Krik je Productiviteit op met de Beste Zakelijke Laptop

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

Krik je Productiviteit op met de Beste Zakelijke Laptop

Met honderden zakelijk gerichte laptops om uit te kiezen, van slanke ultralichte hybride laptops tot superkrachtige apparaten, kan het kiezen van de beste zakelijke laptop voor jouw activiteiten zo eenvoudig lijken als het vinden van een speld in een hooiberg.

Ik ben hier om je te helpen met onze top 5 beste zakelijke laptops en een koopgids die de belangrijkste zaken om op te letten bij je aankoop uitlicht, want prioriteiten stellen is zo'n beetje hét belangrijkste in je aankoopproces van een nieuwe laptop!

Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs

Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs
HDMI: 1
Type opslag: SSD
Type paneel: IPS
Geschatte accuduur: Max.0 uur
Totaal aantal usb-poorten: 3
Besturingssysteem: Windows 10 Pro
Videokaart: Intel UHD Graphics
Touchscreen: Nee
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Schermgrootte: 15.6 Inch
Totale opslagcapaciteit: 256 GB
Intern geheugen: 8 GB
Processortype: Intel Core i5
Kloksnelheid: 1,6 GHz (max. 4,2 GHz)
Bekijk op Bol.com

HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart

HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart
HDMI: 1
Touchscreen: Nee
Schermgrootte: 15.6 Inch
Intern geheugen: 8 GB
Bekijk op Bol.com

HP 255 G9 15.6 F-HD zilver /zwart

HP 255 G9 15.6 F-HD zilver /zwart
HDMI: 1
Touchscreen: Nee
Schermgrootte: 15.6 Inch
Intern geheugen: 8 GB
Bekijk op Bol.com

De beste zakelijke laptop koopgids: hoe maak je de beste koop?

Bij het zoeken naar een zakelijke laptop, moet je met heel wat zaken rekening houden. Het type werkzaamheden bepaalt wat voor functies je nodig hebt. Zo is de beste laptop voor studenten of beste ultrabook niet per se de beste laptop voor je zakelijke activiteiten.

Deze koopgids is nauwkeurig samengesteld, zodat je je eigen prioriteiten kunt leggen en een makkelijker en minder overweldigend koopproces voor de boeg hebt!

Het besturingssysteem

Voordat je begint te kijken naar een zakelijke laptop, zoek je het liefst eerst uit welk besturingssysteem het beste werkt voor jou. Doe dit door na te denken over de software die je wilt gebruiken en op welke besturingssystemen die software draait. Hieronder vind je een overzicht van vier belangrijke computerbesturingssystemen.

Windows 10

Windows is nog steeds een zeer populair besturingssysteem voor zakelijke laptops. Als je voor Windows kiest, heb je een ruim aanbod aan laptops om uit te kiezen. Er zijn Windows-laptops beschikbaar in elke mogelijke configuratie en prijsklasse, wat betekent dat je behoorlijk kieskeurig kunt zijn binnen je budget.

Windows 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem, heeft een handvol nieuwe functies die je productiviteit een boost geven. Cortana bijvoorbeeld, Microsofts virtuele assistent, kan allerlei taken uitvoeren, zoals het plannen van afspraken en het weer checken.

Het belangrijkste voordeel van Windows is vertrouwdheid. Het is de beste keuze als je Microsoft-apps nodig hebt, zoals MS Office, Access of Outlook. Ook gebruiksgemak is een belangrijke factor in de aanschaf van een nieuwe laptop, en als je reeds vertrouwd bent met Windows, gaat dit dus van een leien dakje.

MacOS

Als je op zoek bent naar een goede goedkope laptop, is MacOS niet ideaal. Laptops met MacOS hebben een fors prijskaartje, maar veel Apple fans zijn bereid een meerprijs te betalen voor een mooie machine met een goed ontworpen interface. Creatieve professionals geven de voorkeur aan Apple-laptops vanwege de hoge beeldschermkwaliteit en de mogelijkheid om veeleisende programma's te draaien.

Veel creatieve professionals kopen nog steeds laptops van Apple, en dan vooral de MacBook Pro's. Het is echter belangrijk om te melden dat de recente MacBook Pro's minder RAM-geheugen hebben dan eerdere modellen en lijken meer gericht te zijn op het aanspreken van een massapubliek dan een niche.

Of je moet gaan voor MacOS als besturingssysteem, is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur en hoeveel je wilt uitgeven. Het hangt ook af van het type software dat je gebruikt. Ga altijd mogelijke compatibiliteitsproblemen met besturingssystemen en software na voordat je een nieuwe laptop koopt.

Tenslotte heeft MacOS een assistent genaamd Siri. Deze voert soortgelijke taken uit als Cortana, wat je leven een heel stuk makkelijker maakt.

Chrome OS

Google's Chrome OS is de nieuwkomer op het gebied van besturingssystemen, dus als je niet zeker weet wat je van een Chromebook kunt verwachten, ben je niet de enige. Toen Chromebooks voor het eerst op de markt kwamen, waren ze vooral bedoeld voor studenten, omdat ze een zeer lage startprijs hebben.

Nu is het aanbod van Chromebooks diverser en worden er ook zakelijke laptops met Chrome OS gemaakt. Chromebooks zijn zo gebouwd dat ze updates automatisch downloaden en implementeren, wat een geweldige tijdsbesparing is als je een druk bestaan leidt.

Let wel, Chrome OS is enkel een uitstekende keuze als je in de Cloud leeft, want je kunt geen programma's downloaden op een Chromebook. Je kunt wel MS Office voor web in je browser gebruiken om vanaf een Chromebook bestanden te maken, te bewerken en er samen aan te werken.

Als de Chromebook gebruikmaakt van de Chrome Web Store, kun je ook de mobiele Office-apps installeren via de Google Play Store. Die downloads en nog veel meer regel je via Google Assistant als je geen zin of gelegenheid hebt om te typen.

Verschillen tussen de stemassistenten

Interesse in de verschillen tussen de assistenten van de bovengenoemde besturingssystemen? Check dan eens dit artikel, waarin onder andere Cortana, Siri en Google Assistant worden vergeleken.

Hoewel er lichte versies van Adobe-apps zijn die geoptimaliseerd zijn voor Chromebooks, heb je geen toegang tot de volledige suite van tools. Adobe Creative Cloud vereist veel meer kracht dan een Chromebook momenteel kan bieden.

Linux

Als je geen MS Office nodig hebt en een leercurve niet erg vindt, kan je Linux installeren op zowat elk stukje laptop hardware ooit gemaakt. Het addertje onder het gras is dat populaire programma's zoals MS Office en Adobe's Creative Suite er niet op draaien.

Er zijn echter gratis, open source alternatieven zoals LibreOffice en GIMP (Adobe Photoshop vervanger).

Laptopontwerp

De sleutel tot het kiezen van het juiste laptopontwerp, is achterhalen op welke manier je de zakelijke laptop het meest gaat gebruiken en wat jij belangrijk vindt binnen het ontwerp!

Hybride of traditioneel

Traditionele laptops gaan open met een scharnier, terwijl je een hybride laptop, ook wel 2-in-1 laptop genoemd, ook kunt omvormen tot een tablet.

Het scherm van sommige hybride laptops is volledig losgekoppeld van het toetsenbord, terwijl andere scharnieren hebben met een bewegingsbereik van 360 graden, zodat je de laptop binnenstebuiten kunt vouwen en als tablet kunt gebruiken.

Als je veel reist of momenteel heen en weer schakelt tussen een laptop en een tablet, is een hybride ontwerp een goede optie. Houd er wel rekening mee dat een 2-in-1 met hoge specificaties meer kost dan een standaard scharnierlaptop met dezelfde specificaties.

Draagbaarheid

Laptop in beeld naast een reistas

Draagbaarheid is voor de één veel belangrijker dan voor de ander. Als je veel reist of regelmatig op verschillende locaties werkt, kan het de moeite waard zijn om de afmetingen van scherm en toetsenbord op te offeren voor een lichtere computer.

Houd er rekening mee dat laptopschermen, net als televisieschermen, diagonaal worden gemeten (hoek tot hoek) en dat, in het algemeen, elk apparaat dat lichter is dan 1,4 kg draagbaar genoeg is voor zakenreizen.

Schermformaat en resolutie

Het juiste formaat laptopscherm voor je behoeften kiezen is geen eenvoudige klus. 15,6 inch wordt beschouwd als de beste afweging tussen draagbaarheid en werkbaarheid. De afmetingen variëren van 12 inch tot een 17 inch-laptop, met 15,6 inch als de gulden middenweg dus.

Veel nieuwe modellen hebben een 4K-resolutie. Dat betekent dat ze een superhoge resolutie hebben van tenminste 3840 x 2160 pixels, oftewel meer dan vier keer zoveel als een traditioneel Full HD-beeldscherm. Welke resolutie je nodig hebt, hangt af van je activiteiten en is een persoonlijke beslissing.

Vanuit het oogpunt van specificaties, is de belangrijkste factor bij het kiezen van een beeldschermformaat en resolutie de levensduur van de batterij. Grotere beeldschermen verbruiken veel meer stroom; kleinere laptops met een 12 inch scherm gaan bijvoorbeeld langer mee omdat het scherm kleiner is en minder batterijstroom nodig heeft.

Man aan het bellen voor zijn laptop

Schermtypes

Moderne lcd-schermen zijn onder te verdelen in drie hoofdcategorieën: TN-, VA- en IPS-panelen. Tot voor kort was TN het meest gangbaar en bood het goede beeldprestaties en een hoge responsiviteit tegen een redelijke prijs.

VA gaat ten koste van het reactievermogen en is over het algemeen het traagste paneeltype van dit moment, maar biedt een relatief hoog contrast en betere kleurprestaties dan TN-technologieën.

IPS, PLS en AHVA zijn de koningen van de kleur, met de meest consistente en nauwkeurige prestaties en uitstekende kijkhoeken, een respectabel reactievermogen en een redelijk contrast.

Touchscreen of stylus ondersteuning

Touchscreens zijn een leuke functie als je ze veel gebruikt. Laptops met touchscreens en/of stylusondersteuning zijn bijna altijd duurder dan vergelijkbare modellen zonder touchscreens. Budgetlaptops met een touchscreen vind je dan ook niet snel.

Houd er rekening dat touchscreens meer batterijstroom verbruiken, zelfs als je de touchscreenfunctie niet actief gebruikt. Bovendien zijn touchscreens zwaarder dan gewone schermen.

Als je een touchscreen of stylusondersteuning nodig hebt, ga dan zeker op zoek naar die functie in een laptop, maar ga er enkel voor als het écht een meerwaarde is voor je activiteiten.

Toetsenbord

Wanneer je bezig bent met het bekijken van laptopontwerpen, is het gemakkelijk om de basis te vergeten en je te laten verblinden door prachtige ontwerpen en schermen met hoge resolutie, maar het toetsenbordcomfort is een belangrijke factor die je niet over het hoofd mag zien.

Het is zelfs zo dat een oncomfortabel toetsenbord een veel grotere belemmering vormt voor je productiviteit dan een ietwat ondermaatse ppi of een saai ontwerp. Houd er tijdens het winkelen rekening mee dat hoe kleiner de zakelijke laptop, hoe kleiner het toetsenbord, en dat urenlang typen op een miniatuurtoetsenbord vermoeiend kan zijn.

Ppi

Ppi staat voor pixels per inch en is een maat voor de pixeldichtheid of resolutie van een computerscherm, televisiescherm of ander beeldscherm. De ppi-waarde geeft aan hoeveel pixels er in een lijn van 1 inch op een beeldscherm zitten. 

Veel verschillende kenmerken bepalen of een toetsenbord comfortabel is of niet; deze omvatten de toetsenbordflex, de hoeveelheid toetsverplaatsing, ook wel travel genoemd, en de oppervlakken van de toetsen.

Laptop met toetsenbord zichtbaar

Robuustheid

Een robuuste zakelijke laptop is essentieel als je in ruige of afgelegen omstandigheden werkt, zoals in de openbare dienstverlening (politie, brandweer, hulpverleners en natuurbehoudsdeskundigen bijvoorbeeld).

Robuuste laptops en tablets bieden vaak accessoires die niet verkrijgbaar zijn voor standaardlaptops, zoals voertuigsteunen en voertuigaccu's (sommige robuuste laptops kunnen met deze accu's dagen achtereen werken).

Robuuste laptops zijn meestal ook waterdicht, valbestendig en kunnen worden gebruikt met handschoenen aan (zelfs als ze een touchscreen hebben).

De hardware

Zoals bij elke computer bepaalt de hardware wat je met een laptop kunt doen. Betere onderdelen zijn natuurlijk duurder, dus het is belangrijk om na te denken over de primaire rol van je laptop en hardware te kiezen die geschikt is voor dat doel.

Als je de laptop enkel nodig hebt om te surfen op het internet of om documenten te schrijven, heb je bijvoorbeeld geen high-end processor of videokaart nodig. 📄

Processor

Zoals bij elke computer, is de processor het brein van de laptop en doet hij het meeste algemene werk. Wanneer je laptop gegevens opent of wijzigt, voert de processor die taak uit.

De beste processoren verwerken meer gegevens en met een hogere snelheid. Houd er echter rekening mee dat de kloksnelheid van een processor niet noodzakelijkerwijs het hele plaatje weergeeft.

Kloksnelheid

De kloksnelheid meet het aantal cycli dat de videokaart per seconde uitvoert, gemeten in GHz (gigahertz). Een processor met een kloksnelheid van 3,2 GHz doorloopt 3,2 miljard cycli per seconde. 

Het nieuwste aanbod van Intel is de Intel Core i5-, i7- en i9-serie in modellen van de 11e generatie. Je kunt de generatie zien aan het onderdeelnummer van de chip, dat direct na het streepje staat. De Intel Core i5-9400H is bijvoorbeeld een processor van de 9e generatie.

AMD's nieuwste chips zijn de derde generatie mobiele Ryzen 5000-serieprocessoren, maar deze zijn iets moeilijker te vinden in laptops. Als het gaat om het kiezen van een laptop op basis van de processor, is nieuwer bijna altijd beter. Probeer te voorkomen dat je een laptop koopt met een processor die een paar generaties oud is.

Tenzij je iets intensiefs doet, zoals videobewerking, hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van een chip buiten het middensegment. De 2 tot 4 cores die beschikbaar zijn in de meeste processors, bieden voldoende prestaties voor bijna iedereen.

Processor macro shot

Videokaart

De grafische kaart of videokaart is een chip die alle beelden genereert die je op het scherm ziet. De meeste laptops uit het lagere segment hebben een geïntegreerde videokaart, wat betekent dat de component in de hoofdprocessor is ingebouwd.

Bijna alle Intel-chips voor laptops hebben geïntegreerde grafische voorzieningen. Andere laptops hebben een extra grafische chip die op het moederbord is gesoldeerd. Deze chips worden discrete videokaarten genoemd, en kun je meestal niet verwijderen uit laptops. Nvidia en AMD zijn de belangrijkste leveranciers van deze videokaarten.

Discrete videokaart

Een discrete videokaart staat los van de processor. Ze hebben een eigen geheugen dat niet wordt gedeeld met de processor. Aangezien discrete videokaarten los van de processorchip staan, verbruiken ze meer stroom en genereren ze een aanzienlijke hoeveelheid warmte.

Een discrete videokaart is nodig als je bijvoorbeeld aan videobewerking doet of een fervente gamer bent. Je hebt het niet nodig voor e-mail, tekstverwerking of Office-applicaties en zelfs niet voor het spelen van oudere games, omdat de geïntegreerde videokaarten van vandaag veel beter zijn dan de discrete versies van tientallen jaren geleden.

Nvidia's nieuwste videokaarten zal je enkel in de duurste, krachtigste zakelijke en gaming laptops tegenkomen. AMD-videokaarten bieden veel betere prestaties dan geïntegreerde oplossingen, hoewel ze minder gangbaar zijn dan de oplossingen van Nvidia.

Geluid

Hoewel sommige laptops direct uit de verpakking al voldoende geluid bieden, hebben de meeste laptops niet genoeg ruimte om fatsoenlijke luidsprekers in de behuizing te plaatsen. De meeste laptops zijn voorzien van poorten om een koptelefoon of externe luidsprekers aan te sluiten als je een meer meeslepende luisterervaring wilt.

Geheugen

RAM staat voor Random-Access Memory en wordt ook wel systeemgeheugen of intern geheugen genoemd. Het is speciale hardware voor de tijdelijke opslag van gegevens en toegang tot informatie voor onmiddellijk gebruik. Alle huidige taken slaan gegevens op in je RAM-geheugen, zoals de webbrowser die momenteel dit artikel weergeeft.

Hoe meer RAM, hoe meer informatie een computer op elk moment kan oproepen, en dus hoe meer dingen hij tegelijkertijd kan doen. In tegenstelling tot opslag, worden gegevens niet voor onbepaalde tijd opgeslagen. Zodra er geen stroom meer is, gaan alle opgeslagen gegevens verloren.

Hoeveel RAM heb je nodig? 8 GB is vaak net genoeg om makkelijk te wisselen tussen bijvoorbeeld je browser, je mailbox en je Word-document. Je zult echter de sprong willen maken naar 16 GB of meer als je intensieve toepassingen uitvoert of enige vorm van content creatie doet.

Opslagruimte

De hoeveelheid opslagruimte op de interne schijf van een laptop is de hoeveelheid gegevens die er in totaal opgeslagen kan worden. Alle gegevens, van geïnstalleerde programma's tot gedownloade muziek, staan op een intern opslagmedium.

De grote verandering op het gebied van opslag op een laptop is dat de meeste modellen nu zijn uitgerust met een solid state drive, of SSD, die sneller is dan de traditionele harde schijf (HDD). SSD's hebben geen fysiek bewegende onderdelen – in tegenstelling tot HDD's – en gaan daardoor langer mee.

Zorg ervoor dat je volgende aankoop een SSD als primaire schijf heeft. Hoeveel GB SSD-opslag je nodig hebt, hangt af van je activiteiten. Veel modellen hebben een 256 GB SSD, maar sommige hebben maar liefst 512 GB of 1 TB aan opslagruimte. Als je nog meer ruimte nodig hebt, kun je altijd een externe harde schijf aanschaffen.

Poorten

Fysieke aansluitingen op een laptop verdwijnen steeds meer. Ooit had een zakelijke laptop een HDMI-poort en een VGA-ondersteuning zodat je hem op een projector kon aansluiten, en je had genoeg standaard usb-poorten.

De laatste tijd worden veel nieuwe laptops alleen geleverd met een paar usb-c-poorten. HDMI is tegenwoordig veel minder gebruikelijk, en zelfs de kleine Mini DisplayPort voor aansluiting op een tv is niet meer standaard, vooral omdat je vanaf je laptopscherm altijd draadloos kunt streamen.

Laptoppoorten detailbeeld

Als je meer poorten nodig hebt, kun je een docking station toevoegen dat onder andere oudere usb-kabels en HDMI ondersteunt.

Levensduur van de batterij

Een ongelooflijk krachtige laptop met een helder scherm is nutteloos als hij niet zo lang meegaat als je hem nodig hebt. Veel van de nieuwste modellen gaan 22 uur of meer mee op één lading.

De 2-in-1 laptops die als tablet werken, gaan meestal zo'n 10 tot 12 uur per lading mee. De meeste innovaties op het gebied van batterijtechnologie hebben te maken met het energiebeheer van de processor. Intel bijvoorbeeld kan de kernen in de processor uitschakelen voor alledaagse taken, waardoor de batterij wordt ontzien.

Een belangrijke overweging bij de levensduur van de batterij, is, zoals hierboven reeds aangehaald, de grootte en resolutie van het scherm. Grotere schermen met een hoge resolutie die werken in 4K-resolutie verbruiken veel meer stroom.

De 5 beste zakelijke laptops onder elkaar

1. Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs

1. Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs
HDMI: 1
Type opslag: SSD
Type paneel: IPS
Geschatte accuduur: Max.0 uur
Totaal aantal usb-poorten: 3
Besturingssysteem: Windows 10 Pro
Videokaart: Intel UHD Graphics
Touchscreen: Nee
Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels
Schermgrootte: 15.6 Inch
Totale opslagcapaciteit: 256 GB
Intern geheugen: 8 GB
Processortype: Intel Core i5
Kloksnelheid: 1,6 GHz (max. 4,2 GHz)

2. HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart

2. HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart
HDMI: 1
Touchscreen: Nee
Schermgrootte: 15.6 Inch
Intern geheugen: 8 GB

3. HP 255 G9 15.6 F-HD zilver /zwart

3. HP 255 G9 15.6 F-HD zilver /zwart
HDMI: 1
Touchscreen: Nee
Schermgrootte: 15.6 Inch
Intern geheugen: 8 GB

4. Acer TravelMate P2 (TMP215-54-52XU) black

4. Acer TravelMate P2 (TMP215-54-52XU) black
HDMI: 1
Touchscreen: Nee
Schermgrootte: 15.6 Inch
Intern geheugen: 8 GB

5. MSI Gaming Laptop Summit E14Evo zwart

5. MSI Gaming Laptop Summit E14Evo zwart
HDMI: 1
Type opslag: SSD
Type paneel: IPS
Totaal aantal usb-poorten: 1
Besturingssysteem: Windows 11 Pro
Videokaart: Intel Iris Xe Graphics
Touchscreen: Ja
Schermresolutie: 1920 x 1200 pixels
Schermgrootte: 14 Inch
Totale opslagcapaciteit: 512 GB
Intern geheugen: 16 GB
Processortype: AMD 3015Ce
Kloksnelheid: 3,3 GHz (max. 4,4 GHz)

Veelgestelde vragen over zakelijke laptops

Nog wat prangende vragen? Hieronder beantwoord ik enkele van de bekendste!

Welke soorten laptops zijn er?

We kunnen laptops ruwweg onderverdelen in twee soorten: traditionele en hybride laptops. Traditionele laptops gaan open met een scharnier, terwijl je een hybride laptop, ook wel 2-in-1 genoemd, ook tot tablet kunt omvormen.

Is een SSD essentieel voor een laptop?

Als je een snelle, responsieve laptop wilt – en waarom zou je dat niet willen? – bevat deze best een solid state drive (SSD). Als het gaat om algemene prestaties, is de opslagschijf van een laptop een essentieel onderdeel.

SSD's zijn over het algemeen betrouwbaarder dan HDD's, wat te maken heeft met het feit dat ze geen bewegende onderdelen hebben. SSD's gebruiken over het algemeen minder stroom en resulteren in een langere levensduur van de batterij, omdat de toegang tot gegevens veel sneller is en het apparaat dus vaker inactief.

Hoeveel RAM heb ik nodig in een laptop?

Voor iedereen die op zoek is naar de essentie van computergebruik, zou 8 GB RAM voldoende moeten zijn. Als je wilt dat je pc in staat is om feilloos meer veeleisende taken tegelijk uit te voeren, zoals gamen, grafisch ontwerp en programmeren, kun je 16 GB RAM overwegen.

Grafisch werk op een laptop

Kan ik de RAM van mijn laptop verhogen?

Als je laptop 8 GB RAM heeft, gebruikt hij waarschijnlijk twee RAM-strips van 4 GB in afzonderlijke sleuven. Vanwege de manier waarop het geheugen in je laptop of computer past, is het meestal vrij eenvoudig te verwijderen en uit te breiden.

Een van de meest voorkomende manieren om je RAM te verhogen, is door de 4 GB strips te vervangen door 8 GB strips, waardoor je in totaal 16 GB krijgt. Let wel: dit werkt niet bij alle laptops. De laptops van Apple staan er helaas om bekend dat alles vast zit gesoldeerd en je haast niets zelf kunt vervangen.

Welke zakelijke laptop moet ik kopen?

Dat is natuurlijk aan jou en je budget; iedereen is uniek en elke job vereist andere zaken. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste zakelijke laptops. Zo kun jij de beste keus maken.

Type opslagType paneelBesturingssysteemVideokaartSchermresolutieSchermgrootteIntern geheugenProcessortype
1Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijsSSDIPSWindows 10 ProIntel UHD Graphics1920 x 1080 pixels15.6 Inch8 GBIntel Core i5
2HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwartSSDIPSWindows 10 ProIntel UHD Graphics1920 x 1080 pixels15.6 Inch8 GBIntel Core i5
3HP 255 G9 15.6 F-HD zilver /zwartSSDIPSWindows 10 ProIntel UHD Graphics1920 x 1080 pixels15.6 Inch8 GBIntel Core i5
4Acer TravelMate P2 (TMP215-54-52XU) blackSSDIPSWindows 10 ProIntel UHD Graphics1920 x 1080 pixels15.6 Inch8 GBIntel Core i5
5MSI Gaming Laptop Summit E14Evo zwartSSDIPSWindows 11 ProIntel Iris Xe Graphics1920 x 1200 pixels14 Inch16 GBAMD 3015Ce

Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs

Type opslag: SSD

Type paneel: IPS

Besturingssysteem: Windows 10 Pro

Videokaart: Intel UHD Graphics

Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels

Schermgrootte: 15.6 Inch

Intern geheugen: 8 GB

Processortype: Intel Core i5

HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart

Type opslag: SSD

Type paneel: IPS

Besturingssysteem: Windows 10 Pro

Videokaart: Intel UHD Graphics

Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels

Schermgrootte: 15.6 Inch

Intern geheugen: 8 GB

Processortype: Intel Core i5

HP 255 G9 15.6 F-HD zilver /zwart

Type opslag: SSD

Type paneel: IPS

Besturingssysteem: Windows 10 Pro

Videokaart: Intel UHD Graphics

Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels

Schermgrootte: 15.6 Inch

Intern geheugen: 8 GB

Processortype: Intel Core i5

Acer TravelMate P2 (TMP215-54-52XU) black

Type opslag: SSD

Type paneel: IPS

Besturingssysteem: Windows 10 Pro

Videokaart: Intel UHD Graphics

Schermresolutie: 1920 x 1080 pixels

Schermgrootte: 15.6 Inch

Intern geheugen: 8 GB

Processortype: Intel Core i5

MSI Gaming Laptop Summit E14Evo zwart

Type opslag: SSD

Type paneel: IPS

Besturingssysteem: Windows 11 Pro

Videokaart: Intel Iris Xe Graphics

Schermresolutie: 1920 x 1200 pixels

Schermgrootte: 14 Inch

Intern geheugen: 16 GB

Processortype: AMD 3015Ce

Conclusie

Het kiezen van de beste laptop voor je werk is een serieuze taak. Je hebt een toestel nodig dat duurzaam, veilig, krachtig en licht is en dat een lange werkdag kan doorstaan. Een mini-laptop of lichte laptop past enkel bij specifieke activiteiten, dus een gedegen onderzoek voordat je overgaat tot kopen is nodig!

Hopelijk heeft dit artikel je op weg geholpen in je zoektocht, weet je waar je prioriteiten liggen en heb jij de beste werkpartner om al je taken succesvol uit te voeren gevonden! Zo niet, kijk rustig verder, want misschien zit er wel een geschikt model in onze top vijf hieronder.

Was dit artikel behulpzaam?