Met De Beste Camera Schiet Je De Mooiste Kiekjes

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Er is voor iedereen een geschikte camera.

Met De Beste Camera Schiet Je De Mooiste Kiekjes

Hoewel smartphones tegenwoordig ook best lekkere kiekjes maken, blijven foto's met de beste camera superieur. Maar welke soorten camera's zijn er allemaal? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Camera koopgids: hoe maak je de beste koop?

Als je een goede camera wilt scoren, is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is niet alleen een groot aanbod, er zijn ook nog verschillende soorten camera's. Daarom is het handig om eerst voor jezelf helder te krijgen welk type camera je precies zoekt. Ik zet de verschillende soorten camera's voor je op een rij.

camera ligt op tas met laptop

Compactcamera's

Voor mensen die net beginnen met fotografie of een model zoeken voor op reis, is de compactcamera een uitstekende optie. Zoals de naam al suggereert, is het kleine formaat de belangrijkste eigenschap van dit type camera. Tel daar een licht gewicht bij op en je hebt de perfecte reiscamera.

Er zijn verschillende soorten compactcamera's. Naast de standaard compactcamera is er de:

 • Travelzoomcamera: veel zoombereik in een reisformaat.
 • Superzoomcamera: nóg meer zoombereik en een groter formaat.
 • Geavanceerde compactcamera: biedt meer instelmogelijkheden dan een standaard compact camera en heeft (meestal) een grotere sensor.

Een compactcamera laat zich eenvoudig bedienen en is daarom zeer geschikt voor beginners. Bovendien hebben compactcamera's weinig instelmogelijkheden. Dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Voor mensen met weinig fotografie-ervaring is het fijn dat alles automatisch werkt. Compactcamera's hebben zeer goede automatische modi.

Voor wie net een stapje verder is met fotografie, kan het gebrek aan instelmogelijkheden een gemis zijn. Er zijn ook compactcamera's met meer fotografie-instellingen, de zogenaamde geavanceerde compactcamera. Maar voor hen is een systeem- of spiegelreflexcamera, die ik straks bespreek, misschien een betere optie.

Daarnaast heeft een compactcamera altijd een ingebouwde lens. De lens is niet verwisselbaar, dus je zit vast aan de mogelijkheden die de lens in de camera biedt. Hierdoor moet je bijvoorbeeld vooraf al goed nadenken over welk zoombereik je nodig denkt te hebben.

Een compactcamera is per definitie klein, waardoor er ook minder ruimte is voor een grote sensor. De grootte van de sensor bepaalt voor een groot deel de beeldkwaliteit.

Hoe groter de sensor, hoe meer details je ziet en hoe beter de foto's bij slechte lichtomstandigheden. De meeste compactcamera's hebben een 1-inch of een 1/2.3-inch sensor.

In het aanbod met geavanceerde compactcamera's zie je wél vaker grotere sensoren. Dit houdt wel weer in dat je een kleiner zoombereik hebt en de camera minder compact is. Bovendien hangt er een hoger prijskaartje aan deze compactcamera's.

Welke camera je ook kiest: ze zijn allemaal kwetsbaar en waardevol. Daarom is het belangrijk je camera te beschermen. Er zijn tegenwoordig genoeg tassen beschikbaar. Overweeg de beste camerarugzak: een combinatie van gemak, comfort en bescherming.

Wat we goed vinden:

 • Perfect voor beginners door goede automatische modi 
 • De bediening van een compactcamera is doorgaans zeer eenvoudig 
 • Liever voor de portemonnee dan systeem- of spiegelreflexcamera's
 • Heeft een compact formaat, waardoor je hem eenvoudig meeneemt

Wat we minder goed vinden:

 • Heeft geen verwisselbare lens
 • Er zijn weinig instelmogelijkheden, wat voor meer ervaren fotografen al snel een nadeel is
 • Heeft een kleine sensor, wat nadelig is voor de beeldkwaliteit

Agfa Photo Navulbare Analoge Camera 35mm (Zwart)

Agfa Photo Navulbare Analoge Camera 35mm (Zwart)
Afmetingen (b x h x d): 113 x 40 x 63 mm
Type Compactcamera: Standaard compactcamera
Type sensor: Full Frame
Aantal megapixels: 0 megapixels
Optische zoom: 0 X
Beeldstabilisatie: Nee
Videokwaliteit: Geen
Optische zoom: 0 X
Wifi: Geen Wi-Fi
Gewicht: 124 gram
Bekijk op Bol.comPijltje

Kodak Pixpro FZ152 Zwart

Kodak Pixpro FZ152 Zwart
Afmetingen (b x h x d): 108,4 x 69,9 x 32,8 mm
Type Compactcamera: Travelzoom compactcamera
Type sensor: 1/2.3 inch
Aantal megapixels: 16 megapixels
Optische zoom: 15 X
Beeldstabilisatie: Nee
Videokwaliteit: HD Ready
Optische zoom: 15 X
Wifi: Geen Wi-Fi
Gewicht: 185000 gram
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje

Analoge Camera 35MM

Analoge Camera 35MM
Afmetingen (b x h x d): 42 x 66 x 118 mm
Type Compactcamera: Standaard compactcamera
Type sensor: Full Frame
Aantal megapixels: 0 megapixels
Optische zoom: 0 X
Beeldstabilisatie: Nee
Videokwaliteit: Geen
Optische zoom: 0 X
Wifi: Geen Wi-Fi
Gewicht: 110 gram
Bekijk op Bol.comPijltje
Klik hier voor een top 5 van compactcamera's
systeemcamera in getatoeerde handen

Systeemcamera's

Een systeemcamera heeft in tegenstelling tot een compactcamera wél een verwisselbare lens en een breed scala aan instelmogelijkheden. Men noemt het ook wel een spiegelloze camera omdat het werkt zonder spiegelreflex.

Dit type camera is op veel gebieden de gulden middenweg tussen een compactcamera en een spiegelreflexcamera: qua prijs, formaat, gewicht en sensor.

Ik moet zeggen dat de verschillen steeds kleiner worden. Er komen steeds meer systeemcamera's op de markt die nauwelijks of niet onderdoen voor spiegelreflexcamera's. Er zijn zelfs professionele fotografen die met systeemcamera's werken.

Bij een systeemcamera kijk je – net als bij een compactcamera – door een elektronische zoeker of scherm naar het onderwerp. Door het ontbreken van een optische zoeker is de systeemcamera kleiner en lichter dan een spiegelreflexcamera.

Dat je bij een systeemcamera de mogelijkheid hebt om de lens te verwisselen, is een groot voordeel ten opzichte van compactcamera's. Hierdoor gaat er een wereld voor je open.

De keuze uit lenzen voor systeemcamera's is wel beperkter dan bij spiegelreflexcamera. Gelukkig zijn er ook spiegelreflexlenzen die op een systeemcamera passen, maar hiervoor moet je vooraf wel de compatibiliteit checken.

De meeste systeemcamera's hebben een middelgrote APS-C-sensor of een middelkleine Micro Four Thirds-sensor. Het grootste sensorformaat, full frame, komt wel voor maar is nog niet heel gebruikelijk. In de toekomst komt hier naar verwachting verandering in.

Een systeemcamera is vaak ook de beste optie voor het maken van video's. Compactcamera blinken meestal niet uit op het gebied van videokwaliteit, terwijl spiegelreflexcamera's zich vooral richten op uitstekende fotografie.

Wat we goed vinden:

 • Heeft een compacter formaat dan een spiegelreflexcamera
 • Je krijgt de mogelijkheid om de lens te verwisselen
 • Vaak de beste optie voor het maken van video's 

Wat we minder goed vinden:

 • Het aanbod van lenzen is beperkter dan bij spiegelreflexcamera's
 • Er zijn niet veel systeemcamera's met een fullframe-sensor, het grootste sensorformaat
 • Een elektrische zoeker heeft enige vertraging ten opzichte van een optische zoeker

Canon EOS M50 Mark II Zwart + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM Zwart

Canon EOS M50 Mark II Zwart + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM Zwart
Afmetingen (b x h x d): 881 x 58,7 x 116,3 mm
Type sensor: APS-C
Aantal megapixels: 24,1 megapixels
Beeldstabilisatie: Ja
Videokwaliteit: 4K
Viewfinder: Ja
Wifi: Ja
Gewicht: 387 gram
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje

Canon EOS M200 + 15-45mm IS STM

Canon EOS M200 + 15-45mm IS STM
Afmetingen (b x h x d): 108,2 x 67,1 x 35,1 mm
Type sensor: APS-C
Aantal megapixels: 25,8 megapixels
Beeldstabilisatie: Ja
Videokwaliteit: HD Ready
Viewfinder: Ja
Wifi: Ja
Gewicht: 299 gram
Bekijk op Bol.comPijltje

Sony A6100 + E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS

Sony A6100 + E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS
Afmetingen (b x h x d): 120 x 66,9 x 59,4 mm
Type sensor: APS-C
Aantal megapixels: 25 megapixels
Beeldstabilisatie: Ja
Videokwaliteit: 4K
Viewfinder: Ja
Wifi: Ja
Gewicht: 396 gram
Bekijk op Bol.comPijltje
Klik hier voor een top 5 van systeemcamera's
spiegelreflexcamera in beeld

Spiegelreflexcamera's

De spiegelreflexcamera wordt ook wel eens een DSLR-camera genoemd, wat staat voor Digital Single Lens Reflex. Dit type camera heeft net als een systeemcamera een verwisselbare lens en ruime instelmogelijkheden. Een systeemcamera en een spiegelreflexcamera lijken dan ook op veel vlakken op elkaar. Deze camera's hebben meestal ook een kantelbaar scherm.

Het grote verschil tussen deze twee is het spiegelsysteem waarmee een spiegelreflexcamera werkt. Door dit spiegelsysteem kijk je met de lens naar het onderwerp. Bij een systeemcamera (of compactcamera) gebeurt dit via een scherm of elektronische zoeker.

Het voordeel van zo'n optische zoeker is dat je meteen het beeld ziet wat je op de foto krijgt. Bij een compact- of systeemcamera is er sprake van een kleine vertraging. Het nadeel is dat de camera hierdoor groter en zwaarder is. Daarom neem je hem niet eenvoudig mee, zeker niet op een reis.

Hoewel een spiegelreflexcamera in principe de beste soort camera is op het gebied van snelheid, beeldkwaliteit en instellingen, is dit niet voor iedereen de ook de meest geschikte aankoop.

Beginnende fotografen die niet overweg kunnen met fotografie-instellingen hebben er veel minder aan. De ruime instelmogelijkheden van een spiegelreflexcamera vergen kennis. Waar een compactcamera goede automatische modi heeft, maak je met een spiegelreflexcamera zeker niet de beste foto's met een van de automatische standen.

Aan een spiegelreflexcamera hangt bovendien een behoorlijk prijskaartje. Mocht je geen gebruikmaken van de overvloed aan mogelijkheden die dit type camera biedt, dan zou het zonde zijn om diep in de buidel te tasten. Je kunt dan beter voor de scherper geprijsde compactcamera gaan.

Spiegelreflexcamera's in het lagere en middensegment hebben vaak een middelgrote APS-C-sensor, in het hogere segment zien we meer fullframe-sensoren. Laatstgenoemde is het grootste sensorformaat. Grotere sensoren bieden een betere beeldkwaliteit en zorgen voor gedetailleerde foto's, ook bij slechte lichtomstandigheden.

Wat we goed vinden:

 • Heeft een verwisselbare lens
 • Ontzettend veel instelmogelijkheden 
 • Heeft een grote sensor, wat zorgt voor een betere beeldkwaliteit
 • Je ziet meteen het beeld via de optische zoeker

Wat we minder goed vinden:

 • Minder geschikt voor beginnende fotografen door brede instelmogelijkheden
 • Heeft een hoog prijskaartje

Canon EOS 2000D + 18-55mm IS II

Canon EOS 2000D + 18-55mm IS II
Afmetingen (b x h x d): 0 x 0 x 0 mm
Type sensor: APS-C
Aantal megapixels: 24,7 megapixels
Type beeldstabilisatie: In de lens
Videokwaliteit: Full HD
Viewfinder: Ja
Wifi: Ja
Gewicht: 1484 gram
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje

Canon EOS 2000D + 18-55mm III

Canon EOS 2000D + 18-55mm III
Afmetingen (b x h x d): 129 x 101,3 x 77,6 mm
Type sensor: APS-C
Aantal megapixels: 24,7 megapixels
Type beeldstabilisatie: In de lens
Videokwaliteit: Full HD
Viewfinder: Ja
Wifi: Ja
Gewicht: 1421 gram
Bekijk op Bol.comPijltje

Canon EOS 250D + 18-55 f/4-5.6 IS STM

Canon EOS 250D + 18-55 f/4-5.6 IS STM
Afmetingen (b x h x d): 220 x 170 x 150 mm
Type sensor: APS-C
Aantal megapixels: 24,1 megapixels
Type beeldstabilisatie: In de lens
Videokwaliteit: 4K
Viewfinder: Ja
Wifi: Ja
Gewicht: 1317 gram
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje
Klik hier voor een top 5 van spiegelreflexcamera's
gele onderwatercamera

Onderwatercamera

Als je vooral avonturen in en rondom het water vast wilt leggen, dan is een onderwatercamera de meest geschikte camera voor jou. Dit is een (doorgaans) compacte camera die bestand is tegen water.

Een onderwatercamera leent zich uitstekend bijvoorbeeld snorkelen en duiken, maar je gebruikt hem ook voor buitenactiviteiten als klimmen en skiën. Men noemt het dan ook wel eens een outdoor camera.

De waterdichtheid is het belangrijkste kenmerk van deze camera. Dit is af te lezen aan de IP-certificering. Het eerste nummer geeft aan hoe goed een apparaat bestand is tegen stof, het tweede cijfer tegen water.

Dit laatste cijfer moet minstens 8 zijn om te worden gezien als volledig waterdicht. De onderwatercamera is ook stofdicht als het eerste cijfer een 6 is.

Check daarnaast altijd even hoeveel meter diep de camera onder water kan. Bij budgetmodellen is dit vaak een paar meter en bij high-end modellen loopt dit op tot wel dertig meter. Voor 'normaal' zwemmen is 5 meter in principe voldoende.

Daarnaast is een compactcamera vaak in zijn algemeen zeer robuust. Dit wordt extra onderstreept door een bepaalde mate van schokbestendigheid. Dit wordt aangegeven in het aantal meter dat een apparaat kan vallen zonder kapot te gaan wanneer hij een hard oppervlak raakt.

Omdat een onderwatercamera in feite compactcamera's met een sterke en waterdichte behuizing zijn, vind je er meestal een kleinere sensor op. Hierdoor is de beeldkwaliteit minder dan je bijvoorbeeld bij een systeem- of spiegelreflexcamera ziet.

Wat we goed vinden:

 • Is bestand tegen water 
 • Heeft doorgaans een zeer robuuste behuizing en kan tegen een stootje

Wat we minder goed vinden:

 • De beeldkwaliteit is meestal minder goed 

Aquapix W3048-I Edge Iceblue

Aquapix W3048-I Edge Iceblue
Afmetingen (b x h x d): 50 x 200 x 200 mm
Type sensor: 1/2.3 inch
Aantal megapixels: 13 megapixels
Optische zoom: 0 X
Videokwaliteit: 4K
Optische zoom: 0 X
Wifi: Geen Wi-Fi
Schokbestendig: Ja
Gewicht: 138 gram
Bekijk op Bol.comPijltje

AGFA PHOTO Realishot WP8000

AGFA PHOTO Realishot WP8000
Afmetingen (b x h x d): 50 x 200 x 200 mm
Type sensor: CMOS-sensor
Aantal megapixels: 24 megapixels
Optische zoom: 0 X
Videokwaliteit: Full HD
Optische zoom: 0 X
Wifi: Geen Wi-Fi
Schokbestendig: Nee
Bekijk op Bol.comPijltje

Easypix W2024 actiesportcamera HD CMOS 16 MP 97 g

Easypix W2024 actiesportcamera HD CMOS 16 MP 97 g
Afmetingen (b x h x d): 92 x 64 x 29 mm
Type sensor: 1/2.3 inch
Aantal megapixels: 16 megapixels
Optische zoom: 8 X
Videokwaliteit: HD Ready
Optische zoom: 8 X
Wifi: Geen Wi-Fi
Waterdicht tot (m): 3 meter
Schokbestendig: Ja
Stofbestendig: Ja
Gewicht: 97 gram
Bekijk op Bol.comPijltje
Klik hier voor een top 5 van onderwatercamera's

instant camera

De instant camera (of polaroidcamera) stamt af van een ouder concept, maar maakte de afgelopen jaren een flinke comeback. Het is een hele andere tak van sport dan de andere camera's uit dit rijtje, maar dat maakt het nog niet minder leuk.

Een instant camera heeft een intern ontwikkelmechanisme. De camera bevat alle chemicaliën die nodig zijn om een foto te ontwikkelen. Hierdoor rollen je versgeschoten kiekjes binnen een mum van tijd uit je camera.

De beeldkwaliteit van een instant camera is natuurlijk niet te vergelijken met een systeem- of spiegelreflexcamera, maar de foto's zien er door de vintage look en feel vaak meteen heel cool uit.

Waar foto's die je met een digitale camera of met een smartphone maakt soms jaren op de digitale plank blijven liggen, heb je bij een instant camera meteen iets tastbaars in handen.

Een instant camera is meestal eenvoudig te bedienen: je hoeft er zeker geen fotografie-kennis voor te hebben. Maar met zo'n apparaat in je handen waan je je wel even een fotograaf. Het is daarom de perfecte camera voor een bijzonder evenement.

Hoewel instant camera's zelf tegenwoordig heel betaalbaar zijn, moet je er wel speciaal fotopapier voor kopen. Dit papier is relatief duur, dus dat is iets om rekening mee te houden. Zeker omdat je een foto natuurlijk niet over kunt doen.

Wat we goed vinden:

 • Je hebt meteen een foto in handen 
 • De foto's hebben een bijzondere vintage look 
 • Is eenvoudig te bedienen

Wat we minder goed vinden:

 • Heeft niet veel extra mogelijkheden behalve het maken van instant foto's
 • Heeft niet de allerbeste beeldkwaliteit
 • Het speciale fotopapier is duur

Fujifilm Instax Mini 11 Lilac Purple

Fujifilm Instax Mini 11 Lilac Purple
Zelfontspanner: Nee
Statiefaansluiting: Nee
Filmformaat: 54x86 mm
Fotoformaat: 46x62 mm
Filmverhouding: Rechthoek
Type flitser: Ingebouwd
Flitsmodus: Auto
Bluetooth: Nee
Met creatieve filters: Nee
Met re-print: Nee
Selfie-spiegel: Ja
Afmetingen (b x h x d): 67,3 x 107,6 x 121,2 mm
Gewicht: 293 gram
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje

Fujifilm Instax Mini 11

Fujifilm Instax Mini 11
Zelfontspanner: Nee
Statiefaansluiting: Nee
Filmformaat: 54x86 mm
Fotoformaat: 46x62 mm
Filmverhouding: Rechthoek
Type flitser: Ingebouwd
Flitsmodus: Auto
Bluetooth: Nee
Met creatieve filters: Nee
Met re-print: Nee
Selfie-spiegel: Ja
Afmetingen (b x h x d): 67,3 x 107,6 x 121,2 mm
Gewicht: 293 gram
Bekijk op Bol.comPijltje

Fujifilm Instax Square SQ1 Chalk White

Fujifilm Instax Square SQ1 Chalk White
Zelfontspanner: Nee
Statiefaansluiting: Nee
Filmformaat: 72x86 mm
Fotoformaat: 62x62 mm
Filmverhouding: Vierkant
Type flitser: Ingebouwd
Flitsmodus: Auto
Bluetooth: Nee
Met creatieve filters: Nee
Met re-print: Nee
Selfie-spiegel: Nee
Afmetingen (b x h x d): 575 x 1307 x 1186 mm
Gewicht: 390 gram
Bekijk op Bol.comPijltjeBekijk op CoolbluePijltje
Klik hier voor een top 5 van instant camera's
GoPro filmt in zwembadwater

actioncamera

De actioncamera is een relatief nieuw fenomeen: het begon in 2014 populariteit te winnen dankzij marktleider GoPro. Het doel van deze camera is om goede beelden tijdens extreme omstandigheden te schieten.

Dit type camera is zeer geschikt voor sport- en actiemomenten, zoals hiken, surfen of snowboarden. Een actioncamera is altijd lekker compact en laat zich makkelijk bevestigen aan jezelf of aan een vervoersmiddel of voorwerp.

Een actioncamera blinkt over het algemeen uit op het gebied van videokwaliteit, beeldhoek en beeldstabilisatie. Deze camera is er in de eerste plaats om video's mee te maken, maar je kunt er ook mee fotograferen.

Foto's met een actioncamera hebben echter doorgaans niet de allerhoogste kwaliteit. Actioncamera's hebben een kleine beeldsensor en geen verwisselbare lens. De fotokwaliteit wordt wel steeds beter!

Veel actioncamera's zijn waterdicht vanwege het beoogde gebruik. Maar let op: dit is niet altijd het geval. Soms moet je er een speciale onderwaterbehuizing bij kopen. Daarnaast zijn de meeste actioncamera's schokbestendig – ze moeten tenslotte tegen een stootje kunnen.

De batterijduur van een actioncamera is altijd zeer kort. Een extra accu is daarom eigenlijk een must.

Wat we goed vinden:

 • Perfect voor het opnemen van sport- en actiemomenten
 • Makkelijk mee te nemen door klein formaat
 • Meestal behoort ook onderwater filmen tot de opties

Wat we minder goed vinden:

 • Maakt niet de allerbeste foto's
 • Heeft een korte accuduur
Klik hier voor een top 5 van actioncamera's

Veelgestelde vragen over camera's

Wat is een bridge camera?

Een bridge camera is een combinatie van een spiegelreflexcamera en een compactcamera. Dit type camera is groter dan een compactcamera, maar compacter dan een spiegelreflexcamera. Het heeft net als een compactcamera geen verwisselbare lens, maar wel weer veel instelmogelijkheden.

De meeste bridg ecamera's hebben een middelgrote (APS-C) of middelkleine sensor (Micro Four Thirds). Daarnaast is een belangrijk kenmerk van een bridge camera het grote zoombereik. Kortom: het is een bijzonder veelzijdige camera.

Wat is een fullframe-camera?

Een fullframe-camera is een camera met een fullframe-sensor, het grootste sensorformaat (24 × 36 mm). Deze beeldsensor is even groot als de sensor van een analoge camera.

Bij een fullframe-sensor is er geen sprake van een cropfactor. Dankzij deze fullframe-sensor is het mogelijk om het totale beeld op de foto te krijgen: niet alleen krijg je een breder beeld, maar ook het dynamisch bereik is groter. Je ziet kleurgradaties, wat tot een extra waarheidsgetrouwe foto leidt.

Fullframe-sensoren zorgen voor scherpe foto's zonder ruis, zelfs bij slechte lichtomstandigheden. Het nadeel van een fullframe-camera is dat hij groot, zwaar en prijzig is.

Welk SD-kaart heb ik nodig voor een camera?

Welke geheugenkaart je nodig hebt, hangt af van de camera. In veruit de meeste camera's past een 'normale' SD-kaart. Voor actioncamera's heb je meestal een microSD-kaart nodig.

De opslagcapaciteit die je nodig hebt is ook erg afhankelijk van je beoogde gebruik. Video's nemen veel meer ruimte in beslag van foto's. Daarnaast zijn RAW-bestanden zwaarder dan JPEG-bestanden.

De meeste fotografen hebben aan 8 GB voldoende, maar meer is zeker geen overbodige luxe. En als je vooral video's maakt, is 16 of 32 GB (of meer) zeker aan te raden.

Welke camera moet ik kopen?

Dat hangt af van je wensen, budget en waar je de camera voor wilt gebruiken. Elke camera heeft zowel voor- als nadelen, dus dat is een afweging die je moet maken.

Wil je een simpele camera in een lekker compact reisformaat, dan is een compactcamera de beste optie. Meer ervaren fotografen zoeken liever hun heil in een systeem- of spiegelreflexcamera.

Daarnaast is er de actioncamera voor het filmen van sport- en actiemomenten en de onderwatercamera voor je foto's in en rondom water. Wil je meteen iets tastbaars in handen hebben, dan ga je voor een instant camera! 📸

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, is er voor iedereen een geschikte camera. Ik hoop dat je wijzer bent geworden en een juiste keuze kunt maken! Naar welk type camera gaat jouw voorkeur uit? We horen het graag!

Was dit artikel behulpzaam?