De Beste Screenprotector Biedt de Optimale Bescherming

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

De Beste Screenprotector Biedt de Optimale Bescherming

Dikke kans dat je aardig diep in de buidel hebt getast voor een goede smartphone en schade aan je favoriete accessoire een kleine ramp zou zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus adequate bescherming is essentieel. Met de beste screenprotector verklein je de kans op die gevreesde krassen, barsten en breuken. Hoe je die vindt, lees je in dit artikel.

Mkeke 3-Pack Screen Protectors for

Mkeke 3-Pack Screen Protectors for

array ( )

Ailun Glass Screen Protectors for

Ailun Glass Screen Protectors for

array ( 0 => (object) array( 'store' => 'Amazon.nl', 'url' => 'https://www.amazon.nl/dp/B08DG7JN5C', 'price' => 33.92, 'tag_line' => 'Op voorraad', ), )

Bekijk de laagste prijs

Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for

Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for

array ( )

Screenprotector koopgids: hoe maak je de beste koop?

De beste screenprotector is een uitstekende investering. Hiermee is het mogelijk om schade aan je geliefde smartphone te voorkomen en kun je dus besparen op een peperdure reparatie. Of je nu een budgetsmartphone, een refurbished smartphone, een midrange-smartphone of een high-end model hebt: een screenprotector is dankzij het zachte prijsje altijd een goed idee. 📱

Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je een geschikte screenprotector scoort. De onderstaande koopgids helpt je hierbij!

Compatibiliteit

Het allerbelangrijkste punt waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een gloednieuwe screenprotector is dat hij compatibel is met jouw smartphone.

Screenprotectors zijn niet universeel: je kunt je voorstellen dat de beste kleine smartphone een ander model vereist dan telefoons in het grotere segment. Bovendien is er rekening gehouden met zaken als de plaatsing van camera.

Het zal geen verrassing zijn dat het een stuk eenvoudiger is om een compatibele screenprotector te vinden voor een iPhone of een Samsung dan voor minder populaire merken. Desondanks zal voor de meeste smartphones wel een screenprotector te vinden zijn, van een dual-sim-smartphone tot een camera-smartphone.

Materiaal

Er zijn meerdere mogelijke materialen die men gebruikt om op grote schaal screenprotectors te maken:

 • Gehard glas beschermt zeer goed tegen schade en voelt aan als je eigen scherm. Het is bovendien simpel aan te brengen: deze screenprotectors hechten zichzelf aan je scherm, waardoor je nauwelijks last hebt van luchtbellen.
 • Hybride glas is de verbeterde opvolger van 'normaal' glas. Deze screenprotectors zijn net zo goed bestand tegen krassen en schokken, maar wel dunner en flexibeler.
 • Kunststof is op vrijwel alle vlakken inferieur aan de glazen varianten. Het beschermt minder goed tegen schade dan glas en is eigenlijk alleen geschikt voor bescherming tegen krassen. Bovendien kan het ervoor zorgen dat het touchscreen minder gevoel is voor aanrakingen en is het moeilijker aan te brengen (hallo, luchtbellen!). Voordelen van kunststof zijn de flexibiliteit en het lagere prijskaartje.

Afwerking

De afwerking van een screenprotector kan glanzend of mat zijn. Een glanzende afwerking lijkt het meest op het scherm van je smartphone en oogt helderder dan de matte variant.

Het voordeel van een matte afwerking is dat het niet reflecteert en daardoor goed zichtbaar is bij felle lichtomstandigheden, zoals in de zon. Ook zijn vingerafdrukken minder goed te zien. Aan jou om de afweging te maken!

witte iphone met screenprotector erop

Antibacterieel

Volgens onderzoekers van een Amerikaanse universiteit zitten er gemiddeld 17.000 bacteriën op een telefoon. Een ander onderzoek beweert zelfs dat er meer bacteriën op je smartphone zitten dan op een toiletbril (!). 🤢

Dit onderstreept de noodzaak voor een antibacteriële screenprotector. Deze modellen maken korte metten met het grootste gedeelte van de bacteriën. Bovendien is er minder kans op vingerafdrukken. Een heerlijk schone smartphone is het gevolg.

Case friendly

Een smartphonehoesje en een screenprotector gaan niet altijd even lekker samen. Als je je smartphone graag in een hoesje verpakt, dan is het verstandig om te kiezen voor een zogenaamde case friendly screenprotector.

Deze modellen houden ruimte over voor de randen van je scherm, waarmee je voorkomt dat het hoesje je screenprotector van het scherm duwt. De meeste screenprotectors van tegenwoordig zijn case friendly, maar dubbelchecken kan nooit kwaad.

Blauwlichtfilter

Je hebt het ongetwijfeld vaker gehoord: het blauwe licht dat uit je smartphone komt is slecht nieuws. Zo kan het vermoeide ogen, een slechte nachtrust en hoofdpijn veroorzaken. Een screenprotector met een blauwlichtfilter filtert het blauwe licht dat uit het telefoonscherm komt.

Privacyglas

Ben je net druk verwikkeld in een privégesprek, kijkt er iemand stiekem mee op je smartphone. Of dat nu een vreemde in de trein is of een vriend(in): het blijft vervelend. Privacyglas biedt uitkomst. Dit glas lijkt zwart vanaf de zijkanten, maar is gewoon – als gebruikelijk – zichtbaar als je er recht tegenaan kijkt.

Een screenprotector plaatsen en verwijderen

Tot slot: hoe gaat het plaatsen en verwijderen van een screenprotector in zijn werk? Dit hangt enigszins af van welke screenprotector je hebt, maar in grote lijnen werkt het plaatsen als volgt:

 1. Maak je smartphone goed schoon. De benodigde spullen voor het schoonmaken zitten standaard bij de screenprotector.
 2. Haal het beschermfolie van de screenprotector af.
 3. Plak de screenprotector op het scherm.
 4. Controleer of hij goed zit. Zo niet: je kunt hem nu nog verplaatsen.
 5. Druk de screenprotector hard aan met je vingers.
 6. Eventuele luchtbellen kun je met een pasje wegdrukken.

Een sceenprotector verwijderen doe je zo:

 1. Verwarm de screenprotector ongeveer 15 seconden met een föhn. Wees hierbij voorzichtig: houd gepaste afstand en zet de föhn op de laagste stand.
 2. Gebruik een pasje om de randen van de screenprotector los te maken.
 3. Beweeg het pasje verder totdat de screenprotector volledig los is.

De 5 beste screenprotectors onder elkaar

1. Beste schermbeschermer: Mkeke 3-Pack Screen Protectors for

1. Beste schermbeschermer: Mkeke 3-Pack Screen Protectors for

Belangrijke specificaties:

De Mkeke 3-Pack Screen Protectors voor iPhone XR en iPhone 11 is mijn absolute favoriet als het gaat om screen protectors. Met een scala aan functies biedt dit product betrouwbare bescherming voor het scherm van je iPhone.

Een opvallend kenmerk van de Mkeke screen protector is de gehard glazen film. Volgens een review op Amazon is het gehard glas "HD ultra-helder" en biedt het "99,99% touchscreen nauwkeurigheid". Dit zorgt ervoor dat de screen protector de functionaliteit van het touchscreen niet belemmert, terwijl het toch uitstekende bescherming biedt.

Een ander opmerkelijk aspect van de Mkeke screen protector is het eenvoudige installatieproces. De verpakking bevat een installatiehulpframe, waarmee gebruikers de screen protector perfect kunnen uitlijnen. Een review van Don't Waste Your Money prijst de Mkeke screen protectors vanwege hun "eenvoudige installatie" en "verbluffende helderheid".

De Mkeke screen protectors zijn ook ontworpen om compatibel te zijn met hoesjes. Het open randontwerp zorgt ervoor dat ze goed werken met alle merken hoesjes, zoals vermeld in dezelfde review van Don't Waste Your Money. Dit betekent dat je je favoriete hoesje kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

Hoewel de Mkeke screen protectors veel voordelen bieden, is het belangrijk om een mogelijke beperking te vermelden. Volgens een review van Tom's Guide bedekken de screen protectors alleen een gedeelte van het scherm vanwege het afgeronde ontwerp van de iPhone XR en iPhone 11. Dit betekent dat er mogelijk een kleine opening is tussen de rand van de screen protector en de rand van het scherm.

Als je de Mkeke screen protector vergelijkt met andere opties op de markt, staat hij zijn mannetje op het gebied van touchscreen nauwkeurigheid en installatiegemak. Het biedt vergelijkbare functies als andere topkandidaten, zoals de Ailun Glass Screen Protector en de Tech Armor Ballistic Glass Screen Protector.

Kortom, de Mkeke 3-Pack Screen Protectors voor iPhone XR en iPhone 11 is een betrouwbare keuze voor het beschermen van het scherm van je iPhone. De gehard glazen film zorgt voor uitstekende helderheid en touchscreen nauwkeurigheid. Het eenvoudige installatieproces en het compatibele ontwerp met hoesjes maken het gebruik ervan handig. Hoewel het mogelijk niet het hele scherm bedekt, biedt het nog steeds effectieve bescherming. Al met al is het een sterke concurrent in de categorie screen protectors, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare optie.

Voordelen Mkeke 3-Pack Screen Protectors for
 • Uitstekende helderheid en nauwkeurigheid van het aanraakscherm door de geharde glasfilm.
 • Eenvoudig installatieproces met meegeleverd geleidingsframe.
 • Ontwerp dat compatibel is met alle merken telefoonhoesjes.
Nadelen Mkeke 3-Pack Screen Protectors for
 • Screenprotectors bedekken slechts een deel van het scherm.

2. Ailun Glass Screen Protectors for

De Ailun Glass Screen Protectors voor de iPhone 12 en 12 Pro bieden maximale bescherming voor je apparaat dankzij de constructie van 0,33 mm gehard glas. Deze schermbeveiliging is compatibel met de meeste hoesjes en heeft een speciaal ontwerp dat niet het hele scherm bedekt, voor een naadloze integratie. Met een indrukwekkende nauwkeurigheid van 99,99% en een heldere, hydrofobe en oleofobe coating beschermt het scherm tegen vingerafdrukken en olie.

Volgens beoordelingen wordt de Ailun Glass Screen Protector geprezen om zijn eenvoudige installatieproces zonder luchtbellen. Een recensent zegt: "De installatie was super eenvoudig, zorg er gewoon voor dat je het scherm schoonmaakt en de instructies in de video volgt. Geen luchtbellen of stof onder de beschermer." Deze gebruiksvriendelijke installatie wordt verder verbeterd door het precieze, met laser gesneden gehard glas en de afgeronde randen van 2,5D.

In vergelijking met concurrenten valt de Ailun Glass Screen Protector op door zijn compatibiliteit met de meeste hoesjes en zijn hoge nauwkeurigheid van het aanraakscherm. Terwijl andere schermbeveiligingen op de markt functies bieden zoals anti-schitteringscoatings of vloeibare kleeflagen, richt de Ailun Glass Screen Protector zich op het bieden van een betrouwbare en duurzame oplossing voor het beschermen van het scherm van je iPhone.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Ailun Glass Screen Protector geen speciale functies biedt zoals privacy of verbeterde bescherming tegen breken. Als je op zoek bent naar een privacy-schermbeveiliging, is de Ailun Privacy Screen Protector een geschikte optie, met een hoge privacy en compatibiliteit met de meeste hoesjes. Als je daarentegen de nadruk legt op bescherming tegen breken, zijn er alternatieven zoals de OtterBox iPhone 12 Pro Alpha Glass Screen Protector, die wordt geleverd met een levenslange garantie en eigenschappen die bescherming bieden tegen breken.

Kortom, de Ailun Glass Screen Protectors voor de iPhone 12 en 12 Pro bieden betrouwbare bescherming tegen krassen, schrammen en stoten. Met zijn eenvoudige installatieproces, hoge nauwkeurigheid van het aanraakscherm en compatibiliteit met de meeste hoesjes is het een populaire keuze onder gebruikers. Hoewel het misschien geen speciale functies heeft die je bij andere schermbeveiligingen vindt, biedt het een eenvoudige en effectieve oplossing voor het beschermen van het scherm van je iPhone.

Voordelen Ailun Glass Screen Protectors for
 • Eenvoudig installatieproces zonder luchtbellen
 • Hoge nauwkeurigheid van het aanraakscherm
 • Compatibiliteit met de meeste hoesjes
Nadelen Ailun Glass Screen Protectors for
 • Gebrek aan gespecialiseerde functies zoals privacy of verbeterde bescherming tegen breken

3. Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for

3. Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for

Belangrijke specificaties:

De Supershieldz 3-Pack Screen Protectors voor de Samsung Galaxy S21 is een duurzame en betaalbare optie om het scherm van je apparaat te beschermen. Met een hardheid van 9H en gehard glasconstructie biedt het maximale krasbescherming en behoudt het de originele aanraakervaring. Het 2.5D afgeronde randglas zorgt voor een comfortabel gevoel, en de hydrofobe en oleofobe coating vermindert zweet en vingerafdrukken.

Volgens klanten wordt de Supershieldz screen protector geprezen om zijn geweldige kwaliteit en snelle verzending. Hij wordt geleverd met eenvoudig te volgen instructies en biedt perfecte bescherming voor het aanraakscherm van de telefoon. Sommige gebruikers hebben echter problemen ondervonden met de beschermende laag en hebben zelfs een screen protector ontvangen met een chip. Bovendien kan de vingerafdruklezer meer druk en tijd vereisen om een afdruk te registreren.

Vergeleken met andere topopties op de markt valt de Supershieldz screen protector op vanwege zijn betaalbaarheid en stevige constructie. De Arae Tempered Glass Screen Protector en de LK Flexible TPU Film Screen Protector zijn andere opties om te overwegen, maar ze bieden mogelijk niet hetzelfde niveau van krasbescherming en helderheid als de Supershieldz. Als privacy echter een prioriteit is, is de YWXTW Anti-Spy Black Screen Protector misschien een betere keuze.

Al met al is de Supershieldz 3-Pack Screen Protectors voor de Samsung Galaxy S21 een betrouwbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare screen protector die goede krasbescherming en helderheid biedt. Hoewel het enkele kleine nadelen kan hebben, biedt het een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for
 • Duurzame en betaalbare optie
 • Maximale krasbescherming en behoudt de originele aanraakervaring
 • Wordt geleverd met eenvoudig te volgen instructies en biedt perfecte bescherming voor het aanraakscherm van de telefoon
Nadelen Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for
 • Sommige gebruikers hebben problemen ondervonden met de beschermende laag en hebben een schermbeveiliging met een chip ontvangen
 • Vingerafdrukscanner kan meer druk en tijd nodig hebben om een afdruk te registreren
 • Andere opties op de markt kunnen betere krasbescherming, helderheid of privacyfuncties bieden

4. Ailun 2-Pack Screen Protectors for

4. Ailun 2-Pack Screen Protectors for

Belangrijke specificaties:

De Ailun 2-Pack Screen Protectors voor iPhone 13 is een betrouwbare keuze om het scherm van je iPhone te beschermen. Met een dikte van 0,33 mm biedt deze gehard glazen screenprotector maximale bescherming tegen krassen, schrammen en stoten. Hij is speciaal ontworpen voor de iPhone 14, iPhone 13 en iPhone 13 Pro met een 6,1-inch display, waardoor hij perfect past.

Een opvallende eigenschap van de Ailun screenprotector is de hoogwaardige heldere hydrofobe en oleofobe coating. Deze coating beschermt tegen zweet en olie van vingerafdrukken, waardoor je scherm schoon en vlekvrij blijft. Het behoudt ook een uitstekende nauwkeurigheid van het aanraakscherm, met een reactiesnelheid van 99,99%, voor een naadloze gebruikerservaring.

De installatie is eenvoudig, met online video-installatie-instructies. Klanten zijn enthousiast over het gemak van de installatie, waarbij een recensent aangeeft: "De installatie verliep vlekkeloos en ik had geen last van luchtbellen of verkeerde uitlijning."

De Ailun 2-Pack Screen Protectors bieden ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met een prijs van $5,98 op Amazon krijg je twee screenprotectors in de verpakking, zodat je een reserve hebt in geval van onbedoelde schade. Dit maakt het een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke optie zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Hoewel de Ailun 2-Pack Screen Protectors op veel gebieden uitblinken, is het belangrijk om op te merken dat ze niet het hele scherm bedekken. Deze ontwerpkeuze zorgt ervoor dat ze compatibel zijn met de meeste hoesjes, maar laat mogelijk een klein deel van het scherm onbedekt. Deze beperking lijkt echter minder belangrijk te zijn dan de algehele positieve gebruikerservaring, zoals een recensent aangeeft: "De screenprotector past perfect bij mijn hoesje en het onbedekte gedeelte is minimaal en heeft geen invloed op de functionaliteit."

In vergelijking met de Ailun 2-Pack Privacy Screen Protectors, die zorgen voor een hoge privacy en ideaal zijn voor gebruik op openbare plaatsen, stellen de Ailun 2-Pack Screen Protectors maximale schermbeveiliging voorop zonder concessies te doen aan de zichtbaarheid. Als privacy geen belangrijke zorg is, bieden de Ailun 2-Pack Screen Protectors een betaalbaardere optie met uitzonderlijke nauwkeurigheid van het aanraakscherm.

Al met al zijn de Ailun 2-Pack Screen Protectors voor iPhone 13 een betrouwbare en betaalbare keuze. Met hun gehard glazen constructie, perfecte pasvorm en uitstekende nauwkeurigheid van het aanraakscherm bieden ze maximale bescherming voor het scherm van je iPhone. Hoewel ze niet het hele scherm bedekken, is de prijs-kwaliteitverhouding en de eenvoudige installatie maken ze populair bij klanten.

Voordelen Ailun 2-Pack Screen Protectors for
 • Maximale bescherming tegen krassen, schaafplekken en stoten
 • Hoge definitie heldere hydrofobe en oleofobe schermbeschermlaag
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met twee schermbeschermers in de verpakking
Nadelen Ailun 2-Pack Screen Protectors for
 • Bedekt niet het hele scherm

5. amFilm Glass Screen Protector for

De amFilm Glass Screen Protector voor Samsung Galaxy Note 8 is mijn absolute favoriet als het gaat om het beschermen van het scherm van je apparaat. Met zijn volledige dekking en duurzame ontwerp zorgt deze screen protector ervoor dat je scherm beschermd is tegen krassen, vallen en andere mogelijke beschadigingen. Het 3D-gebogen geharde glas en de rand-tot-rand bescherming zorgen voor optimale veiligheid. En het beste van alles? De touchscreen gevoeligheid blijft behouden, waardoor je een soepele gebruikerservaring hebt. Een tevreden klant op Amazon prijst het installatieproces en zegt: "De installatie was gemakkelijk en zonder bubbels dankzij de bijgeleverde tray."

Wat de amFilm Glass Screen Protector echt uniek maakt, is de speciale Transparantiecode, waarmee je de echtheid van het product kunt controleren. Deze aandacht voor detail zorgt ervoor dat je een echte, hoogwaardige screen protector krijgt voor je Samsung Galaxy Note 8.

In vergelijking met andere opties op de markt springt de amFilm Glass Screen Protector eruit vanwege zijn volledige dekking en 9H oppervlaktehardheid. Android Central beveelt deze screen protector aan als de beste optie voor de Galaxy Note 8, omdat hij het gebogen scherm beschermt en tegelijkertijd de touchscreen-functionaliteit behoudt. Als je echter op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, dan is de LK Flexible TPU Screen Protector ook een uitstekende keuze. Je krijgt drie screen protectors voor minder dan tien euro en een levenslange garantie.

Als je op zoek bent naar een screen protector voor andere smartphone modellen, raadt Reviewed verschillende opties aan. Voor iPhone XR en iPhone 11 gebruikers worden de Mkeke 3-Pack Screen Protectors aanbevolen, terwijl de Ailun Glass Screen Protectors ideaal zijn voor iPhone 12 en 12 Pro gebruikers. Samsung Galaxy S21 gebruikers worden geadviseerd om te kiezen voor de Supershieldz 3-Pack Screen Protectors. En voor iPhone 13 gebruikers zijn de Ailun 2-Pack Screen Protectors een uitstekende keuze.

Kortom, de amFilm Glass Screen Protector voor Samsung Galaxy Note 8 is een betrouwbare en duurzame optie om het scherm van je apparaat te beschermen. De volledige dekking, 9H oppervlaktehardheid en eenvoudige installatie maken het de beste keuze voor Note 8 gebruikers. Hoewel er andere budgetvriendelijke opties beschikbaar zijn, springt de amFilm Glass Screen Protector eruit vanwege zijn kwaliteit en authenticiteit. Of je nu volledige dekking, een vriendelijke prijs of specifieke compatibiliteit belangrijk vindt, er zijn screen protectors beschikbaar voor verschillende smartphones om aan al je behoeften te voldoen.

Voordelen amFilm Glass Screen Protector for
 • Volledige dekking en duurzaam ontwerp
 • Behoudt touchscreen gevoeligheid
 • Unieke transparantiecode voor authenticiteitsverificatie
Nadelen amFilm Glass Screen Protector for
 • Niet de meest budgetvriendelijke optie
 • Specifiek ontworpen voor Samsung Galaxy Note 8

Veelgestelde vragen over screenprotectors

Hoe plaats je een screenprotector?

Begin met het schoonmaken van je smartphone en haal vervolgens de beschermfolie van de screenprotector af. Plaats de screenprotector op je scherm en controleer of hij goed zit. Je hebt nu nog de mogelijkheid om hem iets te verplaatsen. Druk de screenprotector daarna hard aan met je vingers. Eventuele luchtbellen kun je met een pasje wegdrukken.

Hoe verwijder je een screenprotector?

Verwarm de screenprotector ongeveer 15 seconden met een föhn. Wees hierbij voorzichtig: houd gepaste afstand en zet de föhn op de laagste stand. Gebruik een pasje om de randen van de screenprotector los te maken en beweeg het verder totdat hij volledig los is.

Wat is beter: glazen of plastic screenprotector?

Een glazen screenprotector is op bijna alle vlakken superieur aan een plastic screenprotector: het beschermt beter tegen schade en is makkelijker aan te brengen. Het voordeel van plastic zit hem vooral in het lage prijskaartje.

Welke screenprotector moet ik kopen?

Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste screenprotector. Zo maak jij de beste keus!

 Mkeke 3-Pack Screen Protectors forAilun Glass Screen Protectors forSupershieldz 3-Pack Screen Protectors forAilun 2-Pack Screen Protectors foramFilm Glass Screen Protector for
Geschikt voor
Materiaal
Aantal artikelen in verpakking
Anti-bacterieel
Blue filter
Case Friendly

Conclusie

Een screenprotector is een fantastische aankoop: voor een bescheiden bedrag voorkom je dure reparaties aan je smartphone. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je een exemplaar aanschaft die past bij je smartphone, wensen en behoeften. Ik hoop dat bovenstaande koopgids daarmee heeft geholpen. Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?