Beste Samsung-Tv: voor Ieder wat Wils!

Wayne Koers

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min. leestijd

Het neusje van de zalm (en dat in 4K)!

Beste Samsung-Tv: voor Ieder wat Wils!

Ben je op zoek naar een nieuwe tv? Dan is de kans groot dat je bij de giganten uitkomt, waaronder Samsung. Met de hoeveelheid nieuwe modellen die ze jaarlijks uitbrengen, zit er voor iedereen wel iets tussen. In dit artikel vertel ik je hoe je de beste Samsung-tv voor jou vindt en staat onze top 5 voor je omschreven. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Wat zijn de beste Samsung-tv's van 2024

Dit zijn de top 5 beste Samsung-tv's op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

De beste Samsung-tv's van 2024

1. SAMSUNG 65-Inch QLED (QN65Q80C)

1. SAMSUNG 65-Inch QLED (QN65Q80C)

Belangrijke specificaties:

Type scherm: LED-LCD
Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
HDMI: 4

De Samsung 65-Inch QLED QN65Q80C TV is een uitstekende keuze voor wie exceptionele beeldkwaliteit en meeslepend geluid zoekt. Aangedreven door de Neural Quantum Processor 4K beeldmotor, directe LED-verlichting met lokale dimming en Quantum Dot kleurensysteem, levert deze TV uitstekend contrast, kleur, helderheid en scherpte. TechRadar is lovend: "De Samsung Q80C TV wordt geprezen om zijn indrukwekkende beeldkwaliteit." Met het Object Tracking Sound-systeem is ook de audiobeleving even indrukwekkend. Deze TV valt ook op door zijn gamingfuncties, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gamers. Met vier HDMI 2.1-poorten en ondersteuning voor Dolby Atmos-audio biedt het een complete entertainmentervaring.

De QN65Q80C is verkrijgbaar in verschillende maten, van 50 inch tot 98 inch, waardoor er een optie is voor elke ruimte en elk budget. TechRadar merkt op dat ondanks het ontbreken van mini-LED-achtergrondverlichting of Quantum Dot OLED-technologie, het directe LED-verlichtingssysteem en lokale dimming bijdragen aan de sterke beeldkwaliteit, waardoor het een overtuigende optie is in het middensegment en het premium TV-segment. Met een startprijs van $799 voor de 50-inch versie en tot $4,999 voor de 98-inch versie biedt deze TV uitstekende prestaties voor een goede prijs.

Het op Tizen gebaseerde smart TV-platform van de Samsung QN65Q80C biedt een naadloze en intuïtieve gebruikersinterface. Er is echter concurrentie op dit gebied, aangezien Tom's Guide opmerkt dat de interface wat verouderd kan aanvoelen in vergelijking met concurrenten zoals Google TV en LG's webOS. Desalniettemin wordt de prestatie van de TV geroemd om zijn kleurnauwkeurigheid en brede kleurengamma-dekking, waardoor het een ideale keuze is voor levendige en gedetailleerde visuals.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Q60C en de Q60 QLED TV, valt de QN65Q80C op door zijn superieure beeldkwaliteit en geluidsprestaties. Terwijl de Q60C en Q60 QLED TV worden aanbevolen voor specifieke gebruiksscenario's, zoals gaming en logeerkamers, excelleert de QN65Q80C als een premium, veelzijdige TV met zijn uitgebreide functieset en indrukwekkende beeld- en audiocapaciteiten.

Samenvattend is de Samsung 65-Inch QLED QN65Q80C TV een eersteklas keuze voor wie een premium kijkervaring zoekt. Zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, krachtig geluidssysteem en competitieve prijs maken het een opvallende optie voor een breed scala aan gebruiksscenario's, van meeslepende filmavonden tot intense gaming-sessies. Potentiële kopers moeten zich echter bewust zijn van de enigszins verouderde smart interface, die misschien niet dezelfde moderne uitstraling biedt als sommige van zijn concurrenten. Over het algemeen wegen de sterke punten van de QN65Q80C op het gebied van beeld- en geluidskwaliteit op tegen eventuele kleine beperkingen, waardoor het een topconcurrent is op de TV-markt.

2. Uitzonderlijke helderheid en 8K-resolutie: SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)

2. Uitzonderlijke helderheid en 8K-resolutie: SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)

Belangrijke specificaties:

Type scherm: LED-LCD
Maximale resolutie stand: 8K
Type High Dynamic Range: HDR10+, HLG
HDMI: 4
Aantal luidsprekers speaker: 6

De Samsung 65-Inch OLED S90C (QN65S90C) TV is mijn topkeuze voor een meeslepende kijkervaring. Met zijn uitzonderlijke helderheid en 8K-resolutie biedt deze TV een ongeëvenaarde kijkervaring, die lof krijgt voor verschillende gebruikssituaties. De S90C's bijna oneindige contrastverhouding en ongelooflijk heldere kleuren maken het een uitstekende keuze voor het kijken naar tv-programma's, sport, het spelen van videogames en het bekijken van HDR-films. Volgens een review van RTINGS blinkt het uit in SDR-piekhelderheid, reflectiebeheer en responstijd, waardoor het een meeslepende en boeiende kijkervaring biedt. Daarnaast ondersteunt de TV Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low-Latency Mode (ALLM), wat tegemoetkomt aan de behoeften van gamers, zoals opgemerkt in een review van Tom's Guide.

Een van de meest opmerkelijke aspecten van de Samsung S90C is zijn uitzonderlijke helderheid en kleurreproductie. Volgens TechRadar is de beeldkwaliteit van de TV consistent en geschikt voor thuisbioscoopopstellingen, en kan het goed concurreren met mid-range TV's, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor een breder publiek vanwege de betaalbaarheid. Het QD-OLED-scherm, de 144Hz-verversingssnelheid, HDR10+ ondersteuning, Dolby Atmos-audio en het Tizen smart TV-platform, samen met 4 HDMI 2.1-poorten, versterken zijn positie als een veelzijdige en krachtige optie.

De evolutie van de S90C ten opzichte van zijn voorganger, de Samsung S95B, wordt gekenmerkt door aanzienlijke verbeteringen, met name op het gebied van geluidskwaliteit, waardoor het een opmerkelijke upgrade is. Bovendien benadrukken het ultradunne paneelontwerp van de TV en de uitgebreide connectiviteit, inclusief ondersteuning voor 4K120Hz en variabele verversingssnelheid van gaming-graphics op alle vier HDMI-poorten, zijn aanpasbaarheid en toekomstbestendigheid. Zijn gestroomlijnde ontwerp en brede scala aan schermformaten, in combinatie met zijn geavanceerde functies, maken het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die een premium TV-ervaring zoeken.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Samsung S90C op door zijn uitzonderlijke helderheid, 8K-resolutie en uitgebreide functieset, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardige TV voor diverse entertainmentdoeleinden. Hoewel het beperkingen kan hebben, zoals beperkte content smoothing voor lage kwaliteit inhoud en het ontbreken van ondersteuning voor DTS audioformaten, wegen zijn sterke punten ruimschoots op tegen deze kleine nadelen.

Samenvattend, de Samsung 65-Inch OLED S90C (QN65S90C) TV zet een nieuwe standaard voor premium televisie-ervaringen, met uitzonderlijke helderheid, 8K-resolutie en een breed scala aan functies die tegemoet komen aan diverse entertainmentbehoeften. Zijn evolutie van eerdere modellen is duidelijk te zien in zijn superieure geluidskwaliteit, uitgebreide connectiviteit en concurrerende prijsstelling, waardoor het een topconcurrent is op de TV-markt. Of het nu voor gamen, thuisbioscoop of dagelijks kijken is, de S90C levert een uitstekende en meeslepende visuele ervaring, waardoor het zijn positie als een toonaangevende keuze in zijn categorie versterkt.

Voordelen SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)
 • Uitzonderlijke helderheid en kleurreproductie
Nadelen SAMSUNG 65-Inch OLED S90C (QN65S90C)
 • Beperkte content smoothing voor lage kwaliteit content
 • Gebrek aan ondersteuning voor DTS-audioformaten

3. Uitgebalanceerde prestaties met een lage input lag, ideaal voor gamen op een budget: Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

3. Uitgebalanceerde prestaties met een lage input lag, ideaal voor gamen op een budget: Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

Belangrijke specificaties:

Type scherm: LED-LCD
Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
HDMI: 3
Aantal luidsprekers speaker: 2
Totaal uitgangsvermogen: 20 W

Samsung 75Q60B TV Qled 4K UHD 75 "(189 cm) Smart TV 3 Ports HDMI 2023

4. SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000

4. SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000

Belangrijke specificaties:

Type scherm: LED-LCD
Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type High Dynamic Range: HDR10+, HLG
USB aansluiting: 1
Input Lag: 9.8 milliseconde
Aantal luidsprekers speaker: 2
Totaal uitgangsvermogen: 20 W

De Samsung 50-Inch Crystal UHD CU8000 (UN50CU8000) TV biedt een mix van prestaties die aansluiten bij specifieke gebruiksscenario's. Met een strak design en betaalbare prijzen is het gepositioneerd als een mid-range LED TV. Het opvallende kenmerk van de TV is zijn degelijke kleurreproductie en upscaling-mogelijkheden, waardoor het geschikt is voor het kijken van films en tv-programma's. Echter, het schiet tekort in zwartniveaus, contrast en helderheid, wat de prestaties bij HDR-content en gaming beïnvloedt. Volgens TechRadar biedt de CU8000 "betaalbare prijzen en grote schermformaten," maar zijn "gemiddelde beeldkwaliteit en functies voorkomen dat het een opvallende optie is."

Het Tizen smart TV-platform is een verkoopargument, geprezen om zijn gebruiksvriendelijke interface en toegang tot een breed scala aan apps, maar het wordt door Tom's Guide als verouderd beschouwd. De geluidskwaliteit van de TV is gemiddeld, wat de behoefte aan een soundbar voor een verbeterde audiobeleving benadrukt. De gamingprestaties zijn solide, maar het ontbreken van next-gen gamingfuncties zoals Variable Refresh Rate (VRR) kan sommige gebruikers afschrikken. RTINGS vermeldt dat hoewel geschikt voor HDR-content en gaming, de CU8000 "geen VRR-ondersteuning biedt en een beperkte verversingssnelheid van 60Hz heeft."

Wat betreft het ontwerp, pronkt de TV met een dun profiel en een eenvoudige standaard, met een verzameling poorten waaronder HDMI, USB en Ethernet. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten, afgestemd op verschillende voorkeuren en kamerformaten. Echter, op prestatiegebied staat de CU8000 voor een zware concurrentie, omdat het de helderheid mist die nodig is voor hoogtepunten om op te vallen en een slechte reflectiebehandeling heeft, zoals vermeld door RTINGS. Tom's Guide benadrukt ook de beperkte helderheid van de TV met HDR-content die niet meer dan 300 nits overschrijdt en het gebrek aan ondersteuning voor nieuwere gamingfuncties op modellen kleiner dan 75 inch.

In vergelijking met andere opties op de markt, concurreert de Samsung CU8000 goed op het gebied van prijsstelling en schermformaten, waardoor het een levensvatbare keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke grote TV. Echter, de beperkingen op het gebied van beeldkwaliteit, helderheid en gamingfuncties maken het misschien minder aantrekkelijk voor degenen die deze aspecten prioriteit geven.

Samenvattend is de Samsung 50-Inch Crystal UHD CU8000 (UN50CU8000) TV een degelijke mid-range LED TV met een strak design, betaalbare prijzen en een gebruiksvriendelijk smart TV-platform. Hoewel het uitblinkt in kleurreproductie en upscaling voor films en tv-programma's, voorkomen de tekortkomingen in zwartniveaus, contrast en gamingfuncties dat het een topconcurrent is op de markt. Volgens de beoordelingen zouden de primaire gebruiksscenario's van de CU8000 zijn als een betaalbare grote TV voor casual kijkplezier, maar het voldoet mogelijk niet aan de eisen van gebruikers die topkwaliteit beeld en geavanceerde gamingmogelijkheden zoeken.

Voordelen SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000
 • Het heeft een stijlvol ontwerp en is betaalbaar geprijsd.
 • De kleurweergave en upscaling voor films en tv-programma's zijn behoorlijk.
 • Het Tizen smart TV-platform heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt toegang tot een breed scala aan apps.
Nadelen SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000
 • De zwartwaarden, het contrast en de helderheid zijn matig, wat de HDR-content en gameprestaties belemmert.
 • Het mist nieuwe generatie gamefuncties zoals Variable Refresh Rate (VRR).
 • De helderheid met HDR-content overschrijdt niet de 300 nits, wat beperkt is.

5. Samsung QN85C

5. Samsung QN85C

Belangrijke specificaties:

Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Type High Dynamic Range: HLG
Input Lag: 6.5 milliseconde
Aantal luidsprekers speaker: 2

De Samsung QN85C TV is een opvallende keuze in de instap Neo QLED-serie, met een overtuigende mix van functies en prestaties. Met een QLED-scherm en een mini-LED-achtergrondverlichting biedt het uitzonderlijk contrast en piekhelderheid voor zowel SDR- als HDR-content, waardoor het goed geschikt is voor lichte kamers en verschillende gebruikersscenario's. De ondersteuning voor HDR10, HDR10+ en HLG HDR-formaten, in combinatie met de Neural Quantum Processor en Gaming Hub voor cloud-based gaming, maakt het een veelzijdige optie voor entertainment- en gamingliefhebbers. Volgens TechRadar biedt het "solide algehele prestaties, een superieure smart TV-interface en uitstekende gamingfuncties," waardoor het een opmerkelijke overweging is ondanks de iets hogere kosten in vergelijking met budget mini-LED TV's.

Het slanke ontwerp, de zonne-energie afstandsbediening en de Dolby Atmos-ondersteuning van de QN85C voegen toe aan de aantrekkingskracht, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd. Het is echter belangrijk op te merken dat de TV mogelijk niet de ideale keuze is voor degenen die lokale dimming volledig willen uitschakelen, en dat de lage kwaliteit van content smoothing de kijkervaring voor tv-programma's en films van streamingdiensten kan beïnvloeden. Ondanks deze nadelen blijft het een overtuigende optie voor verschillende gebruiksdoeleinden, waaronder tv-programma's, sport, videogames en HDR-films, zoals benadrukt door RTINGS.

In vergelijking met zijn premium tegenhanger, de Samsung QN95C Neo QLED TV, biedt de QN85C een toegankelijker instappunt in de Neo QLED-serie en is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Aan de andere kant excelleert de QN90C Neo QLED TV, gepositioneerd als een iets betaalbaarder alternatief voor Samsung's QLED-vlaggenschip, in helderheid en kleurnauwkeurigheid, waardoor het een sterke concurrent is voor degenen die deze aspecten prioriteren.

Uiteindelijk is de Samsung QN85C TV een opvallende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige tv met uitzonderlijke prestaties in verschillende scenario's, een superieure smart TV-interface en gamingfuncties. Hoewel het zijn beperkingen heeft, maakt het algehele pakket het een waardige overweging in zijn segment. Zoals Tom's Guide terecht zegt: "De Samsung QN85C TV is een solide keuze voor mensen die een veelzijdige tv zoeken die uitblinkt in prestaties en een verbeterde entertainment- en game-ervaring biedt."

Voordelen Samsung QN85C
 • Uitzonderlijk contrast en piekhelderheid voor SDR- en HDR-content
 • Ondersteuning voor HDR10, HDR10+ en HLG HDR-formaten
 • Veelzijdige optie voor entertainment- en gamingliefhebbers
Nadelen Samsung QN85C
 • Mogelijk niet ideaal voor degenen die lokale dimming volledig willen uitschakelen
 • Lage kwaliteit van beeldvervaging voor tv-programma's en films van streamingdiensten
 • Iets hogere kosten in vergelijking met budget mini-LED TV's

Hoe kies je de beste Samsung-tv?

Of je nu al eerder een Samsung hebt gehad en het wilt houden bij wat je kent, of een als nieuweling geïnteresseerd bent: er is een indrukwekkend aantal Samsung-schermen op de markt om uit te kiezen.

Samsung heeft tv's voor alle smaken, ruimtes en budgetten. Van monstertoestellen tot goede kleine tv's. Voordat je geld uitgeeft, vertel ik je een paar dingen die je moet overwegen.

Formaat en kijkafstand

Bij het kiezen van een Samsung-tv is de schermgrootte cruciaal. Denk aan opties zoals 55 inch voor een gemiddelde woonkamer of 65 inch en groter voor een thuisbioscoopervaring. Ik adviseer je om de grootte af te stemmen op de kijkafstand: hoe groter het scherm, hoe verder je er idealiter vandaan zit.

De ideale kijkafstand voor 4K-tv's ligt tussen 1 en 1,5 keer de diagonale breedte (inches) van het scherm. Ik heb uitgerekend dat je bij een 50 inch 4K-tv bijvoorbeeld idealiter tussen de 1,3 en 1,9 meter van het scherm zit. Bij een 65 inch (165 cm) 4K-tv ligt de ideale kijkafstand tussen de 1,65 en 2,5 meter.

Koppel kijkt naar netflix

Qled

De merknaam qled van Samsung is welbekend in de tv-wereld. Hierbij combineren ze led-achtergrondverlichting met nanokristallen – kwantumdots genaamd – die op licht reageren door extra licht te produceren binnen een bepaald bereik van het kleurenspectrum.

Door deze verschillende tinten kwantumdots te combineren met het triggerende effect van de achtergrondverlichting, verbetert Samsung het kleurengamma en garandeert het de hoge helderheid van hun beeldgeneratie, wat een grote vooruitgang is vergeleken met traditionele lcd-panelen met led-achtergrondverlichting.

Samsung biedt consequent de beste implementatie van qled-technologie door het te koppelen aan verfijnde backlighting-regeling, filtering en andere deskundige details. Op die manier leveren ze de beste qled-tv, zonder een duurder oled-scherm aan te bieden zoals in een oled-tv.

Neo-qled

Neo-qled is een verbeterde vorm van qled en op de nieuwste Samsung-modellen te vinden, zoals de QE55QN95B. Een neo-qled scherm heeft kleinere leds, en daardoor veel meer ledjes in een scherm. Dit betekent dat het contrast beter is.

Neo-qleds hebben meer controle over de kleur en welke delen van het scherm worden verlicht. Het betekent ook dat de tv's slanker zijn dan standaard qleds. Het contrast van neo-qled komt akelig in de buurt van oled-schermen, wat een stap in de goede richting is!

Micro-led

Samsung schrikt er niet voor terug om op elke beurs over de micro-led-technologie te praten. Een tv met micro-led is de eerste echte oled-concurrent van Samsung, dankzij de zelfemitterende pixels die hun eigen licht creëren, net zoals oleds dat doen.1Brian Westover, Tom's Guide (2021). 'Samsung MicroLED TVs are amazing — and too expensive to matter'

Dit betekent dat er geen achtergrondverlichting nodig is om een beeld te maken, waardoor de tv's dunner zijn. Het verschil tussen micro-leds en oleds zijn de pixels, die anorganisch zijn. Dit betekent dat de pixels, in tegenstelling tot oleds, na verloop van tijd niet degraderen.

Samsung zegt dat ze hierdoor de kleurweergave van schermen feller kunnen zetten, waardoor de beelden helderder zijn dan bij oled. Tv-schermen bestaan meestal uit één glasplaat met daaronder meerdere lagen, maar micro led-schermen bestaan uit meerdere kleinere panelen die in verschillende vormen en afmetingen worden gerangschikt.

Samsung heeft nog niet alle aspecten van de tv onthuld, maar ik zie wel voor me dat we op een dag onze tv groter of kleiner maken, afhankelijk van de plek waar hij staat. Stel je voor dat je verhuist naar een huis met een grotere woonkamer, maar in plaats van een heel nieuw toestel te kopen, voeg je er alleen een paar panelen aan toe!

Schermresolutie

De resolutie bepaalt hoe scherp jouw beeld is (het aantal pixels in het scherm). Samsung biedt tv's met 4K en 8K resoluties. Voor de meeste huishoudens is 4K voldoende, met een rijke detailweergave. Ik raad 8K pas aan als je een heel groot scherm kiest en zoekt naar de meest geavanceerde beeldkwaliteit. Het is nog erg dure technologie.

Samsung Smart tv met Netflix, BBC iplayer and Amazon Prime video iconen op het scherm

Resolutie is een van de meest voorkomende specificaties die fabrikanten gebruiken om tv's te verkopen, maar het is niet het enige belangrijke ingrediënt voor beeldkwaliteit. Het feit dat een tv een hogere resolutie heeft dan een andere, betekent niet altijd dat hij er beter uitziet.

Een tv met betere prestaties op het gebied van HDR (daarover hieronder meer), een betere algemene contrastverhouding of betere kleuren, zal er beter uitzien dan een tv die alleen maar meer pixels heeft.

HDR

HDR (high dynamic range) zijn er momenteel in vijf verschillende varianten: HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision en Advanced HDR van Technicolor.2Tom Parsons, What Hi-Fi? (2023). 'HDR TV: What is HDR? How can you get it?'

HDR10 is de oorspronkelijke en momenteel meest gangbare vorm van HDR. Het is een open standaard die is overgenomen door talloze fabrikanten, streamingdiensten (Amazon, Netflix, Apple en Disney+) en de Blu-ray disc Association (BDA).

Bijna alle Samsung-tv's op de markt – van instap- tot premium modellen – zijn voorzien van HDR10+. Amazon Prime Video, Rakuten en Googles pay-as-you-go film- en tv-aanbod op YouTube ondersteunen al HDR10+. Wat mij betreft reden genoeg om het mee te nemen in m'n beslissing.

Slimme functies

Samsung werkt met hun eigen Tizen-platform, een tegenhanger van bijvoorbeeld WebOS die je vindt op de beste LG tv's. Controleer of de tv spraakbesturing en compatibiliteit met je smart home-apparaten heeft. Deze functies verhogen het gebruiksgemak en zorgen voor een naadloze integratie in jouw digitale leven. Leg die universele afstandsbediening maar weg.

In 2018 voegde Samsung hun virtuele assistent Bixby toe aan Samsung's hele lijn van Q- en de meeste N-modellen. Bixby integreert in Samsung's SmartThings smart home-platform, waardoor je ook compatibele apparaten bedient, variërend van slimme lampen, stopcontacten, deursloten en zelfs je koelkast.3Samsung (n.d.). 'Bixby'

Input lag

De beste tv voor gaming is over het algemeen ook de beste tv voor alle andere doeleinden. Als je de basisprincipes van beeldkwaliteit, zoals contrast, kleur, helderheid en resolutie, goed in de gaten houdt, zien zowel games als films, tv-programma's en andere video's er goed uit.

Handen die de game controllers vasthouden

Als je een gamer bent (zoals ik), overweeg dan Samsung-tv's met specifieke gaming-functies zoals lage inputlag en Variable Refresh Rate (VRR). Deze functies zorgen voor een soepelere en responsievere gamingervaring.

Deze vertraging is niet van belang bij het kijken naar films. Ook de meeste casual gamers merken een input lag onder de 50 ms niet op, terwijl ik meer competitieve gamers aanraad te zoeken naar een tv die een input lag onder de 40 ms biedt.

Extra tips

Hieronder vind je nog wat extra tips van mij, gratis en voor niks:

 • Zoek naar ten minste 3 of 4 HDMI-poorten. En kies voor het nieuwere HDMI 2.1-formaat als dat mogelijk is. Zo is je tv klaar voor de toekomst!
 • Wat de beeldverversingsfrequentie betreft, is 60 Hz goed, maar 120 Hz is beter. Een hogere beeldverversingsfrequentie zorgt voor vloeiendere bewegingen bij alles van films en programma's tot live sport en games.
 • Je kunt 8K-tv's (voorlopig) overslaan. Ze zijn superduur, en 8K-content is nog niet beschikbaar.
 • Plan de aanschaf van een soundbar. De luidsprekers van tv's presteren vaak ondermaats, omdat de schermen steeds dunner worden. De meeste tv's krijg je met dubbele 10 watt-luidsprekers, die de neiging hebben onzuiver geluid te produceren bij volumes boven de 70%.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste Samsung-tv?

De beste Samsung-tv volgens Consumentenbond is de Samsung QE65S93C. Deze 65-inch QLED-tv biedt een uitzonderlijke beeldkwaliteit met 4K-resolutie en HDR-ondersteuning, wat zorgt voor levendige en realistische kleuren.

Met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz geniet je van vloeiende beelden, ideaal voor snelle actiefilms en sport. De tv is uitgerust met slimme functies zoals spraakbesturing en toegang tot streamingdiensten. Bovendien is het energieverbruik efficiënt, wat goed is voor zowel je portemonnee als het milieu.

Wat is volgens Tweakers de beste Samsung-tv?

De beste Samsung-tv volgens Tweakers is de QLED QN85B. Deze tv blinkt uit met zijn 4K Ultra HD-resolutie en Quantum Matrix-technologie, waardoor je geniet van haarscherpe beelden en diepe contrasten.

Het 85-inch scherm biedt een meeslepende kijkervaring, ideaal voor je thuisbioscoop. Dankzij de Neo Quantum Processor 4K en 100% kleurvolume ervaar je realistische kleuren en details. Bovendien is de tv gebruiksvriendelijk met zijn slimme functies en spraakbesturing, wat jouw kijkervaring nog aangenamer maakt.

Wat is volgens Techradar de beste Samsung-tv?

De beste Samsung-tv volgens Techradar is de Samsung S95C. Deze tv valt op met zijn OLED-technologie, wat zorgt voor diepere zwarttinten en levendige kleuren. Het 65-inch scherm met 4K-resolutie biedt een haarscherpe en gedetailleerde beeldkwaliteit.

Met de geavanceerde AI-processor geniet je van geoptimaliseerde beeld- en geluidskwaliteit, aangepast aan jouw kijkomgeving. Bovendien biedt de S95C slimme connectiviteitsfuncties en een gebruiksvriendelijke interface, wat jouw kijkervaring verrijkt en vereenvoudigt.

Veelgestelde vragen over Samsung-tv's

We hebben vooralsnog geen vragen ontvangen over Samsung-tv's. Zit je na het lezen van dit artikel met een vraag? Laat het ons gerust weten en vul het feedbackformulier onderaan de pagina in. Dan behandel ik binnenkort jouw vraag hier!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen