De Beste Kleine Tv is Compact, maar Scherp

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min. leestijd

Grootse prestaties, klein formaat!

De Beste Kleine Tv is Compact, maar Scherp

Wie zegt dat groter altijd beter is? Ontdek de voordelen van de beste kleine tv: betaalbaar, energiezuinig en ideaal voor knusse ruimtes. Duik in dit artikel en maak de juiste keuze voor een compacte kijkervaring die groots is in prestaties! 📺

Wat zijn de beste kleine tv's van 2024?

Dit zijn de top 5 beste kleine tv's op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste kleine tv's van 2024

1. Samsung 55QN90C

1. Samsung 55QN90C

Belangrijke specificaties:

HDR: Ja
Schermdiagonaal: 50 inch (127 cm)

De Samsung QN90C Small TV uit de Neo QLED-lineup van 2023 biedt een overtuigende mix van verfijnd design, indrukwekkende prestaties en geavanceerde functies. Met prijzen variërend van $1.199,99 voor het 43-inch model tot $4.799,99 voor de 85-inch versie, biedt het een betaalbaardere optie in vergelijking met de QN95C, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige functies zonder de bank te breken.

Het opvallende kenmerk van de TV is de mini-LED-achtergrondverlichting, die zorgt voor een hoge helderheid en verfijnde lokale dimming, resulterend in indrukwekkende pieklichtopbrengst en diepe zwarttinten. Zijn slanke vorm, dunne rand en stevige zeshoekige plaatstandaard dragen bij aan zijn visuele aantrekkingskracht, terwijl de vier HDMI 2.1-poorten met ondersteuning voor eARC, Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate het ideaal maken voor gaming met consoles zoals de PS5 en Xbox Series X.

"Ik ben uitstekend in helderheid, met 1987.34 nits in een 10% venster met HDR-content, waarmee ik het vorige generatiemodel overtreff en de LG C3 OLED TV overtreff," waardoor ik uitblink in mijn categorie. Ik scoor ook hoog qua kleurnauwkeurigheid en reproductie, waarbij ik 99.77% van de Rec 709-kleurruimte bestrijk en indrukwekkende upscaling-mogelijkheden bied dankzij Samsung's Neural Quantum Processor 4K.

Mijn audioprestaties zijn bovengemiddeld, met Object Tracking Sound Plus en ondersteuning voor Q-Symphony, wat de algehele kijkervaring verbetert. Mijn Tizen smart TV-interface biedt tal van aanpassingsopties, en de vier HDMI 2.1-poorten die 4K120Hz aankunnen maken mij tot een topkeuze voor gamingliefhebbers.

In vergelijking met zijn voorganger, de QN90B, biedt de QN90C verbeterde piekhelderheid, verbeterde gamingfuncties en een verfijnder design, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een premium kleine TV.

Hoewel ik uitstekende prestaties lever voor HDR-films en gaming, kan ik moeite hebben met het gladstrijken van macro-blocking in lage kwaliteitscontent. Mijn hoge contrastverhouding, brede kleurengamma en uitstekende reflectiebehandeling maken mij echter geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder groepsweergave en sport, met minimale afleiding.

In mijn prijsklasse spring ik eruit als een top mededinger, met een goed afgerond pakket van geavanceerde functies, verfijnd design en indrukwekkende prestaties. Mijn combinatie van hoge helderheid, sterke kleurnauwkeurigheid en gamingkracht maakt mij tot een veelzijdige kleine TV die aansluit bij een breed scala van gebruikersvoorkeuren.

Als je op zoek bent naar een kleine TV die zowel op prestaties als design scoort, is de Samsung QN90C een solide keuze die een balans biedt tussen betaalbaarheid en hoogwaardige functies, waardoor het een top mededinger is in zijn categorie.

2. LG LQ63

2. LG LQ63

Belangrijke specificaties:

HDR: Ja
Type scherm: LED-LCD
Schermdiagonaal: 32 inch (81 cm)
HDMI: 2

Ik ben de LG LQ63, een compacte smart TV die concurreert in de markt voor kleine televisies. Met een focus op het verbeteren van de gebruikerservaring bied ik een mix van functies die voldoen aan diverse behoeften. Mijn levendige display en indrukwekkende smart-mogelijkheden maken mij aantrekkelijk voor degenen die op zoek zijn naar een kleine TV met een scala aan functionaliteiten. Mijn smart functies zorgen voor naadloze toegang tot streamingdiensten en apps, waardoor ik zorg voor een plezierige kijkervaring.

Volgens Best Products vervult de markt voor kleine televisies verschillende behoeften, waaronder beeldkwaliteit, gaming, design en gebruik in specifieke ruimtes zoals de keuken. Ik excelleer in het leveren van een scherp en helder beeld, waardoor ik geschikt ben voor diverse kijkvoorkeuren. Zoals opgemerkt door Rtings, had mijn voorganger, de LG LF6300, tekortkomingen in beeldkwaliteit, maar de LQ63 lijkt deze zorgen te hebben aangepakt, waardoor ik een bevredigendere visuele ervaring bied.

Ik positioneer mezelf als een veelzijdige optie en ga de strijd aan met modellen zoals de TCL 3-Series Roku Smart TV, VIZIO D-Series 24-Inch Smart TV en de Hisense A6 Series 4K UHD Smart Google TV. Hoewel deze modellen uitblinken in specifieke gebieden, val ik op als een gebalanceerde keuze, met geweldige smart functies en een overtuigende kijkhoek, zoals benadrukt door Rtings.

Het is echter belangrijk om op te merken dat mijn voorganger, de LG LF6300, kritiek kreeg vanwege slechte zwarttinten, hoge inputvertraging en overmatige bewegingsonscherpte. Hoewel ik een ander model ben, is het cruciaal om deze factoren in overweging te nemen bij het evalueren van mijn prestaties. Potentiële kopers moeten zich bewust zijn van deze beperkingen, vooral als ze prioriteit geven aan aspecten zoals gamen of het kijken naar HDR-content.

Als conclusie ben ik een bewonderenswaardige kleine TV die voldoet aan een breed scala van behoeften. Mijn smart functies en indrukwekkende display maken mij een sterke mededinger in de markt voor kleine televisies. Hoewel ik misschien niet het beste budgetproduct ben voor specifieke gebruikssituaties zoals gamen of HDR-content, maken mijn algehele prestaties en gebruiksvriendelijke interface mij een overtuigende keuze voor diverse scenario's. Zoals Best Products benadrukt, biedt de markt voor kleine televisies opties voor verschillende voorkeuren, en de LG LQ63 staat zeker zijn mannetje in dit competitieve landschap.

Voordelen LG LQ63
 • Levendig display
Nadelen LG LQ63
 • Mogelijke beperkingen voor gaming en HDR-inhoud
 • Zwarte niveaus, inputvertraging en bewegingsonscherpte

3. Beste budgetkeuze voor een 32-inch tv: Roku Select Series HD (32R2A5R)

De Roku Select Series HD (32R2A5R) is een uitstekende keuze voor een kleine tv, vooral voor gaming en sport. Volgens Rtings presteert het tv-scherm goed in verschillende situaties, met effectief contrast en helderheid voor het kijken van HDR-content in donkere kamers. De tv presteert ook goed in lichte en matig verlichte kamers, waarbij het effectief omgaat met schittering voor tv-programma's en sport. Het heeft echter een beperkte kijkhoek en teleurstellende beeldverwerking voor lagere kwaliteit content. Het opvallende kenmerk van de tv is zijn kracht als gaming-tv vanwege de lage inputvertraging en snelle responstijd. Het is helder genoeg om schittering in SDR te bestrijden en biedt fantastische kleurnauwkeurigheid met minimale aanpassingen. Aan de andere kant ontbreekt het aan ondersteuning voor bepaalde gamingfuncties zoals VRR en 1440p, en kan de responstijd in donkere scènes leiden tot zwarte vegen. Zoals samengevat door Rtings, "het is een goede keuze voor gaming en sport, maar de prestaties voor films en tv-programma's zijn gemiddeld."

De Roku Select Series HD (32R2A5R) heeft ook lof gekregen van Wirecutter en wordt aanbevolen als de beste keuze voor kleine tv's. Deze aanbeveling is gebaseerd op metingen van helderheid, contrast en kleurnauwkeurigheid, evenals smart-tv-prestaties en handige functies. Het is opmerkelijk dat de tv geprezen wordt om zijn beeldkwaliteit, geluidskwaliteit en helderheid door de meerderheid van klanten, met een hoge beoordeling van 4,7 van de 5 sterren op het platform van Best Buy. Specifieke nadelen werden echter niet gedetailleerd. De erkenning van de tv als de beste keuze door Wirecutter en de positieve klantbeoordelingen benadrukken zijn aantrekkingskracht in de categorie kleine tv's.

In vergelijking met andere kleine tv's valt de Roku Select Series HD (32R2A5R) op vanwege zijn gamingprestaties, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gamers. Zijn kleurnauwkeurigheid en helderheid maken het ook een geschikte keuze voor sportliefhebbers. De beperktere kijkhoek en middelmatige prestaties met lagere kwaliteit content maken het echter misschien niet de beste keuze voor filmliefhebbers en tv-kijkers die een meer meeslepende ervaring willen.

Al met al is de Roku Select Series HD (32R2A5R) een sterke concurrent in de categorie kleine tv's, vooral uitblinkend in gaming en sport. Zijn fantastische kleurnauwkeurigheid, lage inputvertraging en effectieve schittering maken het een solide keuze voor die gebruiksscenario's. Zijn beperkingen in beeldverwerking en beperkte kijkhoek maken het echter misschien niet de meest geschikte optie voor filmliefhebbers en tv-kijkers die een meer meeslepende ervaring willen.

Voordelen Roku Select Series HD (32R2A5R)
 • Sterke gaming prestaties
Nadelen Roku Select Series HD (32R2A5R)
 • Beperkte kijkhoek
 • Matige prestaties bij lagere kwaliteit content

4. TCL 3-Series Roku TV (US)

4. TCL 3-Series Roku TV (US)

Belangrijke specificaties:

De TCL 3-Series Roku TV is een kleine tv die grootse functies biedt, waardoor het het beste budgetproduct is voor degenen die een betaalbare maar geavanceerde smart tv-ervaring zoeken. Met een prijs van $169,99 biedt deze 32-inch tv een full-HD-resolutie, 3 HDMI-poorten en de befaamde Roku TV-software, waardoor het een uitstekende keuze is. Ondanks zijn compacte formaat, evenaart het de mogelijkheden van grotere modellen in de serie, waardoor het geschikt is voor kleinere ruimtes. Met een eenvoudige V-vormige standaard en een scala aan connectiviteitsopties, waaronder een USB-poort, antenne poort, optische audio-uitgang en een hoofdtelefoonaansluiting, zorgt het voor naadloze integratie met diverse apparaten. De ondersteuning voor dual-band Wi-Fi verbetert verder de slimme functies, hoewel het wel ontbreekt aan een ethernetpoort.

De 1080p-resolutie van de TCL 3-Series Roku TV levert een indrukwekkende beeldkwaliteit en kleurnauwkeurigheid, waarbij het 98,2% van het sRGB-kleurengamma reproduceert, een functie die het plaatst als een van de top presteerders in zijn prijsklasse. Echter, snelle actiesequenties kunnen enige vervaging vertonen, wat een veelvoorkomende beperking is in deze categorie. Een review van Tom's Guide merkt op dat de tv goed omgaat met HD-content, maar tekortkomingen kan vertonen in donkere scènes met enig verlies van detail, waardoor het een ideale keuze is voor basis kijkbehoeften en het streamen van content. De 2021 iteratie van de tv blijft lof ontvangen voor zijn gestroomlijnde ontwerp, betrouwbare beeldkwaliteit en ingebouwde Roku-software, waardoor het een uitstekend waardevoorstel biedt.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de TCL 3-Series Roku TV zich door zijn geavanceerde slimme functies, waaronder het Roku-platform, Dolby Audio en compatibiliteit met spraakassistenten. Hoewel het bepaalde poorten en ingangen zoals HDMI 2.1 voor nieuwere apparaten kan missen, maken de betaalbaarheid en algehele prestaties het tot een sterke concurrent op de markt. In een landschap waar concurrenten zoals VIZIO, Samsung, Sony, Hisense en LG verschillende functies bieden zoals superkleine formaten, gamingkracht, betaalbaarheid en OLED-displays, onderscheidt de TCL 3-Series Roku TV zich als een veelzijdige optie die uitblinkt in het bieden van een allesomvattende smart tv-ervaring tegen een toegankelijke prijs.

Als conclusie is de TCL 3-Series Roku TV een opvallende kleine tv die betaalbaarheid combineert met geavanceerde slimme functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die een budgetvriendelijke maar capabele smart tv zoeken. Hoewel het mogelijk enkele beperkingen kan vertonen in het omgaan met snel bewegende content en donkere scènes, maken zijn prestaties, connectiviteit en beeldkwaliteit het tot een overtuigende optie in zijn categorie. Als je op zoek bent naar een kleine tv die geen compromissen sluit op het gebied van functies of kwaliteit, is de TCL 3-Series Roku TV een topkandidaat die levert waar het het meest telt.

Voordelen TCL 3-Series Roku TV (US)
 • Full-HD resolutie
Nadelen TCL 3-Series Roku TV (US)
 • Kan tekortkomingen vertonen in donkere scènes
 • Snelle actiesequenties kunnen vervagen
 • Ontbreekt een ethernetpoort

5. Sony KD-43X85K

5. Sony KD-43X85K

Belangrijke specificaties:

HDR: Ja
Type scherm: LED-LCD
Schermdiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDMI: 4

Ik ben enthousiast om de Sony KD-43X85K aan te bevelen, een 43-inch 4K Ultra HD TV met indrukwekkende functies en prestaties. Met een native 120Hz verversingssnelheid, Motionflow XR-technologie en TRILUMINOS Pro levert het vloeiende en heldere beeldkwaliteit, levendige kleuren en gedetailleerd contrast. De toevoeging van Dolby Vision & Atmos zorgt voor een meeslepende kijkervaring, terwijl de ondersteuning voor Google TV en Google Assistent zorgt voor naadloze toegang tot verschillende streamingdiensten en AirPlay 2, waardoor het perfect is voor diverse entertainmentbehoeften.

Een van de opvallende kenmerken van de Sony KD-43X85K is zijn exclusieve gamingmogelijkheden voor PlayStation 5. Met HDMI 2.1-functies voor high-performance gaming en een speciaal Game Menu voor eenvoudig beheer van gaminginstellingen, is het de perfecte keuze voor gamers. De 4K XR-Reality PRO-technologie schaalt content verder op naar bijna 4K-resolutie, waardoor het ideaal is voor diverse soorten inhoud.

De Sony KD-43X85K onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn uitgebreide set functies, waaronder gaming-gerichte mogelijkheden, intelligent TV-processing en een breed scala aan streamingopties. Het is een veelzijdige keuze voor entertainmentliefhebbers. Echter, de beperkte toegang tot gedetailleerde expertrecensies kan de besluitvorming voor sommige consumenten beïnvloeden.

De sterke punten van de Sony KD-43X85K liggen in zijn vermogen om te voldoen aan diverse gebruiksscenario's, van meeslepende filmervaringen tot high-performance gaming. Het is een topkeuze voor diegenen die een kleine TV met high-end functies zoeken, ondanks de beperkte toegang tot gedetailleerde expertrecensies. Het biedt een overtuigend pakket en is een top mededinger in zijn categorie. 📺

Voordelen Sony KD-43X85K
 • Uitgebreide set functies, waaronder gaming-gerichte mogelijkheden, intelligente TV-verwerking en een breed scala aan streamingopties.
 • Veelzijdige keuze voor entertainmentliefhebbers met HDR Processor X1, Dolby Vision & Atmos en HDMI 2.1-functies.
 • Mogelijkheid om te voldoen aan diverse gebruiksscenario's, van meeslepende filmische ervaringen tot hoogwaardig gamen.
Nadelen Sony KD-43X85K
 • Abonnementsvereiste voor volledige toegang tot de deskundige review op Which.co.uk kan de toegankelijkheid van diepgaande evaluaties voor potentiële kopers beperken.
 • Mogelijke beperking van beperkte toegang tot gedetailleerde deskundige reviews kan het besluitvormingsproces voor sommige consumenten beïnvloeden.
 • Door geen specifieke beoordeling te geven, geeft de erkenning van Consumer Reports in de categorie TV's mogelijk interesse aan, maar ontbreekt gedetailleerde informatie.

Hoe kies je de beste kleine tv?

De televisiewereld is voortdurend aan verandering onderhevig. Logischerwijs maakt dat het lastig om op de hoogte blijven van alle laatste innovaties en wellicht weet je ook niet wat alle termen exact inhouden. Daar ga ik je in de onderstaande koopgids mee helpen!

Schermtechnologie

Veruit de meeste kleine tv's hebben een led-scherm, wat staat voor light emitting diode. Bij deze schermtechnologie wordt er gebruikgemaakt van ledlampjes als achtergrondverlichting, die de kristallen in het lcd-scherm verlichten.

Een andere mogelijke schermtechnologie is qled, een afkorting voor quantum dot light emitting diode. Die is echter een stuk minder prominent in het aanbod aanwezig.

Qled is een innovatie van techgigant Samsung. Je ziet deze technologie dan ook vooral terug bij Samsung-tv's, al zijn er ook een aantal andere merken die ervan gebruikmaken. Je kunt qled zien als led in een nieuw jasje. Qled-tv's scoren punten met een hoge helderheid en een intense en realistische kleurenweergave.

Hoe zit het met oled?

Oled staat voor organic light emitting diode en is een techniek die zonder achtergrondverlichting werkt. Elke pixel is hierbij zelf een lichtbron. Het grote pluspunt van deze technologie is dat het contrast verbluffend is en de schermen flinterdun zijn.

Helaas zijn er momenteel nog geen oled-tv's met een formaat van 32 inch of kleiner. Led-tv's zijn overigens op sommige vlakken nog steeds superieur: ze doen het bijvoorbeeld beter in sterk verlichte ruimtes.

Kiezen van het juiste smart tv-platform voor kleine tv's

De meeste moderne televisies zijn smart tv's. Dit zijn televisies die verbonden zijn met het internet. Hierdoor heb je toegang tot online inhoud als Netflix en Amazon Prime. Welbekende smart tv-platforms bieden een uitgebreid assortiment aan apps, terwijl basisplatforms zich beperken tot de populairste diensten.

De bekendste smart tv-platforms zijn Android, Tizen en in mindere mate WebOS. Deze drie worden over het algemeen alledrie beschouwd als zeer gebruiksvriendelijke platforms en de verschillen hiertussen zijn miniem. 1 Beebom (2021). 'Android TV vs Samsung's Tizen vs LG's WebOS'

tv laat netflix-logo zien

Het belang van beeldschermresolutie bij kleine tv's

De beeldschermresolutie is het maximale aantal pixels (beeldpuntjes) dat een televisie weergeeft, zowel horizontaal als verticaal. In principe zorgt een hogere resolutie voor een scherper beeld en meer details, maar het hangt wel af van het formaat in hoeverre dat zichtbaar is.

Ik noemde hierboven al een aantal voordelen van een kleine tv. Daar komt er nog eentje bij: de beeldschermresolutie is veel minder belangrijk dan bij een grotere televisie. Het verschil tussen de verschillende resoluties is minder merkbaar op een klein scherm.

De meestgebruikte resolutie voor kleine tv's is HD Ready (1280 × 720 pixels). Als je budget het toelaat, ga dan voor Full HD (1920 × 1080 pixels). Een hogere resolutie levert geen extra voordelen op. Ik heb op de slaapkamer een kleine tv die Full HD is en de beeldkwaliteit is subliem op dit kleine tv-formaat.

4K (4096 × 2160 pixels) is tegenwoordig de gouden standaard in de televisiewereld, maar dat geldt enkel voor grotere televisies. Er zijn vooralsnog nauwelijks 4K-tv's met een formaat van 32 inch of kleiner op de markt. Kies minstens voor een 40 inch tv als je je zinnen hebt gezet op 4K, maar liever groter.

Zelfs 8K (7680 × 4320 pixels) is in opkomst, maar dat is enkel van toepassing voor televisies met een behoorlijk formaat. 8K wordt pas bij een 55 inch tv relevant.

Verversingssnelheid

De verversingssnelheid geeft men weer in Hz (Hertz) en duidt aan hoe vaak het beeld zich per seconde ververst. Bij kleine tv's is 50 Hz gebruikelijk. Dit houdt in dat het beeld zich 50 keer per seconde ververst.

Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het beeld. Dit uit zich vooral bij snel bewegende beelden. Denk bijvoorbeeld aan actiefilms, sportwedstrijden en games. Veruit de meeste fervente gamers zoeken hun heil echter in een grotere televisie – dat is een stuk comfortabeler gamen.

HDR

HDR staat voor high dynamic range en is een techniek die zorgt voor een breed kleurenbereik en realistisch en gedetailleerd beeld.

Er zijn verschillende varianten van HDR. De meest gangbare variant is HDR10, die gebruikmaakt van statische metadata. Dit houdt in dat de beeldinstellingen voor de volledige film of tv-serie zijn geoptimaliseerd.

HDR10+ en Dolby Vision maken gebruik van dynamische metadata en optimaliseren de beeldinstellingen per scène. Nog een stukje geavanceerder dus. Deze HDR-varianten zijn vooralsnog niet zeer gebruikelijk bij kleine tv's.

Energieverbruik

Zuinig met energie omgaan is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet. Hoe energiezuinig een televisie is hangt af van verschillende factoren. Het formaat is er daar een van, dus dan zit je met een kleine televisie in ieder geval beter dan met bijvoorbeeld een 85 inch tv.

Daarnaast gaan sommige televisies zuiniger om met stroom dan andere. Elke televisie is verplicht aan te geven hoe energiezuinig het is door middel van een energielabel. Dit loopt van A tot en met F. 2Milieu Centraal (n.d.). 'Televisie'

A+, A++ en A+++

A+, A++ en A+++ zijn oudere labels. Vanaf maart 2021 mag er geen plus meer gehanteerd worden én zijn de regels strenger geworden. Daardoor zijn apparaten die voorheen een A-label kregen, nu ingedeeld bij een lagere klasse.

witte kinderkamer met kleine zwarte tv

Connectiviteit

Voor het aansluiten van randapparatuur zijn bepaalde aansluitingen nodig. HDMI-aansluitingen zijn sowieso een must, het liefst minstens drie. Hiermee sluit je bijvoorbeeld een spelcomputer, blu-rayspeler of tv-ontvanger aan.

Kijk ook even om welke versie van HDMI het gaat. Nieuwere toestellen hebben HDMI 2.0 – dit ondersteunt inhoud met een hogere resolutie. HDMI 2.1. is soms ook al aanwezig. Dit is vooralsnog niet noodzakelijk, maar wél toekomstbestendig.

Sommige kleine tv's hebben een HDMI ARC-ingang voor het aansluiten van een soundbar of een ander geluidssysteem. ARC staat voor een audio return channel: je stuurt het geluid via de tv terug naar het aangesloten apparaat en hebt daarom maar één kabel en één afstandsbediening nodig om het volume en dergelijke te regelen.

Met een usb-poort sluit je een usb-stick of een externe harde schijf aan. Dit geeft je de mogelijkheid om afbeeldingen en video's op de televisie af te spelen.

De draadloze connectiviteit is minstens zo belangrijk. Als de televisie een smart tv is, houdt dat in dat er wifi aanwezig is en dat een internetverbinding zelfs nodig is om alles uit het slimme besturingssysteem te halen. Met een ethernetverbinding zorg je voor een nóg stabielere en snellere internetverbinding.

Bluetooth is ook zeer handig: dit laat je bijvoorbeeld verbinden met een draadloze koptelefoon. Sommige tv's hebben een 3.5mm-aansluiting, zodat je een bedrade koptelefoon kunt aansluiten.

Audiokwaliteit van kleine tv's

Goede audio is belangrijk voor een complete kijkervaring. Zoek naar kleine tv's met kwalitatieve ingebouwde luidsprekers of ondersteuning voor externe geluidssystemen. Let op technologieën zoals Dolby Audio voor een helder en ruimtelijk geluid.

Local dimming

Local dimming is een techniek die in bepaalde scènes delen van de led-achtergrondverlichting dimt of uitschakelt. Hierdoor worden de donkere delen van je scherm extra donker en geniet je van een zeer fraai contrast. Dit komt de algehele beeldkwaliteit ten goede. Er zijn meerdere vormen van local dimming: 3RTINGS.COM (2021). 'Local dimming on tv's: Direct-lit, full-array, and edge-lit'

 • Bij full-array zitten de lampjes in zones achter het paneel en worden ze afzonderlijk gedimd. Hoe meer zones, hoe nauwkeuriger de lichtweergave en hoe beter het contrast.
 • Mini-led is de opvolger van full-array en de laatste innovatie op het gebied van local dimming. Door het gebruik van meer kleine lampjes is de dimming nog preciezer.
 • Back-lit lijkt op full-array, maar dan met minder lampen. De donkere delen worden mooi donker, maar de heldere delen zijn niet zo helder als bij full-array.
 • Bij edge-lit zitten de leds aan de randen van het scherm. Hierdoor kunnen de schermen dun blijven, maar er is wel kans op vervormingen.
 • Oled-tv's hebben geen achtergrondverlichting, maar hebben van zichzelf een mooi contrast door het gebruik van zelfuitstralende pixels.

Als je prioriteit geeft aan beeldkwaliteit, is een full-array led tv wellicht de beste keuze, terwijl degenen die de voorkeur geven aan een slank ontwerp en kostenbesparing kunnen kiezen voor een edge-lit led tv.

Animesh Srivastava, op Quora

Design

Het oog wil ook wat. Alhoewel de meeste televisies nog steeds traditioneel zwart zijn, zijn er ook kleuren als wit, zilver of multicolour verkrijgbaar. Er zijn tegenwoordig ook tv's verkrijgbaar die op een schilderij lijken als ze uitstaan, waardoor ze naadloos opgaan in je interieur. Je bepaalt zelf welke kunst de tv toont.

Welk merk maakt de beste kleine tv's?

Onderzoek verschillende merken en modellen. Lees recensies en vergelijk modellen om de beste keuze voor jouw behoeften te vinden.

LG

LG, een pionier in beeldtechnologie, biedt een indrukwekkende reeks kleine tv's die groots presteren. Met een focus op kwaliteit, energie-efficiëntie en ruimtebesparing, levert LG compacte tv's die de kijkervaring naar een hoger niveau tillen.

Samsung

Met toonaangevende technologieën en een oog voor detail biedt Samsung compacte tv's die niet alleen ruimtebesparend zijn, maar ook een krachtige visuele impact hebben.

Sony

Ontworpen met oog voor detail en doordrenkt met geavanceerde technologie, bieden Sony's kleine tv's een grootschalige kijkervaring in een bescheiden formaat. Dankzij kenmerkende technologische innovaties bieden de kleine tv's van Sony een meeslepende kijkervaring, met scherpe resoluties en dynamisch contrast.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste kleine tv?

De beste kleine tv volgens de Consumentenbond is de Hisense 32A5KQ. Deze 32-inch LED-tv blinkt uit in beeldkwaliteit met zijn HD Ready-resolutie, waardoor je geniet van scherpe en heldere beelden. Met slimme functies zoals ingebouwde Wi-Fi en toegang tot streamingdiensten biedt hij jou een rijke kijkervaring. 

Wat is volgens Tweakers de beste kleine tv?

Op dit moment heeft Tweakers nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over kleine tv's. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen.

Wat is volgens TechRadar de beste kleine tv?

De beste kleine tv volgens TechRadar is de Samsung The Frame 32-inch (2021). Deze tv onderscheidt zich door zijn unieke kunstlijstontwerp, waardoor het niet alleen een televisie is, maar ook een kunstwerk aan je muur. Met zijn QLED-technologie biedt het levendige kleuren en diepe contrasten. 

Veelgestelde vragen over kleine tv's van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste kleine tv

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen