De Beste Access Point Kopen? Lees dit eerst!

Luca Nowak

Geschreven door: Luca Nowak

Áls je het doet, doe het dan goed.

De Beste Access Point Kopen? Lees dit eerst!

Niets erger dan geen wifi-ontvangst, zowel voor jezelf en voor eventuele andere gebruikers van je netwerk. Dus je bent op het idee gekomen om een access point te kopen. Uitstekend idee! Dit is namelijk de beste manier om je wifi-netwerk te vergroten zonder snelheid te verliezen.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten zodat jij de beste koop kunt maken. Ook raad ik een aantal access points aan die het beste uit onze onderzoeken/testen kwamen, zoals de TP-Link Omada EAP245.

#1 TP-Link Omada EAP245
Dé beste access point van 2021

Onze score: 9,8

Tp Link Omada Eap245 Vooraanzicht

Dit is hét totaalpakket: de laatste wifi-technologiën leiden tot excellente internetprestaties. Hij is echter vooral gericht op professioneel gebruik, waardoor hij voor simpeler thuisgebruik wellicht iets te hoog gegrepen is.

WiFi-standaarden: 802.11ac/g/n
Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
MU-MIMO: Ja

Snelheid 2,4 GHz: 450 Mbps
Snelheid 5 GHz: 1300 Mbps
Aantal antennes: 6

#2 Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO
Beste koop acces point van 2021

Onze score: 9,0

Ubiquiti Unifi Ap Ac Pro

Voor een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding, tik je dit model van Ubiquiti op de kop. Hoewel deze ook geschikt is voor zakelijk gebruik, is hij daar niet op gericht. Zoek je een access point voor in huis? Dan is deze access point absoluut het overwegen waard.

Wifi-standaarden: 802.11ac/n
Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
MU-MIMO: Nee

Snelheid 2,4 GHz: 450 Mbps
Snelheid 5 GHz: 1300 Mbps
Aantal antennes: 3

De 5 beste access points in een oogopslag

 1. TP-Link Omada EAP245 - Dit dé beste all-round access point en garandeert topprestaties.
 2. Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO - Deze access point biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Netgear WAC510 - Dit model is de beste access point voor op kantoor.
 4. TP-Link CPE210 - Dit is de beste access point voor buitengebruik.
 5. TP-Link Omada EAP225-Wall - Deze access point is het beste voor degenen met een kleiner budget.

Benodigdheden voor het gebruik van een access point

Om een access point daadwerkelijk te gebruiken, heb je een aantal dingen nodig, zoals:

 • Een router
 • Een ethernetkabel
 • Eventueel een netwerkswitch

Je vraagt je misschien af wanneer je een netwerkswitch nodig hebt. Inmiddels hebben de meeste routers hebben een ingebouwde netwerkswitch. Een aparte switch is eigenlijk alleen belangrijk wanneer je meerdere access points en/of andere netwerk apparaten bedraad op elkaar gaat aansluiten.

Hoeveel access points heb je nodig?

Het is een lastige klus om exact te bepalen hoeveel access points je nodig hebt voor volledig dekkend bereik. Om een beter idee hiervan te krijgen, is het belangrijk om te weten welke drie dingen wifi-signaal verzwakken:

 • Afstand. Voor het beste ontvangst sta je natuurlijk het liefst naast de access point
 • Muren/obstakels. Dikke muren van (gewapend) beton zijn de grootste vijand van je wifi-signaal
 • Andere wifi-netwerken. Ga je een netwerk opstellen op een plek waar al veel verschillende netwerken zijn? Dan kun je last krijgen van ruis wat het signaal sneller verzwakt
 • Andere 2,4 GHz-apparatuur. Denk hierbij aan Bluetooth-apparaten, babyfoons en magnetrons.
Router tegen een muur

Met deze dingen in je achterhoofd maak je een nauwkeurigere schatting van hoeveel access points je nodig hebt. Ik raad je aan om een bouwtekening van het gebouw waarin je access points wilt plaatsen erbij te pakken om zo een plan te maken.

Het liefst wil je misschien een access point in elke kamer, maar dit is vaak onnodig en duur. Voor het gemiddelde huishouden raad ik in principe één access point aan per verdieping.

Ga je echter een (zakelijk) wifi-netwerk opstellen waar veel mensen tegelijkertijd gebruik van maken? Dan is het wel handig om in elke ruimte één access point te plaatsen.

De beste access points, gedetailleerd.


#1 TP-Link Omada EAP245
Dé beste access point van 2021

Wifi-standaarden: 802.11ac/g/n
Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
MU-MIMO: Ja
Aantal antennes: 6
Snelheid 2,4 GHz: 450 Mbps
Snelheid 5 GHz: 1300 Mbps

Tp Link Omada Eap245 Met Zicht Op De Ethernetpoorten

Hij is misschien niet moeders mooiste, maar functioneel is hij wel. Met maar liefst zes antennes heb je aan internettoegang geen tekort. Bovendien gebruikt hij drie wifi-standaarden, waaronder de alom bekende ac-standaard.

Terwijl deze access point (en vele anderen op de markt) op de lange termijn niet volledig future proof is omdat de 802.11ax-standaard al onderweg is, kun je er rustig van uit gaan dat je topsnelheden behaalt met de Omada EAP245. Op de 5 GHz-band behaal je namelijk snelheden tot 1300 Mbit/s.

Door de bandsteering-technologie ben je er ook zeker van dat je je altijd op de meest geschikte bandbreedte zit. Pas als deze snelste band of te druk of buiten bereik is, switcht hij naar de langzamere 2,4 GHz-band.

Dit doet hij met behulp van de bovengenoemde antennes. Hiermee is een 3x3 MU-MIMO-verbinding mogelijk, wat wilt zeggen dat je drie datastromen krijgt waarmee informatie kan worden verstuurd en ontvangen. In dit geval is het ook nog eens mogelijk dit met meerdere mensen tegelijkertijd te doen. Je komt dus niet achter in een virtuele wachtrij te staan.

Beamforming-technologie staat dit model daarnaast toe om te bepalen waar je client – bijvoorbeeld je laptop of smartphone – zich bevindt, waarna deze een extra sterk signaal naar je locatie stuurt. Dit is een zeer efficiënte methode om dataverkeer in goede banen te leiden.

Over je smartphone gesproken: de Android en iOS apps voor de Omada zijn zeer geschikt om het ietwat omslachtigere webinterface te vermijden bij het managen van je verbindingen. 👌 Het gebruik hiervan is daarnaast nodig om de bovengenoemde beamforming en bandsteering functies in te schakelen en/of in te stellen.

De power over ethernet (PoE)-adapter wordt standaard meegeleverd, wat een prettige bijkomstigheid is. Wel zul je zelf nog de ethernetkabel moeten verzorgen zodat je de Omada van zowel stroom als een netwerk kunt voorzien.

Wat we goed vinden:

 • Je krijgt met deze access point een razendsnelle internetverbinding door 3x3 MU-MIMO ondersteuning​
 • PoE-adapter wordt meegeleverd

Wat we minder goed vinden:

 • Geen mogelijkheden tot verbinding via de nieuwe ax-standaard​

#2 Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO
Beste koop access point van 2021

Wifi-standaarden: 802.11ac/g/n
Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
MU-MIMO: Nee
Aantal antennes: 3
Snelheid 2,4 GHz: 450 Mbps
Snelheid 5 GHz: 1300 Mbps

Ubiquiti Unifi Ap Ac Pro Met Zicht Op De Ethernetpoorten

Enterprise wifi voor een voordelige prijs is waar Ubiquiti voor staat. Wat als eerste opvalt aan deze access point is natuurlijk het design. Hij is strak wit en heeft een felblauwe LED-indicatie ring.

Dit design heeft als nadeel dat er geen ingebouwde mogelijkheid is om hem ergens op te zetten; je moet hem echt ophangen, en wel aan het plafond of een muur door middel van de bijbehorende mounts. Wel fijn is dat deze access point waterdicht is, waardoor hij ook geschikt is voor buitengebruik.

De AP-AC-PRO krijgt zijn stroom via power over ethernet (PoE) waarvoor de adapter ook wordt meegeleverd. Je kunt hem dus overal ophangen en niet per sé enkel in de buurt van een stopcontact.

Dit geheel bestuur je via de UniFi Network Controller, of de toegewijde apps voor iOS en Android. Deze zijn bijzonder uitgebreid waardoor je niet snel je pc of laptop zult hoeven in te duiken. In het tijdperk der efficiëntie en mobiliteit is dit een groot pluspunt.

Minder efficiënt is de eerste set-up: hiermee is niet bepaald rekening gehouden met thuisgebruikers. Je zult het apparaat eerst met je computer moeten verbinden waarna je een op het bedrijfsleven gerichte set-up doorloopt. Hierna komt de app pas goed van pas en deze is dan ook gericht op thuisgebruikers.

Helaas gebruikt dit model alleen MIMO. Op zich is dit niet slecht, maar multiple-MIMO verhoogt up- en downloadsnelheden aanzienlijk. De Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO net als de bovengenoemde TP-Link Omada 3x3 MIMO, waardoor meerdere datastromen tegelijkertijd actief zijn wat wachttijden verkort. De verschillen tussen Multiple-MIMO en MIMO vind je terug in de koopgids.

Al met al haal je op de 5 GHz-band een maximale snelheid van 1300 Mbit/s, net als bij het bovengenoemde model. Het enige verschil in theorie is dat je wél in een (korte) virtuele wachtrij komt te staan wanneer meerdere mensen gebruik maken van de verbinding.

Wil je meerdere access points kopen, dan raad ik je aan om ook een UniFi switch te kopen: deze heeft standaard een PoE-adapter ingebouwd.

Wat we goed vinden:

 • Geschikt voor buitengebruik​
 • Levert uitstekende snelheden dankzij 3x3 MIMO​
 • PoE-adapter wordt meegeleverd​

Wat we minder goed vinden:

 • Geen Multiple-MIMO, wat tegenwoordig echt wel mag bij dit soort producten​
 • Eerste set-up is een tikje ingewikkeld​

#3 Netgear WAC510
Beste access point voor op kantoor

Wifi-standaarden: 802.11ac/g/n
Frequentiebanden: Simultaneous dual-band
MU-MIMO: Ja
Aantal antennes: 4
Snelheid 2,4 GHz: 300 Mbps
Snelheid 5 GHz: 867 Mbps

Netgear Wac510 Met Zicht Op De Ethernetpoorten

Ook de Netgear WAC510 treft een prima prijs-kwaiteitverhouding. Deze op bedrijven gerichte access point ondersteunt meerdere wifi-standaarden. De voordelen hiervan zijn duidelijk – en zo niet, lees dan straks vooral even de koopgids. 😉

Helaas biedt dit model geen 3x3, maar 2x2 MU-MIMO. Dit is vele malen beter dan niets, maar hij valt hierdoor niet in de snelste categorie access points. Je behaalt dan ook op de 5 GHz-band een maximumsnelheid van 867 Mbit/s in tegenstelling tot de 1300 Mbit/s van voorgaande modellen.

De ervaring stopt echter niet bij de snelheid. De installatie van het apparaat is natuurlijk ook van belang. Ook hier is deze behoorlijk gericht op entreprise-gebruik. Je krijgt bij je eerste twee access points toegang tot de Insight Basic service, maar dit is alleen gratis voor de eerste twee apparaten.

Dit biedt toegang tot de Insight mobiele app voor iOS en Android, maar voor functies als de desktop-browser portal en wifi roaming is een Premium-abonnement nodig. De kosten hiervan zijn afhankelijk van hoeveel access points (of andere apparaten) je aan elkaar wilt koppelen en managen.

Ten slotte wordt er geen PoE-adapter meegeleverd, wat ik persoonlijk wat jammer vind. De gunstige prijs wordt daardoor iets ongunstiger afhankelijk van welke adapter je er zelf bij koopt.

Wat we goed vinden:

 • Gunstige prijs-kwaliteitverhouding​
 • Levert prima snelheden dankzij MU-MIMO ondersteuning​

Wat we minder goed vinden:

 • PoE-adapter wordt niet meegeleverd​
 • 3x3 MU-MIMO ondersteuning was nóg beter geweest​

#4 TP-Link CPE210
Beste access point voor buitengebruik

Wifi-standaarden: 802.11b/g/n
Frequentiebanden: Single-band
MU-MIMO: Nee
Aantal antennes: 2
Snelheid 2,4 GHz: 300 Mbps
Snelheid 5 GHz: —

Tp Link Cpe210 Van Achteren

Hoewel de bovengenoemde Ubiquiti ook geschikt is voor buitengebruik, is de CPE210 hier het meest geschikt voor. Je krijgt namelijk vijf kilometer aan wifi-signaal via zijn 2,4 GHz-kanaal. Laat ik dit dan ook maar meteen benoemen: het betreft een single-band access point, dus je krijgt geen 5 GHz-kanaal.

Dat kan als nadeel worden gezien en wanneer je je dichtbij de access point begeeft, is dat ook zo. Echter is het doel van dit apparaat het ver verspreiden van wifi, en dat is waar de 2,4 GHz-band in uitblinkt.

De maximumsnelheid die door middel van deze band behaald wordt is dan ook 'slechts' 300 Mbit/s. Nu is dit voor alledaags gebruik meer dan genoeg. Ik ga er echter niet van uit dat video editors en andere beroepsbeoefenaars die ontzettend veel bandbreedte nodig hebben, hun datamigratie buiten hun huis of kantoorgebouw laten verlopen.

De set-up van deze access point is gelukkig redelijk simpel: het duurt misschien 30 minuten en je kunt je verbinding managen via PharOS van het merk. Wel zo fijn dat ze meteen een simulator hiervan online hebben gezet zodat je even een kijkje kunt nemen!

Aangezien dit apparaat geen MU-MIMO ondersteuning biedt, valt daarover ook weinig te vertellen. Je bent dan ook aangewezen op 2x2 MIMO in plaats daarvan. Een ramp is het niet in dit geval: je gaat niet naar buiten toe met de verwachting dat je internet van topsnelheid zult krijgen. Daarvoor moet je toch echt een gebouw in.

Ook om hem aan te sluiten zul je waarschijnlijk een lijn naar een gebouw moeten trekken. De power over ethernet-adapter wordt gelukkig wel meegeleverd, dus dat is een zorg minder: je hoeft alleen nog de ethernetkabel te trekken tussen de adapter en de access point, gebruikmakend van de aanwezige ethernetpoorten.

Ethernetpoorten zijn openingen op computernetwerkapparatuur waar ethernetkabels inpassen. Ethernetpoorten zijn bedoeld om bedrade netwerkapparatuur aan te sluiten in een netwerk.

Wat we goed vinden:

 • Levert maar liefst vijf kilometer aan wifi-bereik​
 • Installatie verloopt snel en probleemloos​

Wat we minder goed vinden:

 • Single-band constructie, dus geen 5 GHz-toegang​
 • Ondersteunt geen MU-MIMO​

#5 TP-Link Omada EAP225-Wall
Beste access point voor een klein budget

Wifi-standaarden: 802.11ac
Frequentiebanden: Dual-band
MU-MIMO: Ja
Aantal antennes: 2
Snelheid 2,4 GHz: 300 Mbps
Snelheid 5 GHz: 867 Mbps

Tp Link Omada Eap225 Wall Onderaanzicht Met Kijk Op Ethernetpoorten

Dit model komt uit dezelfde Omada-lijn als onze nummer 1, dus je bent verzekerd van kwaliteit! Dat niet alleen: dit krijg je voor een zeer vriendelijke prijs. Wat houdt "dit" in, vraag je je af? Om te beginnen dual-band wifi, met een maximale snelheid van 867 Mbit/s op de 5 GHz-band.

Voor alledaags gebruik zijn de snelheden die dit apparaat biedt meer dan genoeg. De stabiliteit hiervan wordt bovendien veiliggesteld door 2x2 MU-MIMO ondersteuning. Wederom is dit niet zo vooruitstrevend als de 3x3 versie, maar voor dit prijspunt mag ik niet klagen!

Voordat je de bovengenoemde resultaten krijgt en dit in actie kunt zien, moet je het apparaat natuurlijk wel instellen. Net als bij de Omada 245 gaat dit behoorlijk makkelijk: TP-Link weet hoe ze een toegankelijk, gebruiksvriendelijke set-up moeten vormgeven. De Android en iOS apps zijn ook hier weer makkelijk in gebruik.

Met behulp van deze apps maak je net als bij de Omada 245 gebruik van bandsteering en beamforming technologieën. In tegenstelling tot zijn grote broer, wordt deze access point echter zonder PoE-adapter geleverd. Deze moet je er dus zelf bij kopen.

Wat we goed vinden:

 • Uitermate gunstig geprijsd​
 • Biedt MU-MIMO ondersteuning​
 • Ook beamforming en bandsteering is een optie​

Wat we minder goed vinden:

 • PoE-adapter wordt niet meegeleverd​

Koopgids

Ik heb met nogal wat begrippen gesmeten in dit artikel, dus hieronder volgen zowel de achterliggende definities als het belang hiervan bij je aankoop. Houd in gedachten dat er nog véél meer technische specificaties zijn waarop we kunnen ingaan, maar dit zijn een paar van de belangrijkste om in gedachten te houden!

Wifi-standaarden

De wifi-standaard geeft aan hoe snel een netwerk is. Van nieuw naar oud en dus van snel naar langzaam loopt de bestaande lijst als volgt:

 • 802.11ax: Deze standaard heeft een 2,4 en 5 GHz-band en gebruikt hiervoor een nieuwe wijze van datatransfer. Hierdoor stijgt de maximale snelheid (op één frequentie) naar maar liefst 4800 Mbps. Hij wordt ook wel wifi 6 genoemd.
 • 802.11ad: Deze standaard is met name bedoeld voor snelle datatransfer op zeer korte afstanden. Hij werkt in principe alleen maar als je je in dezelfde kamer als de router begeeft.
 • 802.11ac: Veruit de populairste standaard. Deze standaard haalt snelheden tot 2600 Mbps en staat gelijktijdig gebruik op de 2,4 en 5 GHz-banden toe. Vanaf deze standaard wordt MIMO dus ondersteund, alsook beamforming en bandsteering.
 • 802.11n: Met deze standaard behaal je een maximale snelheid van 450 Mbps. Ook deze standaard werkt op beide frequenties.
 • 802.11a/g: Deze verouderde standaard haalt maximaal 54 Mbps.
 • 802.11b: Dit is de eerste wifi-standaard die ooit gelanceerd is. Hiermee haal je een verbijsterende snelheid van 11 Mbps. 🛥
Man werkt op laptop

Frequentiebanden

Access points werken meestal op verschillende frequenties. Vaak zijn dit twee, maar je ziet ook steeds vaker drie voorbij komen.

 • 2,4 GHz-band: Dit is de langzamere band, maar deze biedt wel een veel grotere dekking. Het nadeel hiervan is dat op deze band veel concurrentie bestaat: Bluetooth-verbindingen verlopen via deze frequentie, en zelfs je magnetron bevindt zich hierop.
 • 5 GHz-band: De snellere band, maar deze biedt dekking voor een veel kleiner gebied.
 • 60 GHz-band: De allersnelste band; deze werkt over afstanden van slechts enkele meters.

Hieruit volgt een uitleg over single-, dual- en tri-band:

 • Single-band: Deze apparaten werken enkel op de 2,4 GHz-band. De dekking is hierdoor groter, maar de netwerksnelheid is over het algemeen redelijk laag.
 • Dual-band: Dual-band access points ondersteunen zowel de beide frequenties, maar kunnen op slechts één tegelijkertijd actief zijn. Ze wisselen hierdoor continu tussen de twee. Simultaneous dual-band routers kunnen daarentegen wél op beide frequenties tegelijk actief zijn.
 • Simultaneous tri-band: In tegenstelling tot simultaneous dual-band routers, werken deze modellen met nog een extra 5 GHz-band, of een 60 GHz-band.

MU-MIMO

Deze afkorting staat voor Multiple User Multiple Input en Multiple Output. Het verschil met 'normale' MIMO is dat toegangspunten met meerdere apparaten tegelijk kunnen communiceren.

Je hoeft dus bij wijze van spreken niet achterin de wachtrij te staan als jij, je vader en je zus Netflix tegelijkertijd series willen streamen.

Man met telefoon bij laptop

Bandsteering

Simpel gezegd: bandsteering is een functie die dual-band-apparaten aanmoedigt om verbinding te maken met de snellere 5 GHz-band en de 2,4 GHz-band minder druk te laten zijn voor die clients die alleen 2,4 GHz ondersteunen. Zo worden de wifi-prestaties voor alle clients verbeterd.

Je router en modem

Natuurlijk doen de capaciteiten van je huidige router en modem er ook toe. Deze twee zijn tegenwoordig vaak in elkaar geïntegreerd, dus je kunt ze binnen dit artikel gemakshalve als één geheel beschouwen.

Heb je een router die uit 2010 stamt waarop je je access point wilt aansluiten? Dan kun je bij lange na niet alles uit je nieuwe access point trekken. Idealiter komen de specificaties van je router en je modem zoveel mogelijk overeen.

Heeft het access point dat je voor ogen hebt bijvoorbeeld 3x3 Multiple-MIMO? Dan heeft je router dat idealiter ook. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid frequentiebanden waarop beide apparaten functioneren, beamforming, bandsteering, enzovoorts.

Wanneer moet ik mijn router vervangen?

Men raadt aan om elke 5 jaar je router te vervangen. Dit is het interval dat tussen oude en nieuwe internetprotocollen over het algemeen wordt aangehouden. Is je router en/of modem ouder dan 5 jaar? Dan kan het zijn dat een wifiversterker je problemen niet oplost; dan heb je meer aan een nieuwe router.​

Hetzelfde geldt overigens ook andersom: heb je de beste router maar koop je een access point met slechts minimale functionaliteiten? Verwacht dan vooral geen wonderen. 😅

De beste access points

Access point Beste voor Beoordeling Productpagina
TP-Link Omada EAP245 All-roundgebruik 9,8 Bekijk hem hier
Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO Prijs-kwaliteit 9,0 Bekijk hem hier
Netgear WAC510 Kantoor 8,5 Bekijk hem hier
TP-Link CPE210 Buitengebruik 8,1 Bekijk hem hier
TP-Link Omada EAP225-Wall Kleinere budgets 7,8 Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

Wat is een access point?

Een access point is een apparaat dat een draadloos lokaal netwerk (WLAN) creëert, meestal in een kantoor of een groot gebouw. Een access point maakt verbinding met een bekabelde router, switch of hub via een ethernetkabel en projecteert een wifisignaal naar een aangewezen gebied.

Als je bijvoorbeeld in de ontvangstruimte van je bedrijf wifitoegang wilt inschakelen maar geen router binnen bereik hebt, installeer je een toegangspunt in de buurt van de receptie en laat je een ethernetkabel via het plafond terug naar de serverruimte lopen.

Hoe moet ik een access point aansluiten?

Dat is grotendeels afhankelijk van het merk en het specifieke model. Lees de handleiding nauwkeurig door en volg de stappen die daarin staan.

Een algemeen stappenplan ziet er als volgt uit: Sluit de ethernetpoort van je kabelmodem of router aan op de internet- (of WAN-)poort van je draadloze toegangspunt met behulp van een ethernetnetwerkkabel. Sluit vervolgens je draadloze toegangspunt aan op je computer met behulp van een tweede ethernetnetwerkkabel.

Zet je DSL- of kabelmodem aan en wacht ongeveer twee minuten. Sluit de voedingsadapter aan op je draadloze toegangspunt, steek de stekker in het stopcontact en wacht ongeveer een minuut. Zet je computer aan en voilá, je bent verbonden!

Is een een wifiversterker een access point?

In een thuissituatie waar je wifinetwerk een zwakke plek heeft, volstaat een wifiversterker hoogstwaarschijnlijk. Met een goede wifiversterker kom je dan ook een heel eind.

Het verschil is dat je met een access point een heel nieuw, lokaal netwerk creëert, terwijl je met een wifi-versterker een bestaand wifi-netwerk oppakt en opnieuw uitzendt. Het netwerk van een access point is daarom veel stabieler en sneller en met name veel beter geschikt voor bijvoorbeeld bedrijfsgebruik.

Conclusie

Ik hoop dat je inmiddels een beter zicht hebt op wat een access point is, wat de beste modellen zijn voor wie en waar je op moet letten bij je aankoop. Is een access point, zoals de TP-Link Omada EAP245, een optie voor jou, of ga je toch voor de beste wifi-versterker?

Bedankt voor het lezen en veel plezier met je aankoop!

Was dit artikel behulpzaam?