Met de Beste Bureaustoel zijn Rugklachten Verleden Tijd

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min. leestijd

Werken en gamen in comfort.

Met de Beste Bureaustoel zijn Rugklachten Verleden Tijd

Een goede bureaustoel gaat rugklachten en andere ongemakken tegen. Het is de investering dan ook dubbel en dwars waard. Als je de beste bureaustoel wilt scoren, is het handig als je goed beslagen ten ijs komt en precies weet waar je naar zoekt. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten en vind je ook nog eens onze top 5. Kijk maar hier beneden!

Wat zijn de beste bureaustoelen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste bureaustoelen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

De beste bureaustoelen van 2024

1. Beste bureaustoel: Herman Miller Aeron

1. Beste bureaustoel: Herman Miller Aeron

Belangrijke specificaties:

Materiaal: Metaal, Kunststof
Zitdiepte: 43 cm
Minimale zithoogte: 53 cm
Maximale zithoogte: 53 cm
Inclusief hoofdsteun: Ja
Verstelbaar onderrug gedeelte: Ja
Inclusief armleuning: Verstelbare armleuningen in hoogte en diepte (2D)
Max. belastbaar gewicht: 139 kg

Ik ben erg blij met mijn Herman Miller Aeron bureaustoel. Deze stoel staat bekend als een van de beste bureaustoelen die er zijn en dat is zeker verdiend. Met zijn ergonomische ontwerp en duurzame materialen biedt de Aeron stoel ongeëvenaard comfort en ondersteuning. De 8Z Pellicle mesh zorgt voor een perfecte gewichtsverdeling en de verstelbare PostureFit SL biedt optimale ondersteuning aan mijn rug. Daarnaast zorgt het Harmonic 2 Tilt mechanisme ervoor dat ik me natuurlijk kan bewegen tijdens het zitten, wat ideaal is voor lange werkdagen.

Volgens The New York Times Wirecutter wordt de Aeron stoel vergeleken met andere topmodellen, waarbij de Steelcase Gesture de leiding neemt op het gebied van comfort en aanpasbaarheid. Toch is de iconische status van de Herman Miller Aeron en de vele aanpassingsmogelijkheden een sterke concurrentie. Zoals vermeld in Tom's Guide, past de mesh zitting van de Aeron stoel zich perfect aan mijn lichaam aan, wat zorgt voor uitzonderlijk comfort en aanpasbaarheid. Ondanks de hoge prijs, die kan oplopen tot meer dan $1,895 voor een volledig uitgerust model, wordt de stoel beschouwd als een waardevolle investering voor degenen die comfort op de eerste plaats zetten en bereid zijn om financieel te investeren. De mogelijkheid om de stoel aan te passen aan verschillende lichaamsmaten, met drie beschikbare maten en diverse configuratieopties, verhoogt verder de aantrekkingskracht ervan.

De recente integratie van ocean-bound plastic in de constructie van de Aeron stoel, zoals benadrukt op de Herman Miller website, weerspiegelt niet alleen een toewijding aan duurzaamheid, maar voegt ook een uniek verkoopargument toe aan de al indrukwekkende kenmerken van de stoel. De beschikbaarheid van meerdere maten en kleuren, samen met opties voor krukhoogtes, zorgt ervoor dat de stoel geschikt is voor een diverse groep gebruikers.

In vergelijking met andere modellen, zoals de Steelcase Gesture en de HON Ignition 2.0, valt de Herman Miller Aeron bureaustoel op door zijn ongeëvenaard comfort, aanpasbare configuraties en nu ook zijn duurzame ontwerp. Hoewel de prijs voor sommigen een belemmering kan zijn, blinkt de Aeron stoel uit in het bieden van een luxe zitervaring, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die ergonomische ondersteuning vooropstellen en bereid zijn te investeren in een premium bureaustoel.

Kortom, de Herman Miller Aeron bureaustoel blijft een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar het beste op het gebied van kantoorzitplaatsen. Zijn uitzonderlijk comfort, aanpasbare configuraties en recente duurzame verbeteringen bevestigen zijn positie als een premium bureaustoel. Zoals Tom's Guide opmerkt: "De Aeron stoel is de beste bureaustoel als prijs geen rol speelt," wat zijn ongeëvenaarde status in de wereld van kantoorzitplaatsen benadrukt. Toch kan het hoge prijskaartje een beperking vormen voor budgetbewuste consumenten, waardoor het essentieel is om de investering af te wegen tegen de uitzonderlijke ergonomische voordelen van de stoel.

Voordelen Herman Miller Aeron
 • Uitzonderlijk comfort en ondersteuningsfuncties
 • Aanpasbare configuraties
 • Recente duurzame verbeteringen
Nadelen Herman Miller Aeron
 • Hoge prijs

2. Humanscale Diffrient World

Ik ben verheugd om de Humanscale Diffrient World Desk Chair aan te bevelen, een stoel die symbool staat voor strak, ergonomisch ontwerp en duurzaamheid. Ontworpen door Niels Diffrient, beschikt deze stoel over een driedelige gaasrug, die gepersonaliseerde lendensteun biedt en een lichtgewicht constructie die eenvoudige montage en verplaatsing mogelijk maakt. Zoals één recensie opmerkt, "biedt de Humanscale Diffrient World Chair een combinatie van prestaties, duurzaamheid en eenvoud," waarbij de veelzijdige aantrekkingskracht wordt benadrukt.

De gewichtsgevoelige kanteling, ergonomische armleuningen en Form-Sensing Mesh Technology zorgen niet alleen voor ergonomisch comfort, maar dragen ook bij aan de duurzaamheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor kantooromgevingen. Met een minimalistisch ontwerp bestaande uit een derde van de onderdelen van traditionele stoelen, vermindert het aanzienlijk de milieu-impact, in lijn met moderne duurzaamheidsdoelen. De 15-jarige garantie en Net Positive-certificering bevestigen verder de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, zoals een andere recensie benadrukt, "Het is een hoogwaardige, betaalbare bureaustoel met minimale onderdelen, ontworpen voor duurzaamheid."

De Humanscale Diffrient World Desk Chair is verkrijgbaar in verschillende textielopties, waardoor het aansluit bij diverse esthetische voorkeuren, en het is met name geschikt voor tapijtvloeren, zoals benadrukt in de productdetails. Met een prijs tussen de $500 en $1000, biedt deze stoel een aantrekkelijke balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, duurzame bureaustoel zonder de bank te breken.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Humanscale Diffrient World Desk Chair zich door de nadruk op duurzaamheid, een kenmerk dat het onderscheidt in de markt. Hoewel andere stoelen vergelijkbare ergonomische kenmerken kunnen bieden, biedt de Diffrient World's milieuvriendelijke ontwerp, lichtgewicht constructie en focus op minimalisme het een uniek voordeel, met name voor milieubewuste consumenten.

Toch kan het beperkte handmatige instellingen voor zithoogte en diepte een mogelijke beperking zijn voor gebruikers die meer aanpasbare opties verkiezen. Ondanks dit maken het comfort, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van de Humanscale Diffrient World Desk Chair het een uitstekende keuze voor moderne kantoren, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een milieubewuste, hoogwaardige bureaustoel.

Tot slot, de Humanscale Diffrient World Desk Chair excelleert in het combineren van ergonomisch comfort met duurzaam ontwerp, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die zowel functionaliteit als milieubewustzijn prioriteren. Zijn lichtgewicht constructie, gepersonaliseerde ondersteuning en milieuvriendelijke benadering positioneren het als een geduchte concurrent in de bureaustoelmarkt, en bieden een combinatie van prestaties en duurzaamheid die moeilijk te evenaren is.

Voordelen Humanscale Diffrient World
 • Ergonomisch ontwerp met persoonlijke lumbale ondersteuning en gewichtsgevoelige kanteling
Nadelen Humanscale Diffrient World
 • Beperkte handmatige instellingen voor zithoogte en -diepte

3. Met opklapbare armen en een brede zitting in verschillende kleuren: Flash Furniture Mid-Back Office Chair

3. Met opklapbare armen en een brede zitting in verschillende kleuren: Flash Furniture Mid-Back Office Chair

Belangrijke specificaties:

4. Uitzonderlijk comfort met hoge verstelbaarheid: Steelcase Leap

De Steelcase Leap V2 bureaustoel is een uitblinker in de wereld van bureaustoelen, geprezen om zijn "uitzonderlijk comfort met hoge aanpasbaarheid." Deze stoel belichaamt ergonomische uitmuntendheid en biedt een volledig aanpasbare ervaring die aansluit bij de unieke lichaamsvorm en werkstijl van een individu. De LiveBack®-technologie bevordert natuurlijke wervelkolom beweging, terwijl de handmatige aanpassingen voor rugleuningweerstand, in hoogte verstelbare lendensteun, volledig verstelbare armleuningen en flexibele zitranden zorgen voor een gepersonaliseerde pasvorm, en een gezonde houding bevorderen tijdens lange werkdagen.

Het ontwerp van de Leap V2 is niet alleen klassiek, maar ook zeer functioneel, met optionele armleuningen en een stevig frame, met aanpasbare bekledingsopties. De duurzaamheid van de stoel en het vermogen om het lichaam in verschillende posities te ondersteunen, maken het een topkeuze voor werkplekken en kleine kantoren/aan huis werken. Zoals opgemerkt in een onafhankelijk gezondheids- en productiviteitsonderzoek, heeft de stoel een significante 17,8% toename in productiviteit laten zien, waarbij de impact op het welzijn en de prestaties van de gebruiker wordt benadrukt.

Deze hoogwaardige bureaustoel vereist mogelijk enkele aanpassingen voor maximaal comfort, maar eenmaal fijn afgesteld, biedt het uitstekende ondersteuning en comfort, waardoor het een waardevolle langetermijninvestering is. De Steelcase Leap staat synoniem voor kwaliteit, met een garantie van 10 jaar bij aankoop bij een retailer en een beperkte levenslange garantie bij directe aankoop bij Steelcase. Het is verkrijgbaar in zeven kleur/bekledingsopties, gericht op diverse esthetische voorkeuren.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Herman Miller Aeron, biedt de Steelcase Leap een meer traditioneel kantoorstoelgevoel met een breder scala aan kleuropties, en excelleert in het bieden van superieure rugsteun. Hoewel het mogelijk gepaard gaat met een premium prijskaartje, maken het uitzonderlijke comfort, de hoge aanpasbaarheid en de bewezen impact op productiviteit de Leap tot een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een langdurige, ergonomische oplossing voor hun werkruimte.

Samengevat, de Steelcase Leap V2 bureaustoel onderscheidt zich als een toonbeeld van comfort en aanpasbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor individuen die willen investeren in hun welzijn en productiviteit. Zijn bewezen prestaties, duurzame constructie en aanpasbare ondersteuning zetten het apart, ook al kan het premium prijskaartje sommigen doen aarzelen. Zoals een recensent terecht opmerkte, is de Steelcase Leap "een hoogwaardige, langdurige investering, ondanks zijn premium prijskaartje," en belichaamt het een mix van luxe en functionaliteit die niet gemakkelijk te evenaren is op de markt.

Voordelen Steelcase Leap
 • Uitzonderlijk comfort met hoge aanpasbaarheid
 • Volledig aanpasbaar voor individuele lichaamsvorm en werkhouding
 • Bewezen impact op productiviteit
Nadelen Steelcase Leap
 • Kan aanvankelijke aanpassingen vereisen voor maximaal comfort
 • Premium prijskaartje

5. Steelcase Series 2 Stool

5. Steelcase Series 2 Stool

Belangrijke specificaties:

De Steelcase Series 2 bureaustoel is een opvallende verschijning op het gebied van kantoorstoelen, met premium functies tegen een aantrekkelijke prijs. Met uitgebreide instelmogelijkheden is deze stoel ontworpen om te voldoen aan een breed scala van gebruikersvoorkeuren en ergonomische behoeften. De Series 2 wordt geprezen om zijn rugondersteuning, gewicht-geactiveerde aanpassingen, lendensteun en volledig verstelbare armleuningen, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijk comfort tijdens lange werkdagen. De Air LiveBack® technologie van de stoel en de opties voor gestoffeerde of 3D-microknit rugontwerpen verhogen verder de aantrekkingskracht, waarbij zowel stijl als functie worden geboden.

Volgens TechRadar wordt de Series 2 bureaustoel geprezen om zijn comfortabele en aanpasbare ontwerp, verkrijgbaar in verfijnde pasteltinten en zwart. De bouwkwaliteit van de stoel wordt omschreven als solide, met een combinatie van staal en hard plastic, waarbij de stevigheid benadrukt wordt. Er wordt echter wel gewezen op enige kleine wiebeligheid in de plastic afwerking, wat een punt is om rekening mee te houden voor potentiële kopers. Aan de positieve kant worden de stabiliteit van de stoel, de soepele glijdende zachte wielen en de opties voor achterover leunen hoog geprezen, waarbij de praktische en gebruikersvriendelijke kenmerken worden benadrukt.

In vergelijking met andere kantoorstoelen valt de Steelcase Series 2 op door zijn balans tussen prijs en prestaties. De stoel wordt gunstig vergeleken met hoogwaardige ergonomische stoelen vanwege zijn betaalbaarheid, maar wordt beschouwd als duurder dan aanbiedingen van multifunctionele meubelmerken. Deze positionering benadrukt het vermogen van de Series 2 om premium functies te bieden tegen een concurrerende prijs, waardoor het een overtuigende optie is voor mensen die kwaliteit zoeken zonder de bank te breken.

De Series 2 blinkt ook uit in duurzaamheid en milieubewustzijn, zoals benadrukt door zijn CarbonNeutral productcertificering en focus op het verminderen van de ecologische voetafdruk en verantwoord gebruik van materialen. Deze nadruk op milieuvriendelijkheid voegt nog een extra aantrekkingskracht toe voor bewuste consumenten.

Hoewel de Steelcase Series 2 bureaustoel een overtuigend pakket biedt, moeten enkele beperkingen worden opgemerkt. Het ontbreken van een vergrendelingsmechanisme voor de achterover leunende positie, zoals vermeld door TechRadar, kan een nadeel zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan een meer veilige achterover leunende functie. Bovendien moeten potentiële kopers rekening houden met de bijkomende kosten van de stoel, zoals te zien is in de Amazon-beoordeling, waar de oorspronkelijke prijs wordt aangevuld met verzend- en invoerrechten, wat van invloed is op de algehele investering.

In een markt vol opties valt de Steelcase Series 2 bureaustoel op door zijn combinatie van premium functies, uitgebreide instelmogelijkheden en duurzaam ontwerp, waardoor het een sterke concurrent is voor mensen die een comfortabele en praktische kantoorstoel zoeken.

In de woorden van een tevreden klant van Amazon: "De Steelcase Series 2 bureaustoel is een hoogwaardige taakstoel met gepersonaliseerde stijlkeuzes en Air LiveBack-technologie voor beweging en houdingsondersteuning, waardoor het een betrouwbare keuze is voor langdurig gebruik." Deze uitspraak vat de kracht van de stoel samen in het bieden van op maat gemaakte ondersteuning voor langdurig gebruik.

Kortom, de Steelcase Series 2 bureaustoel is een overtuigende optie voor mensen die op zoek zijn naar premium functies tegen een goede prijs, met uitgebreide instelmogelijkheden, duurzaam ontwerp en een balans tussen comfort en praktisch gebruik. Potentiële kopers moeten echter de bijkomende kosten overwegen en rekening houden met het ontbreken van een vergrendelingsmechanisme voor de achterover leunende positie bij het nemen van hun beslissing.

Voordelen Steelcase Series 2 Stool
 • Uitgebreide instelbaarheid en gepersonaliseerd comfort
Nadelen Steelcase Series 2 Stool
 • Gebrek aan vergrendelingsmechanisme voor de achteroverleunende positie
 • Extra kosten voor verzending en invoerrechten

Hoe kies je de beste bureaustoel?

Als je veel tijd achter je all-in-one pc of laptop doorbrengt, is comfortabel zitten is een must, of dat nu voor werken of gamen is en op kantoor of thuis. Dit is voor iedereen persoonlijk, maar er zijn wel enkele handvatten die je mogelijk helpen bij het vinden van de beste bureaustoel. Die bespreek ik in onderstaande koopgids! 👇

Normen

Bureaustoelen met de (N)EN 1335-norm voldoen aan Europese richtlijnen voor maatvoering en instelbaarheid. NPR 1813 is een Nederlandse norm. Nederlanders zijn langer dan gemiddeld en daar is bij deze norm rekening mee gehouden. Mijn advies voor lange(re) mensen is dus dat ze een bureaustoel kiezen die aan deze norm voldoet.

Ergonomische ontwerp van bureaustoelen

Bij het kiezen van een bureaustoel is ergonomie cruciaal voor uw comfort en gezondheid. Zoek naar stoelen met verstelbare rugleuningen, zitdiepte en armleuningen die je lichaam perfect ondersteunen. Een goede ergonomische stoel vermindert de kans op rugpijn en verhoogt je productiviteit.

Zorg ervoor dat je bureaustoel een verstelbare zithoogte heeft tussen 40 en 55 cm, zodat je voeten plat op de grond staan en je knieën een hoek van 90 graden vormen. Verstelbare armleuningen zijn ook essentieel als je schouder- en nekklachten wilt voorkomen.

Ik raad zelf overigens een bureaustoel met vijf wielen aan, omdat dit stabieler is en je je er soepeler mee voortbeweegt. Ook een hoofdsteun is een pre. Hiermee laat je je je hoofd en nek rusten en voorkom je nekpijn.

Een goede bureaustoel biedt stevige lendensteun die de natuurlijke kromming van je onderrug ondersteunen. Zoek naar stoelen met een verstelbare lendensteun. Een kantelfunctie helpt ook wanneer je regelmatig van houding wilt veranderen, wat belangrijk is voor uw ruggezondheid.

Materialen

Kies voor een bureaustoel met ademende materialen zoals mesh of kwalitatief hoogwaardig stof. Dit garandeert comfort tijdens lange werkuren. Dit zijn enkele populaire materialen.

 • Leer heeft een luxe uitstraling, ademt redelijk goed en is ontzettend duurzaam! Er is weinig waar leer niet tegen kan, met uitzondering van scherpe kattenklauwen. Helaas kost het ook een aardige cent om van die voordelen te mogen genieten.
 • Imitatieleer ademt daarentegen veel minder goed, hoewel sommige fabrikanten hier allerlei trucjes voor hebben ontwikkeld. Wel geniet je van haast dezelfde duurzaamheid als dat je krijgt met een lederen stoel.
 • Textiel ademt nog het beste van alle materialen (buiten mesh om)! Er zit bovendien veel rek in, is goedkoop en is beschikbaar in een weelde aan kleuren. Minder prettig is dat het absoluut niet vlekbestendig is. 😅
 • Mesh ofwel netbespanning, is een soort nauw geweven net dat achter je rug en eventueel je hoofd zit. Het is elastisch, dus het veert terug in reactie op de druk van je rug ertegen. Het ademt daarbij het beste van alle materialen, omdat het vol met kleine gaatjes zit. Bovendien is het makkelijk schoon te maken!

Let ook op de bouwkwaliteit en duurzaamheid; een goede bureaustoel moet minimaal 5 tot 10 jaar meegaan. Een metalen frame is steviger en robuuster dan een van plastic. Deze gaan langer mee en kunnen tegen een aardig stootje, maar belangrijker voor je zitcomfort, is het materiaal van de leuningen en het zitvlak.

Vulling

Koudschuim is een ultrapopulair vulmateriaal onder de goedkopere bureaustoelen. Niet al het schuim is dicht, ofwel dense. Er valt dus weinig te zeggen over hoe ondersteunend dit generieke materiaal precies is. Hoe dichter het schuim, hoe duurzamer het echter is (en hoe meer tegendruk het geeft).

Fabrikanten zetten vaak meerdere lagen schuim in. Het gaat hierbij al dan niet om verschillende soorten schuim. Hoe dan ook legt men het minst dichte schuim bovenop, zodat je 'zacht' zit. Vooral de minder dichte schuimvarianten ademen daarbij beter dan de dichtere schuimvarianten.

Traagschuim is uniek in dat het de vorm en de temperatuur van je lichaam aanneemt. Dat betekent ook dat het doorgaans niet goed ademt en veel warmte vasthoudt. Dat is in de winter prettig, maar in de zomer minder – vooral als de bekleding ervan ook weinig lucht doorlaat.

Het geeft daarbij in verhouding weinig tegendruk, dus je zakt meer weg in stoelen met deze vulling. Dat geeft het gevoel dat je omhelst wordt – en of je dat prettig vindt, is volledig persoonlijk!

Sommige stoelen gebruiken veren, en dan vooral pocketveren. Deze helpen je gewicht gelijkmatig te verdelen in samenwerking met eventueel wat koudschuim. Pocketveren ademen beter dan schuim (vooral traagschuim), maar niet iedereen vindt het even lekker zitten.

Gewicht

Het gewicht geeft – uiteraard – aan hoeveel de bureaustoel weegt, maar vertelt je ook veel over de robuustheid van de stoel. Een stevige stoel gaat normaal gesproken langer mee dan een model met lichtere, dunnere onderdelen. Een lichtere stoel is dan weer eenvoudiger te verplaatsen, maar slijt doorgaans ook sneller.

Zwaardere stoelen hebben over het algemeen een metalen frame met hier en daar wat plastic delen. Die verhouding is omgekeerd bij de meeste lichtere stoelen. Bovendien vind je onder de lichtste modellen een rugleuning en eventuele hoofdleuning gemaakt van mesh, zonder vulmateriaal.

bureaustoel, bureau en computer

Maximaal belastbaar gewicht

Het maximaal belastbaar gewicht geeft aan tot hoeveel kilogram de fabrikant aanraadt om de bureaustoel te gebruiken. Dit ligt bij de meeste modellen tussen de 120 en de 150 kilogram. Houd je aan deze voorschriften, anders loop je het risico dat je bureaustoel minder lang meegaat en zit het hoogstwaarschijnlijk ook niet fijn.

Mechanismes

Bureaustoelen hebben verschillende mechanismes. De belangrijkste zijn:

 • Het synchroonmechanisme komt het meest voor. Hierbij beweegt de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning. Hierdoor is er altijd sprake van goede ondersteuning en de juiste tegendruk.
 • Bij floating tilt bewegen de zitting en rugleuning onafhankelijk van elkaar, waardoor je altijd in een natuurlijke positie zit.
 • Bij een schommelmechanisme is het mogelijk om zachtjes heen en weer te bewegen, oftewel: om te 'schommelen'. Let erop dat je niet te ver naar achter leunt!
 • Bij permanent contact zit de zitting vast, maar beweegt de rugleuning wel mee met je bovenlichaam. Het voordeel hiervan is dat je rug goed wordt ondersteund.
 • Een gasdrukveer zorgt ervoor dat je de bureaustoel in hoogte kunt verstellen.

Gamers

Heb jij de beste gaming-pc of gaming-laptop? Dan mag een goede stoel om in te gamen niet ontbreken. Een bureaustoel wordt vaak geassocieerd met werk, maar is ook voor gamers zeer belangrijk!

Er zijn speciale gamestoelen, maar een 'gamestoel' is in feite een type bureaustoel. Het verschil met een 'normale' bureaustoel is niet direct merkbaar, maar vaak zie je het er wel aan. Dat zie je als bijvoorbeeld kijkt naar de Secretlab Titan EVO 2022.

"I recently switched from a gaming chair to an office chair and I'm kind of regretting it. I'm quite tall, and my gaming chair had a full-sized backrest that extended all the way up and even let me rest my head."

cs342, Reddit

Gamestoelen hebben doorgaans een opvallend design – denk aan schreeuwende kleuren en ingebouwde led-verlichting – en een rugleuning die ver naar achter kan. Sommige modellen hebben zelfs geïntegreerde speakers en/of een stuur en pedalen.

Voor wie niet zo van de toeters en bellen is, voldoet een traditionele bureaustoel ook prima. Zolang je maar goed zit! Samen met een gaming-monitor, headset voor gaming en een goede gaming-muis laat je je tegenstanders alle hoeken van de kamer zien.

Welk merk maakt de beste bureaustoelen?

Herman Miller

Dit Amerikaanse bedrijf is een pionier in het ontwerpen van ergonomische bureaustoelen, waarbij de focus ligt op comfort, aanpasbaarheid en duurzaamheid. Hun meest bekende model, de Aeron-stoel, is een standaard in kantoren wereldwijd, gewaardeerd om zijn ademende mesh-stof en ondersteunend ontwerp dat zich aanpast aan de gebruiker.

Andere populaire modellen (zoals de Embody en Mirra) combineren innovatieve ontwerpen met ergonomische functies, waardoor ze een favoriete keuze zijn voor zowel professionele als thuiswerkplekken.

Steelcase

Met meer dan een eeuw ervaring in kantoormeubilair, staat Steelcase bekend om zijn ergonomische en onderzoeksgedreven ontwerpen. De Leap-stoel (een van hun topmodellen) biedt uitzonderlijke rugondersteuning en is ontworpen om de natuurlijke beweging van het lichaam te volgen.

De Gesture-stoel is speciaal ontworpen voor de moderne werkplek, met unieke armleuningen die ondersteuning bieden bij het gebruik van diverse technologische apparaten. Steelcase-producten zijn synoniem aan kwaliteit en ergonomisch ontwerp, gericht op het verbeteren van comfort en productiviteit op de werkplek.

Wat is volgens de Consumentenbond en Tweakers de beste bureaustoel?

Op dit moment hebben de Consumentenbond en Tweakers nog geen vergelijkende tests uitgevoerd met bureaustoelen. Zodra dat verandert, pas ik dit direct aan op deze pagina. Dan blijf jij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Veelgestelde vragen over bureaustoelen van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over bureaustoelen. Zit je na het lezen van dit artikel met zo'n vraag? Stuur het dan in via het feedbackformulier hier beneden. Zodra je vraag binnenkomt zoeken ik en mijn collega's het voor je uit en beantwoorden je vraag hier.

Was dit artikel behulpzaam?