Voor Ieder wat Wils met de Beste Samsung-Telefoon

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

Aan de Android

Voor Ieder wat Wils met de Beste Samsung-Telefoon

Net zoals bij het kiezen van de beste smartphone, moet je ook rekening houden met een groot aantal factoren bij het kiezen van de beste Samsung-telefoon in het specifiek – van de keuze van de schermgrootte tot de keuze voor 4G- of 5G-connectiviteit. In dit artikel loods ik je hier door de belangrijkste aspecten heen en vind je onze top 5, dus lees snel verder!

Wat zijn de beste Samsung-telefoons van 2023?

Dit zijn de top 5 beste Samsung-telefoons op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste Samsung-telefoons van 2023

1. Beste Samsung smartphone: Samsung Galaxy S23 Ultra

1. Beste Samsung smartphone: Samsung Galaxy S23 Ultra

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Ja
Geschikt voor onderwater: Nee
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 4
Camera opties: Artificial Intelligence (AI) , Flitser , Nachtmodus , Optische zoom , Portretmodus , Ultra Wide Angle
Opslagcapaciteit: 256 GB

De Samsung Galaxy S23 Ultra is een uitzonderlijke smartphone die opvalt op de markt. Met zijn stijlvolle ontwerp en aardse tinten, inclusief gerecyclede materialen, laat het de toewijding van Samsung aan duurzaamheid zien. De toevoeging van de S Pen zorgt voor veelzijdigheid, waardoor gebruikers gemakkelijk notities kunnen maken en kunnen schetsen.

Een van de opvallende kenmerken van de Galaxy S23 Ultra is de camera. Met een camera van 200MP met hoge resolutie levert het verbluffend gedetailleerde foto's. De Expert RAW modus verbetert de fotografie-ervaring verder en biedt gebruikers uitgebreide bewerkingsmogelijkheden. Zoals een recensent zegt: "De camera is verbazingwekkend - het maakt geweldige foto's onder alle lichtomstandigheden."

Qua prestaties stelt de Galaxy S23 Ultra niet teleur. Met zijn krachtige processor en ruime opslagmogelijkheden kan hij veeleisende taken aan en een grote hoeveelheid gegevens opslaan. De 5000mAh batterij zorgt voor langdurige energie, waardoor het ideaal is voor gamen en streamen onderweg.

De Galaxy S23 Ultra biedt ook handige functies zoals Wireless PowerShare, waarmee gebruikers hun Galaxy wearables en andere apparaten kunnen opladen. Dit is een nuttige functie die de algehele veelzijdigheid van de telefoon vergroot.

Bij het vergelijken van de Galaxy S23 Ultra met zijn concurrenten doet hij het goed qua cameramogelijkheden en prestaties. Het is echter vermeldenswaard dat het misschien niet de beste optie is voor mensen met een klein budget, omdat het zich in het hogere prijssegment bevindt. Zoals een recensie vermeldt: "De Galaxy S23 Ultra is een premium smartphone met een bijpassend prijskaartje."

Kortom, de Samsung Galaxy S23 Ultra is een indrukwekkende smartphone met zijn stijlvolle ontwerp, uitstekende cameramogelijkheden en krachtige prestaties. Het biedt een scala aan functies die voldoen aan verschillende gebruikersbehoeften. Hoewel het misschien niet de meest betaalbare optie is, blinkt het uit in zijn specialiteit als een hoogwaardige Samsung-smartphone. Zoals een andere recensie zegt: "De S23 Ultra is de beste Samsung-smartphone die ik ooit heb gebruikt."

Voordelen Samsung Galaxy S23 Ultra
 • Stijlvol ontwerp en duurzame materialen.
 • Uitzonderlijke camera mogelijkheden.
 • Krachtige prestaties en langdurige batterij.
Nadelen Samsung Galaxy S23 Ultra
 • Hogere prijsklasse.

2. Compact vlaggenschip van Samsung: Samsung Galaxy S23

2. Compact vlaggenschip van Samsung: Samsung Galaxy S23

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Ja
Geschikt voor onderwater: Nee
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 3
Camera opties: Artificial Intelligence (AI) , Flitser , Nachtmodus , Portretmodus
Opslagcapaciteit: 128 GB

De Samsung Galaxy S23 is een compact vlaggenschip van Samsung dat opvallende verbeteringen biedt ten opzichte van zijn voorganger, de Galaxy S22. Een van de belangrijkste verbeteringen is de batterijduur. De Galaxy S23 heeft een grotere batterij van 3.900 mAh, terwijl de Galaxy S23 Plus wordt geleverd met een batterij van 4.700 mAh. De nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processor draagt ook bij aan een verbeterde energie-efficiëntie. Uit tests blijkt dat beide modellen aanzienlijke verbeteringen laten zien in de batterijduur, waarbij de Galaxy S23 om 21:45 uur nog 46% batterij heeft na een dag intensief gebruik, en de Galaxy S23 Plus om bedtijd nog 73% batterij heeft. Dit plaatst ze op hetzelfde niveau als de batterijprestaties van de Pixel 7 van $599, waardoor ze opvallen qua duurzaamheid ("...verbeterde batterijduur...merkbare verbeteringen..."). Het is echter belangrijk op te merken dat de batterijduur kan variëren afhankelijk van het gebruik en de instellingen.

Wat betreft het ontwerp behoudt de Galaxy S23 een vergelijkbare uitstraling als zijn voorganger, maar dan met een schonere en verfijndere uitstraling. De camera's aan de achterkant zijn verticaal gestapeld, wat zorgt voor een strak en subtiel esthetisch geheel. De telefoon is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft Corning's Gorilla Glass Victus 2 voor extra duurzaamheid. Uit valtests is echter gebleken dat het scherm kan breken bij een val met het gezicht naar beneden, dus het wordt aanbevolen om een beschermhoesje en een schermbeschermer te gebruiken ("...schonere en verfijndere uitstraling...gemaakt van hoogwaardige materialen...").

De Galaxy S23 biedt een betere chipset en een helderder display in vergelijking met zijn voorganger, waardoor het een de moeite waard upgrade is. Het is verkrijgbaar in de kleuren Phantom Black, Cream, Green en Lavender, met aanvullende opties zoals Graphite en Lime bij rechtstreekse bestellingen bij Samsung. De schermgrootte van 6,1 inch is een goede balans voor de meeste handen, waardoor de grotere S23 Plus overbodig lijkt ("...betere chipset en helderder display...de moeite waard upgrade...").

Hoewel de Galaxy S23 aan de verwachtingen voldoet met zijn uitstekende camerareeks, krachtige Qualcomm SoC en prachtig scherm, valt hij in vergelijking met zijn broertje, de Galaxy S23 Ultra, en de iPhone 14 Pro wat tegen. Sommige functies, zoals de hoofdcamerasensor en de Space Zoom-mogelijkheden, hadden verbeterd kunnen worden. Desalniettemin biedt de Galaxy S23 voor nieuwkomers in de Samsung- of Android-wereld een geweldige mix van design, formaat, kracht, bruikbaarheid, communicatie, batterijduur en fotografische prestaties. Het presteert goed tegenover de iPhone 14 Pro en biedt goede zoommogelijkheden en beeldverwerking. Ook de frontcamera is verbeterd en het scherm heeft variabele verversingssnelheden en een duurzame Gorilla Glass Victus 2-bescherming ("...strak en krachtig...indrukwekkende functies...goede mix van design, formaat, kracht en fotografische prestaties...").

Al met al is de Samsung Galaxy S23 een solide keuze voor wie op zoek is naar een compact vlaggenschip-smartphone. De opvallende kenmerken zijn verbeterde batterijduur, een strak ontwerp, een krachtige chipset en een helder scherm. Het heeft misschien niet alle functies van zijn concurrenten, maar het biedt een geweldige algehele ervaring voor nieuwkomers in de Samsung- of Android-wereld. Hoewel het in vergelijking met zijn broertje, de Galaxy S23 Ultra, en de iPhone 14 Pro wat tekortschiet, blinkt het op zijn eigen manier uit en biedt het indrukwekkende functies voor zijn prijsklasse ("...solide keuze...opvallende kenmerken...geweldige algehele ervaring...").

Voordelen Samsung Galaxy S23
 • Verbeterde batterijduur
 • Elegant design
 • Krachtige chipset
Nadelen Samsung Galaxy S23
 • Niet zo uitgebreid qua functies als concurrenten
 • Display kan breken bij een val met de voorkant naar beneden
 • Sommige cameramogelijkheden kunnen worden verbeterd

3. Budgetvriendelijke Samsung telefoon: Samsung Galaxy A54 5G

3. Budgetvriendelijke Samsung telefoon: Samsung Galaxy A54 5G

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Nee
Geschikt voor onderwater: Nee
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 3
Camera opties: Beeldstabilisatie , Flitser , Nachtmodus , Optische zoom , Portretmodus
Opslagcapaciteit: 128 GB

De Samsung Galaxy A54 5G is een budgetvriendelijke smartphone met verschillende indrukwekkende functies. Volgens Tom's Guide maakt de 50MP hoofdcamera foto's van hoge kwaliteit die kunnen wedijveren met duurdere cameramobielen. In vergelijkende tests presteerde deze beter dan de Google Pixel 6a bij het omgaan met omgevingslicht en nachtfotografie. De telefoon heeft ook een solide batterijduur en overtreft de gemiddelde smartphone met zijn 5.000mAh-batterij. Bovendien maakt het heldere en kleurrijke 6,4-inch scherm het gemakkelijk om zelfs in fel buitenshuis licht te bekijken. Ook Samsung's toewijding aan software-updates is opmerkelijk, met gegarandeerd vier jaar Android OS-updates en vijf jaar beveiligingsondersteuning, zodat gebruikers jarenlang de nieuwste updates en patches ontvangen.

Desalniettemin heeft de Samsung Galaxy A54 5G te maken met stevige concurrentie van de Google Pixel 6a, zoals vermeld door CNET. De Pixel 6a biedt betere prestaties, camerakwaliteit en een vloeiendere gebruikerservaring met de kale versie van Android van Google. De iets duurdere Pixel 7a biedt ook betere cameraprestaties en draadloos opladen. Hoewel de A54 een groter scherm en uitbreidbare opslag heeft, komt de Pixel toch als winnaar uit de bus. Het ontwerp van de A54 is leuk met een glanzende glazen achterkant en een metalen uitstraling aan de randen, maar het voelt niet zo solide aan als de Pixel-telefoons. Het scherm is groter en helderder dan dat van de Pixel 6a, waardoor het beter leesbaar is buitenshuis. Echter, de processor- en cameraprestaties van de A54 lopen achter bij zijn goedkopere concurrent.

Android Central beschrijft de Samsung Galaxy A54 5G als een betrouwbare mid-range telefoon met een premium uitstraling, vergelijkbaar met de duurdere Galaxy S23-serie. De plastic behuizing is goed gemaakt en voelt niet goedkoop aan. Het 6,4-inch 120Hz OLED-scherm zorgt voor een soepele en levendige visuele ervaring, hoewel de zware PWM-modulatie voor sommigen ongemak kan veroorzaken. De telefoon wordt aangedreven door de Samsung Exynos 1380-chipset en biedt opties voor verschillende RAM- en opslagcapaciteiten. De camera-opstelling omvat een 50MP hoofdcamera, een 12MP ultragroothoekcamera en een 5MP macrolens. De A54 heeft een batterij van 5.000mAh en ondersteunt 25W bekabeld opladen. Het draait op Android 13 met One UI 5.1 en heeft een vingerafdruksensor in het scherm.

Kortom, de Samsung Galaxy A54 5G is een budgetvriendelijke smartphone die solide prestaties, een hoogwaardige camera en een levendig display biedt. Het concurreert met de Google Pixel 6a en biedt enkele voordelen, zoals een groter scherm en uitbreidbare opslag. Echter overtreft de Pixel 6a de A54 op het gebied van camerakwaliteit en algehele gebruikerservaring. Ondanks zijn aantrekkelijke functies komt de A54 tekort in vergelijking met de superioriteit van de Pixel. Desalniettemin is de Samsung Galaxy A54 5G een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare mid-range telefoon met een premium uitstraling.

Voordelen Samsung Galaxy A54 5G
 • Hoge kwaliteit 50MP hoofdcamera.
 • Solide batterijduur met een batterij van 5.000 mAh.
 • Helder en kleurrijk 6,4-inch display.
Nadelen Samsung Galaxy A54 5G
 • Enige concurrentie van de Google Pixel 6a.
 • Voelt minder solide aan in vergelijking met Pixel-telefoons.
 • Prestaties van de processor en camera blijven achter bij goedkopere concurrenten.

4. Samsung Galaxy S22

4. Samsung Galaxy S22

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Ja
Geschikt voor onderwater: Nee
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 3
Camera opties: Artificial Intelligence (AI) , Beeldstabilisatie , Nachtmodus , Portretmodus , Ultra Wide Angle
Opslagcapaciteit: 256 GB

De Samsung Galaxy S22 256GB Zwart 5G smartphone biedt een compacte en handige vlaggenschipoptie van Samsung. Maar het heeft moeite om op te vallen in een markt die wordt gedomineerd door grotere apparaten. Gebruikers maken zich vaak zorgen over de batterijprestaties, met meldingen van snel leeglopen en oververhitting ("Sommige gebruikers klagen over de slechte batterijduur en zeggen dat het apparaat meerdere keren per dag moet worden opgeladen."). Ondanks dat heeft het apparaat wel enkele opvallende kenmerken.

Het ontwerp van de Galaxy S22 springt eruit in vergelijking met andere Samsung-modellen. Het heeft een aluminium band en een glazen achterkant van Gorilla Glass Victus Plus, waardoor het een verfijnde uitstraling heeft ("Het ontwerp heeft een aluminium band en een glazen achterkant van Gorilla Glass Victus Plus, waardoor het een verfijndere uitstraling heeft dan eerdere modellen."). De achtercamera's zijn verticaal gestapeld en passen bij de kleur van de telefoon. Het 6,1-inch scherm heeft een maximale helderheid van 1.300 nits, waardoor het zelfs in zonlicht goed zichtbaar is.

Qua prestaties is de Galaxy S22 solide en vergelijkbaar met de rest van de Galaxy S22-serie. Maar het valt tekort in het benutten van zijn kleinere formaat ("De prestaties zijn solide, vergelijkbaar met de rest van de Galaxy S22-serie, maar de batterij is kleiner en heeft moeite om een hele dag mee te gaan voor intensievere gebruikers."). Het scherm is goed, hoewel de resolutie lager is dan die van de Galaxy S22 Ultra. De camera is vergelijkbaar met die van de Galaxy S21 en slaagt er niet in om het gat tussen Samsung en Apple te dichten ("Het scherm is goed, hoewel de resolutie lager is dan die van de Galaxy S22 Ultra, en de camera is vergelijkbaar met die van de Galaxy S21 en slaagt er niet in om het gat tussen Samsung en Apple te dichten.").

Hoewel de Galaxy S22 premium voordelen en functies biedt, wordt het gezien als een slachtoffer van de trend naar grotere smartphones. Het valt niet op tussen zijn concurrenten ("De Samsung Galaxy S22 wordt beschreven als de meest betaalbare en handige vlaggenschip van Samsung. Maar het valt tekort in het benutten van zijn kleinere formaat... Over het algemeen wordt de Galaxy S22 gezien als een slachtoffer van de trend naar grotere smartphones en valt het niet op tussen zijn concurrenten."). De recensie van WhistleOut geeft de Galaxy S22 een score van 70 van de 100, waarbij de beperkingen worden benadrukt.

Samenvattend biedt de Samsung Galaxy S22 256GB Zwart 5G smartphone een compacte en handige optie met een meer premium ontwerp in vergelijking met eerdere modellen. Maar het heeft moeite met de batterijprestaties en kan niet opvallen in een markt die wordt gedomineerd door grotere smartphones. Ondanks zijn solide prestaties en goed scherm, voldoet het niet aan de verwachtingen die zijn concurrenten stellen ("Al met al biedt de Galaxy S22 een compact formaat, een helder scherm en een meer premium ontwerp in vergelijking met eerdere modellen.").

Voordelen Samsung Galaxy S22
 • Compact en zakvriendelijke optie
 • Premium design met aluminium band en Gorilla Glass Victus Plus achterkant
 • Solide prestaties en goede helderheid van het display
Nadelen Samsung Galaxy S22
 • Matige batterijduur en problemen met oververhitting
 • Valt niet op in een markt gedomineerd door grotere smartphones
 • Lager resolutie display en camera niet op het niveau van concurrenten

5. Samsung Galaxy S22 Ultra

5. Samsung Galaxy S22 Ultra

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Ja
Geschikt voor onderwater: Nee
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 4
Camera opties: Artificial Intelligence (AI) , Flitser , Nachtmodus , Portretmodus , Ultra Wide Angle
Opslagcapaciteit: 128 GB

De Samsung Galaxy S22 Ultra is een vlaggenschip smartphone die opvalt vanwege zijn uitzonderlijke cameramogelijkheden en design. Volgens TechRadar bouwt de camera-opstelling voort op het al geweldige camerasysteem van de Galaxy S21 en biedt het optische en digitaal verbeterde zoomfuncties. De integratie van de S Pen, een kenmerkende functie van de Galaxy Note-serie, is een welkome toevoeging voor gebruikers die productiviteit hoog in het vaandel hebben staan. Het apparaat draait op de One UI 4.1 software van Samsung, die een scala aan functies en tools biedt.

Tom's Guide benadrukt het helderdere display en de camera-upgrades van de telefoon. Het AMOLED-scherm wordt geprezen om zijn helderheid en kleurverzadiging, waardoor het ideaal is voor buitengebruik. De ingebouwde S Pen heeft verminderde latentie en wordt geleverd met een ingebouwde houder. De camera presteert goed bij weinig licht en de Nachtmodus is zeer effectief. Het feit dat Samsung langdurige software-updates belooft, draagt bij aan de aantrekkingskracht van de telefoon.

De Samsung Galaxy S22 Ultra is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder Burgundy, Groen, Phantom Wit en Phantom Zwart, zoals vermeld op de officiële website van Samsung. Bovendien zijn er ook kleuren exclusief verkrijgbaar op Samsung.com.

Hoewel de telefoon indrukwekkende functies biedt, zijn er enkele beperkingen om rekening mee te houden. PCMag vermeldt dat de batterijduur, hoewel redelijk, iets achterloopt op de iPhone 13 Pro Max. De telefoon ondersteunt echter snel opladen voor gebruik gedurende de hele dag. De review van Tom's Guide vermeldt ook dat het opladen met 45W niet significant sneller is dan opladen met 25W.

Wat betreft de prijs, begint de Galaxy S22 Ultra bij $1199 voor de 8GB/128GB configuratie en loopt op tot $1599 voor 1TB, volgens Tom's Guide.

Over het algemeen biedt de Samsung Galaxy S22 Ultra een opmerkelijke gebruikerservaring met zijn design, functies en krachtige cameramogelijkheden. Het is een opvallend apparaat in de categorie vlaggenschip smartphones, met zijn indrukwekkende camerasysteem, integratie van de S Pen en langdurige software-ondersteuning. Hoewel het misschien niet dezelfde prestaties heeft als de Apple A15 Bionic-processor, levert het nog steeds uitstekende prestaties met zijn Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor. Het levendige display, duurzame design en vloeiende videoregistratie van de telefoon dragen verder bij aan de aantrekkingskracht. De iets kortere batterijduur en prijs kunnen echter factoren zijn om rekening mee te houden bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Voordelen Samsung Galaxy S22 Ultra
 • Uitzonderlijke cameramogelijkheden
 • Geïntegreerde S Pen voor productiviteitsgerichte gebruikers
 • Levendig display en duurzaam ontwerp
Nadelen Samsung Galaxy S22 Ultra
 • Iets kortere batterijduur in vergelijking met de iPhone 13 Pro Max
 • Hogere prijsstelling

Hoe kies je de beste Samsung-telefoon?

Het Koreaanse merk Samsung is marktleider op het gebied van Android-telefoons. Je kunt een Samsung-telefoon kopen in verschillende prijsklassen. Zo bestaat de Galaxy A-serie uit instapmodellen en de Samsung Galaxy S of Note lijn uit high-end modellen.

Dus: eerst je budget bepalen, dan kijken welke functies belangrijk voor je zijn in een smartphone. Hieronder licht ik de belangrijkste zaken uit en help ik je op weg! 💡

Het scherm

Als je een Samsung-telefoon kiest, let dan op de schermgrootte en -resolutie. Zoek naar modellen met een scherm van minstens 6 inch en een resolutie van 1080p of hoger voor scherpe beelden. De tijd van de kleine smartphone is geweest. Een AMOLED-scherm biedt levendige kleuren en diepe zwarttinten, ideaal voor films en games.

De 4K-resolutie vind ik vooral heel tof als ik een smartphone gebruik in een VR-bril of wanneer ik er 4K-video's mee opneem.

Er zijn twee soorten technologieën op de markt voor smartphoneschermen: lcd en oled. Elk daarvan kent verschillende variaties en generaties zoals TFT, IPS, amoled en super amoled. Een veelvoorkomend schermtype in Samsung-telefoons is IPS-lcd, dat tegenwoordig op midrange-smartphones en telefoons in het hoge segment wordt gebruikt.

Man houdt zijn Samsung-telefoon in de hand

Lcd

TFT-lcd (thin film transistor technology) geeft je een goede beeldkwaliteit en hogere resoluties in vergelijking met vroegere generatie lcd-schermen, maar als je er van de zijkant naar kijkt en het scherm zich in direct licht of zonlicht bevindt, is de zichtbaarheid slecht.

IPS-lcd's (in-place switching) zijn het volgende niveau van TFT-lcd schermen met bredere kijkhoeken en minder stroomverbruik, wat bevorderlijk is voor de batterijduur. IPS-lcd's zijn hierdoor duurder dan TFT-lcd's, en daarom alleen te vinden op de beste smartphones in het hogere segment.

Oled

Amoled is een type oled en bestaat uit een extra laag dunne-filmtransistoren (TFT's). Deze extra laag is verantwoordelijk voor het regelen van de stroom in elke pixel.

Super amoled is een amoled-scherm met een geïntegreerde aanraakfunctie. In plaats van een laag die aanrakingen herkent aan de bovenkant van het scherm, zit de laag in het scherm zelf. Super amoled biedt een breed scala aan kleuren en ene hoge kleurhelderheid, wat zich vertaalt in een veel hogere resolutie.

Samsung telefoon op een tafel

Processor en werkgeheugen

Kijk naar de processor en prestaties: een snelle processor (bijvoorbeeld de Exynos 990 of Snapdragon 865) zorgt voor soepele multitasking en gaming. Zoek naar minimaal 4 GB RAM en 128GB opslag voor vlotte prestaties en genoeg ruimte voor apps en media.

De meeste telefoons uit het middensegment bieden genoeg kracht om al je dagelijkse taken aan te kunnen. Je speelt haast elk spel uit de Google Play Store spelen en je foto's met hoge resolutie bewerken in apps zoals Snapseed (voor Android en iOS). Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je wel verschil merkt in vergelijking met een topmodel.

Naarmate je dichter bij het budgetsegment komt, moet je geen wonderen van de smartphone verwachten. Meer veeleisende 3D-spellen stoppen bijvoorbeeld onverwacht als de processor dit niet aankan. Basistaken zoals e-mails versturen, naar Spotify luisteren en op Instagram surfen, vormen geen probleem.

samsung galaxy s20 vier kleuren op een rij

Opslag

De meeste smartphones hebben ten minste 32 GB opslagruimte, waarvan vaak 10 GB al in beslag is genomen door vooraf geïnstalleerde apps en het besturingssysteem van de telefoon.

Als je niet van plan bent om veel video's op te nemen en als gamen niet je ding is, is 32 GB genoeg, maar anders moet je 64 GB als een absoluut minimum beschouwen. Ik zei het net al even, maar 128 GB is eigenlijk de sweet spot. Zeker als je veel foto's en/of (4K-)video's maakt zoals ik.

Als de smartphone een microSD-kaart ondersteunt, wordt het een ander verhaal. Je kunt tegenwoordig voor weinig geld microSD-kaarten van 32 GB (of meer) kopen en door er een in je telefoon te stoppen, vergroot je de hoeveelheid opslagruimte die je tot je beschikking hebt aanzienlijk.

Netwerksnelheid

5G is de nieuwste standaard die bliksemsnelle mobiele datasnelheden belooft wanneer je onderweg bent. Zoals elke nieuwe technologie is 5G vooral voorbehouden aan duurdere toestellen, maar de technologie begint nu al door te sijpelen naar betaalbaardere telefoons.

De 5G-dekking in Nederland neemt ook steeds meer toe, dus een smartphone met 5G ondersteuning nemen is het waard. Zeker als je nog een aantal jaar wilt doen met je telefoon.

Melanie Butcher geeft in haar artikel aan dat min of meer geheel Nederland 5G bereik heeft: "Connect Test Lab reported that all carriers claim to reach between 80%-100% of the population in 2021, with connectivity available in small towns, rural roads, and even on high-speed trains."1Melanie Butcher, Networkworld (2021). 'The state of 5G in the Netherlands: Expectations vs. reality'

Camera

De camera is tegenwoordig een belangrijk punt voor velen. Zoek naar een Samsung-telefoon met meerdere lenzen, minimaal 12MP hoofdcamera, en functies zoals optische beeldstabilisatie en 4K video-opname. Een goede selfiecamera – met minstens 10MP en portretmodus – is ook belangrijk voor scherpe selfies.2Jesper, Coolblue (2023). 'Wat is optische beeldstabilisatie in je smartphone?'

Paare bloem in macro geschoten

Drie camera's op de achterzijde van een smartphone is nu heel gewoon. Dit omvat meestal een supergroothoeklens, een gewone lens en een telelens. Zelfs budgettelefoons en sommige seniorentelefoons hebben tegenwoordig meerdere camera's.

Meer lenzen betekent meer flexibiliteit. Het betekent alleen niet dat elke lens even goed is. Net als bij processorprestaties geldt ook hier dat hoe meer je uitgeeft, hoe beter de resultaten zijn. De allerbeste camera's zijn meestal te vinden op de duurste high-end modellen.

Batterij

Let op de batterijduur en oplaadmogelijkheden. Een batterij van minimaal 4000 mAh biedt ongeveer een hele dag gebruik. Afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt natuurlijk. Dit geldt voor budgettelefoons tot aan de beste cameratelefoon. Zoek daarnaast naar functies voor snelladen en draadloos opladen voor extra gemak.

Extra functies om op te letten

Veel van deze functies zijn nu gebruikelijk op smartphones in verschillende prijsklassen en zijn de moeite waard om in gedachten te houden bij je zoektocht:

 • Vingerafdrukscanner of gezichtsontgrendeling. De basisfunctie van een scanner is het verkrijgen van een beeld van je vingerafdruk en het vinden van een overeenkomst in de database. Gezichtsontgrendeling is een andere veiligheidsfunctie die gebruik maakt van een biometrische softwaretoepassing om je gezicht te identificeren en te verifiëren door de unieke kenmerken van je gezicht te analyseren. Handig, veilig en snel!
 • Waterbestendig. Neem je je smartphone vaak mee op pad en in de regen? Zoek dan een telefoon met minstens een IP67-classificatie om hem te beschermen tegen water en stof. Wat mij betreft een dikke aanrader!3Jesper, Coolblue (2023). 'Hoe waterbestendig is mijn waterdichte smartphone?'

Wat is volgens de Consumentenbond de beste Samsung-telefoon?

De beste Samsung-telefoon volgens Consumentenbond is de Samsung Galaxy S23 Ultra. Deze smartphone blinkt uit met zijn geavanceerde 200MP camera, waardoor je foto's van uitzonderlijke kwaliteit maakt.

Het toestel beschikt over een krachtige processor en 256GB opslagcapaciteit, ideaal voor multitasking en opslag van grote bestanden. Met een duurzame 5000mAh batterij en een 6.8-inch Dynamic AMOLED 2X scherm, biedt de S23 Ultra een indrukwekkende gebruikservaring.

Deze telefoon is een topkeuze voor wie op zoek is naar hoge prestaties, uitmuntende fotografie en langdurig gebruiksgemak.

Wat is volgens Tweakers de beste Samsung-telefoon?

De beste Samsung-telefoon volgens Tweakers is eveneens de Samsung Galaxy S23 Ultra. Deze telefoon onderscheidt zich met zijn geavanceerde 200MP camera, perfect voor haarscherpe foto's.

Het toestel is uitgerust met een krachtige processor en biedt 256GB opslagruimte, wat ideaal is voor zware apps en veel media. De batterij van 5000mAh zorgt voor een lange gebruiksduur, terwijl het 6.8-inch Dynamic AMOLED 2X scherm een verbluffende beeldkwaliteit levert.

Kortom, de Galaxy S23 Ultra is een topkeuze voor iedereen die het beste zoekt op het gebied van technologie en fotografie.

Wat is volgens Android Planet de beste Samsung-telefoon?

En wat een verrassing, ook volgens Android Planet is de beste Samsung-telefoon de Samsung Galaxy S23 Ultra. Om dit toestel kan je gewoon niet heen met zijn revolutionaire 200MP camera, waarmee je ongeëvenaarde foto's en video's maakt.

De Galaxy S23 Ultra is uitgerust met een krachtige processor, ideaal voor intensief gebruik, en biedt 256GB opslagcapaciteit voor al je apps en media.

Met een robuuste 5000mAh batterij en een indrukwekkend 6.8-inch Dynamic AMOLED 2X scherm, garandeert deze smartphone een superieure gebruikerservaring. Kies de S23 Ultra voor topkwaliteit in fotografie, prestaties en duurzaamheid.

Veelgestelde vragen over Samsung-telefoons van onze lezers

Op het moment van schrijven hebben we nog geen vragen ontvangen over Samsung-telefoons. Heb je dit artikel gelezen, maar heb ik je vraag niet beantwoord? Vul dan het feedbackformulier onderaan de pagina in. Dan behandel ik hier zo snel mogelijk je vraag!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen