Voor Ieder wat Wils met de Beste Samsung-Telefoon

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

Aan de Android

Voor Ieder wat Wils met de Beste Samsung-Telefoon

Net zoals bij het kiezen van de beste smartphone, moet je ook rekening houden met een groot aantal factoren bij het kiezen van de beste Samsung-telefoon in het specifiek – van de keuze van de schermgrootte tot de keuze voor 4G- of 5G-connectiviteit. In dit artikel loods ik je hier door de belangrijkste aspecten heen en vind je onze top 5, dus lees snel verder!

Wat zijn de beste Samsung-telefoons van 2024?

Dit zijn de top 5 beste Samsung-telefoons op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste Samsung-telefoons van 2024

1. Samsung Galaxy Z Fold 4

1. Samsung Galaxy Z Fold 4

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Ja
Geschikt voor onderwater: Ja
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 3
Camera opties: Optische zoom, Ultra Wide Angle, Flitser
Opslagcapaciteit: 256 GB

De Samsung Galaxy Z Fold 4 heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verfijnen van het ontwerp en het verbeteren van de gebruikerservaring, met name op het gebied van multitasking en mediaconsumptie. Het bredere formaat wanneer gesloten en dunnere randen dragen bij aan een comfortabelere gebruikerservaring, hoewel de zichtbare vouw in het hoofdscherm nog steeds een opvallend nadeel is. Beoordelaars prijzen het verbeterde ontwerp, de bevredigende vouwervaring en de indrukwekkende cameraprestaties, terwijl ook de verbeterde multitasking-mogelijkheden worden benadrukt. Volgens CNET maken de vernieuwde scharnier en stevige bouw unieke gebruiksmogelijkheden mogelijk, zoals dienen als standaard voor mediaconsumptie en als statief voor fotografie. De compatibiliteit met Android 12L en Flex Mode wordt geprezen voor naadloos multitasken en een geoptimaliseerde gebruikerservaring.

"Mijn Samsung Galaxy Z Fold 4 heeft veel lof gekregen voor zijn ontwerpveranderingen en verbeterde gebruikerservaring." (CNET)

De Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip van het apparaat zorgt voor goede prestaties, hoewel het volgens Tom's Guide op sommige punten achter kan blijven bij de iPhone 14. Hoewel de startprijs van $1,799 voor sommigen een afschrikmiddel kan zijn, maken de verbeterde multitasking-ervaring, uitstekende fotokwaliteit en geoptimaliseerde gebruikerservaring van de Z Fold 4 het tot een geduchte concurrent op de smartphonemarkt.

"Het bredere formaat wanneer gesloten wordt genoemd als minder onhandig, maar het apparaat wordt bekritiseerd vanwege de hoge prijs, logheid en het ontbreken van S Pen-opslag." (CNET)

In vergelijking met zijn voorganger biedt de Z Fold 4 een iets strakker ontwerp en een betere multitasking-ervaring, waarmee het enkele zorgen van eerdere modellen aanpakt. Het vermogen van het apparaat om naadloos over te gaan van een smartphone naar een tablet, met een groter scherm voor multitasking en mediaconsumptie, onderscheidt het van traditionele smartphones. Ondanks dat het iets minder omvangrijk en zwaar is dan zijn voorganger, kan het apparaat nog steeds opvallen in zakken en tijdens langdurig gebruik, zoals benadrukt door Tom's Guide.

"De Samsung Galaxy Z Fold 4 biedt een betere multitasking-ervaring, verbeterde camera's en een iets strakker ontwerp." (Tom's Guide)

In vergelijking met zijn concurrenten schittert de Samsung Galaxy Z Fold 4 in zijn unieke vermogen om tegemoet te komen aan gebruikers die op zoek zijn naar een apparaat dat is geoptimaliseerd voor multitasking en mediaconsumptie. De naadloze overgang tussen smartphone- en tabletfuncties, samen met de verbeterde multitasking-mogelijkheden, maken het een sterke keuze voor professionals en mediastudenten. De hoge prijs, logheid en zichtbaarheid van de vouw in het hoofdscherm zijn echter zaken om rekening mee te houden, vooral voor gebruikers die mobiliteit en esthetiek prioriteit geven.

Samenvattend biedt de Samsung Galaxy Z Fold 4, geoptimaliseerd voor multitasking en mediaconsumptie, een overtuigende gebruikerservaring met zijn verbeterde ontwerp, verbeterde multitasking-mogelijkheden en indrukwekkende cameraprestaties. Hoewel het misschien niet de meest draagbare of betaalbare optie is, onderscheidt het zich door zijn unieke vormfactor en veelzijdige functionaliteit in de smartphonemarkt.

Voordelen Samsung Galaxy Z Fold 4
 • Verfijnd design en verbeterde gebruikerservaring
Nadelen Samsung Galaxy Z Fold 4
 • Zichtbare vouw in het hoofdscherm
 • Hoge prijs en omvangrijkheid
 • Gebrek aan S Pen-opslag

2. Ideaal schermformaat met veelzijdige functies: Samsung Galaxy S23 Plus

2. Ideaal schermformaat met veelzijdige functies: Samsung Galaxy S23 Plus

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Ja
Geschikt voor onderwater: Nee
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 3
Camera opties: Artificial Intelligence (AI), Flitser, Portretmodus
Opslagcapaciteit: 256 GB

De Samsung Galaxy S23 Plus is de belichaming van de vlaggenschip Galaxy S-serie en biedt een goed uitgebalanceerde mix van premium functies tegen een redelijke prijs. Met een 6,6-inch AMOLED-display slaat het een ideale balans in schermgrootte, met levendige kleuren en een adaptieve verversingssnelheid. De Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processor, met een kloksnelheid van 3,36 GHz, verbetert de videocaptatie, gaming en algehele prestaties. De camera-opstelling, bestaande uit een 50MP groothoeklens, 12MP ultragroothoeklens en 10MP telefotozoom, integreert geavanceerde AI-functies voor een verbeterde fotografie-ervaring. Het apparaat adresseert ook zorgen over de batterijduur, met een grotere 4.700-mAh batterij en verbeterde energie-efficiëntie, waarmee het zijn voorgangers overtreft en concurrenten evenaart in duurzaamheidstests.

Volgens TechRadar, "De Samsung Galaxy S23 Plus handhaaft een balans tussen premium functies en een redelijke prijs, met een indrukwekkend ontwerp, prestaties en cameramogelijkheden." Dit benadrukt het waardevoorstel van het apparaat, met hoogwaardige functies gecombineerd met een toegankelijke prijs. Verder merkt PCMAG de merkbare verbeteringen op in batterijprestaties en energie-efficiëntie, waarbij de S23 Plus wordt gepositioneerd als een betrouwbare optie voor langdurig gebruik. De evolutie van de telefoon van de Galaxy S22 wordt gekenmerkt door verbeterde batterijduur, een krachtige processor en een goed geoptimaliseerd display, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die een betrouwbare smartphone zoeken met de nadruk op duurzaamheid.

In vergelijking met zijn tegenhangers, met name de Galaxy S23 Ultra, onderscheidt de S23 Plus zich als een betaalbaar alternatief zonder in te leveren op essentiële functies. Terwijl de Ultra een groter scherm, een 200MP hoofdcamera en de S Pen biedt, behoudt de S23 Plus een competitief voordeel met zijn gebalanceerde specificaties en relatief lagere startprijs. De nadruk op een goed uitgebalanceerd pakket, inclusief een capabele processor, verbeterde batterijduur en een indrukwekkend display, positioneert de S23 Plus als een ideale keuze voor gebruikers die een vlaggenschipervaring zoeken zonder het premium prijskaartje.

Echter, zoals benadrukt door CNET, wordt de S23 Plus als duur beschouwd zonder significante verbeteringen in snelladen, wat mogelijk een beperking vormt voor gebruikers die snelle oplaadmogelijkheden zoeken. Ondanks dit maakt de focus van het apparaat op het leveren van een uitgebalanceerde set functies en het aanpakken van eerdere tekortkomingen, met name in batterijprestaties, het een overtuigende optie voor degenen die duurzaamheid en algehele gebruikerservaring prioriteren boven snelle oplaadsnelheden.

Kortom, de Samsung Galaxy S23 Plus blinkt uit als een ideale keuze voor gebruikers die een goed uitgebalanceerde vlaggenschip-smartphone zoeken met de nadruk op een gebalanceerde set functies, verbeterde batterijduur en een redelijke prijs. Zijn mix van premium functies, waaronder een krachtige processor, verbeterde cameramogelijkheden en een levendig display, positioneert het als een opvallende concurrent in de smartphonemarkt, gericht op gebruikers die duurzaamheid en algehele prestaties prioriteren.

Voordelen Samsung Galaxy S23 Plus
 • Goed afgeronde mix van premium functies tegen een redelijke prijs
 • Verbeterde batterijduur en energie-efficiëntie
 • Evenwichtige specificaties en relatief lagere startprijs
Nadelen Samsung Galaxy S23 Plus
 • Geen significante verbeteringen in snelladen

3. Top clamshell ontwerp in de Samsung line-up: Samsung Galaxy Z Flip 4

3. Top clamshell ontwerp in de Samsung line-up: Samsung Galaxy Z Flip 4

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Ja
Geschikt voor onderwater: Ja
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 2
Camera opties: Beeldstabilisatie, Flitser, Portretmodus, Ultra Wide Angle
Opslagcapaciteit: 256 GB

De Samsung Galaxy Z Flip 4, geprezen als het topmodel in Samsung's lijn van klaptelefoons, heeft indruk weten te maken op reviewers met zijn iteratieve verbeteringen en toewijding om gebruikersfeedback aan te pakken. Volgens TechRadar behoudt "het toestel zijn vertrouwde klaptelefoonontwerp en externe scherm," waardoor het een gevoel van continuïteit biedt terwijl het zijn functies verfijnt. Met een prijs van $999,99 introduceert de Z Flip 4 een Bespoke Edition, waarmee gebruikers het frame- en achterkleur kunnen aanpassen, voor een persoonlijk tintje. Opmerkelijk genoeg lijkt de Z Flip 4 een waardige upgrade te zijn voor bestaande Z Flip 3 eigenaars en een verleidelijke optie voor degenen die zich wagen aan opvouwbare smartphones, waardoor het zichzelf als een sterke concurrent in de opvouwbare markt presenteert.

Het ontwerp van de smartphone, zoals benadrukt door Tom's Guide, omvat kleine verbeteringen zoals vlakkere randen, diverse kleuropties en een slankere en lichtere scharnier. Het 6,7-inch Super AMOLED-display met een 1080p-resolutie en adaptieve verversingssnelheid is diep verzadigd, en het 1,9-inch externe scherm is ook Super AMOLED. Het valt echter qua helderheid tekort in vergelijking met andere premium smartphones. Deze iteratie lijkt zich meer te richten op incrementele verbeteringen dan op een baanbrekende ontwerpaanpassing, waarmee Samsung's toewijding om zijn bestaande formule te verfijnen wordt aangetoond.

De evolutie van de Z Flip 4 ten opzichte van zijn voorganger is duidelijk te zien in zijn kleine maar impactvolle upgrades, waardoor gebruikers een gestroomlijnde ervaring krijgen. Zoals opgemerkt door TechRadar, "Samsung heeft gebruikersfeedback aangepakt en kleine verbeteringen aangebracht aan de Z Flip 4, waarmee het zijn vermogen toont om naar zijn klanten te luisteren." Deze responsiviteit op consumenteninput onderstreept Samsung's toewijding om de gebruikerservaring te verbeteren en een apparaat te leveren dat aansluit bij de behoeften en voorkeuren van consumenten.

In de wereld van opvouwbare smartphones springt de Samsung Galaxy Z Flip 4 eruit als een aantrekkelijke keuze, met name voor mensen die op zoek zijn naar een mix van innovatie en vertrouwdheid. Zijn topklaptelefoonontwerp, gecombineerd met aanpasbare opties en incrementele verbeteringen, positioneert het als een opmerkelijke concurrent in het landschap van opvouwbare smartphones. Hoewel sommige aspecten, zoals de schermhelderheid, mogelijk niet op kunnen tegen bepaalde concurrenten, presenteert het totaalpakket van de Z Flip 4 een sterke waardepropositie, met name voor degenen die op zoek zijn naar een elegante en veelzijdige opvouwbare telefoon.

Voordelen Samsung Galaxy Z Flip 4
 • Behoudt vertrouwd clamshell-ontwerp en externe cover-display
 • Introduceert Bespoke Edition voor aanpassing
 • Incrementele verbeteringen tonen toewijding aan het verfijnen van de gebruikerservaring
Nadelen Samsung Galaxy Z Flip 4
 • Schiet tekort in helderheid in vergelijking met andere premium smartphones

4. Samsung Galaxy S21 FE

4. Samsung Galaxy S21 FE

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Ja
Geschikt voor onderwater: Nee
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 3
Camera opties: Flitser, Optische zoom, Ultra Wide Angle
Opslagcapaciteit: 128 GB

De Samsung Galaxy S21 FE is een smartphone boordevol functies die de concurrentie aangaat met zijn voorgangers en andere vlaggenschipapparaten. Met een Snapdragon 888-chipset, een verversingssnelheid van 120 Hz en een batterij van 4.500 mAh biedt het voor $699 een betaalbare en solide prestatie. Het 6,4-inch AMOLED-display zorgt voor scherpe en levendige beelden, hoewel de gladde zijkanten mogelijk een beschermhoesje vereisen. Het elegante uiterlijk, de matte afwerking en het slanke ontwerp doen denken aan de Galaxy S21, en de snelle en vloeiende prestaties worden ondersteund door de Qualcomm Snapdragon 888-processor.

Volgens TechRadar hebben de vertraagde release en de volledige prijs van de Galaxy S21 FE, evenals het langzame opladen en de korte batterijduur, aanzienlijke nadelen. Echter, het levendige scherm, krachtige processor voor gaming en capabele camera's worden benadrukt als sterke punten. De software van de telefoon wordt als traag ervaren, ondanks de indrukwekkende specificaties, en de lanceringprijs wordt als hoog beschouwd, vooral in vergelijking met afgeprijsde oudere modellen zoals de Galaxy S21. De review suggereert dat de S21 FE mogelijk niet de moeite waard is gezien de huidige prijs.

Aan de andere kant merkt PCMag de beveiligingsprompt op, maar geeft geen recensie. TomsGuide benadrukt het plastic ontwerp met een waasafwerking, het ontbreken van een microSD-kaartsleuf en de gladde zijkanten als mogelijke nadelen. Het suggereert echter ook dat het 6,4-inch AMOLED-display en de Qualcomm Snapdragon 888-processor van de telefoon het tot een sterke concurrent maken in zijn prijsklasse.

In vergelijking met de Google Pixel 6, zoals benadrukt in de recensie van CNET, wordt de Galaxy S21 FE als strakker en lichter beschouwd, maar het maakt niet dezelfde indruk. De telefoon beschikt over een in-screen vingerafdruklezer, gezichtsauthenticatie en een batterij van 4.500 mAh voor langdurige prestaties. Ondanks het eenvoudige ontwerp en mogelijke veroudering bij de lancering van de Galaxy S22, wordt de S21 FE geprezen vanwege zijn betaalbare prijs, lange batterijduur en solide camera.

In de drukke smartphonemarkt valt de Samsung Galaxy S21 FE op vanwege zijn concurrerende prijsstelling en robuuste functies. Het is bedoeld voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtig apparaat zonder de bank te breken. Echter, de vertraagde release, mogelijke veroudering en bepaalde prestatieproblemen kunnen invloed hebben op de aantrekkingskracht, vooral in vergelijking met afgeprijsde oudere modellen en concurrerende apparaten zoals de Google Pixel 6.

Concluderend biedt de Samsung Galaxy S21 FE een geweldige waarde voor zijn prijs, met een krachtige processor, levendig display en solide cameraprestaties. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met nadelen zoals de vertraagde release, prestatieproblemen en de beschikbaarheid van afgeprijsde oudere modellen op de markt. Zoals geciteerd door CNET is het "een geweldige telefoon voor zijn prijs", maar de algehele aantrekkingskracht kan worden beïnvloed door factoren zoals de timing van de release en de concurrentie van andere apparaten.

Voordelen Samsung Galaxy S21 FE
 • Competitieve prijs
Nadelen Samsung Galaxy S21 FE
 • Vertraagde release
 • Korte batterijduur
 • Prestatieproblemen

5. Samsung Galaxy S22 Ultra

5. Samsung Galaxy S22 Ultra

Belangrijke specificaties:

Draadloos opladen: Ja
Geschikt voor onderwater: Nee
Type scherm: Amoled
Aantal camera's achterzijde: 4
Camera opties: Artificial Intelligence (AI), Flitser, Nachtmodus, Portretmodus, Ultra Wide Angle
Opslagcapaciteit: 128 GB

De Galaxy S22 Series 5G maken van <strong>alles dat gewoon is iets ongewoons</strong>. <strong>Kleine dingen worden groots. Simpele momenten worden spannend</strong>. Zelfs de meest normale alledaagse dingen worden opeens <strong>ongelofelijke unieke ervaringen</strong>. De Galaxy S22 Series 5G geven je hiervoor <strong>de tools, de techniek, de kracht en de vrijheid.<br /><br /></strong><strong>LET OP: </strong>Samsung wordt geleverd zonder adapter en oortjes. Wordt geleverd met een USB-C kabel. Om op te laden is er een losse USB-C adapter nodig.
<h3><strong><br />Eindeloze camera mogelijkheden</strong></h3>
<p> Zelfs de kleine momenten in je leven worden groots vastgelegd. Mis niets en zet de camera's aan de voor- en achterkant tegelijk aan met Director View. Film met 8K Video Snap om elk willekeurig frame uit je video te bewaren als een prachtige foto in hoge resolutie van 33MP. Of maak 14 video's of foto's vanuit verschillende hoeken en met verschillende filters met aan klik met Single Take. Verder heb je nu twee telelenzen en een Laser AF Sensor; hoe snel je object ook rent, vliegt, rijdt of vaart je kunt nog sneller en preciezer scherpstellen. <br /><br /> </p>
<h3><strong>Premium design en display</strong></h3>
<p> Je telefoon heeft nog nooit zoveel stijl gehad. Het scherm alleen al is een genot voor je ogen. Indrukwekkend met 6.8 inch, super smooth door het 120Hz display met Dynamic AMOLED 2x en ongelofelijk stevig dankzij het sterkste glas ooit: GG7 Gorilla Glass Victus. De Galaxy S22 Ultra 5G heeft verder premium kleuren: Phantom Black en Phantom Silver. Die schitterend tot hun recht komen omdat de camera wel heel subtiel is weggewerkt in de behuizing. </p>
<h3><strong><br />Krachtige prestaties</strong></h3>
<p> Je blijft filmen, fotograferen, streamen en gamen met de Galaxy S22 Ultra 5G. Met de 5G ben je namelijk overal en altijd verbonden. De 5nm Exynos processor geeft je bovendien alle kracht om door te gaan. De 5,000mAh All Day Battery die je razendsnel en draadloos kunt opladen geeft je daarnaast de hele dag energie. Want de adaptive refresh rate kan zich namelijk constant aanpassen aan datgene wat je op je scherm ziet of doet, waardoor de batterij nog langer meegaat. Met opslag tot wel 512GB kun je bovendien zonder problemen al je foto's en video's opslaan. Als je tenslotte ook kiest voor de S-Pen, dan kun je ook heerlijk vloeiend tekenen en schrijven op je Galaxy S22 Ultra 5G. </p>
<h3><strong><br />Van draadloze oortjes tot sleutelbos<br /></strong></h3>
<p> Ga draadloos en probleemloos door het leven met je Galaxy S22 Ultra 5G. Verbind niet alleen je Galaxy Buds Pro, maar ook alle smart apparaten in huis. Die je dan meteen ook draadloos kunt bedienen. Wil je verder nooit meer zoeken naar je sleutelbos of portemonnee? Hang er een Galaxy SmartTag aan. Zodat je alles via je telefoon razendsnel kunt vinden. Wil je van je woonkamer een sportschool maken? Verbind dan je Galaxy S22 Ultra 5G met je televisie met Motion Mirror. Als je dan een work-out volgt, kun je de oefeningen van de trainer heel nauwkeurig spiegelen; de selfie camera laat jouw bewegingen namelijk Picture in Picture verschijnen op je televisie. </p>

Hoe kies je de beste Samsung-telefoon?

Het Koreaanse merk Samsung is marktleider op het gebied van Android-telefoons. Je kunt een Samsung-telefoon kopen in verschillende prijsklassen. Zo bestaat de Galaxy A-serie uit instapmodellen en de Samsung Galaxy S of Note lijn uit high-end modellen.

Dus: eerst je budget bepalen, dan kijken welke functies belangrijk voor je zijn in een smartphone. Hieronder licht ik de belangrijkste zaken uit en help ik je op weg! 💡

Het scherm

Als je een Samsung-telefoon kiest, let dan op de schermgrootte en -resolutie. Zoek naar modellen met een scherm van minstens 6 inch en een resolutie van 1080p of hoger voor scherpe beelden. De tijd van de kleine smartphone is geweest. Een AMOLED-scherm biedt levendige kleuren en diepe zwarttinten, ideaal voor films en games.

De 4K-resolutie vind ik vooral heel tof als ik een smartphone gebruik in een VR-bril of wanneer ik er 4K-video's mee opneem.

Er zijn twee soorten technologieën op de markt voor smartphoneschermen: lcd en oled. Elk daarvan kent verschillende variaties en generaties zoals TFT, IPS, amoled en super amoled. Een veelvoorkomend schermtype in Samsung-telefoons is IPS-lcd, dat tegenwoordig op midrange-smartphones en telefoons in het hoge segment wordt gebruikt.

Man houdt zijn Samsung-telefoon in de hand

Lcd

TFT-lcd (thin film transistor technology) geeft je een goede beeldkwaliteit en hogere resoluties in vergelijking met vroegere generatie lcd-schermen, maar als je er van de zijkant naar kijkt en het scherm zich in direct licht of zonlicht bevindt, is de zichtbaarheid slecht.

IPS-lcd's (in-place switching) zijn het volgende niveau van TFT-lcd schermen met bredere kijkhoeken en minder stroomverbruik, wat bevorderlijk is voor de batterijduur. IPS-lcd's zijn hierdoor duurder dan TFT-lcd's, en daarom alleen te vinden op de beste smartphones in het hogere segment.

Oled

Amoled is een type oled en bestaat uit een extra laag dunne-filmtransistoren (TFT's). Deze extra laag is verantwoordelijk voor het regelen van de stroom in elke pixel.

Super amoled is een amoled-scherm met een geïntegreerde aanraakfunctie. In plaats van een laag die aanrakingen herkent aan de bovenkant van het scherm, zit de laag in het scherm zelf. Super amoled biedt een breed scala aan kleuren en ene hoge kleurhelderheid, wat zich vertaalt in een veel hogere resolutie.

Samsung telefoon op een tafel

Processor en werkgeheugen

Kijk naar de processor en prestaties: een snelle processor (bijvoorbeeld de Exynos 990 of Snapdragon 865) zorgt voor soepele multitasking en gaming. Zoek naar minimaal 4 GB RAM en 128GB opslag voor vlotte prestaties en genoeg ruimte voor apps en media.

De meeste telefoons uit het middensegment bieden genoeg kracht om al je dagelijkse taken aan te kunnen. Je speelt haast elk spel uit de Google Play Store spelen en je foto's met hoge resolutie bewerken in apps zoals Snapseed (voor Android en iOS). Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je wel verschil merkt in vergelijking met een topmodel.

Naarmate je dichter bij het budgetsegment komt, moet je geen wonderen van de smartphone verwachten. Meer veeleisende 3D-spellen stoppen bijvoorbeeld onverwacht als de processor dit niet aankan. Basistaken zoals e-mails versturen, naar Spotify luisteren en op Instagram surfen, vormen geen probleem.

samsung galaxy s20 vier kleuren op een rij

Opslag

De meeste smartphones hebben ten minste 32 GB opslagruimte, waarvan vaak 10 GB al in beslag is genomen door vooraf geïnstalleerde apps en het besturingssysteem van de telefoon.

Als je niet van plan bent om veel video's op te nemen en als gamen niet je ding is, is 32 GB genoeg, maar anders moet je 64 GB als een absoluut minimum beschouwen. Ik zei het net al even, maar 128 GB is eigenlijk de sweet spot. Zeker als je veel foto's en/of (4K-)video's maakt zoals ik.

Als de smartphone een microSD-kaart ondersteunt, wordt het een ander verhaal. Je kunt tegenwoordig voor weinig geld microSD-kaarten van 32 GB (of meer) kopen en door er een in je telefoon te stoppen, vergroot je de hoeveelheid opslagruimte die je tot je beschikking hebt aanzienlijk.

Netwerksnelheid

5G is de nieuwste standaard die bliksemsnelle mobiele datasnelheden belooft wanneer je onderweg bent. Zoals elke nieuwe technologie is 5G vooral voorbehouden aan duurdere toestellen, maar de technologie begint nu al door te sijpelen naar betaalbaardere telefoons.

De 5G-dekking in Nederland neemt ook steeds meer toe, dus een smartphone met 5G ondersteuning nemen is het waard. Zeker als je nog een aantal jaar wilt doen met je telefoon.

Melanie Butcher geeft in haar artikel aan dat min of meer geheel Nederland 5G bereik heeft: "Connect Test Lab reported that all carriers claim to reach between 80%-100% of the population in 2021, with connectivity available in small towns, rural roads, and even on high-speed trains."1Melanie Butcher, Networkworld (2021). 'The state of 5G in the Netherlands: Expectations vs. reality'

Camera

De camera is tegenwoordig een belangrijk punt voor velen. Zoek naar een Samsung-telefoon met meerdere lenzen, minimaal 12MP hoofdcamera, en functies zoals optische beeldstabilisatie en 4K video-opname. Een goede selfiecamera – met minstens 10MP en portretmodus – is ook belangrijk voor scherpe selfies.2Jesper, Coolblue (2023). 'Wat is optische beeldstabilisatie in je smartphone?'

Paare bloem in macro geschoten

Drie camera's op de achterzijde van een smartphone is nu heel gewoon. Dit omvat meestal een supergroothoeklens, een gewone lens en een telelens. Zelfs budgettelefoons en sommige seniorentelefoons hebben tegenwoordig meerdere camera's.

Meer lenzen betekent meer flexibiliteit. Het betekent alleen niet dat elke lens even goed is. Net als bij processorprestaties geldt ook hier dat hoe meer je uitgeeft, hoe beter de resultaten zijn. De allerbeste camera's zijn meestal te vinden op de duurste high-end modellen.

Batterij

Let op de batterijduur en oplaadmogelijkheden. Een batterij van minimaal 4000 mAh biedt ongeveer een hele dag gebruik. Afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt natuurlijk. Dit geldt voor budgettelefoons tot aan de beste cameratelefoon. Zoek daarnaast naar functies voor snelladen en draadloos opladen voor extra gemak.

Extra functies om op te letten

Veel van deze functies zijn nu gebruikelijk op smartphones in verschillende prijsklassen en zijn de moeite waard om in gedachten te houden bij je zoektocht:

 • Vingerafdrukscanner of gezichtsontgrendeling. De basisfunctie van een scanner is het verkrijgen van een beeld van je vingerafdruk en het vinden van een overeenkomst in de database. Gezichtsontgrendeling is een andere veiligheidsfunctie die gebruik maakt van een biometrische softwaretoepassing om je gezicht te identificeren en te verifiëren door de unieke kenmerken van je gezicht te analyseren. Handig, veilig en snel!
 • Waterbestendig. Neem je je smartphone vaak mee op pad en in de regen? Zoek dan een telefoon met minstens een IP67-classificatie om hem te beschermen tegen water en stof. Wat mij betreft een dikke aanrader!3Jesper, Coolblue (2023). 'Hoe waterbestendig is mijn waterdichte smartphone?'

Wat is volgens de Consumentenbond de beste Samsung-telefoon?

De beste Samsung-telefoon volgens Consumentenbond is de Samsung Galaxy S23 Ultra. Deze smartphone blinkt uit met zijn geavanceerde 200MP camera, waardoor je foto's van uitzonderlijke kwaliteit maakt.

Het toestel beschikt over een krachtige processor en 256GB opslagcapaciteit, ideaal voor multitasking en opslag van grote bestanden. Met een duurzame 5000mAh batterij en een 6.8-inch Dynamic AMOLED 2X scherm, biedt de S23 Ultra een indrukwekkende gebruikservaring.

Deze telefoon is een topkeuze voor wie op zoek is naar hoge prestaties, uitmuntende fotografie en langdurig gebruiksgemak.

Wat is volgens Tweakers de beste Samsung-telefoon?

De beste Samsung-telefoon volgens Tweakers is eveneens de Samsung Galaxy S23 Ultra. Deze telefoon onderscheidt zich met zijn geavanceerde 200MP camera, perfect voor haarscherpe foto's.

Het toestel is uitgerust met een krachtige processor en biedt 256GB opslagruimte, wat ideaal is voor zware apps en veel media. De batterij van 5000mAh zorgt voor een lange gebruiksduur, terwijl het 6.8-inch Dynamic AMOLED 2X scherm een verbluffende beeldkwaliteit levert.

Kortom, de Galaxy S23 Ultra is een topkeuze voor iedereen die het beste zoekt op het gebied van technologie en fotografie.

Wat is volgens Android Planet de beste Samsung-telefoon?

En wat een verrassing, ook volgens Android Planet is de beste Samsung-telefoon de Samsung Galaxy S23 Ultra. Om dit toestel kan je gewoon niet heen met zijn revolutionaire 200MP camera, waarmee je ongeëvenaarde foto's en video's maakt.

De Galaxy S23 Ultra is uitgerust met een krachtige processor, ideaal voor intensief gebruik, en biedt 256GB opslagcapaciteit voor al je apps en media.

Met een robuuste 5000mAh batterij en een indrukwekkend 6.8-inch Dynamic AMOLED 2X scherm, garandeert deze smartphone een superieure gebruikerservaring. Kies de S23 Ultra voor topkwaliteit in fotografie, prestaties en duurzaamheid.

Veelgestelde vragen over Samsung-telefoons van onze lezers

Op het moment van schrijven hebben we nog geen vragen ontvangen over Samsung-telefoons. Heb je dit artikel gelezen, maar heb ik je vraag niet beantwoord? Vul dan het feedbackformulier onderaan de pagina in. Dan behandel ik hier zo snel mogelijk je vraag!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen