Draadloos Genot met de Beste Bluetooth-Speaker

Nikki Veerbeek

Geschreven door: Nikki Veerbeek

Luister altijd en overal naar je favoriete artiesten met een Bluetooth-speaker!

Draadloos Genot met de Beste Bluetooth-Speaker

Je hebt tegenwoordig twee keuzes wat betreft on-the-go muziek luisteren: de beste koptelefoon, óf de beste Bluetooth-speaker. Deel jij je muziek graag met vrienden of vul jij graag een hele kamer met muziek? Dan is zo'n draadloze speaker de uitgelezen keuze!

#1 Bose Soundlink Revolve+
Dé beste bluetooth-speaker van 2021

Onze score: 9,5

Bose Soundlink Revolve + Grijs Zijkant

De Bose Soundlink Revolve+ is de beste bluetooth-speaker van dit moment. Deze knappe speaker maakt door het 360-gradengeluid van muziek luisteren een overweldigende ervaring. 

Accuduur: 16 uur
Gewicht: 0,9 kg
Formaat: Compact (10-20 cm)

Ingebouwde microfoon: Ja
Waterdichtheid: Spatwaterdicht
Kleur: Grijs, zwart

#2 JBL Charge 4
Beste koop bluetooth-speaker van 2021

Onze score: 9,0

jblcharge

De JBL Charge 4 heeft een krachtig geluid en leent zich uitstekend voor gebruik buitenshuis. En dat zonder er diep voor in de buidel te hoeven tasten. 

Accuduur: 20 uur
Gewicht: 0,97 kg 
Formaat: Middelgroot (20 - 30 cm) 

Ingebouwde microfoon: Nee
Waterdichtheid: Waterdicht 
Kleur: Zwart, blauw, geel, grijs, groen, rood

De 5 beste Bluetooth-speakers in een oogopslag

 1. Bose SoundLink Revolve+ - Deze draadloze speaker zorgt voor het beste geluid: vol en machtig, waar je ook staat.
 2. JBL Charge 4 - Een uitstekend voorbeeld van een fantastische prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Marshall Kilburn 2 - Een draadloze speaker die uitblinkt op het gebied van design én een fraai geluid heeft.
 4. Sony SRS-XB12 - Deze kleine vriend neem je door het ultra-compacte formaat overal mee naartoe.
 5. JBL Go 3 - De beste draadloze speaker voor een klein budget.

Wat is een Bluetooth-speaker?

Een Bluetooth-speaker is een luidspreker die je koppelt aan een apparaat via Bluetooth, zoals een smartphone, tablet of laptop. Na het verbinden kun je draadloos audio afspelen.

Een kenmerk van Bluetooth-speakers is dat ze draagbaar zijn, zodat je de speaker eenvoudig mee kunt nemen. Met een goede Bluetooth-speaker heb je altijd en overal toegang tot je favoriete artiest.

Er liggen ook exemplaren in de schappen die zich minder lenen voor het meenemen. Zoek je specifiek een speaker voor in huis? Dan is een wifi-speaker wellicht een betere keuze. De geluidskwaliteit van een wifi-speaker is hoger, maar omdat je afhankelijk bent van een wifiverbinding, zijn dergelijke speakers minder geschikt voor buitenshuis.

Er is anno 2021 een enorm aanbod aan Bluetooth-speakers, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Ik heb daarom een selectie met de 5 beste Bluetooth-speakers voor je in elkaar gezet.

De beste Bluetooth-speakers, gedetailleerd.


#1 Bose Soundlink Revolve+
Dé beste Bluetooth-speaker van 2021

Accuduur: 16 uur
Gewicht: 0,9 kg
Formaat: Compact (10 - 20 cm)
Ingebouwde microfoon: Ja
Waterdichtheid: Spatwaterdicht
Kleur: Grijs, zwart

De Bose Soundlink Revolve+ heeft alles wat je in een Bluetooth-speaker zoekt: een schitterend geluid, een goed design en een fijn formaat.

soundlink

We beginnen met het belangrijkste gedeelte: het geluid. Doordat deze draadloze speaker het krachtige geluid over 360 graden verdeelt, lijkt het alsof de muziek van verschillende kanten komt. Dit zorgt voor een natuurlijke, overweldigende geluidservaring. Het geluid is vol, machtig en meeslepend.

Tel daar een compact formaat bij op en je hebt de ingrediënten voor de beste speaker te pakken. Het is verbazingwekkend dat er zulk goed geluid uit zo'n klein apparaat komt. Het handvat dat er bovenop zit maakt de speaker bovendien zeer makkelijk te hanteren.

Met de Bose Connect-app (voor Android en iOS) heb je razendsnel toegang tot de belangrijkste functies van de speaker, zoals het regelen van de volume en het checken van de accuduur.

Op het ontwerp van deze enorm draagbare speaker is niets aan te merken. Geen poespas: degelijk, maar verzorgd en modern. Het design komt in zowel zwart als grijs in elke ruimte tot zijn recht. Deze kleuren passen immers zo'n beetje overal bij.

De Bose Soundlink Revolve+ is verder spatwaterdicht. Het is daarom niet verstandig om er een duik mee te nemen, maar de speaker is een prima metgezel voor het strand of naast het zwembad.

Een ander detail dat in het oog springt is de microfoon. Je kunt er daardoor ook mee bellen. Daarnaast biedt de speaker ondersteuning voor Siri en Google Now.

Het enige echte nadeel is dat je het laadstation er apart bij moet kopen. Die zorgt ervoor dat je speaker volledig opgeladen is voor een trip, terwijl je tegelijkertijd naar je favoriete deuntjes luistert.

Wat we goed vinden:

 • Het 360-gradengeluid is vol en krachtig
 • Een gelikt ontwerp met handige handvaten voor draagbaarheid
 • Verrassend compact van formaat
 • Je belt of bedient je smart assistant via de microfoon
 • Heeft een indrukwekkende accuduur van 16 uur

Wat we minder goed vinden:

 • Je krijgt het laadstation er niet meteen bij
 • De speaker is niet volledig waterdicht

#2 JBL Charge 4
Beste koop Bluetooth-speaker voor 2021

Accuduur: 20 uur
Gewicht: 0,97 kg 
Formaat: Middelgroot (20 - 30 cm)
Ingebouwde microfoon: Nee
Waterdichtheid: Waterdicht 
Kleur: Zwart, blauw, geel, grijs, groen, rood

De JBL Charge 4 heeft een indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding.

Jbl Charge 4 Zwart Die Smartphone Oplaadt

Voor deze toegankelijke prijs zien we een kwaliteit die zich normaal gesproken in het hogere segment bevindt. Daarnaast scoort deze speaker hoog op draagbaarheid: de JBL Charge 4 is perfect voor onderweg!

Voor een speaker die lief voor de portemonnee is én een goed formaat heeft, is het geluid steengoed; natuurlijk en helder. Let wel op: je moet wel houden van krachtige bastonen. Als je daar niet blij van wordt, kun je misschien beter je heil zoeken in een andere speaker.

De lange accuduur is een andere reden waarom dit apparaat zo handig is voor onderweg. Met een accuduur van 20 uur kun je de speaker gerust zonder oplader in je tas stoppen als je een weekendje weg gaat. Hij dient zelfs als powerbank voor je smartphone!

Het design is verder zoals we van JBL gewend zijn: strak en robuust. Vooral liefhebbers van kleur kunnen hun hart ophalen bij deze speaker: JBL-speakers hebben traditioneel alle kleuren van de regenboog. Ook de JBL Charge 4 is weer in verschillende kleuren verkrijgbaar.

De speaker is volledig waterdicht. Leuk detail: de speaker blijft zelfs drijven. Neem het apparaat dus gerust mee onder de douche, in bad of naar het zwembad.

Met een aankoop van de JBL Charge 4 kun je eigenlijk niet echt fout gaan. Goed, deze Bluetooth-speaker heeft misschien geen microfoon of 360 graden-geluid, maar voor de vriendelijke prijs is het een fantastisch apparaat. En met de JBL Portable-app (voor Android en iOS) haal je nóg meer uit je speaker.

Wat we goed vinden:

 • Het geluid is van uitstekende kwaliteit
 • De accuduur van 20 uur past bij een duurder prijssegment
 • De speaker heeft een strak design en verkrijgbaar in verschillende kleuren 
 • De JBL Charge 4 is volledig waterdicht

Wat we minder goed vinden:

 • De speaker heeft geen ingebouwde microfoon 
 • De bastonen zijn soms wel érg heftig

#3 Marshall Kiburn II
Beste Bluetooth-speaker voor designliefhebbers

Accuduur: 20 uur
Gewicht: 2,5 kg
Formaat: Middelgroot (20 - 25 cm)
Ingebouwde microfoon: Nee
Waterdichtheid: Spatwaterdicht 
Kleur: Zwart, blauw, goud/zwart, grijs, rood/zwart

De Marshall Kiburn II is dankzij het retro design een ware blikvanger.

Marshall Killburn II van voren

Niet alles wat blinkt is goud, maar deze speaker floreert ook op het gebied van geluidskwaliteit. Dat valt ook te verwachten: de muzikanten onder ons herkennen het merk misschien al van onder andere zijn gitaarversterkers.

Deze speaker is meteen een decoratie-item voor in huis, al moet het design wel je smaak zijn. Het ontwerp mag daarbij wel retro zijn, het geluid is dat niet. De klanken uit deze speaker vullen de ruimte en zijn krachtig en helder, waarbij bastonen en hoge tonen de middentonen niet direct overrompelen.

Ook de andere details overtuigen. Zo is de accuduur is maar liefst 20 uur. Door die accu zijn zijn formaat en gewicht niet bescheiden. Er zijn daarom compactere Bluetooth-speakers te krijgen, maar het formaat hoeft zeker geen ballast te vormen.

Voor de prijs had je mogen verwachten dat de speaker volledig waterdicht is en een microfoon aan boord heeft, maar dat is helaas niet het geval. Hier verliest de Marshall dus punten mee.

Zoek je echter een Bluetooth-speaker met een fantastisch vintage design en schitterend geluid voor binnen zonder te veel tierelantijntjes, dan zit je goed!

Wat we goed vinden:

 • De speaker springt in het oog door zijn retro ontwerp
 • Het geluid is ontzettend goed, zoals van Marshall verwacht mag worden
 • De Marshall Kilburn 2 heeft een lange accuduur van 20 uur

Wat we minder goed vinden:

 • De speaker is niet volledig waterdicht
 • Hij heeft geen ingebouwde microfoon
 • De speaker valt in het duurdere segment

#4 Sony SRS-XB12
Beste Bluetooth-speaker voor onderweg

Accuduur: 16 uur 
Gewicht: 0,24 kg 
Formaat: Mini (0 - 10 cm)
Ingebouwde microfoon: Ja
Waterdichtheid: Waterdicht 
Kleur: Zwart, blauw, rood, grijs, groen, roze

De Sony SRS-XB12 is de beste Bluetooth-speaker voor onderweg.

Het fijne geluid in combinatie met het compacte formaat, de lange accuduur en het lage prijskaartje maken dit je perfecte metgezel op reis.

Sony SRS voorkant

Het geluid wat uit deze speaker komt klinkt erg lekker en is krachtiger dan je wellicht zou denken voor zijn formaat.

Je redt het met deze draagbare speaker niet als je een heel groot gezelschap over de vloer hebt, maar een groot pluspunt is dat je er draadloos een andere Sony speaker op aan kunt sluiten. Hiervoor kun je de handige Sony | Music-app downloaden, voor Android en iOS.

De accuduur is 16 uur en dat is voor deze prijs uitstekend. Kanttekening daarbij is wel dat je de speaker dan niet voortdurend op het hardste volume mag zetten.

Deze Bluetooth-speaker is volledig waterdicht en kun je dus altijd en overal gebruiken, zelfs als je gaat zwemmen. De Sony SRS-XB12 is bovendien stofbestendig. Zelfs als je gaat kamperen in de woestijn, overleeft deze Sony speaker het!

Wat we goed vinden:

 • Prima geluidskwaliteit voor een speaker van dit compacte formaat
 • De accuduur van 16 uur is meer dan genoeg
 • De speaker is volledig waterdicht en stofbestendig
 • Je sluit er moeiteloos een extra draadloze speaker op aan

Wat we minder goed vinden:

 • Het duurt redelijk lang voordat de speaker volledig is opgeladen.
 • Minder geschikt voor feestjes als je er geen andere speaker op aansluit. 

#5 JBL Go 3
Beste Bluetooth-speaker voor een klein budget

Accuduur: 5 uur 
Gewicht: 0,21 kg 
Formaat: Mini (0 - 10 cm)
Ingebouwde microfoon: Nee
Waterdichtheid: Waterdicht 
Kleur: Zwart, blauw, groen, rood, rood/blauw, wit

jblgo

De JBL GO 3 bewijst dat je zelfs als je krap bij kas zit, het niet zonder een goede Bluetooth-speaker hoeft te doen. Deze scherp geprijsde compacte speaker komt met imponerende prestaties over de brug.

JBL Go 3 is een piepkleine speaker waar een bewonderenswaardig geluid uit komt. Mocht je echter een groot feest willen organiseren, dan kun je de deuntjes beter uit een andere speaker laten razen. Het formaat en de prijs van deze speaker zijn daar nu eenmaal niet naar.

Daar staat tegenover dat deze compacte speaker zelfs in je broekzak past en slechts een paar tientjes kost. Weinig toeters en bellen, maar voor de meeste activiteiten voldoet de JBL GO 3 zeker.

Net als de JBL Charge 4 biedt ook dit model een breed scala aan beschikbare kleuren. Het design van de speaker is een nieuw jasje gestoken vergeleken met zijn voorganger, de JBL GO 2. Ook de geluidskwaliteit kreeg een upgrade. 🔊

Het grootste nadeel van deze speaker is de accuduur van 5 uur. Dat is een stuk lager dan de meeste Bluetooth-speakers op de markt.

Wat we goed vinden:

 • Deze speaker is bijzonder vriendelijk geprijsd
 • Compacter dan dit wordt het niet
 • Hij is volledig waterdicht
 • Beschikbaar in een breed scala aan kleuren

Wat we minder goed vinden:

 • De accuduur van 5 uur is kort
 • Niet geschikt voor grote feestjes

Koopgids

Waar de één zweert bij een Bluetooth-speaker van JBL, wordt de ander weer blij van Bose. Iedereen heeft andere prioriteiten, dus kan de beste Bluetooth-speaker voor ieder persoon verschillen.

Zet voor jezelf op een rijtje wat je belangrijk vindt en houd dat in je gedachten tijdens je zoektocht. Je kunt onder andere op de onderstaande zaken letten.

Formaat vs. geluid

Over het algemeen geldt: hoe groter het formaat, hoe beter het geluid. Je zag hierboven dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn, maar een compact formaat kent nu eenmaal beperkingen. Dat is dus een afweging die je moet maken.

Ben je van plan om de speaker vooral thuis te gebruiken? Dan is het formaat niet zo belangrijk en kun je beter voor een optimaal geluid kiezen. Neem je graag de speaker mee naar feestjes of je werk, dan is het formaat een cruciale factor.

Accuduur

Ook de accuduur draait uiteindelijk om de afweging of je de speaker vooral thuis of buitenshuis aanknalt. Thuis laad je zo'n speaker eenvoudig op, dus dan is een lange accuduur niet reuze interessant.

Als je de deur uitgaat met je draadloze speaker, wil je echter ongestoord muziek kunnen luisteren zonder dat je je druk hoeft te maken over de batterij. Daarom let je op de accuduur bij je aankoop, vooral als je veel onderweg bent.

Waterdichtheid

Het is aan te raden om voor een speaker te gaan die in ieder geval spatwaterdicht is. Anders ligt waterschade altijd op de loer, maar dit is deels afhankelijk van waar je de speaker vooral gebruikt.

Wil je de speaker meenemen naar het zwembad of strand, dan is een volledig waterdichte speaker een verstandige keuze. Staat hij juist vooral in je woonkamer thuis? Dan is waterdichtheid niet zo belangrijk.

Ingebouwde microfoon

Niet alle Bluetooth-speakers hebben een microfoon aan boord. Wil je er handsfree mee kunnen bellen of een smart assistant mee bedienen, dan is het essentieel dat je hier op let. Zonder zo'n microfoon blijf je afhankelijk van de microfoon in je smartphone.

Design

Het design is een persoonlijke keuze. De speakers van Marshall worden vaak hun geprezen om hun unieke retro design.

Aan het design van speakers van bijvoorbeeld Bose, JBL of Sony is ook de nodige aandacht besteed, al springt het minder in het oog omdat ze allemaal redelijk modern ogen.

De beste Bluetooth-speakers

Productsoort Beste voor Beoordeling Productpagina
Bose Soundlink Revolve+ All round 9,5 Bekijk hem hier
JBL Charge 4 Prijs-kwaliteit 9,0 Bekijk hem hier
Marshall Kilburn 2 Designliefhebbers 8,9 Bekijk hem hier
Sony SRS-XB12 Onderweg 8,0 Bekijk hem hier
JBL Go 3 Kleinere budgets 7,5 Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen over Bluetooth-speakers

Wat kun je met een Bluetooth-speaker?

Met een Bluetooth-speaker speel je draadloos audio af vanaf je smartphone, tablet of laptop via Bluetooth. Bluetooth is een technologie die apparaten op korte afstand draadloos met elkaar verbindt.

Hoe maak je verbinding met een Bluetooth-speaker? 

Om een apparaat aan een Bluetooth-speaker te koppelen, zet je de speaker eerst aan.  Schakel daarna Bluetooth in op je smartphone, tablet of laptop. De naam van de speaker zou in de lijst met apparaten moeten verschijnen. Als je op de naam tikt, maak je draadloos verbinding met de Bluetooth-speaker. 

Wat is de beste Bluetooth-speaker?

Dat hangt er vanaf wat je wilt. De Bose Soundlinke Revolve+ is wat ons betreft de beste allround speaker, terwijl de JBL Charge 4 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Zoek je de beste speaker voor onderweg? Dan raden we de Sony SRS-XB12 aan. En met een beperkt budget, is de JBL Go 3 een goede keuze.

Conclusie

Er zijn zoals je ziet een aantal factoren die je in overweging moet nemen als je op zoek bent naar een nieuwe Bluetooth-speaker. Spendeer je veel tijd buitenshuis, dan besteed je meer aandacht aan waterdichtheid, accuduur en draagbaarheid dan iemand die zijn speaker vooral thuis gebruikt.

Je leest het allemaal hierboven terug. Laat me naderhand vooral even weten wat jij denkt dat de beste Bluetooth-speaker is voor jou!

Was dit artikel behulpzaam?