Beste WiFi Versterker Kopen 2019

beste wifi versterker

Laatst geüpdatet op:

Voor iedereen die een beter draadloos bereik nodig heeft, is een WiFi versterker (ook wel WiFi extender of WiFi Repeater genoemd) de uitkomst. Een slecht bereik kan meteen worden verbeterd met een extender.

Het instellen gaat heel snel en eenvoudig. Binnen een paar minuten hebben slecht bereikbare ruimtes een prima signaal. Wij laten je een selectief gekozen aanbod zien van de beste WiFi Versterkers op de markt, waardoor je je makkelijk informeert en alles kunt vergelijken, waarna je gerust een goede aankoop kunt doen.

Koop Tips

Het is bij de aanschaf van een WiFi versterker belangrijk om op een paar dingen te letten. Kijk welke bandbreedte wordt gebruikt. Om het eenvoudig te maken: 2.4GHz bandbreedte = meer bereik, minder snelheid, 5GHz bandbreedte = minder bereik, meer snelheid. Zorg ook dat je eerst de beste router hebt, het upgraden van je router levert vaak veel meer bereik en resultaat op dan een WiFi versterker. 

Veel extenders hebben een extra ethernet poort, maar niet allemaal. Als je andere apparaten wilt aansluiten op de extender, wees hierop attent. Het instellen van een WiFi versterker wordt door alle fabrikanten zo simpel mogelijk gemaakt, zodat iedereen deze makkelijk kan bedienen.
Er zijn geen ingewikkelde configuraties, vaak is een knopje indrukken voldoende.

De WiFi versterker maakt gebruik van een stopcontact. Het is van belang te controleren of er een werkend stopcontact is de ruimte waar je gebruik wilt maken van de extender.

Al met al is een extender een relatief eenvoudig, maar ontzettend handig apparaat om in huis te hebben.

Aan het einde van dit artikel kan je een koopgids vinden voor meer uitgebreide informatie


AVM FRITZ! 1750E Repeater

Het bekende Duitse mark AVM biedt ons vandaag de mogelijkheid om de AVM FRITZ!WLAN Repeater 1750E te bekijken. Zoals bij nagenoeg alle producten van AVM is de kleur van de WiFi versterker wit, met een verticale rode band. Het apparaat is goed gebouwd en voelt stevig aan.

Dankzij dualband WiFi is de extender heel erg snel. Er kunnen snelheden van tot wel 1300 Mbps in de 5 GHz bandbreedte en 450 Mpb in de 2.4 GHz bandbreedte worden bereikt. Niet voor niets is de extender tot winnaar van Computer Bild gekozen. De extender bezit zelfs een Gigabit ethernet poort voor nog snellere verbindingen. Op deze manier kunnen apparaten die zelf geen wireless bezitten van internet worden voorzien. Al deze kwaliteiten zijn ook de reden dat de AVM FRITZ! 1750E Repeater in het duurdere segment valt. Daartegen staat dat de prijs / kwaliteit verhouding uitstekend is. Dankzij de WPS knop hebben we geen enkele probleem tijdens de installatie ondervonden. Uiteraard wordt WPA2 ondersteund zodat we zeker kunnen zijn van goede draadloze veiligheid. Deze repeater is zeker aan te raden en, volgens onze bescheiden mening, een van de beste WiFi versterkers beschikbaar.

Voordelen

 • Dualband WiFi
 • Gigabit ethernet poort
 • Erg snelle verbindingen

Nadelen

 • Groter van formaat
 • Iets duurder

​Het instellen gaat super eenvoudig en is top omschreven in de handleiding. Mijn tablet en iPhone waren binnen no time online. Om eerlijk te zijn dacht ik niet dat het zo simpel was. Ik heb niet eens de meegeleverde software gebruikt. Ben er erg blij mee!

Marleen
Heerlen 

We hebben het leuke apparaatje voor ons in huis gekocht. We hadden niet overal internetverbinding en deze werd ons aangeraden door een vriend. Het is wel iets groter dan andere extenders die we hadden bekeken, maar dat stoort ons niet. We hebben overal bereik en zijn zeer, zeer tevreden met onze aankoop.

Fam. van Rijn 
Leiden

Netgear EX2700

We kunnen aan de Netgear EX2700 zien dat er erg goed aan het formaat is gedacht. Het is een kleine, compacte adapter die niet meer dan één stopcontact in beslag neemt. Aan de zijkant zijn twee antennes die voor een betere prestatie en snellere verbinding zorgen.

De Netgear EX2700 kan snelheden tot 300Mbps aan en werkt met alle WiFi routers. Als extra functie is er een fast ethernet poort beschikbaar. Zo kunnen we andere apparaten (TV, PS4, Xbox, etc) op de WiFi versterker aansluiten. De adapter maakt gebruik van gebruik van het 2.4GHz netwerk, wat op langere afstanden voor een stabiele verbinding zorgt. De installatie is binnen 5 minuten voltooid. Tijdens het gebruik viel de stabiliteit ons positief op. Zelfs bij het downloaden van grotere bestanden bleef de internetverbinding stabiel. Wij denken dat de Netgear EX2700 een voordelige aankoop is en een prima prijs / kwaliteit verhouding biedt.

Voordelen

 • WPS-knop, hierdoor simpel in te stellen
 • Ethernet poort voor extra connectie
 • Twee antennes aan de zijkant voor betere prestaties
 • Klein, erg compact formaat

Nadelen

 • Geen dualband
 • Geen handleiding in het Nederlands

Ik heb deze WiFi versterker voor mijn atechnische ouders gekocht. Ze hebben een nogal groot huis en hebben de WiFi router boven staan. De extender was binnen een paar minuten klaar voor gebruik. WPS set-up met hun Ziggo router, kon niet makkelijker gaan. Het signaal is over het hele huis aanzienlijk verbeterd​

Johan
Krommenie 

​Speciaal voor mijn Playstation heb ik deze Netgear aangeschaft. Mijn router staat aan de andere kant van het huis en, hoewel ik kon spelen, ging het moeizaam met veel onderbrekingen. Ik had geen enkele moeite met de installatie. Een simpel kabeltje van de Playstation naar de extender en het werkt perfect! Gelukkig zijn de onderbrekingen verleden tijd.

Walter
Den Haag

Sitecom WLX-5100

De WLX-5100 is een compacte dualband extender van Sitecom en één van de beste in het assortiment WiFi verstekers. Het is een compact en discreet wit apparaatje dat overal waar een stopcontact is geplaatst kan worden.

We hadden geen enkele moeite met de installatie via de OPS knop. Wel moet je router wireless AC ondersteunen om maximaal te profiteren van alle mogelijkheden. Maar ook als je dat niet hebt, werkt het perfect - de Sitecom WLX-5100 is achterwaarts compatibel.

Het apparaat voelt stevig aan en komt ook nog eens met een 10 jaar garantie van Sitecom. Tijdens onze testen hadden we een prima bereik. De LED-indicatie helpt met het vinden van de ideale locatie voor een zo sterk mogelijk signaal. We kunnen ook andere apparaten aansluiten op de ethernet poort die zich onderaan de repeater bevindt. Sitecom heeft een beperkt aanbod van extenders, maar wat ze hebben is van uitstekende kwaliteit, zoals we ook met de WLX-5100 hebben ondervonden.

Voordelen

 • 10 jaar garantie van Sitecom
 • Uitgebreid bereik
 • Compacte form en discrete uitstraling

Nadelen

 • Iets duurder dan normaal

Thuis hebben wij internet via Ziggo. Ik heb eerder twee andere extenders aangeschaft, maar die werkten niet goed of goed genoeg. Die heb ik terug naar de winkel moeten brengen. Uiteindelijk na veel zoeken bij deze extender uitgekomen. Het instellen ging heel makkelijk. Alles lijkt op dit moment goed te werken.

Ramon
Amsterdam 

Ik kon mijn draadloze printer, die zich op een andere plaats in het huis bevindt, niet gebruiken. Daarom heb ik deze Sitecom extender aangeschaft. Hoewel ik twee linkerhanden heb, ging de installatie me erg makkelijk af. Het eindresultaat mag er zijn, het draadloze bereik is nu uitstekend. Ik kan de printer, en andere apparaten waaronder mijn smartphone, nu prima gebruiken.

Lesley
Naaldwijk

TP-Link RE200

TP-Link staat bekend om de kwaliteit van zijn draadloze producten. De TP-Link RE200 is een mooi afgewerkte extender die voor een enorme boost van uw netwerk zorgt. We hebben de extender in zowel 2.4 GHz bandbreedte als 5 GHz bandbreedte gebruikt en we waren aangenaam verrast. Deze dualband WiFi Repeater kan tot wel 750Mbps halen. Als test hebben we een Full HD film gestreamd, die zonder haperingen werd afgespeeld. De WiFi versterker beschikt ook over een ethernet poort die van de versterker een draadloze adapter maakt.

Het plaatsen en instellen ging erg makkelijk. We hoefden alleen de WPS knop van de router en van de adapter in te drukken en twee minuten later waren we verbonden. Hierna kan de TP-Link RE200 naar wens verplaatst worden. Een LED-indicatie laat zien hoe sterk de verbinding is en of we te ver van de router zijn verwijderd.

Het is aan alle duidelijk te merken dat TP-Link voor gebruikersgemak en degelijkheid heeft gekozen met dit product.

Voordelen

 • Dualband voor hoge snelheden
 • Ethernet poort
 • Signaalsterkte indicatie

Nadelen

 • De adapter voelt soms warm aan
 • Afhankelijk van het netwerk, worden niet altijd 750Mbps snelheden gehaald

Ik werk vanuit huis en mijn internetverbinding was altijd zwak, tot nu toe. Het heeft me eventjes geduurd om alles in te stellen naar mijn wens...maar uiteindelijk is het me gelukt! Misschien moet je alles een keer proberen, maar als het eenmaal gelukt is werkt het prima. Stabiel internet is fantastisch!!

Floortje
'S-Hertogenbosch 

Dit was een cadeau van mijn zuster en doet zoals het aangeeft. Instellen was een fluitje van een cent. Prima product.

Gijsbert
Hoogmade

AVM FRITZ! 310 WiFi Repeater

De AVM FRITZ! 310 Repeater is een handige en kleine WiFi versterker. Eén van de kleinste en lichtste extenders die verkrijgbaar zijn. In zijn elegant wit-rood uitvoering beloofd de FRITZ! 310 Repeater veel. Net zo groot als een credit card en maar 63 gram zwaar, de extender verbruikt maar 3 watt.

Hoewel de FRITZ! 310 Repeater klein van stuk is kunnen er snelheden tot 300Mps worden behaald op het vergrootte netwerk. Onze installatie verliep eenvoudig en snel. Met een simpele druk op de WPS-knop van de router en extender worden de juiste instellingen over genomen. Er wordt gebruik gemaakt van de 2.5 GHz bandbreedte, zodat de extender ook op langere afstanden goed functioneert. Aan de voorkant van de extender zelf is duidelijk te zien hoe sterk het signaal is. Op de site van AVM kan altijd gratis de laatste updates worden gedownload met de nieuwste functionaliteit.

De FRITZ! 310 Repeater kenmerkt zich door stabiliteit en eenvoud. Deze extender is letterlijk en figuurlijk klein maar fijn.

Voordelen

 • Klein formaat
 • Erg zuinig energieverbruik
 • Goede support

Nadelen

 • Geen dualband
 • Geen ethernet poort

Ik moet eerlijk zijn. De eerste paar minuten kwam ik er niet uit. Niets deed het. Ik heb toen diep adem genomen en ben op nieuw begonnen. Toen werkte het gelukkig :). Het is eigenlijk best wel makkelijk om in te stellen. Een kwestie van twee knopjes indrukken. Hij staat nu in een hoekje en heb er nooit meer naar om moeten kijken. Ik raad hem iedereen aan.

Esther
Wijchen

​Ik heb het product maar een dag, toch wou ik graag mijn mening delen. Deze extender is ongelooflijk makkelijk te installeren. De instructies waren compleet helder. Tot nu toe heb ik overal internet. Ik kijk zelf altijd naar reviews en hoop dat mijn review andere mensen helpt.

Bas
Kampen

TP-Link TL-WA850RE

Vandaag bekijken we de stijlvolle TP-Link TL-WA850RE. De TL-WA850RE is ontworpen om het draadloze bereik aanzienlijk te verbeteren en het WiFi signaal sterker te maken. De kleine, witte extender zorgt ervoor dat de zones waar geen draadloos signaal wordt ontvangen worden geëlimineerd. Zo kunnen we op plaatsen waar geen bereik is ook internet ontvangen. De 300Mbps wireless N snelheden zorgen voor een snelle en betrouwbare verbinding.

Overal waar een stopcontact is kan de WiFi versterker worden geplaatst. Omdat het klein van formaat is, valt het nauwelijks op en zit niet in de weg. Er zijn geen nieuwe kabels of bedrading nodig. De WPS-knop maakt het heel makkelijk om het draadloze netwerk uit te breiden. Een extra voordeel van de TP-Link TL-WA850RE is de ethernet poort waardoor deze als een draadloze adapter kan fungeren. Zo kunnen we bijvoorbeeld Blu Ray spelers of spelcomputers op de adapter aansluiten. Heel handig is de LED-indicatie op de adapter zelf, die de signaalsterkte aangeeft. Met de hulp van de LED-indicatie kunnen we de extender eenvoudig verplaatsen voor een nog beter bereik

Voordelen

 • Plug & Play, geen extra bedrading nodig
 • Ethernet poort
 • LED-indicatie voor beste signaal
 • 300 Mbps snelheid

Nadelen

 • Geen dualband
 • Geen geïntegreerd stopcontact

In het begin was ik sceptisch omdat de prijs lager lag dan bij vergelijkbare extenders. Gelukkig was het niet nodig sceptisch te zijn. We hadden geen bereik in onze slaapkamer. Onze router is op de begane grond. De installatie was makkelijk. Het neemt wel een stopcontact in beslag. Het instellen ging vlot, zelfs voor niet technische mensen zoals ik. We hebben nu een prima verbinding in de slaapkamer!

Raymond
Nijmegen

De installatie kan niet simpeler zijn voor dit kleine apparaatje. Zet hem bij je router neer en druk de WPS-knop in. Op die manier maken ze een verbinding met elkaar en kan je hem daarna overal waar je wilt plaatsen. Meer is niet nodig en het werkt prima.

Jessica
Best

Asus RP-AC66

Asus is een wereldleider op het gebied van computers en computeronderdelen. Het verbaasde ons ook niet dat ze klasse extenders op de markt hebben gebracht. De RP-AC66 ziet er mooi uit. Het geruite patroon waar Asus zo bekend om staat is hier ook aanwezig. Aan beide zijkanten is een beweegbare antenne aanwezig. De stekker is ook (heel slim) draaibaar, zodat het niet uitmaakt welke richting het stopcontact staat. De antennes zorgen ervoor dat het bereik nog meer kan worden uitbreid. De Asus RP-AC66 is een dualband WiFi versterker en kan Deze extender kan snelheden tot 1750 Mpbs halen. Voor iedereen die geïnteresseerd is 4K streamen, gamen of grote bestanden downloaden is dit ideaal.

Voordat we het bereik en internetverbinding konden testen, moesten we de extender instellen. Dit was zo gepiept met de WPS-knop. De snelheden, stabiliteit en het bereik waren alles wat we van Asus verwachten. Downloaden en surfen ging smetteloos. Gamen en streamen verliep foutloos. Je betaalt natuurlijk wel voor kwaliteit. De Asus RP-AC66 is dan ook duurder dan extenders met minder mogelijkheden. De doelgroep die Asus voor ogen heeft zijn mensen die het optimale uit hun apparatuur willen halen. Dat gaat zeker lukken met deze Wifi repeater.

Voordelen

 • Externe draaibare antennes
 • Draaibare stekker voor elk stopcontact
 • Hoge snelheden

Nadelen

 • Iets duurder

Dit is absoluut een aanrader! Ik stond verbaasd hoeveel verschil een extender kon maken. Had het nooit verwacht! Echt een toppertje!

Jenny
Amstelveen

Ik heb lange tijd gewacht totdat deze extender in Nederland beschikbaar was. Hiervoor had ik al reviews op Engelstalige sites gezien. Ik heb nauwelijks bereik op zolder en had hiervoor al meerdere andere extenders gebruikt. Nou is deze wat groter dan de andere, maar wat een wereld van verschil. Er zijn meerdere instellingen mogelijk, access point, repeater en media bridge mode. Ik zelf gebruik de repeater mode en ben hartstikke tevreden

Lucas
Hengelo

TP-Link RE450

Nadat we de specificaties van de TP-Link RE450 hadden gelezen waren we erg benieuwd om de extender aan het werk te zien. De RE450 maakt gebruik van de 802.11AC wifitechnologie. Dit is 3 keer zo snel als de standaard 802.11n technologie. Er kunnen snelheden tot wel 1750Mpbs worden behaald, perfect om intensieve taken zoals 4K streamen of gamen zonder lag mee te doen. Met 3 dualband antennes en een discrete vormgeving ziet de extender er misschien onopvallend uit, maar heeft wel een uitmuntend bereik. Het instellen is via WPS zo gedaan. De voorkant van de extender laat zien hoe sterk het signaal is door de LED-indicatie.

We waren onder de indruk van de snelheid en stabiliteit van onze internetverbinding met de WiFi repeater. De verwachtingen lagen hoog, maar het resultaat mag er zijn. Dit is duidelijk een extender die zich richt op een intensief gebruik. Voor iedereen die op zoek is naar stabiliteit, een prima bereik en hoge snelheden, is de TP-Link RE450 een echte aanrader. Aan de andere kant, om af en toe te surfen en een beter bereik voor de smartphone is de extender wellicht overkill.

Voordelen

 • 3 dualband antennes voor een groot bereik
 • Tot wel 1750 Mbps snelheid
 • Eenvoudige in te stellen

Nadelen

 • Hogere prijs

Ik woon op een boerderij en zocht een extender die grotere afstanden aan kon. Na lang en uitgebreid zoeken ben ik op deze TP-Link RE450 uitgekomen. Ik ben er erg tevreden mee. Zelfs op 70 meter met muren ertussen heb ik bereik. De installatie verliep vlekkeloos en ik kon alles meteen naar wens instellen.

Jos
Roelofarendsveen

Deze repeater werkt prima. Een druk op de knop en alles is met elkaar verbonden. Er waren nog veel meer dingen in te stellen, maar daar heb ik me niet mee bemoeid. Ik kan Netflix perfect streamen en daar was het me om te doen.

Chiel
Dordrecht

Beste Wifi Versterker koopgids

Een extender, of WiFi repeater, is heel eigenlijk heel simpel. Het pakt een draadloos signaal en zet het dan (vaak versterkt) door. Zo kunnen plekken worden bereikt die normaal gesproken geen signaal hebben. Stel het voor als een draadloos verlengsnoer. Het is wel belangrijk dat er een stopcontact aanwezig is voor de extender, anders werkt deze niet. Ook kan de afstand tussen de router en extender niet te groot zijn, anders kan de extender geen verbinding maken.

Alle WiFi Versterkers zijn gebouwd om zo eenvoudig mogelijk in te stellen. Het is meestal een kwestie van twee knopjes indrukken en eventjes wachten. Als dat of welke reden dan ook niet lukt, biedt de handleiding vaak duidelijkheid. Het principe is Plug & Play en moet ook geen problemen opleveren.

Het kiezen van een goede versterker hoeft niet moeilijk te zijn. Allereerst moeten we ons afvragen waar we hem voor willen gebruiken. Een extender om 4K Netflix video af te spelen heeft andere vereisten dan een extender voor een draadloze printer op zolder. Maak daarom een lijstje met de vereisten waar de WiFi versterker aan moet voldoen. Dan wordt de keuze meteen een stuk makkelijker. Wil je gamen en streamen? Kies dan de maximale snelheid die mogelijk is. Wil je een spelcomputer via de ethernet poort aansluiten? Kijk dan naar WiFi repeaters met een ethernet poort. Wil je ook op slaapkamer internet? Kijk dan naar het bereik.

Voor draadloze verbinden worden twee bandbreedtes gebruikt. Het verschil tussen beide - 2.4GHz en 5GHz - is het bereik en de snelheid. De 2.4 GHz band heeft een groter bereik, maar stuurt informatie minder snel door. De 5 GHz band heeft een minder groot bereik, maar stuur informatie sneller door. De kans op interferentie is groter bij een 2.4 GHz bandbreedte omdat bijvoorbeeld draadloze telefoons, magnetrons en Bluetooth deze ook benutten. Dualband WiFi versterkers bieden de mogelijkheid om de 2.4GHz en 5GHz bandbreedte te gebruiken. Kies dus een dualband versterker als snelheid belangrijk is.

Conclusie

Door gebruik te maken van de informatie over deze producten die wij zorgvuldig voor je hebben uitgekozen kan je er zeker van zijn een goede extender aan te schaffen. Op deze manier kan je de verschillende eigenschappen vergelijken en de WiFi versterker kiezen die het beste bij je wensen aansluit. Je zal meteen het verschil merken met een repeater. Hierbij wensen wij je veel succes en plezier met jouw nieuwe aankoop!

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *