Beste Gps-horloge voor je Kind: Veiligheid Eerst

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

Houd je kind veilig en dichtbij terwijl hij of zij de wereld verkent!

Beste Gps-horloge voor je Kind: Veiligheid Eerst

Blijf in contact met je kinderen en ontdek hier de beste gps-horloge op de markt. Met een overvloed aan merken en modellen is het kiezen van het juiste horloge een uitdaging. Maar geen zorgen, in deze koopgids wijs ik je de weg! Ontdek welk gps-horloge perfect is voor je kind en neem de eerste stap naar gemoedsrust.

Wat zijn de beste gps-horloges voor je kind van 2024

Dit zijn de top 5 beste gps-horloges voor je kind op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste gps-horloges voor je kind van 2024

1. Beste GPS kinderhorloge: Apple Watch SE (2nd generation)

1. Beste GPS kinderhorloge: Apple Watch SE (2nd generation)

Belangrijke specificaties:

2. Betrouwbare en kosteneffectieve smartwatch voor kinderen met robuust ouderlijk toezicht: Verizon Gizmo Watch 3

2. Betrouwbare en kosteneffectieve smartwatch voor kinderen met robuust ouderlijk toezicht: Verizon Gizmo Watch 3

Belangrijke specificaties:

Als ouder wil ik het beste voor mijn kind, en de Verizon Gizmo Watch 3 biedt precies dat. Met een Qualcomm Snapdragon Wear 4100-processor, 1GB RAM en 8GB intern geheugen, zorgt deze kinder-GPS-horloge voor verbeterde reactievermogen zonder concessies te doen aan de batterijduur. Voor slechts $150 of beschikbaar op een 36-maanden betalingsplan van $4.16, zijn er extra kosten van een $35 activeringsvergoeding en een maandelijkse verbinding van $10, exclusief voor Verizon.

Het horloge behoudt hetzelfde ontwerp als zijn voorganger, met opvallende toevoegingen zoals een camera, twee kleuropties (Teal Mint en Blue Clay) en uitgebreide communicatiefuncties. Met de toevoeging van een camera aan de voorkant kan het horloge videobellen en de entertainmentopties verbeteren, waardoor het een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een smartwatch voor hun kinderen. De Gizmo Watch 3 biedt ook een verbeterde batterijduur, met maximaal 3,6 dagen stand-bytijd en ongeveer twee dagen normaal gebruik, inclusief berichten, oproepen, stappentelling en locatiediensten.

Volgens XDA Developers "presteert de batterij beter dan veel andere smartwatches voor kinderen op de markt", wat de Gizmo Watch 3 tot een leider maakt op dit essentiële aspect. De communicatiefuncties van het horloge staan berichten, noodcontacten bellen en het tonen van medische noodinformatie via een SOS-knop toe. Het is echter vermeldenswaardig dat in tegenstelling tot sommige concurrenten zoals de Garmin Bounce, de Gizmo Watch 3 geen slaapregistratie bevat.

De evoluerende functies van het horloge, waaronder meer goedgekeurde contacten, extra veilige zones, gemakkelijkere buddy-toevoegingen en Bluetooth-connectiviteit naar oordopjes, maken het een voortdurend verbeterende optie voor ouders. Verizon's aanbod van $100 korting op een tweede apparaat versterkt zijn aantrekkingskracht verder, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor families die hun kinderen willen uitrusten met een betrouwbare smartwatch.

In de wereld van kinder-GPS-horloges komt de Verizon Gizmo Watch 3 naar voren als een uitstekende optie, met robuuste ouderlijke controle, verbeterde batterijduur en evoluerende functies die op maat zijn gemaakt voor kinderen. De concurrerende prijsstelling en voortdurend verbeterende functies maken het een betrouwbare en kosteneffectieve keuze voor ouders die een smartwatch voor hun kinderen zoeken. Voor degenen die specifiek op zoek zijn naar slaapregistratiefuncties, zijn alternatieve opties zoals de Garmin Bounce wellicht meer geschikt. Over het algemeen is de Verizon Gizmo Watch 3 uitstekend als een betrouwbaar en voortdurend verbeterend GPS-kinderhorloge met robuuste ouderlijke controle, waardoor het een toonaangevende keuze is voor families.

Voordelen Verizon Gizmo Watch 3
 • Robuuste ouderlijke controle
 • Kosteneffectieve prijsstelling
 • Verbeterde batterijduur
Nadelen Verizon Gizmo Watch 3
 • Bevat geen slaapregistratie

3. Forgoods TickTalk 4

3. Forgoods TickTalk 4

Belangrijke specificaties:

Als ouder wil ik dat mijn kind altijd veilig en verbonden is, en daarom ben ik zo enthousiast over de TickTalk 4 GPS kinderhorloge! Met een prijs van $150 tijdens de Kickstarter-lancering en $180 voor pre-orders, biedt dit horloge zoveel waar voor je geld.

Het heeft een grote behuizing met een krachtige luidspreker, twee camera's en een 1000mAh batterij, wat zorgt voor uitzonderlijke batterijprestaties. De verbeterde GPS-locatietracking en activiteitenmonitoring maken het een geweldige keuze voor kinderen, en met de vooraf geladen iHeartRadio Family app, is het zowel leuk als veilig.

Volgens Android Central heeft de TickTalk 4 grote verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de TickTalk 3, wat te zien is in de functies, het ontwerp en de batterijduur. Met de bijbehorende app kunnen ouders stappendoelen en DND-tijd instellen, waardoor ze meer controle hebben. Zoals Forbes benadrukt, onderscheidt de TickTalk 4 zich door functies als video- en spraakoproepen en sms'en, samen met meer dan 20 ouderlijke controles, wat zorgt voor een veilige communicatie-ervaring voor kinderen.

Hoewel de Garmin Bounce wordt aanbevolen als de beste algehele optie, met geofencing, real-time locatietracking, tekst- en spraakberichten en optionele games, en de Angel Watch Series R geavanceerde functies biedt zoals video-oproepen, gezondheids- en slaaptracking en SIM-kaart- en Wi-Fi-ondersteuning, overtreft de TickTalk 4 deze opties met de nadruk op veilige communicatie en uitgebreide ouderlijke controles, waardoor het een evenwichtige en functierijke ervaring biedt voor zowel kinderen als ouders.

Hoewel de TickTalk 4 misschien niet over functies beschikt zoals games, toegang tot sociale media en webbrowsen, zoals Forbes opmerkt, richt het zich op het verbeteren van communicatie en het beperken van potentieel schadelijke inhoud, waardoor het een betrouwbare optie is voor ouders die een veilige smartwatch zoeken voor hun kinderen.

Kortom, de TickTalk 4 GPS kinderhorloge biedt een indrukwekkende reeks functies, een uniek ontwerp en krachtige ouderlijke controles, waardoor het een uitstekende keuze is in de categorie kinder smartwatches. Met de nadruk op veilige communicatie en geavanceerde functionaliteiten is het een overtuigende optie voor ouders die een functierijke, veilige en leuke smartwatch voor hun kinderen willen, waarmee het zijn concurrenten overtreft op deze specifieke gebieden. 🌟

Voordelen Forgoods TickTalk 4
 • Rijk aan functies en aanpasbare smartwatch voor kinderen
 • Indrukwekkende batterijduur
 • Verbeterde GPS-locatietracking en activiteitenmonitoring
Nadelen Forgoods TickTalk 4
 • Ontbreekt functies zoals games, toegang tot sociale media en webbrowsing

4. Cosmo JrTrack SE

De Cosmo JrTrack SE is een GPS-kinderhorloge dat een betrouwbare manier van communicatie en monitoring biedt voor ouders, en een beperkte smartphone-ervaring voor jongere kinderen. Met een prijs tussen de $50 en $60, beschikt het over 4G bellen, sms'en, verbeterde GPS en een vooraf geïnstalleerde SIM-kaart. Het horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren en bevat de Cosmo Mission Control app voor ouderlijk toezicht en monitoring, samen met verschillende draadloze serviceplannen. Het biedt een balans tussen communicatie en vrijheid, met 2-weg bellen, beperkt sms'en en GPS-tracking voor extra beveiliging. Omschreven als een "cyber-veiligheidsgordel voor kinderen die opgroeien in een digitale wereld," maakt het bellen, sms'en en spraakberichten mogelijk binnen een veilig netwerk voor het gezin, terwijl het games, sociale media en open internettoegang uitsluit. Het is volledig versleuteld en voldoet aan COPPA, wat gemoedsrust biedt voor ouders.

Volgens Smartwatches.org is "De Cosmo JrTrack 2 een kindersmartwatch die ouders een functionele en betrouwbare manier van communicatie en monitoring biedt voor hun kinderen." Dit benadrukt de primaire focus van het horloge op veiligheid en communicatie, waardoor het een betrouwbaar apparaat is voor ouders om verbonden te blijven met hun kinderen. Bovendien benadrukt het de beperkte smartphone-ervaring, wat aangeeft dat het geschikt is voor jongere kinderen die wellicht nog niet klaar zijn voor volwaardige smartphones.

Het opvallende kenmerk van het horloge is het vermogen om ouders inzichten en tips te bieden voor gezinnen over het gebruik van technologie en kinderveiligheid, zoals benadrukt door COSMO Technologies, Inc. Dit toont een holistische benadering van kinderveiligheid, die verder gaat dan alleen de functies van het horloge en zich uitstrekt tot begeleiding voor ouders over het benutten van technologie voor het welzijn van hun kinderen.

In vergelijking met andere GPS-horloges voor kinderen concurreert de Cosmo JrTrack SE met modellen zoals de TickTalk 4 en de XPLORA X5 Play, die ook bellen, berichten sturen en GPS-locatiefuncties bieden. Echter, de Cosmo JrTrack SE onderscheidt zich door de focus op het bieden van een veilige en beperkte digitale ervaring, waarbij functies zoals games en sociale media worden uitgesloten, en zo aansluit bij de behoeften van ouders die veiligheid en communicatie boven entertainment stellen.

De Cosmo JrTrack SE blinkt uit als een betrouwbare en functionele manier van communicatie en monitoring voor kinderen, met een balans van functies die tegemoetkomen aan de veiligheidsbehoeften van ouders. De focus op een beperkte smartphone-ervaring, gecombineerd met de veiligheidskenmerken, maakt het een ideale keuze voor ouders die op zoek zijn naar een GPS-horloge voor kinderen dat veiligheid en communicatie benadrukt boven entertainment. Echter, de beperkte functionaliteit kan minder aantrekkelijk zijn voor oudere kinderen die op zoek zijn naar een meer uitgebreide digitale ervaring.

Voordelen Cosmo JrTrack SE
 • Biedt betrouwbare communicatie en monitoring voor ouders.
Nadelen Cosmo JrTrack SE
 • Beperkte smartphone-ervaring kan oudere kinderen minder aanspreken.
 • Beperkte functionaliteit in vergelijking met volwaardige smartphones.

5. VTech KidiZoom Smartwatch DX3

De VTech KidiZoom Smartwatch DX3 is het perfecte tech-accessoire voor kinderen van 4 tot 12 jaar, met een mix van leuke en educatieve functies. Met dubbele camera's, basis smartwatch functionaliteiten en een kindvriendelijk ontwerp, springt het eruit in de categorie GPS kinderhorloges. De DX3 heeft een "levendig, kindvriendelijk ontwerp" dat kinderen aanspreekt met zijn "felgekleurde afwerking en geluidseffecten," wat zorgt voor een leuke en interactieve ervaring. Het "grote scherm en eenvoudig te navigeren bediening" maken het geschikt voor jonge gebruikers, zodat ze selfies kunnen maken, augmented reality spelletjes kunnen spelen en leren klokkijken.

De toevoeging van dubbele camera's en fotobewerkingstools stelt kinderen in staat om hun creativiteit te uiten, momenten vast te leggen met een fotoresolutie van 640 x 480 pixels en zelfs videobeelden op te nemen. Daarnaast biedt de smartwatch basisfunctionaliteiten zoals een rekenmachine en zaklamp, waardoor het naast zijn entertainmentfuncties ook praktisch is. De ingebouwde oplaadbare batterij en ouderlijke controle worden ook goed ontvangen, waardoor ouders gerustgesteld worden terwijl kinderen ononderbroken kunnen genieten. Het is echter belangrijk om op te merken dat het horloge niet waterdicht is, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.

In het veranderende landschap van kinder-GPS-horloges, valt de KidiZoom Smartwatch DX3 op door zijn uitgebreide functies en gebruiksvriendelijk ontwerp. Het concurreert gunstig met zijn voorgangers en tijdgenoten, met een naadloze mix van entertainment en educatieve elementen. Hoewel de DX3 misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, positioneert de prijs op Amazon, variërend van $38.67 tot $42.63, het als een overtuigende keuze voor ouders die een balans zoeken tussen kwaliteit en betaalbaarheid. In vergelijking met andere GPS kinderhorloges onderscheidt de DX3 zich door de nadruk op leuke leerelementen, dubbele camera's en ouderlijke controle.

De VTech KidiZoom Smartwatch DX3 blinkt uit in het bieden van een boeiende en educatieve ervaring voor kinderen, waardoor het een topkeuze is voor ouders die een veelzijdig tech-accessoire voor hun kinderen zoeken. Het levendige ontwerp, de dubbele camera's en de leermogelijkheden maken het tot een overtuigende optie in de categorie GPS kinderhorloges. Het ontbreken van waterdichtheid kan echter een nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een robuustere optie voor actieve kinderen. Over het algemeen slaagt de VTech KidiZoom Smartwatch DX3 erin een lovenswaardige balans te vinden tussen entertainment en educatie, waardoor het een opmerkelijke keuze is voor technisch vaardige jongeren.

Voordelen VTech KidiZoom Smartwatch DX3
 • Levendig, kindvriendelijk ontwerp met felgekleurde afwerking en geluidseffecten
 • Dubbele camera's en fotobewerkingstools voor creativiteit en plezier
 • Ingebouwde oplaadbare batterij en ouderlijk toezicht voor gemoedsrust
Nadelen VTech KidiZoom Smartwatch DX3
 • Niet waterdicht, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers
 • Prijsstelling is mogelijk niet de meest budgetvriendelijke optie
 • Beperkt tot basisfunctionaliteiten van een smartwatch

Hoe kies je de beste gps-horloge voor je kind?

Bij het vinden van het beste horloge voor je kind komt het erop aan welke functie het belangrijkst voor je is. Als locatiebepaling een topprioriteit is, dan ben je hier aan het juiste adres.

Als het bijhouden van de gezondheid van je kind prioriteit is, kijk dan naar een sporthorloge met een smallere band, zoals een Fitbit. Een Fitbit is een prima outdoor horloge en misschien wel hét beste hardloophorloge.

En zit je zelf stiekem ook te denken aan een goede smartwatch of een outdoorhorloge voor je zelf, of een goed sporthorloge voor dames?

Gps-tracking

Als ouder is je grootste angst waarschijnlijk je kind iets slechts overkomt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel horloges verkrijgbaar voor kinderen die zijn uitgerust met gps, zodat je je kind in realtime volgt.

Kinderen springen in een riviertje

Het enige wat je hoeft te doen is een app voor ouderlijk toezicht te downloaden, zoals Find My Kids (voor Android en iOS), en deze te verbinden met het horloge of smartwatch voor je kind. Dankzij de snelle en betrouwbare positiebepaling hoef je je nooit meer af te vragen waar je kind is.

Geofencing is een functie die in veel gps-horloges voorkomt. Hiermee trek je als ouder digitale grenzen rond vertrouwde gebieden zoals de school, je huis en de buurt. Wanneer je kind dat gebied binnengaat of verlaat, krijg je een melding. 1 LifeWire (2020). 'How to keep track of your kids with geofences'

Nauwkeurigheid van de locatie

 • Wifi: Nauwkeurig tussen 5 tot 50 m
 • Gps: Nauwkeurig tussen 5 tot 30 m.
 • LBS: Nauwkeurig tussen 50 m tot 1 km, maar dit is afhankelijk van de aanwezigheid van een toren in de buurt
LBS

Een location-based service (LBS), of locatiegebaseerde dienst, is een algemene term voor softwarediensten die gebruik maken van geografische gegevens en informatie om diensten of informatie aan te bieden aan gebruikers.

SOS-waarschuwingen

SOS-mogelijkheden zijn misschien wel een van de belangrijkste functies van een gps-horloge. Als je kind zich in een gevaarlijke situatie bevindt, kan hij of zij op een knop drukken of deze ingedrukt houden om een noodsignaal naar je telefoon te sturen (via de app), en 3 of meer geprogrammeerde telefoonlijnen continu laat rinkelen totdat iemand de oproep beantwoordt.

De gemoedsrust die het SOS-alarm brengt is natuurlijk enorm. Zorg ervoor dat je een model kiest met deze waardevolle functie.

Tweerichtingscommunicatie: Contact houden met je kind

Niet alle gps-horloges zijn uitgerust met tweerichtingsgesprekken. Met deze functie belt je kind jou en verschillende andere voorgeprogrammeerde nummers en ontvangt deze ook oproepen van diezelfde nummers. Bepaal dus op voorhand of je wilt dat je kind toegang heeft tot deze mogelijkheid, of niet.

Om in twee richtingen te bellen, dien je in de meeste gevallen een simkaart te kopen en een abonnement te nemen.

Pasvorm

De pasvorm en het comfort van het gps-horloge zijn essentieel, vooral omdat het bedoeld is voor dagelijks gebruik door kinderen. Kies een horloge dat comfortabel zit om de pols van je kind, zonder te knellen of te schuren. Let op verstelbare bandjes en hypoallergene materialen die geschikt zijn voor de gevoelige huid van kinderen.

WNT vertelt op Tweakers dat ze bewust voor een lichtgewicht exemplaar kozen: "Inmiddels eentje in huis voor ons kind van 9 met smalle polsjes. Wel bewust voor een kleiner model gekozen. De horloges zijn dik en daarmee toch wel een beetje lomp."

Het scherm

Er zijn drie dingen waar je op moet letten bij een scherm. Kijk of het een display bedieningstoetsen heeft, een volledig touchscreen of een combinatie van beide (touchscreen, maar ook nog enkele fysieke knoppen).

Een touchscreen maakt het toestel gebruiksvriendelijker. Met een paar tikjes beantwoord je kind oproepen, en sms'jes typen is ook veel eenvoudiger. De aanwezigheid van een touchscreen verhoogt wel de kosten van het horloge.

Meisje met smartwatch die een puppy vasthoudt

Apps en camerafuncties in gps-horloges voor kinderen

De mogelijkheid om spelletjes te spelen op een gps-horloge voor kinderen is geen kernbehoefte. Spelletjes zijn waarschijnlijk niet boeiend op zo'n klein scherm. Een ingebouwde camera voor selfies en foto's vinden de meeste kinderen echter wel een enorme meerwaarde.

Een camera op een gps-horloge voor kinderen is bedoeld voor amusementsdoeleinden en heeft geen veiligheidsvoordelen. Het zorgt er ook vaak voor dat ze niet vergeten hun horloge altijd om te doen.

Waterdichtheid

Hoewel veiligheid van het grootste belang is, wil je ook een horloge dat bestand is tegen intensief gebruik en mogelijke schade, met name waterschade. Dit is vooral handig als je kind graag tijd doorbrengt op het strand, in het waterpark of bij het zwembad.

Als deze functie van belang is, zoek dan een horloge met een IP-klasse van minimaal IP67. De getallen die op IP volgen hebben elk een specifieke betekenis. Het eerste geeft de mate van bescherming tegen bewegende delen aan (zoals stof of zand), evenals de bescherming tegen vreemde voorwerpen. 2Rainford (n.d.). 'IP ratings & standards explained'

Het tweede getal geeft het beschermingsniveau aan dat de behuizing biedt tegen verschillende vormen van vocht (druppels, sproeiers, onderdompeling, enzovoorts). Hieronder een overzicht van de meest voorkomende IP-classificaties:

 • IP65-behuizing: stofdicht en beschermd tegen water dat uit een spuitmond, zoals een tuinslang, komt.
 • IP66-behuizing: stofdicht en beschermd tegen krachtige waterstralen.
 • IP67-behuizing: stofdicht en beschermd tegen onderdompeling gedurende 30 minuten bij een diepte van 150 - 1000 mm.
 • IP68-behuizingen: stofdicht en beschermd tegen volledige, continue onderdompeling in water.
Smartwatch die aan het opladen is

Batterijduur van gps-horloges

Om op de functies van het horloge te vertrouwen, wil je natuurlijk een goede batterijcapaciteit. Fabrikanten vermelden de batterijcapaciteit in milliampère-uur (mAh). Tussen 400 en 500 mAH is redelijk, hoger is nog beter. Doorgaans bedraagt de tijd tussen twee oplaadbeurten voor een gps-horloge voor kinderen tussen één en drie dagen.

Persoonlijk koos ik voor een horloge met een lange batterijduur, omdat het beter voor mijn gemoedsrust is om te weten dat ik het horloge niet midden op de dag uitvalt.

Beveiliging en privacy in gps-horloges voor kinderen

De veiligheid en privacy van je kind zijn van het grootste belang. Kies voor een gps-horloge met sterke beveiligingsfuncties om te voorkomen dat locatiegegevens in verkeerde handen vallen.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste gps-horloge voor je kind?

Op dit moment heeft de Consumentenbond nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over gps-horloges voor je kind. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen.

Wat is volgens Tweakers de beste gps-horloge voor je kind?

Op dit moment heeft Tweakers nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over gps-horloges voor je kind. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen.

Wat is volgens Ouders van Nu de beste gps-horloge voor je kind?

De beste gps-horloge voor je kind volgens Ouders van Nu is de One2track Connect UP. Dit horloge combineert functionaliteit met veiligheid. Het heeft een nauwkeurige GPS-tracker, een SOS-knop voor noodgevallen en de mogelijkheid om veilige zones in te stellen. Met de One2track Connect UP ben je als ouder gerustgesteld en blijft je kind veilig en verbonden.

Veelgestelde vragen over gps-horloge voor je kind van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste gps-horloge voor je kind

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen