Dit zijn de Beste Laserprinters van het Moment

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

9 min. leestijd

Lang wachten op je dure print is vanaf nu voorbij.

Dit zijn de Beste Laserprinters van het Moment

Voor wie niet meer voortdurend de dure inktcartridges van een printer wil vervangen, biedt de laserprinter uitkomst. Je pakt meteen een razendsnelle printsnelheid mee. Omdat er een gigantisch aanbod aan laserprinters is, stelde ik een selectie met de 5 beste modellen samen. Hopelijk helpt dit een handje bij het zoeken en vind je zo de beste laserprinter voor jou!

#1 HP Color LaserJet Pro M479FDW
Dé beste laserprinter van 2024

Onze score: 9,5

Witte laserprinter van HP Color Laserjet Pro M479FDW

De allerbeste laserprinter op de markt is de Color LaserJet Pro M479fdw. Dit apparaat werkt gewoon heel erg lekker: je print, scant, kopieert en faxt hiermee in een handomdraai.

Die veelzijdigheid vertaalt zich ook in allerlei verbindingsopties, en de duurzaamheid van de cartridges. Zuinig is hij dus ook!

Type printer: All-in-one
Formaat printer: Extra groot
Gewicht printer: 26,8 kg

Afdruksnelheid: 27 ppm
Max. geluidsniveau: 49 dB
DPI: 600 × 600

#2 Canon i-SENSYS MF643Cdw  
Beste koop laserprinter van 2024

Onze score: 9,0

Witte laserprinter Canon i-SENSYS MF643Cdw

Voor een relatief scherpe prijs haal je een volwaardige printer in huis met een uitstekende kwaliteit. Je krijgt een touchscreen, ADF, de optie tot dubbelzijdig printen, én hij is behoorlijk snel.

Dit alles krijg je voor een – gezien alle functies – mooie prijs!

Type printer: All-in-one
Formaat printer: Extra groot
Gewicht printer: 18 kg

Afdruksnelheid: 21 ppm
Max. geluidsniveau: 49 dB
DPI: 600 × 600

Check prijs op Bol.com →

De 5 beste laserprinters in een oogopslag

 1. HP Color LaserJet Pro M479FDW - Er zit een prijskaartje aan, maar voor dat geld krijg je wel de beste laserprinter van dit moment.
 2. Canon i-SENSYS MF643Cdw - Deze laserprinter heeft een steengoede prijs-kwaliteitverhouding.
 3. HP Color LaserJet Pro M255dw - Dit is de beste laserprinter voor thuisgebruik.
 4. Brother HL-L5100DN - Wie geen behoefte aan het printen in kleur zit met deze laserprinter goed.
 5. Brother HL-L2350DW - De beste laserprinter als je niet te diep in de buidel wilt tasten.

Wat is een laserprinter?

Een laserprinter print bestanden door gebruik te maken van een toner. Een toner is een poeder die je ook terugziet in kopieerapparaten. De drum, een onderdeel van de printer, zorgt ervoor dat het poeder uit de toner op het papier terechtkomt. Op de plekken waar de laser de drum verlicht, blijft de toner plakken. Hier komt de naam laserprinter vandaan.

Printers zijn grofweg onder te verdelen in inkjetprinters en laserprinters. Inkjetprinters zijn het meest gangbaar voor particulier gebruik. Een inkjetprinter spuit druppeltjes inkt op het papier. Deze inkt komt uit een cartridge. 

Laserprinters en led-printers zien we vaker in de zakelijke wereld. Je print er namelijk in een rap tempo bestanden mee af. Laserprinters lenen zich dus daarmee beter voor kantoren, omdat men daar meer print.

Inkjetprinters zijn over het algemeen in aanschaf liever voor de portemonnee dan laserprinters. Inktcartridges zijn echter peperduur en moet je regelmatig vervangen. Toners van een inkjetprinter gaan een stuk langer mee, waardoor je aan het eind van de rit geld bespaart - mits je veel print.

Voor de mooiste kleurenafbeeldingen is een inkjetprinter beter dan een laserprinter. De beste inkjetprinter print over het algemeen altijd met een betere resolutie. Voor tekstdocumenten zijn de prestaties nagenoeg gelijk. Ben je op zoek naar een printer waarmee je overal print en die je in je zak meeneemt? Kies dan voor de beste pocketprinter.

De beste laserprinters, gedetailleerd.


Type printer: All-in-one
Formaat printer: Extra groot
Gewicht printer: 26,8 kg
Afdruksnelheid: 27 ppm
Max. geluidsniveau: 49 dB
DPI: 600 × 600 

De M479FDW van HP is de allerbeste laserprinter van dit moment en scoort hoog op vrijwel alle punten. 

Witte laserprinter van HP Color Laserjet Pro M479FDW

Deze laserprinter blinkt uit in snelheid. Tegen een snelheid van 27 ppm (prints per minuut) kunnen weinige andere printers op. Dit is wel vooral een pre als je een fanatieke printer bent of de printer op kantoor wilt zetten.

Het is allereerst handig dat je er niet alleen mee kunt dubbelzijdig afdrukken, maar ook scans en kopieën maken en faxen. Dit maakt het een veelzijdig apparaat. Ook de automatische documentinvoer (ADF) is een grote plus, wat de printer in staat stelt om een stapel papier automatisch te verwerken. Dat bespaart je veel tijd!

Deze printer verbindt met wifi, net zoals de beste wifi-printer, zodat je vanaf je smartphone, tablet of laptop af kunt drukken. Dit doe je onder andere via de HP Smart app (iOS en Android), Wi-Fi Direct en AirPrint.

Dit wordt verder onderstreept door het feit dat de toners lang meegaan. Je kunt heel wat bestanden printen voordat de toner aan vervanging toe is. Hoewel deze printer een stevig prijskaartje heeft, verdien je dat terug als je maar vaak genoeg print.

Ondanks dat dit de beste laserprinter is, blijft het niet de beste printer voor foto's. Als dat je voornaamste doel is, kun je altijd beter voor een inktjetprinter gaan.

Voor overige soorten bestanden is de afdrukkwaliteit van dit exemplaar van HP zeer goed.

Zijn er minpuntjes? Het formaat is enorm, dus deze laserprinter neemt veel ruimte in beslag. Die ruimte moet je natuurlijk wel hebben. 📏

Wat we goed vinden:

 • De printer is razendsnel
 • Levert uitstekende afdrukkwaliteit
 • Prijs per print ligt laag

Wat we minder goed vinden:

 • Het formaat van deze printer is flink
 • Een hoge aanschafprijs 

Type printer: All-in-one
Formaat printer: Extra groot
Gewicht printer: 18 kg
Afdruksnelheid: 21 ppm
Max. geluidsniveau: 49 dB
DPI: 600 × 600

De Canon i-SENSYS MF643Cdw heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Witte laserprinter van Canon i-SENSYS MF643Cdw

Een inkjetprinter blijft – over het algemeen – goedkoper, maar deze laserprinter heeft een hele schappelijke prijs. Daar krijg je nog kwaliteit voor terug ook!

De afdrukkwaliteit van deze laserprinter is steengoed: mooie kleuren en haarscherpe letters. Je kunt er bovendien ook nog mee faxen, scannen, kopiëren en dubbelzijdig printen. Het is alleen jammer dat je er niet dubbelzijdig mee scant.

De printer is niet alleen scherp geprijsd in aanschaf, de kosten per print zijn ook nog eens laag. Verbruikskosten van 3,6 cent per pagina zien we normaal gesproken terug bij printers in het duurdere segment.

De snelheid van dit model is bovendien een respectabele 21 ppm, waarmee je niet lang hoeft te wachten op je print en hem ook zonder problemen op kantoor zet.

Je bedient deze printer bovendien eenvoudig vanaf je smartphone bedienen, wat een grote plus is. Er zijn uitgebreide opties voor mobiel printen aanwezig. Zo verbind je de printer met je Apple-apparaat via AirPrint, is het compatibel met Google Cloud Print en heeft het Wi-Fi Direct, wat een modem overbodig maakt.

Ook met de Canon PRINT Business app (voor Android en iOS) stuur je bestanden vlug naar de printer vanaf je smartphone of printer, zonder dat je het touchpaneel hoeft aan te raken.

Het formaat van deze laserprinter is aanzienlijk, dus als je op zoek bent naar een compacter formaat kun je beter voor de M255dw van HP gaan. Die zie je hieronder!

Wat we goed vinden:

 • De printer heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding 
 • Het is een all-in-one printer
 • De afdrukkwaliteit is goed 

Wat we minder goed vinden:

 • Je kunt er niet dubbelzijdig mee scannen
 • De laserprinter heeft een groot formaat

Type printer: Alleen printen 
Formaat printer: Medium 
Gewicht printer: 14,8 kg
Afdruksnelheid: 21 ppm
Max. geluidsniveau: 50 dB
DPI: 600 × 600 

Witte laserprinter van HP Color LaserJet Pro M255dw

Hoewel de M255dw ook uitstekend past in een kantooromgeving, is het wat ons betreft de beste laserprinter voor thuisgebruik.

Dit komt onder andere door het fijne formaat. Waar de meeste printers van dit kaliber aardig aan de maat zijn, is deze laserprinter mediumgroot. Daardoor zet je dit model eerder thuis neer.

De specificaties stellen niet teleur. De snelheid van 21 ppm en de invoercapaciteit van 250 vellen zijn prima wapenfeiten. Je kunt er bovendien ook in hoge kwaliteit in kleur mee printen. Omdat automatisch dubbelzijdig printen mogelijk is, bespaar je op papier.

Je laat deze printer beter in de (virtuele) schappen liggen als je op zoek bent naar een all-in-one apparaat.

Je kunt met de M255dw alleen maar printen en dus niet scannen, faxen of kopiëren. Voor goede scans, ga je voor de beste scanner.

De laserprinter scoort tenslotte hoog op het gebied van connectiviteit. Het apparaat heeft Wi-Fi Direct en is compatibel met Apple AirPrint, E-mail Print en Google Cloud Print. Dit vereenvoudigt het printproces behoorlijk.

Wat we goed vinden:

 • Het formaat van deze printer is niet te groot 
 • Je kunt er zowel in kleur als zwart-wit mee printen 
 • De laserprinter heeft een prima afdruksnelheid

Wat we minder goed vinden:

 • Je kunt er alleen maar mee printen en niet mee faxen, scannen of kopiëren 

Type printer: Alleen printen
Formaat printer: Medium
Gewicht printer: 10,7 kg
Afdruksnelheid: 40 ppm
Max. geluidsniveau: 52 dB
DPI: 1200 × 1200

Als printen in kleur geen vereiste voor je is, dan is de Brother HL-L5100DN de beste keuze voor jou. Deze zwart-witlaserprinter zet indrukwekkende prestaties neer. 

Zwarte printer van HL-L5100DN

Deze krachtige printer overtuigt allereerst op het gebied van snelheid. Een afdruksnelheid van maar liefst 40 ppm is nagenoeg ongeëvenaard. Moet je in een rap tempo facturen of andere documenten in zwart-wit documenten uitprinten, dan is deze printer je beste vriend.

Hoewel de Brother HL-L5100DN geen ingebouwde wifi heeft, is het apparaat wel geschikt voor Apple AirPrint en Google Cloud Print. Je hebt daarmee alsnog goede opties voor draadloos printen.

Een ander pluspunt wat deze printer kan overleggen is de papiercapaciteit. Je kunt namelijk onderin papierladen toevoegen. Er passen dan tot maar liefst 1340 vellen in. Je hoeft dus niet meer om de haverklap papier bij te vullen!

Dat je ook nog geen hoge prijs per print (€0,0024) betaalt, maakt deze printer een goed exemplaren voor kantoren die veel in zwart-wit printen. En ook niet onbelangrijk: dit model heeft een prettig formaat.

Deze laserprinter is niet voor iedereen de beste keuze. Het is namelijk niet mogelijk om met het apparaten te scannen, faxen en kopiëren. Ben je dus op zoek naar de beste all-in-one printer die ook in kleur print, dan kun je beter voor een ander model gaan. Daarnaast is dit geen wifi-printer, dus je verbindt hem via een kabel met je pc of je gebruikt een printserver.

Wat we goed vinden:

 • De printer heeft een indrukwekkende afdruksnelheid 
 • De papiercapaciteit is hoog
 • Je betaalt een lage prijs per print 
 • Het formaat is niet te groot
 • De printer is geschikt voor Apple AirPrint en Google Cloud Print

Wat we minder goed vinden:

 • De printer kan niet kopiëren, faxen of scannen 
 • Prints in kleur zijn niet mogelijk 
 • Er zit geen wifi op deze laserprinter

Type printer: Alleen printen
Formaat printer: Medium
Gewicht printer: 10,7 kg
Afdruksnelheid: 21 ppm
Max. geluidsniveau: 40 dB
DPI: 2400 × 600 

 Grijze laserprinter van Brother HL-L2350DW

Mensen met een klein budget vinden in de Brother HL-L23450DW een goede laserprinter. Dit exemplaar heeft geen toeters en bellen buiten ingebouwd wifi om, maar doet wel zijn werk: printen, meer niet.

Deze printer heeft met 21 ppm een prima afdruksnelheid, zeker voor de zachte prijs. Een ander voordeel is het compacte formaat, waardoor je ook thuis voor deze printer makkelijk een goed plekje vindt.

Dit model van Brother is bovendien redelijk stil, zodat je niet gestoord wordt door het geluid van het printer. Dit is extra fijn als je geconcentreerd aan het werk bent.

Zoals je wellicht kunt verwachten voor de prijs, heeft deze printer zijn beperkingen. Je kunt er alleen in zwart-wit mee printen – en zoals gezegd horen scannen, kopiëren en faxen niet tot de mogelijkheden.

Wat we goed vinden:

 • De printer heeft een compact formaat
 • Het geluidsniveau is laag 
 • De afdruksnelheid is prima
 • Dit model is zeer lief voor de portemonnee

Wat we minder goed vinden:

 • Je kunt er niet in kleur mee printen 
 • Faxen, kopiëren en scannen is niet mogelijk

Koopgids

Een nieuwe printer vinden kan een flink karwei zijn. Allereerst moet je besluiten of je liever een inkjetprinter of een laserprinter wilt. Kies je voor een laserprinter? Dan is er nog een enorm aanbod om uit te kiezen. We zetten een aantal zaken op een rij die je kunt overwegen tijdens je zoektocht.

Alleen zwart-wit of ook kleur

Niet alle laserprinters printen ook in kleur. Wellicht is dat ook niet nodig en kun je prima met een zwart-witprinter uit de voeten. Aan printers die in kleur kunnen printen hangt over het algemeen een hoger prijskaartje.

Foto's

Als je enkel foto's wilt printen, kun je beter voor een inkjetprinter gaan. De kwaliteit van de foto's pakt dan beter uit. Wil je toch foto's printen met een laserprinter? Je hebt dan een laserprinter nodig die in kleur kan printen. Gebruik altijd goed printpapier als je veel in kleur print.

Met speciaal fotopapier voor laserprinters bereik je het mooiste effect. Het standaard fotopapier voor inkjetprinters is daarbij niet geschikt voor laserprinters, dus let hierop bij je aankoop.

Ben je iemand die graag creatief bezig is? Misschien heb je verschillende plakboeken die je dagelijks aanvult? Overweeg dan de beste snijplotter. Deze machines snijden niet alleen papier, maar veel snijplotters snijden ook figuren voor je.

Canon printer met foto

Maximale geluidsniveau

Je kunt aan het maximale geluidsniveau aflezen hoe stil een printer is. Als je het geluid van een printer vervelend vindt, is dit iets om op te letten. Hoe minder decibel, hoe beter.

Een printer met een maximaal geluidsniveau tot 40 decibel kun je als redelijk stil zien. Dit klinkt even hard als fluitende vogels bij zonsopkomst.

All-in-one of alleen printen

Wil je puur en alleen printen of ook scannen, kopiëren of faxen? Een all-in-one printer doet het allemaal, maar daar betaal je natuurlijk wel voor. We zochten eerder al voor je uit wat de beste all-in-one printers zijn.

Formaat

De formaten van laserprinters kunnen sterk uiteenlopen: van klein tot extra groot. Over het algemeen hebben meer geavanceerde printers een groter formaat, maar het hangt er natuurlijk net vanaf hoeveel ruimte je hebt.

Wat het papierformaat betreft hebben de meeste printers een standaard formaat van maximum A4. Wil je ook op A3-formaat printen? Zoek dan naar een printer voor A3!

Afdruksnelheid

In het aanbod met laserprinters vind je verschillende afdruksnelheden. Als je niet heel regelmatig print, is dit punt minder belangrijk. Je kijkt hiervoor naar het aantal ppm (prints per minuut).

De printers in dit artikel hebben allemaal een ppm van 21 of meer en daarmee een prima afdruksnelheid. Zeker voor kantoren is een laag ppm niet wenselijk. Kleurenprints zijn vaak minder snel dan zwart-witprints, maar dat hangt af van de specifieke printer.

Wit-gele printer ingezoomd met SD-kaartjes erop

Connectiviteit

Een ander punt om op te letten is de connectiviteit van een laserprinter. Vooral de ondersteuning van wifi is een plus, waardoor de printer draadloos is en je vanaf je apparaat eenvoudig bestanden naar de printer stuurt. We doken al eens eerder de beste wifi-printers in, dus de fijnere details laat ik hier even achterwege.

Er zijn laserprinters die Wi-Fi Direct ondersteunen. Hierbij is er een rechtstreekse verbinding tussen het apparaat en je printer, dus is een modem niet meer nodig. Met Near Field Communications (NFC) print je zelfs door je smartphone tegen de NFC-chip van de printer aan te houden. 📱

Heb je een iPhone, iPad of ander Apple-apparaat? Dan kun je gebruikmaken van Apple AirPrint. Je hebt dan wel een laserprinter nodig die geschikt is voor AirPrint. Op de website van Apple staat een lijst met alle AirPrint-printers.

Oudere laserprinters hebben soms geen wifi, maar wel een aansluiting voor een ethernetkabel. Je sluit de printer dan via die kabel op het netwerk aan, waardoor je alsnog een internetverbinding in werking kunt stellen.

Andere mogelijke manieren om bestanden naar de printer te sturen zijn via een usb of via Bluetooth. Niet elke printer heeft deze mogelijkheden. Wil je op deze manier printen, check dan van tevoren of dit mogelijk is.

DPI

DPI staat voor Dots Per Inch, oftewel: hoeveel stipjes bevat een inch (2,54 centimeter). Dit draait om het aantal inktpuntjes die een printer print op een inch. Een hogere DPI zorgt voor een hogere kwaliteit van je print.

Het is aan te raden voor minstens 600 DPI te kiezen. Als je alleen tekstdocumenten wilt printen, is er geen noodzaak voor een hogere DPI. Print je veel tekstdocumenten met gevoelige informatie, dan is een papierversnipperaar ook het overwegen waard. Hiermee weet je zeker dat je documenten op een veilige manier vernietigd worden.

Kleine Zwarte Printer Op Hoektafel

De beste laserprinters

ProductsoortBeste voorBeoordelingProductpagina
HP Color LaserJet Pro M479FDWAllround laserprinter9,5Bekijk hem hier
Canon i-SENSYS MF643CdwPrijs-kwaliteit9,0Bekijk hem hier
HP Color LaserJet Pro M255dwThuisgebruik8,5Bekijk hem hier
Brother HL-L5100DNZwart-wit printen7,8Bekijk hem hier
Brother HL-L2350DWKleinere budgets7,3Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een laserprinter? 

Een laserprinter drukt letters scherp af, heeft een hoge afdruksnelheid en heeft lage kosten per pagina. Deze is daarom zeer geschikt voor kantoren of particulieren die veel printen.  

Wat is een drumlaserprinter?  

Een drum is een onderdeel van de laserprinter. De drum zorgt ervoor dat het poeder uit de toner op het papier terechtkomt. Op de plekken waar de laser de drum verlicht, blijft de toner plakken.  

Wat is het verschil tussen een inkjet- en een laserprinter? 

Een inkjetprinter en een laserprinter maken gebruik van verschillende technieken van printen. Een laserprinter heeft een drum, die ervoor zorgt dat de toner op het papier komt. Op de plekken waar de laser de drum verlicht, blijft de toner plakken.

Een inkjetprinter spuit druppeltjes inkt op het papier. Deze inkt komt uit een cartridge. Inkjetprinters printen mooiere afbeeldingen dan laserprinters en zijn goedkoper in aanschaf. Laserprinters hebben weer lagere kosten per pagina en zijn daarnaast sneller. 

Conclusie

Bij het zoeken naar een laserprinter zijn er dus een aantal duidelijke handvaten. Stel jezelf de vraag of je in kleur wilt printen, ook moet faxen, scannen en kopiëren en hoe belangrijk het formaat, het geluidsniveau en de afdruksnelheid is. Daarnaast kunnen de connectiviteit en DPI meespelen. Als je deze keuzes voor jezelf op een rij zet, maak je het al een stuk eenvoudiger.

Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden over laserprinters. Is onze #1, de HP Color LaserJet Pro M479FDW, ook jouw favoriete laserprinter? Laat het ons weten!

Was dit artikel behulpzaam?