PureVPN-Review: de Beste VPN voor een Prikkie?

Luca Nowak

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

14 min. leestijd

PureVPN-Review: de Beste VPN voor een Prikkie?

De zoektocht naar een goede VPN gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn. Abonnementen kosten te veel geld, en de gratis diensten zijn zo lek als een mandje. In de wat diepere krochten van het internet kom je dan tóch opeens een ogenschijnlijke heilige graal tegen: deze PureVPN-review!

Afijn, misschien vraag je je nu af of ik niet een beetje overdrijf. Ik denk zelf van niet, want ik treed behoorlijk in detail hieronder. Het oordeel over PureVPN laat ik hierbij deels bij jou liggen, maar lees je vooral eerst goed in voor je dat oordeel velt!

Niet veel tijd? Dit is de belangrijkste informatie.

Onze score: 8,2

purevpn icon

PureVPN is een dienst gebaseerd in de Britse Maagdeneilanden. Dat is meteen een aanzienlijk pluspunt, omdat de privacywetten daar een waar zero logs policy toestaan.

De prijs van een langetermijnabonnement is daarbij lekker voordelig. Je krijgt toegang tot een hele wereld aan servers, alsook de te verwachten diensten als een killswitch en optioneel statisch IP-adres. Het interessante aan PureVPN's aanbod is dat je ook toegang krijgt tot hun Quantum-Resistant Encryption Keys, een supergeavanceerde encryptiemethode.

Je hebt bij dit alles de keuze uit apps voor zo'n beetje alles wat je je kunt inbeelden, waarbij je tot wel tien gelijktijdige verbindingen mag hebben. De app is verder aan de simpele kant, wat voor de een wat fijner werkt dan voor de ander.

Bezoek PureVPN →

Over PureVPN

PureVPN is er al een hele poos, maar wint pas sinds redelijk kort geleden écht aan invloed binnen de VPN-wereld. Waar deze dienst voorheen in Hongkong was gebaseerd, voeren ze hun administratie vandaag de dag vanuit de Britse Maagdeneilanden.

Hier hebben ze dan ook zelden tot nooit kritiek over ontvangen, en dat is te begrijpen: geen van deze plekken hebben strenge wetten die je privacy niet in acht nemen.

Het interessante is dat de dienst voorheen wél kritiek ontving op hoe hun clients de gebruikservaring in de weg zaten en hoe ze in het verleden omgingen met de gegevens van hun abonnees. Sindsdien heeft PureVPN gelukkig heel wat werk verzet. 👀

Wat we goed vinden:

 • Gebaseerd in de Britse Maagdeneilanden
 • Beschikbaar voor een zeer mooi prijsje
 • Biedt een eigen, toekomstbestendige versleutelingsmethode
 • Netflix- en P2P-vriendelijk
 • Always-on audits staan het bedrijf goed

Wat we minder goed vinden:

 • Geen TOR-servers aanwezig
 • Multihop ontbreekt
 • RAM-servers hadden niet misstaan
 • Voorgaande reputatie wekt wantrouwen op

Dit is belangrijk voordat je een VPN-service koopt

Waar je je uiteindelijk ook op abonneert: je wilt 100% zeker zijn dat je een keuze maakt waar je achter staat. Tijd om wat belangrijke eigenschappen te bespreken!


1. Prijzen en functionaliteiten

Als je ook maar enigszins zoals mij bent, is de prijs een van de allereerste zaken waar je naar kijkt.

Tarieven

Neem de onderstaande tabel eens door, en check de prijsverschillen.

MaandabonnementJaarabonnementTweejaarsabonnement
Maandbedrag€ 10,95€ 3,24€ 1,95
Totaalbedrag€ 10,95€ 38,95€ 46,95

Je kunt hiervoor betalen met PayPal en creditcard. Degenen die liever anoniem willen betalen met cryptovaluta moet ik teleurstellen, want dit is (vooralsnog) geen optie.

De prijzen klinken echter niet slecht, toch? Je hebt daarbij de opties om de volgende optionele zaken tegen een meerprijs toe te voegen:

 • PureKeep, een wachtwoordmanager voor € 1,99 per maand;
 • DDoS-bescherming voor € 3,99 per maand;
 • Port forwarding voor € 0,99 per maand;
 • Vast IP-adres voor € 2,99 per maand;
 • Vast IP-adres met port forwarding voor € 3,49 per maand.

Kies je meteen voor een totaalpakket bestaande uit PureKeep, DDoS-bescherming en een vast IP-adres met port forwarding, dan ben je direct zo'n € 9,50 extra kwijt. Het feit is dat dit bij alle VPN-diensten gebeurt die soortgelijke diensten aanbieden, dus hier trek ik mijn wenkbrauwen niet voor op.

Sterker nog, concurrenten als NordVPN, Private Internet Access (PIA) en ExpressVPN vragen op het moment van schrijven richting de € 4 à € 5 voor alleen al een toegewijd IP-adres, terwijl de lijst van locaties hiervoor niet eens per definitie uitgebreider of gunstiger is.

Welke opties je dan ook kiest of weglaat: de geldteruggarantie geldt hoe dan ook. Moet je je hierop beroepen, dan krijg je je geld terug als je binnen 31 dagen na aankoop je abonnement annuleert.

Functionaliteiten

PureVPN omvat de bekende functies die we inmiddels mogen verwachten van iedere VPN-dienst die de naam verdient. Om de belangrijkste even op te sommen ...

 • Killswitch, welke je internetverbinding stopzet zodra de VPN-verbinding onbedoeld wegvalt. Zo voorkom je dat je browsedata alsnog zichtbaar wordt voor je internetprovider of kwaadwillenden.
 • Split tunnelling, waarmee je beperkt welk internetverkeer door je VPN-dienst moet lopen, en welk niet.
 • IPv6- en DNS-lekbescherming, waarmee je voorkomt dat je IP-adres en de sites die je bezoekt verborgen blijven.

Deze functies zitten hier sowieso ingebakken, maar hoe werken die eerdergenoemde extraatjes (tegen bijbetaling)?

 • PureKeep is een wachtwoordmanager die al je wachtwoorden voor je bewaart in een versleutelde 'kluis'. Zo hoef je nooit meer in je notities rond te graven, of tóch maar overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken om te voorkomen dat je het vergeet. 😅
 • Port forwarding staat je toe met een pc of server in een privénetwerk op afstand verbinding te maken met een apparaat in een ander openbaar of privénetwerk.
 • DDoS-bescherming voorkomt zogeheten distributed denial-of-service attacks. Deze DDoS-aanvallen dwarsbomen internetverkeer naar een server, netwerk of andere dienst. Host je thuis een website of een server, dan is dit wel het laatste wat je wilt!
 • Een vast IP-adres – ook wel een toegewijd of dedicated IP-adres – is wat de naam doet vermoeden: een IP-adres dat helemaal voor jou (of je bedrijf) is. Je wisselt hierdoor niet van IP-adres, zoals je dat wel bij gebruik van dynamische IP-adressen doet. Voordelen hiervan zijn dat je IP-adres minder snel op een blacklist komt, je minder captcha's tegenkomt op sites, én makkelijk op afstand werkt door je te verbinden met het vaste IP-adres (als je bedrijf of je werkgever hier gebruik van maakt).

Ben je meer van de plaatjes? Ik ook. Check de afbeelding hieronder voor een snel overzicht, inclusief enkele voordelen die ik zelf achterwege liet om de pagina leesbaar te houden!

schermafbeelding van purevpn functies vanaf hun website

Misschien merk je dat een felbegeerde functie, multihop (of serverhop), hier mist. Dit is een methode om de veiligheid van je verbinding nog beter te waarborgen door je verbinding door meer dan één VPN-server te laten lopen.

Hiermee zet je eventuele kwaadwillenden op een dwaalspoor, zelfs al zouden ze anderszins je verbinding herkennen als aan jou toebehorend.

Gezien het feit dat steeds meer VPN-diensten deze functie implementeren in hun diensten, zou het super zijn als PureVPN dit eveneens in hun arsenaal opneemt. Hiermee zou het meteen iets makkelijker worden om de overige giganten – die we in onze beste VPN-lijst bespreken – bij te houden.

Ook behoort onion over VPN niet tot de opties, wat voor deep web-duikers en andere gebruikers van The Onion Router een doorslaggevende functie is. Als je die browser via je VPN-dienst wilt laten lopen, zoek je je heil liever bij bijvoorbeeld ExpressVPN.


2. Privacy

Het tweede puntje in de lijst: privacy – want wat is een VPN-dienst waar als deze je privacy niet waarborgt?

Servers en locaties

PureVPN geeft je toegang tot 6.500+ servers, volgens hun verspreid over 78+ landen en 96+ locaties in totaal. Vanwaar continu die '+'? Geen idee; het lijkt mij ook onnodig vaag. Sterker nog: ik kom in hun lijst met landen/steden op de site 'slechts' 74 landen tegen.

Het is uiteindelijk een klein verschil, al kan ik je niet vertellen wat de impact hiervan is als je met een specifiek land wilt verbinden, want ik weet niet welke locaties missen in hun huidige serverlijst die ze op hun site vermelden.

Goed, dat rare detail terzijde: aan variatie ondervond ik zelf geen gebrek terwijl ik de VPN testte. Frappant genoeg doet het bedrijf het beter dan enkele concurrenten, waaronder NordVPN en Windscribe, welke servers hebben in 60 landen.

Wat voor velen als 'een addertje onder het gras' telt, is het feit dat PureVPN virtuele servers gebruikt. Dit betekent dat het bedrijf geen fysieke servers in bepaalde fysieke locaties heeft. Het gaat hierbij veelal om landen met strenge privacywetgevingen, zoals India, Oman en Bangladesh.

gif van iemand achter laptop die zich naar de camera draait en zonnebril afdoet

Is dit zo erg als dat veel reviews je doen vermoeden? Niet echt, als je het mij vraagt. Zolang de VPN-dienst transparantie biedt omtrent het gebruik van deze servers, hoef je je geen zorgen te maken.

Wat betreft hun fysieke servers: een verbeterpunt is het gebrek aan RAM-servers. Dit zijn servers die enkel op werkgeheugen lopen en zodoende bij elke herstartcyclus al hun tijdelijk opgeslagen gegevens kwijtraken.

Het lijkt misschien overbodig op het eerste gezicht, maar je leest in onze NordVPN-review waarom dit wel degelijk een aanzienlijke pre is, en waarom ik denk dat het de toekomst van VPN-servers is.

Wat dan wél weer klopt aan dit hele plaatje, is dat PureVPN de eigenaar is van hun servers en hun netwerken – inclusief hun virtuele machines, waarop hun virtuele servers zich bevinden.

Ze huren geen servers van derden, wat betekent dat ze 100% de controle hebben over hoe hun servers werken, én hoe ze deze precies beschermen.

Zoals gezegd is PureVPN zelf gebaseerd in de Britse Maagdeneilanden. Maar wat houdt dat in voor jou als eindgebruiker? Daar kan ik kort over zijn: het houdt in dat er geen wetten zijn die PureVPN kunnen verplichten je gegevens te bewaren. Dat brengt ons naar het volgende ... ⤵️

Logbeleid

Je raadt het waarschijnlijk al: ook deze dienst zegt zich aan een zero logs policy te houden. In het kort gezegd betekent dit dat de dienst geen gegevens over je browseverkeer bewaren.

Toch kwam ik in eerder onderzoek tegen dat het bedrijf wel degelijk informatie heeft doorgespeeld naar instanties in het verleden. Het bedrijf hielp de FBI in 2017 een cyberstalker te arresteren door zijn gegevens beschikbaar te maken voor de FBI.

We willen allemaal dat criminelen opgepakt kunnen worden en dat nodige hulpmiddelen daarbij beschikbaar gemaakt worden, maar beeld je eens in dat het in een land met strenge privacywetten ging om een journalist, een klokkenluider, of een online demonstrant.

Deze mensen zouden ook worden opgepakt als een VPN-dienst de gegevens zou bewaren en een dwangbevel kregen om deze te delen. Snap je mijn punt?

Mooi! De kwestie in 2017 leidde uiteindelijk tot een redelijk rigoureuze hervorming van hun logbeleid.

 • Dit logt PureVPN niet: IP-adressen, toegewezen IP-adressen vanuit hun servers, de tijd die je verbonden bent aan het VPN-netwerk, browseactiviteiten en DNS-verzoeken.
 • Dit logt PureVPN wel: je naam, je e-mailadres, je betaalmethode en gegevens gedeeld in support tickets – redelijk normaal voor VPN-diensten.

Deze vernieuwde zero logs policy betekent écht iets, ten eerste omdat PureVPN de volledige macht heeft over hun netwerk én hardware. Was dit niet het geval geweest, dan had dit betekend dat eventuele datacentra waarvan ze hun servers huurden, alsnog serveractiviteiten bij hadden kunnen houden.

Bekijk je het privacybeleid nader, dan vraag je je mogelijk af wat onder andere Google Analytics en Facebook Pixel – de tegenpolen van privacy – in godsnaam doen in een beleid dat belooft je gegevens niet te bewaren.

Goede vraag. Als je hun privacybeleidsvormen op hun beurt weer doorleest, zie je dat de gegevens die PureVPN doorspeelt ten eerste überhaupt al anoniem zijn in hun eigen archieven; en beperkt tot het bovenstaande. Ze kunnen niets doorgeven dat ook maar iets over je identiteit zegt.

Zie je dit alsnog totaal niet zitten? Loop dan nog niet weg, want ik heb het hieronder de audits en transparantierapporten van het bedrijf. Dit stelt je wellicht wat gerust ...

Audits en transparantierapporten

Beeld je in: je voelt je veilig als je een restaurant in stapt dat ergens een certificaat van de restaurantinspectie een ereplekje heeft gegeven, toch? Je eet liever ergens waar de hygiëne in orde is, dan een plek waar de boel van de viezigheid aan elkaar hangt.

Kijk op dezelfde manier naar VPN-diensten. Een audit betekent dat een externe organisatie de dienst tot op de kleinste detail test om te zien of ze hun eigen privacybeleid en andere regels goed naleven.

Welnu, sinds de hervorming van het privacybeleid in 2017, heeft PureVPN enkele audits ondergaan, waaronder een in 2021. Hieruit blijkt dat ze zich streng aan hun nieuwe logbeleid houden, en daarmee een voorbeeld scheppen voor de hele industrie!

Een mooie bijkomstigheid is dat het bedrijf always-on audits hanteert. Dit betekent dat het bedrijf 24/7 bereid is om mee te werken aan zelfs onverwachte audits. Dat inspireert wat mij betreft wel het nodige vertrouwen!

Qua transparantierapporten vind je bij PureVPN ook enkele rapporten die mooi up-to-date zijn. Hieraan lees je onder andere af hoeveel verzoeken tot informatieverschaf het bedrijf heeft gekregen (en afgewezen).

IP- en DNS-lekkages

Hier kan ik lekker kort over zijn: er zijn geen IP- of DNS-lekkages aangetroffen tijdens de tests die ik met PureVPN heb uitgevoerd. 🥳

resultaten van browserleaks

Protocollen en versleuteling

Hier pronken VPN-diensten maar wat graag mee, vooral als ze hun eigen protocollen hebben ontwikkeld, zoals ExpressVPN en NordVPN. Daar is helaas geen sprake van bij PureVPN, maar dat is nog geen reden om te klagen.

Je krijgt namelijk alsnog toegang tot enkele verschillende protocollen, afhankelijk van welke client je gebruikt. Hieronder neem ik enkele van de belangrijkste met je door.

SnelheidVeiligheidStabiliteitVerbruikClients
WireGuardSnelstGoedMediumLaagstWindows, macOS, Android, iOS
OpenVPN TCPMediumGoedGoedHoogWindows, Linux, iOS
OpenVPN UDPSnelGoedMediumHoogWindows, Linux, iOS
IKEv2/IPSecSnelGoedGoedLaagWindows, macOS, Android, iOS

Het wordt een tikje onoverzichtelijk om alle beschikbare protocollen op het moment te bespreken, dus lees je vooral even goed in hierover, voor je je verdiept in versleutelingsmethoden.

Dit is meteen het nadelige aan VPN-diensten die allerlei verschillende protocollen aanbieden: vele hiervan zijn overbodig, omdat ze traag of onveilig zijn. Daarmee lopen de minder technisch aangelegde mensen meteen een groot risico.

Selecteer het verkeerde protocol, en je bent wellicht een paar uur later op een verkeerde site meteen het haasje. Gelukkig heeft PureVPN recent de oudere, onveiligere protocollen weggekapt, waardoor je met veilige opties overblijft.

Gelukkig zijn de opties voor versleutelingsmethoden een stuk beperkter en minder verwarrend. Zo krijg je toegang tot de gouden standaard, AES 256-bitmethode. Iemand die de uitdaging aangaat en wilt proberen deze versleuteling te doorbreken, heeft hier zo'n 15 miljard jaar voor nodig. Succes ermee. 👍

Als je voor OpenVPN gaat, kun je bovendien bij verbindingen met specifieke servers gebruikmaken van PureVPN's eigen quantum resistant encryption. Dit is een toekomstbestendige versleutelmethode die quantumcomputerbedreigingen tegengaat.

Je vraagt je misschien af of dit nodig is, maar het antwoord daarop is een uitgesproken 'ja'. Het lukt quantumcomputers vandaag de dag namelijk al om servers 'normaal' versleutelde data te ontfutselen.

Hoewel quantumcomputers nog niet bepaald klaar zijn om bij ons stervelingen in ons thuiskantoor te staan, is het altijd verstandig te denken aan de toekomst.


3. Snelheid en prestaties

Je komt niet ver met een VPN-dienst die je gebruikelijke internetverbinding niet goed bijbeent. Tijd om die up- en downloadsnelheden te testen!

Up- en downloadsnelheden

Laten we er vooral niet omheen dansen: de down- en uploadsnelhden behoren tot de belangrijkste eigenschappen van een VPN-dienst. Je komt in populaire reviews over deze dienst opmerkingen tegen over de tegenvallende snelheid, vooral op Windows. Ik kan me daar echter helemaal niet in vinden.

Hieronder neem ik enkele resultaten van snelheidstesten door. Houd hierbij in gedachten dat ik op het moment van schrijven in Portugal zit en toegang heb tot een internetpakket van 250 Mbps aan downloadsnelheid en 100 Mbps aan uploadsnelheid. Ik testte op Windows en gebruikte WireGuard.

 • Bij gebruik van een bekabelde verbinding zonder VPN behaalde ik een downloadsnelheid van 212 Mbps en uploadsnelheid van 121 Mbps met een ping van 9 ms.
 • Bij een verbinding met een Portugese server behaalde ik een downloadsnelheid van 212 Mbps en een uploadsnelheid van 115 Mbps met een ping van 14 ms.
 • Bij een verbinding met een Amerikaanse server (Miami) behaalde ik een downloadsnelheid van 210 Mbps en een uploadsnelheid van 68 Mbps met een ping van 259 ms.
 • Bij een verbinding met een Aziatische server (Hongkong) behaalde ik een downloadsnelheid van 140 Mbps en een uploadsnelheid van 36 Mbps met een ping van 499 ms.

P2P

Voor degenen die willen deelnemen aan P2P-verkeer (peer to peer), ofwel gezellig torrenten, is PureVPN ook een goede optie. Hoewel je niet op iedere server deel kunt nemen hieraan, zijn er opties die dit wel toestaan.

purevpn app open met p2p geselecteerd in de serverlijst

Hoewel de lijst met beschikbare servers aanzienlijk krimpt zodra je 'P2P' bovenaan de lijst selecteert, is het de vraag of dit een groot probleem is. Het zal er ook aan liggen waar je je begeeft.

Ben je op vakantie in de VS en wil je net daar iets torrenten, dan kom je van een koude kermis thuis als je ziet dat de dichtstbijzijnde server voor P2P-verkeer in Panama ligt.

Je gebruikt PureVPN als het goed is vooral op een vaste plek in Nederland, België of ergens anders in Europa (sorry, digital nomads). In dat geval heb je – zoals je op de schermafbeelding ziet – genoeg opties om aan P2P-verkeer deel te nemen zonder ernstig snelheidsverlies.

Netflix

Goed nieuws: ik wist geoblocked content te deblokkeren met behulp van deze VPN-dienst. Ik was al tijden lang aan het zoeken naar een plek om een van mijn favoriete series, The Magicians, te bekijken, en dat kon alleen nog op de befaamde Amerikaanse Netflix.

Ga er rustig van uit dat ik heel wat afleveringen hiervan heb gebinged met PureVPN!

screenshot van amerikaanse netflix met the magicians geselecteerd

4. Gebruiks- en klantvriendelijkheid

Steeds meer VPN-services werken inmiddels met een soort database aan kennis. Hierin vind je installatiegidsen, troubleshoot-gidsen, FAQ's, en nog veel meer handige pagina's terug.

Laat dit dan ook vooral de eerste plek zijn waar je met vragen naartoe gaat, omdat de hoeveelheid content waarschijnlijk ook jouw verwachtingen ver overschrijdt.

Je kunt individuele hulppagina's zelfs als pdf'je downloaden, zodat je niet nog een bladwijzer aan je al overvolle bladwijzerbalk hoeft toe te voegen.

Allemaal leuk, maar soms vergt het heel wat geklik en gezoek om bij de juiste pagina te komen. Net als andere reviewers al eerder meldden, wil de zoekbalk me niet verder brengen dan een 404-foutmelding. 🙅‍♂️

Pc-applicaties

Je zult snel zien dat er geen gebrek is aan pc-applicaties. Naast je gebruikelijke clients voor Windows, macOS, Linux en zelfs Raspberry Pi, krijg je ook toegang tot browserextensies en plug-ins voor Chrome, Firefox en Edge.

Deze zijn vooral nuttig als je niet met split tunnelling wilt rommelen, en alleen je browseverkeer via je VPN-verbinding wilt laten verlopen.

Chromebooks halen hun PureVPN-app overigens uit de Google Play Store, net als dat je op een Android-telefoon zou doen.

Qua gebruiksvriendelijkheid bevinden de apps zich ongeveer allemaal op hetzelfde niveau (de handmatige Linuxinstallatie via commando's terzijde). De interface is helder, bestaat uit strakke lijnen en biedt niet veel poespas aan.

De broodnodige instellingen zijn snel terug te vinden, waaronder die van je killswitch, protocol, split tunnelling, automatische verbinding en notificaties.

Ik vind het alleen zonde dat ik geen dark mode kan selecteren in de desktop-app, en ook de interface niet groter of kleiner kan maken. Ik zit helaas vast aan een horizontale rechthoek, wat net wat minder mooi binnen mijn gebruikelijke workflow past.

Mobiele applicaties

iOS en Android zijn sowieso gedekt, zoals verwacht, maar wist je dat zelfs Blackberry in zijn vergane glorie nog steeds toegang heeft tot PureVPN's netwerk? Hoewel Android het tijden lang won van iOS wat betreft in-app-functionaliteiten, is dat niet langer het geval.

Ik vind de iOS-app zelfs een stukje beter uitzien dan Android; het heeft wat meer weg van de macOS-stijl. Als je om het uiterlijk van een app geeft en hoe vloeiend deze eventueel overloopt in die van je MacBook of iMac, dan is dit zeker iets om bij stijl te staan.

Hoe dan ook is het fijn dat je op beide besturingssystemen dark mode wél kunt inschakelen.

screenshots van purevpn op iphone 2 in dark mode en 1 in light mode

Consoles, smart tv's en routers

Android TV, Roku, Amazon Fire Stick – allemaal ondersteund. Helaas vind je dienst niet terug op de populaire WebOS die je op LG-tv's tegenkomt, maar wellicht is dit iets voor in de toekomst?

Eveneens vind je geen directe ondersteuning voor je gamingconsoles. Jammer, maar als je een beetje technisch bent aangelegd en je een geflashte router hebt die klaar is voor een VPN-dienst, of er zelf eentje durft te flashen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken.

PureVPN houdt zelf een lijst bij met routers van ondersteunde routermerken, dus raadpleeg deze voor je ermee aan de slag gaat!

Klantvriendelijkheid

Ik ben dik tevreden over hoe PureVPN ons benaderde bij Wifiwijs, alsook over hoe de klantenservice reageerde op mijn vragen via de live chat. Deze is overigens 24/7 beschikbaar.

Binnen een minuut zat ik te praten met iemand die daadwerkelijk zijn best deed om me een antwoord te geven op mijn vragen, in plaats van me direct door te sturen naar de startpagina van het hulpcentrum. Uiteindelijk kreeg ik wel een linkje naar een hulpartikel, maar die sloot wel aan op mijn hulpvraag. 💭

Je kunt ook een support ticket aanmaken, maar hiervoor moet je inloggen. Dat is bij de livechat in ieder geval niet nodig.

Ben je een van de zeldzame individuen die liever via de telefoon iets bespreekt? Dan heb ik minder goed nieuws voor je: er is geen telefoonnummer beschikbaar.


PureVPN-alternatieven

Ben je nog op zoek naar vergelijkingsmateriaal? Dat snap ik. Hieronder lees je meer over mijn favorieten.

NordVPN – Beste VPN voor allroundgebruik

Erg verrassend is het misschien niet dat ook wij een groot fan zijn van NordVPN. Ook deze dienst is gebaseerd in een privacyparadijs, bezit een mooie verzameling aan servers (die op RAM lopen!), en overlegt bovendien een boel exclusieve technologieën.

Ga naar NordVPN →

ProtonVPN – Beste VPN voor een all-in-one ervaring

ProtonVPN is een Zwitserse powerhouse die niet alleen een ijzersterke VPN-dienst aanbiedt, maar ook een versleutelde e-maildienst, hun Secure Core-servers voor extra veiligheid, en nog meer handigheidjes die je cybersecurity bevorderen.

Ga naar ProtonVPN →

Conclusie – PureVPN-review

De reputatie van het bedrijf heeft in het verleden helaas de nodige schade geleden, maar dat PureVPN behoorlijk aan de weg heeft getimmerd – en aan het timmeren is – moge duidelijk zijn.

Met hun herziene privacybeleid, bereidheid tot het ondergaan van audits en de gestage uitbreiding van hun serviceaanbod, durf ik PureVPN een nieuwe dosis vertrouwen te geven. Dat ik nauwelijks aan snelheidsverlies heb geleden tijdens mijn gebruik van hun clients helpt daar alleen maar bij.

Wat denk jij – ben je klaar om je keuze te maken? Of heb je juist nog vragen of suggesties voor ons omtrent PureVPN? Dat horen we graag hieronder. Bedankt voor je tijd!

Ga naar PureVPN →

Was dit artikel behulpzaam?