De Beste Gaming-Muis: Ultieme Controle over je Spel

Jasmijn Roekaerts

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min. leestijd

Niet dat pluizige beestje!

De Beste Gaming-Muis: Ultieme Controle over je Spel

Ben je op zoek naar de perfecte gaming-muis die jouw spelervaring naar een hoger niveau tilt? Een goede gaming-muis kan het verschil maken tussen winnen en verliezen in je favoriete games.

In dit artikel verken ik de wereld van gaming-muizen, van de precisie van de sensor tot de ergonomie van het ontwerp. Ontdek welke functies belangrijk zijn en hoe je de beste muis voor jouw gamingbehoeften kiest.

Wat zijn de beste gaming-muizen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste gaming-muizen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste gaming-muizen van 2024

1. Beste Gaming Muis: gaming mice

1. Beste Gaming Muis: gaming mice

Belangrijke specificaties:

Muisvorm: Normaal
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig en linkshandig
Voedingstype: USB, Accu
Draadloos bereik: 10 m
dpi: 19000
Instelbare dpi: Ja
Aansturing muis: Laser
Draadloos: Ja

De Razer Viper V2 Pro verdient zijn titel als de beste gaming muis met zijn ambidextere vorm, lichtgewicht ontwerp en Razer's bijgewerkte Focus Pro 30K-sensor. Het is een opvallende optie voor gamers die op zoek zijn naar nauwkeurige en snelle bewegingen. De Razer DeathAdder V3 Pro daarentegen is bedoeld voor rechtshandige gebruikers en levert vergelijkbare interne componenten en gewicht. De Logitech G502 LIGHTSPEED, een boven-middenklasse keuze, pronkt met een ergonomische, rechtshandige vorm, programmeerbare knoppen en uitstekende sensorprestaties, waardoor het geschikt is voor verschillende game genres.

Voor degenen die op zoek zijn naar een alternatief in het middensegment, springt de Fantech Aria XD7 eruit met zijn symmetrische, ei-achtige vorm, comfortabele pasvorm en superieure sensorprestaties. Het is een overtuigende optie, hoewel iets zwaarder dan de topkeuze, de Razer Viper V2 Pro. De Razer DeathAdder V3 Pro, aanbevolen voor draadloos gamen, biedt onberispelijke draadloze prestaties, een geweldige sensor en indrukwekkende batterijduur, zij het tegen een hogere prijs. Daarentegen wordt de Logitech G305 Lightspeed geprezen als de beste budget draadloze optie, waar duurzaamheid wordt gecombineerd met een lange batterijduur.

In de wereld van bedraad gamen schittert de Razer DeathAdder V2 met zijn geweldige sensor en aanpasbaarheid aan verschillende handgroottes. Ondertussen is de Logitech G203 Lightsync een budgetvriendelijke optie met RGB-verlichting. De Logitech G502 X wordt benadrukt als de beste ergonomische muis, met programmeerbare knoppen en een robuuste bouw. Ten slotte, de Razer Naga Pro, ontworpen voor MMO-gaming, valt op met zijn aanpasbare zijpaneel en veelzijdigheid, ook al wordt opgemerkt dat het groter van formaat is.

De Razer Basilisk V3 wordt geprezen als de beste gaming muis door Tom's Hardware, dankzij zijn goed geplaatste programmeerbare knoppen, veelzijdige vorm en premium afwerking. Het biedt aanpassingsopties en een scrollwiel met dubbele modus, hoewel het scrollwiel lawaai kan maken. De Corsair Katar Pro XT, Redragon M686 Vampire Elite en Logitech G Pro X Superlight 2 worden ook gepresenteerd, elk met zijn unieke set functies die voldoen aan verschillende gaming behoeften.

Hoewel de Razer Viper V2 Pro indruk maakt met zijn lichtgewicht ontwerp en bijgewerkte sensor, kan het ontbreken van rubberen zijgrepen en RGB-verlichting sommige gebruikers afschrikken. Aan de andere kant is de Logitech G502 LIGHTSPEED iets zwaarder dan de meeste gaming muizen, maar compenseert dit met een reeks programmeerbare knoppen en uitstekende sensorprestaties. De Fantech Aria XD7 biedt superieure prestaties met zijn PixArt's vlaggenschip sensor, maar zijn iets zwaardere bouw past mogelijk niet bij gebruikers die op zoek zijn naar een ultralicht model.

In de drukke markt voor gaming muizen valt de Razer Viper V2 Pro op door zijn ambidextere vorm en lichtgewicht ontwerp, waardoor het een topkeuze is voor gamers die behendigheid en precisie prioriteren. Echter, het ontbreken van bepaalde functies van eerdere modellen kan sommige gebruikers naar de Razer DeathAdder V3 Pro of de Logitech G502 LIGHTSPEED duwen, afhankelijk van hun specifieke voorkeuren en gaming behoeften.

Voordelen gaming mice
 • Ambidextrous shape
 • Lightweight design
 • Razer's updated Focus Pro 30K sensor
Nadelen gaming mice
 • Afwezigheid van rubberen zijgrepen
 • Afwezigheid van RGB-verlichting

2. Logitech G502 X Plus

2. Logitech G502 X Plus

Belangrijke specificaties:

Muisvorm: Normaal
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Voedingstype: USB
dpi: 25600
Instelbare dpi: Ja
Aansturing muis: Optisch
Draadloos: Ja

Ik ben de Logitech G502 X Plus Lightspeed draadloze gaming muis, en ik ben ontworpen met gamers in gedachten. Met mijn aanpasbare knoppen, links- en rechtskanteling op het scrollwiel en uitstekende sensorprestaties, ben ik ideaal voor zowel FPS- als MMO-gaming. Maar niet alleen dat, ik presteer ook uitstekend op kantoor en voor multimedia, en heb positieve beoordelingen in deze gebieden ontvangen.

Maar ik moet eerlijk zijn, ik ben misschien te groot voor kleinere handen en ik ondersteun geen Bluetooth, waardoor ik minder draagbaar ben. Ook kan het verwijderen van het aanpasbare gewicht en de extra kosten voor draadloos opladen als een nadeel worden gezien. Ondanks deze beperkingen, bied ik aanzienlijke prestaties, aanpassingsmogelijkheden en functies, waardoor ik een premium draadloze gaming muis ben.

Volgens RTings, ben ik geprezen om mijn verbeterde optische schakelaars, draadloze prestaties en ontwerp. Ik ben lichter dan mijn voorganger, heb betere muisvoeten en een langere batterijduur met uitgeschakelde RGB-verlichting. De hybride optische-mechanische schakelaars en betere klikvertraging dragen bij aan mijn verbeterde prestaties. Toch word ik bekritiseerd omdat ik te groot ben voor kleinere handen en niet ontworpen ben om gemakkelijk mee te nemen. Ondanks deze beperkingen, ontvang ik positieve beoordelingen voor kantoor- en multimediagebruik, evenals voor mijn gameprestaties.

Tom's Hardware prijst mij om mijn aantrekkelijke ontwerp, comfortabele grip en aanpasbare RGB-verlichting, waardoor ik een stijlvolle en functionele keuze ben voor gamers. Ik beschik over 13 programmeerbare knoppen, waaronder een 4-weg scrollwiel, twee duimknoppen en een sniperknop. Het scrollwiel met dubbele modus biedt veelzijdigheid, hoewel de vrije scrollmodus soms kan haperen. De inclusie van een 2,4 GHz draadloze USB-A dongel en een USB-C naar USB-A kabel draagt bij aan mijn gebruiksgemak.

Ik ben de opvolger van de Logitech G502 LIGHTSPEED, en ik bied verbeteringen zoals betere muisvoeten, een langere batterijduur met uitgeschakelde RGB-verlichting en een betere klikvertraging. Ik beschik ook over een hybride optische-mechanische schakelaar, wat een significante evolutie is ten opzichte van mijn voorganger. Mijn verbeterde ontwerp, lichter gewicht en soepele glijden op verschillende oppervlakken dragen bij aan een comfortabele game-ervaring. Toch is mijn waarde beoordeeld op 3,5/5 vanwege de extra kosten voor draadloos opladen.

In vergelijking met mijn voorganger scoor ik iets hoger voor werk, FPS-gaming, MMO-gaming en ruwe prestaties, wat mij een opvallende vooruitgang maakt in de Logitech G502-reeks.

In de markt van draadloze gaming muizen val ik op door mijn ergonomische ontwerp, aanpasbare knoppenindeling en uitstekende sensorprestaties. Mijn aantrekkingskracht ligt in mijn veelzijdigheid, waardoor ik geschikt ben voor verschillende handgroottes en bruikbaarheidsscenario's, van kantoor- en multimediagebruik tot intens gamen. Echter, mijn grotere formaat is misschien niet geschikt voor kleinere handen, en het ontbreken van Bluetooth-ondersteuning en de extra kosten voor draadloos opladen kunnen sommige potentiële gebruikers afschrikken.

Concluderend bied ik als de Logitech G502 X Plus Lightspeed draadloze gaming muis aanzienlijke prestaties, aanpassingsmogelijkheden en functies, waardoor ik een premium keuze ben voor gamers. Mijn goed gebouwde en ergonomische ontwerp, samen met mijn verbeterde sensorprestaties, onderscheiden mij in de markt van draadloze gaming muizen, waardoor ik vooral geschikt ben voor FPS- en MMO-gaming.

Voordelen Logitech G502 X Plus
 • Aanpasbaar knoppenontwerp
 • Uitstekende sensorprestaties
 • Geschikt voor verschillende handgroottes
Nadelen Logitech G502 X Plus
 • Te groot voor kleine handen
 • Geen ondersteuning voor Bluetooth
 • Extra kosten voor draadloos opladen

3. Razer DeathAdder V3 Pro

3. Razer DeathAdder V3 Pro

Belangrijke specificaties:

Muisvorm: Normaal
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Voedingstype: USB
dpi: 30000
Instelbare dpi: Nee
Aansturing muis: Optisch
Draadloos: Ja

De Razer DeathAdder V3 Pro gaming muis is een veelzijdige optie die geschikt is voor verschillende taken, van kantoorwerk tot gaming. Het biedt draadloze connectiviteit, uitzonderlijke bouwkwaliteit en aanpasbare knoppen via software. De V3 Pro blinkt uit in FPS en MMO/MOBA gaming met zijn lichtgewicht ontwerp, lage kliklatentie en nauwkeurige sensor. Volgens Rtings is het misschien niet de beste keuze voor opslag in laptoptassen vanwege zijn grootte, maar het is een solide keuze voor gaming en algemeen gebruik, vooral voor mensen met grotere handen. Zoals samengevat door Tom's Hardware is de V3 Pro opnieuw ontworpen om lichter, tactieler en ergonomischer te zijn, met een comfortabel ontwerp dat werkt voor alle stijlen van muishandgreep. De muis is uitgerust met zes programmeerbare knoppen en een 6-voet USB-C naar USB-A kabel, en is compatibel met Razer's HyperPolling Wireless Dongle, waardoor de draadloze pollingfrequentie wordt verhoogd naar 4.000 Hz.

Volgens Rtings biedt de Razer Cobra Pro, een tegenhanger van de V3 Pro, veelzijdigheid met functies zoals RGB-verlichting en Bluetooth-ondersteuning, terwijl de V3 Pro zich richt op pure prestaties, waardoor het een uitstekende keuze is voor gaming. De Cobra Pro is misschien beter geschikt voor mensen die op zoek zijn naar extra functies dan alleen pure prestaties. De V3 Pro heeft een grotere, rechtshandige vorm en is lichter in vergelijking met de kleinere, RGB-verlichte en Bluetooth-ingeschakelde Cobra Pro, zoals opgemerkt door Rtings.

De Razer DeathAdder V3 Pro valt op door zijn uitzonderlijke prestaties, vooral in gaming scenario's. Zoals benadrukt door Rtings, blinkt het uit in FPS gaming vanwege zijn lichtgewicht ontwerp, lage kliklatentie en nauwkeurige sensor. Zijn veelzijdigheid maakt het geschikt voor verschillende taken, van kantoorwerk tot MMO/MOBA gaming. Het is echter misschien niet de beste optie voor mensen die op zoek zijn naar een meer compacte en reisvriendelijke muis, zoals opgemerkt door Rtings. Ondanks het premium prijskaartje maken de uitzonderlijke bouwkwaliteit, veelzijdige prestaties en ergonomisch ontwerp van de V3 Pro het een overtuigende keuze voor gamingliefhebbers en algemene gebruikers.

4. Logitech G303 Shroud

Ik ben trots om de Logitech G303 Shroud Edition Wireless Gaming Mouse aan te bieden, ontworpen in samenwerking met Shroud. Met geavanceerde functies zoals LIGHTSPEED draadloze technologie en een HERO 25K-sensor, is deze muis een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar prestaties. Hoewel de unieke vorm en lichte bouw misschien niet voor iedereen zijn, biedt het een strak uiterlijk zonder RGB-verlichting. De opvallende kenmerken zijn onder andere een HERO-sensor met een resolutie van 100 - 25.000 dpi, 145 uur batterijduur en compatibiliteit met Windows 8 of later, macOS 10.11 of later. De muis is oplaadbaar en wordt geleverd met een beperkte hardwaregarantie van 2 jaar, waardoor het een betrouwbare keuze is voor kantoorgebruik.

Volgens Tom's Hardware kan de unieke vorm van de G303 Shroud Edition, die lijkt op een afgeronde diamant, uitdagingen opleveren bij het comfortabel bereiken van de zijknoppen, wat mogelijk kan leiden tot handongemak en kramp. Sommige gebruikers vinden de bouw en stevigheid van de muis enigszins zwak door de zichtbare schroeven aan de onderkant en de uittrekbare lade voor USB-dongle-opslag die een merkbare rammel veroorzaakt. Bovendien kan de USB-C oplaadkabel die in de bovenkant van de muis wordt gestoken extra weerstand veroorzaken tijdens gebruik.

Desalniettemin blinkt de muis uit in FPS-gaming, met een lage kliklatentie, een breed CPI-bereik en soepel glijdende muizenvoeten, zoals opgemerkt door RTINGS. Het is ook geschikt voor lage gevoeligheids-DPI-instellingen en sneller richten vanwege het lichte en robuuste ontwerp, met een gewicht van 75 gram. Bovendien is het NVIDIA Reflex-compatibel en maakt het deel uit van Shroud's officiële gaminggear, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamingliefhebbers.

Hoewel de Logitech G303 Shroud Edition Wireless Gaming Mouse misschien niet de beste keuze is voor mensen met kleine handen of voor degenen die een muis zoeken voor MMO-gaming met een overvloed aan zijknoppen, maken de hoogwaardige HERO 25K-sensor en LIGHTSPEED draadloze technologie het tot een overtuigende keuze voor kantoorgebruik en FPS-gaming. Met een prijs van $108,99 concurreert het in het premium gamingmuizen-segment en biedt het een balans tussen precisie, efficiëntie en een strak, uniek ontwerp dat het onderscheidt van zijn concurrenten.

Voordelen Logitech G303 Shroud
 • Geavanceerde functies zoals LIGHTSPEED draadloze technologie en een HERO 25K-sensor
 • Elegante uitstraling zonder RGB-verlichting
 • Lange batterijduur van 145 uur
Nadelen Logitech G303 Shroud
 • Onderscheidende vorm kan leiden tot handongemak en kramp
 • Wordt gezien als fragiel en mist stevigheid vanwege zichtbare schroeven en uitschuiflade
 • USB-C oplaadkabel die in de bovenkant wordt gestoken kan extra weerstand introduceren

5. Geoptimaliseerd voor MMO- en MOBA-games: Corsair Scimitar RGB Elite

5. Geoptimaliseerd voor MMO- en MOBA-games: Corsair Scimitar RGB Elite

Belangrijke specificaties:

Muisvorm: Normaal
Rechts- of linkshandig: Rechtshandig
Voedingstype: USB
Draadloos bereik: 0 m
dpi: 18000
Instelbare dpi: Ja
Aansturing muis: Optisch
Draadloos: Nee

De Corsair Scimitar RGB Elite Gaming Muis is een krachtpatser die speciaal is ontworpen voor MMO en MOBA gaming, met een scala aan functies die zijn afgestemd op deze genres. De brede vorm, de textuur grip en de 17 programmeerbare knoppen maken het een ideale keuze voor lange speelsessies. Volgens Tom's Hardware, "Het ergonomische ontwerp en de hoogwaardige materialen maken het comfortabel voor lange speelsessies," en het blinkt uit in MOBA-games zoals Dota 2 vanwege zijn brede ontwerp en de inkeping voor de ringvinger die comfort biedt bij langdurig gebruik. De programmeerbare knoppen en aanpasbare RGB-verlichting dragen bij aan de bouwkwaliteit zonder te overdreven afleidend te zijn. De PixArt PMW3391-sensor en de aanpasbare lift-off afstand via de iCue-software dragen bij aan de precisie en responsiviteit, waardoor de game-ervaring wordt verbeterd.

Deze gaming muis schittert ook op het gebied van aanpassing en compatibiliteit. Het biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden via de iCue-software, waardoor gebruikers de muis kunnen aanpassen aan hun specifieke gamingbehoeften. Bovendien is het geschikt voor verschillende handmaten en gripsoorten, waardoor het veelzijdig is voor een breed scala aan gamers, zoals opgemerkt door RTINGS: "Over het algemeen is het geschikt voor verschillende handmaten en gripsoorten, met zijn programmeerbare knoppen en bouwkwaliteit als opvallende kenmerken." De 4 aanpasbare RGB-zones voegen een persoonlijk tintje toe, waardoor de esthetische aantrekkingskracht van de muis wordt vergroot.

De Scimitar RGB Elite is geëvolueerd van zijn voorganger, de Scimitar Pro RGB, met opmerkelijke verbeteringen in sensorprestaties, een breder CPI-bereik en minder variatie in CPI. De Elite-versie presteert beter dan zijn voorganger in verschillende categorieën, zoals MMO-gaming en rauwe prestaties, zoals benadrukt door RTINGS. De Pro RGB vertoont echter iets betere prestaties in ultralichte gaming. De alleen-bedrade aard van de Scimitar RGB Elite kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers, vooral degenen die op zoek zijn naar een draadloze optie. Bovendien roept het potentieel voor per ongeluk indrukken van de macrobank gebruiksproblemen op, zoals vermeld door Tom's Hardware.

In vergelijking met de Scimitar Elite Wireless biedt de RGB Elite een breder scala aan programmeerbare knoppen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gamers die zwaar leunen op macro's en snelkoppelingen. De draadloze versie van de Scimitar biedt echter de vrijheid van beweging, wat voor sommige gamers voordelig kan zijn. Bij het overwegen van de Scimitar RGB Elite tegenover zijn tegenhangers, positioneren zijn opvallende kenmerken, waaronder uitgebreide aanpassing, precisie en comfort, het als een topkeuze voor MMO- en MOBA-liefhebbers.

Samenvattend is de Corsair Scimitar RGB Elite Gaming Muis een formidabele keuze voor gamers die zich bezighouden met MMO- en MOBA-titels. Zijn brede ontwerp, textuur grip, programmeerbare knoppen en aanpasbare RGB-verlichting maken het tot een eersteklas gaming muis. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, zoals alleen bedraad zijn en mogelijke gebruiksproblemen met de macrobank, maken zijn uitzonderlijke prestaties en op maat gemaakte functies het tot een opvallend product in zijn categorie.

Voordelen Corsair Scimitar RGB Elite
 • Brede vormgeving en getextureerde grip voor comfort tijdens lange game-sessies
 • 17 programmeerbare knoppen ideaal voor MMO- en MOBA-gaming
 • Uitgebreide aanpassingsopties via iCue-software
Nadelen Corsair Scimitar RGB Elite
 • Alleen bedraad, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn
 • Mogelijkheid tot per ongeluk indrukken van de macrobank
 • Niet geschikt voor ultralicht gamen in vergelijking met zijn voorganger, de Scimitar Pro RGB

Hoe kies je de gaming-muis?

Naast de beste gaming-laptop, monitor voor gamen of gaming-pc, mag een uitstekende gaming-muis niet ontbreken. Een goede joystick is ook erg handig! Maar wat maakt van een muis een goede gaming-muis?

Als je 100 gamers vraagt wat de beste gaming-muis is, zul je veel verschillende antwoorden krijgen. First Person Shooters (FPS) zullen je vertellen dat de beste gaming-muis een hoge dpi moet hebben, licht moet zijn en uiterst responsief.

FPS

Een first person shooter (FPS) is een van de populairste genres van games dat wordt gespeeld vanuit het oogpunt van de hoofdpersoon. FPS-spellen brengen gewoonlijk de bewegingen van de gamer in kaart en geven een beeld van wat een echte persoon in het spel zou zien en doen.

MMO-fans dringen sneller aan op zelf instelbare knoppen, terwijl MOBA-fans voor ultiem comfort gaan. Met andere woorden: de beste gaming-muis betekent voor elke gamer iets anders. Ontdek hieronder de belangrijkste aspecten van een gaming-muis en wat belangrijk is voor jou!

Bedraad of draadloos?

Draadloze technologieën hebben de laatste tijd een snelle ontwikkeling doorgemaakt en de toenemende vraag naar kabelvrije bureaus, heeft geleid tot de noodzaak om de mogelijkheden van goede draadloze muizen te vergroten.

Echter blijft draadloos voor veel gamers een grote stap, omdat de batterij het midden in een vuurgevecht kan begeven. De grootste zorgen van een pro-gamer zijn: de levensduur van de batterij, de vertragingsproblemen (input lag) en de batterijen die extra gewicht toevoegen.

Twee draadloze en 1 bedrade muis in beeld

Batterijduur

Voor draadloze muizen is de batterijduur een belangrijke overweging. Een lange batterijduur, idealiter meer dan 30 uur op een enkele lading, zorgt ervoor dat je niet midden in een spel onderbroken wordt door een lege batterij.

Sensor en precisie

De sensorprecisie en DPI-instellingen van een gaming-muis zijn cruciaal voor jouw spelervaring. Een hoge DPI-waarde, vaak instelbaar tot 20.000 DPI, zorgt voor uiterst nauwkeurige bewegingen en snelle reacties in games.

Steelseries QcK - gaming-muismat - Medium

Je kunt natuurlijk altijd investeren in een goede muismat, maar houd dat detail in gedachten.

Van lasermuizen wordt ook gezegd dat ze nauwkeuriger zijn dan hun optische tegenhangers, maar ze zijn gevoeliger voor stof.

Hoe belangrijk DPI is, hangt af van wat voor soort goede pc-games dat je speelt. In FPS-games, waar nauwkeurigheid cruciaal is, is de DPI van groot belang. Hiervoor gebruik je best een iets lagere DPI; tussen de 800 en 1600 DPI is ideaal.

Goede gaming muizen bieden meestal de mogelijkheid om de DPI te verhogen tot ten minste 5000.

Polling rate

De polling rate is het aantal keren dat de muis zijn huidige positie aan de computer doorgeeft. De polling rate wordt gemeten in Hz en is van grote invloed op de prestaties van je muis.

Als je Windows gebruikt, is de standaard pollingfrequentie 125 Hz, wat betekent dat de computer eens per 8 ms een update ontvangt van de positie van de muisaanwijzer. Hoe sneller de polling rate is, hoe nauwkeuriger de cursor op het scherm wordt weergegeven.

Voor competitief gamen heb je een muis nodig met een polling rate van niet minder dan 500 Hz (2 ms). De beste gaming muizen hebben een polling rate van 1000 Hz of 1 ms, maar het verschil tussen 1 ms en 2 ms is verwaarloosbaar.

zwarte gamingmuis aangesloten op laptop

Vormgeving

De vormgeving van je muis draagt niet alleen bij aan het succes van je game, maar ook aan het comfort. Je lichaamshouding is hierbij ook belangrijk: overweeg daarom ook een goede bureaustoel. Zit je in een natuurlijke houding, dan heb je minder snel last van pijnklachten.

Ips

Ips, of inch per seconde, verwijst naar het vermogen van de muis om fysiek snelle bewegingen bij te houden. Een muis kan maar een beperkte hoeveelheid informatie tegelijk verwerken. Wanneer een muis een grote en snelle beweging maakt, kan de computer een deel van die traceringsinformatie verliezen.

Grootte en gewicht

Om de beste gaming-muis voor jou te vinden moet je ook rekening houden de grootte en het gewicht van de muis. Dit is belangrijk voor een goede grip. Je handgrootte opmeten is een goed idee om te bepalen welke afmeting het best in je hand ligt.

Welk merk maakt de beste gaming-muizen?

Razer

Razer gaming-muizen zijn populair vanwege hun hoge precisie en responsiviteit, wat essentieel is voor gamers. Ze staan bekend om hun geavanceerde sensoren en instelbare DPI-instellingen, waardoor je elke beweging nauwkeurig kunt controleren.

Daarnaast bieden Razer muizen ergonomisch comfort, wat belangrijk is tijdens lange gamesessies. Hun stijlvolle ontwerp, vaak voorzien van aanpasbare RGB-verlichting, spreekt ook veel gamers aan. Met deze combinatie van functionaliteit, comfort en stijl zijn Razer gaming-muizen een topkeuze voor zowel casual als competitieve spelers.

Ik stem op de Logitech G502. Drie andere vrienden hebben er ook een en zijn er allemaal dol op.

thatsaspicysalad, Redditgebruiker

Logitech

Logitech gaming-muizen zijn geliefd vanwege hun betrouwbaarheid en duurzame bouwkwaliteit. Ze bieden een uitstekende precisie en responsiviteit, wat cruciaal is voor zowel casual als professionele gamers.

Deze muizen staan ook bekend om hun comfortabele ergonomie, waardoor ze geschikt zijn voor lange gamesessies zonder vermoeidheid in de hand. Bovendien biedt Logitech een breed scala aan modellen met aanpasbare knoppen en instellingen, waardoor elke gamer een muis kan vinden die perfect bij zijn speelstijl past.

Input lag

Bij pc-gaming introduceert elk apparaat een vertraging, input lag genoemd, vanaf het moment dat je je actie invoert op een gaming-toetsenbord of de muis tot het moment dat de actie op het scherm verschijnt. De sleutel tot gaming is een zo laag mogelijke latentie (weer een andere naam voor input lag), en dat begint met een muis met een lage kliklatentie.

Is Logitech beter dan Razer?

Dit hangt af van wat je zoekt. Ze bieden beiden goede opties voor het aanpassen van de sneltoetsen op je muis. Logitech maakt de beste gaming muizen voor kernfunctionaliteit, terwijl Razer de beste muizen maakt voor snel multitasken en passend bij de rest van je gaming accessoires, zoals een headset voor gamen.

Wat is volgens Techradar de beste gaming-muis?

De beste gaming-muis volgens Techradar is de Razer Basilisk V3 Pro. Deze muis onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke precisie en aanpasbaarheid, met een geavanceerde sensor en instelbare DPI-instellingen.

Het ergonomische ontwerp zorgt voor comfort tijdens lange gamesessies, terwijl de programmeerbare knoppen en RGB-verlichting een persoonlijke touch toevoegen.

De Razer Basilisk V3 Pro is ideaal voor gamers die op zoek zijn naar topprestaties en aanpassingsvermogen.

Was dit artikel behulpzaam?