Met de Beste Qled-tv heb je Kleurrijk en Helder Beeld

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min. leestijd

Laat je betoveren door je televisie.

Met de Beste Qled-tv heb je Kleurrijk en Helder Beeld

Ben je op zoek naar de beste qled-tv? In dit artikel leiden we je door de belangrijkste kenmerken van qled-tv's, van indrukwekkende helderheid en kleurweergave tot slimme functies en energie-efficiëntie. Ontdek samen met ons welke qled-tv's uitblinken, zodat je de perfecte keuze maakt.

Wat zijn de beste qled-tv's van 2024?

Dit zijn de top 5 beste qled-tv's op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste qled-tv's van 2024

1. Beste Qled tv: Hisense 75-Inch Class U7 Series

1. Beste Qled tv: Hisense 75-Inch Class U7 Series

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 75 inch (191 cm)
Type High Dynamic Range: HDR10, HDR10+, HLG
Input Lag: 9 milliseconde
Energieverbruik: 300 W

Hisense U7KQ 75U7KQ. Beeldschermdiagonaal: 190,5 cm (75"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: ULED, Beeldscherm vorm: Flat, LED backlight-type: Direct-LED. Smart TV. Helderheid: 1000 cd/m², Responstijd: 9 ms, Typische contrastverhouding: 2500:1, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9. Formaat digitaal signaal: DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2. Wifi, Ethernet LAN. Kleur van het product: Antraciet

2. Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

2. Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 75 inch (191 cm)
Beeldscherm verversing snelheid: 50 Hz
Smart TV Platform: Tizen
HDMI: 3

Samsung 75Q60B TV Qled 4K UHD 75 "(189 cm) Smart TV 3 Ports HDMI 2023

3. SAMSUNG 55-Inch QLED Q70C (QN55Q70C)

3. SAMSUNG 55-Inch QLED Q70C (QN55Q70C)

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 55 inch (140 cm)
Type High Dynamic Range: HDR10+, HLG
Smart TV Platform: Tizen
HDMI: 3
Energieverbruik: 118 kW

De Samsung 55-Inch QLED Q70C (QN55Q70C) TV is een prachtige toevoeging aan de QLED-reeks, met het AirSlim-ontwerp met een slank profiel en een titanium grijze rand. Het Tizen 7.0-besturingssysteem biedt verschillende aanpasbare functies en speciale toepassingen, terwijl de Quantum Processor 4K zorgt voor goede ruisonderdrukking en beeldverbetering. Zoals benadrukt in een recensie van Tech Week Mag, "De geluidskwaliteit is gebalanceerd, en de TV kan instellingen in real time aanpassen aan de akoestiek van de kamer." Het ontbreekt echter aan Dolby Atmos-ondersteuning en volledige beeldverwerkingscontrole, en het VA-paneel mist lokale dimming en heeft een slechte uniformiteit.

Een van de opvallende sterke punten van de Samsung Q70C QLED TV, zoals aangegeven door Rtings, is de fantastische input lag, waardoor het geschikt is voor gaming en gebruik als PC-monitor. Het biedt zeer goede SDR-piekhelderheid en redelijke reflectiebehandeling, waardoor het geschikt is voor matig verlichte kamers bij het kijken naar sport of TV-shows. Zijn ondermaatse kijkhoek beperkt echter de aantrekkingskracht voor brede zitgedeeltes. Bovendien presteert de TV goed voor gaming, met een lage input lag en goede responstijd, maar het is misschien niet ideaal voor donkere scènewisselingen. Zijn beperkingen op het gebied van kijkhoek en HDR-prestaties moeten worden overwogen, zoals vermeld in de recensie.

De TV, zoals benadrukt door Digit Week, heeft een 4K-resolutie met HDR-ondersteuning, Dolby Atmos, eARC-ondersteuning, een native verversingssnelheid van 120Hz en een reeks gamingvriendelijke functies. Het biedt HDR10+ -ondersteuning maar mist Dolby Vision. De Q70C levert heldere en kleurrijke beelden voor dagelijkse kijkervaringen en wordt geprezen om zijn gamingvriendelijke functies, zoals volledige HDMI 2.1-ondersteuning op alle ingangen, Auto Low Latency Mode (ALLM), Variable Refresh Rate (VRR) en FreeSync Premium Pro. Het valt echter iets achter op het gebied van kleurhelderheid in vergelijking met sommige concurrenten.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Samsung Q70C QLED TV uit in gaming en het bekijken van SDR-inhoud vanwege de fantastische input lag en zeer goede SDR-piekhelderheid. Het is een geschikte keuze voor gaming, met gamingvriendelijke functies en een 120Hz paneel voor bewegingshelderheid. Zijn beperkingen op het gebied van kijkhoek, HDR-prestaties en kleurhelderheid maken het echter minder aantrekkelijk voor degenen die een allesomvattende thuisbioscoopervaring zoeken met levendige kleuren en brede kijkhoeken.

Concluderend, de Samsung Q70C QLED TV is een solide keuze voor gaming en het bekijken van SDR-inhoud, met uitstekende inputlag en SDR-piekhelderheid. Zijn strakke ontwerp, aanpasbare functies en gamingvriendelijke kenmerken maken het een aantrekkelijke optie. Potentiële kopers moeten echter zijn beperkingen op het gebied van kijkhoeken en HDR-prestaties afwegen tegen zijn sterke punten. Zoals samengevat door Best Buy, biedt de Q70C QLED TV internationale klanten de mogelijkheid om producten van Best Buy in de Verenigde Staten te kopen, waardoor de toegankelijkheid wordt vergroot.

Voordelen SAMSUNG 55-Inch QLED Q70C (QN55Q70C)
 • Fantastische inputvertraging, geschikt voor gaming en pc-monitorgebruik
 • Zeer goede SDR-piekhelderheid
 • Gamingvriendelijke functies zoals HDMI 2.1-ondersteuning, ALLM, VRR en FreeSync Premium Pro
Nadelen SAMSUNG 55-Inch QLED Q70C (QN55Q70C)
 • Gebrek aan Dolby Atmos-ondersteuning en volledige beeldverwerkingsbediening
 • Matige kijkhoek beperkt de aantrekkingskracht voor brede zitplaatsen
 • Valt iets achter in kleurhelderheid in vergelijking met sommige concurrenten

4. SAMSUNG 65-Inch QLED (QN65Q80C)

4. SAMSUNG 65-Inch QLED (QN65Q80C)

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 65 inch (165 cm)
Beeldscherm verversing snelheid: 50 Hz
Smart TV Platform: Tizen
HDMI: 4

De Samsung 65-Inch Q80C QLED TV maakt indruk met zijn beeldkwaliteit, levendige kleuren en uitstekend contrast dankzij de directe LED-verlichting en het Quantum Dot-kleurensysteem. Uitgerust met Samsung's Neural Quantum Processor 4K-beeldengine, levert deze TV scherpte en helderheid, waardoor het een overtuigende optie is voor zowel filmliefhebbers als gamers. Het Object Tracking Sound-systeem vult de visuele ervaring aan met krachtig geluid, waardoor de onderdompeling voor gebruikers wordt verbeterd. Met een prijs van £1.299 in het Verenigd Koninkrijk en $1.000 in de VS voor het 65-inch model, biedt het een geweldige prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met Samsung's mini-LED-modellen, waardoor het een opmerkelijke keuze is voor degenen die kwaliteit willen voor een redelijke prijs. Met vier HDMI 2.1-poorten, lokale dimming en een verversingssnelheid van 120Hz is het met name aantrekkelijk voor gamers, en biedt het een naadloze en responsieve ervaring.

Volgens TechRadar biedt "de Samsung Q80C TV indrukwekkende beeldkwaliteit met directe LED-verlichting en het Quantum Dot-kleurensysteem." Dit benadrukt de opvallende visuele prestaties van de TV, waarbij de mogelijkheid om verbluffende beelden te leveren met levendige kleuren en scherpe contrasten wordt benadrukt. Bovendien benadrukt de recensie het waardevoorstel van de Q80C, waarbij het wordt gepositioneerd als een kosteneffectieve optie in vergelijking met andere Samsung-modellen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor prijsbewuste consumenten.

In vergelijking met zijn voorgangers valt de Q80C op door zijn directe LED-verlichting en Quantum Dot-kleurensysteem, wat zorgt voor verbeterde beeldkwaliteit en kleurreproductie. Bovendien voldoen de 120Hz verversingssnelheid en vier HDMI 2.1-poorten aan de groeiende vraag naar hoogwaardige gaming-displays. Ondanks dat het 96 afzonderlijke dimzones heeft, wat lager is dan vlaggenschip-TV's, slaagt de Q80C er nog steeds in indrukwekkende beeldkwaliteit te leveren, waarbij het zijn vermogen om te concurreren met high-end modellen laat zien.

In het competitieve landschap van QLED TV's houdt de Samsung Q80C TV stand met zijn indrukwekkende beeldkwaliteit, krachtige gamingfuncties en een aantrekkelijke prijs. Zijn directe LED-verlichting en Quantum Dot-kleurensysteem onderscheiden het van andere modellen, wat zorgt voor levendige en levensechte visuals. In vergelijking met Samsung's mini-LED-modellen komt de Q80C naar voren als een sterke concurrent, waarbij het een balans biedt tussen prestaties en betaalbaarheid.

Hoewel de Q80C uitblinkt in het leveren van uitzonderlijke beeldkwaliteit, meeslepend geluid en gaming-vriendelijke functies voor een aantrekkelijke prijs, heeft het wel een lager aantal dimzones in vergelijking met vlaggenschip-TV's. Dit kan resulteren in iets minder nauwkeurige lokale dimming, vooral in scènes met extreem contrast. Echter, het totaalpakket van prestaties en waarde maakt de Samsung Q80C 65-Inch QLED TV tot een overtuigende keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een meeslepende home entertainment-ervaring zonder de bank te breken.

Voordelen SAMSUNG 65-Inch QLED (QN65Q80C)
 • Indrukwekkende beeldkwaliteit met levendige kleuren en uitstekend contrast
Nadelen SAMSUNG 65-Inch QLED (QN65Q80C)
 • Minder dimmingszones in vergelijking met vlaggenschip-tv's

5. TCL 5-Series Roku TV (S535)

5. TCL 5-Series Roku TV (S535)

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 55 inch (140 cm)
Beeldscherm verversing snelheid: 100 Hz
Type High Dynamic Range: HDR10, HDR10+, HLG
Smart TV Platform: Google TV
HDMI: 2
Input Lag: 15 milliseconde

Ik ben een grote fan van de TCL 5-Series Roku TV (S535), een opvallende QLED TV die een kleurrijk quantumbeeld biedt voor een uitstekende prijs. Met verschillende beschikbare formaten is er voor elk wat wils. De TV is slanker en moderner ontworpen, met verbeterde poten die zorgen voor meer montagemogelijkheden. De TV heeft een ruim assortiment aan aansluitingen, waaronder 4 HDMI 2.1 poorten, kabel/antenne-ingang, USB 2.0 poort en Ethernet poort, waardoor er voldoende opties zijn voor externe apparaten. De QLED panelen leveren indrukwekkende visuele kwaliteit voor een levendige kijkervaring.

Deze TV excelleert in het kijken van films, met een uitzonderlijke contrastverhouding, volledige array lokale dimming en 24p judder verwijdering, waardoor het een uitstekende keuze is voor een bioscoopervaring. Het presteert ook goed bij tv-shows, sport en videogames, met een lage input lag en VRR-ondersteuning, wat zorgt voor een meeslepende game-ervaring. Het heeft echter beperkingen, zoals smalle kijkhoeken, lagere helderheidsniveaus en geen HDMI 2.1 bandbreedte. Het is geschikt voor het kijken van shows en sport in een heldere kamer, met geweldige piekhelderheid en redelijke weerspiegelingsbehandeling, maar het heeft moeite met 480p-content en heeft wat uniformiteitsproblemen.

De 5-Series (S535) QLED TV is een competitieve optie in de markt voor quantumdot-tv's, met een solide bouwkwaliteit, minimale randen en een matzwarte strook onderaan. Het levert ongeveer 550 nits in SDR en bijna 800 nits in HDR, met een prijzenswaardig witpunt en minimale kleurfouten. De TV biedt goede gameprestaties met een lage input lag en VRR-ondersteuning, wat de algehele game-ervaring verbetert. Het heeft echter wel wat vertraging bij het bedienen van de interface en langzame volumeregeling bij aansluiting op externe apparaten.

In vergelijking met het 2022 model biedt de 5-Series (S555) 2022 QLED TV indrukwekkend contrast en zwarte uniformiteit voor het kijken van films in een donkere kamer en zorgt het voor een geweldige game-ervaring met lage input lag en een goede responstijd. Het heeft echter beperkingen zoals een smalle kijkhoek, beelddegradatie vanaf de zijkant en mist HDMI 2.1 bandbreedte. Hoewel het op bepaalde gebieden uitblinkt, heeft het moeite met andere aspecten, zoals blooming rond heldere objecten en beperkte piekhelderheid in HDR. Het wordt geleverd met een geweldige selectie van streaming-apps, maar heeft beperkingen qua contentkwaliteit en kijkhoeken.

Al met al is de TCL 5-Series Roku TV (S535) QLED TV een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke QLED TV met indrukwekkende visuele kwaliteit en solide gameprestaties. De competitieve prijs, levendige beeldkwaliteit en game-mogelijkheden maken het een aantrekkelijke optie voor zowel filmliefhebbers als gamers. Maar de beperkingen qua helderheid en kijkhoeken maken het misschien niet de beste keuze voor goed verlichte kamers of groepskijkscenario's.

Hoe kies je de beste qled-tv?

Qled staat voor quantum dot light emitting diode en is een innovatieve technologie van techgigant Samsung uit 2017. Je kunt het zien als led in een nieuw jasje. Qled-tv's maken nog steeds gebruik van een led-scherm, maar dan met een toegevoegde quantum dot-laag.

Die quantom dots (nanokristallen) zijn gunstig voor de beeldkwaliteit. Qled-tv's worden gekenmerkt door een intense en realistische kleurenweergave en een hoge helderheid. Het prijskaartje zit over het algemeen tussen een led-tv en een oled-tv in.

Heb je besloten voor een qled-televisie te gaan, maar vind je het lastig om je weg te vinden in het huidige aanbod? Neem dan de onderstaande koopgids eens door!

Samsung of een ander merk?

Qled is het paradepaardje van tech-fabrikant Samsung. Er zijn ook een paar andere fabrikanten die tv's met qled-schermen verkopen, zoals TCL and Hisense, maar je zult in je zoektocht naar een qled-tv al snel bij Samsung uitkomen.

Dit betekent echter niet dat LG-tv's vergeten moeten worden. Deze zijn ook zeker het overwegen waard, al kom je qled bij deze tv's zelden tot niet tegen.

Samsung-tv's maken gebruik van het eigen smart tv-platform: Tizen, een van de gebruiksvriendelijkste platforms. Alle bekende apps zitten hierop. Als je voor een qled-tv van TCL of Hisense kiest, komt dat met een ander smart tv-platform.

Andere bekende platforms voor smart-tv's zijn Android en WebOS. Sommige goedkopere tv's hebben een eigen basisplatform. Hou er rekening mee dat deze tv's met hun eigen afstandsbediening worden geleverd en hoewel je, als deze kwijtraakt, een universele afstandsbediening kunt gebruiken, je raakt veel functies kwijt.

tv in boekenkast

Schermformaat

Er zijn al qled-tv's met schermen van 32 inch en dit loopt op tot wel 85 inch. Gangbare maten zijn 43 inch tv's of 49 inch tv's.

Welk formaat je kiest, is heel persoonlijk. Het hangt er maar net vanaf wat je budget is, hoe groot de ruimte is waarin je de televisie zet en wat de afstand vanaf je bed of bank is. Een kleine tv is soms de beste keuze.

De regel voor een fijne kijkafstand is dat je ongeveer tweemaal het aantal centimeter dat de tv groot is aanhoudt. Een televisie met een scherm van 50 inch is bijvoorbeeld 127 centimeter, dus de ideale kijkafstand is dan zo'n 254 centimeter.

Zelf beschik ik over een 55 inch neo-qled-tv. Hier zit ik ongeveer 4 meter van af, en dat formaat is voor mij ruim voldoende!

Neo-qled

In 2021 introduceerde Samsung een nieuwe en verbeterde qled-variant: neo qled. Het grootste verschil is dat deze tv's gebruikmaken van miniled in plaats van led. Dit zorgt voor een nóg hoger contrast dan 'normale' qled. Hier moet je vooralsnog wel diep in de buidel voor tasten.

Helderheid

Bij het kiezen van een qled-tv is de helderheid een cruciale factor. Qled-tv's staan bekend om hun hoge helderheid, wat zorgt voor levendige en heldere beelden, zelfs in goed verlichte kamers. Let op de piekhelderheid van de tv, uitgedrukt in nits.

Een hogere waarde, zoals 1000 nits of meer, betekent dat de tv in staat is om zeer heldere beelden te produceren, wat vooral belangrijk is voor HDR-content. Controleer ook of de tv lokale dimming ondersteunt, wat helpt bij het verbeteren van het contrast en de diepte van het beeld.

Resolutie

De resolutie bepaalt hoeveel pixels op het televisiescherm passen. Men drukt dit uit in het aantal pixels horizontaal en het aantal pixels verticaal. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld is en hoe meer details je ziet. Bij televisies kom je voornamelijk de volgende resoluties tegen:

 • HD Ready: 1280 × 720 pixels
 • Full HD: 1920 × 1080 pixels
 • 4K: 4096 × 2160 pixels
 • 8K: 7680 × 4320 pixels

De meeste televisies in het huidige aanbod hebben een 4K-resolutie. Soms maakt men ook nog onderscheid tussen 4K en 4K UHD, hoewel deze twee termen ook veel door elkaar worden gebruikt. 1Josh Norem, Extreme Tech (2023). '4K vs. UHD: What's the Difference?'

'4K' verwijst hierbij naar een cinematische standaard, en '4K UHD' naar een standaard voor thuisgebruik. De eerste is voor een thuisinstallatie niet alleen moeilijk haalbaar, maar ook overdreven. Degenen die onderscheid maken, beschrijven 4K UHD als 3840 x 2160 pixels.

Hoe dan ook: een groter het formaat van het scherm, hoe belangrijker de resolutie. Je ziet de 8K-resolutie dan ook vooral bij grotere televisies met een scherm van minstens 55 inch. Met de beste 4K-tv kun je de komende echter prima mee vooruit.

Verversingssnelheid

De ververssingssnelheid bepaalt hoe vloeiend de televisie de beelden weergeeft. Het wordt aangeduid in Hertz (Hz). Een tv met een ververssingssnelheid van 50 Hz laat 50 beelden per seconde zien.

Is de verversingssnelheid te laag, dan heb je daar mogelijk last van als de beelden snel bewegen. Dit zorgt mogelijk voor een minder vloeiende weergave. 120 Hz is zeer toekomstbestendig en op een game-tv een mooie bonus, maar aan 60 Hz heb je de komende tijd ook nog zeker genoeg.

HDR-technologie

Bijna alle moderne tv's hebben ondersteuning voor één of meerdere HDR-formaten. HDR staat voor high dynamic range. Wat is HDR? Arjen Oving van de Consumentenbond legt uit:

"Met HDR wordt extra informatie toegevoegd aan het beeldmateriaal. Informatie over het contrast, de helderheid en de kleuren van het beeld.Met HDR worden lichte delen nog lichter en de donkere delen nog donkerder weergegeven, vergeleken met een televisie zonder HDR."

HDR10 is de gangbaarste variant. Nagenoeg alle HDR-tv's kunnen hiermee overweg. Dit formaat maakt nog gebruik van statistische metadata. De beeldinstellingen zijn voor een volledige film/serie geoptimaliseerd en niet voor per scène. Arjen

Er zijn ook HDR-formaten die gebruikmaken van dynamische metadata en dus geoptimaliseerde beeldinstellingen voor elke scène hebben: Dolby Vision en HDR10+.

Omdat HDR10+ een standaard van Samsung is (en Panasonic), zie je dit HDR-formaat vooral terug op qled-tv's. Amazon Prime Video heeft hier ondersteuning voor. Dolby Vision is (nog) niet beschikbaar op Samsung-tv's. Dat is jammer, want dit wordt ondersteund door Netflix.

voeten voor tv met netflix-logo op scherm

Connectiviteitsopties

HDMI-poorten gebruik je voor het aansluiten van randapparatuur als een tv-ontvanger, spelcomputer of een blu-rayspeler. De meeste tv's hebben drie of vier HDMI-poorten en dit is doorgaans ook het minimum dat je nodig hebt.

Nieuwere televisies zijn uitgerust met een HDMI 2.0-poort. Deze HDMI-versie biedt ondersteuning voor content met een hoge resolutie, zoals 4K. Tegenwoordig er ook een nieuwere versie: HDMI 2.1. Een HDMI 2.1-poort is nog geen must, maar wel handig voor de toekomst.

HDMI 2.1

HDMI 2.1 is bijna drie keer zo snel als HDMI 2.0. Hierdoor ben je in staat 4K@120Hz te bekijken in plaats van 4K@60Hz. Je hebt hierboven al gelezen hoe belangrijk de verversingssnelheid is voor je kijkervaring!

Daarnaast kijk je met zo'n kabel in de toekomst ook 8K-video's (wanneer dit eenmaal beter beschikbaar is).

Als je een draadloze koptelefoon wilt aansluiten, kijk dan of de tv Bluetooth heeft. Ook een usb-poort is prettig: hiermee sluit je een usb-stick of een externe harde schijf aan. Dit geeft je de mogelijkheid om video's, foto's of andere bestanden op het televisiescherm te laten zien.

Vrijwel alle moderne televisies zijn smart-tv's. Dit houdt in dat er ingebouwde wifi aanwezig is. Hiermee verbind je je tv met het internet. Wil je een extra stabiele internetverbinding, dan gebruik je de ethernetpoort om je tv via een kabel met het internet te verbinden.

Energieverbruik

Bij het kiezen van een qled-tv is het belangrijk om op het energieverbruik te letten. Zoek naar de energie-efficiëntieklasse op het label, idealiter klasse A of hoger, wat duidt op een lager energieverbruik.

Moderne qled-tv's zijn vaak energiezuiniger dan oudere lcd-tv's door efficiëntere lichtbronnen en schermtechnologie. Controleer het gemiddelde energieverbruik, uitgedrukt in kilowattuur (kWh) per jaar, om een idee te krijgen van de jaarlijkse energiekosten

Wat is volgens de Consumentenbond de beste qled-tv?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste [naam] vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers de beste qled-tv?

De beste qled-tv volgens Tweakers is de Samsungs Neo QLED QN95B. Deze tv blinkt uit in beeldkwaliteit met zijn heldere en levendige kleuren, dankzij de Neo qled-technologie. Met een 4K-resolutie en geavanceerde beeldverwerking biedt het een uitzonderlijk scherp en gedetailleerd beeld. 

Wat is volgens Slimster de beste qled-tv?

De beste qled-tv volgens Slimster is de Samsung QE55S95BAT. Deze tv onderscheidt zich door zijn indrukwekkende beeldkwaliteit, met levendige kleuren en diepe zwarttinten, dankzij de qled-technologie. Met een schermgrootte van 55 inch en 4K Ultra HD-resolutie biedt het een meeslepende kijkervaring. 

Veelgestelde vragen over qled-tv's van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen