Wat is de Beste Netflix VPN?

netflix

Laatst geüpdatet op:

Er bestaan honderden VPN-diensten, maar slechts een paar mogen zich met recht een Netflix VPN noemen. Je kunt je voorstellen wat deze categorie inhoudt: VPN-diensten die het Netflix aanbod van verschillende landen voor je deblokkeert.

Gezien de strijd die Netflix voert tegen de VPN-krijgers die hun wereldwijde aanbod beschikbaar willen maken, leek het ons handig om een top 3 beste Netflix VPNs op te stellen.

Lees dus snel door om te zien welke VPN-diensten wij aanraden!

 

Table of Contents

Top 3 Beste Netflix VPNs op een rij

NordVPN

NordVPN
Beste voor de all-round gebruiker
4.8/5
 • Ontzettend veel servers
 • Gebaseerd in privacy-paradijs Panama
 • Los maandabonnement is wat duur

ExpressVPN

ExpressVPN
Beste voor de privacyfanaat
4.6/5
 • Snelst geteste VPN-dienst
 • IJzersterke beveiliging
 • Niet de goedkoopste VPN-dienst

CyberGhost

CyberGhost logo
Beste voor de Netflix-fanatiekeling
4.3/5
 • Heel voordelig bij langdurige abonnementen
 • Super gebruiksvriendelijk
 • Niet de allersnelste VPN-dienst

Wat is een VPN ook alweer?

Wanneer je op het web surft, is een verrassend grote hoeveelheid van je persoonlijke informatie toegankelijk voor iedereen die over de middelen beschikt om deze te achterhalen. Je bent vooral kwetsbaar op onbeveiligde WiFi-netwerken, zoals die van coffeeshops en andere openbare plaatsen.

Wanneer je een VPN activeert, leidt deze al je webverkeer door een versleutelde tunnel tussen je computer en een externe server van het VPN-bedrijf. Niemand kan in de versleutelde tunnel kijken om je activiteiten te controleren – zelfs niet iemand op hetzelfde netwerk als jij, de persoon die dat netwerk bedient of je ISP.

Zodra je webverkeer de VPN-server bereikt, betreedt deze het openbare internet. Als de websites en diensten die je bezoekt geen HTTPS gebruiken, kunnen je gegevens mogelijk worden onderschept tussen de VPN-server en de website.

Omdat je gegevens echter afkomstig zijn van de VPN-server en niet van je thuiscomputer, zal iedereen die kijkt het IP-adres van de server zien in plaats van jouw eigen IP-adres. Jouw webverkeer wordt dus voor een groot deel geanonimiseerd.

Een ander mogelijk doel van een VPN-dienst is websites laten geloven dat je ergens anders bent dan waar je je fysiek begeeft. Dat is waar je VPN-dienst en Netflix elkaar ontmoeten.

Hoe werkt een VPN met Netflix?

Door verbinding te maken met een buitenlandse VPN-server, kun je je locatie spoofen, oftewel vervalsen. Door bijvoorbeeld met een server in de VS verbinding te maken en vervolgens Netflix te openen, kun je toegang krijgen tot het Amerikaanse Netflix-aanbod… in theorie.

Waarom “in theorie”? Omdat Netflix een paar jaar geleden de oorlog heeft verklaard aan VPN-diensten en proxy’s. De achterliggende reden hiervan is dat ze niet de rechten hebben om elke show in elk land uit te zenden.

Netflix op TV

Veel VPNs werken dan ook niet met Netflix, met name gratis VPN-diensten en kleinere betaalde VPN-diensten. Zelfs de grotere diensten die over het algemeen wél werken met Netflix kunnen soms last ondervinden van de Netflix-blokkade – maar dit is veelal van korte duur. Steeds meer VPN-diensten bezitten namelijk specifieke Netflix-servers.

Hoe omzeilt een VPN-dienst de Netflix-blokkade?

Antwoord

Elk IP-adres is gekoppeld aan een landcode die Netflix vervolgens gebruikt om de toegang tot het netwerk om te leiden of te blokkeren. Aangezien de meeste VPN-aanbieders meerdere servers in steden en landen over de hele wereld hebben, is het hoppen van locatie naar locatie in wezen de enige manier om de Amerikaanse Netflix-bibliotheek in het buitenland te streamen. Het is een omslachtig systeem, maar het functioneert wel.

Wees je er van bewust dat niet elke server altijd zal werken. NordVPN, bijvoorbeeld, is echter een van de toonaangevende providers die het VPN-verbod van Netflix meestal een stap voor weet te blijven.

Het bedrijf (samen met een handvol andere VPN-aanbieders) heeft overuren gemaakt om nieuwe IP-adressen aan te schaffen die ze vervolgens kunnen omruilen wanneer een ouder adres niet meer werkt. Zodra Netflix een specifiek IP detecteert en vervolgens blokkeert, schakelt de VPN over naar een ander IP dat wél werkt.

Wij hebben in ieder geval een top 3 VPN-diensten die met Netflix werken voor je opgesteld. Met deze diensten kun je er rustig van uit gaan dat je op zijn minst 9 van de 10 keer gewoon toegang kunt krijgen tot dat felbegeerde Amerikaanse Netflix-aanbod. 🙌

Top 3 Beste Netflix VPNs

#1 NordVPN – Beste voor all-round gebruikers

NordVPN staat bekend om zijn “safety first” aanpak en is een geweldige VPN voor het gebruik met Netflix. De provider biedt snelle prestaties; bij het testen heeft hij slechts geringe invloed gehad op onze downloadsnelheden in vergelijking met onze non-VPN-snelheden.

En we bedoelen niet alleen met één enkele server. Hij wist ons probleemloos te verbinden met elke Amerikaanse locatie die we geprobeerd hebben. De service gaf ons ook gemakkelijk toegang tot andere diensten, waaronder BBC iPlayer en YouTube.

NordVPN als beste Netflix VPN
Onze beoordeling:
4.8/5

Naast de Verenigde Staten ondersteunt NordVPN momenteel Netflix officieel in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Italië en Japan. In theorie zou Netflix uit andere landen ook gewoon moeten werken, maar dit is wat op papier gegarandeerd wordt. Op Privecstasy vind je een goede NordVPN Netflix test. 

Verdere voordelen van de toepassing zijn onder andere supersterke 2048-bits encryptie, DNS-lekbeveiliging, een kill-switch, ad-blocking en een uitgebreide keuze aan servers. Het bedrijf heeft een zero-logs beleid met betrekking tot de online activiteiten van de gebruiker.

NordVPN wordt geleverd met een 30 dagen geld-terug-garantie. Omdat de maandelijkse facturering vrij duur is, biedt het 3-jarenplan de beste prijs-kwaliteitverhouding, als je die toezegging kunt doen. De beschikbare pakketten zijn op het moment als volgt:

 • Driejarig abonnement voor €3,17 per maand; elke drie jaar gefactureerd (€114,33)
 • Tweejarig abonnement voor €4,54 per maand; elke twee jaar gefactureerd (€108,98)
 • Eenjarig abonnement voor €6,36 per maand; elk jaar gefactureerd (€76,33)
 • 1 maand voor €10,87.

Voordelen

 • Werkt erg vlot
 • Voordelig geprijsd binnen langere abonnementen
 • Zeer effectief in het ontgrendelen van buitenlandse content
 • Gebaseerd in Panama

Nadelen

 • Prijs per maand (apart) is behoorlijk duur
ExpressVPN logo
Onze beoordeling:
4.6/5

#2 ExpressVPN – Beste voor snelheidsfanaten

De hoge snelheden van Express maken het mogelijk om te streamen in HD en de mogelijkheid om Netflix te deblokkeren over een indrukwekkende reeks apparaten. ExpressVPN ondersteunt momenteel Netflix in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Canada. De klantenservice zegt ook dat het in het algemeen ook voor veel andere landen zou moeten werken.

Over ondersteuning gesproken: sommige VPN-aanbieders laten je aan je lot over om elke mogelijke server te proberen totdat je iets vindt dat werkt, maar niet ExpressVPN. Als je ooit problemen hebt, open dan een live chat sessie op de support site en vraag de klantenservice welke servers het beste zijn voor Netflix. Onze ervaring is dat ze je meteen in de juiste richting zullen wijzen.

Een andere geweldige functie is ExpressVPNs MediaStreamer DNS, die Netflix deblokkeert op apparaten die geen VPN’s ondersteunen (zoals Apple TV, smart TV’s en gameconsoles). Daarnaast krijg je ook ijzersterke 258-bit AES-encryptie en een kill switch.

Wel is ExpressVPN iets duurder dan veel concurrenten. Desondanks biedt ExpressVPN een uitstekende ervaring voor Netflix-gebruikers en is er een geruststellende 30 dagen geld-terug-garantie beschikbaar.

Dit zijn de huidige beschikbare abonnementen en prijzen:

 • 15 maanden (12 betaald; 3 gratis) voor $6,67 (€6,-) per maand; eerste keer na 15 maanden gefactureerd ($99,95 of €89,87), hierna elke 12 maanden gefactureerd
 • 6 maanden voor $9,99 (€8,98) per maand; elke 6 maanden gefactureerd ($59,95 of €53,91)
 • 1 maand voor $12,95 (€11,64); maandelijks gefactureerd.

Voordelen

 • Werkt razendsnel
 • Implementeert veel extra veiligheidsmaatregelen
 • Onverslaanbare klantenservice

Nadelen

 • Redelijk aan de prijs

#3 CyberGhost – Beste voor simpel Netflix-gebruik

Ondanks dat het hoofdkantoor in Roemenië is gevestigd, vinden we CyberGhost een geweldige kandidaat voor het ontgrendelen van Netflix-content in de hele wereld. Amerikaanse Netflix is met name gegarandeerd met de streaming-vriendelijke servers in de VS. De in totaal ± 5.700 servers verspreid over 60 landen helpen zeker ook. Gelokaliseerde versies van Franse en Duitse Netflix zijn ook beschikbaar en het Netflix-aanbod van het Verenigd Koninkrijk werkt ook.

CyberGhost logo
Onze beoordeling:
4.3/5

Maar naast feiten en cijfers is er iets minder tastbaars aan de reden waarom wij CyberGhost zo positief beoordelen. Het is de algemene gebruikerservaring die we echt waarderen, met prachtige programma’s die beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android die een absolute droom zijn om te bedienen.

Je zult niet lang hoeven raden hoe je aan de slag kunt gaan. De app maakt automatisch verbinding met de beste server en opent een browservenster op de doellocatie. Eenvoudiger kan het niet!

CyberGhost heeft niet dezelfde niveaus van live ondersteuning als de andere VPN’s in deze lijst, maar zijn veelzijdigheid op andere vlakken betekent dat het echt zijn plaats in onze top 3 verdient. Zo krijg je toegang tot een kill switch, ad-blocking, DNS-lekpreventie en (tegen een meerprijs) een dedicated IP-adres.

Zo zien de – op dit moment – beschikbare abonnementen er uit:

 • Driejarig abonnement voor €2,75 per maand; elke drie jaar gefactureerd (€99)
 • Tweejarig abonnement voor €3,99 per maand; elke twee jaar gefactureerd (€95,76)
 • Eenjarig abonnement voor €5,29 per maand; elk jaar gefactureerd (€63,48)
 • 1 maand voor €11,29.

Voordelen

 • De meeste servers (5.700!)
 • Goedkoopste abonnementen
 • Zeer gebruiksvriendelijke interface

Nadelen

 • Niet de allersnelste VPN-dienst

Koopgids: Hoe maak ik de beste koop?

Nu je deze beste van de beste Netflix VPNs voor je neus hebt, is het misschien wat moeilijk om te kiezen. Wat is nou de beste VPN? Dat ligt voor een deel aan jouw behoeften en je budget. Laten we er meteen in duiken!

Wat is je budget?

Laten we de rotste vraag maar eerst stellen, toch? Je zult, indien je een wat kleiner budget hebt, misschien sneller voor een gratis abonnement gaan indien mogelijk (zoals Windscribe). Je zult hoe dan ook in dat geval nóg meer moeten kijken naar hoeveel waar je krijgt voor je geld – en of je het kunt opbrengen om meteen een driejarig abonnement af te sluiten bij een provider. 💸

Heeft de VPN-dienst servers in landen waarmee jij je wilt verbinden?

Het hebben van meer dan één server in een land helpt in veel gevallen de load hiervan te spreiden, maar garandeert geen betere prestaties. Ga er dus niet van uit dat een dienst met 500 servers per definitie automatisch een andere met 100 servers zal verslaan.

Welk VPN-protocol heeft je voorkeur?

OpenVPN en IKeV2 zijn beiden snel en veilig en komen veel voor. Je zult misschien SSTP en de oudere PPTP ook nog zien, maar ook protocol opties (TCP of UDP voor OpenVPN). Je hoeft de details niet eens per sé te begrijpen, maar de extra keuze kan de dienst helpen om snellere en/of betrouwbaardere verbindingen te maken.

Nord VPN

Volgt het VPN-bedrijf een zero logs policy?

Haast alle VPN-diensten zeggen dit te doen, maar lees de kleine lettertjes goed! Het is namelijk onvermijdelijk dat ze allemaal een paar gegevens verzamelen. Sommige diensten registreren de dag dat je als laatste bent ingelogd, de hoeveelheid bandbreedte die je hebt gebruikt en verwijderen verder nog het een en ander na afloop van de sessie.

Anderen voegen items toe zoals je incoming IP-adres en de server die je gebruikt, en bewaren de gegevens voor maanden, zelfs jaren. Als je je hier zorgen over maakt, bekijk dan het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden voor meer informatie.

Hoe ziet de client eruit en hoe goed functioneert deze?

Ze hebben allemaal een lijst met servers en een Connect/Disconnect-knop, maar kun je meer gebruiken? Sommige clients geven de server load en ping weer in de interface zodat je de juiste server kunt kiezen. Vaste gebruikers zullen een favorietensysteem waarderen om specifieke servers op te slaan.

Als je bovendien weet wat je doet, zal toegang tot geavanceerde netwerkinstellingen je helpen om het hele systeem af te stemmen.

Hoeveel gelijktijdige verbindingen kun je maken?

Afhankelijk van de VPN-provider die je kiest, kun je tussen de 2 en 10 gelijktijdige verbindingen maken. Dat wil zeggen: je kunt met 2 tot 10 verschillende apparaten inloggen, zoals je PC, je laptop, je smartphone, je tablet, je gaming console en je smart TV.

Zoals je ziet, zit je al snel op een redelijk aantal verbonden apparaten – en dan hebben we het nog niet over gedeelde accounts! Het is dus zeker de moeite waard om even na te kijken met hoeveel apparaten je verbinding kunt maken met een bepaalde dienst.

Is het gebruik van een VPN bij Netflix legaal?

In Nederland en nog veel andere landen zijn VPNs op zich gewoon legaal. Alleen de volgende landen eisen dat je een door de overheid goedgekeurde VPN-dienst gebruikt:

 • Rusland
 • China
 • Oman
 • Iran
 • Turkije
 • Verenigde Arabische Emiraten
Macbook Pro cookies verwijderen

Wat betreft het gebruik van een VPN-dienst om buitenlandse content op Netflix te bekijken: ja, dit is volkomen legaal. Je hoeft je in Nederland dus nergens zorgen over te maken!

Conclusie

We hopen dat je met behulp van onze top 3 en onze koopgids in staat bent om de beste VPN-dienst voor jou te kiezen! Wordt het NordVPN, onze favoriete all-rounder; ExpressVPN, onze favoriete snelheidsduivel; of CyberGhost, onze favoriete gebruiksvriendelijke dienst?

We horen graag voor welke optie jij zelf bent gegaan, dus laat het ons hieronder weten! ⤵️

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *