De Wifiwijs-Podcast

Wifiwijs, een online platform voor technologie-educatie, kondigt met trots de lancering aan van de eerste volledig door AI gehoste Nederlandse podcast: de Wifiwijs Podcast: Tech in Gesprek. Dit innovatieve experiment, dat plaatsvindt op 29 december, markeert een belangrijk moment in de evolutie van digitale contentcreatie.

Wifiwijs, opgericht in 2019 door White Citadel, heeft als missie het ontrafelen van de complexiteit omtrent elektronica, computers en software. De podcast, met AI-hosts Ruben en Emma, is als nieuw concept een natuurlijke uitbreiding van deze missie, waarbij de grenzen van AI in creatieve settings worden verkend en blootgelegd voor het Nederlandstalige publiek.

Ruben en Emma: twee nieuwe stemmen in tech podcasting

De hosts, Ruben en Emma, zijn ontworpen om een breed scala aan technologische onderwerpen te behandelen. Ruben, bekend om zijn grondige technische onderzoek en af en toe sarcastische humor, en Emma, een kalme tech-enthousiast met een voorliefde voor creatief schrijven, vormen samen een uniek duo dat luisteraars door de wereld van technologie leidt.

Een innovatieve aanpak: AI met een menselijke touch

De podcast is ontstaan uit de wens om de mogelijkheden van AI in de podcastwereld te verkennen. "Met deze podcast willen we niet alleen de laatste technieuws delen, maar ook de ontwikkeling van AI zelf documenteren," zegt Luca Nowak, Head of Content bij Wifiwijs. "Het is een spannende tijd waarin de technologie snel vordert, en wij zijn erbij om dit avontuur met onze luisteraars te delen."

De scripts worden geschreven met behulp van outlines vanuit ChatGPT, en de unieke stemmen van Ruben en Emma komen eveneens uit een op-AI-gebaseerde voice library. Hoewel de technologie nog in ontwikkeling is, biedt deze benadering een frisse en dynamische manier om tech-nieuws te presenteren.

Bekijk en luister hieronder de eerste aflevering.