Verhoog je Productiviteit met de Beste Monitor Voor Thuiswerken

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

8 min. leestijd

Verhoog je Productiviteit met de Beste Monitor Voor Thuiswerken

Als je – net als ik – met regelmaat thuiswerkt, dan verdient je home office de nodige zorg en aandacht. De beste monitor voor thuiswerken is daar het middelpunt van. 🖥️

Zo'n beste thuiswerkmonitor moet onder andere ergonomisch zijn en een fijn scherm hebben. Laten we eens kijken wat de beste monitoren voor thuiswerken zijn en wat het belangrijkste is om op te letten bij je aankoop!

Dell C2723H 27in Video-Conferencing Monitor

Dell C2723H 27in Video-Conferencing Monitor

array ( )

ASUS ProArt Display PA279CV monitor

ASUS ProArt Display PA279CV monitor

array ( )

Dell UltraSharp U2518D monitor

Dell UltraSharp U2518D monitor
Kantelbaar: Ja
Schermgrootte: 25 Inch
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Type HDR: HDR 10
HDMI: 1

array ( 0 => (object) array( 'store' => 'Amazon.nl', 'url' => 'https://www.amazon.nl/dp/B075KGLYRL', 'price' => 327.31, 'tag_line' => 'Op voorraad', ), 1 => (object) array( 'store' => 'Bol.com', 'url' => 'https://www.bol.com/nl/nl/p/dell-ultrasharp-u2518d-qhd-ips-monitor-25/9200000080339815/', 'price' => 0.0, 'tag_line' => 'Bekijk bij bol.com', ), )

Bekijk de laagste prijs

Beste monitor voor thuiswerken koopgids: hoe maak je de beste koop?

Onderschat het belang van een goede monitor niet. Hiermee verhoog je de productiviteit, heb je meer werkplezier en voorkom je nare klachten. In deze koopgids vind je enkele richtlijnen om de – voor jou – beste monitor voor thuiswerken te vinden. ⬇️

Verstelbaarheid

Het is bij een monitor voor thuiswerken een must dat je een ergonomische werkhouding aan kunt nemen. Dat houdt in dat je goed rechtop zit en je nek niet hoeft te buigen als je naar het scherm kijkt.

Met een verstelbare monitor richt je jouw thuiswerkplek ergonomisch in, zodat je lange werkdagen niet hoeft te bekopen met pijntjes en klachten. Bij voorkeur is het scherm in hoogte verstelbaar, kantelbaar én is de voet draaibaar. Je stelt de monitor dan helemaal naar wens in.

Schermgrootte

Monitoren zijn over het algemeen tussen de 17 en 49 inch groot (diagonaal gemeten). De populairste monitor is een 24 inch monitor. Dit is een goede maat voor algemeen kantoorgebruik. Een 27 inch monitor is te groot om van dichtbij op een bureau te kijken, tenzij je een diep bureau hebt.

Hoewel het voor bepaalde werktaken prettig is om een zo groot mogelijk kijkgebied te hebben, is dit ook niet altijd praktisch, gezien de beperkte ruimte op je bureaublad.

Voor wie weinig ruimte tot zijn beschikking heeft, maar graag op een groot scherm wil werken, biedt een monitorbeugel uitkomst, zolang je bureau of wandmontage tot de mogelijkheden behoort.

Aan elke extra inch hangt bovendien een prijskaartje, het hangt daarom ook af van je budget.

Schermresolutie

Het beeld op een monitor is opgebouwd uit miljoenen kleine puntjes, pixels genaamd. Elke pixel bestaat weer uit drie subpixels, één voor elke primaire kleur (rood, geel en blauw). De resolutie van een scherm geeft de lengte × breedte van een scherm in pixels aan.

Hoe meer pixels op een scherm passen, hoe scherper en vloeiender het beeld. De resolutie wordt meer van belang naarmate de grootte van een scherm toeneemt. Op de kleinere monitoren (22 inch of kleiner) hoeft de resolutie geen dealbreaker te zijn: je merkt het verschil dan niet of nauwelijks op.

Ga, indien je budget toelaat, minstens voor 1920 × 1080 pixels (ookwel 'Full HD-resolutie' of '1080p'). Lagere resoluties verdwijnen langzaam uit de schappen en raad ik niet aan. Full HD volstaat voor taken op het web, tekstverwerking en het kijken van video's.

Net een tikje beter dan Full HD is 1920 × 1200 pixels (WUXGA). Het beeld is iets groter, zodat het samenvalt met de beeldverhouding van 16:10. Om die reden is WUXGA populair in de businesswereld.

2560 × 1440 pixels (2K, QHD of 1440p) is zelfs twee keer scherper dan Full HD. Ga minimaal voor 2K als je een monitor voor fotobewerking zoekt.

De crème de la crème onder de monitors voor thuiswerken hebben een resolutie van 3840 × 2160 pixels (4K of UHD).

Dit is de juiste keuze als je op zoek bent naar een nieuwe monitor met adembenemend beeld, bijvoorbeeld omdat je in de grafische sector werkt of simpelweg verzot bent op de laatste technische snufjes en bereid bent daar meer voor te betalen. 💶

Goed om te weten: je moet een krachtige videokaart en processor hebben om van een 4K-resolutie te profiteren.

Een monitor in huis op een bureau met toetsenbord en muis

Paneeltype

De drie meestgebruikte lcd-panelen in monitors voor thuiswerken zijn TN, IPS en VA, met elk hun eigen voor- en nadelen. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje.

TN (twisted nematic) is de oudste technologie en werkt met vloeibare kristallen die de polarisatie van licht kunnen verdraaien.

Voordelen

 • Heeft een snelle reactietijd 
 • Is energiezuinig 
 • Komt met een lager prijskaartje 

Nadelen

 • Heeft beperkte kijkhoeken
 • De kleurenweergave is flets 
 • Het contrast is zwak

Een IPS-paneel (in-plane switching) maakt gebruik van vloeibare kristallen die parallel zijn uitgelijnd en roteren om licht door te laten.

Voordelen

 • Overlegt de beste kleurweergave
 • Heeft brede kijkhoeken 
 • Biedt een goed contrast
 • Heeft een redelijk gunstige reactietijd

Nadelen

 • Het energieverbruik is hoog 
 • Heeft een hogere prijs

VA (vertical alignment) gebruikt verticaal uitgelijnde kristallen die kantelen om licht door te laten.

Voordelen

 • Levert een prachtig contrast met diepe zwarttinten
 • Biedt goede kijkhoeken

Nadelen

 • De kleurenweergave is middelmatig 
 • Heeft een trage reactietijd
Hoe zit het met oled?

De meeste monitoren hebben vooralsnog lcd-panelen, maar oled-monitoren komen – weliswaar langzaam – in opkomst. Oled staat voor organic light emitting diode en is een technologie die een perfect contract, diep zwart en een supersnelle pixelrespons belooft. Dat oled-monitoren nog niet massaal zijn doorgebroken heeft alles te maken met het prijskaartje. 

HDR

HDR staat voor high dynamic range en is een kleurentechnologie die een monitor in staat stelt een breder spectrum van kleuren en contrasten weer te geven. Concreet geeft een HDR-monitor nuances en kleurtonen realistischer weer en laat het meer detail zien als het gaat om licht en donker.

Om het een tikje lastiger te maken, zijn er verschillende HDR-formaten. HDR10 is het meest gangbare formaat. Het is zeker niet meer de nieuwste standaard, maar heeft alsnog een flink streepje voor op standard dynamic range (SDR).

Deze variant maakt gebruik van zogenaamde statische metadata, wat inhoudt dat de beeldinstellingen voor de volledige film of serie hetzelfde zijn en niet per scène zijn geoptimaliseerd.

Onder andere Dolby Vision eHDR10+ maken gebruik van dynamische metadata en gaan nog een stapje verder: hierbij worden de beeldinstellingen toegespitst op elke individuele scène van een serie of film.

Verversingssnelheid

De verversingssnelheid (of op zijn Engels: de refresh rate) wordt uitgedrukt in hertz (Hz). Hoe hoger dit getal, hoe vloeiender de weergave van beweging op het scherm. Een Hz van 60 is voor 'normaal' gebruik genoeg, al zit je met 75 Hz iets veiliger.

Als je professioneel video's bewerkt, dan ga je idealiter voor een hogere verversingssnelheid. Je komt in dat geval waarschijnlijk uit bij 120 Hz of meer.

Dit geldt ook als je na werktijd graag gamet op dezelfde monitor. Ook een variable refresh rate (VRR) is dat geval een pre. Dit zie je bijvoorbeeld op een goede FreeSync-monitor.

Door de VRR lopen de verversing van je monitor en het moment waarop je videokaart nieuwe frames berekent synchroon en dat gaat het door gamers zo gevreesde stuttering en tearing tegen.

Reactietijd

De reactietijd (of responstijd) is de tijd die de monitor nodig heeft om van de ene kleur naar de andere over te schakelen, uitgedrukt in milliseconden (ms). Dit wordt gemeten in de tijd die nodig is om van zwart naar wit en weer terug naar zwart te gaan, of om van de ene grijstint naar de andere over te gaan.

Hoe lager de responstijd, hoe vloeiender de kijkervaring. Alles onder 5 ms wordt over het algemeen beschouwd als zeer snel. 

Helderheid

De helderheid van een monitor wordt uitgedrukt in cd/m². Voor de meeste gebruikers is 250 cd/m² voldoende. Je moet waken voor te veel helderheid, want dat is een recept voor vermoeide ogen.

Alleen als je thuiskantoor een sterk verlichte kamer is of grote ramen heeft, kan extra helderheid handig zijn. Direct licht op je scherm vervaagt het beeld en levert problemen met de zichtbaarheid op. Een helderheid van 300 tot 350 cd/m² is dan wenselijk.

Curved monitor

Een curved monitor heeft een gebogen scherm dat gevormd is naar je natuurlijke blikveld. Zo zie je alles in één oogopslag en hoef je je ogen, hoofd en nek niet te draaien, zoals bij een plat scherm. Dit verkleint de kans op de nek- en rugklachten en vermoeide ogen.

De mate van kromming van de monitoren verschilt en is af te lezen aan een getal met daarachter de letter R (radius). Hoe lager het getal, hoe sterker de kromming. Meestal is de kromming tussen de 1800 R en 400 R. Een sterke kromming komt het best uit de verf bij een groot scherm (groter dan 27 inch).

Een man die werkt op een curved monitor en laptop

Ultrawide monitor

De meeste monitors hebben een beeldverhouding van 16:9. Een monitor met een beeldverhouding van 21:9 noemt men een ultrawide monitor.

Je krijgt hierbij een breed gezichtsveld: je hebt in de breedte een derde meer ruimte dan bij monitors met de traditionele beeldverhouding. De 21:9-beeldverhouding is vergelijkbaar met die van bioscoopschermen.

Als je voor werk meerdere programma's op hetzelfde moment gebruikt (en dus in twee vensters tegelijkertijd werkt), is de beste ultrawide monitor het overwegen waard.

Blauwlichtfilter

De televisie, je smartphone en tablet: allemaal produceren ze kunstmatig blauw licht. Dit verstoort de biologische klok, met een slechtere nachtrust tot gevolg. Ook kan dit licht zorgen voor vermoeide ogen en hoofdpijn. 😵

Als je daarbovenop ook nog de hele dag achter de computer doorbrengt voor werk, liggen de klachten snel op de loer. Om dit te voorkomen, is een monitor met een blauwlichtfilter aan te raden. Deze technologie filtert het blauwe licht uit je scherm en kun je zelf aan- en uitzetten in de instellingen.

Aansluitingen

Je moet de monitor voor thuiswerken op je computer aansluiten, en daarvoor moeten de juiste aansluitingen aanwezig zijn. Dit kan via DisplayPort, HDMI, DVI of VGA.

Ga je voor HDMI, let dan vooral op de standaard. De regel hierbij is: hoe hoger de standaard, hoe sneller de HDMI-verbinding. Hierbij let je op de standaard van zowel de monitor als het bronapparaat, én van de kabel.

Daarnaast zijn meerdere usb- en usb-c-poorten handig. Veel randapparatuur sluit je tegenwoordig aan via een usb-c-kabel. Veel monitoren hebben tegenwoordig een usb-hub aan de onder- of achterkant. Je verbindt de monitor in dat geval ook via een usb-kabel met je computer.

Hierdoor dient de monitor ook als aansluitpunt voor andere usb-apparatuur. Dat is meer dan welkom als je geen vrije poorten meer op je pc hebt.

De 5 beste monitoren voor thuiswerken onder elkaar

1. Dell C2723H 27in Video-Conferencing Monitor

1. Dell C2723H 27in Video-Conferencing Monitor

Belangrijke specificaties:

2. Superieur voor foto- en videobewerking thuis: ASUS ProArt Display PA279CV monitor

2. Superieur voor foto- en videobewerking thuis: ASUS ProArt Display PA279CV monitor

Belangrijke specificaties:

3. Dell UltraSharp U2518D monitor

3. Dell UltraSharp U2518D monitor

Belangrijke specificaties:

Kantelbaar: Ja
Schermgrootte: 25 Inch
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Type HDR: HDR 10
HDMI: 1

Ik ben blij om de veelzijdige Dell UltraSharp U2518D-monitor aan te bevelen, die uitermate geschikt is voor kantoorwerk en multimedia-gebruik. Met brede kijkhoeken, goede resolutie en uitstekende ergonomie biedt deze monitor een geweldige kijkervaring. Zijn sterke punten liggen in de brede kijkhoeken en kleurnauwkeurigheid, waardoor hij geschikt is voor taken zoals mediaproductie en kantoorwerk. Helaas valt hij wat tegen op het gebied van geavanceerde gamingfuncties en HDR-prestaties, met gemelde problemen van tearing en haperingen.

Met zijn 25-inch QHD-display biedt de Dell UltraSharp U2520D een handige multi-monitoropstelling en functies zoals Dell Express Daisy Chaining voor automatische detectie van het tweede scherm, waardoor het een uitstekende keuze is voor multitasking in een thuiskantoor. De mogelijkheid van maximaal 90W stroomtoevoer via USB-C vergroot verder zijn aantrekkingskracht voor werkopstellingen.

Dell's toewijding om levendige kleuren te leveren over een brede kijkhoek is duidelijk te zien in de UltraSharp U2719D LED-monitor, die fabrieksmatig gekalibreerd is voor kleurnauwkeurigheid en gebruikmaakt van In-Plane Switching (IPS) technologie. Het dunne randontwerp maakt een naadloze multi-monitoropstelling mogelijk, wat tegemoetkomt aan de behoeften van professionals die een uitgebreide werkruimte nodig hebben voor productiviteitstaken.

In tegenstelling hiermee biedt de Dell UltraSharp U2723QE, zoals te zien op www.pcmag.com, een nog geavanceerdere optie met zijn 27-inch 4K-display en USB-C hub-connectiviteit, waardoor het een ideale keuze is voor professionals die werken met content met hoge resolutie en die uitgebreide connectiviteitsopties vereisen.

"Dit scherm is fabrieksmatig gekalibreerd voor kleurnauwkeurigheid," zoals benadrukt in een recensie op Amazon, benadrukt de toewijding van Dell om nauwkeurige en consistente kleurrepresentatie te leveren, een cruciaal aspect voor gebruikers die betrokken zijn bij grafisch ontwerp, contentcreatie en andere visueel veeleisende taken. Dit kenmerk onderscheidt de UltraSharp-serie en maakt het een sterke speler op de professionele monitormarkt.

Ondanks zijn sterke punten, kunnen de beperkingen van de Dell UltraSharp U2518D op het gebied van geavanceerde gamingfuncties en HDR-prestaties het minder geschikt maken voor gebruikers die voornamelijk een monitor zoeken voor gamingdoeleinden. In dergelijke gevallen kunnen monitoren die speciaal zijn ontworpen voor gaming met geavanceerde functies en geoptimaliseerde prestaties een meer passende keuze zijn.

Kortom, de Dell UltraSharp U2518D-monitor, met zijn brede kijkhoeken, goede resolutie en uitstekende ergonomie, is een aan te raden keuze voor professionals en individuen die op zoek zijn naar een betrouwbaar scherm voor kantoorwerk en multimediataken. Zijn kleurnauwkeurigheid en ergonomisch ontwerp maken het een sterke speler op de professionele monitormarkt, met name voor degenen die behoefte hebben aan een multi-monitoropstelling. Voor gebruikers die gamingprestaties prioriteren, kunnen alternatieve opties met geavanceerde gamingfuncties en geoptimaliseerde HDR-prestaties meer geschikt zijn.

Voordelen Dell UltraSharp U2518D monitor
 • Brede kijkhoeken
 • Goede resolutie
 • Uitstekende ergonomie
 • Handige multi-monitor opstelling
 • Tot 90W stroomtoevoer via USB-C
 • Fabriekskalibratie voor kleurnauwkeurigheid
 • Smalle randontwerp voor naadloze multi-monitor opstelling
 • 27-inch 4K-display
 • USB-C hub connectiviteit
Nadelen Dell UltraSharp U2518D monitor
 • Beperkingen in geavanceerde gamingfuncties
 • Problemen met HDR-prestaties

4. Kosteneffectieve keuze voor thuiskantoren: HP 24mh 24” 1080P monitor

4. Kosteneffectieve keuze voor thuiskantoren: HP 24mh 24” 1080P monitor

Belangrijke specificaties:

Kantelbaar: Ja
Schermgrootte: 24 Inch
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
HDMI: 1

Als ik vanuit huis werk, is de HP 24mh 24” 1080P monitor mijn go-to keuze. Met zijn IPS-technologie biedt deze monitor brede kijkhoeken en consistente kleurreproductie, perfect voor multitasking en casual gaming. Het heeft een indrukwekkende kleurruimte van 95%-100% sRGB, een maximale helderheid van 250 nits, een statisch contrastverhouding van 1.000:1 en een pixeldichtheid van 92 PPI. Met een lage inputvertraging van ~10ms en een responstijd van 5ms zorgt deze betaalbare monitor voor soepele prestaties bij verschillende taken.

De HP 24mh monitor heeft een maximale resolutie van 1920 x 1080 bij 75 Hz, waardoor je geniet van prachtige visuals in combinatie met zijn ultradunne ontwerp, micro-edge display en panoramisch zicht. Met handige aansluitmogelijkheden, waaronder HDMI, DisplayPort en VGA-poorten, is het eenvoudig om een naadloze multi-monitor setup te creëren. De ingebouwde 2W speakers zorgen voor een meeslepende entertainmentervaring, terwijl de hoogte- en kantelverstelling zorgen voor ergonomisch kijkplezier, ideaal voor lange uren thuiswerken.

Hoewel de monitor wordt geprezen om zijn prijs en prestaties, ontbreekt het aan Adaptive-Sync voor variabele verversingssnelheden, zoals opgemerkt door DisplayNinja. Ook is het belangrijk om op te merken dat het mogelijk niet ideaal is voor kleurkritisch werk zonder aanvullende kalibratie. Desalniettemin biedt de HP 24mh monitor indrukwekkende beeldkwaliteit en functionaliteit voor algemeen gebruik, multitasking en casual gaming.

In vergelijking met de Dell UltraSharp U2518D, die wordt geprezen als de beste keuze voor thuiswerken, is de HP 24mh een budgetvriendelijk alternatief dat niet inboet op essentiële functies. Met vergelijkbare aansluitmogelijkheden, ergonomisch ontwerp en visuele kwaliteit, is het een overtuigende optie voor wie op zoek is naar een betaalbare dual-display setup voor verhoogde productiviteit tijdens het thuiswerken.

Al met al is de HP 24mh 24” 1080P monitor een solide keuze voor iedereen die vanuit huis werkt, met uitstekende visuals, ergonomische eigenschappen en naadloze connectiviteit tegen een aantrekkelijke prijs. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor kleurkritisch werk, is de algehele prestatie, betaalbaarheid en gebruiksvriendelijk ontwerp maken het een opvallende optie op de markt. Zoals een Amazon-review terecht opmerkt, is het een monitor die "indrukwekkende visuals biedt met IPS-technologie en een maximale resolutie van 1920 x 1080 bij 75 Hz". 🖥️

Voordelen HP 24mh 24” 1080P monitor
 • Indrukwekkende visuals en ergonomisch design
Nadelen HP 24mh 24” 1080P monitor
 • Gebrek aan Adaptive-Sync voor variabele verversingssnelheden
 • Mogelijk niet ideaal voor kleurgevoelig werk zonder aanvullende kalibratie

5. ASUS ProArt Display PA279CV monitor

5. ASUS ProArt Display PA279CV monitor

Belangrijke specificaties:

Kantelbaar: Ja
Schermgrootte: 27 Inch
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Type HDR: HDR 10
HDMI: 2

De Asus ProArt Display PA279CV is mijn favoriete keuze voor thuisgebruik bij het bewerken van foto's en video's, en biedt geweldige waarde voor content creators die op zoek zijn naar nauwkeurige beeldkwaliteit en uitgebreide connectiviteit. Met een prijs van $499 beschikt het over een 27-inch scherm met een native resolutie van 3.840 x 2.160, een IPS-paneel en een verversingssnelheid van 60Hz. PCWorld noemt het "nauwkeurige beeldkwaliteit, hoge maximale helderheid, menu-instellingen voor kalibratie en een USB-C-poort met 65 watt Power Delivery," waardoor het een budgetvriendelijke optie is voor content creators.

Het scherm valt op door zijn connectiviteit, met een USB-C-poort, HDMI-poorten, DisplayPort en een 3,5 mm audio-uitgang. Sommige recensenten vinden het ontwerp echter niet indrukwekkend en vinden dat de helderheid en HDR-prestaties verbeterd kunnen worden. De ASUS ProArt PA279CV biedt een solide set functies voor algemene creatieve taken en biedt een goede balans tussen prijs en professionele mogelijkheden.

Hoewel het scherm geen echte Adobe RGB-mogelijkheden heeft en enkele uniformiteitsproblemen heeft, blinkt het uit in het leveren van uitstekende sRGB-kleur en contrast, waardoor het ideaal is voor algemene creatieve taken. Digital Camera World benadrukt de prestaties van het scherm, waaronder een Delta E van minder dan 2, geverifieerde kleurnauwkeurigheid door Calman en redelijke HDR-kleurweergave. De helderheid van 350 nit kan echter ontoereikend zijn in fel verlichte omgevingen.

De ASUS ProArt Display PA279CV is een 27-inch monitor met een resolutie van 1440p en geschikt voor gemengd gebruik, kantoorwerk, gaming, mediaconsumptie en mediaproductie. Het biedt brede kijkhoeken en hoge helderheid, waardoor het geschikt is voor de meeste verlichtingsomstandigheden. Het ontbreekt echter aan HDR-ondersteuning en heeft een matige contrastverhouding, wat de prestaties in donkere kamers en voor multimediatoepassingen beïnvloedt. De prestaties van de monitor bij het gamen zijn lovenswaardig, met een verversingssnelheid van 75Hz, snelle responstijd en lage invoervertraging, maar de lage contrastverhouding beperkt de prestaties in donkere scènes.

In vergelijking met zijn tegenhangers biedt de Asus ProArt PA279CV superieure sRGB-kleur en contrast, uitgebreide connectiviteit en nauwkeurige beeldkwaliteit tegen een concurrerende prijs, waardoor het een ideale keuze is voor thuisgebruik bij het bewerken van foto's en video's. Ondanks enkele nadelen, zoals beperkte HDR-prestaties en ontwerpoverwegingen, is de waarde voor content creators onmiskenbaar.

Kortom, de Asus ProArt Display PA279CV is mijn topkeuze voor thuisgebruik bij het bewerken van foto's en video's, met uitstekende kleurnauwkeurigheid, uitgebreide connectiviteit en een concurrerende prijs. Ondanks enkele beperkingen in HDR-prestaties en ontwerp, is de waarde voor content creators die op zoek zijn naar nauwkeurige beeldkwaliteit en professionele mogelijkheden ongeëvenaard.

Voordelen ASUS ProArt Display PA279CV monitor
 • Uitstekende sRGB-kleur en contrast
Nadelen ASUS ProArt Display PA279CV monitor
 • Beperkte HDR-prestaties
 • Onopvallend ontwerp
 • Matige contrastverhouding

Veelgestelde vragen over de monitors voor thuiswerken

Hieronder vind je de meestgestelde vragen over monitors voor thuiswerken. Heb je nog een brandende vraag die hieronder niet staat beantwoord, laat het ons dan weten!

Welke soorten lcd-panelen zijn er allemaal?

Er zijn drie soorten lcd-technologieën: TN (snel en goedkoop), VA (minder snel, maar een prachtig contrast) en IPS (de rijkste kleuren en het duurst).

Hoe weet ik of een monitor compatibel is met mijn computer?

Check eerst de uitvoer van je computer en kijk welke poorten beschikbaar zijn. Controleer daarna of de monitor over hetzelfde type poorten beschikt. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je hem alsnog aansluiten met een adapter of een speciale kabel.

Hoe maak je een monitor schoon?

Zorg ervoor dat de monitor uitstaat en verwijder alle stof met een zachte, droge doek. Eventuele vlekken verwijder je met een licht vochtige doek of met een mengsel van half water, half azijn. Gebruik nooit zomaar schoonmaakmiddelen en pas op met een teveel aan vloeistoffen, daar is je monitor geen vrienden mee.

Welke monitors voor thuiswerken moet ik kopen?

Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste monitors voor thuiswerken. Zo maak jij de beste keus!

 Dell C2723H 27in Video-Conferencing MonitorASUS ProArt Display PA279CV monitorDell UltraSharp U2518D monitorHP 24mh 24” 1080P monitorASUS ProArt Display PA279CV monitor
In hoogte verstelbaar
KantelbaarJaJaJa
Schermgrootte25 Inch24 Inch27 Inch
Schermresolutie
Beeldscherm verversing snelheid60 Hz60 Hz60 Hz
Type HDRHDR 10HDR 10
Type paneel
HDMI112

Conclusie

Een goede monitor is een belangrijke aankoop voor thuiswerkers, maar niet de gemakkelijkste. Zoals je las, zijn er een flink aantal zaken om rekening mee te houden: de schermgrootte, de resolutie, de verstelbaarheid, het type paneel, de aansluitingen en dat is nog niet eens alles.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel in ieder geval goed geïnformeerd bent. Bedankt voor het lezen en veel succes met de zoektocht! 👍

Was dit artikel behulpzaam?