Breid je Netwerk uit met de Beste Netwerk-Switch
Of je nu een klein bedrijf of groot huis hebt, je netwerk moet verschillende gebruikers de klok rond betrouwbaar en veilig verbonden houden. Met de beste netwerk-switch sluit je eenvoudig extra gebruikers aan en profiteer je van hogere snelheden.
Inhoudsopgave
- De beste netwerk-switch koopgids: hoe maak je de beste koop?
- Waarvoor dient een netwerk-switch?
- Aantal gebruikers
- Snelheid
- Type netwerk-switch
- Power over ethernet (PoE)-ondersteuning
- Port mirroring
- Linkaggregatie
- De 5 beste netwerk switches onder elkaar
- 1. Blinkt uit in omgevingen met hoge bandbreedte: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
- 2. TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
- 3. TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
- 4. Blinkt uit in omgevingen met hoge bandbreedte: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
- 5. Werkt stil met efficiënte prestaties: NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged
Welke netwerk-switch voor jou de juiste is, hangt af van je systeem. Ik help je op weg door de belangrijkste factoren uit te lichten waarmee je rekening moet houden in relatie tot je netwerkbehoeften. 💡
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
De beste netwerk-switch koopgids: hoe maak je de beste koop?
Het is vervelend als je geen ethernetpoorten meer vrij hebt op je router. Zeker als je een bekabelde verbindingen wilt voor al je apparaten, maar je geen bundel ethernetkabels naar de plaats van je router wilt trekken. Een netwerk-switch is je redding.
Het kiezen van de beste netwerk-switch voor je behoeften is niet al te lastig, maar er zijn een paar begrippen die je beter wilt begrijpen, zodat je niet het verkeerde apparaat koopt of onnodig teveel uitgeeft. Ontdek het allemaal hieronder!
Waarvoor dient een netwerk-switch?
Eén van de beste manieren om je bekabelde netwerk uit te breiden is door een netwerk-switch aan te schaffen. Om het eenvoudig te houden: een switch is als een hub. Je sluit je switch aan op je router, waarna je je apparaten op je switch aansluit.
Je apparaten hebben hierna toegang tot je thuis- of kantoornetwerk, alsof ze rechtstreeks op de router zijn aangesloten. Zo eenvoudig is het! Een netwerk-switch wordt ook wel eens een ethernet switch of LAN-switch genoemd.
Een LAN (Local Area Network) is een verzameling apparaten die met elkaar zijn verbonden op één fysieke locatie, zoals een gebouw, kantoor of huis. Een wide area network (WAN) of metropolitan area network (MAN) bestrijkt daarentegen grotere geografische gebieden. Sommige WANs en MANs verbinden meerdere LANs met elkaar.
In de context van huishoudelijke, commerciële of industriële computernetwerken, is de belangrijkste rol van netwerk-switches het fysiek verbinden van online bronnen en apparaten. Gebruikers die via een switch op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, krijgen dan toegang tot meerdere of zelfs alle bronnen en apparaten op dat netwerk.
Aantal gebruikers
Het uitzoeken van de beste netwerk-switch voor jou begint allemaal met het aantal gebruikers dat je wilt verbinden met je netwerk. Vergeet niet dat een gebruiker niet alleen een persoon is, maar ook andere aangesloten apparaten, zoals een beveiligingscamera, all-in-one printer, VoIP-telefoon en draadloze toegangspunten (access points).
Een toegangspunt of access point (AP) is een apparaat dat een draadloos lokaal netwerk, of WLAN, creëert, meestal in een kantoor of groot gebouw. Een toegangspunt wordt via een Ethernetkabel verbonden met een bekabelde router, switch of hub, en projecteert een wifi-signaal naar een aangewezen gebied.
Over het algemeen zijn voor een groter aantal gebruikers meer poorten en hogere overdrachtssnelheden nodig.
Meer poorten betekent meer flexibiliteit in het netwerk, maar de hoeveelheid verkeer die op elk moment door het netwerk kan stromen – met andere woorden, het aantal aangesloten apparaten en gebruikers dat een netwerk comfortabel ondersteunt – wordt beperkt door verschillende factoren, vooral de bandbreedte van je internetverbinding.
Snelheid
Netwerk-switches zorgen niet voor snelheid, maar je loopt wel risico dat de verkeerde switch je netwerk aanzienlijk vertraagt. Als je veel gegevens overbrengt, wil je er zeker van zijn dat je poorten hebt die je behoefte aan snelheid aankunnen.
Zoek naar poorten met 10, 100 of 1000 MB/s, oftewel Gigabit ethernet (GbE) poorten. Deze poorten detecteren automatisch de hoogste snelheid.
Voor minder zware scenario's volstaat een switch met poorten van 10 of 100 MB/s, maar de meeste moderne switches ondersteunen GbE-poorten.
Type netwerk-switch
Er zijn twee hoofdtypen netwerk-switches, namelijk managed en unmanaged switches. Het essentiële verschil tussen managed en unmanaged is de mogelijkheid om de werking van de switch te configureren om het netwerkverkeer voor specifieke toepassingen aan te passen en te optimaliseren.
Managed switch
Een managed switch is een apparaat waarmee je als beheerder, of een andere geautoriseerde gebruiker, toegang hebt tot een bedieningspaneel dat visueel wordt weergegeven in de webbrowser of een ondersteunde mobiele app. Hier configureer je tal van instellingen in de switch en creëer je een netwerkomgeving op maat.
Dit varieert van het configureren van welke poorten en apparaten prioriteit hebben, tot het combineren van netwerkpoorten voor een grotere bandbreedte (bekend als linkaggregatie), het creëren van beveiligingsregels om netwerkinvasie te voorkomen en tal van andere unieke en aanpasbare configuratieopties.
Het kan overweldigend zijn om al deze instellingen te configureren en hoewel de online gebruiksomgeving de laatste jaren iets gebruiksvriendelijker zijn geworden, is het in het begin nog steeds behoorlijke klus om je eigen netwerkverbinding in een managed switch te configureren.
Unmanaged switch
Een unmanaged switch, zoals je waarschijnlijk al kunt raden, laat je niet toe om het netwerk op één of andere unieke manier te configureren. Ze hebben tal van standaardinstellingen en een beveiligingsprotocol over hoe ze zich gedragen naarmate meer gebruikers verbinding maken met het netwerk.
Je verliest een aantal belangrijke en populaire functies zoals linkaggregatie, quality of service, failover-configuraties en meer. Een unmanaged switch is eenvoudiger in te stellen en heeft een merkbaar lagere prijs vanwege de meer kosteneffectieve interne hardwarevereisten.
Failover is een operationele back-upmodus die automatisch overschakelt naar een stand-bydatabase, -server of -netwerk als het primaire systeem uitvalt of wordt uitgeschakeld voor onderhoud.
Failover-functionaliteit leidt verzoeken van het falende of uitgevallen systeem naadloos om naar het reservesysteem dat de omgeving van het besturingssysteem nabootst.
Als je een thuisgebruiker bent of geen bijzonder unieke zakelijke netwerkopstelling nodig hebt, voldoet een unmanaged netwerkswitch vaak perfect aan je behoeften.
Power over ethernet (PoE)-ondersteuning
Een PoE-switch is een netwerk-switch die via elke interface stroom over ethernet levert. Er zijn zowel managed als unmanaged PoE-switches beschikbaar. PoE-switches hebben het grote voordeel dat ze zowel het netwerk als de stroom dekken, dus je hebt slechts één kabel voor elk apparaat nodig, in plaats van twee.
Dit is handig wanneer je weinig ruimte hebt om kabels te leggen, of wanneer je kantoor al te veel kabels heeft om netjes te organiseren. In veel gevallen wil je bijvoorbeeld een access point installeren op een locatie waar traditionele stopcontacten moeilijk te bereiken zijn. Gelukkig krijgen veel acces points stroom via power over ethernet.
Port mirroring
Port mirroring is de mogelijkheid van een netwerk-switch om een kopie van datapakketten die via een switch worden verzonden, te sturen naar een netwerkbewakings- of inspectie-apparaat dat zelf verbonden is met de port mirror. Dit is een speciale poort op de switch.
Port mirroring is nuttig in verschillende soorten netwerkomgevingen, zoals LANs (local area networks), VLANs (virtual local area networks) en WLANs (wireless local area networks) - afhankelijk van de ontwerpvereisten.
Het verbetert de zichtbaarheid van het netwerk door te helpen bij het bewaken en inspecteren, identificeren en ten slotte het oplossen van netwerkanomalieën. Nu we het toch over bewaken hebben: een nas-server houdt je bestanden veilig en is daarom ook het overwegen waard!
Een netwerkanomalie is een plotselinge en kortstondige afwijking van de normale werking van het netwerk. Sommige anomalieën worden opzettelijk veroorzaakt door indringers met kwade bedoelingen, zoals een aanval in een IP-netwerk, terwijl andere louter toevallig zijn.
Linkaggregatie
Linkaggregatie geeft je de mogelijkheid om meerdere ethernetverbindingen te combineren tot één logische verbinding tussen twee netwerkapparaten.
De meest voorkomende combinatie is het verbinden van een netwerk-switch met een andere switch, een server of een access point kopen met meerdere poorten. Netwerkapparaten en beheerfuncties behandelen de link aggregation group (LAG) van meerdere ethernetverbindingen als één enkele link.
Je kunt bijvoorbeeld een LAG opnemen in een virtueel lokaal netwerk (VLAN) of meer dan één LAG configureren op dezelfde switch.
Sommige netwerkapparaten ondersteunen het link aggregation control protocol (LACP), dat fouten helpt voorkomen in het instellingsproces van de verbindingsaggregatie. Linkaggregatie biedt ook nog andere voordelen, zoals:
- Verhoogde betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Als één van de fysieke links in de LAG uitvalt, wordt het verkeer dynamisch en transparant opnieuw toegewezen aan één van de andere fysieke links.
- Grotere bandbreedte. De geaggregeerde fysieke links leveren een hogere bandbreedte dan elke afzonderlijke link.
- Beter gebruik van fysieke bronnen. Het verkeer kan over de fysieke links worden verdeeld.
- Kosteneffectief. Een fysieke netwerkupgrade kan duur zijn, vooral als er nieuwe kabels voor nodig zijn. Link aggregatie verhoogt de bandbreedte, zonder dat nieuwe apparatuur nodig is.
De 5 beste netwerk switches onder elkaar
1. Blinkt uit in omgevingen met hoge bandbreedte: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
Belangrijke specificaties:
Als ik op zoek ben naar een betrouwbare en efficiënte netwerkswitch voor mijn kleine kantoor, dan is de Cisco Systems 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA) de perfecte keuze voor mij. Met zijn compacte ontwerp, robuuste metalen behuizing en energiezuinige werking volgens de IEEE802.3az Energy Efficient Ethernet standaard, kan ik rekenen op betrouwbare en efficiënte netwerkconnectiviteit.
Deze netwerkswitch heeft geen software-installatie of configuratie nodig, wat betekent dat ik snel en eenvoudig aan de slag kan. Dankzij de intuïtieve web- en mobiele netwerkbeheertools kan ik mijn netwerk naadloos beheren. Met 24 compacte Gigabit Ethernet poorten, 2 Gigabit Ethernet Combo Mini-GBIC SFP poorten en een beperkte levenslange garantie, kan ik erop vertrouwen dat deze switch duurzaam en betrouwbaar is.
De Cisco SG11224NA onderscheidt zich door zijn energiezuinige werking, waardoor ik kosten bespaar en milieuvriendelijk bezig ben. Het biedt automatische functies zoals Quality of Service (QoS), loopdetectie en kabeldiagnostiek, waardoor het uitblinkt in prestaties. Met zijn prijs van $200.00 en geavanceerde functies, is deze switch een zeer concurrerende keuze in de markt.
Als ik op zoek ben naar een krachtige en energiezuinige netwerkoplossing voor mijn kleine kantoor, dan is de Cisco SG11224NA absoluut het overwegen waard. Met zijn focus op prestaties, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid, biedt deze switch alles wat ik nodig heb voor mijn bedrijf.
Voordelen CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
- Uitstekende keuze voor kleine kantooromgevingen, met uitstekende prestaties voor bandbreedte-intensieve videoservices.
- Vereist geen software-installatie of configuratie, biedt eenvoudige installatie en intuïtieve web- en mobiele netwerkbeheertools.
- Energiezuinige werking volgens IEEE802.3az Energy Efficient Ethernet, zorgt voor betrouwbare en efficiënte netwerkconnectiviteit.
2. TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
Belangrijke specificaties:
Ik ben enthousiast over de TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch! Deze switch biedt een kosteneffectieve oplossing met krachtige functies, waardoor het een ideale keuze is voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en toch betaalbare netwerkswitch. Met zijn energiebesparende technologie, een non-blocking switching architectuur en een indrukwekkende 3,2 Gbps switching capaciteit, biedt deze switch een perfecte balans tussen betaalbaarheid en functionaliteit. Zoals één recensie opmerkt, "Het is een betaalbare en efficiënte optie." Door zijn onbeheerde karakter is deze switch geschikt voor basisnetwerkeisen, waardoor het perfect is voor thuis- en kleinzakelijk gebruik.
In de wereld van netwerkswitches concurreert de TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch met zijn tegenhangers door een overtuigende combinatie van kosteneffectiviteit en essentiële functies te bieden. Terwijl beheerde switches geavanceerde aanpassing en controle bieden, levert de onbeheerde aard van de TP-Link switch een eenvoudige, plug-and-play oplossing, die geschikt is voor gebruikers met basisnetwerkeisen. Zoals de recensie benadrukt, "De TP-Link TL-SG108 wordt aanbevolen vanwege de prijs, functies en bouwkwaliteit, waardoor het een ideale keuze is voor het uitbreiden van de bekabelde mogelijkheden van een netwerk."
In vergelijking met andere netwerkswitches staat de TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch zijn mannetje in de categorie budgetvriendelijk. Het kan goed concurreren met zijn 8-poorts tegenhanger, de TP-Link TL-SG108, die ook wordt geprezen om zijn prijs, functies en bouwkwaliteit. Echter, het 16-poorts ontwerp van de TP-Link switch biedt uitgebreide connectiviteit, waardoor het geschikt is voor iets grotere opstellingen. Ondertussen kan de NETGEAR GS108 8-Port Gigabit Unmanaged Ethernet Switch, hoewel ook goed gewaardeerd, mogelijk niet op tegen de balans van betaalbaarheid en krachtige functies van de TP-Link switch.
De TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch blinkt uit als een kosteneffectieve oplossing met indrukwekkende mogelijkheden, waardoor het een ideale keuze is voor individuen en kleine bedrijven die hun netwerkinfrastructuur willen uitbreiden zonder de bank te breken. Hoewel het misschien niet de geavanceerde functies van beheerde switches biedt, maken de efficiëntie en betaalbaarheid het een overtuigende optie voor basisnetwerkeisen. Zoals één recensie benadrukt, "Over het algemeen wordt de TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch als de beste budgetoptie genoemd."
Samengevat biedt de TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een netwerkswitch die een balans biedt tussen kosteneffectiviteit en essentiële functies. Hoewel het misschien niet de meest robuuste optie is, maken de combinatie van energiebesparende technologie, non-blocking switching architectuur en betaalbare prijsstelling het een sterke concurrent in zijn categorie.
Voordelen TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
- Kosteneffectieve oplossing
Nadelen TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
- Biedt mogelijk niet de geavanceerde functies van beheerde switches
- Mogelijk niet de meest robuuste optie beschikbaar
- Beperkt tot basisnetwerkbehoeften
3. TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
Belangrijke specificaties:
4. Blinkt uit in omgevingen met hoge bandbreedte: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
Belangrijke specificaties:
5. Werkt stil met efficiënte prestaties: NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged
Belangrijke specificaties:
De NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) is een krachtige netwerkoplossing die uitstekende prestaties en betrouwbaarheid biedt. Deze switch valt op door zijn "stille en efficiënte werking", waardoor hij geschikt is voor geluidsgevoelige omgevingen, en zijn "plug-and-play installatie" die zorgt voor een moeiteloos installatieproces. Met veelzijdige montagemogelijkheden, waaronder desktop, wand- of rackmontage, biedt deze switch flexibiliteit om te voldoen aan verschillende netwerkvereisten. Bovendien bieden de "Levenslange Beperkte Hardwaregarantie" en "Vervanging de volgende werkdag" gebruikers gemoedsrust en verzekering van langdurige bescherming.
Een opvallende eigenschap van de JGS524 is het energiezuinige ontwerp conform IEEE802.3az, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is die ook helpt bij het verminderen van het stroomverbruik. De 24 Gigabit Ethernet-poorten van de switch maken naadloze connectiviteit mogelijk voor meerdere apparaten, waardoor het een ideale oplossing is voor bedrijven en organisaties met aanzienlijke netwerkbehoeften. Met een prijs van $136,21 op Amazon wordt de JGS524 als relatief prijzig beschouwd in vergelijking met sommige concurrenten, maar zijn hoge prestaties, betrouwbare werking en levenslange bescherming rechtvaardigen de investering voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare, langdurige netwerkoplossing.
In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Cisco CBS350-8MGP-2X en de TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch, biedt de JGS524 een evenwicht tussen prestaties, energie-efficiëntie en installatiegemak. Terwijl de Cisco CBS350-8MGP-2X uitblinkt in zijn ventilatorloze ontwerp en een mobiele app, excelleert de JGS524 in zijn stille werking en veelzijdige montagemogelijkheden. Aan de andere kant is de TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch misschien budgetvriendelijk, maar biedt mogelijk niet hetzelfde niveau van kracht en prestaties als de JGS524.
Ondanks zijn relatief hogere prijs, komt de NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) naar voren als een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare, hoogwaardige netwerkoplossing met eenvoudige installatie en levenslange bescherming. Zijn efficiënte werking, veelzijdige montagemogelijkheden en levenslange garantie maken het een waardevolle investering voor bedrijven en organisaties met veeleisende netwerkbehoeften.
Tot slot levert de NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid, waardoor het een topkeuze is in de categorie netwerkswitches. Hoewel het iets duurder kan zijn in vergelijking met sommige concurrenten, maken zijn superieure functies, energie-efficiëntie en levenslange bescherming het de beste keuze voor degenen die waarde en betrouwbaarheid op de lange termijn prioriteren in hun netwerkinfrastructuur.
Voordelen NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged
- Stille en efficiënte werking
- Plug-and-play installatie
- Veelzijdige montage-opties
Nadelen NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged
- Relatief prijzig in vergelijking met sommige concurrenten
Veelgestelde vragen over netwerk-switches
Hoe sluit je een netwerk-switch aan?
Sluit een ethernetkabel aan op een uitgaande poort van je modem of router, soms aangeduid als een WAN-poort. Steek het andere uiteinde van de ethernetkabel in een willekeurige poort van de netwerk-switch. Neem er nog een ethernetkabel bij en steek hem in een andere poort van de switch. Het andere uiteinde van deze ethernet-kabel plaats je in je apparaat.
Verlies je internetsnelheid met een netwerk-switch?
Als de netwerk-switch niet geschikt is voor gigabit en je internetdienst is sneller dan 100 MB/s, vertraagt de switch je verbinding. Non-gigabit switches hebben fast ethernet (ook bekend als 10/100) met een maximale doorvoersnelheid van 100 MB/s. Als je switch geschikt is voor gigabit, vertraagt deze je verbinding waarschijnlijk niet.
Wat is PoE bij netwerk-switches?
Een PoE-switch heeft de power over ethernet-functionaliteit ingebouwd. Dit betekent dat je apparaten via netwerkkabels van stroom voorziet. Een PoE-switch levert stroom die wordt gebruikt om andere apparaten via de ethernetbekabeling te laten werken.
Wat is het verschil tussen een netwerk-switch en een router?
Terwijl een netwerk-switch meerdere apparaten en netwerken met elkaar verbindt om een local area network (LAN) uit te breiden, stelt een router je in staat één IP-adres te delen tussen meerdere netwerkapparaten. Eenvoudiger gezegd: de netwerk-switch creëert netwerken en de router zorgt voor verbindingen tussen netwerken.
Wat is het nut van VLAN in een netwerk-switch?
Een virtual local area network (VLAN) maakt het mogelijk om een local area network (LAN) logisch op te splitsen in verschillende uitzendgebieden. In scenario's waarin je gevoelige gegevens op een netwerk uitzendt, kun je een VLAN creëren om de beveiliging te verbeteren door een broadcast-domein aan een specifieke VLAN toe te wijzen.
Welke netwerk-switch moet ik kopen?
Dat hangt vooral af van je netwerkeisen en het aantal gebruikers. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste netwerk-switches. Zo kun jij de beste keus maken!
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch | TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged | TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged | CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch | NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged | |
---|---|---|---|---|---|
VLAN ondersteuning | Nee | ||||
Power over Ethernet (PoE) ondersteuning | |||||
Totale switchingcapaciteit | 48 Gbps | ||||
Bedrade snelheid | Fast Ethernet (Tot 100 Mbps) | ||||
Aantal ethernet poorten | 24 | ||||
Managed |
Conclusie
Een netwerk-switch wordt in een bekabeld netwerk gebruikt om apparaten met ethernetkabels te verbinden. Dat betekent dat je eenvoudig extra apparaten aansluit en profiteert van hogere snelheden.
Zorg ervoor dat je een switch kiest met snelle ethernetpoorten, bij voorkeur gigabit, voor de apparaten die je op je netwerk wilt aansluiten. Als je in de toekomst nog meer apparaten wilt toevoegen, kies dan een netwerk-switch die je netwerk de ruimte geeft om te groeien!
Welke switch is jouw favoriet uit onze top 5? Laat het ons weten!