Beste All-In-One Printer: Ga voor Ultiem Gemak!

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

14 min. leestijd

Beste All-In-One Printer: Ga voor Ultiem Gemak!

Tegenwoordig draait alles in technologie om consolidatie (het onderbrengen van meerdere IT-middelen in één product), en de beste all-in-one printer vormt daar geen uitzondering op. Een all-in-one printer is een geweldige manier om ruimte te besparen en productief te blijven.

Deze krachtige all-in-one machines zijn ideaal voor op kantoor. Ze staan je niet alleen toe om te printen, maar ook om te scannen, kopiëren en je documenten te faxen. Profiteer van een draadloze verbinding en print rechtstreeks vanaf je comfortabele werkplek.

Of je nu documenten wilt afdrukken of een simpel to-do-lijstje, een rapport kopiëren of je favoriete foto inscannen van je huisdier, deze printers doen het allemaal. Ik heb de beste all-in-one printers gevonden die gegarandeerd uitstekend werk leveren.

#1 HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw
Dé beste all-in-one printer van 2024

Onze score: 9,3

HP Color LaserJet Pro M479fdw Laser 600 x 600 DPI 28 ppm A4 Wi-Fi

HP's Color LaserJet Pro M479fdw is een all-in-one printer met een sterke functieset en betrouwbare uitvoer, waardoor het een goede keuze is voor elk kantoor!

Hij staat garant voor hoogwaardige afbeeldingen en scherpe professionele documenten. 

Printtechnologie: Laserprinter
Printerfuncties: Kopiëren; scannen; printen; faxen
Printformaat: Tot A4

Capaciteit papierladen: 300
Printsnelheid : 25 ppm
Aantal inktpatronen/kleuren: 4

#2 Brother MFC-J5330DW
Beste koop all-in-one printer van 2024

Onze score: 9,0

Brother Mfc J5330dw All In One Printer In Beeld

Hij ziet er misschien een beetje robuust uit, maar dit werkpaard is een geweldige zakelijke printer. Deze vier-in-één beschikt over een diepe A4-papierlade, een snelle doorvoersnelheid en dubbelzijdig printen, met een indrukwekkende uitvoerkwaliteit.

Voeg daarbij de mogelijkheid om A3-papier af te drukken en je hebt een onmisbare kantoorprinter.

Printtechnologie: Inkjetprinter
Printerfuncties: Kopiëren; scannen; printen; faxen
Printformaat: Tot A3

Capaciteit papierladen: 250
Printsnelheid : 25 ppm
Aantal inktpatronen/kleuren: 4

De 5 beste all-in-one printers in een oogopslag

 1. HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw - De beste all-in-one printer voor hoge kwaliteit prints.
 2. Brother MFC-J5330DW - Dé all-in-one printer mét A3-formaat.
 3. Lexmark MB2236adw - Robuuste all-in-one voor elk kantoor.
 4. HP OfficeJet Pro 8022 - De snelste inkjet all-in-one printer.
 5. Canon MAXIFY MB2750 - Een betaalbaar, goed uitgerust werkpaard.

Dingen om te overwegen bij het kopen van een all-in-one printer

All-in-one printers, ook bekend als multifunctionele printers, zijn uitgerust met vele speciale functies en aansluitmogelijkheden. Wil je een inkjet of de beste laserprinter? Of misschien print je enorm veel data en wil je een matrixprinter? Hoeveel ruimte heb je op kantoor? Wat voor afdrukkwaliteit heb je nodig?

Zoek je naar de beste wifi-printer of heb je toch liever een usb- of ethernetaansluiting? Wil je overal direct printen vanaf je smartphone? Overweeg dan de beste pocketprinter.

Allemaal zaken om te overwegen bij de aanschaf van een nieuwe printer. We weten zeker dat je de beste all-in-one printer voor je kantoor hier vindt, vooral als je je doelen helder voor ogen hebt. 👀

Hoewel ze allemaal dezelfde dingen doen, zoals afdrukken, scannen en kopiëren, hebben sommigen functies aan boord die bepaalde taken aanzienlijk vergemakkelijken, zoals een automatische documentinvoer. Scroll verder naar beneden om meer te weten te komen! 🤔

De beste all-in-one printer, gedetailleerd.


Printtechnologie: Laserprinter
Printerfuncties: Faxen; scannen; printen; kopiëren
Printformaat: Tot A4
Capaciteit papierladen: 300
Printsnelheid: 25 ppm
Aantal inktpatronen/kleuren: 4
Connectiviteit: Usb 2.0; wifi; ethernet

Deze all-in-one laserprinter heeft alles wat je nodig hebt om kwalitatief te scannen, kopiëren, printen en faxen. Hij levert hoogwaardige afbeeldingen en scherp geprinte documenten. 

HP Color LaserJet Pro M479fdw Laser 600 x 600 DPI 28 ppm A4 Wi-Fi in beeld

Hij heeft een flatbed scanner aan boord, kopieerfuncties, een touchscreen met aanpasbare snelkoppelingen, een maandelijks paginavolume van 4.000 en extra beveiligingsfuncties.

Flatbed scanner

Een flatbed scanner is een optische scanner die gebruik maakt van een plat oppervlak voor het scannen van documenten. De scanner legt alle elementen op het document nauwkeurig vast. Flatbed scanners zijn daarbij effectieve scanners voor delicate materialen zoals oude foto's, papieren en andere documenten die kwetsbaar zijn.

Printen doe je met deze HP met of zonder netwerk en vanaf meerdere apparaten, zoals je smartphone of iPad. Dit model is verre van vederlicht, maar het is wel iets kleiner en lichter dan de meeste concurrerende laserprinters.

Met printers in deze prijsklasse krijgt je niet alleen een robuuste machine, maar ook een sterke functieset. De HP heeft bijvoorbeeld een automatische documentinvoer (ADF) voor 50 pagina's.

Deze all-in-one printer is ook voorzien een relatief groot kleuren touchscreen bedieningspaneel met veel ruimte om met je vingers te navigeren. Zoals de meeste HP printers tegenwoordig, ondersteunt ook deze de HP Smart App (voor Android en iOS) voor het automatiseren van specifieke functies.

De meeste taken en configuratieopties, zoals het bewaken van verbruiksartikelen, het genereren van gebruiksrapporten en toegang tot beveiligingsinstellingen, vind je ook op het ingebouwde webportaal, dat toegankelijk is vanaf vrijwel elke browser, inclusief die op je smartphone of tablet.

De standaard invoercapaciteit voor het beste printpapier is 300 pagina's, verdeeld over een hoofdlade voor 250 pagina's en een overbruggingslade met nog eens 50 pagina's. Als dat niet genoeg is, voeg je eenvoudig een lade toe voor 550 pagina's extra, waardoor je de capaciteit verhoogt naar 850 pagina's.

Hp Color Laserjet Pro Mfp M479fdw Bedieningspaneel

De maximale maandelijkse cyclus van de HP is 50.000 pagina's, maar aanbevolen zijn 4.000 pagina´s per maand. De standaard connectiviteit van de M479fdw bestaat uit Gigabit ethernet, wifi, usb en Wi-Fi Direct.

Wi-Fi Direct maakt het mogelijk om mobiele apparaten op de printer aan te sluiten zonder dat zij of de printer deel uitmaken van hetzelfde netwerk. Naast Wi-Fi Direct zijn er nog andere mobiele connectiviteitsopties, zoals Apple AirPrint, Google Cloud Print, HP ePrint, HP Smart App, Mobile Apps en Mopria.

Apple AirPrint is een technologie van Apple waarmee je gemakkelijk foto's en documenten van hoge kwaliteit afdrukt vanaf je Mac, iPhone, iPad of iPod touch, zonder dat je extra software (stuurprogramma's) hoeft te installeren.

HP Smart Tasks is ook een grote troef van dit apparaat. Het is een verzameling aanpasbare workflow profielen, bijvoorbeeld voor scannen met je smartphone of printen vanaf specifieke cloud-sites, die je opent via aanpasbare snelkoppelingen in de HP Smart App.

De meeste laserprinters produceren tekst van bijna lettertypekwaliteit, en de M479fdw is daarop geen uitzondering. Je tekstdocumenten zijn hiermee geschikt voor de meeste zakelijke scenario's. Zwarten en andere donkere vullingen en achtergronden drukt deze all-in-one uniform af, en kleuren zien er nauwkeurig, briljant en levendig uit.

Het grootste nadeel van de M479fdw zijn de gebruikskosten. Wanneer je de tonercartridges met het hoogste volume (7.500 zwarte pagina's en 6.000 kleurenpagina's) koopt, zijn je bedrijfskosten ongeveer 2,2 cent per zwart-witpagina en 14,2 cent per kleurenpagina. Als je veel afdrukt, lopen deze cijfers relatief snel op tijdens de levensduur van je printer.

Wat we goed vinden:

 • Sterke integratie met HP Smart App
 • Zeer gedetailleerde prints en heldere kleurtonen
 • De papierlades zijn uitbreidbaar

Wat we minder goed vinden:

 • Enigszins hoge gebruikskosten

Printtechnologie: Inkjetprinter
Printerfuncties: Faxen; scannen; printen; kopiëren
Printformaat: Tot A3
Capaciteit papierladen: 250
Printsnelheid: 25 ppm
Aantal inktpatronen/kleuren: 4
Connectiviteit: Usb 2.0; wifi; ethernet

Deze all-in-one krijg je met een lange lijst functies en even indrukwekkende specificaties.

Brother MFC-J5330DW - All-in-One Printer in beeld met A3 blad

De papierlade bevat tot 250 pagina's en de automatische documentinvoer nog eens 50.  De maximale afdruksnelheid concurreert met die van laserprinters en de kosten per pagina zijn slechts iets hoger als je de inkjet cartridges met hoge capaciteit aanschaft.

Kleurenafdrukken zien er sterk en helder uit, maar de grootste troef van deze machine is de mogelijkheid om af te drukken op A3-formaat.

Dankzij de diepe papierlade met een capaciteit van 250 pagina's, snelle duplex (voor dubbelzijdig printen) afdruksnelheden, de opname van een fax-faciliteit en een ADF (automatische documentinvoer) van 50 pagina's, is de Brother MFC-J5330DW is gericht op de drukke kleine tot middelgrote zakelijke gebruiker.

Het is geen thuisprinter, dus consumentvriendelijke functies zoals een SD-kaartsleuf of NFC zijn niet aanwezig. Hij is wel van alle connectiviteitsgemakken voorzien, met zowel ethernet- als wifi-connectiviteit, waarvan de laatste Wi-Fi Direct omvat voor het geval je een draadloze verbinding wilt maken zonder tussenkomst van een router.

Brother MFC-J5330DW - All-in-One Printer achetrkant in beeld

De J5330DW is een goed gespecificeerde inkjetprinter met een vrij hoge afdrukresolutie —  waardoor hij prima is voor het afdrukken van foto's op fotopapier — en zijn scanresolutie ligt slechts ietsje lager.

Plaats A4-vellen staand in de lade, zodat de lade niet onhandig uitsteekt, zoals bij de meeste A4-printers het geval is.

Voor A3-vellen schuif je de lade uit en vul je ze tot wel 250 vellen papier! De scanner is jammer genoeg beperkt tot A4. De J5330DW werkt met vier inktpatronen, die je via een klep aan de voorzijde inbrengt. De bovenste helft van de printer gaat open om de printerkoppen te bedienen en om de ethernet- en usb-kabels aan te sluiten.

De uitstekende bijhorende app gebruik je om draadloos te printen en te scannen vanaf een mobiel apparaat. De Brother iPrint & Scan-app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Afdruksnelheden liggen op 25 ppm (pagina's per minuut) in zwart-wit en 20 ppm in kleur. Het apparaat print echter wel aan beide zijden van de pagina en een bonusfunctie die je alleen bij de beste A3-printer krijgt, is de mogelijkheid om A5-boekjes af te drukken.

Wanneer je de Brother MFC-J5330DW voor de eerste keer instelt, leidt het touchscreen je door een nogal tijdrovende stap-voor-stap installatie, inclusief het invoeren van de datum, tijd en netwerkgegevens. De procedure is zeer grondig en omvat het afdrukken van een kleurrijke testpagina om ervoor te zorgen dat de printkoppen correct zijn uitgelijnd.

De MFC-J5330DW is na installatie zeer eenvoudig in het gebruik dankzij zijn touchscreen display. Het is echter wel een vrij klein scherm van 2,7 inch.

De afdrukkwaliteit is indrukwekkend. Gewone tekst verschijnt in een vet, gepigmenteerd zwart, met vloeiende tekens en zonder sporen van uitlopen of vegen. De inkt ziet er wat zwaarder uit dan bij een laserprinter, maar is consistent. Documenten met kleurrijke grafieken en foto's komen tot leven met de krachtige inkt.

Omdat het een inkjetmodel is, ben je verplicht om gedurende de rest van de levensduur van de printer dure vullingen te kopen. De vier gekleurde inktcartridges koop je afzonderlijk, dus je hoeft niet alles te vervangen als er één op is.

https://youtu.be/VF0lOAUpw7s

Wat we goed vinden:

 • Levendige, krachtige en consistente inkt
 • Compacte A3 printer
 • Hoge afdrukresolutie en geschikt voor het printen van foto's op fotopapier

Wat we minder goed vinden:

 • A4-formaat scanner

Printtechnologie: Laserprinter
Printerfuncties: Faxen; scannen; printen
Printformaat: Tot A4
Capaciteit papierladen: 250
Printsnelheid: 25-34 ppm
Aantal inktpatronen/kleuren: 1
Verbinding met pc: Usb 2.0; wifi; ethernet

De all-in-one printer van Lexmark is een betrouwbaar werkpaard voor een elk klein en druk kantoor.

Lexmark MB2236adw - All-in-One Zwart-Wit Laserprinter

Er is voldoende ruimte voor papier en inkt, dus de aanbevolen maandelijkse belasting van 250-2.500 pagina's is realistisch. 

Met de mogelijkheid om dubbelzijdig te scannen en af te drukken, is dit een eersteklas fotokopieerapparaat. Het is niet de snelste laserprinter die er is, maar een schat aan beveiligingsfuncties en een eenvoudige interface maken het tekort meer dan goed.

Unison toners zijn essentieel voor de prestaties van Lexmark afdruksystemen. De unieke formule zorgt voor een uitstekende afdrukkwaliteit en een duurzame betrouwbaarheid van het afdruksysteem. Met deze all-in-one printer is het echter wel enkel mogelijk om in zwart-wit te printen.

Lexmark's uitgebreide benadering van product beveiliging zorgt ervoor dat al je informatie veilig is — op het apparaat, via het netwerk en op alle plaatsen daartussenin.

Naast ethernet- en usb-connectiviteit zorgt de standaard ingebouwde wifi ervoor dat zowel desktopcomputers als geautoriseerde mobiele gebruikers eenvoudig toegang krijgen via de Lexmark Mobile Print-app (voor Android en iOS), Mopria en AirPrint.

Met een afdruksnelheid tot 34 pagina's per minuut, een 1-GHz dual-core processor en 512 MB werkgeheugen, biedt de MB2236adw indrukwekkende prestaties. De invoercapaciteit van 250 vellen papier en de beschikbare tonercapaciteit van 6000 pagina's, bieden comfortabel en langdurig printplezier aan maximaal vier gebruikers.

Dual-core processor

Een dual-core processor is een CPU (centrale verwerkingseenheid) met twee processoren of uitvoeringskernen in dezelfde geïntegreerde schakeling. Elke processor heeft zijn eigen cache en controller, waardoor hij even efficiënt werkt als een enkele processor.

Omdat de twee processoren echter aan elkaar zijn gekoppeld, voeren zij echter bewerkingen tot tweemaal zo snel uit dan een enkele processor.

Als je niet veel plaats heb, is de compacte MB2236adw een goede keuze! Het feit dat deze printer standaard dubbelzijdig afdrukt en energiebesparende modi bevat, zorgt voor lagere operationele kosten.

Wat we goed vinden:

 • Lagere operationele kosten
 • Dubbelzijdig printen is mogelijk
 • Uitstekende beeldkwaliteit en een duurzame betrouwbaarheid van het afdruksysteem
 • Beschikbare tonercapaciteit van 6000 pagina's

Wat we minder goed vinden:

 • Het is niet de snelste laserprinter
 • Enkel zwart-wit printen is mogelijk

Printtechnologie: Inkjetprinter
Printerfuncties: Faxen; printen; kopiëren; scannen
Printformaat: Tot A4
Capaciteit papierladen: 225
Printsnelheid: 20 ppm
Aantal inktpatronen/kleuren: 4
Connectiviteit: Usb 2.0; wifi; ethernet

hp officejet pro 8022

De HP OfficeJet Pro 8022 is een inkjetprinter, maar in plaats van gericht op het afdrukken van foto's en af en toe een document, is hij gericht op drukke kleine kantooromgevingen.

In het verleden ging je in deze omstandigheden bijna altijd voor een laserprinter, maar inkjets hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd, want de OfficeJet Pro 8022 is in staat om tot 20.000 pagina's per maand af te drukken! Dat is een fenomenaal aantal en een goede indicatie dat deze printer zelfs de meest intensieve kleine kantooromgevingen aankan.

Hij kan afdrukken en scannen met resoluties tot 1200 x 1200 dpi, heeft een royale papierlade voor 225 vellen papier en een automatische documentinvoer voor 35 pagina's voor het maken van kopieën van documenten met meerdere pagina's.

Deze HP OfficeJet Pro gebruikt vier afzonderlijke kleurencartridges (zwart, cyaan, magenta en geel), dus er is geen onnodige verspilling als afzonderlijke kleuren op zijn. Een abonnement op HP's Instant Ink-service is de moeite waard als je veel kleureninkt gebruikt of als je graag automatisch inkt opgestuurd krijgt.

Als snelheid belangrijker is dan afdrukkwaliteit, dan is dit model zeker het overwegen waard. Met 20 pagina's per minuut in standaard zwart-witmodus is hij sneller dan sommige laserprinters. Als je snel een leesbaar document nodig hebt, zijn er niet veel inkjets die hieraan kunnen tippen. Bij het printen in kleur is deze printer echter niet zo snel.

De afdrukkwaliteit is niet zo goed als die van inkjetprinters die op thuisgebruik zijn gericht, maar voor een kantoorprinter is het ruim voldoende. Fotoafdrukken zien er redelijk uit. Hij produceert een goede balans tussen donker en licht en geeft kleuren redelijk nauwkeurig weer, hoewel de prints iets onverzadigder zijn dan die van een goede fotoprinter.

Voor een printer die bedoeld is voor kantoorgebruik, is het niet verrassend dat de HP OfficeJet Pro 8022 beter is in het printen van gemengde tekst- en kleurendocumenten. Echt uitblinken doet hij in zwart-witprints. Hier ziet de tekst er scherp gedrukt en mooi donker uit.

Zijn grote 2,6 inch kleuren touchscreen is een grote troef, want daardoor is deze all-in-one printer eenvoudig te bedienen. De enige fysieke knop, is de knop om het apparaat in of uit te schakelen.

Met de handige HP Smart App (voor Android en iOS), maak je rechtstreeks afdrukken vanaf je mobiele apparaat. Er zijn ook voldoende aansluitmogelijkheden, met een ethernetpoort naast de meer standaard usb- en wifi-mogelijkheden, waardoor je meerdere mogelijkheden hebt voor gedeeld gebruik als je het apparaat in een klein kantoor wilt installeren.

Wat we goed vinden:

 • Drukt zeer snel af in zwart-wit
 • Heeft een gebruiksvriendelijk kleuren touchscreen
 • Voordelige afdrukkosten

Wat we minder goed vinden:

 • Print niet zo snel in kleur als in zwart-wit

Printtechnologie: Inkjetprinter
Printerfuncties: Faxen; printen; kopiëren; scannen
Printformaat: Tot A4
Capaciteit papierladen: 500
Printsnelheid : 18,5 ppm
Aantal inktpatronen/kleuren: 4
Verbinding met pc: Usb 2.0; wifi; ethernet

Deze grote multifunctionele zwarte doos bevat alles wat je op kantoor nodig hebt.

Canon Maxify Mb2750 Met Geprint Document

Naast faxen, afdrukken, scannen en kopiëren heeft het apparaat een snelle en betrouwbare automatische documentinvoer (ADF) en een 3 inch kleurentouchscreen. Voor een inkjet is dit apparaat opmerkelijk snel! De afdrukkwaliteit, zowel in kleur als zwart-wit, is indrukwekkend.

Canon is erin geslaagd alle functies die een klein bedrijf nodig heeft, samen te brengen in een betaalbaar bureaumodel. Het heeft twee grote papierladen en high-yield inktcartridges capaciteit om een hoge workflow aan te kunnen. Zelfs de ADF heeft een royale afmeting, zodat je 50 pagina's in een keer scant of print.

Opmerkelijk is ook de afdruksnelheid, die 24 pagina's per minuut is bij zwart-wit prints en 15 pagina's per minuut in kleur. Houd er wel rekening mee dat deze printer tijdens het gebruik verrassend veel lawaai, met veel geknetter, gezoem en geratel, maakt. 🎵💥

Canon richt zich duidelijk meer op kantoor dan op een thuismodel door beveiligingsfuncties op te nemen zoals scannen naar e-mail, waarbij het apparaat alleen goedgekeurde e-mails toestaat, en alle printtaken bewaakt.

De print- en scanresoluties zijn hoog genoeg voor gedetailleerde, professioneel ogende documenten, maar consumentvriendelijke functies, zoals SD-kaartsleuf en/of NFC voor het aansluiten van een mobiel apparaat, ontbreken.

Hij oogt zeer groot vanwege de twee diepe papierladen, maar hij past nog steeds op een bureau. Een ethernet- en een vierkante usb-poort zijn te vinden aan de achterzijde, terwijl er nog een usb-sleuf voor usb sticks aan de voorzijde zit.

Afdrukken kan tot 600 x 1.200 dpi, wat prima is voor documenten, maar niet echt goed genoeg voor foto's op fotopapier. Voor scannen is de resolutie 1200 x 1200 dpi, wat prima is voor de meeste kantoortaken en vergelijkbaar met een goede scanner. Zwarte tekstdocumenten zijn donker en scherp, maar niet te zwaar gedrukt en zeer consistent.

Dit apparaat ondersteunt zowel wifi als een bekabelde verbinding, wat essentieel is in een zakelijke printer. Nog belangrijker is dat hij ook AirPrint ondersteunt voor Mac-gebruikers en mobiel printen nog eenvoudiger maakt door de goed ontworpen Canon Print-app (beschikbaar voor iOS en Android).

Een ander pluspunt van de MB2750 is de hoge papiercapaciteit van 500 pagina's met dubbelzijdig printen, om nog maar te zwijgen over de inktcapaciteit van dit apparaat. Eén monocartridge levert 1.200 pagina's op, dus de tijd die je kwijt bent aan het bijvullen van deze printer is minimaal.

Dit is veel printer voor weinig geld, wat betekent dat de gebruikskosten aan de hoge kant liggen, want de inkjetcartridges die de Maxify MB2750 nodig heeft, zijn duur.

Wat we goed vinden:

 • Voor een inkjet is dit apparaat opmerkelijk snel!
 • Papierladen voor 500 pagina's
 • ADF voor 50 pagina's

Wat we minder goed vinden:

 • Vrij hoge inktkosten
 • Luidruchtig en omvangrijk

Koopgids

Wanneer je op zoek bent naar een all-in-one printer voor op kantoor, moet je rekening houden met een aantal belangrijke functies en begrippen. Uiteraard wil je een printer die goed presteert, dus ik bespreek hier nog even de belangrijkste zaken om op te letten bij je aankoop!

Printtechnologie

Inkjetprinters zijn over het algemeen beter voor het produceren van een volledig kleurengamma, waardoor ze geschikt zijn voor het afdrukken van kleurengrafieken en foto's. Laserprinters en led-printers daarentegen produceren snel professioneel ogende tekstdocumenten, vaak tegen een lagere kostprijs per pagina.

Wil je superscherpe foto's met een adembenemend kleurenpalet printen? Dan ga je best voor een inkjetprinter. Heb je vooral een printer nodig om tekstdocumenten professioneel af te drukken? Ga dan voor een laserprinter.

PPM

Een factor waarmee je te maken krijgt tijdens je zoektocht is PPM, of pagina's per minuut, van een printer. PPM is de meetstandaard voor hoe snel een printer een gestandaardiseerde pagina kan afdrukken. Als een printer een PPM van 25 heeft, betekent dit dat de printer 25 pagina's tekst per minuut afdrukt.

Print je veel en vooral gevoelige documenten? Overweeg dan een goede papierversnipperaar. Deze zorgt ervoor dat je documenten met gevoelige informatie op een veilige manier bij het oud papier komen.

Printresolutie

Als afdrukkwaliteit je eerste prioriteit is, let dan vooral op de zwart-wit- en kleurenafdrukresoluties die de all-in-one printer produceert. De afdrukkwaliteit wordt weergegeven in DPI. Hoe hoger het getal, hoe beter.

DPI

DPI, of dots per inch, is een maat voor de resolutie van een afdruk of een digitale scan. Hoe hoger de puntdichtheid, hoe hoger de resolutie van de afdruk of scan. Gewoonlijk is DPI de maatstaf voor het geplaatste aantal puntjes in een inch, of 2,54 centimeter.

DPI geeft dus het aantal inktdruppeltjes weer dat een printer per inch papier aanbrengt. 

Goedkope inkjetprinters produceren meestal een zwartresolutie van 600 x 600 DPI, maar dit kan oplopen tot wel 1.200 x 1.200 DPI. De kleurkwaliteit van goedkope inkjetprinters begint vaak al bij 4.800 x 1.200 DPI.

De zwarte afdrukkwaliteit van instapmodel laserprinters overtreft bijna altijd die van inkjetprinters. Lasers produceren gewoonlijk minimaal 1.200 x 1.200 DPI zwarte resolutie.

De kleurkwaliteit van laserprinters zijn meestal niet zo hoog als die van inkjetkleurenprinters. De gebruikelijke kleurresolutie van lasersystemen is 1.200 x 600 DPI, wat voor de meeste bedrijfsbehoeften zeker acceptabel is. In het geval je echt voor kleur gaat, ga dan voor een inkjetprinter. 🎨

ADF

ADF (automatische documentinvoer) is een geweldige functie als je deze goed gebruikt. Het biedt je de mogelijkheid om meerdere pagina's in een multifunctionele printer, scanner of kopieerapparaat in te voeren, zodat je meerdere pagina's tegelijk afdrukt, kopieert of scant zonder dat je elk blad papier handmatig moet invoeren.

Over tijdsbesparing gesproken...

Connectiviteit

Een samengestelde usb-poort is een poort die meerdere apparaten ondersteunt. Dit is meestal de oplaadpoort op je systeem. Wanneer je de printer aansluit op de oplaadpoort, detecteert Windows deze printer en installeert de juiste stuurprogramma's.

Een bedrade netwerkprinter maakt gebruik van een ethernetkabel. Je sluit hem rechtstreeks aan op een router in plaats van op een afzonderlijke computer. De installatie neemt iets meer tijd in beslag, omdat je je netwerkgegevens in het apparaat moet invoeren om het toegang te geven tot je systeem.

Heb je een bedrade printer, maar wil je je printer draadloze functies geven? Dan biedt een goede printserver de oplossing. Deze zet je eenvoudig op met een klein apparaatje, waardoor je printer als het ware op een server staat.

Veel printers verbind je via het ingebouwde menusysteem eenvoudig met je draadloze netwerk. Als de printer en router allebei WPS push-to-connect ondersteunen, druk je op de WPS-knop op de printer en vervolgens op de WPS-knop van je router. Nadat je hem op het wifinetwerk hebt aangesloten, voeg je hem toe op je computer. Nu ben je klaar om je all-in-one printer te gebruiken!

Met de Mopria Print Service gebruik je via je Android-smartphone of -tablet een Mopria-gecertificeerde printer van Brother, Canon, Lexmark, en nog tientallen andere bedrijven. De bedrijven die deze apparaten maken, creëerden samen de Mopria Print Service om het printen gemakkelijker te maken!

AirPrint is een technologie van Apple die ook weer het gebruik van een printer eenvoudiger maakt. Met AirPrint print je gemakkelijk foto's en documenten vanaf je Mac, iPhone, iPad of iPod touch, zonder dat je extra software hoeft te installeren.

Geprinte kleurengrafieken en een smartphone op tafel

Beveiligingsfuncties

Deze meeste professionele printers hebben beveiligde afdrukfuncties die al je vertrouwelijke gegevens beschermen wanneer deze zich over je netwerk verplaatsen, naar en van de printer. Deze printbeveiligingsfuncties omvatten technologieën zoals IPFiltering, IPSec en SSL/TLS gegevenscodering, en netwerkauthenticatie.

Met IP-filtering bepaal je welk IP-verkeer je toelaat in en uit je netwerk. In principe beschermt het je netwerk door pakketten te filteren volgens de regels die je zelf bepaalt.

SSL/TLS VPN beschermt de stromen van toepassingsverkeer van gebruikers op afstand naar een SSL/TLS gateway. Met andere woorden: IPsec VPNs verbinden hosts of netwerken met een beschermd privénetwerk, terwijl SSL/TLS VPNs de applicatiesessie van een gebruiker veilig verbinden met diensten binnen een beschermd netwerk.

Netwerkauthenticatie verifieert de identificatie van de gebruiker die toegang wil krijgen tot een netwerkdienst. Gebruikers die een lokaal computeraccount gebruiken, moeten gebruikersgegevens – zoals een gebruikersnaam en wachtwoord – opgeven als ze toegang willen tot de netwerkbron.

De beste all-in-one printers

ProductsoortBeste voorBeoordelingProductpagina
HP Color LaserJet Pro MFP M479fdwHoogwaardige prints9,3Bekijk hem hier
Brother MFC-J5330DWPrijs-kwaliteit9,0Bekijk hem hier
Lexmark MB2236adwDrukke kantoren8,5Bekijk hem hier
HP OfficeJet Pro 8022Snelheid8,3Bekijk hem hier
Canon MAXIFY MB2750Kleinere budgets8,0Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen over all-in-one printers

⏩ Wat kan een all-in-one printer allemaal?

Een all-in-one printer is een afdrukapparaat met verschillende functies aan boord, waaronder afdrukken, faxen, scannen en kopiëren. Dit type printer wordt ook wel een multifunctionele printer (MFP) genoemd.

⏬ Wat voor soort papier kan er in een all-in-one printer?

Dat is afhankelijk per type all-in-one printer. Inkjet-printerpapier is ontworpen voor specifiek gebruik met inkjetprinters. Er zijn verschillende soorten papier die goed werken met inkjet-inkt, waaronder foto-, glossy-, visitekaart- en wenskaartvarianten.

Laserpapier wordt het best gebruikt met een laserprinter. Dit type papier gebruikt men vaker voor zakelijke doeleinden, zoals het afdrukken van documenten, cheques en verzendingsetiketten. 

Hoewel je nooit laserprinterpapier in een inkjetprinter mag gebruiken en vice versa, kun je in beide apparaten wel multifunctioneel papier of kopieerpapier gebruiken. Opletten wat voor soort papier je koopt is de boodschap.

📶 Wat is het verschil tussen een draadloze en gewone printer?

Een draadloze printer is niet verbonden met een computer of netwerk via een traditionele usb of ethernetkabel. Een draadloze printer sluit je op een wifinetwerk aan, waardoor hij met meerdere meerdere computers werkt, maar hij kan ook als standalone printer voor één computer dienen.

Conclusie

Overtuigd om een all-in-one printer, zoals de HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw, aan te schaffen en je leven op kantoor nog efficiënter te maken?

Printen, scannen, kopiëren en faxen met één enkel apparaat, dat is een droom die uitkomt. Overloop nog even alle aspecten in de koopgids zodat je zeker de juiste keuze maakt, en laat ons weten hoe het leven met een all-in-one printer is! 💭

Was dit artikel behulpzaam?