De Beste Gps-Tracker: een Must Have voor Elke Fervente Wandelaar

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

11 min. leestijd

De Beste Gps-Tracker: een Must Have voor Elke Fervente Wandelaar

Een gps-tracker is een zeer nuttig toestel om bij je te hebben tijdens het wandelen of bergbeklimmen, omdat het je in staat stelt gemakkelijk je weg te vinden. De beste gps-tracker laat je nooit in de steek, zelfs wanneer het zicht slecht is of het landschap weinig of geen duidelijke kenmerken vertoont.

gps-trackers hebben verschillende voordelen in vergelijking met smartphones, die velen onder ons gebruiken voor navigatie. Ze zijn om te beginnen duurzamer en hebben een veel langere batterijlevensduur.

Bovendien zijn ze meestal uitgerust met een oplaadbare batterij die je gemakkelijk vervangt door wegwerpbatterijen (meestal AA-batterijen) als opladen niet mogelijk is – bijvoorbeeld in afgelegen of dunbevolkte gebieden. Met de Garmin GPSMAP, onze nummer één, heb je er een trouwe wandelpartner bij!

#1 Garmin GPSMAP 64st
Dé beste gps-tracker van 2024 

Onze score: 9,4

Garmin Gpsmap gps-tracker Van Voren

De Garmin GPSMAP 64st is één van de populairste GPS-toestellen onder fervente wandelaars, dankzij zijn betrouwbaarheid, prestaties en efficiëntie.

Hij is uitgerust met een elektronisch kompas, een barometrische hoogtemeter en hij ondersteunt draadloze communicatie met compatibele apparaten.

Je krijgt bij je aankoop zelfs een vooraf geïnstalleerde topografische kaart van Europa. Klaar om op avontuur te gaan?

Afmetingen: 3,6 x 6,1 x 16 cm
Gewicht: 230 g
Ingebouwde camera: Nee

Waterdichtheid: IPX7
Batterijlevensduur: 16 u
Touchscreen: Nee

Check prijs op Amazon.nl →

#2 Spot Gen3
Beste koop gps-tracker van 2024

Onze score: 9,0

Spot Gen3 gps-tracker Van Voren

SPOT is een leider in de gps-trackingtechnologie, en de SPOT Gen3 is de nieuwste toevoeging aan de SPOT-familie van gps-trackers.

Hij ligt lekker in de hand en heeft een eenvoudige indeling met zes knoppen om verschillende acties uit te voeren. Het heeft ook verschillende tracking-opties, meerdere power-opties, en een langere levensduur van de batterij! Kortom: de perfecte wandelgids!

Afmetingen: 8,72 x 6,5 x 2,54 cm
Gewicht: 114 g
Ingebouwde camera: Nee

Waterdichtheid: IPX7
Batterijlevensduur: 17 dagen
Touchscreen: Nee

Check prijs op Bol.com →

De 5 beste gps-trackers in een oogopslag

 1. Garmin GPSMAP 64st - Dit is dé beste gps-tracker van 2024.
 2. Spot Gen3 - Beste koop gps-tracker voor elke fervente wandelaar.
 3. Garmin eTrex 10 - De beste gps-tracker voor geocaching.
 4. Garmin Oregon 700 - Beste gps-tracker met touchscreen.
 5. Garmin eTrex Touch 35 - Beste gps-tracker voor outdoor navigatie in Europa.

De voordelen van een gps-tracker

In vergelijking met een goede smartwatch, biedt een gps-tracker een beter overzicht van het terrein, aangezien hij gedetailleerdere kaarten en in sommige gevallen ook satellietbeelden toont. Met een gps-tracker plan je je route en routepunten als nooit tevoren.

Daarom is een gps-tracker hét navigatie-instrument bij uitstek als het gaat om wandelen en bergbeklimmen. Een kaart is een goede optie, maar het kan omvangrijk zijn en onhandig bij nat weer. Gelukkig staat de technologie niet stil en hebben we nu iets wat gps heet.

Het is altijd raadzaam een kompas en kaart mee te nemen als back-up wanneer je je in onbekend gebied begeeft, maar een goede gps-tracker is een veilige gok om nooit meer te verdwalen in de natuur. Hij wordt vast je trouwe wandelpartner op al je avonturen! 🧭

De beste gps-tracker, gedetailleerd.


Afmetingen: 3,6 x 6,1 x 16 cm
Gewicht: 230 g
Ingebouwde camera: Nee
Waterdichtheid: IPX7
Batterijlevensduur: 16 u
Touchscreen: Nee

De Garmin GPSMAP 64st is één van de populairste gps-trackers onder fervente wandelaars, en onze nummer één dankzij zijn betrouwbaarheid, prestaties en efficiëntie. 

Met zijn quad helix antenne, hooggevoelige gps- en GLONASS-ontvanger, helpt deze tracker je op je route om accuraat en betrouwbaar te navigeren, zelfs als je omringd bent door hoge bergen of bomen.

Garmin Gpsmap 64st gps-tracker
Quad helix antenne

In gps-toepassingen vereist de antenne een omnidirectioneel patroon. Deze antenne heeft compacte afmetingen die geschikt is voor mobiele gps-toepassingen, zoals een gps-tracker. 

De quad helix antenne helpt bij het beter en gemakkelijker oppikken van satellietontvangst, zelfs als je grotten of een dicht bos verkent.

Zelfs als je erin slaagt te verdwalen, laat deze trouwe gps-tracker elektronische broodkruimels achter die je direct terugleiden naar waar je bent begonnen. Voeg routepunten van je avontuur vanaf het begin toe, zodat je tracker deze opslaat en functioneert als een sublieme outdoor gids.

De Garmin GPSMAP heeft ook een ingebouwd kompas en een barometrische hoogtemeter. Het kompas is drie-assig en waardoor hij – in het kort gezegd – minder snel fouten geeft.

De hoogtemeter helpt je om een idee te krijgen van hoe hoog je zit en wat je nog te wachten staat. Een zeer handige functie als je tijdens je avontuur ook bergen en rotsen wil beklimmen. Barometrische veranderingen, zoals drukveranderingen, geven je de kans om weersomstandigheden tijdens je tocht in de gaten te houden.

Bij de Garmin 64st krijg je ook 100K TOPO-kaarten. Dit zijn 2D topografische kaarten. De kaarten bevatten belangrijke punten en details over nationale parken en bossen, samen met hoogte- en contourdetails van het terrein, eventuele paden, rivieren, meren en nog veel meer.

Het Garmin 64st toestel heeft nog een noemenswaardige functie, en dat is zijn Bluetooth-connectiviteit. Dat maakt een eenvoudige overdracht van gegevens tussen compatibele toestellen mogelijk.

Als je een vriend of familielid hebt die net zo een enthousiaste avonturier is als jij, dan kun je je favoriete tracks, routes en andere gegevens met één druk op de knop delen als hij of zijn ook een compatibel Garmin-apparaat heeft.

Hoewel deze tracker geen touchscreen bezit, heeft hij wel een helder anti-glare kleurenscherm met hoge resolutie. Als je op outdoor avontuur bent in de zomer, zie je je scherm nog steeds helder, zelfs als de zon fel schijnt. De hoofdbehuizing heeft in totaal 9 knoppen, waarvan één de centrale knop is met daarop navigeerbare pijltjes.

Dit Garmin-toestel heeft een met rubber beklede buitenkant die je tracker beschermt. Dit zorgt voor een goede grip, zelfs als je handen zweterig of nat zijn. Hij beschikt ook over een ingang voor micro SD-kaarten en je kan de oplaadbare batterij vervangen door 2AA batterijen, waardoor hij in totaal 16 uur meegaat.

Geocache doos in de natuur

Het scherm is naast kwalitatief ook waterdicht. Zijn waterdichtheidsfactor is IPX7, wat betekent dat je hem tot 1 meter in water kan onderdompelen gedurende 30 minuten. Met deze tracker heb je ook nog eens toegang tot meer dan 250.000 geocaches. Ga volledig papierloos te werk en kom zonder probleem op je bestemming aan!

Wat we goed vinden:

 • Accurate en betrouwbare navigatie
 • Licht en comfortabel om te dragen
 • IPX7 waterdichtheidsfactor
 • Buitenantenne met vier helixen voor superieur gps-ontvangst

Wat we minder goed vinden:

 • Geen touchscreen aanwezig bij dit model

Afmetingen: 8,72 x 6,5 x 2,54 cm
Gewicht: 114 g
Ingebouwde camera: Nee
Waterdichtheid: IPX7
Batterijlevensduur: 17 dagen
Touchscreen: Nee

De Spot Gen3 is een droom van een GPS-tracker voor elke wandelaar. Hij heeft een robuuste buitenkant, die zeer goed bestand is tegen zware omstandigheden.

De rubberen rand beschermt tegen schokken en stoten en sluit de behuizing zelfs waterdicht af. Hoewel de bouwkwaliteit opmerkelijk is, is het de ondersteuning van een satelliettelefoonsysteem dat de Spot echt onderscheidt.

Spot Gen3 gps-tracker Van Zijkant

Het instellen van de Spot is een fluitje van een cent en de gps-updates verstuur je om de 5, 10, 30 of 60 minuten. Als je in extreme omstandigheden verkeert, stel je de updatefrequentie in op elke 2,5 minuut om nog beter in contact te blijven met de buitenwereld.

In tegenstelling tot de meeste gps-trackers, werkt de Spot op een satelliet telefoonlijn, die het mogelijk maakt om locatiegegevens uit te zenden op plaatsen die de meeste gps-trackers niet bereiken. Dit werkt wel slechts in één richting, wat betekent dat je enkel berichten kunt versturen, niet ontvangen.

De batterijlevensduur is een grote troef van de Gen3. Het is niet alleen een goed idee om de batterij te sparen als je in de natuur onderweg bent, het is zelfs essentieel. De Spot speelt hierop in met tracking motion, welke updates verstuurt terwijl je onderweg bent en stopt met het versturen van updates als je dat niet bent.

Tracking motion

Wanneer we spreken van tracking motion of bewegingsgebaseerde gps-tracking, gebruikt het toestel de versnellingsmeter en gps in combinatie om beweging te detecteren. Dit betekent dat het apparaat 'slaapt' in een extreem energiezuinige toestand, totdat de versnellingsmeter hem wekt.

Zodra hij wakker is, controleert de tracker het gps-signaal en geeft hij locatie-updates. 

De levensduur van de batterij is afhankelijk van de gebruiksfrequentie. Hij varieert van 7 dagen op vier AAA-batterijen tot 17 dagen met 10 minute interval tracking en maar liefst 156 dagen bij gebruik met intervallen van 60 minuten!

Met zijn 114 gram en de grootte van een portefeuille, is hij een comfortabel lichtgewicht om overal mee naartoe te nemen. Het is geen storend object om te dragen tijdens een lange looptraining, een eenvoudige dagwandeling of skitocht, of een ambitieuze rugzaktocht, wanneer elk grammetje telt.

De Gen3 doet precies wat hij moet doen, zonder extra functionaliteit die het stroomverbruik en het risico op defecten verhoogt. Hij kan vier voorgeprogrammeerde berichten versturen, elk met een eigen knop: "Check-in/Okay," "Help," "SOS," en een aangepast bericht, dat je vooraf programmeert via de website van Spot.

Kortom, voor elke avonturier die graag er op uit trekt, is de Spot Gen3 een must-have, zeker vanwege zijn onverslaanbare levensduur van de batterij!

Wat we goed vinden:

 • Batterijlevensduur van 17 dagen met 10 minute interval tracking
 • Comfortabel lichtgewicht om mee te nemen op pad
 • Deze gps-tracker is waterdicht

Wat we minder goed vinden:

 • Communicatie enkel mogelijk in één richting

Afmetingen: 9,9 x 5,3 x 3,53 cm
Gewicht: 142 g
Ingebouwde camera: Nee
Waterdichtheid: IPX7
Batterijlevensduur: 25 u
Touchscreen: Nee

De eTrex 10 is de meest eenvoudige gps-tracker in de eTrex-reeks: het eenvoudige ontwerp heeft een monochroom scherm, 6 MB intern geheugen en geen microSD-sleuf voor extra geheugen.

De vooraf geladen basiskaarten zien er blanco uit – met uitzondering van grote steden en grenzen – maar je hebt wel de mogelijkheid om routepunten te markeren en routes op te slaan. Op die manier ben je in staat je routes te plannen en op te slaan via Garmin BaseCamp.

Garmin Etrex 10 gps-tracker

Dit model is zeer gemakkelijk in gebruik. Haal hem uit de doos en blader door het menu van de eTrex 10, om de belangrijkste mogelijkheden te ontdekken. Je krijgt hem met vier vooraf ingestelde profielen, die je te helpen de opties en instellingen beter te beheren.

Hoewel hij enkele extra functies bevat, zoals een rekenmachine en stopwatch, is het niet echt mogelijk om heel veel extra dingen te doen met deze gps-tracker. Het gebruik van de eTrex 10 is bijna intuïtief, dankzij een duidelijke lay-out met vijf knoppen. Dat maakt hem zeer gemakkelijk te gebruiken bij koud weer terwijl je handschoenen draagt.

Deze eTrex gebruikt zowel gps- als GLONASS-satellietsystemen. Met beide systemen ingeschakeld, beweert Garmin dat de tijd die de ontvanger nodig heeft om een positie te bepalen, ongeveer 20% sneller is. Zijn afmetingen en vorm passen perfect in je handpalm, waardoor hij ongelooflijk gemakkelijk met één hand te bedienen is.

GLONASS

GLONASS, de afkorting van global navigation satellite system, is een Russisch satellietnavigatiesysteem dat naast gps (global positioning system) werkt om positie-informatie te verstrekken aan compatibele toestellen. 

Een gps-netwerk 31 satellieten, terwijl GLONASS 24 satellieten gebruikt. De twee systemen verschillen ook enigszins wat nauwkeurigheid betreft. De nauwkeurigheid van GLONASS is 5-10 m, terwijl die van gps 3,5-7,8 m bedraagt. Daarom is gps nauwkeuriger dan GLONASS, aangezien lagere foutentallen beter zijn.

Indien je vooraf een routeplan maakt met Garmin BaseCamp, is het eenvoudig om deze te uploaden en te volgen. Inzoomen op de kaart is echter niet mogelijk. De eTrex 10 heeft een vrij klein monochroom scherm met een magere schermresolutie van 128 x 160 pixels.

Hoewel je nu misschien denkt dat dit leidt tot een niet-zo-vriendelijke gebruikerservaring in termen van beeldkwaliteit, lees je er heel gemakkelijk en helder je route op af, zelfs in fel zonlicht!

De eTrex 10 weegt slechts 142 g en heeft met zijn 25 uur een respectabelere levensduur van de batterij. Deze mini gps-tracker is ergonomisch en licht genoeg om hem in je zak te steken voor een dagwandeling of gewoon in je hand te houden tijdens een avontuurlijke tocht.

Wat we goed vinden:

 • Zeer gemakkelijk te gebruiken met handschoenen
 • Indrukwekkende ontvangstkwaliteit en nauwkeurigheid
 • Vederlicht en compact formaat

Wat we minder goed vinden:

 • Magere schermresolutie van 128 x 160 pixels

Afmetingen: 11,4 x 6,1 x 3,3 cm
Gewicht: 406 g
Ingebouwde camera: Ja
Waterdichtheid: IP44 
Batterijlevensduur: 16 u
Touchscreen: Ja

De 700 serie biedt een gigantische hoeveelheid aan opslagruimte voor routes en routepunten. Hij heeft, zoals de meeste gps-trackers van Garmin, zowel toegang tot het GPS- als het GLONASS-satellietnetwerk, en met de verbeterde antenne van de 600-serie is dit model nóg betrouwbaarder. 

Hoewel er vergelijkbare modellen zijn die absolute nauwkeurigheid bieden voor dezelfde prijs, krijg je daarbij niet hetzelfde touchscreen en precieze prestaties als deze tracker.

Garmin oregon 700

Aangezien bijna iedereen tegenwoordig een smartphone heeft, is de Oregon 700 een gemakkelijk en intuïtief te gebruiken toestel. Na het inschakelen verschijnen de vooringestelde activiteitsprofielen, die na selectie een kaart van je locatie tonen.

Hij maximaliseert echt de pixelruimte op een compact scherm, met zijn 240 x 400 pixels schermresolutie. Het scherm is goed leesbaar in alle lichtomstandigheden. Het scherm schakelt automatisch tussen portret- en landschapsmodus en om batterij te besparen, verminder je de helderheid van het scherm.

Deze gps-tracker reageert snel op touchscreen-commando's, maakt snel nieuwe kaarten aan en vindt snel satellieten. Om de satelliet zoektijden nog te verkorten, download je idealiter uitgebreide voorspellingsbaanbestanden (oftewel EPO-bestanden). Deze voorspellen satellietbanen en helpen de gps deze, en je positie, sneller te vinden.

De Oregon 700 past gemakkelijk in je hand en bevestig je eenvoudig aan je tas. De activiteitsprofielen die verschijnen als je de gps-tracker opstart, zijn ideaal voor een snelle startfunctie. Deze werken goed voor specifieke activiteiten. Elk profiel is aanpasbaar, en het is zeer eenvoudig om zelf TOPO-kaarten toe te voegen.

Dit model heeft geen camera of zaklamp, in tegenstelling tot het Oregon 750-model. Met de wifi-, Bluetooth-, en ANT+-connectiviteit van dit toestel, plus het grote scherm en de intuïtieve functies, is het een zeer degelijke tracker voor gebruik bij mooi weer. Hij heeft een waterresistente factor van IP44, wat hem spatwaterdicht maakt, maar niet volledig waterdicht.

IP44

Een product met een IP44-rating is beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 1 mm en spatwater uit alle richtingen.

Indien je deze gps-tracker wenst te gebruiken in de kou, of in elk weer dat handschoenen vereist, raden we je aan voor de Garmin eTrex 10 te gaan, aangezien deze zeer goed te bedienen is met handschoenen!

Wat we goed vinden:

 • Toegang tot activiteit-specifieke profielen
 • Veel opslagruimte voor routepunten
 • Hoge en heldere schermresolutie
 • Verschillende connectiviteitsopties beschikbaar

Wat we minder goed vinden:

 • Moeilijk te gebruiken met handschoenen
 • Voor een camera en zaklamp moet je upgraden naar de Oregon 750

Afmetingen: 10,2 x 5,8 x 3,3 cm
Gewicht: 327 g
Ingebouwde camera: Nee
Waterdichtheid: IPX7 
Batterijlevensduur: 16 u
Touchscreen: Ja

Het gps-signaal op de eTrex Touch 35 is zeer goed voor zijn grootte en gebrek aan een grote antenne. Hij is snel en nauwkeurig, en gebruikt zowel gps als GLONASS satelliet netwerken om een sterk signaal te verkrijgen.

De Touch 35 heeft geen quad helix antenne aan boord, waardoor het een beetje minder betrouwbaar en trager is in dichte begroeiing of diepe ravijnen. 

Dankzij zijn touchscreen, is hij bovendien zeer eenvoudig te bedienen.

Garmin eTrex Touch 35 outdoor navigatie West-Europa

Na het aanzetten, krijg je een selectie van verschillende activiteiten om uit te kiezen. De aan- en uitknop doet dienst als menuknop en het touchscreen reageert verder als een smartphone.

De grootte en resolutie maken het gebruik van het scherm echter enigszins beperkt. Het scherm is ongeveer half zo groot als dat van de meeste moderne smartphones, en veel minder scherp (160 x 240 pixels), waardoor dingen zoals typen, lastig zijn.

Touchscreens zijn ook niet zo handig in slechtere weersomstandigheden, aangezien handschoenen of een nat scherm storende elementen zijn. Toch is de Touch 35 geschikt voor vrijwel elke activiteit en is hij nog steeds goed leesbaar in direct zonlicht. Het scherm dimt na enkele seconden automatisch om de levensduur van de batterij te verlengen.

De Touch 35 is responsief in gebruik. De richting van de pijl die je locatie aangeeft, verandert mee dankzij het elektronische kompas. Het opnieuw tekenen van de basiskaart bij het scrollen, gaat snel op elke kaart die je op het toestel is download.

Met zijn 327 g is de Touch 35 de zwaarste van de eTrex-serie, maar hij past nog steeds goed in je hand. Het is gemakkelijk navigeren met je duim, terwijl je de tracker in dezelfde hand houdt. Hij is ongeveer even lang als de andere eTrex-toestellen, alleen iets breder en dikker.

Deze Garmin eTrex is technologisch capabel genoeg om verbinding te maken met je smartphone en laat direct delen van het ene toestel naar het andere (mits compatibel) toe. De vooraf ingestelde profielen zijn handig en stellen je in staat om vanaf het begin een aantal verschillende activiteiten te selecteren.

Je krijgt dit model niet met reeds opgelade TOPOS kaarten, maar wel met 250.000 vooraf geladen geocaches. Zo ben je meteen klaar om aan je speurtocht te beginnen. Hij is niet zo geavanceerd als sommige duurdere gps-trackers, maar hij heeft wel een enorme opslagcapaciteit voor routepunten.

Wat we goed vinden:

 • 250.000 vooraf geladen geocaches
 • Enorme opslagcapaciteit voor routepunten
 • Intuïtieve bediening dankzij zijn touchscreen

Wat we minder goed vinden:

 • Geen vooraf geladen TOPOS-kaarten
 • Scherm is aan de kleine kant met lage resolutie

Koopgids

Als je een uitputtende lijst van gps-specificaties en -functies een beetje ontmoedigend vindt, vereenvoudig je je beslissing door de volgende drie belangrijkste aspecten in overweging te nemen:

1. Grootte van het toestel vs. grootte van het scherm

Naarmate de schermgrootte toeneemt, neemt ook de grootte en het gewicht van de gps-tracker toe. Bepaal voor jezelf of je liever een groot scherm hebt en een iets zwaarder model, of eerder een lichtgewicht die je amper in je zak voelt! Dat is alvast een goede eerste stap.

Let ook op de schermresolutie tijdens je zoektocht. Schermresolutie verwijst naar de helderheid van de kaarten die op je scherm worden weergegeven. Voor een gps-tracker is een resolutie van 200 x 240 pixels, al zeer goed!

2. Interface

Ben je een absolute fan van een touchscreen, of zijn knoppen meer je ding? Overweeg voor winterse activiteiten een toestel dat je uitsluitend met knoppen bedient, omdat het gemakkelijker te gebruiken is bij nat weer en met handschoenen aan! ❄️

3. Geavanceerde functies

Veel gps-trackers bieden functies zoals een barometer, een elektronisch kompas en draadloze transmissie. Als deze mogelijkheden belangrijk voor je zijn, let er dan zeker op dat deze aanwezig zijn!

Barometerische hoogtemeter

Hoewel alle gps-trackers de hoogte aangeven op basis van satellietgegevens, geeft een toestel met de barometer-functie nauwkeurigere hoogtemetingen aan. Dit komt doordat hij rekening houdt met barometrische gegevens.

Met deze functie heb je ook de mogelijkheid om weertrends in de gaten te houden, zoals mist of aankomende regenbuien.

Mist in de bergen

Elektronisch kompas

Alle gps-trackers vertellen je welke richting je opgaat terwijl je beweegt, maar een tracker met een elektronisch kompas weet je ook te vertellen in welke richting je staat als je stilstaat. Dat is een groot gemak, want zo kun je je oriënteren en je route plannen bij elke rustplaats.

Draadloze gegevensoverdracht

Hiermee kan de gps-tracker communiceren met compatibele gps-toestellen (van hetzelfde merk), of zelfs met je smartphone. Dit is een snelle en eenvoudige manier om gegevens zoals routes en routepunten met anderen te delen.

Veel gps-trackers ondersteunen ook real time tracking, zodat je vrienden en familie je activiteiten in real-time kunnen volgen. Dit is te vergelijken met een auto volgsysteem. Deze technologie spoort de locatie en de bewegingen van voertuigen op en maakt gebruik van gps-satellieten. Hierdoor lokaliseer je een wagen tot op enkele meters precies!

Vooraf geladen kaarten

Alle gps-trackers hebben standaard een eenvoudige basiskaart. Sommige trackers krijg je met volwaardige TOPO-kaarten. De meeste trackers aanvaarden afzonderlijk gekochte kaarten, die je download en levert op een cd of microSD-kaart.

Kaart met punaises om bestemmingspunten te bepalen

Je hebt de mogelijkheid al je kaarten te beheren en tochten te plannen door verbinding te maken met je Windows of MacOS pc, en vervolgens het programma te gebruiken dat compatibel is met je gps-tracker.

Geheugen en routepunten

Hoe meer geheugen de tracker heeft, hoe meer kaart- en navigatiegegevens je opslaat. Bovendien kun je op de meeste toestellen het geheugen uitbreiden via een microSD-kaart.

Tenzij je een zeer lange trektocht maakt, heeft vrijwel elke tracker die je aanschaft voldoende intern geheugen om gedetailleerde kaarten en belangrijke locatiegegevens op te slaan voor je tocht.

Het is ook mogelijk om onderweg onnodige kaarten en routepunten te wissen, om geheugen vrij te maken voor een andere tocht of een ander deel van je thru-hike.

Geocaching-functies

Veel toestellen hebben geocaching-functies waarmee je papierloos geocacht, en al je gevonden caches eenvoudig beheert! Veel gps-trackers hebben wel 250.000 vooraf geladen geocaches aan boord. Zo ben je meteen klaar om aan je speurtocht te beginnen! 🔍

De beste gps-trackers

ProductsoortBeste voorBeoordelingProductpagina
Garmin GPSMAP 64stAllround9,0Bekijk hem hier
Spot Gen3Prijs-kwaliteit8,9Bekijk hem hier
Garmin eTrex 10Geocatching8,8Bekijk hem hier
Garmin Oregon 700Touchscreen8,6Bekijk hem hier
Garmin eTrex Touch 35West-Europa8,4Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen

📱 Heb je altijd een simkaart nodig voor een gps-tracker?

Om zijn eigen positie te bepalen, heeft de tracker geen simkaart nodig, maar wel om de coördinaten naar iemand op te sturen. Een simkaart is dus noodzakelijk voor het functioneren van een gps-tracker, anders werkt de gps-zender niet.

📍 Hoe werkt een gps-tracker met een simkaart? 

Een gps-tracker met simkaart is een goede tool om personen te tracken. Je trackt een persoon door een sms te sturen naar de simkaart die verbonden is aan je gps-tracker. Je ontvangt dan de gps-positie van de verbonden gps-tracker. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een Google Maps link te laten verzenden naar je smartphone.

🌎 Werkt een gps-tracker overal?

De belangrijkste voorwaarde voor het goed functioneren van de gps-tracker, is dat hij de gps-signalen goed kan ontvangen. Satellieten versturen gps-signalen die in de open lucht de gps-tracker het best bereiken. In een gebouw met meerdere verdiepingen of parkeergarage, vangt je gps-tracker deze signalen niet altijd op.

Op momenten dat je gps geen signalen ontvangt, geeft hij de laatst bekende locatie aan. Wil je dat je gps-tracker zo goed mogelijk functioneert, dan is het belangrijk storende obstakels te vermijden.

Conclusie

Gps-technologie was ooit revolutionair, maar zit nu in alles, van drones tot hondenhalsbanden. Toch blijft een draagbare gps-tracker een waardevol hulpmiddel voor elke wandelaar en ontdekkingsreiziger, net zoals een activity tracker je ideale trainingspartner is en je nooit meer verloren rijdt met het beste navigatiesysteem.

De beste gps-tracker, zoals de Garmin GPSMAP 64st, geeft je vitale informatie geven over waar je bent, waar je bent geweest en waar je naartoe wilt.

Lees onze koopgids nog even rustig door om ervoor te zorgen dat je alle functionaliteiten aan boord hebt, zodat hij je ultieme wandelgids kan zijn! 🥾 Nog tips, vragen of eigen ervaringen? Deel ze hieronder, dat vinden wij leuk!

Was dit artikel behulpzaam?