De Beste Monitorbeugel Biedt Ergonomie En Meer Ruimte

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

De Beste Monitorbeugel Biedt Ergonomie En Meer Ruimte

Met een monitorbeugel geef je je (thuis)kantoor een fijne upgrade. Allereerst maak je korte metten met dat eeuwige ruimtekort op je bureau, maar bovenal: het helpt je de juiste werkhouding te vinden. Een ruimtebesparende én ergonomische gadget dus!

Het is ontzettend belangrijk dat je een monitorbeugel kiest die volledig aansluit bij je situatie, wensen en behoeften. Het is daarom goed om te weten waar je op moet letten bij aanschaf voordat je je zuurverdiende centen uitgeeft. In dit artikel help ik je daarmee! Check eerst de top 3 met beste monitorbeugels, en neem daarna de koopgids door voor de belangrijkste eigenschappen.

Ergotron LX Monitor Arm

Ergotron LX Monitor Arm

array ( 0 => (object) array( 'store' => 'Bol.com', 'url' => 'https://www.bol.com/nl/nl/p/screen-table-support-ergotron-45-490-216-white-34/9200000059543554', 'price' => 0.0, 'tag_line' => 'Bekijk bij bol.com', ), )

Bekijk de laagste prijs

Fully Jarvis Monitor Arm

Fully Jarvis Monitor Arm

array ( )

EVEO Premium Dual Monitor Mount

EVEO Premium Dual Monitor Mount

array ( )

Monitorbeugel koopgids: hoe maak je de beste koop?

Met een monitorbeugel – ook wel een monitorarm genoemd – zorg je voor meer ruimte en ergonomie. Het is de perfecte aanvulling op je goede 4K-monitor of een 144Hz-monitor.

De vraag is: kies je het juiste model? In de onderstaande koopgids licht ik de belangrijkste kenmerken van monitorbeugels uit, zodat je een weloverwogen aankoop doet.

Voordelen van een monitorbeugel

Een monitorbeugel biedt je de mogelijkheid om de monitor zo op te hangen/neer te zetten als jij dat wilt. Zo kun je de voor jou optimale houding aannemen. Een monitor heeft die flexibiliteit normaal gesproken niet. Hierdoor ligt een ongezonde houding al snel op de vloer.

Dit kan op den duur lichamelijke klachten veroorzaken. Denk hierbij aan klachten aan je rug, schouders, nek en ogen. Dit geldt zeker zeker als je veel tijd spendeert achter je monitor.

De kans is groot dat dit het geval is voor mensen die in het bezit zijn van een gaming-monitor of een FreeSync-monitor, een thuiswerkmonitor of de beste monitor voor fotobewerking, en hier ook veel gebruik van maken.

Daarbovenop zorgt een monitorbeugel voor meer ruimte op je bureau – mits je een model zonder voet kiest, waar ik straks dieper op inga.

Compabiliteit

Het allerbelangrijkste bij het uitzoeken van een monitorbeugel is dat deze compatibel is met jouw scherm(en). Hierbij let je op het volgende:

 • Het schermformaat. Een monitorbeugel is geschikt voor bepaalde schermformaten. Vaak wordt er een minimaal en een maximaal schermformaat in inch aangegeven. Het maakt wel degelijk uit of je een 24 inch monitor of een 27 inch monitor hebt.
 • De VESA-maat. Dit is de afstand tussen de schroefgaatjes. Formaten die vaak voorkomen 100 × 100 en 75 × 75. Dit houdt in dat er respectievelijk 100 en 75 millimeter afstand tussen de schroefgaatjes zit. Omdat Apple-monitoren niet voldoen aan de VESA-maten, moet je hiervoor een speciale adapter aanschaffen. 🍏
 • Het gewicht – wat is het maximale gewicht dat de monitorbeugel aankan?
 • Het aantal schermen. Er zijn beugels voor één monitor, maar ook tot wel zes monitoren.
 • Heb je een zogenaamde curved of ultrawide monitor? Kies dan voor een monitorbeugel die hiervoor is ontworpen.
Geen VESA?

Is jouw monitor niet compatibel met VESA-beugels? Dan kun je ook zoeken naar een monitorarm die je monitor via klemmen vasthoudt. Wel is het zo dat je deze klemmen altijd blijft zien, al zijn ze nog zo subtiel. Erg naadloos is deze integratie dan ook niet, maar het kan je een investering in een nieuwe monitor met VESA-schroefgaten besparen.

Soorten monitorbeugels

Er zijn grofweg drie soorten monitorbeugels:

 • De beste optie is de monitorbeugel die je aan je bureau monteert. Dit doe je met een bureauklem of een bureaudoorvoer.
 • Als monteren aan je bureau niet mogelijk is, kies je bij voorkeur voor een wand- of plafondmontage. Het nadeel hiervan is dat je gaten in je wand of plafond moet maken.
 • Als zowel een bureau- als wandmontage niet tot de mogelijkheden behoort, resteert de wandbeugel met voet. Hierdoor valt helaas wel het voordeel van meer ruimte op je bureau (grotendeels) weg. Een monitor komt standaard met een voet, maar een nieuwe monitorbeugel is alsnog geen gek idee als je meerdere schermen wilt gebruiken of simpelweg meer verstelbaarheid wenst.
bureau en stoel met laptop en monitor

Verstelbaarheid

Hoe hoger de mate van verstelbaarheid, hoe ergonomischer de monitorbeugel is. Afhankelijk van het model, kun je de monitorbeugel naar wens draaien, kantelen en/of roteren. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je het scherm verticaal in plaats van horizontaal plaatst, of de schermen boven elkaar monteert in plaats van naast elkaar.

Let ook altijd even op in hoeverre je de monitorbeugel draait, kantelt of roteert. Dit wordt aangegeven in graden.

Ontwerp

Een (home) office dient in de eerste plaats comfortabel en ergonomisch zijn, maar aan het esthetische aspect mag ook best de nodige aandacht worden besteed. Monitorbeugels zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, dus er is ongetwijfeld een model die goed bij jouw interieur past.

Allereerst zijn monitorbeugels er in verschillende kleuren. Daarnaast is de keuze voor het materiaal een belangrijke: dit kan kunststof, staal of metaal zijn.

Dit is niet alleen van belang vanwege hoe het eruit ziet, maar vooral ook vanwege de invloed van het materiaal op de duurzaamheid, stevigheid en stabiliteit. Aluminium en staal zijn het beste in staat om gewicht te houden en bovendien duurzame materialen.

Er zijn monitorbeugels met een kabelmanagementsysteem. Hierdoor zijn kabels niet of nauwelijks zichtbaar en ziet je bureau er tiptop uit.

De 5 beste monitorbeugels onder elkaar

1. Beste monitorbeugel: Ergotron LX Monitor Arm

1. Beste monitorbeugel: Ergotron LX Monitor Arm

Belangrijke specificaties:

De Ergotron LX Monitorarm is een uitstekende monitorbeugel die kracht en betrouwbaarheid biedt. Het uitpakken van het product is indrukwekkend, met solide onderdelen en verschillende montagematerialen inbegrepen. Het montageproces is eenvoudig, zolang je de instructies volgt. Volgens een review van Clever Creations is "de Ergotron HX een hoogwaardige monitorarm die sterk en betrouwbaar is".

Een belangrijk detail om op te merken is het afstellen van de schroeven om de armrotatie te beperken en het draaien van de monitor te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen om bij de installatie twee paar handen te hebben, vooral bij grotere monitoren. Na de installatie is het cruciaal om de veerspanning aan te passen om een goede functionaliteit te garanderen. Zoals vermeld in dezelfde review, is "de Ergotron HX over het algemeen een goed ontworpen en betrouwbare monitorarm".

De Ergotron LX Monitorarm onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn oog voor detail en gebruiksvriendelijk ontwerp. Het biedt een soepele en moeiteloze aanpassing, waardoor gebruikers hun monitoren op de perfecte hoogte en hoek kunnen plaatsen. De arm biedt uitstekende stabiliteit, waardoor de monitor op zijn plaats blijft zonder te wiebelen of door te hangen.

Wat betreft gebruiksscenario's is de Ergotron LX Monitorarm ideaal voor iedereen die zijn werkruimte wil optimaliseren en ergonomie wil verbeteren. Het maakt eenvoudige aanpassing mogelijk, wat essentieel is om nek- en oogspanning te verminderen. Of je nu een professional bent die lange uren voor een scherm doorbrengt of een gamer die op zoek is naar de perfecte opstelling, deze monitorarm zal je ervaring aanzienlijk verbeteren.

Hoewel de Ergotron LX Monitorarm veel voordelen biedt, zijn er een paar mogelijke beperkingen om rekening mee te houden. Een daarvan is de noodzaak van een zorgvuldige installatie en afstelling. Zoals vermeld in de review van Clever Creations, is aandacht voor detail tijdens de installatie cruciaal voor optimale prestaties. Bovendien ondersteunt de arm mogelijk geen extreem grote of zware monitoren, dus het is essentieel om de gewichts- en groottespecificaties te controleren voordat je tot aankoop overgaat.

In vergelijking met andere monitorbeugels op de markt valt de Ergotron LX Monitorarm op door zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. De hoogwaardige onderdelen en oog voor detail maken het een topkeuze voor wie op zoek is naar een langdurige en stabiele oplossing. Voor mensen met grotere of zwaardere monitoren is het echter de moeite waard om andere opties te bekijken die specifiek aan die behoeften voldoen.

Al met al is de Ergotron LX Monitorarm een uitstekend product met uitstekende prestaties en gebruikersvriendelijke functies. De solide constructie, eenvoudige aanpassing en ergonomische voordelen maken het een uitstekende keuze voor iedereen die een betrouwbare monitorbeugel nodig heeft. Zoals de review van Clever Creations zegt: "De Ergotron HX is een goed ontworpen en betrouwbare monitorarm." Of je nu een professional, gamer of casual gebruiker bent, deze monitorarm zal ongetwijfeld je werkruimte verbeteren en je algehele ervaring verbeteren.

Voordelen Ergotron LX Monitor Arm
 • Sterkte en betrouwbaarheid
 • Indrukwekkende uitpakervaring met solide componenten en montagehardware
 • Soepele en moeiteloze aanpassing voor perfecte positionering
Nadelen Ergotron LX Monitor Arm
 • Vereist nauwkeurige installatie en afstelling
 • Kan geen extreem grote of zware monitors ondersteunen

2. Fully Jarvis Monitor Arm

2. Fully Jarvis Monitor Arm

Belangrijke specificaties:

De Fully Jarvis Monitor Arm is een zeer gewaardeerde en verstelbare monitorbeugel die een scala aan bewegings- en aanpassingsopties biedt. Met een rotatie van 360 graden, een zwenking van 180 graden, een kanteling van 45 graden en een rotatie van de basis van 270 graden, biedt deze arm voldoende flexibiliteit om uw monitor in de gewenste hoek te plaatsen ("...biedt een breed scala aan beweging, voor gemakkelijke aanpassing en verlichting van spanning in de nek, schouders en rug."). Hij heeft een verlenging van 23,8 inch, waardoor u veelzijdigheid heeft in hoe u uw monitor plaatst, en een totaal hoogteverstellingsbereik van 13,2 inch, met een maximale hoogte van 19,8 inch boven het tafelblad.

Gemaakt van hoogwaardig poedergecoat staal, is de Fully Jarvis Monitor Arm stevig en duurzaam. Hij ondersteunt monitoren variërend van 13 inch tot 32 inch en heeft een draagvermogen van 19,8 pond, waardoor hij geschikt is voor verschillende monitorformaten ("...gemaakt van hoogwaardig poedergecoat staal en verkrijgbaar in zilver. Hij ondersteunt monitoren variërend van 13 inch tot 32 inch en heeft een draagvermogen van 19,8 pond."). De arm is ook verkrijgbaar in zilver, wat zorgt voor een strak en modern uiterlijk.

Klanten hebben de Fully Jarvis Monitor Arm geprezen om zijn stevigheid en eenvoudige montage. Het heeft positieve beoordelingen gekregen, met een gemiddelde van 4 sterren of hoger, wat wijst op klanttevredenheid ("Klanten hebben het product beoordeeld met een gemiddelde van 4,1 van de 5 sterren en prijzen de stevigheid en eenvoudige montage."). De arm wordt ook geleverd met een garantie die verschillende onderdelen dekt, wat kopers gemoedsrust geeft.

Een van de belangrijkste voordelen van de Fully Jarvis Monitor Arm is zijn vermogen om een gezondere houding te bevorderen. Door u in staat te stellen de hoogte, kanteling en rotatie van uw monitor aan te passen, helpt het de spanning op uw nek, schouders en rug te verminderen. Dit kan met name gunstig zijn voor mensen die lange uren achter een computer werken ("...ontworpen om een gezondere houding te bevorderen."). Daarnaast heeft de arm een kabelbeheersysteem om snoeren georganiseerd te houden, wat helpt om een schoon en opgeruimd werkgebied te behouden.

Hoewel de Fully Jarvis Monitor Arm positieve beoordelingen heeft ontvangen, is het belangrijk op te merken dat hij is ontworpen voor een enkele monitoropstelling en monitoren tot 32 inch ondersteunt. Als u een opstelling met meerdere monitoren nodig heeft of een grotere monitor heeft, moet u wellicht alternatieve opties overwegen ("...ontworpen om te passen bij een computerbeeldscherm van maximaal 32 inch."). Het is ook vermeldenswaard dat de montage-instructies voor de monitorarm en andere Fully-producten online beschikbaar zijn, wat zorgt voor een soepele en probleemloze installatie ("...montage-instructies voor de Jarvis Monitor Arm...").

In vergelijking met de Jarvis Single Monitor Arm van Herman Miller biedt de Fully Jarvis Monitor Arm vergelijkbare functies zoals een rotatie van 360 graden en een hoogteverstelling van 13,2 inch. De Fully-arm heeft echter een iets grotere maximale hoogte boven het tafelblad en een groter draagvermogen. De keuze tussen de twee kan afhangen van persoonlijke voorkeur en merkvoorkeur, aangezien beide armen positieve beoordelingen hebben gekregen van klanten.

Al met al is de Fully Jarvis Monitor Arm een veelzijdige en goed ontworpen monitorbeugel die een breed scala aan bewegings- en aanpassingsopties biedt. Met zijn stevigheid, eenvoudige montage en vermogen om een gezondere houding te bevorderen, is het een betrouwbare keuze om uw monitor te verhogen en spanning op uw lichaam te verminderen.

Voordelen Fully Jarvis Monitor Arm
 • Biedt een breed bewegingsbereik, waardoor gemakkelijke aanpassing mogelijk is en spanning op de nek, schouders en rug wordt verminderd.
 • Gemaakt van hoogwaardig gepoedercoat staal en heeft een draagvermogen van 19,8 pond, geschikt voor verschillende monitorformaten.
 • Bevordert een gezondere houding en heeft een kabelbeheersysteem om snoeren georganiseerd te houden.
Nadelen Fully Jarvis Monitor Arm
 • Ontworpen voor enkele monitoropstellingen en ondersteunt monitoren tot 32 inch. Niet geschikt voor meerdere monitors of grotere monitoren.
 • Montage-instructies voor de monitorarm en andere Fully-producten zijn online beschikbaar.
 • De keuze tussen de Fully Jarvis Monitor Arm en de Jarvis Single Monitor Arm van Herman Miller kan afhangen van persoonlijke voorkeur en merkvoorkeur.

3. EVEO Premium Dual Monitor Mount

3. EVEO Premium Dual Monitor Mount

Belangrijke specificaties:

De EVEO Premium Dubbele Monitor Beugel is een veelzijdige en ergonomische oplossing voor iedereen die zijn werkplek wil verbeteren met twee monitors. Met een beoordeling van 4,6 tot 4,7 van de 5 sterren op basis van meerdere reviews, is het duidelijk dat deze monitorbeugel goed is ontvangen door klanten.

Een opvallende functie van de EVEO Premium Dubbele Monitor Beugel is de volledige bewegingsvrijheid, waardoor je kunt draaien, zwenken en kantelen. Dit geeft gebruikers de flexibiliteit om de perfecte kijkhoek te vinden en bevordert een comfortabele en ergonomische werkhouding. Zoals een review zegt: "De beugel biedt een volledige bewegingsvrijheid en zorgt voor de perfecte kijkhoek."

De duurzaamheid en stevigheid van de EVEO Premium Dubbele Monitor Beugel worden ook zeer geprezen. Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium, is deze monitorbeugel gebouwd om lang mee te gaan. Klanten waarderen de stabiliteit en kracht ervan, met een review die vermeldt: "De beugel is stabiel en sterk en biedt veelzijdigheid en bewegingsvrijheid."

De installatie van de EVEO Premium Dubbele Monitor Beugel is eenvoudig. Het wordt geleverd met twee montagemogelijkheden, zodat gebruikers het aan hun bureau kunnen bevestigen met behulp van een klem of een grommet. De beugel wordt geleverd met duidelijke instructies en vereist geen extra gereedschap voor de installatie. Klanten hebben het installatieproces als probleemloos ervaren, met een review die opmerkt: "Het is gemakkelijk te installeren, met opties om het aan je bureau te bevestigen met behulp van een klem of een grommet."

Wat beperkingen betreft, is er een kleine aanpassing nodig voor Dell P-serie monitors, omdat de VESA-montageschroefgaten verzonken zijn. Klanten hebben echter een oplossing gevonden door eerst de VESA-adapter aan de arm te bevestigen voordat ze de monitor bevestigen. Eenmaal geïnstalleerd, houdt de beugel de monitors stevig op hun plaats en hebben klanten geen behoefte gehad om het opnieuw af te stellen.

Vergeleken met andere monitorbeugels op de markt, biedt de EVEO Premium Dubbele Monitor Beugel een uitstekende waarde voor zijn prijs. Het is een kosteneffectief alternatief voor duurdere opties, terwijl het dezelfde functionaliteit en duurzaamheid biedt. Zoals een review zegt: "Over het algemeen raden klanten deze beugel ten zeerste aan als een kosteneffectief alternatief voor duurdere opties."

Tot slot is de EVEO Premium Dubbele Monitor Beugel een zeer goed beoordeelde en veelzijdige monitorbeugel die een bewegingsvrijheid, duurzaamheid en eenvoudige installatie biedt. Het ergonomische ontwerp en stevige constructie maken het een geweldige toevoeging aan elke werkplek. Hoewel er mogelijk een kleine aanpassing nodig is voor bepaalde monitors, is de algehele klanttevredenheid en kosteneffectiviteit van het product maken het een opvallende keuze op de markt.

Voordelen EVEO Premium Dual Monitor Mount
 • Volledige bewegingsvrijheid, waardoor rotatie-, draai- en kantelinstellingen mogelijk zijn.
 • Duurzaam en stevig, gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Eenvoudige installatie met twee montagemogelijkheden.
Nadelen EVEO Premium Dual Monitor Mount
 • Kleine aanpassing nodig voor Dell P-serie monitoren.
 • Geen extra gereedschap nodig voor installatie.
 • Kosteneffectief alternatief voor duurdere opties.

4. Ideaal voor grotere of zwaardere monitoren: Ergotron LX Desk Monitor Arm

4. Ideaal voor grotere of zwaardere monitoren: Ergotron LX Desk Monitor Arm

Belangrijke specificaties:

Materiaal: Metaal

De Ergotron LX Monitorarm voor op het bureau is een zeer aanbevolen monitorbeugel voor gebruikers van sta-bureaus en loopbandbureaus. Het biedt een scala aan bewegingsmogelijkheden, duurzaamheid en klanttevredenheid die veel lof hebben ontvangen in beoordelingen. Een beoordeling suggereert om te upgraden naar de versie met de lange paal voor de juiste ergonomie, waardoor het ideaal is voor langere gebruikers. De monitorarm is opgebouwd met een tegenbalansmechanisme op basis van veren en aluminium gietstukken, wat zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. Het heeft een draagvermogen van 7 tot 25 lbs, waardoor het geschikt is voor grotere of zwaardere monitoren.

Volgens de beoordelingen is een van de opvallende kenmerken van de Ergotron LX Monitorarm de uitstekende bewegingsvrijheid. Het maakt eenvoudige aanpassing en positionering van de monitor mogelijk, waardoor gebruikers optimale kijkhoeken hebben. De arm biedt ook goede trillingsreductie, waardoor een stabiel en rustig beeldscherm mogelijk is, zelfs bij gebruik van een loopbandbureau. De ondersteuning en garantie van het bedrijf worden zeer geprezen, met een garantie van 10 jaar die gebruikers gemoedsrust biedt.

Er zijn echter een paar kleine nadelen genoemd in de beoordelingen. Een recensent merkte op dat de plastic kabelklem onder de arm relatief zwak is en mogelijk niet zo duurzaam is als de rest van de arm. Een ander merkte op dat de installatie-instructies beknopt waren en dat er wat extra moeite nodig was om deze correct te installeren. Ondanks deze kleine problemen wordt de Ergotron LX Monitorarm over het algemeen beschouwd als een stabiele en betrouwbare optie.

Vergeleken met andere monitorbeugels op de markt, valt de Ergotron LX Desk Monitorarm op door zijn kwalitatieve constructie en scala aan opties. Het is verkrijgbaar in verschillende modellen en configuraties om verschillende monitoropstellingen te passen, waaronder enkele, dubbele en driedubbele monitorarmen. Andere merken zoals Mount-It! en NB North Bayou bieden zware dubbele monitorbureaumontages, terwijl er ook opties zijn voor ultrawide monitoren. De Ergotron LX Monitorarm biedt echter volledige bewegingsarticulatie, gasveeraanpassingen en VESA-compatibiliteit, waardoor het een veelzijdige en betrouwbare keuze is.

Samenvattend is de Ergotron LX Desk Monitorarm een monitorbeugel van topkwaliteit, met name geschikt voor gebruikers met grotere of zwaardere monitoren. Zijn bewegingsmogelijkheden, duurzaamheid en klanttevredenheid maken het een uitstekende keuze voor gebruikers van sta-bureaus en loopbandbureaus. Hoewel er een paar kleine nadelen zijn, zoals een zwakke kabelklem en beknopte installatie-instructies, hebben deze geen significante invloed op de algehele prestaties. Met zijn garantie van 10 jaar en solide constructie biedt de Ergotron LX Monitorarm de ideale ergonomische houding om nekklachten te voorkomen en is het een zeer aanbevolen optie in zijn categorie.

Voordelen Ergotron LX Desk Monitor Arm
 • Uitstekend bewegingsbereik voor optimale kijkhoeken
 • Goede trillingsvermindering voor stabiele weergave
 • 10 jaar garantie voor gemoedsrust
Nadelen Ergotron LX Desk Monitor Arm
 • Relatief zwakke plastic kabelklem onder de arm
 • Spaarzame installatie-instructies vereisen extra moeite om correct te installeren

5. Perfect voor ultrabrede monitoren: Ergotech Heavy Duty Freedom Arm

5. Perfect voor ultrabrede monitoren: Ergotech Heavy Duty Freedom Arm

Belangrijke specificaties:

De Ergotech Heavy Duty Freedom Arm is een betrouwbare en stevige oplossing voor het monteren van monitors, waardoor je flexibiliteit hebt en waardevolle bureauruimte vrijmaakt. Met een draagvermogen van 20-30,8 lbs en compatibiliteit met VESA patronen 75x75 en 100x100, is deze draaibare arm ontworpen om monitors tot 27 inch groot te accommoderen. De arm biedt veelzijdige mobiliteit met een kantelhoek tot 90 graden, neerwaarts tot 45 graden, een draaibereik tot 180 graden en een rotatiebereik tot 360 graden, waardoor gebruikers de meest comfortabele kijkhoek kunnen vinden.

Beoordelaars zijn vol lof over de Ergotech Heavy Duty Freedom Arm vanwege zijn duurzame aluminium constructie en soepele werking. Het geïntegreerde kabelmanagement systeem helpt om de werkplek schoon en efficiënt te houden. Hij is compatibel met zowel pc- als iMac-monitors met ingebouwde VESA-compatibiliteit. De arm is verkrijgbaar met een 8-inch paal en wordt geleverd inclusief een draaibare arm en een bureaubevestiging. De maximale bureaudikte die hij kan accommoderen is 2,5 inch.

De Ergotech Freedom Arm serie biedt drie verschillende modellen: Standaard, Heavy Duty en Wand. Deze monitorarmen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen om duurzaamheid en stabiliteit te garanderen. Ze ondersteunen verschillende monitorformaten en gewichten, waardoor je flexibiliteit hebt in de positionering. De armen bieden een breed scala aan beweging, waardoor je hoogte-, kantel- en draaiaanpassingen kunt doen om de meest comfortabele kijkhoek te bereiken. Ze beschikken ook over een snelontgrendelingsmechanisme voor eenvoudige installatie en verwijdering van de monitor.

De Ergotech Single Freedom Arm is een veelzijdige en verstelbare monitorarm die verschillende functies en voordelen biedt. Hij heeft een kabelmanagement systeem, twee installatieopties (doorvoer of klem) en VESA-compatibiliteit. Hij kan verschillende monitorformaten tot 27 inch en 17 lbs in gewicht accommoderen. Beoordelaars prijzen deze arm vanwege zijn vermogen om de organisatie van de werkplek te verbeteren, optimale kijkhoeken te bieden en de belasting op de nek en rug te verminderen.

Hoewel de Ergotech Heavy Duty Freedom Arm voornamelijk positieve beoordelingen heeft ontvangen, hebben sommige klanten opgemerkt dat er tijdens de installatie kleine problemen zijn, zoals het aanpassen van de klem om op dikke bureaus te passen. Er zijn echter oplossingen zoals het gebruiken van een stevig stuk triplex als afstandhouder effectief gebleken. Het wordt aanbevolen om tijdens de installatie een extra paar handen te hebben.

Al met al is de Ergotech Heavy Duty Freedom Arm een betrouwbare en stevige monitorarm die flexibiliteit, duurzaamheid en een breed bewegingsbereik biedt. Zijn vermogen om verschillende monitorformaten en gewichten te accommoderen, samen met het geïntegreerde kabelmanagement systeem, maken het een uitstekende keuze voor mensen die hun bureauruimte willen vrijmaken en de organisatie van hun werkplek willen verbeteren.

Voordelen Ergotech Heavy Duty Freedom Arm
 • Betrouwbare en stevige oplossing voor het monteren van monitoren
 • Biedt flexibiliteit en maakt waardevolle bureauruimte vrij
 • Duurzame aluminium constructie en soepele werking
Nadelen Ergotech Heavy Duty Freedom Arm
 • Kleine problemen tijdens de installatie, zoals het aanpassen van de klem voor dikke bureaus
 • Vereist een extra paar handen tijdens de installatie

Veelgestelde vragen over monitorbeugels

Enkele van de bekendste vragen beantwoord ik hieronder, maar laat het vooral even weten als de jouwe nog niet beantwoord is. 👇

Waarom is een monitorbeugel belangrijk?

Met een monitorbeugel kun je dankzij de verstelbaarheid een voor jou ideale houding aannemen. Een monitor heeft die flexibiliteit normaliter niet, waardoor je een ongezonde houding aanneemt en dat kan op den duur lichamelijke klachten veroorzaken. Een extra pluspunt van een monitorbeugel is dat je voor meer ruimte op je bureau zorgt.

Hoe bevestig je een monitorbeugel?

Er zijn verschillende vormen van bevestiging voor monitorbeugels: aan je bureau, de muur of het plafond. Als dit bij jou niet mogelijk is, kies je voor een monitorbeugel met een voet.

Kan elke monitor aan een monitorbeugel?

Er is in principe voor elke monitor een geschikte monitorbeugel te vinden, maar niet elk model is geschikt voor jouw monitor. Let vooral op de VESA-maat, maar ook op het minimale/maximale schermformaat en het gewicht. Curved en ultrawide monitoren vereisen een specifieke beugel. Bij Apple-monitoren heb je een speciale adapter nodig.

Welke monitorbeugel moet ik kopen?

Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste monitorbeugel. Zo maak jij de beste keus!

 Ergotron LX Monitor ArmFully Jarvis Monitor ArmEVEO Premium Dual Monitor MountErgotron LX Desk Monitor ArmErgotech Heavy Duty Freedom Arm
MateriaalMetaal
Minimale schermafmeting
Maximale schermformaat
Max. belastbaar gewicht
Geschikt voor aantal schermen
Aantal centra in beweging

Conclusie

Bij het uitzoeken van een monitorbeugel is het essentieel dat je een model kiest dat compatibel is met jouw monitor. Je let hierbij onder andere op de VESA-maat, het maximale gewicht en het minimale/maximale schermformaat.

Bedankt voor het lezen! Ik hoor graag of dit artikel behulpzaam was, dus laat je mening horen via het feedbackformulier hieronder.

Was dit artikel behulpzaam?