Wat is de Beste Netflix-VPN?

Luca Nowak

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min. leestijd

Nederlandse Netflix is op een gegeven moment ook gewoon 'op', niet?

Wat is de Beste Netflix-VPN?

Er bestaan honderden VPN-diensten, maar slechts een paar mogen zich met recht een Netflix-VPN noemen, waaronder NordVPN. Je kunt je voorstellen wat deze categorie inhoudt: VPN-diensten die het Netflix aanbod van verschillende landen voor je deblokkeert.

Gezien de strijd die Netflix voert tegen de VPN-krijgers die hun wereldwijde aanbod beschikbaar willen maken, leek het ons handig om een top 3 beste Netflix-VPNs op te stellen. Lees dus snel door om te zien welke VPN-diensten wij aanraden!

De 3 beste Netflix-VPNs in een oogopslag

 1. NordVPN – Dit is dé beste Netflix-VPN voor all-round gebruik. Voor veelzijdigheid, ga je dus naar NordVPN!
 2. ExpressVPN – Deze VPN-dienst tilt voor een iets hogere prijs de snelheid en privacy naar een nog hoger niveau.
 3. CyberGhost – Ga je echt alleen voor gebruik bij Netflix? Dan is CyberGhost je zielsverwant.

Wat is een VPN ook alweer?

Wanneer je op het web surft, is een verrassend grote hoeveelheid van je persoonlijke informatie toegankelijk voor iedereen die over de middelen beschikt om deze te achterhalen. Je bent vooral kwetsbaar op onbeveiligde WiFi-netwerken, zoals die van coffeeshops en andere openbare plaatsen.

Wanneer je een VPN activeert, leidt deze al je webverkeer door een versleutelde tunnel tussen je computer en een externe server van het VPN-bedrijf. Niemand kan in de versleutelde tunnel kijken om je activiteiten te controleren – zelfs niet iemand op hetzelfde netwerk als jij, de persoon die dat netwerk bedient of je internetprovider.

Zodra je webverkeer de VPN-server bereikt, betreedt deze het openbare internet. Als de websites en diensten die je bezoekt geen HTTPS gebruiken, kunnen je gegevens mogelijk worden onderschept tussen de VPN-server en de website.

Omdat je gegevens echter afkomstig zijn van de VPN-server en niet van je thuiscomputer, ziet iedereen die kijkt het IP-adres van de server in plaats van jouw eigen IP-adres. Jouw webverkeer wordt dus voor een groot deel geanonimiseerd.

Netflix Op Tv

Een ander mogelijk doel van een VPN-dienst is websites laten geloven dat je ergens anders bent dan waar je je fysiek begeeft. Dat is waar je VPN-dienst en Netflix elkaar ontmoeten.

Veel VPNs werken dan ook niet met Netflix, met name gratis VPN-diensten en kleinere betaalde VPN-diensten. Zelfs de grotere diensten die over het algemeen wél werken met Netflix kunnen soms last ondervinden van de Netflixblokkade – maar dit is veelal van korte duur. Steeds meer VPN-diensten bezitten namelijk specifieke Netflix-servers.

Hoe omzeilt een VPN de Netflixblokkade?
Elk IP-adres is gekoppeld aan een landcode die Netflix vervolgens gebruikt om de toegang tot het netwerk om te leiden of te blokkeren. Aangezien de meeste VPN-aanbieders meerdere servers in steden en landen over de hele wereld hebben, is het springen van locatie naar locatie de enige manier om de Amerikaanse Netflix-bibliotheek in het buitenland te streamen. Het is een omslachtig systeem, maar het functioneert wel.

Wees je er van bewust dat niet elke server altijd werkt. NordVPN is echter een van de toonaangevende providers die het VPN-verbod van Netflix meestal een stap voor weet te blijven.

Het bedrijf (samen met een handvol andere VPN-aanbieders) heeft overuren gemaakt om nieuwe IP-adressen aan te schaffen die ze vervolgens kunnen omruilen wanneer een ouder adres niet meer werkt. Zodra Netflix een specifiek IP-adres detecteert en vervolgens blokkeert, schakelt de VPN over naar een ander IP-adres dat wél werkt.

Ik heb in ieder geval een top 3 VPN-diensten die met Netflix werken voor je opgesteld. Met deze diensten kun je er rustig van uit gaan dat je op zijn minst 9 van de 10 keer gewoon toegang kunt krijgen tot dat felbegeerde Amerikaanse Netflix-aanbod. 🇺🇸

De beste Netflix-VPNs, gedetailleerd.


NordVPN staat bekend om zijn 'safety first' aanpak en is een geweldige VPN voor het gebruik met Netflix. De provider biedt snelle prestaties; bij het testen had hij slechts geringe invloed op mijn downloadsnelheden in vergelijking met onze non-VPN-snelheden.

En ik bedoel niet alleen met één enkele server. Hij wist me probleemloos te verbinden met elke Amerikaanse locatie die ik probeerde. De VPN gaf me ook gemakkelijk toegang tot andere diensten, waaronder BBC iPlayer en YouTube.

NordVPN logo

Naast de Verenigde Staten ondersteunt NordVPN momenteel Netflix officieel in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Italië en Japan. In theorie zou Netflix uit andere landen ook gewoon moeten werken, maar dit is wat op papier gegarandeerd wordt. Op Privecstasy vind je een uitgebreide Netflix-test.

Verdere voordelen van de toepassing zijn onder andere supersterke 2048-bits encryptie, DNS-lekbeveiliging, een kill-switch, ad-blocking en een uitgebreide keuze aan servers. Het bedrijf heeft een zero-logs beleid met betrekking tot de online activiteiten van de gebruiker.

NordVPN wordt geleverd met een 30 dagen geld-terug-garantie. Omdat de maandelijkse facturering vrij duur is, biedt het 3-jarenplan de beste prijs-kwaliteitverhouding (zolang deze beschikbaar is), als je die toezegging kunt doen. De beschikbare pakketten zijn op dit moment als volgt:

 • Tweejarig abonnement voor € 3,15 per maand; elke twee jaar gefactureerd (€ 75,65)
 • Eenjarig abonnement voor € 4,18 per maand; elk jaar gefactureerd (€ 50,15)
 • 1 maand voor € 10,16.

Voorheen waren er nog voordeligere abonnementen van twee en drie jaar. De beschikbaarheid hiervan wisselt en zo ook de rest van het aanbod, dus houdt de prijeznlijst ook zelf goed in de gaten als je nu nog niet klaar bent om deze aankoop te doen.

Wat we goed vinden:

 • Werkt erg vlot​
 • Voordelig geprijsd binnen langere abonnementen​
 • Zeer effectief in het ontgrendelen van buitenlandse content​
 • Gebaseerd in Panama​

Wat we minder goed vinden:

 • Prijs per maand (apart) is behoorlijk duur​

De hoge snelheden van Express maken het mogelijk om te streamen in HD en de mogelijkheid om Netflix te deblokkeren over een indrukwekkende reeks apparaten. ExpressVPN ondersteunt momenteel Netflix in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Canada. De klantenservice zegt ook dat ExpressVPN ook voor veel andere landen zou moeten werken.

Expressvpn Logo

Over ondersteuning gesproken: sommige VPN-aanbieders laten je aan je lot over om elke mogelijke server te proberen totdat je iets vindt dat werkt, maar niet ExpressVPN. Als je ooit problemen hebt, open dan een live chat sessie op de support site en vraag de klantenservice welke servers het beste zijn voor Netflix. Onze ervaring is dat ze je meteen in de juiste richting zullen wijzen.

Een andere geweldige functie is ExpressVPNs MediaStreamer DNS, die Netflix deblokkeert op apparaten die geen VPNs ondersteunen (zoals Apple TV, smart tv's en gameconsoles). Daarnaast krijg je ook ijzersterke 258-bit AES-encryptie en een kill switch.

Wel is ExpressVPN iets duurder dan veel concurrenten. Desondanks biedt ExpressVPN een uitstekende ervaring voor Netflix-gebruikers en is er een geruststellende 30 dagen geld-terug-garantie beschikbaar.

Dit zijn de huidige beschikbare abonnementen en prijzen:

 • 12 maanden voor $ 8,32 (± € 6,74) per maand; elke 12 maanden gefactureerd ($ 99,95 of ± € 81,-)
 • 6 maanden voor $ 9,99 (± € 8,10) per maand; elke 6 maanden gefactureerd ($ 59,95 of ± € 48,59)
 • 1 maand voor $ 12,95 (± € 10,50); maandelijks gefactureerd.

Wat we goed vinden:

 • Werkt razendsnel​
 • Implementeert veel extra veiligheidsmaatregelen​
 • Onverslaanbare klantenservice​
 • Werkt ook op apparaten die VPN-diensten niet ondersteunen, zoals consoles

Wat we minder goed vinden:

 • Redelijk aan de prijs​

Ondanks dat het hoofdkantoor in Roemenië is gevestigd, vind ik CyberGhost een geweldige kandidaat voor het ontgrendelen van Netflix-content in de hele wereld. Amerikaanse Netflix wordt specifiek gegarandeerd met de streaming-vriendelijke servers in de VS. De in totaal ± 6.200 servers verspreid over 60 landen helpen zeker ook. Gelokaliseerde versies van Franse, Duitse en Britse Netflix zijn ook nog eens beschikbaar.

Cyberghost Logo

Maar naast feiten en cijfers is er iets anders tastbaars wat maakt dat ik CyberGhost zo positief beoordeel. Het is de algemene gebruikerservaring die we echt waarderen, met prachtige programma's die beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android die een absolute droom zijn om te bedienen.

Je hoeft niet lang te raden; je gaat in no-time aan de slag. De app maakt automatisch verbinding met de beste server en opent een browservenster op de doellocatie. Eenvoudiger kan het niet!

CyberGhost heeft dan wel niet dezelfde niveaus van live ondersteuning als de andere VPN's in deze lijst, maar zijn veelzijdigheid op andere vlakken betekent dat het echt zijn plaats in onze top 3 verdient. Zo krijg je toegang tot een kill switch, ad-blocking, DNS-lekpreventie en (tegen een meerprijs) een dedicated IP-adres.

Zo zien de – op dit moment – beschikbare abonnementen er uit:

 • Driejarig abonnement voor € 2,- per maand; eenmalig gefactureerd (€ 78)
 • Tweejarig abonnement voor € 3,19 per maand; eenmalig gefactureerd (€ 76,57)
 • Eenjarig abonnement voor € 3,75 per maand; eens per jaar gefactureerd (€ 45,-)
 • 1 maand voor € 11,99; maandelijks gefactureerd.

Wat we goed vinden:

 • Ontzettend veel servers (6.200!)
 • Goedkoopste abonnementen​
 • Zeer gebruiksvriendelijke interface​

Wat we minder goed vinden:

 • Is niet even snel als NordVPN of ExpressVPN
 • De klantenservice kan nog verbeterd worden

Koopgids

Nu je deze beste van de beste Netflix-VPNs voor je neus hebt, is het misschien wat moeilijk om te kiezen. Wat is nou de beste VPN? Dat ligt voor een deel aan jouw behoeften en je budget. Laten we er meteen in duiken!

Wat is je budget?

Laten we de rotste vraag maar eerst stellen, toch? Je gaat, indien je een wat kleiner budget hebt, misschien sneller voor een gratis abonnement indien mogelijk (zoals Windscribe). Je moet hoe dan ook in dat geval nóg meer kijken naar hoeveel waar je krijgt voor je geld – en of je het kunt opbrengen om meteen een driejarig abonnement af te sluiten bij een provider. 💸

Heeft de VPN-dienst servers in landen waarmee jij je wilt verbinden?​

Het hebben van meer dan één server in een land helpt in veel gevallen de load hiervan te spreiden, maar garandeert geen betere prestaties. Ga er dus niet van uit dat een dienst met 500 servers per definitie automatisch een andere met 100 servers verslaat.

Welk VPN-protocol heeft je voorkeur?

OpenVPN en IKeV2 zijn beiden snel en veilig en komen veel voor. Je zult misschien SSTP en de oudere PPTP ook nog zien, maar ook specifieke protocol-opties (TCP of UDP voor OpenVPN). Je hoeft de details niet eens per sé te begrijpen, maar de extra keuze helpt de dienst meestal om snellere en/of betrouwbaardere verbindingen te maken.

Nord Vpn op smartphone

Volgt de VPN-dienst een zero-logs policy?

Haast alle VPN-diensten zeggen dit te doen, maar lees de kleine lettertjes goed! Het is namelijk onvermijdelijk dat ze allemaal een paar gegevens verzamelen. Sommige diensten registreren de dag dat je als laatste bent ingelogd, de hoeveelheid bandbreedte die je hebt gebruikt. Soms verwijderen ook het een en ander uit hun logs na afloop van een sessie.

Anderen voegen items toe zoals je incoming IP-adres en de server die je gebruikt, en bewaren de gegevens voor maanden, zelfs jaren. Als je je hier zorgen over maakt, bekijk dan het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden voor meer informatie.

Hoe ziet de client uit en hoe goed werkt deze?

Ze hebben allemaal een lijst met servers en een Connect/Disconnect-knop, maar misschien heb jij behoefte aan meer instellingen om mee te spelen. Sommige clients geven de server load en ping weer in de interface zodat je de juiste server kunt kiezen. Vaste gebruikers zullen een favorietensysteem waarderen om specifieke servers op te slaan.

Als je bovendien weet wat je doet, zal toegang tot geavanceerde netwerkinstellingen je helpen om het hele systeem af te stemmen.

Hoeveel gelijktijdige verbindingen zijn toegestaan?

Afhankelijk van de VPN-provider die je kiest, maak je tussen de 2 en 10 gelijktijdige verbindingen. Dat wil zeggen: je kunt met 2 tot 10 verschillende apparaten inloggen, zoals je pc, je laptop, je smartphone, je tablet, je gaming console en je smart tv.

Zoals je ziet, zit je al snel op een redelijk aantal verbonden apparaten – en dan hebben we het nog niet over gedeelde accounts! Het is dus zeker de moeite waard om even na te kijken met hoeveel apparaten je verbinding kunt maken met een bepaalde dienst.

Man op Macbook Pro

Is het gebruik van een Netflix-VPN legaal?

VPN's zijn legaal in Nederland (en nog veel andere landen). Alleen de volgende landen eisen dat je een door de overheid goedgekeurde VPN-dienst gebruikt:

 • Rusland
 • China
 • Oman
 • Iran
 • Turkije
 • Verenigde Arabische Emiraten

Conclusie

We hopen dat je met behulp van deze top 3 en de koopgids in staat bent om de beste VPN-dienst voor jou te kiezen! Wordt het NordVPN, onze favoriete all-rounder; ExpressVPN, onze favoriete snelheidsduivel; of CyberGhost, onze favoriete gebruiksvriendelijke dienst?

We horen graag voor welke optie jij zelf bent gegaan, dus laat het ons hieronder weten! ⤵️

Was dit artikel behulpzaam?