De Beste Screenprotector Biedt de Optimale Bescherming

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min. leestijd

Geniet van een krasvrij scherm!

De Beste Screenprotector Biedt de Optimale Bescherming

Geef je apparaat de bescherming die het verdient en vind hier de beste screenprotector. Zeg vaarwel tegen krassen en stoten. Lees gauw verder en laat je scherm stralen met de perfecte bescherming! 📱

Wat zijn de beste screenprotectors van 2024?

Dit zijn de top 5 beste screenprotectors op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste screenprotectors van 2024

1. Beste schermbeschermer: Mkeke 3-Pack Screen Protectors for

1. Beste schermbeschermer: Mkeke 3-Pack Screen Protectors for

Belangrijke specificaties:

Als ik op zoek ben naar een betrouwbare en allround optie voor een schermprotector, dan valt de Mkeke 3-Pack Screen Protectors for iPhone XR and iPhone 11 zeker op. Gemaakt van gehard glas, zijn deze beschermers ontworpen met een open rand om naadloos aan te sluiten bij verschillende telefoonhoesjes. Het opvallende kenmerk van het product is de uitstekende helderheid, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die een kristalheldere kijkervaring willen. Bovendien wordt de oleofobe schermcoating zeer gewaardeerd vanwege het afstoten van vingerafdrukken en olie-residu, waardoor het oppervlak schoon en glad blijft.

Volgens experts zijn de Mkeke-beschermers eenvoudig aan te brengen en worden ze geleverd met een installatiehulpframe, wat zorgt voor een probleemloos installatieproces. Opmerkelijk is dat deze beschermers compatibel zijn met de meeste hoesjes, wat bijdraagt aan hun veelzijdigheid. Bovendien biedt de levenslange garantie gebruikers een extra laag vertrouwen in de duurzaamheid en levensduur van het product.

In een lijst van door experts beoordeelde schermbeschermers, behaalde het Mkeke-aanbod een respectabele derde plaats, waarmee het zijn competitieve positie op de markt onderstreept. De veerkracht van het product en gebruikersvriendelijke functies, zoals de eenvoudige installatie en compatibiliteit met verschillende hoesjes, dragen bij aan de aantrekkingskracht. Zoals benadrukt in de beoordelingen, hebben de Mkeke-beschermers eigenschappen zoals verminderd zweet en olie-residu, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor het behoud van een onberispelijk scherm.

In vergelijking met andere top schermbeschermers voor de iPhone 11, kan het Mkeke-aanbod zich gunstig meten, met name op het gebied van helderheid, eenvoudige installatie en compatibiliteit met telefoonhoesjes. Hoewel sommige alternatieven unieke kenmerken zoals privacybescherming of touchscreen-nauwkeurigheid benadrukken, blinken de Mkeke-beschermers uit als een allround optie, die essentiële bescherming biedt en de visuele integriteit van de telefoon behoudt.

De Mkeke 3-Pack Screen Protectors voor iPhone XR en iPhone 11 biedt een mix van praktisch nut, duurzaamheid en visuele verbetering, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare schermbeschermer. De uitstekende helderheid, eenvoudige installatie en compatibiliteit met verschillende hoesjes positioneren het als een topkandidaat op de markt, vooral voor mensen die een helder en onberispelijk scherm vooropstellen. Echter, gebruikers die gespecialiseerde functies zoals privacybescherming of verbeterde touchscreen-nauwkeurigheid zoeken, kunnen andere opties meer geschikt vinden voor hun specifieke behoeften.

Concluderend heeft de Mkeke 3-Pack Screen Protectors for iPhone XR en iPhone 11 zich stevig gevestigd als een betrouwbare en praktische keuze, die essentiële bescherming biedt terwijl de visuele kwaliteit van het telefoonscherm behouden blijft. Zijn competitieve functies en gebruikersvriendelijk ontwerp maken het een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare schermbeschermer.

Voordelen Mkeke 3-Pack Screen Protectors for
 • Uitstekende helderheid voor een kristalheldere kijkervaring
 • Oleofobe schermcoating die vingerafdrukken en olie afstoot
 • Eenvoudige toepassing en compatibiliteit met de meeste telefoonhoesjes
Nadelen Mkeke 3-Pack Screen Protectors for
 • Gebrek aan gespecialiseerde functies zoals privacybescherming of verbeterde touchscreen-nauwkeurigheid

2. Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for

2. Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for

Belangrijke specificaties:

Bescherm je Samsung Galaxy S21 met de Supershieldz 3-Pack Screen Protectors! Met een sterke krasbestendigheid en oleofobe eigenschappen biedt deze beschermer uitstekende bescherming voor het scherm van je telefoon. Dit pakket van drie protectors is niet alleen duurzaam, maar zorgt er ook voor dat het scherm helder blijft. En het beste van alles? Je krijgt drie protectors voor de prijs van één, waardoor je altijd een vervanging bij de hand hebt zonder dat het je veel kost.

In vergelijking met andere opties op de markt, valt de Supershieldz Screen Protectors op vanwege de betaalbare prijs zonder in te leveren op essentiële functies. Terwijl andere protectors extra eigenschappen zoals antimicrobiële technologie en een gedetailleerd installatieproces kunnen bieden, blinkt het Supershieldz-product uit als een betrouwbare en betaalbare oplossing voor dagelijks gebruik.

Het belangrijkste gebruiksscenario voor de Supershieldz Screen Protectors is om effectief het scherm van de Samsung Galaxy S21 te beschermen tegen krassen en vlekken zonder de aanraakgevoeligheid of helderheid te belemmeren. Met zijn krasbestendigheid, oleofobe eigenschappen en betaalbaarheid is dit de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een praktische en voordelige oplossing voor schermbeveiliging.

Hoewel de Supershieldz Screen Protectors solide krasbestendigheid bieden, kunnen ze niet dezelfde gespecialiseerde eigenschappen bieden als andere premium protectors op de markt. Dit kan een mogelijke beperking zijn voor gebruikers die geavanceerde functionaliteiten zoals antimicrobiële eigenschappen of een nauwkeurig installatieproces prioriteren.

Kortom, de Supershieldz 3-Pack Screen Protectors voor Samsung Galaxy S21 is de beste budgetoptie voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, duurzame en kosteneffectieve oplossing om hun scherm te beschermen. Met zijn krasbestendigheid, oleofobe eigenschappen en betaalbare prijs biedt het een overtuigende waardepropositie voor mensen die behoefte hebben aan een praktische oplossing voor schermbeveiliging.📱

Voordelen Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for
 • Krasbestendigheid
Nadelen Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for
 • Gebrek aan gespecialiseerde functies in vergelijking met premium beschermers

3. Ailun 2-Pack Screen Protectors for

3. Ailun 2-Pack Screen Protectors for

Belangrijke specificaties:

Bescherm je iPhone 13-scherm met de Ailun 2-Pack Screen Protectors, een betrouwbare en voordelige optie gemaakt van gehard glas met een hardheid van 9H. Deze beschermers bieden stevigheid tegen krassen en dagelijkse slijtage, en zijn speciaal ontworpen voor een precieze pasvorm zonder in te leveren op aanraakgevoeligheid of helderheid. Met een 2-pack aanbod heb je altijd een reserve bij de hand, voor een snelle vervanging wanneer nodig. De Ailun protectors zijn een bewijs van het merk's toewijding aan duurzame en betrouwbare accessoires voor smartphones, met verbeterde installatiegemak ten opzichte van eerdere modellen.

In vergelijking met de Spigen en Belkin opties voor iPhone 13-modellen, bieden de Ailun protectors stevige bescherming met een 9H-hardheid, zonder de bank te breken. Hoewel de Spigen en Belkin alternatieven uitblinken op specifieke gebieden, zoals verminderde schittering en gereedschap-ondersteunde toepassing, blijven de Ailun 2-Pack Screen Protectors een solide keuze voor betrouwbare bescherming. Hun duurzaamheid en precieze pasvorm zorgen voor ononderbroken gebruik en gemoedsrust, ondanks de iets uitdagende applicatie.

Kortom, de Ailun 2-Pack Screen Protectors voor iPhone 13 bieden stevige bescherming tegen een betaalbare prijs, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbare bescherming voor hun apparaat. Hoewel de applicatie misschien wat uitdagend is, maken hun duurzaamheid en precieze pasvorm ze een lovenswaardige optie in het competitieve landschap van iPhone-schermbeschermers. 📱

Voordelen Ailun 2-Pack Screen Protectors for
 • Robuuste bescherming tegen krassen en schaafplekken
 • 2-pack aanbieding voor reservevervanging
 • Duurzame en precieze pasvorm voor ononderbroken gebruik
Nadelen Ailun 2-Pack Screen Protectors for
 • Iets uitdagend aanbrengproces

4. Ailun Glass Screen Protectors for

Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de Ailun Glass Screen Protectors voor de iPhone 12 en 12 Pro. Deze beschermers bieden een betaalbare optie met heldere, waterbestendige en oleofobe eigenschappen. De heldere en waterbestendige functies maken het echt opvallen, en bieden gebruikers een beschermende laag die de visuele integriteit van het scherm behoudt en effectief vocht afstoot. Zoals NBC News Select heeft opgemerkt, is het een sterke concurrent in de markt, naast andere toonaangevende merken, vanwege de betaalbaarheid en duurzaamheid, waardoor het een overtuigende keuze is voor iPhone 12 en 12 Pro gebruikers. De verpakking wordt geleverd met een uitlijntray voor eenvoudige installatie, waardoor een naadloos aanbrengproces gegarandeerd is.

In vergelijking met concurrenten zoals de Zagg InvisibleShield Glass XTR2 Screen Protector en de Spigen Tempered Glass Screen Protector, onderscheiden de Ailun Glass Screen Protectors voor iPhone 12 en 12 Pro zich door de nadruk op waterbestendigheid, oleofobe eigenschappen en betaalbaarheid, waardoor ze een sterke keuze zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en budgetvriendelijke oplossing voor schermbeveiliging.

Terwijl de Ailun Glass Screen Protectors voor iPhone 12 en 12 Pro uitblinken in het bieden van een heldere, waterbestendige en betaalbare optie, kunnen ze beperkingen hebben qua volledige schermdekking of gespecialiseerde functies zoals blauwlichtfiltering of antimicrobiële behandeling die worden aangeboden door concurrenten zoals de Zagg InvisibleShield Glass XTR2 Screen Protector. Echter, voor gebruikers die waterbestendigheid, oleofobe eigenschappen en betaalbaarheid prioriteren, bieden de Ailun Glass Screen Protectors een overtuigende keuze.

Kortom, de Ailun Glass Screen Protectors voor iPhone 12 en 12 Pro creëren een niche als een betaalbare maar toch duurzame optie met heldere, waterbestendige en oleofobe eigenschappen, waardoor ze een opvallende keuze zijn voor gebruikers die betrouwbare schermbeveiliging zoeken zonder de bank te breken. Zoals een recensie terecht beschrijft: "Ailun Glass Screen Protectors bieden een relatief betaalbare optie voor de nieuwe iPhone, met heldere, waterbestendige en oleofobe eigenschappen", waardoor ze zich positioneren als een sterke concurrent in de markt voor schermbeveiligers.

Voordelen Ailun Glass Screen Protectors for
 • Heeft heldere en waterbestendige eigenschappen die de visuele integriteit behouden en vocht effectief afstoten.
 • Betaalbaar en duurzaam, waardoor het een overtuigende keuze is voor iPhone 12 en 12 Pro gebruikers.
 • Wordt geleverd met een uitlijntray voor eenvoudige installatie, waardoor een naadloos aanbrengproces wordt gegarandeerd.
Nadelen Ailun Glass Screen Protectors for
 • Kan beperkingen hebben qua rand-tot-rand dekking of gespecialiseerde functies die door concurrenten worden aangeboden.

5. amFilm Glass Screen Protector for

De amFilm Glass Screen Protector voor de Samsung Galaxy Note 8 biedt uitgebreide bescherming en gebruiksgemak, waardoor het een opvallende optie is in de markt voor screen protectors. Met volledige dekking voor het gebogen scherm en een oppervlaktehardheid van 9H biedt het robuuste bescherming voor het apparaat. Een recensie van Android Central noemt het een van de beste opties voor de Galaxy Note 8 en benadrukt het vermogen om de telefoon te beschermen tegen mogelijke vallen. De evolutie van het product van eerdere modellen is duidelijk te zien in zijn vermogen om volledige dekking te bieden voor het gebogen scherm, een belangrijke zorg van veel gebruikers. De amFilm Glass Screen Protector onderscheidt zich van concurrenten door zijn uitgebreide dekking en hoge oppervlaktehardheid, wat duurzaamheid garandeert zonder in te leveren op de gevoeligheid van het aanraken.

Een opvallende eigenschap van de amFilm Glass Screen Protector is zijn compatibiliteit met de vingerafdrukscanner, een veelvoorkomende zorg bij veel screen protectors. Volgens Android Central draagt deze compatibiliteit bij aan de algehele aantrekkingskracht van het product. De naadloze integratie van de vingerafdrukscanner onderscheidt deze screen protector van andere in de markt en verbetert de gebruikerservaring. Zoals een recensie benadrukt, "De amFilm Tempered Glass Screen Protector biedt volledige dekking voor het gebogen scherm en een oppervlaktehardheid van 9H voor bescherming."

In vergelijking met andere opties in de markt, zoals de LK Flexible TPU Screen Protector of de IQ Shield Film Screen Protector, onderscheidt de amFilm Glass Screen Protector zich door zijn gehard glas constructie, wat een hoger niveau van bescherming biedt tegen vallen en stoten. De prijs kan echter een potentieel nadeel zijn, zoals benadrukt in de vergelijking van screen protectors voor de Galaxy S22. De prijs van de amFilm Glass Screen Protector kan het als een premium keuze positioneren, vooral in vergelijking met meer budgetvriendelijke opties zoals de LK Tempered Glass Screen Protector.

Kortom, de amFilm Glass Screen Protector voor de Samsung Galaxy Note 8 is een eersteklas keuze voor gebruikers die uitgebreide bescherming zoeken zonder in te leveren op de gevoeligheid van het aanraken. De evolutie van eerdere modellen is duidelijk te zien in zijn volledige dekking voor gebogen schermen en compatibiliteit met de vingerafdrukscanner. Hoewel het geprijsd kan zijn als een premium product in vergelijking met sommige alternatieven, maken zijn robuuste constructie en naadloze integratie het een overtuigende optie voor degenen die bescherming en gebruiksgemak prioriteren.

Voordelen amFilm Glass Screen Protector for
 • Uitgebreide bescherming voor gebogen scherm
Nadelen amFilm Glass Screen Protector for
 • Premium prijsstelling

Hoe kies je de beste screenprotector?

De beste screenprotector is een uitstekende investering. Hiermee is het mogelijk om schade aan je goede smartphone te voorkomen en kun je dus besparen op een peperdure reparatie.

Of je nu een budgetsmartphone, een refurbished smartphone, een midrange-smartphone of een high-end model hebt: een screenprotector is dankzij het zachte prijsje altijd een goed idee. 📱

Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je een geschikte screenprotector scoort. De onderstaande koopgids helpt je hierbij!

Belang van compatibiliteit bij screenprotectors

Het allerbelangrijkste punt waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een gloednieuwe screenprotector is dat hij compatibel is met jouw smartphone.

Screenprotectors zijn niet universeel: je kunt je voorstellen dat de beste kleine smartphone een ander model vereist dan telefoons in het grotere segment. Bovendien is er rekening gehouden met zaken als de plaatsing van camera.

Het zal geen verrassing zijn dat het een stuk eenvoudiger is om een compatibele screenprotector te vinden voor een iPhone of een Samsung dan voor minder populaire merken. Desondanks zal voor de meeste smartphones wel een screenprotector te vinden zijn, van een dual-sim-smartphone tot een camera-smartphone.

Screenprotector materialen: Wat moet je weten?

Er zijn meerdere mogelijke materialen die men gebruikt om op grote schaal screenprotectors te maken:

 • Gehard glas beschermt zeer goed tegen schade en voelt aan als je eigen scherm. Het is bovendien simpel aan te brengen: deze screenprotectors hechten zichzelf aan je scherm, waardoor je nauwelijks last hebt van luchtbellen.
 • Hybride glas is de verbeterde opvolger van 'normaal' glas. Deze screenprotectors zijn net zo goed bestand tegen krassen en schokken, maar wel dunner en flexibeler.
 • Kunststof is op vrijwel alle vlakken inferieur aan de glazen varianten. Het beschermt minder goed tegen schade dan glas en is eigenlijk alleen geschikt voor bescherming tegen krassen. Bovendien kan het ervoor zorgen dat het touchscreen minder gevoel is voor aanrakingen en is het moeilijker aan te brengen (hallo, luchtbellen!). Voordelen van kunststof zijn de flexibiliteit en het lagere prijskaartje.

Het geharde glas is een goedkope verzekering die het scherm van mijn telefoon in onberispelijke staat houdt. Soms offert een geharde glazen screenprotector zich op door te breken terwijl hij de impact absorbeert die anders het scherm van de telefoon zou hebben gebroken.

John Ruchak, op Quora

Afwerking

De afwerking van een screenprotector kan glanzend of mat zijn. Een glanzende afwerking lijkt het meest op het scherm van je smartphone en oogt helderder dan de matte variant.

Het voordeel van een matte afwerking is dat het niet reflecteert en daardoor goed zichtbaar is bij felle lichtomstandigheden, zoals in de zon. Ook zijn vingerafdrukken minder goed te zien. Aan jou om de afweging te maken!

witte iphone met screenprotector erop

Antibacterieel

Volgens onderzoekers van een Amerikaanse universiteit zitten er gemiddeld 17.000 bacteriën op een telefoon. Een ander onderzoek beweert zelfs dat er meer bacteriën op je smartphone zitten dan op een toiletbril (!). 🤢 1 Libelle (2017). ' Zo vies blijkt je telefoon volgens onderzoek echt te zijn'

Dit onderstreept de noodzaak voor een antibacteriële screenprotector. Deze modellen maken korte metten met het grootste gedeelte van de bacteriën. Bovendien is er minder kans op vingerafdrukken. Een heerlijk schone smartphone is het gevolg.

Case friendly

Een smartphonehoesje en een screenprotector gaan niet altijd even lekker samen. Als je je smartphone graag in een hoesje verpakt, dan is het verstandig om te kiezen voor een zogenaamde case friendly screenprotector.

Deze modellen houden ruimte over voor de randen van je scherm, waarmee je voorkomt dat het hoesje je screenprotector van het scherm duwt. De meeste screenprotectors van tegenwoordig zijn case friendly, maar dubbelchecken kan nooit kwaad.

Blauwlichtfilter

Je hebt het ongetwijfeld vaker gehoord: het blauwe licht dat uit je smartphone komt is slecht nieuws. Zo kan het vermoeide ogen, een slechte nachtrust en hoofdpijn veroorzaken. Een screenprotector met een blauwlichtfilter filtert het blauwe licht dat uit het telefoonscherm komt.

Privacyglas

Ben je net druk verwikkeld in een privégesprek, kijkt er iemand stiekem mee op je smartphone. Of dat nu een vreemde in de trein is of een vriend(in): het blijft vervelend. Privacyglas biedt uitkomst. Dit glas lijkt zwart vanaf de zijkanten, maar is gewoon – als gebruikelijk – zichtbaar als je er recht tegenaan kijkt.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste screenprotector?

Op dit moment heeft de Consumentenbond nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over screenprotectors. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen.

Wat is volgens Tweakers de beste screenprotector?

Op dit moment heeft Tweakers nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over screenprotectors. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen.

Veelgestelde vragen over screenprotectors van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste screenprotector

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen