Mis Geen Enkel Detail met de Beste 4K-monitor

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

Met een 4K-monitor ben je klaar voor de toekomst.

Mis Geen Enkel Detail met de Beste 4K-monitor

Hoewel de 4K-resolutie in een tv tegenwoordig vanzelfsprekend is, is de beste 4K-monitor nog niet alom vertegenwoordigd, maar wel uiterst handig wanneer je foto's of video's bewerkt, of als je je bruikbare bureauruimte wilt maximaliseren.

Een 4K-monitor heeft veel aansluitingsmogelijkheden, een flexibele standaard en is zeer nauwkeurig qua kleur. De koopgids in dit artikel helpt je de monitor te vinden die perfect is voor jou. Ook doe ik de huidige top 5 4K-monitors uit de doeken!

Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7

Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7
HDR: Ja
Helderheid: 300
Contrastverhouding: 3000:1
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Reactietijd: 4 ms
HDMI: 2
Type paneel: VA
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 32 Inch
Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels
Bekijk op CoolblueBekijk op Bol.com

LG 27UP850N-W

LG 27UP850N-W
HDR: Ja
Helderheid: 400
Contrastverhouding: 1000:1
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Reactietijd: 5 ms
HDMI: 2
Type paneel: LED
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 27 Inch
Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels
Bekijk op CoolblueBekijk op Bol.comBekijk op Bol.com

Samsung LU28R552UQRXEN - 4K IPS

Samsung LU28R552UQRXEN - 4K IPS
HDR: Ja
Helderheid: 300
Contrastverhouding: 1000:1
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Reactietijd: 4 ms
HDMI: 2
Type paneel: IPS
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 28 Inch
Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels
Bekijk op Bol.com

4K-monitor koopgids: hoe maak je de beste koop?

De monitor die je nu gebruikt heb je misschien gekocht toen 1024 x 768 pixels nog als hoge resolutie werd beschouwd – of misschien heeft hij het juist net begeven. Aangezien veel mensen een groot deel van de dag naar een scherm kijken, loont het de moeite kieskeurig te zijn bij het kopen van een nieuwe monitor.

Aan een goede monitor beleef je jaren plezier. Tegenwoordig krijg je echt waar voor je geld, want zelfs veel low-end monitoren blazen de high-end modellen van een decennium geleden volledig weg. Ontdek hieronder de belangrijkste aspecten van een 4K-monitor!

Type schermpanelen

De belangrijkste paneeltypes die in monitoren worden gebruikt zijn twisted nematic (TN), in-plane switching (IPS) en vertical alignment (VA), maar ook mini-led en oled-panelen duiken op in de wereld van de monitoren.

Tot de laatste paar jaar werd voor de meeste monitoren de TN-technologie gebruikt. Dit is het goedkoopste paneeltype om te produceren en het biedt superieure prestaties bij het verwerken van bewegingen. IPS-monitoren zijn momenteel in opmars, want deze technologie biedt uitstekende kleurkwaliteit en bredere kijkhoeken.

VA-monitoren bieden ook robuuste kleuren en de kijkhoekprestaties zijn beter dan die van een doorsnee TN-paneel, maar niet zo extreem als die van een IPS-paneel.

Monitor met daarvoor een ipad aangesloten

Er zijn nu ook monitoren die gebruikmaken van quantum dot-technologie om superieure kleurnauwkeurigheid, een groter kleurengamma en een hogere piekhelderheid te bieden dan wat je krijgt met de bovenstaande schermtechnologieën.

Mini-led is een technologie waarbij duizenden piepkleine leds in een matrix zijn gerangschikt en in kleine groepen lichter en donkerder worden naarmate het signaal verandert.

Een andere nieuwe golf monitoren is uitgerust met de oled-technologie (organic light emitting diode), die een zeer hoge contrastverhouding, diep zwart en een supersnelle pixelrespons belooft. Oleds breken maar langzaam door op de monitorenmarkt, vooral vanwege hun hoge prijs.

Resolutie

De resolutie is het maximale aantal pixels dat een monitor weergeeft, zowel horizontaal als verticaal. Een monitor met een 4K-resolutie van 3840 x 2160 pixels geeft 3840 pixels over de breedte van het scherm weer, en 2160 pixels van boven naar beneden. Hoe hoger de resolutie, hoe meer informatie op het scherm verschijnt.

Hoewel veel monitoren vandaag de dag een uitstekende Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels) leveren, wil je verder omhoog kijken in de resolutiestapel indien je zoekt naar de fijnste beelddetails. UHD (4K)-monitoren bieden de hoogste resolutie.

UHD

Voor de beeldschermmarkt betekent UHD 3840 x 2160 (precies vier keer HD). 4K en UHD wordt vaak door elkaar gebruikt om te verwijzen naar diezelfde resolutie.

Nu elke dag meer en meer content beschikbaar wordt in 4K-resolutie, is de aanschaf van een 4K-monitor een logische stap als je hiervan wilt genieten. Een hogere resolutie betekent meer details en een betere beeldkwaliteit voor je favoriete tv-programma's, films en games, maar ook meer schermruimte om te multitasken!

Schermgrootte

Computermonitoren zijn over het algemeen tussen de 19 en 38 inch (diagonaal gemeten) groot, hoewel er voor extra grote bureaus ook ultrawide monitors met een grootte tot 49 inch verkrijgbaar zijn. Deze modellen zijn verkrijgbaar in diverse resoluties, waaronder WQHD (2560 x 1440 pixels of ook wel 2K genoemd) en UHD.

Hoewel het altijd prettig is om een zo groot mogelijk kijkgebied te hebben, is dit misschien niet altijd praktisch, gezien de beperkte ruimte op je bureaublad. Aan elke extra inch hangt bovendien ook een prijskaartje.

Een 24 inch-monitor is een goede keuze als je twee documenten naast elkaar wilt zetten of films bekijken, maar weinig ruimte hebt op je bureau en een krap budget. Als je ruimte op je bureau hebt, biedt een 27-inch of groter beeldscherm een aangenamere kijkervaring voor een redelijke prijs.

Indien je graag meer vensters naast elkaar opent zonder een tweede monitor toe te voegen, is een 4K-monitor ideaal. Op een 27 inch 4K-monitor passen over het algemeen drie browservensters op ware grootte naast elkaar.

Als ruimte geen probleem is, overweeg dan een nog groter model met gebogen scherm om een echte bioscoopervaring op je bureau te krijgen. Ultrawide monitors zijn verkrijgbaar in formaten van 29 tot 49 inch met gebogen (curved) en niet-gebogen panelen.

twee monitoren met laptop ervoor

De gamers onder jullie zoeken idealiter naar een 4K-monitor met een vrij groot scherm scherm. De monitor is idealiter ook compatibel met FreeSync of G-Sync.

FreeSync en G-Sync?

Dit zijn synchronisatietechnieken. Hiermee wordt de verversingssnelheid van de monitor gelijk gesteld aan die van je videokaart. Op die manier voorkom je screen tearing, waarbij je beeld stottert en delen ervan niet synchroon lijken te lopen.

In grote lijnen is een FreeSync-monitor bedoeld voor AMD-kaarten, en G-Sync voor Nvidia-kaarten.

Houd er ook rekening mee dat gaming op 4K een zeer krachtige videokaart vereist. Om je games te renderen op zo'n hoge resolutie, en zodoende met zoveel detail, moet je een kaart hebben met genoeg VRAM – en dan het liefste van de laatste generatie.

Beeldverhouding

Naast de schermgrootte is ook de beeldverhouding van belang voor je dagelijkse activiteiten. Dit is de verhouding van de lengte ten opzichte van de hoogte van het beeldscherm. Een van de meest gebruikte beeldverhoudingen is 16:9, wat uitstekende resultaten oplevert voor dagelijkse activiteiten en films.

Als je een hardcore gamer bent, vind je de beeldverhouding 21:9 wellicht geschikter. Door je horizontale gezichtsveld echt te vullen en je perifeer zicht een beetje aan te spreken, zorgt 21:9 voor een geweldige onderdompeling in je games.

Met een beeldverhouding van 16:10 geniet je van meer verticale ruimte, wat dan weer ideaal is als je vaak afbeeldingen en documenten bewerkt.

Kijkhoek

De kijkhoek speelt een cruciale rol in je kijkervaring. Een goede kijkhoek biedt een behoorlijk scherp beeld vanuit elke hoek, wat essentieel is, vooral wanneer je films kijkt of graag gamet met vrienden.

Kijkhoeken tot 178 graden beschouwt men doorgaans als de gouden standaard, maar stel jezelf eerst even de vraag hoe groot de kans is dat je vaak schuin voor je monitor gaat zitten.

Contrastverhouding

De contrastverhouding is het verschil tussen de donkerste zwarttinten en de helderste witten die de monitor produceert. Gewoonlijk hebben monitoren een contrastverhouding van ongeveer 1000:1, maar je komt ook modellen tegenkomen met cijfers als 4000:1, 10.000:1, en soms zelfs hoger.

Het is een zeer belangrijk onderdeel van de beeldkwaliteit, dus als je iets wilt dat er goed uitziet (vooral in een donkere kamer), zorg dan voor een monitor met een goede contrastverhouding. De aanbevolen contrastverhoudingen variëren tussen 1000:1 en 3000:1, waarbij 3000:1 beter is dan 1000:1.

HDR en helderheid

HDR staat voor high dynamic range, een kleurentechnologie die een monitor in staat stelt een breder spectrum van kleuren en contrasten weer te geven. Een HDR-monitor geeft nuances en kleurtonen realistischer weer, en laat meer detail laat zien als het gaat om licht en donker.

SDR (standard dynamic range) -monitoren maken gebruik van de sRGB-kleurruimte, die ongeveer een derde bestrijkt van de kleuren die we in het echte leven zien. HDR-schermen maken gebruik van de DCI-P3 kleurruimte, die bijna 50% van de kleuren die we zien omvat! 🎨

HDR is een relatief nieuwe technologie die op monitoren wordt toegepast. HDR-ondersteuning verbetert je kijkervaring aanzienlijk als je het juiste type inhoud bekijkt. Een HDR-monitor ondersteunt een HDR-indeling, waaronder HDR10, HDR10+, Dolby Vision en HLG.

Monitor met zeer kleurrijk beeld

Dit zijn video-coderingsstandaarden die worden gebruikt om het videobestand te comprimeren en te decomprimeren. HDR10 is het meest ondersteund door de huidige monitoren. Daarnaast zijn er nog een aantal HDR-types die verschil in helderheid en kleuren van de monitor weergeven, namelijk HDR400, HDR600 en HDR1000.

HDR-inhoud ziet er anders uit dan SDR-inhoud wanneer je het op een HDR-monitor bekijkt, en een groot deel daarvan is te wijten aan het feit dat HDR-beeldschermen veel helderder zijn. Dat betekent dat wat je ziet dichter bij het enorme dynamische bereik ligt dat we in het echte leven zien. Een wolk op het scherm bereikt zo bijvoorbeeld 10.000 nits.

De meeste van de high-end monitoren zijn ontworpen om rond de 300 of 350 cd/m² helderheid te bieden. Als je in een heel lichte kamer werkt, is een hoger helderheidsbereik aangenaam, maar houd er rekening mee dat deze hogere rating meer belasting voor je ogen veroorzaakt. Het meest geschikte helderheidsbereik is 250 cd/m².

Beeldverversingssnelheid

De beeldverversingssnelheid geeft het aantal keren weer dat je beeldscherm elke seconde wordt ververst met nieuwe beelden. Een beeldverversingsfrequentie van 60 Hz betekent bijvoorbeeld dat het beeldscherm 60 keer per seconde wordt ververst. Een hogere verversingsfrequentie zorgt voor een vloeiender beeld.

Idealiter wil je een monitor met minstens 60 Hz, gecombineerd met de laagste reactietijd die je kunt vinden. De verversingssnelheid is vooral belangrijk voor gamers, dus de meeste gaming-monitoren hebben een verversingssnelheid van minstens 120 Hz, maar met 75 Hz kom je ook al een heel eind. Een 144Hz-monitor is ideaal voor gamers.

Reactietijd

De reactietijd of pixelreactiesnelheid wordt gemeten in milliseconden (ms) en is de tijd die een pixel nodig heeft om van zwart naar wit te gaan (reactiesnelheid zwart-wit) of om van de ene grijstint naar de andere over te gaan (reactiesnelheid grijs-naar-grijs).

Hoe sneller de reactiesnelheid, hoe beter de monitor video's weergeeft zonder artefacten weer te geven, zoals ghosting of onscherpe bewegende beelden.

Ghosting

Monitor ghosting treedt op wanneer een beeldartefact verschijnt als een spoor van pixels achter een bewegend object. Er zijn tal van redenen waarom monitor ghosting optreedt, waaronder een te trage reactietijd, defecte monitorkabel, niet-geoptimaliseerde monitorinstellingen, en zelfs andere apparaten die de verbinding tussen je monitor en pc verstoren.

Een monitor met een snelle reactietijd van 1 ms wordt beschouwd als de beste gaming-monitor, maar zelfs monitoren met een langzamere reactietijd van 6 ms kunnen games weergeven zonder veel wazigheid of ghosting.

De meeste gebruikers zullen niets merken van input lag (de tijd die het scherm nodig heeft om te reageren op een commando), maar hardcore gamers beschouwen dit als een belangrijke factor bij het kiezen van een monitor. Gamers gaan doorgaans op zoek naar de snelste modellen die beschikbaar zijn.

De snelste monitor heeft een vertragingstijd van minder dan een milliseconde, maar voor dagelijks gebruik kom je toe met ongeveer 25 ms voordat vertraging een probleem wordt.

Input lag

Bij invoervertraging, of input lag, gaat het om de vertraging tussen het moment waarop de videokaart een frame naar de monitor stuurt en het moment waarop de monitor dat frame weergeeft. 

Andere belangrijke factoren om op te letten

  • Verstelbaarheid
Horizontale en verticale monitor op een bureau

Als je je monitor deelt met een collega of familieleden, overweeg dan een model met een ergonomische standaard waarmee je het scherm in de voor jou meest comfortabele kijkhoek plaatst.

Een volledig verstelbare standaard kantel, draai of verstel je in hoogte. Je kunt zelfs de monitor verticaal draaien voor een portretweergave (ook wel pivotaanpassing genoemd).

  • De monitor aansluiten

Als je vaak usb-apparaten aansluit en loskoppelt, zoek dan naar een monitor met een usb hub. Monitoren maken gebruik van de usb-poort van je pc (de meeste recente modellen maken gebruik van usb-c) als hun bron voor stroom en, soms, ook om video te ontvangen.

Meestal gebruik je de poorten van een ingebouwde usb hub echter om extra usb-apparatuur aan te sluiten, zoals een toetsenbord, muis en/of usb-stick.

Let ook op de kabels die je gebruikt om je monitor aan te sluiten. Niet-gecertificeerde kabels leiden tot bandbreedteverliezen, waardoor 4K-monitors zelfs bij 60 Hz niet goed functioneren en onjuiste kabels leiden tot verlaging van de beeldverversingssnelheid.

Het beste is om een 4K-monitor met 4K HDMI-ondersteuning te kopen, maar dat moet worden ondersteund door zowel je videokaart als monitor.

  • Luidsprekers

Veel monitoren worden geleverd met ingebouwde luidsprekers die voldoende zijn voor dagelijks gebruik, maar niet het volume en de basrespons waar muziekliefhebbers en gamers naar hunkeren. Als audio-uitvoer belangrijk is, zoek dan naar luidsprekers met een vermogen van minimaal 2 watt per luidspreker.

Als algemene regel geldt dat hoe hoger het vermogen, hoe meer volume je kunt verwachten. Als je een monitor met een beetje extra pit wilt, controleer dan deze specificaties. Sommige monitoren hebben helemaal geen luidsprekers. Overweeg dan externe pc-speakers, want ze leveren een beter geluid dan de typische monitorluidsprekers.

Monitor met twee externe speakers in beeld
  • Glanzend scherm

Schermen met een glanzend oppervlak bieden zeer heldere, scherpe kleuren, maar ze kunnen voor sommige gebruikers ook te veel reflecteren. Vergelijk, indien mogelijk, een glanzend scherm met een mat scherm voordat je tot aanschaf overgaat om te bepalen welk scherm voor jou het beste werkt.

  • Blauwlichtfilter

Een monitor produceert verschillende lichtkleuren, waarvan blauw licht er één is. Onze ogen zijn gevoelig voor het kunstmatige blauwe licht dat van beeldschermen afkomt. Om problemen zoals irritatie, hoofdpijn of slapeloosheid te voorkomen, is een monitor met een blauwlichtfilter een goede oplossing.

  • Curved monitor

De beste curved monitors (gebogen monitors) maken je ervaring meeslepender met een groot gezichtsveld en zijn minder vermoeiend voor de ogen. Ze soms wel verblindend werken bij het kijken vanuit bepaalde hoeken; lichtbronnen komen immers uit verschillende hoeken in plaats van uit één.

Curved monitors zijn meestal ultrawide (21:9-beeldverhouding) en minstens 30 inch groot, wat beide op hogere kosten wijst. Als je een gebogen monitor wilt, bekijk dan heel goed de gradatie van de kromming.

Een 1800R-kromming bijvoorbeeld heeft een krommingsstraal van 1800 mm en een voorgestelde beste maximale kijkafstand van 1,8 meter. Hoe lager de kromming, hoe meer gebogen het beeldscherm is.

Wat is belangrijk voor jou in een 4K-monitor?

Wat voor soort monitor je moet kopen hangt sterk af van je activiteiten en waarvoor je de monitor gaat gebruiken, want niet elke monitor is geschikt voor elk doel.

Indien je graag gamet ga je best op zoek naar een monitor die de specifieke functies van je videokaart ondersteunt. Je wilt een monitor met de laagst mogelijke reactietijd. Voor gaming met hoge prestaties wil je iets van minder dan 5 milliseconden. Daarnaast is een verversingssnelheid van minstens 75 Hz een pre.

Voor zakelijk gebruik ga je best voor een zo breed mogelijke schermresolutie. Als je een browser open hebt staan terwijl je aan een spreadsheet werkt en vergadert via video met collega's, dan is een monitor met een beeldverhouding van 21:9 de beste keuze.

Man werkt op een monitor met twee schermen naast elkaar

Indien je werkt als grafisch ontwerper of kunstenaars, is een goede monitor voor fotobewerking met nauwkeurige kleur en goed contrast van het grootste belang. Veel monitoren hebben zelfs de mogelijkheid om verschillende kleurprofielen op te slaan.

Overweeg ook een touchscreen monitor om foto's en afbeeldingen direct te bewerken op het scherm. Ook de mogelijkheid om de positie en oriëntatie van de monitor aan te passen is handig!

De 5 beste 4K-monitors onder elkaar

1. Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7

1. Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7
Touchscreen: Nee
Kijkhoek: 178
DCI P-3 Kleurdekking: Geen
UltraWide: Nee
Curved: Nee
Ingebouwde speakers: Ja
Kantelbaar: Ja
Draaibaar scherm: Nee
Aantal USB-C poorten: 1
Curved: Nee
HDR: Ja
Helderheid: 300
Contrastverhouding: 3000:1
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Reactietijd: 4 ms
HDMI: 2
Type paneel: VA
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 32 Inch
Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

2. LG 27UP850N-W

2. LG 27UP850N-W
Touchscreen: Nee
Kijkhoek: 178
DCI P-3 Kleurdekking: 90%-95%
UltraWide: Nee
Curved: Nee
Ingebouwde speakers: Ja
Kantelbaar: Ja
Draaibaar scherm: Nee
Aantal USB-C poorten: 1
Curved: Nee
HDR: Ja
Helderheid: 400
Contrastverhouding: 1000:1
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Reactietijd: 5 ms
HDMI: 2
Type paneel: LED
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 27 Inch
Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

3. Samsung LU28R552UQRXEN - 4K IPS

3. Samsung LU28R552UQRXEN - 4K IPS
Touchscreen: Nee
Kijkhoek: 178
DCI P-3 Kleurdekking: Geen
UltraWide: Nee
Curved: Nee
Ingebouwde speakers: Nee
Kantelbaar: Ja
Draaibaar scherm: Nee
Aantal USB-C poorten: Geen
Curved: Nee
HDR: Ja
Helderheid: 300
Contrastverhouding: 1000:1
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Reactietijd: 4 ms
HDMI: 2
Type paneel: IPS
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 28 Inch
Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

4. LG 27UL500

4. LG 27UL500
Touchscreen: Nee
Kijkhoek: 178
DCI P-3 Kleurdekking: 90%-95%
UltraWide: Nee
Curved: Nee
Ingebouwde speakers: Nee
Kantelbaar: Ja
Draaibaar scherm: Nee
Aantal USB-C poorten: Geen
Curved: Nee
HDR: Ja
Helderheid: 300
Contrastverhouding: 1000:1
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Reactietijd: 5 ms
HDMI: 2
Type paneel: IPS
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 27 Inch
Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

5. Capsy Portable Monitor 4K 15.6

5. Capsy Portable Monitor 4K 15.6
Touchscreen: Nee
Kijkhoek: 178
DCI P-3 Kleurdekking: 95%-99%
UltraWide: Nee
Curved: Nee
Ingebouwde speakers: Ja
Kantelbaar: Ja
Draaibaar scherm: Ja
Aantal USB-C poorten: 2
Curved: Nee
HDR: Ja
Helderheid: 250
Contrastverhouding: 5000:1
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Reactietijd: 4 ms
HDMI: 1
Type paneel: LED
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 15.6 Inch
Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

Veelgestelde vragen over 4K-monitors

Hoelang gaat een 4K-monitor mee?

De factoren die bepalen hoe lang een monitor meegaat, zijn onder meer hoe vaak je hem gebruikt en hoe goed je hem onderhoudt. Gemiddeld gaat een monitor die ongeveer 8 uur per dag wordt gebruikt, 30.000 tot 60.000 uur mee. Dit is het equivalent van een levensduur van 10 tot 20 jaar.

Heb ik een sterkere videokaart nodig voor een 4K-monitor?

Om het maximale uit je 4K-monitor te halen, moet je laptop of pc een 4K-beeldsignaal ondersteunen. Voor gamen in 4K-resolutie heb je een extra krachtige videokaart en de juiste kabel – een HDMI 2.0- of 2.1-kabel – nodig.

Monitor met avondsfeerlampjes ernaast

Waar moet ik op letten bij het kopen van een 4K-monitor?

Zorg ervoor dat de 4K-monitor dezelfde soort ingangsaansluiting accepteert als je computer gebruikt voor de uitgang, of investeer in een adapter om ze compatibel te maken. Als de monitor een DVI-ingang heeft en je computer alleen een HDMI-uitgang, dan heb je een adapter nodig om de twee te overbruggen.

Let er ook op of je videokaart 4K ondersteunt en koop idealiter het grootste scherm dat past in je ruimte en dat binnen je budget valt.

Welke 4K-monitor moet ik kopen?

Dat is natuurlijk aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste 4K-monitors. Zo kun jij de beste keus maken.

HDRHelderheidContrastverhoudingReactietijdType paneelBeeldverhoudingSchermgrootteSchermresolutie
1Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7Ja3003000:14 msVA16:0932 Inch3840 x 2160 pixels
2LG 27UP850N-WJa4001000:15 msLED16:0927 Inch3840 x 2160 pixels
3Samsung LU28R552UQRXEN - 4K IPSJa3001000:14 msIPS16:0928 Inch3840 x 2160 pixels
4LG 27UL500Ja3001000:15 msIPS16:0927 Inch3840 x 2160 pixels
5Capsy Portable Monitor 4K 15.6Ja2505000:14 msLED16:0915.6 Inch3840 x 2160 pixels

Samsung LS32BM700UUXEN Smart Monitor M7

HDR: Ja

Helderheid: 300

Contrastverhouding: 3000:1

Reactietijd: 4 ms

Type paneel: VA

Beeldverhouding: 16:09

Schermgrootte: 32 Inch

Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

LG 27UP850N-W

HDR: Ja

Helderheid: 400

Contrastverhouding: 1000:1

Reactietijd: 5 ms

Type paneel: LED

Beeldverhouding: 16:09

Schermgrootte: 27 Inch

Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

Samsung LU28R552UQRXEN - 4K IPS

HDR: Ja

Helderheid: 300

Contrastverhouding: 1000:1

Reactietijd: 4 ms

Type paneel: IPS

Beeldverhouding: 16:09

Schermgrootte: 28 Inch

Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

LG 27UL500

HDR: Ja

Helderheid: 300

Contrastverhouding: 1000:1

Reactietijd: 5 ms

Type paneel: IPS

Beeldverhouding: 16:09

Schermgrootte: 27 Inch

Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

Capsy Portable Monitor 4K 15.6

HDR: Ja

Helderheid: 250

Contrastverhouding: 5000:1

Reactietijd: 4 ms

Type paneel: LED

Beeldverhouding: 16:09

Schermgrootte: 15.6 Inch

Schermresolutie: 3840 x 2160 pixels

Conclusie

Als het grootste deel van je werk of hobby's gebaseerd is op de verbinding tussen je ogen en je monitor, is een goede 4K-monitor zinvol. Het is zeker de investering waard om ervoor te zorgen dat je een monitor hebt die groot genoeg is om gemakkelijk te lezen en comfortabel is om naar te kijken.

Heb jij dé 4K-monitor gevonden in onze top 5 voor jouw activiteiten? Laat het ons weten! Bedankt voor je tijd en aarzel ook zeker niet om feedback of een vraag achter te laten. 👇

Was dit artikel behulpzaam?