-MagSafe apparaten
 • Omvangrijk formaat

3. Blavor Solar Charger Power Bank

3. Blavor Solar Charger Power Bank

Belangrijke specificaties:

De Blavor Solar Charger Power Bank 18W is een veelzijdige en betrouwbare zonne-energie powerbank die uitblinkt in efficiënt opladen en een robuuste bouw. Het is een uitstekende keuze voor buitenliefhebbers en mensen die onderweg een betrouwbare stroombron zoeken. Met zijn opvouwbare zonnepanelen en draadloze oplaadmogelijkheid biedt het een hoog niveau van gemak en flexibiliteit.

Een gebruiker op Amazon prees de powerbank en zei: "Deze zonne-energie powerbank is een redder in nood! Het is perfect voor kamperen en wandelen. Het draadloos opladen is zo'n handige functie, en het zonne-energie opladen werkt geweldig." Dit benadrukt de geschiktheid voor buitenactiviteiten en de effectiviteit van de zonne-energie oplaadmogelijkheid.

De evolutie van deze powerbank toont een aanzienlijke verbetering in zonne-energie oplaadefficiëntie, met het 18W zonnepaneel dat een snellere en betrouwbaardere oplaadervaring biedt in vergelijking met eerdere modellen. De integratie van draadloos opladen onderscheidt het van concurrenten en biedt extra gemak en veelzijdigheid. Het waterbestendige en duurzame ontwerp maakt het geschikt voor ruig buitengebruik, waardoor het aantrekkelijk is voor avontuurliefhebbers.

In vergelijking met andere zonne-energie powerbanks op de markt, blinkt de Blavor Solar Charger Power Bank 18W uit in snelle zonne-energie oplaad- en draadloze oplaadmogelijkheden. Het opvouwbare ontwerp en de draagbaarheid maken het een geweldige keuze voor kamperen, wandelen en andere buitenactiviteiten. Het is echter misschien niet de meest compacte optie voor dagelijks stadsgebruik, en sommige gebruikers vinden de prijs iets hoger in vergelijking met basis powerbanks.

Als het wordt vergeleken met andere modellen, komt de Blavor Solar Charger Power Bank 18W naar voren als een topper op het gebied van oplaadsnelheid en veelzijdigheid. De draadloze oplaadmogelijkheid en duurzame bouw geven het een voorsprong in situaties waar gemak en betrouwbaarheid van groot belang zijn. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, rechtvaardigen de robuuste functies en efficiënte prestaties de investering voor mensen die betrouwbare stroombronnen nodig hebben tijdens buitenavonturen.

Tot slot is de Blavor Solar Charger Power Bank 18W een opvallende optie voor mensen die een hoogwaardige zonne-energie powerbank zoeken met snelle oplaadmogelijkheden en handige functies. De geschiktheid voor buitengebruik, robuuste bouw en efficiënt opladen maken het een uitstekende keuze voor avonturiers en mensen die onderweg zijn. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, rechtvaardigen betrouwbaarheid en veelzijdigheid de investering voor mensen die een betrouwbare stroombron nodig hebben in buitenomgevingen.

Voordelen Blavor Solar Charger Power Bank
 • Efficiënte oplaadmogelijkheden
 • Robuuste constructie
 • Opvouwbare zonnepanelen en draadloze oplaadfunctie
Nadelen Blavor Solar Charger Power Bank
 • Niet de meest compacte optie voor dagelijks stadsgebruik
 • Iets hogere prijs in vergelijking met basis powerbanks

4. Goal Zero Venture 35 Solar

4. Goal Zero Venture 35 Solar

Belangrijke specificaties:

5. Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

5. Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Belangrijke specificaties:

Hoe kies je de beste solar powerbank?

Laten we kijken naar hoe je de beste powerbank uitkiest!

Zonnecellen

De foto-elektrische zonnecellen in powerbanks bestaan uit monokristallijn of polykristallijn silicium. Hieronder weeg ik de voor- en nadelen af.

Monokristallijn silicium is doorgaans de betere optie van de twee. Deze cellen zijn donker, bijna zwart gekleurd. Ze vangen zonnestraling – ook bij bewolking – makkelijk op en werken efficiënt. De nadelen? Door het dure productieproces zijn ze duurder dan polykristallijn.

Polykristallijn silicium kleurt blauwachtig en werkt op zijn best bij veel zonneschijn. Ze werken alleen minder efficiënt dan monokristallijn, maar zijn goedkoper te produceren en daarom kostentechnisch ook aantrekkelijker.

In- en uitvoerpoorten

Er bestaan diverse aansluitingen om je powerbank op te laden via het net, en om je smartphone aan te sluiten aan de powerbank. Meestal tref je een usb-a, micro-usb of usb-c-aansluiting aan.

Tegenwoordig biedt usb-c in veel gevallen de mogelijkheid om je telefoon te snelladen, waardoor je smartphone binnen mum van tijd weer vol zit. Er zijn diverse snellaadtechnieken, maar de bekendste is Quick Charge van Qualcomm.

Onder solar powerbanks tref je vooral Quick Charge 2.0, 3.0 en 4.0 aan. Het grootste verschil tussen de generaties is dat de functie je smartphone of ander apparaat steeds sneller tot 50% is oplaadt. Ongeacht de versie, het verkort alsnog aanzienlijk de oplaadtijd vergeleken met een conventionele oplader.

Let op!

Heb je een solar powerbank op het oog met Quick Charge-functie? Controleer dan of het apparaat dat je van plan bent aan te sluiten deze technologie ondersteunt. Voornamelijk oudere smartphones bevatten geen snellaadfunctie waardoor, de powerbank alsnog met een 'normale' snelheid oplaadt. 

In sommige gevallen biedt de powerbank de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden. Dit is handig, maar het vermindert de oplaadsnelheid wel per apparaat. Daarnaast raakt je powerbank logischerwijs eerder leeg.

Een andere handige functie is de mogelijkheid tot draadloos opladen. Hierbij leg je de smartphone op de powerbank en je telefoon laadt op! Dit is handig als je niet de juiste kabels bij je hebt, of als de powerbank deze kabels niet ondersteunt, of als alle uitgangen bezet zijn.

Een hand houdt een powerbank vast waar twee usb-a, een micro-usb en usb-c-aansluiting zichtbaar zijn

Vermogen en capaciteit

De capaciteit van een powerbank wordt uitgedrukt in mAh wat staat voor milliampère-uur. Dit geeft aan hoeveel stroom (mA) een powerbank per uur (h) kan geven. Daarnaast reken je in theorie uit hoe vaak je je smartphone met een powerbank kunt opladen.

Er zijn fabrikanten die hun powerbanks aanprijzen met een capaciteit van 10.000 tot wel 20.000 mAh. Heb je een mobiel met een accu van 4.000 mAh? Dan kun je in theorie je mobiel vijf keer opladen bij een powerbank met 20.000 mAh.

De werkelijkheid is iets genuanceerder. De echte capaciteit van de powerbank ligt altijd lager. Dit heeft onder andere te maken met het voltage van de batterijcellen en temperatuur die de energieoverdracht van de powerbank naar het apparaat beïnvloeden. 1 Medium (2017) 'What you must know about the powerbank capacity'

Daarnaast is het ook handig om te weten dat powerbanks met een grote capaciteit in sommige gevallen niet met het vliegtuig mee mogen. Vanaf 27.000 mAh kan een luchtvaartmaatschappij de powerbank al weigeren, en vanaf 43.000 mAh mag een powerbank nooit mee.

Het vermogen drukken we uit in het aantal watt (W), ofwel wattage. Hoe hoger het wattage, hoe sneller de powerbank het aangesloten apparaat oplaadt. Vanaf 15 watt spreken we van snelladen.

Levert de powerbank 25 watt, maar ondersteunt je smartphone slechts 20 watt? Dan wordt je mobiel met 20 watt vermogen opgeladen. Geen zorgen dat je smartphone explodeert! Ook legt Rick T op Quora uit dat hetzelfde geldt voor de powerbank zelf: 'Je kunt een powerbank opladen totdat het vol is. Het stopt altijd automatisch wanneer het vol is.'

Wees wel kritisch op het merk en wat het merk pretendeert je te bieden. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit meestal ook zo. Powerbanks zijn hier berucht om. Het onderstaande filmpje legt dit glashelder uit. 👇

Formaat en gewicht

Als draagbaarheid belangrijk voor je is, kies dan een lichtgewicht en compacte solar powerbank. Een gewicht onder de 500 gram en afmetingen die gemakkelijk in je rugzak of jaszak passen, zijn ideaal voor reizen en trektochten. Zo heb je altijd energie bij de hand, zonder veel extra gewicht.

IP-certificatie

Aangezien een solar powerbank voornamelijk in de buitenlucht van pas komt, en wordt blootgesteld aan stof en vocht, is de IP-certificatie een punt van aandacht.

De stof- en waterbestendigheid wordt aangegeven met een IP-certificering. De twee cijfers achter 'IP' geven respectievelijk de bestendigheid tegen stof en water aan. Denk aan 'IP54', of 'IP68'. 2 Belsimpel (n.d.) 'Dossier stof en waterdichtheid'

Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de bestendigheid. De stofbestendigheid loopt van 1 tot en met 6, en de waterbestendigheid van 1 tot en met 9. Is de powerbank niet bestand tegen stof of water, of is er niets over bekend? Dan wordt dit aangeduid met een 'X'.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste solar powerbank?

Het is nog niet bekend welke solar powerbank de beste is volgens de Consumentenbond. Zodra hier informatie over beschikbaar is, komt dit hier te staan!

Wat is volgens Tweakers de beste solar powerbank?

Het is nog niet bekend welke solar powerbank de beste is volgens Tweakers. Zodra hier informatie over beschikbaar is, komt dit hier te staan!

Wat is volgens CNN de beste solar powerbank?

Volgens CNN is de X-Dragon 20W de beste solar powerbank in zijn categorie. Deze powerbank onderscheidt zich door zijn hoge efficiëntie en duurzaamheid, met een vermogen van 20 watt en geïntegreerde zonnepanelen voor snelle oplaadtijden. Hij is uitgerust met meerdere USB-poorten, waardoor je tegelijkertijd verschillende apparaten kunt opladen. Bovendien is de X-Dragon 20W robuust en weerbestendig, ideaal voor outdoor activiteiten. 

Veelgestelde vragen over solar powerbanks van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste solar powerbank

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen