Met de Beste Lichte Laptop Werk Je Overal

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door: Jasmijn Roekaerts

Kracht opofferen voor draagbaarheid is voorbij.

Met de Beste Lichte Laptop Werk Je Overal

Deze beste lichte laptop is ideaal voor als je veel met het openbaar vervoer reist, in gemeenschappelijke ruimten of koffiehuizen werkt of een groot deel van je werkdag in een vergaderzaal doorbrengt.

Het is gewoon een feit dat als je je laptop overal mee naartoe moet nemen, een ultradraagbaar toestel ideaal is. De 5 beste modellen op de markt vind je hier, en ik geef je ook nog een helder overzicht van de kenmerken waarop je moet letten bij je aankoop. Ontdek het snel hieronder! 🔽

HP 15s-fq2411nd

HP 15s-fq2411nd
Schermgrootte: 15.6 inch
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Type paneel: IPS
Processortype: Intel Core i5
Intern geheugen: 8 GB
Videokaart: Intel UHD Graphics
Product gewicht: 1,69 gram
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

HP 14s-fq0711nd

HP 14s-fq0711nd
Schermgrootte: 14 inch
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Type paneel: IPS
Processortype: AMD Athlon Silver
Intern geheugen: 4 GB
Videokaart: AMD Radeon Graphics
Product gewicht: 1,46 gram
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Lenovo Ideapad 3 81W1016BMH

Lenovo Ideapad 3 81W1016BMH
Schermgrootte: 15.6 inch
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Type paneel: IPS
Processortype: AMD Ryzen 3
Intern geheugen: 4 GB
Videokaart: AMD Radeon Vega 8
Product gewicht: 1,85 gram
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Beste lichte laptop koopgids: hoe maak je de beste koop?

In deze gids ligt de focus op lichtgewicht laptops, en hoewel alles hier meer dan geschikt is voor dagelijks computergebruik, zijn er enkele opofferingen die nodig zijn om gewicht te besparen. Zo hebben de beste lichtgewicht laptops niet hetzelfde aantal uitbreidingspoorten bijvoorbeeld als sommige zwaardere apparaten.

Als draagbaarheid niet je eerste prioriteit is, bekijk dan onze gids voor het kiezen van de beste laptop, of voor onze gids voor de beste zakelijke laptop. Wil je je laptop veranderen in een tablet, overweeg dan een 2-in-1 laptop!

Besturingssysteem

Een besturingssysteem (OS) is niet afhankelijk van het laptopmerk. In zijn meest algemene definitie is het de software die je instaat stelt om cruciale toepassingen op je computer te draaien. Het helpt om de hardwarebronnen van een computer te beheren en bij het ondersteunen van basisfuncties zoals het plannen van taken en het aansturen van randapparatuur.

Als het op zowel thuis- of professioneel gebruik aankomt, zijn Windows en MacOS prima opties, voor zowel eenvoudige taken zoals schrijven of surfen op het web. Voor gamen is het Windows-besturingssysteem beter geschikt dan dat van MacOS, omdat op game developers voor deze laatste niet veel games uitbrengen.

Linux is het lichtste en snelste besturingssysteem momenteel op de markt. Het heeft geen krachtige processor nodig in tegenstelling tot Windows om optimaal te werken. Linux gebaseerde besturingssystemen zijn geweldige opties, maar vooral handig voor het runnen van zakelijke ondernemingen waar een aanzienlijke rekenkracht noodzakelijk is.

Chrome OS van Google is een ontzettend licht besturingssysteem. Hier game je niet op en ook foto- en videobewerking is erg moeilijk hierop, omdat bekende programma's die men hier veel voor gebruikt zijn geen opties.

Voor browsen, streamen en tekstbewerking is dit systeem veel beter geschikt. Je werkt op de cloud en gebruikt Android apps – precies dezelfde die je op een goede Android-telefoon gebruikt.

Het scherm

Vooraleer ik dieper inga op de binnenkant van een lichtgewicht laptop, begin ik met het meest zichtbare aspect van de buitenkant: het scherm.

Vrouw werkt op bed op haar laptop

Schermresolutie

Er zijn steeds meer verschillende resoluties verkrijgbaar op een lichtgewicht laptop, van de nu gebruikelijke standaard HD-resolutie (1366 x 768 pixels) in budgetmodellen tot Full HD (1920 x 1080) en zelfs Ultra HD of 4K (3840 x 2160).

  • Full HD

Full HD-schermen (ook wel 1080p genoemd) zijn zowat de standaard geworden op veel budgetlaptops, alle modellen in het middensegment en zelfs nog sommige hoogwaardige draagbare modellen.

Deze schermen bieden ondersteuning voor het afspelen van full-1080p video en zijn beter uitgerust voor multitasking, aangezien er meer leesbare tekst en twee naast elkaar geplaatste vensters op een 13- of 14-inch 1080p scherm passen.

  • Ultra HD (4K)

Ultra HD is momenteel de voorkeursresolutie voor de meest geavanceerde lichtgewichten en modellen voor creatieve professionals. Omdat 4K-schermen vier keer de resolutie hebben van een Full HD-scherm, past er veel op.

Alleen al het aantal pixels vergt echter meer energie, en met 4K uitgeruste systemen hebben doorgaans een aanzienlijk kortere batterijlevensduur dan vergelijkbare Full HD-systemen.

Dan is er ook nog de kwestie van de beschikbare content (films, series en ander beeldmateriaal). Hoewel 4K-beeldschermen steeds gangbaarder worden, is 4K-video nog niet de norm. Dit wordt wel langzaamaan beter bij sommige streamingdiensten. Gamen in 4K is zeker veel meer dan een lichte laptop momenteel ondersteunt.

Op dit moment zijn 4K-schermen het meest geschikt voor toepassingen als foto- en videobewerking, maar ze zien er wel prachtig uit.

  • QHD

Sommige eersteklas laptops gebruiken nu QHD- of QHD+-schermen, wat resoluties zijn die tussen 1080p en 4K vallen. Ze vormen een mooie middenweg tussen dure, energieverslindende 4K-resoluties en scherpe, beter-dan-HD beeldkwaliteit.

Meestal gaat het hier om schermen met een 1440p-resolutie, oftewel 2560 x 1440 px.

Man werkt in de auto aan een presentatie

Schermtype

Laptopschermen van de beste kwaliteit maken gebruik van lcd-IPS-technologie (in-plane switching), die betere kijkhoeken en meer levendigheid biedt dan standaard lcd-TN-panelen (twisted nematic). Een TN-paneel is wel weer de snelste en goedkoopste optie.

VA (vertical alignment) is nog een ander type lcd en biedt de beste contrastratio's en de beste beelddiepte, maar ook de langste responstijden.

SVA staat voor super vertical alignmenten is een door Samsung in het leven geroepen term. Volgens Samsung bereiken SVA-panelen betere kijkhoeken door de vloeibare kristallen in verschillende richtingen te leggen, zodat je altijd dezelfde kleur ziet, ongeacht je kijkhoek.

Het kleurrijkste type scherm is een scherm dat gebruikmaakt van oled-technologie (organic light emitting diode). Terwijl traditionele lcd-schermen een achtergrondverlichting hebben die alle pixels verlicht, licht bij oled elke pixel zichzelf op. Dat betekent dat de kleuren zuiverder zijn en het zwart volledig zwart is, omdat de pixel in dat geval volledig uitgeschakeld is.

Amoled is een type oled-scherm en staat voor active matrix organic light emitting diodes. Het bestaat uit een extra laag dunne-filmtransistoren (TFT's). Deze extra laag regelt de stroom naar elke pixel. Door de hogere vernieuwingsfrequenties is het stroomverbruik aanzienlijk lager dan bij andere beeldschermtechnologieën.

Helderheid

Een helderder scherm zorgt voor een betere ervaring. Helderdere panelen laten kleuren knallen en leiden tot bredere kijkhoeken.

Als je bovendien van plan bent buiten of vlak bij een raam te werken, heb je een vrij helder paneel nodig, zeker bij direct zonlicht. Als je scherm niet helder genoeg is, zie je er niets meer op.

De meeste laptopbedrijven meten de helderheid in nits. Hierbij staan hogere cijfers staan gelijk aan een helderder scherm. De helderste laptops op de markt hebben schermen die 300 nits of meer bereiken, maar beschouw gerust elk scherm met meer dan 250 nits als bovengemiddeld.

Touchscreen

Een andere functie om naar uit te kijken is ondersteuning voor touchscreen. Beeldschermen met touchscreen-functionaliteit waren een paar jaar geleden nog schaars, maar nu zie je ze steeds vaker.

Windows 10 bevat een aantal ingebouwde gebarenbesturingselementen en aanraakvriendelijke functies, wat je gebruikservaring bevordert.

De beste laptop met touchscreen is handig in de bus of trein, waar je misschien geen muis hebt. Het breid je opties uit op welke manier je je laptop ook gebruikt, maar een touchscreen komt vooral een efficiënte workflow en de creatievelingen onder ons ten goede.

Zelfs als je deze functie momenteel niet gebruikt in je dagelijkse computergebruik, is het de moeite waard om het te overwegen, zodat je altijd de optie hebt!

De processor

Voor soepele prestaties en een goede gebruikerservaring wil je kieskeurig zijn wat betreft de processor. Zelfs in een minder duur systeem is de gemiddelde processor beter dan ooit in staat om routinetaken uit te voeren, maar als je snelheid nodig hebt, duik je liever wat dieper in het processormodel van je favoriete lichte laptop.

Man werkt op zijn laptop voor zijn tent

Intel

Bovenaan de lijst staan Intels Core i5- en Core i7-processoren, die je terugvindt in modellen uit het middensegment en het topsegment. De meeste ultraportables maken gebruik van Intels 10e generatie Core-processors, onderverdeeld in Ice Lake en Comet Lake varianten, terwijl er ook al modellen zijn met Intels nieuwe Tiger Lake Core-processor van de 11e generatie.

De processor wordt meestal gekoppeld aan 8 GB geheugen, hoewel sommige hoogwaardige systemen beschikken over 16 GB of zelfs 32 GB RAM.

RAM

RAM staat voor random-access memory en is het kortetermijngeheugen van je laptop waarin gegevens worden opgeslagen wanneer de processor ze nodig heeft. RAM vertraagt je computer als deze niet genoeg ruimte heeft om data te bewaren van taken die je nu uitvoert (of wilt uitvoeren).

De processoren in lichte laptops komen meestal uit de U-serie processors, die zijn ontworpen voor slanke laptopdesigns. Dit is nog steeds het geval met Tiger Lake, hoewel het U-achtervoegsel niet aanwezig is in de namen van deze chips om dit aan te duiden.

In plaats daarvan zie je processornamen als Core i7-1165G7, waarbij het getal achter de "G" de potentie van de ingebouwde grafische processor aangeeft. Alle uitgebrachte Tiger Lake-chips die relevant zijn voor lichte laptops zijn van de U-serie; Tiger Lake-chips van de H-serie zijn bedoeld voor dikkere laptops met meer vermogen.

In vorige generaties kozen enkele modellen voor processoren uit Intels energiebesparende Y-serie. Deze chips zijn herkenbaar aan de "Y" in hun modelnummer en zijn enkel geschikt voor basistaken.

intel chip in beeld

AMD

Naast de bijna alomtegenwoordige processors van Intel, kom je ook lichte laptops tegen met processors van andere fabrikanten, voornamelijk AMD en soms Qualcomm. AMD-chips ondersteunen hetzelfde scala aan toepassingen als Intel-chips, van surfen op het web tot videobewerking en gaming, maar ze worden lang niet zo vaak gebruikt in lichtgewichten.

Dit begint te veranderen dankzij positieve eerste opbrengsten van AMD's Ryzen processors in andere toestellen. Net als Intels Cores zijn AMD's Ryzen-chips er nu in U-serie (voor lichte modellen) en H-serie (voor dikkere, krachtigere laptops).

Apple's M1-chip

Dit alles geldt niet voor Apple-laptops. De nieuwste MacBooks hebben Intel-processors ingeruild voor Apple's eigen M1-chip.

Apple wil uiteindelijk de M1-processor in al zijn systemen gebruiken. Dat maakt het makkelijker kiezen tussen Apple-modellen, maar als je momenteel een Windows-gebruiker bent moet je beslissen of de indrukwekkende snelheid van de M1 de moeite waard is om de overstap naar MacOS te maken.

Grafische kaart

Geïntegreerde grafische kaart

Ook de grafische kaart is een punt van aandacht bij je zoektocht. Bijna alle lichte laptops vertrouwen op geïntegreerde grafische kaarten, en voor elke Intel-chip tot en met de 10e generatie is dat in de vorm van Intel UHD Graphics.

Deze grafische kaart maakt deel uit van de processor en heeft dus geen eigen chip, zoals je dit bij een dedicated videokaart ziet. Dit is prima voor casual gaming of om oude games mee te spelen, en misschien nog het bewerken van een enkele foto, maar niet voor high-end gaming of videobewerking.

Tiger Lake stelt dat verhaal echter op de proef. Een van de belangrijkste troeven is de verbeterde geïntegreerde grafische processor, Iris Xe genaamd, die de Intel UHD Graphics vervangt in de duurdere versies van de chips.

Hoewel de prestaties niet gelijk zijn aan die van een discrete grafische kaart in een gaming-laptop, is ze veel beter dan eerdere geïntegreerde oplossingen van Intel en AMD. De prestaties variëren wel per Tiger Lake chip, dus de chips hoger in de rangorde zijn beter voor gaming.

Daarnaast zit Apple's M1-chip in hetzelfde schuitje voor grafische verwerking: tot acht van zijn kernen zijn bestemd voor grafische verwerking, wat vergelijkbare cijfers oplevert als de Iris Xe.

Discrete grafische kaart

Als je meer met media wilt doen en games op hogere instellingen en framerates speelt, heb je een discrete grafische kaart nodig, zoals Nvidia's GTX- en RTX-videokaarten, of AMD's RAdeon-kaarten. Deze staan los van de processor en hebben een eigen chip die zijn eigen rekensommen uitvoert.

Discrete grafische kaarten vereisen daarom meer vermogen en koeling. Men gebruikt ze over het algemeen alleen in gaming laptops of anderszins dikkere laptops.

Er zijn steeds meer uitzonderingen die zowel draagbaar als game-ready zijn, zoals de Asus ROG Zephyrus G14, maar over het algemeen zijn de meeste reisvriendelijke en lichte laptops niet geschikt voor gaming.

Speel je nog graag oudere games via cd? Hou er dan rekening mee dat de meeste laptops geen optische drive meer hebben. Deze zijn nog wel los verkrijgbaar.

Opslag

Snelle hardware is allemaal goed en wel, maar je moet ook een plek hebben om al je digitale spullen te bewaren. Voor bijna alle lichte laptops betekent dit tegenwoordig een solid state drive (SSD).

Deze compacte, flash-gebaseerde opslagapparaten zijn gewichtsbesparend en immuun voor gegevensverlies door schokken of stoten, omdat ze geen bewegende delen hebben. Dat is wel zo geruststellend als je vaak onderweg bent.

Man op straat met een laptop in de hand

Een capaciteit van 256 GB voor SSD-opslag is heel gebruikelijk op midrange en high-end lichtgewichten. Het verhogen van SSD-capaciteit is nog steeds redelijk prijzig, dus de kosten lopen snel op als je kiest voor een grotere 512 GB- of 1 TB-optie.

Een schijf van 256 GB is voor veel gebruikers voldoende, vooral omdat je op dit type laptop waarschijnlijk geen grote game-installaties of mediaprojecten opslaat.

Er zijn nog enkele goede goedkope laptops die gebruikmaken van ouderwetse draaiende harde schijven (HDD's). Deze schijven zijn minder duur dan SSD's, en ze bieden aanzienlijk meer ruimte (vaak 500 GB of meer).

Je krijgt wel niet dezelfde snelle prestaties als met een SSD, dus combineren sommige laptops een kleine SSD met een grotere harde schijf. Dat komt echter zelden voor bij lichte laptops, aangezien ze zo dun zijn.

Batterijlevensduur

Als je vaak onderweg bent en werkt op verschillende locaties, gaat je batterij het liefst lang genoeg mee. Er is niets zo vervelend als een laptop die het steeds dreigt te begeven, waardoor je in paniek-modus snel op zoek moet naar een stopcontact. 🔌

Een meer dan gemiddelde batterijlevensduur die langer meegaat dan een werkdag is daarom een bonus. Sommige modellen hoef je zelfs 18 uur of langer niet op te laden!

Aansluitingen

Op een lichte laptop krijg je een basisset van poorten en connectiviteitsopties, maar er is meestal niet genoeg ruimte voor alle in- en uitgangen die een standaard laptop biedt.

Dat komt omdat lichte laptops ontworpen zijn om vooral dun en licht te zijn, waardoor sommige functies weggelaten of vervangen zijn door miniatuur versies. Een dongle of usb hub aanschaffen is een goede optie om je mogelijkheden on the go uit te breiden.

De 5 beste lichte laptops onder elkaar

1. HP 15s-fq2411nd

1. HP 15s-fq2411nd
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 15.6 inch
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Type paneel: IPS
Type schermafwerking: Mat
Touchscreen: Nee
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Processortype: Intel Core i5
Processornummer: i5-1135G7 (4 cores)
Processor generatie: 11e generatie
Intern geheugen: 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 512 GB
Type opslag: SSD
Kaartlezer: SD-kaart
Videokaart: Intel UHD Graphics
Besturingssysteem: Windows 10 Home
Totaal aantal usb-poorten: 3
HDMI: 1
Geschatte accuduur: Max.7 uur
Product gewicht: 1,69 gram

2. HP 14s-fq0711nd

2. HP 14s-fq0711nd
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 14 inch
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Type paneel: IPS
Type schermafwerking: Glanzend
Touchscreen: Nee
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Processortype: AMD Athlon Silver
Processornummer: 3050U (2 cores)
Processor generatie: 3e generatie
Intern geheugen: 4 GB
Totale opslagcapaciteit: 128 GB
Type opslag: SSD
Kaartlezer: SD-kaart
Videokaart: AMD Radeon Graphics
Besturingssysteem: Windows 11 S Mode
Totaal aantal usb-poorten: 3
HDMI: 1
Geschatte accuduur: Max.0 uur
Product gewicht: 1,46 gram

3. Lenovo Ideapad 3 81W1016BMH

3. Lenovo Ideapad 3 81W1016BMH
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 15.6 inch
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Type paneel: IPS
Type schermafwerking: Mat
Touchscreen: Nee
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Processortype: AMD Ryzen 3
Processornummer: 3250U (2 cores)
Processor generatie: 3e generatie
Intern geheugen: 4 GB
Totale opslagcapaciteit: 128 GB
Type opslag: SSD
Kaartlezer: Geen extern geheugenslot
Videokaart: AMD Radeon Vega 8
Besturingssysteem: Windows 10 S
Totaal aantal usb-poorten: 3
HDMI: 1
Geschatte accuduur: Max.9,6 uur
Product gewicht: 1,85 gram

4. MSI Katana GF66 11UE-478NL

4. MSI Katana GF66 11UE-478NL
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 15.6 inch
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Type paneel: IPS
Type schermafwerking: Mat
Touchscreen: Nee
Beeldscherm verversing snelheid: 144 Hz
Processortype: Intel Core i5
Processornummer: 11400H (6 cores)
Processor generatie: 11e generatie
Intern geheugen: 16 GB
Totale opslagcapaciteit: 512 GB
Type opslag: SSD
Kaartlezer: Geen extern geheugenslot
Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 3060
Besturingssysteem: Windows 10 Home
Totaal aantal usb-poorten: 4
HDMI: 1
Geschatte accuduur: Max.0 uur
Product gewicht: 2,25 gram

5. ASUS Chromebook Flip CX5 CX5500FEA-E60150

5. ASUS Chromebook Flip CX5 CX5500FEA-E60150
Beeldverhouding: 16:09
Schermgrootte: 15.6 inch
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Type paneel: IPS
Type schermafwerking: Glanzend
Touchscreen: Ja
Beeldscherm verversing snelheid: 60 Hz
Processortype: Intel Core i3
Processornummer: 1115G4 (2 cores)
Processor generatie: 11e generatie
Intern geheugen: 8 GB
Totale opslagcapaciteit: 128 GB
Type opslag: SSD
Kaartlezer: Micro SD
Videokaart: Intel UHD Graphics
Besturingssysteem: Chrome OS
Totaal aantal usb-poorten: 3
HDMI: 1
Geschatte accuduur: Max.0 uur
Product gewicht: 1,95 gram

Veelgestelde vragen over lichte laptops

Wat is de maximale grote van een lichtgewicht laptop?

Een lichtgewicht laptop is een laptop die minder dan 1,8 kg weegt en op het breedste punt minder dan 1,9 cm dik is, maar toch krachtig genoeg voor dagdagelijkse taken. Meestal betekent dit dat je het hebt over 13 tot 15 inch laptops.

Hoeveel RAM moet een lichtgewicht laptop hebben?

Voor iedereen die op zoek is naar het allernoodzakelijkste voor computergebruik, is 4 GB RAM op een laptop voldoende. Als je wilt dat je laptop in staat is om meer veeleisende taken tegelijk uit te voeren, zoals gamen, grafisch ontwerp en programmeren, ga dan minstens voor 8 GB RAM-geheugen. In het laatste geval is een lichtgewicht model waarschijnlijk niet eens de beste keuze, maar eerder een krachtigere, grotere inch laptop.

Acer laptop in de koffer van een auto

Is 11 inch te klein voor een laptop?

In situaties waarin compactheid en een laag gewicht belangrijker zijn dan pure kracht, kun je een 10 of 11 inch laptop overwegen. Deze laptops zijn over het algemeen ook niet duur; ze kosten vaak maar de helft van wat krachtigere 14 inch-modellen kosten. Een 17 inch laptop is ideaal om films op te kijken, maar niet handig om mee te nemen.

Welke lichte laptop moet ik kopen?

Dat is natuurlijk aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste lichte laptops. Zo kun jij de beste keus maken.

SchermgrootteSchermresolutieType paneelProcessortypeIntern geheugenVideokaartProduct gewicht
1HP 15s-fq2411nd15.6 inch1920 x 1080 pixelsIPSIntel Core i58 GBIntel UHD Graphics1,69 gram
2HP 14s-fq0711nd14 inch1920 x 1080 pixelsIPSAMD Athlon Silver4 GBAMD Radeon Graphics1,46 gram
3Lenovo Ideapad 3 81W1016BMH15.6 inch1920 x 1080 pixelsIPSAMD Ryzen 34 GBAMD Radeon Vega 81,85 gram
4MSI Katana GF66 11UE-478NL15.6 inch1920 x 1080 pixelsIPSIntel Core i516 GBNVIDIA GeForce RTX 30602,25 gram
5ASUS Chromebook Flip CX5 CX5500FEA-E6015015.6 inch1920 x 1080 pixelsIPSIntel Core i38 GBIntel UHD Graphics1,95 gram

HP 15s-fq2411nd

Schermgrootte: 15.6 inch

Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels

Type paneel: IPS

Processortype: Intel Core i5

Intern geheugen: 8 GB

Videokaart: Intel UHD Graphics

Product gewicht: 1,69 gram

HP 14s-fq0711nd

Schermgrootte: 14 inch

Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels

Type paneel: IPS

Processortype: AMD Athlon Silver

Intern geheugen: 4 GB

Videokaart: AMD Radeon Graphics

Product gewicht: 1,46 gram

Lenovo Ideapad 3 81W1016BMH

Schermgrootte: 15.6 inch

Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels

Type paneel: IPS

Processortype: AMD Ryzen 3

Intern geheugen: 4 GB

Videokaart: AMD Radeon Vega 8

Product gewicht: 1,85 gram

MSI Katana GF66 11UE-478NL

Schermgrootte: 15.6 inch

Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels

Type paneel: IPS

Processortype: Intel Core i5

Intern geheugen: 16 GB

Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 3060

Product gewicht: 2,25 gram

ASUS Chromebook Flip CX5 CX5500FEA-E60150

Schermgrootte: 15.6 inch

Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels

Type paneel: IPS

Processortype: Intel Core i3

Intern geheugen: 8 GB

Videokaart: Intel UHD Graphics

Product gewicht: 1,95 gram

Conclusie

Het is gemakkelijk om te vallen voor de beste lichtgewicht laptop: je wilt niet iets dat te zwaar of te groot is om comfortabel mee te nemen, en toch wil je geen e-mails tikken en op het web surfen op een piepkleine mini-laptop. Een superdunne, vederlichte laptop is het perfecte gereedschap voor deze taak. 💪

Welke lichte laptop mag met jou meereizen? En zit hij in de top 5 hieronder? Ik hoor het graag van je!

Was dit artikel behulpzaam?