De Beste iPhone Heeft Alles in Huis wat je Wenst

Eden van der Veeken

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

10 min. leestijd

iPhone: Waar technologie en magie elkaar ontmoeten in je broekzak.

De Beste iPhone Heeft Alles in Huis wat je Wenst

Ben je op zoek naar de beste iPhone? Ontdek in onze compacte gids wat deze titel echt betekent, van ongeëvenaarde camera's tot geavanceerde gamefuncties, en vind snel onze top 5 aanbevelingen om je dagelijks leven te verrijken met de perfecte iPhone voor jou! 🥳

Wat zijn de beste iPhones van 2024?

Dit zijn de top 5 beste iPhones op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste iPhones van 2024

1. Samsung Galaxy Z Flip 4

1. Samsung Galaxy Z Flip 4

Belangrijke specificaties:

Dual-sim: Nee
Opslagcapaciteit: 256 GB
Aantal camera's achterzijde: 2
Aantal camera's voorzijde: 1
Draadloos opladen: Ja
Introductiejaar: 2023
IP-certificering: IPX8 (Stofdichtheid nvt, volledig waterdicht)

Ik ben fan van de Samsung Galaxy Z Flip 5, een smartphone die echt opvalt in de markt. Met zijn solide constructie en innovatieve clamshell design, is dit toestel echt een game changer. De dual rear camera en het externe cover display zijn behouden gebleven, maar nu is er ook een 256GB opslagoptie, iets waar veel gebruikers om vroegen. De camera presteert geweldig, vooral bij weinig licht, en de grotere Flex Window is echt een toevoeging die dit toestel onderscheidt van zijn voorgangers.

Wat ik echt waardeer aan de Samsung Galaxy Z Flip 5 is het naadloze design en het bevredigende geluid wanneer je de telefoon dichtklapt. Ook fijn is de IPX8 rating voor waterbescherming, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over waterschade. Maar ik moet wel zeggen dat de beperkte app functionaliteit op het externe display een minpunt is, omdat je extra stappen moet nemen om alle functies van een app te gebruiken. Daarnaast is het jammer dat er geen telelens aanwezig is voor de fotografie liefhebbers.

Vergeleken met andere clamshell smartphones op de markt, biedt de Samsung Galaxy Z Flip 5 echt waar voor je geld. Met zijn 6.7-inch FHD+ Dynamic AMOLED 2X inner display en 3.4-inch Super AMOLED outer display geniet je van een meeslepende kijkervaring. De grotere Flex Window, in combinatie met de constructie, scharniermechanisme, en waterbestendigheid, maken dit echt een complete deal.

De Samsung Galaxy Z Flip 5 blinkt uit in zijn premium constructie en innovatieve design, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die waarde hechten aan ontwerp en duurzaamheid. De uitstekende cameraprestaties bevestigen de positie van dit toestel als een top concurrent in de markt voor vouwbare smartphones. Echter, de beperkte app functionaliteit op het externe display en het ontbreken van een telelens kunnen mogelijke minpunten zijn voor gebruikers die naadloze app toegang en geavanceerde fotografie mogelijkheden belangrijk vinden.

Al met al is de Samsung Galaxy Z Flip 5 een goede balans tussen innovatie en praktisch gebruik, met een combinatie van premium constructie, verbeterde functionaliteit, en uitstekende cameraprestaties. Ondanks beperkingen op het gebied van app functionaliteit en fotografie, is dit toestel zeker het overwegen waard in de markt voor vouwbare smartphones.

2. Geavanceerde multitasking-mogelijkheden met een groot 7,6-inch intern scherm: Samsung Galaxy Z Fold 4

2. Geavanceerde multitasking-mogelijkheden met een groot 7,6-inch intern scherm: Samsung Galaxy Z Fold 4

Belangrijke specificaties:

Dual-sim: Nee
Opslagcapaciteit: 256 GB
Aantal camera's achterzijde: 3
Aantal camera's voorzijde: 1
Draadloos opladen: Ja
Introductiejaar: 2022
IP-certificering: IPX8 (Stofdichtheid nvt, volledig waterdicht)

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is een opmerkelijke vooruitgang in de categorie van opvouwbare telefoons, met een ongeëvenaarde multitasking-ervaring en een veelzijdig intern scherm van 7,6 inch. Zoals Tom's Guide benadrukt, "overtreft de Galaxy Z Fold 4 de iPhone 14 Pro op het gebied van multitasking en veelzijdigheid," waarbij de superioriteit op deze gebieden wordt benadrukt. De multitasking-mogelijkheden, Flex Mode en Android 12L-optimalisaties van het toestel zijn geprezen, waardoor naadloos gebruik mogelijk is en het zich onderscheidt van traditionele smartphones. Het is echter belangrijk om op te merken dat de zichtbare vouw in het hoofdscherm, met name in direct zonlicht, door meerdere bronnen, waaronder Tom's Guide en CNET, als een nadeel is geïdentificeerd.

De Galaxy Z Fold 4 heeft aanzienlijke ontwerpaanpassingen ondergaan, zoals opgemerkt door CNET, met een bevredigendere sluitervaring, verbeterde cameramogelijkheden en een breder lichaam dat het gebruik in gesloten toestand minder onhandig maakt. De solide constructie van het toestel, inclusief het scharnierontwerp, de aluminium zijden en Gorilla Glass Victus Plus, dragen bij aan het premium gevoel. Ondanks het hoge prijsniveau en enkele zorgen over de vormfactor en app-compatibiliteitsproblemen, blijft de algehele gebruikerservaring indrukwekkend, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een premium opvouwbare telefoon.

Opmerkelijk is dat de Galaxy Z Fold 4 beschikt over een verbeterd camerasysteem, waarmee uitstekende foto's kunnen worden gemaakt en een verbeterde prestatie met de Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip, zoals benadrukt door Tom's Guide. Het is verkrijgbaar in meerdere opslagopties, waaronder 256GB, 512GB of 1TB, om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften. Het bredere voorpaneel, smallere randen en slanker scharnier van het toestel dragen bij aan een gestroomlijnder ontwerp, waarbij enkele zorgen over de omvang en het gewicht van zijn voorganger worden aangepakt.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de iPhone 14 Pro, blinkt de Galaxy Z Fold 4 duidelijk uit in geavanceerde multitasking-mogelijkheden en biedt het een groter intern scherm, zoals benadrukt door Tom's Guide. Dit maakt het een ideale keuze voor personen die productiviteit en naadloos multitasken op hun mobiele apparaten prioriteren.

Het is echter essentieel om de nadelen, zoals de zichtbare vouw op het display en het hoge prijsniveau, te overwegen voordat een aankoopbeslissing wordt genomen. De unieke verkooppunten van de Galaxy Z Fold 4, waaronder zijn uitzonderlijke multitasking-mogelijkheden en veelzijdig intern scherm, positioneren het als een eersteklas keuze voor gebruikers die productiviteit en innovatie waarderen in hun smartphones.

Voordelen Samsung Galaxy Z Fold 4
 • Ongeëvenaarde multitasking ervaring
Nadelen Samsung Galaxy Z Fold 4
 • Zichtbare vouw op het hoofdscherm, vooral in direct zonlicht
 • Hoge prijs
 • Formaat en app-compatibiliteitsproblemen

3. Beste iPhone: Google Pixel 8 Pro

3. Beste iPhone: Google Pixel 8 Pro

Belangrijke specificaties:

Dual-sim: Ja
Opslagcapaciteit: 256 GB
Aantal camera's achterzijde: 3
Aantal camera's voorzijde: 1
Draadloos opladen: Ja
IP-certificering: IP68 (volledig stofdicht en volledig waterdicht)

Ik ben de Google Pixel 8 Pro en ik ben een krachtige keuze voor wie op zoek is naar geavanceerde camerafuncties en cutting-edge technologie. Mijn verbeterde achtercamera's leveren uitstekende prestaties bij weinig licht en hebben macro-mogelijkheden, samen met AI-aangedreven fotobewerking. Hierdoor val ik op als een competitieve optie in de categorie beste camera telefoon. Bovendien heb ik een temperatuursensor met potentieel voor medisch gebruik, wat een unieke en waardevolle dimensie toevoegt aan mijn mogelijkheden, waardoor ik me onderscheid van mijn concurrenten.

Maar ik ben niet perfect. Mijn design, met een matglazen achterpaneel en een uitstekende camerabalk, heeft een moderne uitstraling, maar sommigen vinden de zwarte versie wat saai, zoals vermeld in de CNET-review. Op het gebied van prestaties zijn er zorgen geuit over de ondermaatse processorprestaties en de gemiddelde batterijduur. Ondanks deze beperkingen heb ik belangrijke problemen aangepakt, met name op het gebied van cameramogelijkheden, waardoor ik een levensvatbare en competitieve optie ben in de markt, volgens de beoordeling van CNET.

Mijn indrukwekkende design, met zijn afgeronde vorm en de visueel opvallende Bay blue kleur, wordt benadrukt in de Digital Trends-review. Mijn 6,7-inch OLED-scherm, Android 14, en verschillende functies zoals de in-screen vingerafdruksensor en Face Unlock ontvangen ook positieve vermeldingen. Bovendien wordt mijn algehele prestatie, zonder softwarefouten en prestatieproblemen, geprezen, wat mijn betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijke interface benadrukt.

In vergelijking met mijn tegenhangers, zoals de iPhone, val ik op als een topkeuze voor fotografie- en videografie-enthousiastelingen vanwege mijn geavanceerde camerafuncties en AI-aangedreven verbeteringen. De iPhone daarentegen blinkt uit in het bieden van een naadloze gebruikerservaring en een goed geïntegreerd ecosysteem. Hoewel de iPhone misschien een voorsprong heeft op het gebied van algehele prestaties en batterijduur, maken mijn cameramogelijkheden en unieke functies, zoals de temperatuursensor, mij tot een aantrekkelijke optie voor gebruikers met een sterke interesse in fotografie en cutting-edge technologie.

Kortom, ik, de Google Pixel 8 Pro, bied een overtuigend pakket, vooral voor gebruikers die geavanceerde camerafuncties en innovatieve technologie prioriteren. Mijn opvallende kenmerken en indrukwekkende cameramogelijkheden maken mij tot een sterke concurrent in de smartphonemarkt, ondanks enkele overwegingen op het gebied van prestaties en design. Voor fotografie-enthousiastelingen en mensen die op zoek zijn naar cutting-edge technologie, ben ik zeker het overwegen waard.

Voordelen Google Pixel 8 Pro
 • Geavanceerde cameramogelijkheden en AI-aangedreven fotobewerking
Nadelen Google Pixel 8 Pro
 • Teleurstellende processorprestaties
 • Gemiddelde batterijduur
 • Sommigen vinden de zwarte versie niet indrukwekkend

4. Other good phones

4. Other good phones

Belangrijke specificaties:

De iPhone-serie blijft het voorbeeld van Apple's toewijding aan innovatie, met een divers scala aan opties om te voldoen aan verschillende gebruikersbehoeften. De iPhone 15 Pro Max springt eruit als "de beste algehele iPhone," met een 6,7-inch OLED-scherm, A17 Pro-processor, 48MP hoofdcamera en een uitzonderlijke batterijduur, waardoor het ideaal is voor gebruikers die de topklasse iPhone-ervaring zoeken, ondanks de hogere prijs. Voor degenen die een betaalbare maar toch robuuste optie wensen, wordt de iPhone 15 aanbevolen, met een balans tussen prestaties en prijs van $799, terwijl de iPhone 15 Plus een verlengde batterijduur en een groot OLED-display biedt. De iPhone 15 Pro is gericht op mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige iPhone onder de $1.000, met vergelijkbare functies als de Pro Max tegen een lagere prijs. Daarnaast valt de iPhone SE (2022) op als een "goedkope iPhone met een krachtige processor," gericht op prijsbewuste consumenten.

De iPhone 15-serie vertegenwoordigt een grote sprong voorwaarts, uitgerust met de A16 Bionic-chip, verbeterde cameramogelijkheden en een overstap naar USB-C, wat een opmerkelijke verbetering is ten opzichte van zijn voorgangers. Met name de iPhone 15 Pro Max spreekt fotografie-liefhebbers aan met zijn 5x telefotozoom, terwijl de iPhone 15 Plus uitblinkt in uitzonderlijke batterijduur en een groot OLED-display. De diepgaande testen en rangschikkingen van Trusted Reviews benadrukten verder de sterke punten van elk model, waarbij ze werden gecategoriseerd op basis van specifieke functies, zoals lichtgewicht ontwerp, cameraprestaties, batterijduur en betaalbaarheid.

In vergelijking met zijn tegenhangers schittert de iPhone 15-serie met zijn krachtige A16 Bionic-chip, eersteklas cameraprestaties en een divers scala aan opties om te voldoen aan verschillende gebruikersvoorkeuren. Echter, de hogere prijspunten van de Pro-modellen kunnen een beperking vormen voor prijsbewuste consumenten, ondanks hun indrukwekkende functies. In tegenstelling hiermee valt de iPhone SE (2022) op als een betaalbare optie, met snelheid, geweldige daglichtfoto's, een IP-classificatie en draadloos opladen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die een betaalbare maar capabele iPhone zoeken.

Tot slot blijft de iPhone-serie de norm zetten voor premium smartphones, met een divers scala aan opties om te voldoen aan verschillende gebruikersbehoeften. De iPhone 15 Pro Max, met zijn uitzonderlijke functies, vertegenwoordigt de top van iPhone-innovatie, terwijl de iPhone 15 en 15 Plus een balans vinden tussen prestaties en kosten. De iPhone SE (2022) valt op als de beste budgetvriendelijke optie, gericht op gebruikers die een betaalbare maar krachtige iPhone zoeken.

Voordelen Other good phones
 • Een divers aanbod aan opties die aan verschillende gebruikersbehoeften voldoen
 • Krachtige A16 Bionic-chip
 • Uitstekende cameraprestaties
Nadelen Other good phones
 • De hogere prijspunten van de Pro modellen kunnen een beperking vormen voor budgetbewuste consumenten

Hoe kies je de beste iPhone?

Je hebt je selectie al gemaakt uit de verschillende smartphone-merken, en nu sta je op het punt om een iPhone te kopen; een keuze die ik zelf ook maakte. Maar nu moet je nog kiezen uit alle iPhone-modellen en dat is nog best lastig. In deze koopgids help ik je daar een handje bij!

Ik ben al jaren fan en gebruiker van iPhone. Toen ik vroeger met smartphones werkte, werkte ik ook het liefst met iPhones. Desondanks maak ik iedere keer weer de afweging tussen alle merken zodra ik voor een nieuwe smartphone ga, en ik eindig altijd weer met een iPhone. Ik weet uit ervaring dat iPhone simpelweg top is!

Overzicht van iPhone-modellen

Apple kondigde in 2007 de eerste iPhone aan en dit was het begin van de doorbraak van de smartphone. Het was een groot succes en dat is zo gebleven. Inmiddels heeft iPhone meerdere modellen uitgebracht.

Meerdere verschillende iPhone-modellen naast- en bovenelkaar neergelegd op een grijze, stoffen ondergrond

De namen hiervan zijn tot nu toe vrij simpel: iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, enzovoort. Een enkele keer zagen we een kleine uitzondering. Zo werd er geen iPhone 10 uitgebracht, maar een iPhone X. Origineel is het niet, want X is het Romeinse cijfer voor 10. 😜

Tegenwoordig brengt Apple meerdere modellen tegelijkertijd uit bestaande uit een reeks van vier iPhone-modellen: de Mini, de 'reguliere' iPhone, de Pro en de Pro Max. Dit is hetzelfde als bij voorgaande modellen en lijkt een beetje de norm te zijn.

Iedere smartphone in de reeks is net wat anders. Hierbij geldt (Y is hier willekeurig):

 • De iPhone Y: dit is het basismodel van de nieuwe iPhone. Dit is een verbetering vergeleken met het voorgaande basismodel. Het is een high-end model, maar heeft niet de extra krachtige specificaties die de pro-modellen wel hebben. Zo blijft de prijs wat vriendelijker.
 • De iPhone Y Mini: dit is een kleiner alternatief voor de iPhone Y. Hij heeft dezelfde functies en is net zo krachtig, maar is een compactere versie. De Mini-variant is gemaakt voor de mensen die wel willen genieten van het beste van het beste, maar liever een kleine smartphone hebben.
 • De iPhone Y Pro: dit is de opgevoerde versie van de iPhone Y. Dit model heeft doorgaans een betere camera, batterij en processor.1GSMacties (n.d.). 'Processor'
 • De iPhone Y Pro Max: dit is de grote broer van de reeks. De Pro Max is het grootste model. In sommige reeksen is de iPhone Pro Max qua prestaties en functies geheel hetzelfde als de Pro en in andere reeksen is de camera, batterij en processor weer wat beter, maar dit verschil is meestal relatief klein.

De bovenstaande reeks is een voorbeeld en is gebaseerd op de voorgaande jaren. In de toekomst kan dit veranderen.

Ook zien we deze reeks niet bij ieder uitgebracht model. Zo heeft Apple in 2020 de nieuwe versie van de oude SE uitgebracht: de iPhone SE 2020. Apple heeft dit model, en zijn opvolgers, uitgebracht als budgetoptie tussen alle populaire high-end toestellen.

Ieder model en iedere reeks is net wat anders, het is daarom belangrijk dat je alle onderdelen bekijkt en voor jezelf bepaalt wat je wenst op je nieuwe iPhone. Het volgende deel van de koopgids richt zich op deze koopcriteria. 👇

Kiezen van de juiste schermgrootte en -type voor je iPhone

Phones komen in verschillende schermgroottes, variërend van 5,4 inch in de Mini-modellen tot 6,7 inch in de Pro Max-modellen. Kleinere schermen zijn handig voor gebruik met één hand en draagbaarheid, terwijl grotere schermen ideaal zijn voor het bekijken van media en gaming.

Wat betreft schermtypes, gebruikt Apple OLED-technologie in de nieuwere modellen, zoals de iPhone 14 Pro, die diepere zwarttinten en levendigere kleuren biedt dan traditionele LCD-schermen. Dit is vooral merkbaar bij het bekijken van foto's en video's.

iPhone camera's

Grijze iPhone 13 pro leunt tegen een cameratoestel aan

iPhone strijd al jaren met andere grote merken om de eerste plaats voor de beste camera-smartphone op de markt en dat is niet voor niets. De camera's van iPhones staan bekend om hun hoge kwaliteit.

De specificaties van een camera zijn zo breed, dat dit niet zo één, twee, drie uit te leggen is. En om je al dat leeswerk te besparen, zal ik het wat makkelijker maken.

Doorgaans geldt: hoe meer camera’s, hoe beter. Deze camera’s werken niet zozeer los van elkaar, maar hebben als het ware ieder een eigen specialisatie. En hoe meer specialisaties, hoe beter het eindresultaat.

Let ook op de soort lenzen die de iPhone heeft. De meest voorkomende smartphone-lenzen zijn:

De resolutie, uitgedrukt in megapixels (MP), bepaalt de scherpte van je foto's. Echter, het gaat niet alleen om megapixels.

Functies zoals optische beeldstabilisatie, nachtmodus, en Deep Fusion-technologie zijn cruciaal voor het maken van heldere foto's bij weinig licht en het vastleggen van fijne details.

Let bij de videocamera op de videoresolutie3Martijn, Apple coach (2016). 'Video resolutie: wat is het, en waarom is het belangrijk voor je video's?' en het aantal frames per second (FPS)4Riske de Vries, De videomakers (n.d.). 'Wat is fps of frames per seconde in een camera'. Daarnaast zijn er nog een aantal functies en opties, maar zoals ik al aangaf, zijn de opties eindeloos en niet zo één, twee, drie uit te leggen, maar met deze kennis weet je genoeg om de camera’s met elkaar te vergelijken.

Als je een smartphone zoekt met een goede camera zit je bij Apple sowieso goed.

Batterijduur en oplaadmogelijkheden van iPhones

De batterijduur is afhankelijk van hoe je je iPhone gebruikt. Als je veel video's bekijkt of games speelt, heb je een iPhone nodig met een langere batterijduur. Let erop dat ook de kleine dingen veel batterij kunnen verbruiken. Zo geeft BoysenberryTrue1360 op Reddit deze tip:

Iedereen lijkt het grootste ding te vergeten dat je kunt doen om de batterij te sparen… Zet de helderheid van je scherm omlaag.

De batterij is ook een belangrijk onderdeel. Het belangrijkste hiervan is de capaciteit. De capaciteit wordt uitgedrukt in mAh. En hoe meer mAh, hoe meer energie de batterij heeft om aan de iPhone af te geven.

Meer mAh betekent niet per se dat de batterij langer meegaat. Dit hangt af van welke apps je gebruikt en hoe stroomintensief deze zijn en de helderheid en instellingen van het scherm. Ook zijn er enkele instellingen die invloed hebben op het batterijverbruik.

IPhone die draadloos oplaadt op een bureau met ernaast een muis en een monitor en eronder een case van draadloze oordoppen

Wat ook belangrijk is, is hoe snel de batterij oplaadt en of de iPhone draadloos opladen ondersteunt. Draadloos opladen heeft als voordeel dat je de telefoon simpelweg op de oplader legt en hem er weer afhaalt als je hem nodig hebt of wanneer die vol is: lekker makkelijk!

En misschien wel nog handiger: wanneer de oplaadpoort van de iPhone (tijdelijk) niet werkt, heb je de draadloze oplader nog als back-up! 👍

Het enige ‘nadeel’ van draadloos opladen, is dat deze techniek minder snel is dan bedraad opladen. Ondanks dat de draadloze laadtechniek steeds verbetert, is de beste draadloze oplader nog niet zo snel als de beste bedrade oplader.

Opslagcapaciteit van een iPhone

Apple brengt zijn modellen uit met verschillende opslagcapaciteiten. Bedenk vooraf hoeveel je denkt nodig te hebben, want Apple biedt geen mogelijkheid om een SD-kaart in de telefoon te stoppen.

Als je veel foto's en video's maakt of grote apps en games downloadt, is een hogere opslagcapaciteit (256GB of meer) aan te raden. Voor gemiddelde gebruikers die vooral streamen en minder media opslaan, kan een model met 128GB voldoende zijn.

Wanneer de telefoon vol is, ben je genoodzaakt enkele bestanden te verwijderen of over te zetten naar een pc of andere opslagplek.

Daarnaast introduceerde Apple in 2021 de Cinematic mode waarin je een bepaalde diepte creëert tijdens het filmen. Het is een soort bewerkbare portretmodus, maar dan voor video's.

Er zit een addertje onder het gras: deze modus is alleen verkrijgbaar op iPhones met een opslagcapaciteit van 256 GB of meer. 🙁

Externe opslagopties

Wanneer je iPhone vol is en je geen bestanden wil verwijderen heb je meerdere opslagopties:

 • Je kunt de telefoon direct via een usb-kabel met je pc verbinden. Via de pc selecteer je de bestanden die je wil importeren en zo plaats je deze op de pc.
 • Je kunt ook gebruikmaken van een clouddienst zoals Dropbox of Google Foto’s. Koppel zowel je iPhone als je pc hieraan en upload de bestanden van je iPhone (automatisch) naar de cloud. Verwijder ze vervolgens en bekijk ze online, of importeer ze en sla ze op via de pc.
 • Daarnaast kun je gebruikmaken van een docking station. Koppel je iPhone hieraan en koppel het station met je pc. Importeer de bestanden op je pc of koppel een extern opslagapparaat aan het station om de bestanden direct over te zetten naar het opslagapparaat.

Besturingssysteem en softwareondersteuning van iPhone

iOS, het besturingssysteem van de iPhone, staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en regelmatige updates. Deze updates bieden niet alleen nieuwe functies, maar verbeteren ook de beveiliging van je apparaat. Het is belangrijk om je iPhone up-to-date te houden voor de beste prestaties en beveiliging.

De softwareondersteuning bepaalt mede hoelang een smartphone werkend blijft. Wanneer je voor een ouder model gaat, geniet je minder lang van deze ondersteuning. iPhones hebben gemiddeld een ondersteuning van 5 tot 6 jaar en dit is aardig wat langer dan bij andere merken het geval is.

Prijs en waar voor je geld

iPhones zijn premium producten en hun prijskaartje weerspiegelt dit. Echter, gezien de kwaliteit, prestaties en ondersteuning die je krijgt, bieden ze een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is belangrijk om een model te kiezen dat past bij je budget en behoeften.

Vanaf de iPhone 7 werden de modellen ieder jaar duurder en beter. Dit leidde tot het moment dat Apple enkel nog high-end toestellen uitbracht op de markt.

Daar kwam verandering in zodra Apple de nieuwe versie van de iPhone SE introduceerde. Vanaf dat moment stelde Apple een goede budgetsmartphone beschikbaar.

De budgetsmartphones van Apple zijn meestal duurder dan de budgetsmartphones van andere smartphone-merken. Je betaalt er misschien meer voor, maar deze gaan (in ieder geval wat betreft de software) langer mee dan andere budgetsmartphones. Grote kans dat je op langere termijn goedkoper uit bent! 🤑

Witte smartphone met een zwart scherm op een houten ondergrond met daarnaast een aantal simkaarten

Dual-sim functionaliteit in iPhones

Er zijn nauwelijks iPhones beschikbaar met de mogelijkheid om twee fysieke simkaarten in de telefoon te plaatsen. Tegenwoordig hebben bijna alle iPhones een simtray waarin maar één simkaart past. Dit houdt niet in dat recentere iPhones geen dual-sim ondersteunen.

Meestal is een iPhone wel een dual-sim-smartphone, maar dual-sim werkt net wat anders bij Apple dan bij andere merken. Om dual-sim te gebruiken, heb je naast de fysieke simkaart een eSIM nodig. Dit is een digitale simkaart die je via de instellingen als het ware ‘installeert’ op de smartphone.

Let op!

Op dit moment ondersteunen nog niet alle mobiele providers in Nederland de eSIM. Als je een dual-sim-smartphone behoeft en een Apple koopt, is het van belang dat dit je eerst controleert.

Aanvullende koopcriteria voor de deste iPhone keuze

De belangrijkste onderdelen van een iPhone zijn hiervoor al besproken. Hiernaast zijn er nog enkele functionaliteiten en opties die mogelijk belangrijk voor je zijn. 🧐

Stof- en waterbestendigheid

Geen enkele iPhone heeft een garantie voor waterschade of schade door stof. Toch is het wel handig als een iPhone hier een certificering voor heeft. Het is een fijne zekerheid om schade te voorkomen als je in de buurt van water of een stoffige omgeving bent.

Iedere iPhone vanaf de iPhone 7 heeft een IP-certificering. De IP-certificering geeft aan in hoeverre de iPhone stof- en waterdicht is.5Populair product (2023). 'IP-certificering; hoe water en stofbestendig zijn mijn producten?'

Type ontgrendeling

Bij iedere iPhone heb je de keuze om de telefoon te beveiligen en ontgrendelen met een cijfercode of om er helemaal geen ontgrendeling op te zetten.

iphone open op wifiwijs.nl

De komst van de iPhone 5s bracht een andere ontgrendelingsmethode met zich mee: Touch ID. Dit geeft je de optie om je iPhone, naast het gebruik van een code, te ontgrendelen met je vingerafdruk.

En met de introductie van de iPhone X-reeks werd Face ID op de iPhone de wereld ingebracht. Hiermee ontgrendel je, wederom naast het gebruik van een code, de iPhone met een scan van je gezicht.

Er zijn geen modellen met zowel Touch ID als Face ID, en het is ook niet zo dat ieder model uitgebracht na de iPhone X werkt met Face ID, zo hebben de SE 2020 en de SE 2022 Touch ID. Het is maar net wat je fijn vindt, als je het überhaupt belangrijk vindt. 😅

4G internet of 5G internet

Een smartphone zou geen smartphone zijn zonder mobiel internet. Tegenwoordig maken smartphones gebruik van het 4G of 5G-netwerk. 5G zagen we voor het eerst op een smartphone in begin 2020.

iPhone volgde wat later (eind 2020) met de iPhone 12 als hun eerste smartphone die gebruik maakt van het 5G-netwerk.

Het 5G-netwerk is sneller en stabieler dan het 4G-netwerk en is future-proof, maar naar verwachting blijft 4G nog jarenlang werken. Het is vooral een kwestie van voorkeur. Daarnaast is 5G nog niet overal beschikbaar en blijft 4G naar verwachting nog jarenlang werkzaam.

Geluidskwaliteit en luidsprekers

De geluidskwaliteit van iPhones is uitstekend, met heldere en gedetailleerde audio. Dit is belangrijk voor het luisteren naar muziek, het bekijken van films, of het voeren van telefoongesprekken. De luidsprekers zijn zo ontworpen dat ze een rijk en ruimtelijk geluid leveren.

Processor en chipset

De processor is het hart van de iPhone. De A15 en A16 Bionic-chips zijn toonaangevend in de industrie en bieden uitzonderlijke prestaties en efficiëntie. Deze chips zijn niet alleen snel, maar ook energiezuinig, wat bijdraagt aan een langere batterijduur.

Voor gebruikers die zware taken uitvoeren zoals videobewerking of grafisch intensieve games, is een krachtige processor essentieel.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste iPhone?

De Consumentenbond heeft geen specifieke artikelen over de beste iPhones, maar wel over de beste smartphones en hieruit komt een iPhone waardoor deze iPhone volgens hen ook gelijk de beste iPhone is: de Apple iPhone 15 Pro Max. 

De A16 Bionic-chip zorgt voor razendsnelle prestaties, ideaal voor multitasking en gaming. Het 6,7-inch Super Retina XDR-display biedt een ongekende kijkervaring, terwijl de batterijduur van meer dan 18 uur je de hele dag door ondersteunt. Kies voor de iPhone 15 Pro Max voor topkwaliteit in fotografie, snelheid en gebruiksgemak.

Wat is volgens Tweakers de beste iPhone?

Op dit moment heeft Tweakers nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over iPhones. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen

Wat is volgens Techradar de beste iPhone?

De beste iPhone volgens Techradar is de iPhone 14 Pro. Deze telefoon blinkt uit met zijn 6,1-inch Super Retina XDR-display en ProMotion-technologie voor vloeiende beelden. De A15 Bionic-chip levert topprestaties, ideaal voor zware apps en games. 

Met een drievoudig camerasysteem, waaronder een 48MP hoofdcamera, maak je professionele foto's en video's. De iPhone 14 Pro biedt jou een krachtige combinatie van snelheid, innovatie en camera-excellentie.

Veelgestelde vragen over iPhones van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste iPhone. De koopgids in dit artikel geeft je alle informatie over iPhones in het algemeen, maar het is mogelijk dat je nog (andere) vragen hebt. Stuur ons dan gerust een berichtje via het feedbackformulier hieronder, zodat we deze hier kunnen doornemen! 🙂

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen