Met het Beste Statief zijn Wazige Foto's en Pijnlijke Polsen Verleden Tijd!

Eden van der Veeken

Geschreven door:

Het perfecte plaatje!

Met het Beste Statief zijn Wazige Foto's en Pijnlijke Polsen Verleden Tijd!

Up your camera game met het beste statief! Dit stabiliseert je beelden, maakt bewegingen vloeiend, draagt het gewicht van de camera en nog veel meer waardoor het perfecte plaatje binnen handbereik ligt.

Hoe een statief hierbij helpt, lees je in de koopgids samen met al het andere wat erover te weten valt. Ook vind je in dit artikel onze top 5 om het je nóg makkelijker te maken. Na het vergaren van deze kennis heb je alles in de hand om het perfecte statief te kiezen! 🤩

LifeGoods Tripod Statief

LifeGoods Tripod Statief
Type statief: Tripod
Materiaal: Aluminium | Kunststof
Maximale werkhoogte: 152 cm
Minimale werkhoogte: 40,5 cm
Hoogte ingeklapt: 60 cm
Aantal secties: 0
Maximaal belastbaar gewicht: 3 kg
Gewicht: 1100 gram
Geschikt voor type camera: Smartphone , Spiegelreflexcamera , Videocamera , Compactcamera , Instantcamera , Systeemcamera , Actioncam
Bekijk op Bol.comPijltje

Mini Statief Smartphone Tripod Camera Telefoon Houder

Mini Statief Smartphone Tripod Camera Telefoon Houder
Type statief: Tripod
Materiaal: Aluminium
Maximale werkhoogte: 18 cm
Minimale werkhoogte: 13 cm
Hoogte ingeklapt: 15 cm
Aantal secties: 2
Maximaal belastbaar gewicht: 0,5 kg
Gewicht: 45 gram
Geschikt voor type camera: Actioncam , Smartphone , Spiegelreflexcamera , Videocamera
Bekijk op Bol.comPijltje

Universele Telefoon Statief Tripod Verstelbare Stand Met Handvat

Universele Telefoon Statief Tripod Verstelbare Stand Met Handvat
Type statief: Mini-statief
Materiaal: Aluminium
Maximale werkhoogte: 102 cm
Minimale werkhoogte: 34,5 cm
Hoogte ingeklapt: 35 cm
Aantal secties: 4
Maximaal belastbaar gewicht: 3 kg
Gewicht: 476 gram
Geschikt voor type camera: Smartphone
Bekijk op Bol.comPijltje

Statief koopgids: hoe maak je de beste koop?

Een statief is een handig hulpmiddel bij het fotograferen of filmen. Het ondersteunt je camera of camera-smartphone en houdt hem stil. Dit resulteert in haarscherpe beelden. Het is extra handig als je foto’s maakt met een lange sluitertijd.

Wanneer je een (nieuw) statief wil kopen, merk je al snel dat er honderden keuzes zijn. Er zijn verschillende soorten, ieder met andere afmetingen, materialen, onderdelen en opties. Deze koopgids geeft je het houvast om je zoektocht naar het perfecte statief succesvol te laten verlopen.

Statieven zijn voor (film)camera's, smartphones en de actioncamera. Deze statieven verschillen in meerdere opzichten: het benodigde draagvermogen, het type statiefkop en het soort statief. Over de eerste twee genoemde lees je later meer, maar eerst: de soorten statieven. ⬇️

Soorten statieven

Er zijn verschillende soorten statieven, ieder met zijn voor- en nadelen. De meest gebruikelijke statieven staan hieronder.

Het gebruik van een smartphone in een gorillapod om een foto van het landschap in de nacht te maken

Tripod

Dit is de bekendste onder de verschillende statieven. Een tripod heeft drie poten en is ideaal voor fotografie. Je zet het statief op de grond en je monteert je foto- of filmapparaat eraan.

Het driepootstatief biedt de meeste stabiliteit en is het meest universeel inzetbare type. Een stootje tegen een van de poten? Geen probleem, de andere twee vangen de klap op. Oneven ondergrond? Ook geen probleem, zeker als het statief uitschuifbare segmenten heeft. Daarover later meer. 👀

Er zijn ook statieven met meer dan drie poten. Tripod is dan niet de geschiktste benaming meer, maar ze vallen wel binnen dezelfde categorie. Het voordeel van meer poten is meer stabiliteit.

Het nadeel van meer poten is dat het statief meestal minder compact is, een hoger gewicht en je meer werk hebt om alle poten open te schuiven en goed te zetten. 🤷‍♀️

Monopod

Dit is op de tripod na de bekendste soort. Een monopod heeft maar één poot.

In sommige gevallen houd je dit statief met de hand vast. Het voordeel hiervan is dat je de afstand tussen jou en je camera verlengt waardoor het makkelijker is vanuit bepaalde hoeken te filmen of fotograferen. Ook biedt dit type meer bewegingsvrijheid, wat van pas komt bij onder andere sport- en actiefotografie.

Het nadeel van zo’n monopod is wel dat je nog steeds het gewicht van de foto- of filmapparaat in je handen draagt en de trillingen van je hand invloed hebben op het resultaat.

Er zijn ook monopods met onderin een (uitklapbaar) driepootstatiefje. Je draagt het gewicht dan niet, maar stabiel is het ook niet. Zeker bij veel wind loop je het risico dat het statief omvalt of trilt.

Gimbal/stabilizer

Een gimbal (ook wel stabilizer) heeft veel weg van een monopod. Het grote verschil is dat een gimbal een ingebouwde stabilisator heeft die trillingen en bewegingen opvangt.

Afhankelijk van het type is het zelfs mogelijk om objecten automatisch te volgen. Een goede gimbal stabiliseert bewegingen in alle richtingen. Simpele gimbals stabiliseren bewegingen in twee richtingen.

Mini-statief/tafel statief

Zwart mini-statief met een witte smartphone erin. De achtergrond is wazig met een tablet in een roze hoes op de achtergrond

Een mini-statief is een klein en licht statief dat je op een tafel of andere verhoging zet (vandaar ook wel tafelstatief genoemd). Deze statieven zijn voornamelijk geschikt voor een smartphone, actioncamera, goede compactcamera of zelfs de beste systeemcamera.

Het voordeel van dit statief is dat het compact en licht is, Het nadeel is dat de werkhoogte beperkt is.

Gorillapod

Een gorillapod is een klein statiefje. Het lijkt op een mini-statief, maar bij deze soort bestaan de poten uit kogelgewrichten waardoor de poten buigbaar zijn.

Het grote voordeel hiervan is dat ze in iedere situatie toepasbaar zijn. Je hangt het statief aan een boom, past de pootjes aan op de ondergrond of houdt hem vast in de hand.

Houd er wel rekening mee dat een statief met buigbare poten beter geschikt is voor een licht camera-apparaat, zoals een digitale camera of een smartphone en dat niet iedere gorillapod het gewicht van een spiegelreflexcamera kan dragen. Als dit wel het geval is, dan is het statief doorgaans groter en zwaarder.

Zodra het statief het gewicht van je foto- of filmapparaat niet kan dragen, kan het statief omvallen, de pootjes buigen of de statiefkop gaat hangen.

Rig

Een rig lijkt op een monopod. Het is een statief dat je in de hand houdt en de afstand vergroot tussen jou en de camera met de bijkomende voordelen hiervan.

Het verschil is dat een rig enkel geschikt is voor smartphones. Het voordeel van een rig ten opzichte van een monopod is dat het gebruikelijker is dat je extra accessoires kunt koppelen, zoals een microfoon of externe flitser.

Schouderstatief

Een schouderstatief is een statief dat je op je schouders zet waardoor je comfortabel aan één stuk door opnamen maakt. Dit is een statief voor filmcamera’s die wat zwaarder zijn. Het verdeelt het gewicht en het statief houdt de camera stabiel.

Deze soort is relatief prijzig, komt vooral voor bij professioneel gebruik en is voor de reguliere consument meestal overbodig.

Materiaal

Laten we beginnen met het materiaal van het statief. We hebben het al enkele keren gehad over de stabiliteit van een statief. Dit is niet alleen afhankelijk van het soort statief, maar ook van het materiaal.

Doorgaans zijn er drie opties:

  • Kunststof: de meest voorkomende statieven zijn van kunststof en deze vallen onder de basisklasse. Het materiaal is licht van gewicht en daarom minder stabiel. Ook is de kans dat een statief van kunststof stuk gaat groter dan bij de onderstaande opties.
  • Aluminium: een statief van aluminium is minder licht en minder goedkoop dan een statief van kunststof. Toch is het nog een redelijk licht en sterk materiaal. Aluminium statieven zijn stabieler en minder gevoelig voor trillingen dan kunststof. Deze statieven behoren tot de middenklasse.
  • Carbon: carbon is een stijf, sterk en licht materiaal. Hierdoor zijn deze statieven slijtvast, makkelijk te vervoeren en zo goed als trillingsvrij. Helaas hangt er ook een stevig prijskaartje aan, maar daar krijg je dan wel een statief uit de topklasse voor terug.

Welk materiaal je nodig hebt, hangt af van je gebruik van het statief. Neem je af en toe een selfie op vakantie en gebruik je hem enkel daarvoor? Dan is een statief van kunststof prima.

Fotografeer je dagelijks en schiet je veel plaatjes met een hoge sluitertijd? Dan is carbon de beste uitkomst. Aluminium is hierbij een tussenoptie.

De statiefpoten

Niet alleen het aantal statiefpoten is belangrijk, maar ook de opbouw hiervan. Er zijn statieven waarbij het niet mogelijk is om de poten in elkaar te schuiven. Statieven met poten die je wel in elkaar kunt schuiven bestaan uit segmenten. Het voordeel hiervan is dat je deze compact opbergt en vervoert. ✅

Aluminum tripod statief met een balhoofd statiefkop en een middenzuil in een grasveld

Gebruikelijk is dat een statiefpoot uit drie of vier segmenten bestaat. Deze schuif je uit, wat betekent dat de statiefpoot van boven naar beneden in dikte afneemt: ieder segment past in het vorige segment.

Hoe meer segmenten, hoe compacter het in elkaar geschoven statief. Hoe dunner het onderste segment, hoe minder stabiel het statief staat.

Het is een afweging tussen stabiliteit en compactheid. Bij een statief met verstelbare poten is ook de verstelbaarheid belangrijk. De kans is groot dat het statief niet altijd op een egale grond staat en dan is het wel zo handig als de poten traploos en makkelijk verstelbaar zijn.

De statiefkop

Een statiefkop is het bovenste deel van het statief waarop of waarin je het foto- of filmapparaat bevestigt. Er zijn vier manieren om het apparaat aan het statief te bevestigen:

  • Telefoonhouder: vanzelfsprekend is deze bevestiging bedoeld voor een smartphone. In de meeste gevallen is deze aansluiting universeel. Het is een uitschuifbaar klepje waartussen je de smartphone klemt.
  • Actioncamera-mount: de mount van een actioncamera is net wat anders dan andere cameramounts. Wanneer een statief deze mount heeft, is het enkel te gebruiken voor een actioncamera.
  • Vijs: iedere camera heeft een schroef-ingang. Deze draai je op de vijs van het statief en hierdoor zit de camera vervolgens vast aan het statief. Let wel op of het formaat van de vijs overeenkomt met de ingang van je camera.
  • Snelkoppelingsplaat: enkele statieven hebben een snelkliksysteem (quick release). Dat is een metalen plaatje en een snelkoppelingsplaat met daaraan een vijs waarop je je camera schroeft. Vervolgens klik je het plaatje vast op de statiefkop en klik je het weer los als je klaar bent.

Het bovenstaande gaat enkel over de bevestiging van het foto- of filmapparaat aan de statiefkop. In sommige gevallen is de statiefkop niet beweegbaar. Dit komt vooral voor bij monopods en statieven voor smartphones en actioncamera’s. 

closeup van een statiefkop

Er zijn hiernaast nog drie andere mogelijke statiefkoppen: een balhoofd, driewegkop en schommelkop. 👇

Balhoofd

Een balhoofd (panoramakop) is het meest populair. Het is een statiefkop met kogelgewricht. Deze kogel kun je alle kanten op bewegen. Dit doe je met een hendel of een knop totdat je de juiste positie hebt gevonden. Daarna draai je hem vast in zijn positie.

Duurdere varianten hiervan beschikken ook over een frictieknop waarmee je de weerstand van het balhoofd kunt instellen. Dit maakt het makkelijker om de stand van de statiefkop nauwkeurig in te stellen

Driewegkop

Een driewegkop (pankop) kun je ook iedere kant op bewegen. Alleen, in tegenstelling tot het balhoofd, heb je voor iedere richting een aparte hendel of knop: op en neer, heen en weer, en kantelen. Het is wat omslachtig in gebruik, maar hierdoor maak je wel preciezere aanpassingen.

Schommelkop

Een schommelkop (swinghead) is speciaal ontwikkeld voor lange lenzen. Dit type onderscheidt zich van de bovengenoemde types doordat je hierin niet de camera bevestigd, maar de lens, door middel van een zogenaamde ‘Arca-style lensplate’. De schommelkop kan 360 graden om zijn as draaien. 

Daarnaast kun je zowel omhoog als omlaag fotograferen, want je kunt de kop van voor naar achter schommelen, vergelijkbaar met een schommel. Originele naam, hè. 😜  

Het maximale draagvermogen

Niet ieder statief kan evenveel gewicht dragen. Het gewicht dat het statief maximaal kan dragen wordt aangeduid als het maximale draagvermogen, draaggewicht of belastbaarheid. Houd hier vooraf rekening mee en houd daarbij ook in gedachten dat je later misschien een zwaardere camera gebruikt.

Het maximale draaggewicht houdt niet alleen het gewicht van het foto-of filmapparaat in, maar ook diens toebehoren, zoals een flitser. Tel dit gewicht bij elkaar op en zoek naar een statief waar het maximale draagvermogen hoger ligt dan het totale gewicht van je foto-of filmapparaat met toebehoren.

Houd als vuistregel aan dat het statief 1,5 keer het gewicht van het totaalpakket kan dragen. Als je onder het maximum zit, weet je zeker dat het statief het gewicht aankan. Let ook op dat het over het algemeen een statief met een hoger draagvermogen zwaarder is dan een statief met een lager draagvermogen.

Het formaat

Blonde vrouw in zwarte kleding maakt foto's met een camera op een tripod van een zoutvalkte

Het (ingeklapte) formaat van een statief bepaalt samen met het gewicht hoe makkelijk het statief te vervoeren is, maar het formaat is wellicht belangrijker dan je denkt: het formaat bepaalt hoe en in welke situatie je het statief toepast.

Bij een statief met uitschuifbare poten is het belangrijk om zowel naar de minimumhoogte als naar de maximumhoogte te kijken.

De ideale maximumhoogte is maximaal 15 centimeter korter dan je lichaamslengte. Bovenop die 15 centimeter komt nog de hoogte van een eventuele statiefkop en de hoogte van je camera. Zo zorg je dat je recht achter het statief staat.

Ook de minimumhoogte is belangrijk, zeker voor macrofotografie. Als je laag bij de grond wenst te fotograferen, is het van belang dat het statief in staat is om tot de grond te komen.

Anders ben je genoodzaakt om je de camera naar beneden richten of de camera in de hand te nemen. Dit leidt tot een ander (minder mooi) beeld dan wanneer je dezelfde foto, met een statief, dichter bij het object neemt.

Wanneer het statief niet uitschuifbaar is, is het formaat nog belangrijker. Wanneer het formaat je niet bevalt, is het niet mogelijk om dit te verstellen. In dit geval raad ik je aan om of te kiezen voor een laag statief om te fotograferen op een kleine afstand van de grond, óf voor een statief waar je recht achter staat.

Het gewicht

Het gewicht heeft invloed op de stabiliteit, maar ook de mobiliteit van een statief. Een zwaar statief staat stabieler, zeker in situaties met veel wind, maar is minder prettig om mee te nemen als je langere afstanden wandelt.

Wanneer je het statief regelmatig meeneemt zonder een vervoermiddel, is een lichter statief de betere uitkomst. Als je liever geen compromis maakt tussen stabiliteit en gewicht, koop dan een statief van carbon als dit binnen je budget past.

Een goed alternatief is een ander lichtgewicht statief met een haakje in het midden. Hier hang je bijvoorbeeld je tas aan om het gewicht te verzwaren.

Man met een tripod statief in zijn hand en een tas op zijn rug, kijkend naar de lucht

Overige koopcriteria

Alles wat hierboven beschreven is, zijn de belangrijkste koopcriteria. Naast deze criteria zijn er nog een paar dingen om rekening mee te houden, waaronder de voeten van het statief.

In veel gevallen zitten plastic of rubberen voetjes aan de onderkant van de statiefpoten. Hierdoor heeft het statief meer grip. Er bestaan ook modellen waar je een soort pinnen in de onderkant van de poten kunt schroeven. Deze steek je in het gras of de grond voor extra steun en stabiliteit.

Kijk ook naar de voorwaarden van een product, hier vind je informatie over een eventuele garantie en mogelijk ook over vervangingsonderdelen. Heb je ooit onderdelen nodig? Dan weet je gelijk waar je die vindt. 😁

Extra opties

Ook zijn er een aantal handige opties en accessoires voor statieven:

  • Stabilisatiehaak: hierover heb je al kort iets gelezen bij het gewicht van een statief. Er zijn enkele statieven met een haakje in het midden van het statief. Hieraan kun je een extra gewicht hangen om het statief zwaarder te maken. Houd hierbij wel rekening met het maximale draagvermogen.
  • Waterpas: veel kwalitatieve statieven hebben een ingebouwde waterpas. Als dit niet zo is, dan kun je een aanschaffen en op je camera bevestigen. Met een waterpas weet je altijd zeker of een foto recht is. Dat scheelt een hoop tijd in het nabewerken! 🥳
  • Beenwarmers: nee, geen beenwarmers voor je benen, maar voor de poten van je statief! Dit is vooral handig bij een statief van aluminium, gezien dit de temperatuur van de omgeving aanneemt en in de winter voelen de poten dan koud aan. Als je daar niet op zit te wachten, is dit een oplossing.
  • Middenzuil: een middenzuil is de ideale uitkomst voor wanneer het statief niet de juiste hoogte heeft. Een middenzuil zit in het midden van het statief en schuif je omhoog. Sommige middenzuilen kun je horizontaal kantelen of 180 graden draaien om het foto- of filmapparaat dichter bij de grond te bevestigen.
  • Lensgondel: grote lenzen zijn in sommige gevallen lastig te bevestigen aan de statiefkop omdat de lens al snel meer weegt dan de camera zelf. Een lensgondel helpt je hierbij door het gewicht beter te verdelen.
  • Op afstand bedienbaar: er bestaan statieven waar je je camera of smartphone via een draadloze verbinding of een kabel verbindt met het statief. Deze bedien je dan op afstand met een afstandsbediening of een app.

De 5 beste statieven onder elkaar

1. LifeGoods Tripod Statief

1. LifeGoods Tripod Statief
Type statief: Tripod
Materiaal: Aluminium | Kunststof
Maximale werkhoogte: 152 cm
Minimale werkhoogte: 40,5 cm
Hoogte ingeklapt: 60 cm
Aantal secties: 0
Maximaal belastbaar gewicht: 3 kg
Gewicht: 1100 gram
Geschikt voor type camera: Smartphone , Spiegelreflexcamera , Videocamera , Compactcamera , Instantcamera , Systeemcamera , Actioncam

2. Mini Statief Smartphone Tripod Camera Telefoon Houder

2. Mini Statief Smartphone Tripod Camera Telefoon Houder
Type statief: Tripod
Materiaal: Aluminium
Maximale werkhoogte: 18 cm
Minimale werkhoogte: 13 cm
Hoogte ingeklapt: 15 cm
Aantal secties: 2
Maximaal belastbaar gewicht: 0,5 kg
Gewicht: 45 gram
Geschikt voor type camera: Actioncam , Smartphone , Spiegelreflexcamera , Videocamera

3. Universele Telefoon Statief Tripod Verstelbare Stand Met Handvat

3. Universele Telefoon Statief Tripod Verstelbare Stand Met Handvat
Type statief: Mini-statief
Materiaal: Aluminium
Maximale werkhoogte: 102 cm
Minimale werkhoogte: 34,5 cm
Hoogte ingeklapt: 35 cm
Aantal secties: 4
Maximaal belastbaar gewicht: 3 kg
Gewicht: 476 gram
Geschikt voor type camera: Smartphone

4. Statief camera & smartphone met afstandsbediening / Tripod smartphone / Tripod camera / statief voor smartphone

4. Statief camera & smartphone met afstandsbediening / Tripod smartphone / Tripod camera / statief voor smartphone
Type statief: Tripod
Materiaal: Aluminium
Maximale werkhoogte: 140 cm
Minimale werkhoogte: 60 cm
Hoogte ingeklapt: 60 cm
Aantal secties: 3
Maximaal belastbaar gewicht: 5 kg
Gewicht: 900 gram
Geschikt voor type camera: Videocamera , Spiegelreflexcamera , Smartphone , Compactcamera

5. Studio me

5. Studio me
Type statief: Tripod
Materiaal: Aluminium | Kunststof
Maximale werkhoogte: 130 cm
Minimale werkhoogte: 39 cm
Hoogte ingeklapt: 40 cm
Aantal secties: 1
Maximaal belastbaar gewicht: 3 kg
Gewicht: 460 gram
Geschikt voor type camera: Smartphone , Actioncam , Compactcamera

Veelgestelde vragen over statieven

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over statieven. Heb je toch nog een brandende vraag die hieronder niet is beantwoord, laat het ons dan weten!

🤔 Past iedere camera op elk statief?

Nee, niet iedere camera past op ieder statief. Dit is afhankelijk van de bevestiging van het statiefkop, het type statief en het maximale draagvermogen.

📸 Fotograferen en filmen met de hand of met een statief?

Met de hand heeft als voordeel dat je flexibel bent, snel kunt inspelen op situaties en dat je geen statief mee rondzeult. Alleen zijn sommige foto’s niet (goed) te maken zonder statief. Zoals foto's met een lange sluitertijd en actiefoto’s.

Het ligt eraan wat je van plan bent om te fotograferen en hoeveel waarde je hecht aan het resultaat.

🆚 Welk statiefsoort moet ik kopen?

Dit ligt eraan waarvoor je het statief gebruikt en met wat voor foto- of filmapparaat. Als je veel reist met je statief, is een mini-statief of een gorillapod een goede optie.

Voor vloggen, selfies en actiefoto’s of video's is een monopod, rig of gimbal een goede uitkomst. En voor nacht- of landschapsfoto's is een tripod de beste optie.

❓ Hoe gebruik je een tripodstatief?

Stel het statief in op de lengte die je wil. Zorg dat het statief zo staat dat één statiefpoot onder de lens van camera staat en sta zelf tussen de twee andere poten in. Mocht je tegen het statief stoten, dan heeft hij een poot die hem nog tegenhoudt. Hierna ben je klaar om geweldige beelden te schieten!

Welk statief moet ik kopen?

Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van het beste statief. Zo maak jij de beste keus!

Type statiefMateriaalMaximale werkhoogteMinimale werkhoogteAantal sectiesMaximaal belastbaar gewichtInclusief statiefkopGewichtGeschikt voor type camera
1LifeGoods Tripod StatiefTripodAluminium | Kunststof152 cm40,5 cm03 kgJa1100 gramSmartphone , Spiegelreflexcamera , Videocamera , Compactcamera , Instantcamera , Systeemcamera , Actioncam
2Mini Statief Smartphone Tripod Camera Telefoon HouderTripodAluminium18 cm13 cm20,5 kgJa45 gramActioncam , Smartphone , Spiegelreflexcamera , Videocamera
3Universele Telefoon Statief Tripod Verstelbare Stand Met HandvatMini-statiefAluminium102 cm34,5 cm43 kgNee476 gramSmartphone
4Statief camera & smartphone met afstandsbediening / Tripod smartphone / Tripod camera / statief voor smartphoneTripodAluminium140 cm60 cm35 kgJa900 gramVideocamera , Spiegelreflexcamera , Smartphone , Compactcamera
5Studio meTripodAluminium | Kunststof130 cm39 cm13 kgJa460 gramSmartphone , Actioncam , Compactcamera

LifeGoods Tripod Statief

Type statief: Tripod

Materiaal: Aluminium | Kunststof

Maximale werkhoogte: 152 cm

Minimale werkhoogte: 40,5 cm

Aantal secties: 0

Maximaal belastbaar gewicht: 3 kg

Inclusief statiefkop: Ja

Gewicht: 1100 gram

Geschikt voor type camera: Smartphone , Spiegelreflexcamera , Videocamera , Compactcamera , Instantcamera , Systeemcamera , Actioncam

Mini Statief Smartphone Tripod Camera Telefoon Houder

Type statief: Tripod

Materiaal: Aluminium

Maximale werkhoogte: 18 cm

Minimale werkhoogte: 13 cm

Aantal secties: 2

Maximaal belastbaar gewicht: 0,5 kg

Inclusief statiefkop: Ja

Gewicht: 45 gram

Geschikt voor type camera: Actioncam , Smartphone , Spiegelreflexcamera , Videocamera

Universele Telefoon Statief Tripod Verstelbare Stand Met Handvat

Type statief: Mini-statief

Materiaal: Aluminium

Maximale werkhoogte: 102 cm

Minimale werkhoogte: 34,5 cm

Aantal secties: 4

Maximaal belastbaar gewicht: 3 kg

Inclusief statiefkop: Nee

Gewicht: 476 gram

Geschikt voor type camera: Smartphone

Statief camera & smartphone met afstandsbediening / Tripod smartphone / Tripod camera / statief voor smartphone

Type statief: Tripod

Materiaal: Aluminium

Maximale werkhoogte: 140 cm

Minimale werkhoogte: 60 cm

Aantal secties: 3

Maximaal belastbaar gewicht: 5 kg

Inclusief statiefkop: Ja

Gewicht: 900 gram

Geschikt voor type camera: Videocamera , Spiegelreflexcamera , Smartphone , Compactcamera

Studio me

Type statief: Tripod

Materiaal: Aluminium | Kunststof

Maximale werkhoogte: 130 cm

Minimale werkhoogte: 39 cm

Aantal secties: 1

Maximaal belastbaar gewicht: 3 kg

Inclusief statiefkop: Ja

Gewicht: 460 gram

Geschikt voor type camera: Smartphone , Actioncam , Compactcamera

Conclusie

Er zijn behoorlijk veel statieven. Allemaal verschillend in soort, materiaal, draagvermogen, formaat, gewicht en type statiefkop. Het voordeel hiervan is dat er altijd een goede keuze tussen zit, misschien staat die van jou wel in onze top 5!

Het nadeel hiervan is dit het lastig maakt om de juiste keuze te maken. Hopelijk helpt onze koopgids hierbij. Nu je deze kennis hebt, is het aan jou om te bepalen wat je nodig hebt, wat fijn is en wat bijzaak is, zodat je het beste statief in huis haalt.

Heb je toch nog vragen of op- of aanmerkingen, laat ons dit dan weten. Bedankt voor het lezen! 😄

Was dit artikel behulpzaam?