Omarm het Gemak van de Beste Draadloze Oplader
Ben je altijd je oplader kwijt? Ben je het beu om elke keer de knopen uit je oplaadsnoer te halen? Werkt de oplaadpoort van je telefoon niet lekker? Met de beste draadloze oplader is dit verleden tijd! Leg je toestel op de oplader en that's it!
Inhoudsopgave
- Draadloze oplader koopgids: hoe maak je de beste koop?
- Draadloos oplaadbare apparaten
- De techniek achter draadloos opladen
- De voor- en nadelen van draadloos opladen
- De oplaadsnelheid van een draadloze oplader
- Qi-certificaat
- De vormgeving
Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is toch waar! In dit artikel vind je een handige koopgids en onze top 5 om ervoor te zorgen dat jij straks geniet van het gemak van de beste draadloze oplader! 🤩
Draadloze oplader koopgids: hoe maak je de beste koop?
Draadloos opladen is niet helemaal draadloos. De draadloze oplader werkt pas nadat je de kabel ervan in een stopcontact steekt, maar de verbinding tussen de oplader en je apparaat is wel draadloos.
Er zijn twee manieren van draadloos opladen: je legt het apparaat op de oplader of in de buurt van de oplader. Hierover en over al het andere wat te weten valt over draadloze opladers, lees je in deze koopgids. 👇
Draadloos oplaadbare apparaten
Velen denken dat draadloos opladen een gloednieuwe technologie is, maar het principe waarop draadloos opladen berust, werd al in 1831 ontdekt door Michael Faraday en Joseph Henry.
En in de jaren negentig van de vorige eeuw verscheen de draadloze oplaadtechniek van de elektrische tandenborstel, zoals die nu nog steeds bestaat.
Sinds 2009 experimenteren smartphoneproducenten met draadloze opladers en sindsdien zien we steeds meer draadloos oplaadbare smartphones. Als je een smartphone hebt van een paar jaar oud, is de kans groot dat je deze draadloos kunt opladen, zeker als je de beste iPhone of Samsung hebt.
Er verschijnen steeds meer apparaten die draadloos opladen ondersteunen. Zo kun je veel draadloze oordopjes op deze manier opladen en is een smartwatch uit de topklasse doorgaans uitgerust met deze techniek.
Ook bij tablets zien we de techniek steeds vaker. Samsung loopt hierbij voorop en Apple laat nog op zich wachten. Een goede iPad is, misschien tot je verbazing, nog niet draadloos op te laden.
Naar verwachting verschijnen in de toekomst iPads en andere tablets die draadloos oplaadbaar zijn, net als andere apparaten.
De techniek achter draadloos opladen
Er zijn twee manieren om je apparaat draadloos op te laden: inductief opladen en resonant opladen.
Bij inductief opladen is rechtstreeks en fysiek contact nodig tussen de oplader en het apparaat. Bij resonant opladen is geen fysiek contact nodig, maar moeten de oplader en het apparaat zich in elkaars buurt bevinden.
Wanneer het apparaat draadloos opladen ondersteunt, heeft deze een zogenaamde spoel. De draadloze oplader heeft ook een spoel. De stroom die de draadloze oplader ontvangt, wekt een magnetisch veld op in de spoel van de oplader.
Dit magnetisch veld zorgt ervoor dat de elektronen die in de spoel van het apparaat zitten, bewegen. Deze bewegende elektronen vormen de elektriciteit die de batterij van het apparaat oplaadt.
Zowel de inductieve oplaadtechniek als de resonante oplaadtechniek berust hierop. Het verschil is dat een resonante oplader een groter magnetisch veld opwekt, waardoor het apparaat zich ook op afstand nog in het veld bevindt.
De maximale afstand tussen de oplader en het apparaat is afhankelijk van de oplader en hoe groot het magnetisch veld is dat deze creëert. Het voordeel van resonant opladen is dat, als de maximale afstand groot genoeg is, je de telefoon niet hoeft weg te leggen en zo kunt gebruiken tijdens het opladen.
De meeste draadloze opladers maken gebruik van de inductieve oplaadtechniek, omdat de techniek voor resonant opladen minder ver ontwikkeld is. Dit is bovendien de reden dat resonantie-opladers duurder zijn.
Ondanks dat de techniek achter het draadloos opladen al jaren bestaat, is deze nog volop in ontwikkeling. Niemand kan de toekomst voorspellen, maar wanneer deze ver genoeg ontwikkeld is, is de kans aanwezig dat straks steeds meer apparaten draadloos oplaadbaar zijn.
Het is goed mogelijk dat we daarom in de toekomst ook apparaten zoals televisies en pc's zien die je draadloos op kunt laden. Sterker nog: deze oplaadtechniek voor elektrische auto's is al behoorlijk ver ontwikkeld.
De voor- en nadelen van draadloos opladen
Het stressniveau stijgt bij veel mensen net zo snel als dat het energielevel van de batterij daalt. Niets is vervelender om dan eerst te zoeken naar een oplader. Dat is dan ook gelijk het eerste voordeel van een draadloze oplader.
Wanneer je snel dingen kwijt bent, zoals je oplader, is het aan te raden om een draadloze oplader op een of meerdere vaste plekken te hebben. Het is dan enkel een kwestie van je apparaat op, of in de buurt van de oplader te leggen, en voilà! 😄
Daarnaast is het zo dat, hoe vaker je de oplaadpoort van je telefoon gebruikt, des te sneller deze slijt.
Door een draadloze oplader te gebruiken, in plaats van een bedrade oplader, is de kans groot dat de oplaadpoort minder snel kapotgaat. En gaat deze toch kapot? Dan laad je het apparaat draadloos op! Het is daarom ook een goede back-up in geval van nood.
Een draadloze oplader is minder mobiel dan een bedrade oplader. Dat is zowel een nadeel als een voordeel. Het nadeel spreekt voor zich, maar het voordeel hiervan is dat de kabel van de draadloze oplader minder te verduren krijgt, daardoor minder snel slijt en daarom langer meegaat!
Nog een nadeel is dat draadloos opladen bijna altijd trager is dan bedraad opladen, maar wanneer je bijvoorbeeld je smartphone iedere nacht oplaadt, maakt het weinig verschil.
De oplaadsnelheid van een draadloze oplader
Zoals eerder vermeld, is draadloos opladen bijna altijd langzamer dan bedraad opladen. De exacte oplaadsnelheid is afhankelijk van de oplader en het apparaat. Er zijn enkele dingen om rekening mee te houden.
Te beginnen met het vermogen van het apparaat. Het vermogen wordt uitgedrukt in watt en is de energie per tijdseenheid. Hoe hoger het maximale vermogen van het apparaat, hoe sneller het apparaat oplaadt met een geschikte oplader.
Stel, je apparaat heeft een maximaal vermogen van 10 watt, dan is het zonde om een draadloze oplader van 5 watt te gebruiken, gezien deze minder snel stroom levert dan het apparaat in staat is om te ontvangen. Je benut dan de maximale oplaadsnelheid van het apparaat niet optimaal.
Ook heeft ieder merk een eigen snellaadtechniek. Met een draadloze snellader laad je je apparaat een stuk sneller op dan met een standaard draadloze oplader.
Hoe groot dit verschil is, hangt af van het merk. Apple heeft bijvoorbeeld ‘Apple MagSafe’ ontwikkeld, waarmee opladen 1,5 keer sneller is dan met een standaard draadloze oplader.
Zorg ook dat de draadloze oplader compatibel is met het apparaat. Wanneer dit niet het geval is, behaal je niet de hoogst mogelijke oplaadsnelheid. Je kunt wel een oplader gebruiken die niet is afgestemd op het apparaat, maar dan ligt het aantal watt dat de lader daadwerkelijk levert, lager dan aangegeven.
Qi-certificaat
Qi is de standaard voor draadloos opladen. Ieder apparaat dat draadloos oplaadbaar is en iedere oplader die draadloos oplaadt, werkt met de Qi-technologie. Qi geeft simpelweg aan dat draadloos opladen mogelijk is.
De Qi standaard helpt je ook met de veiligheidseisen. Wanneer een oplader een Qi-certificaat heeft, voldoet de lader aan de veiligheidseisen. Let daarom goed op of de oplader een Qi-certificaat heeft en het logo van Qi draagt.
Er zijn draadloze opladers, meestal de goedkope laders, die “werkt met Qi”, “Qi-compatibel” of iets dergelijks melden, maar dat betekent enkel dat de lader in staat is om een apparaat draadloos op te laden en niet dat de lader aan de veiligheidseisen voldoet. 🦺
De vormgeving
Wanneer we praten over vormgeving, denk je al snel aan design. En hoewel het oog ook wat wil, is de vormgeving bij draadloze opladers ook een kwestie van functionaliteit.
Er zijn bijvoorbeeld draadloze opladers die meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Zo zijn er opladers met een extra plateau voor je smartwatch en met extra grote laadplateaus om twee telefoons op te laden.
Daarnaast zijn er platte draadloze opladers waarop je je apparaat legt, maar ook staande opladers waarin je je apparaat positioneert. In een staande positie staat het apparaat steviger waardoor deze makkelijker te gebruiken is tijdens het opladen.
Ook hebben sommige draadloze opladers een led-indicator. Deze brandt zodra de verbinding tussen de oplader en het apparaat geslaagd is. Dit is handig, maar misschien niet ideaal in de slaapkamer, tenzij je graag met een nachtlampje slaapt. 😜
Let bovendien op de kabellengte van de oplader. Als deze te lang is, kan deze in de weg zitten, zeker in een auto. Maar als deze te kort is, kun je hem niet plaatsen op de gewenste plek of heb je hier een verlengsnoer voor nodig.
De 5 beste draadloze opladers onder elkaar
1. Beste draadloze oplader: Anker PowerPort Wireless 5 Pad
Belangrijke specificaties:
<p>Laad uw smartphone op zonder gedoe met kabels met de Anker PowerPort Wireless 5W Draadloze Oplader. Deze oplader maakt gebruik van QI technologie om uw smartphone draadloos op te laden. De oplader zorgt dat uw smartphone razendsnel opgeladen is. U hoeft alleen uw smartphone op de lader te leggen.</p><p>Dankzij het compacte ronde ontwerp neemt de oplader weinig ruimte in beslag op uw nachtkastje of bureau.</p>Voordelen van de Anker PowerPort Wireless 5W Draadloze Oplader:<ul><li>Inclusief micro usb 0.85m kabel</li><li>QI certified</li><li>Laadsnelheid van 5W</li></ul>
2. Belkin Boost Charge Pro 3-in-1
Belangrijke specificaties:
<h3><strong>Alles-in-één draadloze laadoplossing </strong></h3>
Laad uw iPhone, Apple Watch en AirPods sneller én tegelijk op met ons 3-in-1 laadstation. Er is een 7,5W-laadoppervlak voor het draadloos opladen van uw iPhone, een magnetische laadmodule voor uw Apple Watch en een 5W-laadoppervlak voor het draadloos opladen van uw AirPods. Dit stijlvolle laadstation is perfect voor op uw nachtkastje of uw thuiskantoor. Ook is hij Qi-gecertificeerd, zodat veiligheid gegarandeerd is, en is hij compatibel met de meeste hoesjes.<br />
<h3><strong><br />Compatibel met hoesjes </strong></h3>
Het 7,5W-laadstation voor uw iPhone laadt door de meeste hoesjes heen op, wat betekent dat u uw iPhone voor het opladen niet uit zijn hoesje hoeft te halen.<br />
<h3><strong><br />LED-lampje voor weergave laad dstatus </strong></h3>
<ul>
<li>Een groen lampje geeft aan dat er veilig wordt opgeladen.</li>
<li>Een oranje lampje geeft aan dat er een onbekend voorwerp is gedetecteerd.</li>
<li>Een rood lampje geeft aan dat uw telefoon niet wordt opgeladen.</li>
</ul>
<br />
<h3><strong>Qi-Gecertificeerd voor universele compatibiliteit </strong></h3>
Qi is een draadloze technologie die gebruik maakt van inductieladen. De BOOST↑CHARGE 3-in-1 draadloze lader is Qi-compatible waardoor het ook telefoons, tablets, en andere accessoires met Qi-technologie kan opladen.
3. Beste draadloze oplader: Anker 313 Wireless Charger Stand
Belangrijke specificaties:
Ik ben enthousiast over de Anker 313 draadloze oplaadstandaard, een betaalbare optie met basisfunctionaliteit en Anker's PowerWave-technologie. Deze technologie past automatisch de oplaadoutput aan op basis van het aangesloten apparaat. De standaard ondersteunt zowel verticale als horizontale plaatsing van telefoons en is geschikt voor zowel Samsung als Apple apparaten. Het lichte plastic ontwerp maakt het een betaalbare keuze, maar het kan minder aantrekkelijk zijn voor degenen die op zoek zijn naar een stevigere constructie. Het ontbreekt aan een secundair draadloos oplaadpad en heeft een opvallend blauw LED-licht, maar het biedt voldoende oplaadsnelheid en is geschikt voor 's nachts opladen, zij het niet de snelste optie. Zoals een recensie opmerkt, "Het is een kosteneffectieve keuze voor draadloos opladen."
De Anker 313 draadloze oplader heeft een solide beoordeling van 4,6 van de 5 sterren van een aanzienlijk aantal wereldwijde beoordelingen ontvangen, waardoor het een populaire keuze is. Positieve beoordelingen benadrukken de compatibiliteit met verschillende iPhone- en Galaxy-modellen, samen met 10W snelladen voor geselecteerde apparaten. Desalniettemin hebben sommige gebruikers langzamer opladen, overmatige verwarming van de telefoon en snellere batterij-ontlading gemeld bij gebruik van de standaard. Een kritische beoordeling benadrukt dat de oplaadsnelheid onpraktisch wordt, tenzij de telefoon in de maximale energiebesparingsmodus staat of is uitgeschakeld terwijl deze op de standaard staat.
In de wereld van draadloze opladers concurreert de Anker 313 met verschillende andere opmerkelijke opties zoals de Apple MagSafe Charger en de Yootech Qi-gecertificeerde 10W Max snelle draadloze oplaadpad. Elke oplader heeft unieke sterke en zwakke punten, die tegemoetkomen aan verschillende gebruikersvoorkeuren. De Anker 313 wordt geprezen om zijn minimalistisch ontwerp, sterke oplaadcapaciteit en veelzijdigheid in oplaadopties. Het kan echter gemakkelijk kantelen en heeft geen grip in vergelijking met zijn tegenhangers. Zoals de beoordeling suggereert, "Elke oplader heeft zijn voor- en nadelen, die tegemoetkomen aan verschillende behoeften en voorkeuren."
Samenvattend biedt de Anker 313 draadloze oplaadstandaard een overtuigende balans tussen betaalbaarheid en functionaliteit, waardoor het een geschikte instapoptie is voor degenen die een betaalbare draadloze oplaadstandaard zoeken. De mogelijkheid om verschillende telefoonposities te ondersteunen en de oplaadoutput aan te passen op basis van het aangesloten apparaat voegt hieraan toe. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met het lichte ontwerp en het ontbreken van bepaalde functies, vooral als ze stevigheid en extra functionaliteiten prioriteren.
Voordelen Anker 313 Wireless Charger Stand
- Betaalbare prijs
- Ondersteunt zowel verticale als horizontale telefoonpositionering
- Past laadvermogen aan op basis van het apparaat
Nadelen Anker 313 Wireless Charger Stand
- Lichtgewicht plastic constructie spreekt mogelijk niet aan bij mensen die op zoek zijn naar stevigere modellen
- Ontbreekt een secundair draadloos oplaadpad
- Heeft een opvallend blauw LED-licht
4. Geoptimaliseerd draadloos opladen voor Apple-apparaten: Apple MagSafe Charger
Belangrijke specificaties:
Ik ben enthousiast over de Apple MagSafe Charger! Met zijn snelle 15-watt oplaadmogelijkheid is het dé draadloze oplaadoptie voor verschillende Apple apparaten, zoals de iPhone, Apple Watch Series 7 en AirPods Pro. Het is een veelzijdige en handige oplaadoplossing. De MagSafe Charger is gemakkelijk in gebruik en werkt met verschillende Apple apparaten, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor Apple liefhebbers.
Vergeleken met andere 3-in-1 draadloze opladers, zoals de Belkin 3-in-1 Wireless Charger met MagSafe, de Twelve South HiRise 3 Deluxe en de Otterbox 3-in-1 Charging Station, onderscheidt de Apple MagSafe Charger zich door zijn efficiënte 15-watt oplaadsnelheid en brede apparaatcompatibiliteit. Terwijl sommige concurrenten elegante ontwerpen en extra functies bieden, zoals Standby Modus ondersteuning en compact aluminium constructie, blinkt de MagSafe Charger uit in snelle, betrouwbare oplading voor meerdere Apple apparaten.
In de wereld van MagSafe opladers voldoet de Apple MagSafe Charger aan toonaangevende normen, met een balans van snelheid, gemak en compatibiliteit. Het is perfect voor dagelijks thuis opladen en onderweg stroom bijvullen, voor een naadloze oplaadervaring voor Apple gebruikers. Het is echter belangrijk om op te merken dat de MagSafe Charger specifiek is ontworpen voor de iPhone 12 en mogelijk niet universeel compatibel is met andere apparaten. Dit kan gebruikers met niet-iPhone 12 apparaten ertoe brengen om alternatieve oplaadopties te verkennen die zijn afgestemd op hun specifieke modellen, voor optimale oplaadprestaties.
Al met al schittert de Apple MagSafe Charger als een betrouwbare, snelle draadloze oplaadoptie voor een reeks Apple apparaten. Met zijn snelle oplaadmogelijkheid, brede apparaatcompatibiliteit en gebruiksvriendelijk ontwerp is het een toonaangevende keuze op de draadloze opladermarkt. Hoewel het uitblinkt in het leveren van efficiënte stroom aan Apple apparaten, kan de exclusiviteit voor de iPhone 12 een potentieel nadeel zijn voor gebruikers met diverse apparaatecosystemen. Desalniettemin is de Apple MagSafe Charger ongetwijfeld een top draadloze oplaadoptie voor iPhone 12 gebruikers die een naadloze en snelle oplaadervaring zoeken. 📱
Voordelen Apple MagSafe Charger
- 15-watt snellaadvermogen
- Voldoet aan de behoeften van verschillende Apple-apparaten, waaronder iPhone, Apple Watch Series 7 en AirPods Pro
- Gebruiksgemak en compatibiliteit met een scala aan Apple-apparaten
Nadelen Apple MagSafe Charger
- Specifiek ontworpen voor iPhone 12 en mogelijk niet universeel compatibel met andere apparaten
5. Uitstekende waarde voor een 3-in-1 laadstation: Anker MagGo Wireless Charging Station
Belangrijke specificaties:
Veelgestelde vragen over draadloze opladers
Ik hoop dat je na het lezen van onze koopgids genoeg informatie hebt om je te helpen bij de aanschaf van de beste draadloze oplader. Mocht je toch nog vragen hebben, dan staat het antwoord hopelijk hieronder. Als dit niet zo is, laat het ons dan vooral weten! 🙂
❓ Kun je een smartphone of tablet draadloos opladen als er een hoes omheen zit?
Meestal kun je een toestel in een hoes draadloos opladen. Dit is wel afhankelijk van de oplader. Er is een maximale afstand tussen de oplader en het toestel waarbij het opladen nog werkt. Doorgaans is deze afstand minimaal een aantal millimeter en gezien de meeste hoesjes niet dikker zijn dan dat, is dit normaliter geen probleem.
🔋 Kun je een smartphone of tablet die officieel niet draadloos oplaadbaar is toch draadloos opladen?
Officieel kan dit niet, omdat deze niet de benodigde spoel bevat. In dit geval heb je een externe spoel nodig. Deze zijn er in de vorm van adapters of zijn ingebouwd in een hoes. Die verbind je met de oplaadpoort van je toestel.
Wanneer de externe spoel of hoes contact maakt met de oplader laadt het toestel alsnog draadloos op.
⚠️ Is draadloos opladen slecht voor een apparaat of toestel?
Zolang een draadloze oplader een Qi-certificaat heeft, kan het geen kwaad om deze te gebruiken.
Draadloos opladen produceert meer warmte dan bedraad opladen, maar wanneer de oplader een Qi-certificaat heeft, ben je ervan verzekerd dat de warmte gereguleerd wordt en geen schade aan het apparaat toedient.
Welke draadloze oplader moet ik kopen?
Dat hangt af van jou, je apparaat en je budget; ik kan je niet vertellen welke draadloze oplader je moet kopen. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste draadloze oplader. Zo maak jij de beste keus!
Anker PowerPort Wireless 5 Pad | Belkin Boost Charge Pro 3-in-1 | Anker 313 Wireless Charger Stand | Apple MagSafe Charger | Anker MagGo Wireless Charging Station | |
---|---|---|---|---|---|
Geschikt voor type apparaat | |||||
Kabellengte | 0.85 m | 1.20 m | 0.90 m | 1 m | |
Quick Charging | |||||
Gewicht | |||||
led-indicator | |||||
Qi Gecertificeerd | |||||
Watt | |||||
Stroomaansluiting |
Conclusie
Wat laad jij straks draadloos op? Je smartphone, smartwatch of oordopjes? Of alle drie tegelijkertijd? Wat je ook draadloos op wil laden, ik hoop dat onze koopgids en de top 5 je helpen bij de keuze. Heb je nog op- of aanmerkingen? Laat het ons dan weten via het feedbackformulier. Bedankt voor het lezen! 👍
- Beste draadloze oplader: Anker PowerPort Wireless 5 Pad
- Belkin Boost Charge Pro 3-in-1
- Beste draadloze oplader: Anker 313 Wireless Charger Stand
- Geoptimaliseerd draadloos opladen voor Apple-apparaten: Apple MagSafe Charger
- Uitstekende waarde voor een 3-in-1 laadstation: Anker MagGo Wireless Charging Station