Tover je Bedrade Printer om in een Draadloze Printer met de Beste Printerserver
Met de beste printerserver geniet je van alle voordelen van draadloos printen zonder afscheid te nemen van je oude vertrouwde printer. Als extra voordeel bespaar je er ook nog mee, je schaft immers geen nieuwe printer aan! Win-win, toch? 😉
Inhoudsopgave
- Printerserver koopgids: hoe maak je de beste koop?
- Voor- en nadelen van een draadloos printen met behulp van een printerserver
- Hoe werkt een printerserver?
- Ethernet vs. draadloos
- Aansluitingen
- Compatibiliteit
- Overige functionaliteiten
In dit artikel lees je alles over printerservers: van het hoe-en-wat in de koopgids tot de top 5 beste printerservers.
StarTech.com 1-poorts USB Wireless N
Digitus DN-13020 Netwerk-USB-server USB 2.0,
Hp Jetdirect 3100w Printserver Zwart
Printerserver koopgids: hoe maak je de beste koop?
Een printerserver is een klein apparaatje dat als tussenstation dient tussen je router, en je printer of een netwerk aan printers. Het regelt de communicatie tussen je pc en printer met je wifi-netwerk als tussenpersoon.
Je sluit een of meerdere printers aan op de printerserver en de printerserver sluit je aan op de router. Hierdoor zijn de printers rechtstreeks verbonden met je wifi-netwerk en verstuur je vanaf je pc via wifi printopdrachten naar de printerserver die dit weer doorstuurt naar je printer.
Een printerserver komt in meerdere situaties van pas. Allereerst is een printerserver zeer handig in een omgeving waar meerdere pc's printopdrachten versturen en/of meerdere printers in gebruik zijn.
Zo ordent de server de printopdrachten van verschillende pc's en in sommige gevallen kun je een bepaalde opdracht voorrang geven (daarover later meer). 👀
Ook is het mogelijk om een persoonlijke printer toe te wijzen aan een pc die is aangesloten op het netwerk, wat zeker voor grote bedrijven voordelig is.
Ten tweede is het handig voor particulier gebruik waar meerdere printers en/of pc's gebruikt worden, en in iedere context voor iedereen die geen draadloze printer heeft.
Met een printerserver zie je in één oogopslag alle printers om uit te kiezen. Ook maakt een printerserver het mogelijk om via wifi te printen op een niet-wifi-printer. Een printerserver maakt op die manier van een bedrade printer een draadloze printer, waardoor het niet nodig is om je huidige printer te vervangen met de beste wifi-printer.
Voor- en nadelen van een draadloos printen met behulp van een printerserver
Draadloos printen heeft twee voordelen: allereerst biedt het je de mogelijkheid om je printer overal neer te zetten; de pc waarmee je de printopdracht verstuurt, is niet met een kabel verbonden aan je printer, waardoor je niet beperkt bent in de afstand tussen de twee.
Daarnaast ben je niet beperkt in het aantal aansluitingen van een printer. Het maximum aantal aangesloten apparaten op een bedrade printer is afhankelijk van het aantal aansluitingen waarover de printer beschikt. Bij een draadloze printer is dat niet het geval.
Met een printerserver geniet je van deze voordelen. Het nadeel is wel dat een printerserver een installatie vereist op je pc en dit kan aan de lastige kant zijn, zeker als je totaal niet technisch bent aangelegd. Op dit vlak winnen wifi-printers en bedrade printers meestal.
Hoe werkt een printerserver?
Je sluit de printerserver met een kabel aan op je printer (bedraad of draadloos), op je netwerk en op het stroomnet.
Een printerserver wordt geleverd met een software. Deze software installeer je en daarna ga je aan de slag met het instellen van de printerserver.
Via de software creëer of kies je een IP-adres voor je printserver. Dat is nodig om de printers die aangesloten zijn op de printerserver in het netwerk te vinden en ermee te verbinden. Hoe dit precies in zijn werk gaat, verschilt per printerserver.
Het maakt niet uit wat voor printer je aansluit op de printerserver – dit kan de beste A3-printer of een goede inkjetprinter zijn, maar ook een fotoprinter of laserprinter. Een printerserver is er voor iedere printer! 🥳
Ethernet vs. draadloos
Een van de eerste keuzes waar je voor staat is tussen het bedraad of draadloos verbinden van de printerserver met je lokale netwerk (internet in huis).
Bij een bedrade internetverbinding sluit je de printerserver aan op het netwerk met een ethernetkabel. Het andere uiteinde steek je in de ethernetpoort van je router of in de ethernetpoort in je muur, als je die hebt.
Het is het handigst als je hem direct in je router plugt, omdat deze poort auto negotiating is, wat betekent dat die de verbinding automatisch herkent en zelf zorgt voor de juiste instellingen.
Bij een printerserver met draadloze internetverbinding zit een draadloze netwerkkaart ingebouwd. Hierbij dien je de verbinding tussen je printerserver en je wifi-netwerk nog wel in te stellen. Hoe je dit doet, verschilt per server en staat nauwkeurig in de handleiding beschreven.
Een netwerkkaart is verantwoordelijk voor de draadloze verbinding met je router en zit in ieder apparaat dat in staat is een wifi-verbinding aan te gaan.
Een bedrade netwerkkaart (ook wel ethernetadapter) zorgt ervoor dat een apparaat verbinding kan maken met je router via een ethernetkabel.
Een draadloze netwerkkaart (ook wel wifi-adapter) zorgt ervoor dat een apparaat verbinding kan maken met een router via wifi. Combinaties kom je ook dikwijls tegen; in zo'n geval krijg je zowel de optie tot een bekabelde verbinding als een draadloze.
Naast dat het eenvoudiger is om een printerserver bedraad te verbinden met het netwerk, verzorgt ethernet een stabielere en veiligere verbinding dan een draadloze verbinding.
Als het mogelijk is, raad ik een ethernetaansluiting aan, maar als een ethernetkabel aanleggen vanaf de router naar de plaats waar je printer staat niet kan, is de draadloze variant een goede keuze.
Het voordeel van een draadloze internetverbinding is dan ook de mogelijk om de printer overal te plaatsen waar de draadloze verbinding tussen de printerserver en router werkend is.
Weet je nog niet of je liever een bedrade of draadloze printerserver hebt? Er bestaan gelukkig ook printerservers met beide mogelijkheden. Deze combinatie heeft het voordeel dat als één van de twee niet werkt, je de andere verbinding als back-up hebt. Misschien helpt ook onderstaande informatie je een handje met de keuze. 😄
Snelheid van het bekabelde internet
Ethernet (bedraad internet) biedt snelheden tot 100 Gb/s (gigabit per seconde), maar dit past men enkel toe in specifieke gevallen. Ditzelfde geldt voor een snelheid van 10 Gb/s.
Dan houden we nog vier standaard ethernetsnelheden over: 10 Mb/s (megabit per seconde), 16 Mb/s, 100 Mb/s en 1000 Mb/s (wat gelijk staan aan 1 Gb/s). De meeste printerservers ondersteunen een ethernetsnelheid tussen de 10 en 100 Mb/s (aangegeven als 10/100 Mb/s) wat voor het versturen van printopdrachten doorgaans ruim voldoende is.
De ethernetsnelheid hangt ook af van de ethernetkabel. Er zijn vijf ethernetkabelcategorieën die aansluiten bij het gebruik van een printerserver:
Categorie | Doorvoersnelheid | Bandbreedte |
---|---|---|
Cat 3 | 10 Mb/s | 16 MHz |
Cat 4 | 16 Mb/s | 20 MHz |
Cat 5 | 100 Mb/s | 100 MHz |
Cat 5e | 1000 MB/s | 100 MHz |
Cat 6 | 1000 Mb/s | 250 MHz |
De doorvoersnelheid geeft aan hoe snel de kabel data verstuurt. De bandbreedte geeft aan hoeveel data de kabel tegelijkertijd vervoert. De video hieronder geeft je een handige uitleg in detail (in het Engels). 👇
Een printerserver in combinatie met een Cat 3- of Cat 4-ethernetkabel is voldoende voor particulier gebruik wanneer je af en toe een paar bladzijden print.
Als je relatief veel printopdrachten verstuurt, is een Cat 5-kabel beter. Dit geldt ook als je bijvoorbeeld twee printers aansluit op de printerserver.
Cat 5e- en Cat 6-ethernetkabels zijn vooral geschikt voor gebruik op kantoor. Wanneer je meerdere printers aansluit op de printerserver en veel grote printopdrachten verstuurt, heb je baat bij een snellere ethernetverbinding. Let dan wel goed op dat de printerserver dit ook ondersteunt.
Type draadloos internet
De snelheid van de draadloze internetverbinding hangt voornamelijk af van het type draadloos internet: de wifi-standaard. Er zijn zeven wifi-standaarden waarvan de aanduiding van de wifistandaard verschilt:
- 802.11b / Wireless B / wifi 1
- 802.11a / Wireless A / wifi 2
- 802.11g / Wireless G / wifi 3
- 802.11n / Wireless N / wifi 4
- 802.11ac / Wireless AC / wifi 5
- 802.11ax / Wireless AX / wifi 6
- 802.11ax E / Wireless AX E / wifi 6 E
De eerste drie in het rijtje hierboven zijn verouderde standaarden. De nieuwheid en snelheid van de wifistandaarden loopt van boven naar beneden op.
De daadwerkelijke snelheid van de wifistandaard hangt af van meerdere factoren, waaronder de frequentiebanden en de daaraan gekoppelde bandbreedte, en mogelijke stoorfactoren.
De werking van wifi is een lastig verhaal en er komt een hoop bij kijken. Wat belangrijk is om te weten is of je router dezelfde wifi-standaard ondersteunt als de printerserver.
Wifi 4 is nog gebruikelijk, maar wifi 5 is het gangbaarst. Wifi 6 is future proof, maar de ondersteuning zie je nog niet veel op standaardrouters en printservers, en wifi 6 E-ondersteuning komt nauwelijks voor.
Zoals ik al zei, hangt de daadwerkelijke snelheid van wifi af van meerdere factoren, maar de maximale snelheid in ideale omstandigheden van de hierboven genoemde wifistandaarden is als volgt:
- Wifi 4: 600 Mb/s;
- Wifi 5: 3,5 Gb/s;
- Wifi 6: 9,6 Gb/s;
- Wifi 6 E: 9,6 Gb/s.
Voor printen is alles vanaf wifi 4 prima, maar print je veel, frequent en heb je meerdere printers? Dan is wifi 5 beter. Wifi 6 (E) heeft geen meerwaarde als het gaat om printen.
De meeste printerserver en routers ondersteunen meerdere standaarden. De verbinding werkt zolang er minimaal één standaard is die overeenkomt tussen de router en de printserver.
Het is zonde om een printerserver te kopen met een hogere wifi-standaard dan de router, omdat je dan niet profiteert van de snelheid van de hoogste standaard ondanks dat je er wel voor betaalt. 😅
Aansluitingen
De aansluiting van een bedrade printer op een pc is meestal een usb-aansluiting, maar het komt af en toe voor dat het gaat om een parallelle printeraansluiting. Een parallelle printeraansluiting is ouderwets en zie je daarom vooral op oudere printers.
Wanneer er sprake is van een parallelle printeraansluiting heb je twee opties: je koopt een printerserver met dezelfde aansluiting of je schaft een adapter aan die van de parallelle printeraansluiting een usb-aansluiting maakt.
Een printerserver met een usb-aansluiting is makkelijker te verkrijgen: er zijn meer printers met een usb-aansluiting dan een parallelle printeraansluiting en daarom ook meer printerservers met een usb-aansluiting.
Let naast het type aansluiting ook op het aantal aansluitingen. Ik vermelde eerder dat het mogelijk is om meerdere printers op een printerserver aan te sluiten. Dit is alleen het geval als de printerserver ook meerdere aansluitingen geeft.
Compatibiliteit
Hoewel veel (softwareprogramma's van) printerservers geschikt zijn voor meerdere besturingssystemen, is dat niet altijd het geval. Let van tevoren goed op of de printerserver werkt met het besturingssysteem van je computer(s).
Overige functionaliteiten
Er is altijd baas boven baas, zo ook bij printerservers. Hoewel sommige printerservers enkel een bedrade printer omtoveren tot wifi-printer of je toestaan meerdere printers op een enkel netwerk aan te sluiten, pronken een paar printerservers met extra functies. 😏
Zo bestaan er servers waarin je taakprioriteit kan instellen. Printopdrachten worden niet in chronologische volgorde uitgeprint, maar in de volgorde die jij bepaalt. Dit is vooral nuttig voor een kantoor waar mensen constant documenten printen, maar als je een paar keer in de week thuis iets print, gebruik je de functie waarschijnlijk niet.
Ook de printerprioriteit heeft voor de meeste particulieren geen toegevoegde waarde. Met deze functie besluit de printerserver zelf naar welke printer die de printopdracht stuurt als er meerdere printers op het netwerk zijn aangesloten. Dit besluit maakt de printer op basis van de afstand van de gebruikte computer tot de printer, en op het aantal actieve taken per printer.
De 5 beste printerservers onder elkaar
1. Beste printerserver: StarTech.com 1-poorts USB Wireless N
Belangrijke specificaties:
Ik ben dolenthousiast over de StarTech.com 1-poorts USB Wireless N netwerkprintserver! Met dit handige apparaat kan ik mijn USB-printer delen met meerdere gebruikers via een draadloos netwerk of een vaste LAN-verbinding. Het ondersteunt 802.11b/g/n draadloze standaarden en werkt met bijna elk draadloos netwerk. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het ook nog eens een RJ45-poort voor vaste verbindingen.
Een van de beste dingen aan deze printserver is dat ik geen extra printers hoef te kopen voor elk werkstation of elke ruimte. Ik kan gewoon een printer plaatsen op elke plek met netwerktoegang. Dit bespaart niet alleen kosten, maar maakt het ook veel gemakkelijker om printers te delen in een kantooromgeving.
Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat de installatie van de printserver een beetje lastig kan zijn, zoals een andere gebruiker in een review heeft opgemerkt. Houd er ook rekening mee dat het niet compatibel is met AirPrint, dus als je draadloos wilt printen vanaf je Apple-apparaten, moet je misschien een andere oplossing overwegen. Maar maak je geen zorgen, het werkt wel met USB 2.0 standaarden en een breed scala aan USB-printers en besturingssystemen.
Gelukkig is er ook goed nieuws! Het installeren van deze printserver is redelijk eenvoudig, zoals een andere gebruiker in een review heeft vermeld. Je kunt het configureren via een op het internet gebaseerde interface of een handige op Windows gebaseerde installatiewizard. En het heeft zelfs een WiFi Protected Setup (WPS)-knop, zodat je snel en gemakkelijk verbinding kunt maken met je draadloze netwerk.
En laten we niet vergeten dat de StarTech.com 1-poorts USB Wireless N netwerkprintserver wordt geleverd met een 2-jarige garantie en gratis levenslange technische ondersteuning van StarTech.com. Dat is geweldig, want zo weet je zeker dat je hulp kunt krijgen als je problemen tegenkomt met het apparaat.
Kortom, de StarTech.com 1-poorts USB Wireless N netwerkprintserver is een fantastische oplossing om je USB-printer te delen via draadloze of vaste netwerken. Het is compatibel met veel verschillende printers en biedt eenvoudige installatieopties. Het enige nadeel is dat de installatie wat lastig kan zijn en het niet werkt met AirPrint. Maar desondanks biedt het een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en kan het een waardevolle toevoeging zijn voor elk kantoor of huishouden waar printers gedeeld moeten worden. 💪️
Voordelen StarTech.com 1-poorts USB Wireless N
- Geen extra printers nodig, bespaart kosten en maakt het gemakkelijk om printers te delen
- Brede compatibiliteit met verschillende USB-printers en besturingssystemen
- 2-jarige garantie en gratis levenslange technische ondersteuning
Nadelen StarTech.com 1-poorts USB Wireless N
- Installatie kan lastig zijn
- Werkt niet met AirPrint
2. Digitus DN-13020 Netwerk-USB-server USB 2.0,
Belangrijke specificaties:
De Digitus DN-13020 Netwerk-USB-server is echt een handig apparaat! Hiermee kan ik mijn multifunctionele printer delen en zelfs mijn USB-harde schijven aansluiten als netwerkopslag. Het is geweldig om mijn USB-apparaten nu toegankelijk te maken via het netwerk.
Wat ik echt geweldig vind aan de DN-13020 is hoe eenvoudig het is om het apparaat in te stellen en te configureren. Gewoon via mijn webbrowser! Geen gedoe met extra software installeren. Dit is echt een uitkomst, vooral als je niet zo technisch bent.
De DN-13020 heeft USB 2.0- en LAN (10/100 MBit/s) interfaces, waardoor het compatibel is met allerlei USB-apparaten zoals printers, harde schijven, scanners en USB-sticks. En met een overdrachtssnelheid van 10/100 Mbit/s gaat het overzetten van bestanden en delen van gegevens razendsnel.
Helaas zijn er wel wat negatieve beoordelingen over de betrouwbaarheid van de printserver. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de software op hun PC's regelmatig de printserver niet kan vinden en dat ze het apparaat opnieuw moeten opstarten om het weer werkend te krijgen. Dat kan natuurlijk frustrerend zijn, zeker als je afhankelijk bent van de server voor je printtaken.
Een andere klacht is dat de DN-13020 niet goed werkt met Mac. Het zou volgens de omschrijving moeten werken, maar volgens de helpdesk van het merk is dit niet het geval sinds enkele macOS-versies geleden. Echt jammer voor de Mac-gebruikers die een netwerk-USB-server zoeken die naadloos samenwerkt met hun besturingssysteem.
Ook kwam ik erachter dat de DN-13020 alleen SMB V1 ondersteunt en geen SMB V2/3, waardoor het moeilijk is om een soort NAS-opstelling te maken. Gelukkig werkt FTP wel goed, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor een TP-link AC750 die meer functionaliteit biedt voor minder geld.
Ondanks deze nadelen heeft de DN-13020 ook zijn sterke punten. De eenvoudige installatie via de webbrowser en de mogelijkheid om multifunctionele printers en USB-harde schijven als netwerkopslag aan te sluiten, maken het een handig apparaat voor thuisgebruik of kleine kantoren. Dus als je op zoek bent naar een betaalbare oplossing om je USB-apparaten via het netwerk te delen, kan de DN-13020 een goede keuze zijn. 💪
Voordelen Digitus DN-13020 Netwerk-USB-server USB 2.0,
- Eenvoudige installatie via webbrowser
- Mogelijkheid om multifunctionele printers en USB-harde schijven als netwerkopslag aan te sluiten
- Betaalbare oplossing om USB-apparaten via het netwerk te delen
Nadelen Digitus DN-13020 Netwerk-USB-server USB 2.0,
- Betrouwbaarheidsproblemen met printserver
- Niet goed werken met Mac sinds enkele macOS-versies geleden
- Ondersteunt alleen SMB V1 en geen SMB V2/3
3. Hp Jetdirect 3100w Printserver Zwart
Belangrijke specificaties:
Ik ben de HP Jetdirect 3100w BLE/NFC/Wireless Accessory, jouw handige maatje voor mobiel printen. Met mij wordt printen onderweg veilig en betrouwbaar. Ik bied allerlei geavanceerde functies om het afdrukken van documenten vanaf je mobiele apparaat eenvoudig en efficiënt te maken.
Een van mijn coolste features is mijn ondersteuning voor Bluetooth Low Energy (BLE) en Near Field Communication (NFC). Met BLE kun je draadloos verbinden met een printer vanaf je mobiele apparaat, zonder dat je een wifi-netwerk nodig hebt. Super handig als je onderweg bent en snel documenten moet afdrukken. NFC maakt het nog makkelijker: je hoeft alleen maar je mobiele apparaat tegen me aan te tikken om een draadloze verbinding te maken.
Maar er is meer! Ik zorg ook voor draadloze beveiliging. Met mijn ingebouwde beveiligingsfeatures kun je je documenten veilig afdrukken, zonder je zorgen te maken over ongeautoriseerde toegang. Vooral belangrijk voor bedrijven waar vertrouwelijke informatie wordt afgedrukt.
Ik ben een evolutie van eerdere modellen en bied verbeterde prestaties en functionaliteit. Met mijn toevoeging van BLE en NFC wordt het afdrukken vanaf mobiele apparaten nog makkelijker en handiger. Wat mij onderscheidt van mijn concurrenten is de combinatie van draadloze connectiviteitsopties en beveiligingsfeatures.
Ik ben vooral handig in zakelijke omgevingen waar mobiel printen een must is. Ik geef werknemers de mogelijkheid om documenten vanaf hun mobiele apparaten af te drukken, zonder dat ze toegang nodig hebben tot een wifi-netwerk. Ideaal voor verkoopmedewerkers die offertes moeten afdrukken tijdens een klantbezoek, of voor managers die rapporten moeten afdrukken terwijl ze onderweg zijn.
Maar er is één klein nadeel: ik ben alleen compatibel met bepaalde HP printers. Dat kan de keuzemogelijkheden beperken voor gebruikers die al een printer hebben van een ander merk. Daarnaast kunnen sommige gebruikers wat moeite hebben met het instellen van de draadloze verbinding, vooral als ze geen ervaring hebben met het configureren van netwerkapparaten.
Al met al ben ik de HP Jetdirect 3100w, een handige accessoire voor mobiel printen met geavanceerde functies en uitstekende beveiliging. Dankzij mijn combinatie van BLE, NFC en draadloze beveiliging wordt het afdrukken vanaf mobiele apparaten eenvoudig en veilig. Hoewel ik beperkt ben tot compatibiliteit met HP printers, bied ik een solide oplossing voor zakelijke gebruikers die onderweg documenten moeten afdrukken.
Voordelen Hp Jetdirect 3100w Printserver Zwart
- Ondersteuning voor Bluetooth Low Energy (BLE) en Near Field Communication (NFC) maakt draadloos printen zonder wifi-netwerk mogelijk
- Ingebouwde beveiligingsfuncties zorgen voor veilig printen van vertrouwelijke informatie
- Handig voor zakelijke gebruikers die onderweg documenten moeten afdrukken
Nadelen Hp Jetdirect 3100w Printserver Zwart
- Alleen compatibel met bepaalde HP printers
- Mogelijke problemen bij het instellen van de draadloze verbinding
- Beperkte keuzemogelijkheden voor gebruikers met printers van andere merken
4. DLink D-link DVG-G1402S/E 54Mbps Wireless
Belangrijke specificaties:
De D-link DVG-G1402S/E 54Mbps Wireless VoIP Gateway is dé oplossing voor zowel zakelijke als privénetwerken die draadloze toegang tot internet én Voice over IP (VoIP) willen hebben via één gateway. Met deze gateway kan ik gewoon mijn standaardtelefoon gebruiken om spraakgesprekken te voeren via internet, waardoor ik mijn investering in breedbandnetwerken optimaal kan benutten én kan besparen op telefoonkosten.
Een van de geweldige functies van de DVG-G1402S is dat ik er tot twee gewone telefoons op kan aansluiten. Met een geschikt abonnement op een internet-telefoonservice kan ik zonder moeite VoIP-gesprekken voeren. Bellen via internet is met deze gateway net zo eenvoudig als bellen met een gewone telefoon. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt de DVG-G1402S ook handige gespreksfuncties zoals nummerweergave, voicemail, conferentiegesprekken en wisselgesprekken.
Naast de VoIP-mogelijkheden fungeert de DVG-G1402S ook als een draadloze router, zodat ik mijn computers draadloos of bedraad kan aansluiten en mijn breedbandinternetverbinding kan delen. Met alle essentiële routerfuncties en firewall-voorzieningen om mijn netwerk te beschermen tegen ongewenste bezoekers, is dit product de ideale oplossing voor thuis, op kantoor of in mijn thuiskantoor.
Met een snelheid van 54 Mbps voor draadloze connectiviteit biedt de DVG-G1402S een snelle en betrouwbare internetverbinding. En met ondersteuning voor 64-/128-bits WEP- en WPA-beveiliging kan ik erop vertrouwen dat mijn draadloze netwerk goed beveiligd is.
Wat betreft technische specificaties ondersteunt de DVG-G1402S SIP (Session Initiation Protocol) v2 (RFC3261) en STUN (Simple Traversal of UDP). Hij heeft 2 telefoonpoorten (RJ-11), 1 WAN-poort van 10/100 Mbps en 4 LAN-poorten van 10/100 Mbps. Hij heeft ook een ingebouwde 54 Mbps 802.11g Access Point voor draadloze connectiviteit.
De DVG-G1402S biedt ook Quality of Service voor spraak, zodat ik tijdens mijn VoIP-gesprekken kan genieten van optimale spraakkwaliteit. Daarnaast ondersteunt hij TCP/IP, UDP, ARP, ICMP, TFTP, Telnet, SNMP, HTTP, RIP1/2, DHCP-server/client, NAT-firewall, PPPoE-client, nummerweergave, VPN Passthrough IP-Sec, PPTP, SNMP-ondersteuning en webgebaseerde configuratie.
Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn, lijkt de D-link DVG-G1402S/E 54Mbps Wireless VoIP Gateway een betrouwbare en veelzijdige oplossing te zijn voor iedereen die een draadloze VoIP-gateway nodig heeft. Met zijn uitgebreide functies en mogelijkheden biedt hij een goede prijs-kwaliteitverhouding. 💪
Voordelen DLink D-link DVG-G1402S/E 54Mbps Wireless
- Biedt draadloze toegang tot internet en Voice over IP (VoIP) via één gateway
- Kan maximaal twee gewone telefoons aansluiten en VoIP-gesprekken voeren
- Draadloze routerfunctie en firewall-voorzieningen voor netwerkbeveiliging
Nadelen DLink D-link DVG-G1402S/E 54Mbps Wireless
- Geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar
- Technische specificaties kunnen overweldigend zijn voor niet-technische gebruikers
- Mogelijk beperkt in draadloze snelheid in vergelijking met nieuwere modellen
5. Lantronix XPS1002CP-01-S print server Ethernet
Belangrijke specificaties:
De Lantronix XPS1002CP-01-S print server Ethernet LAN Zwart is echt een topkeuze voor mensen zoals ik die een betrouwbare en efficiënte printserver nodig hebben. Met deze server kan ik mijn printers draadloos verbinden met het netwerk, wat het delen van printers in mijn kantoor een stuk makkelijker maakt.
Een geweldige eigenschap van deze printserver is de ondersteuning voor cloud printing. Met de xPrintServer Cloud Print-editie kan ik super makkelijk afdrukken vanaf elk apparaat met internettoegang, zoals mijn smartphone, tablet of laptop. Dit betekent dat ik documenten kan afdrukken vanaf elke locatie, wat vooral handig is als ik onderweg ben.
Wat deze printserver echt onderscheidt van eerdere modellen of edities, is de verbeterde compatibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Hij werkt naadloos met verschillende printers en besturingssystemen, zoals iOS, Android, Chrome OS en Windows. Dat betekent dat ik geen aparte drivers hoef te installeren en dat de setup super snel en makkelijk is.
Ik ben ook erg te spreken over de prestaties van de Lantronix XPS1002CP-01-S print server. Met een hoge datasnelheid en ondersteuning voor meerdere gelijktijdige afdrukopdrachten kan ik altijd rekenen op een snelle en betrouwbare printervaring. En dankzij de geavanceerde beveiligingsfuncties weet ik zeker dat mijn documenten veilig blijven.
Deze printserver is echt ideaal voor kantoren waar meerdere mensen toegang moeten hebben tot dezelfde printer. Hij maakt het delen van printers simpel en efficiënt, zonder gedoe met kabels of ingewikkelde netwerkconfiguraties. Bovendien kunnen mijn collega's documenten afdrukken vanaf hun eigen apparaten, wat de productiviteit en flexibiliteit verhoogt.
Een klein nadeel van de Lantronix XPS1002CP-01-S printserver is de prijs. Hij is niet goedkoop, maar als je op zoek bent naar een betrouwbare en geavanceerde printserver, is het echt de investering waard. Bovendien kunnen de kosten gerechtvaardigd worden door de tijdsbesparing en efficiëntie die hij biedt.
Al met al is de Lantronix XPS1002CP-01-S print server Ethernet LAN Zwart echt een uitstekende keuze voor bedrijven en individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare en geavanceerde printoplossing. Met zijn cloud printing-mogelijkheden, verbeterde compatibiliteit en snelle prestaties biedt hij de perfecte combinatie van functionaliteit en gemak. Ja, hij kan wat duur zijn, maar de voordelen die hij biedt maken de investering meer dan de moeite waard. 😉
Voordelen Lantronix XPS1002CP-01-S print server Ethernet
- Betrouwbare en efficiënte printserver
- Ondersteuning voor cloud printing
- Verbeterde compatibiliteit en gebruiksvriendelijkheid
Nadelen Lantronix XPS1002CP-01-S print server Ethernet
- Hoge prijs
Veelgestelde vragen over printerservers
Hieronder vind je de meestgestelde vragen over printerservers. Heb je nog een brandende vraag die hieronder niet staat beantwoord, laat het ons dan weten!
🆚 Zijn er alternatieven voor een printerserver?
Een pc kan de taak overnemen van een printerserver. Je sluit de pc aan op de printer met een kabel. Hierna creëer je een draadloos netwerk op je pc. Verbind met het netwerk van je pc om zo printopdrachten door te sturen. Deze methode is vrij omslachtig en vereist een extra pc, en is daarom niet aan te raden in de meeste gevallen.
Als je ergens nog een oude pc of laptop hebt rondslingeren die je toch niet meer gebruikt, is het een ander verhaal. In dat geval kun je die gebruiken!
▶️ Zijn er plug-and-play printerservers?
Bij de meeste printerservers zit een software die je eerst dient te installeren op de pc vanuit waar je printopdrachten verstuurt. Het instellen van de printerserver verloopt via het meegeleverde softwareprogramma en is eenmalig. Er bestaan wel plug-and-play printerservers, maar deze komen nauwelijks voor.
💯 Hoeveel printers kun je verbinden met een printerserver?
Het merendeel van de printers en printerservers verbind je met elkaar door middel van een usb-kabel. Het maximaal aantal verbindingen van een printerserver hangt af van het aantal usb-poorten, waar je de printers inplugt. Er zijn ook printerservers met een parallelle printerpoort; op deze printerservers kun je doorgaans één printer aansluiten.
Welke printerserver moet ik kopen?
Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste printerserver. Zo maak jij de beste keus!
StarTech.com 1-poorts USB Wireless N | Digitus DN-13020 Netwerk-USB-server USB 2.0, | Hp Jetdirect 3100w Printserver Zwart | DLink D-link DVG-G1402S/E 54Mbps Wireless | Lantronix XPS1002CP-01-S print server Ethernet | |
---|---|---|---|---|---|
Aantal ethernet poorten | 1 | 1 | 1 | 4 | 1 |
Draadloze verbinding | Ja | Nee | Nee | ||
WIFI | |||||
Geschikt voor besturingssysteem | |||||
USB | |||||
Gewicht | 283 g | 326 g | 330 g | 527 g | |
Product breedte | 8.20 cm | 11.43 cm | |||
Product hoogte | 2 cm | 2.31 cm | |||
Product lengte | 5.60 cm | 5.94 cm |
Conclusie
In een printerserver schuilt een klein beetje magie. Na het uitzoeken van je wensen wat betreft de internetverbinding, aansluitingen, compatibiliteit en overige functionaliteiten blaas je je oude printer een nieuw leven in, of stel je op kantoor een heel netwerk van printers in!
Ben je opgelucht dat er geen noodzaak is om je oude vertrouwde printer weg te doen? Laat het ons weten. 🙂