Verschillende soorten internetverbindingen

Router met ingeplugde kabels

Wanneer je een internetverbinding wilt afsluiten is het belangrijk om te weten voor welk soort internet je wilt gaan. Er is namelijk een groot aanbod aan veel verschillende soorten internet en deze hebben allemaal weer andere voor en nadelen en ook verschillende prijzen. Bij het afsluiten van een nieuw internet abonnement is het ook belangrijk om rekening te houden met je eisen en wensen. Op het moment dat je veel download en streamt kun je beter voor een wat snellere internet verbinding gaan zodat je geen problemen ondervind. Op het moment dat je alleen af en toe wat opzoekt op internet kan het beter zijn om een langzaam internet af te sluiten. Aangezien je dan toch maar weinig gebruik maakt van het internet ben je door een langzaam internet goedkoper uit.

Kabel

Als eerste internet verbinding is het mogelijk om te kiezen voor kabel. Deze is van oud een van de oudste signalen en verbindingen voor de televisie. Deze werd dus origineel voor televisie gebruikt en het gevolg hiervan is dat deze nu ook als basis dienst gekozen kan worden op het moment dat je wilt internetten. Er zijn wat kleine providers die een eigen netwerk hebben. Ziggo is echter de enige provider die een heel kabelnetwerk aanbied. Wanneer je dus ook voor een kabel verbinding wilt gaan kun je waarschijnlijk het beste voor Ziggo kiezen. Bij een kabel verbinding kan er altijd maar 1 provider tegelijk op de kabel zitten. Wanneer je gaat kijken naar bijvoorbeeld DSL en Glasvezel dan kunnen hier juist wel meerdere providers op zitten. De maximale download snelheid met een kabel ligt vaak rond de 400 mb per seconde. Wanneer dit echter niet genoeg voor je is kun je kiezen voor de Connect Box. Deze word aangeboden door Ziggo, maar ook andere bedrijven bieden zo’n soort gelijke box om de internet snelheid wat op te schroeven. Met zo’n box kun je een snelheid halen van 1 gb per seconden.

Ethernet-kabel

DSL

DSL internet staat voor Digital Subscriber Line. DSL word ook wel eens XDSL genoemd en houd dan ook in dat het een variant is. Vroeger was er voor een Telefonie abonnement een DSL kabel nodig voor het basis abonnement. Tegenwoordig is dit ook niet meer nodig maar wel blijft de aansluiting nog steeds aanwezig. Wanneer je op zoek bent naar een internet verbinding die vrij variabel is dan is DSL waarschijnlijk een goede keus voor je. Naast ADSL is er ook een variant die VDSL heet. Via dit netwerk kun je veel meer data verzenden. Daarnaast is er een zogeheten pair bonding wat inhoud dat je twee DSL lijnen met elkaar kunt koppelen om een snelle lijn te krijgen. Hiermee kun je dan ook eigenlijk je bandbreedte verdubbelen. DSL is meestal wel goedkoper dan kabel en op het moment dat je dan ook een simpel internet wilt afsluiten is DSL vaak een goede keus.

Glasvezel

Tegenwoordig hebben de meeste mensen glasvezel als internetverbinding. Deze glasvezel ligt vaak tot in de wijk kast bij jou in de buurt. Daarna word deze door een DSL of door een kabel overgenomen en gaat hij naar de huishoudens via glasvezel en eindigt de stroom in de meterkast. Dit glasvezel kan zeer hoge snelheden geven die geen enkele consument bijna nodig heeft. 1gb per seconde is namelijk voor particulieren niet vaak nodig. Ook is er een groot verschil in basis van opties met data overdracht. Wanneer je namelijk voor een kabel of voor een DSL kiest zijn er green stroom signalen. Bij Glasvezel word er echter gebruik gemaakt van licht om data over te brengen. Wanneer je gaat kijken naar wat de meeste Nederlanders hebben, dan is glasvezel toch zeker weten wel superieur te noemen. Zeker ook voor in de toekomst word deze manier van internet steeds populairder. Het is wel belangrijk dat je een goede WiFi router hebt als je gebruik maakt van een glasvezel internetverbinding. Glasvezel kan vrij snel zijn en je wilt niet dat je router de snelheden verminderd.

Alternatieven

Wanneer je niet voor een kabel, een DSL of een glasvezel wilt gaan kun je ook kiezen voor alternatieven. Zo kun je kiezen voor mobiel internet en kun je met 4g zeer snelle internet snelheden halen. Daarnaast is er ook een satelliet verbinding waarbij de gemiddelde snelheid niet erg hoog is. Wel zijn er hier data limieten.

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *