Haal Meer uit je Spel met de Beste Xbox-Headset

Wayne Koers

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

Stilte.....

Haal Meer uit je Spel met de Beste Xbox-Headset

Op zoek naar de perfecte headset voor je Xbox-gamingervaring? Een goede headset kan het verschil maken tussen een gemiddelde en een buitengewone game-ervaring.

Welnu, de beste PS5-headset en PS5-games hebben we al besproken, dus het is tijd om de alternatieven voor de competitie van Microsoft te bespreken!

In dit artikel verken ik de beste Xbox-headsets op de markt. Ontdek welke kenmerken belangrijk zijn voor geluidskwaliteit, comfort en duurzaamheid, zodat je de ideale headset vindt die bij jouw speelstijl past.

Wat zijn de beste beste Xbox-Headset van 2024?

Dit zijn de top 5 beste Beste Xbox-Headsets op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste Xbox-Headsets van 2024

1. Beste Xbox Headset: Audeze Maxwell for Xbox

1. Beste Xbox Headset: Audeze Maxwell for Xbox

Belangrijke specificaties:

De Audeze Maxwell voor Xbox Wireless Gaming Headset is een hoogwaardige keuze die is ontworpen om de audio-ervaring van gamers te verbeteren. Met een scala aan geavanceerde functies, waaronder Bluetooth 5.3 LE, Dolby Atmos en A.I. Noise Filtration, samen met 90mm planaire drivers, levert deze headset ongeëvenaarde audiokwaliteit. De goedkeuring van toonaangevende professionele gamers benadrukt de snelle respons en gedetailleerd geluid. De A.I. noise-filtering microfoons zorgen voor kristalheldere communicatie, waardoor het een naadloze metgezel is voor gaming op de Xbox. Zoals één recensie treffend opmerkt, "De Audeze Maxwell Wireless is de beste Xbox-headset, met een neutraal geluidsprofiel, planaire magnetische drivers voor meeslepend gamegeluid, en een afneembare boom-microfoon met uitstekende prestaties."

Een opvallende eigenschap van de Maxwell Wireless is de uitzonderlijke batterijduur van 80 uur, waarmee het de lat hoog legt voor ononderbroken gaming-sessies. Het is echter belangrijk om op te merken dat het zware en omvangrijke ontwerp van de headset mogelijk niet geschikt is voor woon-werkverkeer of sport, en dat de gesloten achterkant de geluidsweergave beperkt. Bovendien kan de beperkte beschikbaarheid als gevolg van backorders een uitdaging vormen voor degenen die graag hun handen willen leggen op dit premium product.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de SteelSeries Arctis Nova Pro voor Xbox en de SteelSeries Arctis Nova 7X Wireless, valt de Audeze Maxwell op met zijn planaire magnetische drivers, Dolby Atmos ondersteuning en een draadloze verbinding met lage latentie. Hoewel andere opties solide prestaties en verschillende connectiviteitsfuncties kunnen bieden, blijft de nadruk van de Maxwell op audiokwaliteit en een meeslepende game-ervaring zijn onderscheidende factor.

Met een prijs van $329 voor de Xbox-versie, is de Audeze Maxwell ongetwijfeld een premium product. De indrukwekkende geluidskwaliteit, ultra lage-latency draadloze verbinding en robuuste bouw maken het tot een topkandidaat in de markt voor gaming-headsets. Desalniettemin heeft de headset zijn beperkingen, waaronder de beschikbaarheid en het ontbreken van een draagtas. Zoals één recensie opmerkt, "Al met al, hoewel de Audeze Maxwell uitzonderlijke geluidskwaliteit en premium functies biedt, schiet het tekort om de perfecte multifunctionele gaming-headset te zijn."

Concluderend excelleert de Audeze Maxwell voor Xbox Wireless Gaming Headset in het leveren van ongeëvenaarde audiokwaliteit en een functierijke ervaring die is afgestemd op gaming op de Xbox. Hoewel het misschien niet de meest draagbare of direct beschikbare optie is, maken zijn prestaties en geavanceerde technologie het tot een overtuigende keuze voor gamers die streven naar de beste audio-onderdompeling.

Voordelen Audeze Maxwell for Xbox
 • Ongeëvenaarde audiokwaliteit met planaire magnetische drivers en Dolby Atmos ondersteuning
 • Uitzonderlijke batterijduur van 80 uur voor ononderbroken game-sessies
 • Ultra lage latentie draadloze verbinding voor naadloze game-ervaring
Nadelen Audeze Maxwell for Xbox
 • Zware en omvangrijke vormgeving is mogelijk niet geschikt voor woon-werkverkeer of sporten
 • Gesloten ontwerp beperkt geluidsbeeld
 • Beperkte beschikbaarheid als gevolg van achterstand in bestellingen

2. Optimaal voor Xbox-gebruikers uit het middensegment: Razer Kaira Pro Wireless for

2. Optimaal voor Xbox-gebruikers uit het middensegment: Razer Kaira Pro Wireless for

Belangrijke specificaties:

Materiaal headsetframe: Kunststof
Maximale batterijduur: 15 uur
Verwijderbare microfoon: Nee
Materiaal oorkussens: Stof
Draadloos: Ja

De Razer Kaira Pro Wireless voor Xbox is een veelzijdige gaming headset die krachten en zwaktes in verschillende gebruiksscenario's in balans brengt. Met Triforce Titanium 50mm drivers, Hyperclear Supercardioid Mic en een speciale mobiele mic, biedt het "verbeterde geluidskwaliteit" en heldere communicatie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gaming liefhebbers. De ademende memory foam oorkussens en Xbox Wireless en Bluetooth 5.0 connectiviteit verbeteren het comfort en de flexibiliteit.

Op het gebied van geluidskwaliteit bieden de koptelefoons een enigszins onevenwichtig geluidsprofiel, maar de bijbehorende app biedt audiopresets en een grafische EQ voor aanpassing, waardoor het aantrekkelijk is voor individuen met specifieke geluidsvoorkeuren. De "lage Bluetooth latency en lange batterijduur" maken het een geschikte metgezel voor woon-werkverkeer en reizen, hoewel het omvangrijke ontwerp en de ondermaatse geluidsisolatie beperkende factoren zouden kunnen zijn. Hoewel de Razer Kaira Pro Wireless uitblinkt in draadloos gamen met lage niet-Bluetooth latentie en een goede kwaliteit boom mic, schiet het tekort in bekabeld gamen. Het "comfortabele ontwerp en naadloze apparaatswitchmogelijkheden" maken het een veelbelovende cross-platform console/mobiele headset, maar de geluidskwaliteit en connectiviteit hebben ruimte voor verbetering.

Met zijn officiële Xbox-licentie en een prijs van $99.99, biedt de Razer Kaira Pro Wireless voor Xbox een overtuigende optie voor gamers die een veelzijdige draadloze headset zoeken. Maar de beperkingen op het gebied van geluidsisolatie, bekabeld gamen en geluidskwaliteit in bepaalde frequentieresponsen kunnen potentiële kopers in bepaalde scenario's naar alternatieven leiden.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Razer Kaira Pro Wireless voor Xbox zich door zijn uitgebreide set functies, waaronder een speciale mobiele mic, Xbox Wireless en Bluetooth 5.0 connectiviteit en aanpasbare geluidsinstellingen. Hoewel het misschien niet de topkeuze is voor elke categorie, springt het eruit als een geschikte optie voor individuen die een draadloze gaming headset zoeken met de nadruk op heldere communicatie en een comfortabel ontwerp. Voor degenen die geluidskwaliteit en geluidsisolatie prioriteren, kunnen alternatieve opties de voorkeur hebben.

Tot slot biedt de Razer Kaira Pro Wireless voor Xbox een mix van sterke punten en beperkingen, waarbij het uitblinkt op sommige gebieden en tekortschiet op andere. Zijn veelzijdigheid, comfortabel ontwerp en heldere communicatiemogelijkheden maken het een opvallende keuze voor draadloos gamen, hoewel potentiële kopers rekening moeten houden met de beperkingen op het gebied van bekabeld gamen en consistentie in geluidskwaliteit. Zoals een recensie suggereert, dient het als een "blauwdruk voor de toekomst van Xbox headsets," waarbij het zijn potentieel en ruimte voor groei in daaropvolgende iteraties toont.

Voordelen Razer Kaira Pro Wireless for
 • Verbeterde geluidskwaliteit en duidelijke communicatie
Nadelen Razer Kaira Pro Wireless for
 • Onevenwichtige geluidsprofiel
 • Omvangrijk ontwerp en matige geluidsisolatie
 • Beperkingen in bekabelde gamecapaciteit

3. HyperX Cloud Stinger Core

3. HyperX Cloud Stinger Core

Belangrijke specificaties:

Materiaal headsetframe: Kunststof
Maximale batterijduur: 17 uur
Verwijderbare microfoon: Nee
Materiaal oorkussens: Imitatieleer
Draadloos: Ja

De HyperX CloudX Stinger Core draadloze gaming headset voor Xbox is speciaal ontworpen om een naadloze en meeslepende game-ervaring te bieden. Met gaming-grade draadloze connectiviteit en directe Xbox draadloze verbinding, zorgt het voor een betrouwbare link naar je console. De toevoeging van Windows Sonic levert meeslepend geluid, aangevuld met memory foam oorkussens voor langdurig comfort tijdens gaming-sessies. De draaibare ruisonderdrukkende microfoon en duurzame stalen schuivers verbeteren de algehele ervaring nog verder.

Deze headset heeft een beoordeling van 4,7 sterren gekregen uit 14 beoordelingen, waarbij gebruikers consequent zijn comfort en audioprestaties benadrukken. Een beoordeling merkt op: "Klanten waarderen de verzending, audiokwaliteit en comfort van het product," waarbij de positieve invloed op game-ervaringen wordt benadrukt. Sommige gebruikers hebben echter gevonden dat de microfoon te gevoelig is zonder instelbare instellingen. Dit wordt bevestigd door een andere beoordeling die de "degelijke batterijduur" en "comfortabele game-ervaring" van de headset noemt, terwijl ook de beperkingen op platforms anders dan Xbox worden erkend.

De HyperX CloudX Stinger Core draadloze headset is specifiek ontworpen voor Xbox en excelleert in het bieden van een handige en comfortabele game-ervaring op Xbox Series X/S. Het onderscheidt zich door zijn directe Xbox draadloze verbinding, waardoor naadloze compatibiliteit en gebruiksgemak worden geboden. De prestaties met achtergrondruisonderdrukking en geluidskwaliteit kunnen echter variëren op verschillende platforms. Hoewel het baszware geluidsprofiel goed wordt ontvangen tijdens het gamen, kan het de muziek met zware bas overheersen. De kwaliteit van de microfoon wordt door gebruikers als goed beoordeeld, wat zorgt voor heldere communicatie tijdens het spelen.

In de wereld van Xbox-headsets onderscheidt de HyperX CloudX Stinger Core Wireless zich als een topkeuze voor degenen die een toegewijde Xbox-game-ervaring zoeken. Zijn directe Xbox draadloze verbinding en nadruk op comfort maken het tot een sterke concurrent in deze categorie. Voor gebruikers die echter een veelzijdigere headset willen die bredere compatibiliteit biedt over verschillende platforms, kan het verkennen van alternatieven met grotere aanpasbaarheid de voorkeur hebben.

Samengevat, de HyperX CloudX Stinger Core Wireless Xbox-headset schittert als een uitstekende keuze voor gamers die een naadloze, hoogwaardige ervaring op het Xbox-platform zoeken. Zijn comfort, audioprestaties en toegewijde Xbox-connectiviteit zetten het neer als een eersteklas optie binnen zijn niche. Toch moeten de beperkingen op niet-Xbox-platforms en de gevoeligheid van de microfoon worden overwogen voor degenen die een veelzijdigere gaming-headset zoeken.

Voordelen HyperX Cloud Stinger Core
 • Directe Xbox draadloze verbinding voor naadloze compatibiliteit en gebruiksgemak
 • Comfortabele geheugenschuim oorkussens voor langdurige game-sessies
 • Goede audioprestaties met gaming-grade draadloze connectiviteit en Windows Sonic
Nadelen HyperX Cloud Stinger Core
 • Microfoon gevoeligheid zonder instelbare instellingen
 • Beperkte prestaties en compatibiliteit op platforms anders dan Xbox
 • Baszware geluidsprofiel kan muziek met zware bass overstemmen

Hoe kies je de beste Xbox-headset?

Je kunt op je Xbox gamen zonder headset en alleen gebruik maken van de luidsprekers die in je gaming-tv of gaming-pc zijn ingebouwd, maar is dat ideaal?

Loop zeker deze koopgids even door, vooraleer je je keuze maakt. Ik help je hieronder op weg om de beste Xbox-headset voor jou te vinden! 🙋‍♂️

Bedrade gaming headset van Razer

Draadloos of bedraad?

Bij het kiezen tussen een draadloze of bedrade Xbox-headset, overweeg je vrijheid en gemak tegenover betrouwbaarheid. Draadloze headsets bieden bewegingsvrijheid zonder kabels, maar vereisen opladen. Bedrade headsets garanderen een constante verbinding zonder zorgen over batterijduur.

Geluidskwaliteit

Natuurlijk is de geluidskwaliteit het eerste waar je aan denkt bij het maken van je keuze voor bedraad of draadloos.

Allereerst moet je weten dat de geluidskwaliteit van een headset van meer factoren afhangt dan alleen het type aansluiting: voornamelijk van de kwaliteit van de drivers.

De beste manier om de geluidskwaliteit te meten is te kijken naar de bit rates. Een bekabelde verbinding ondersteunt veel hogere bit rates dan draadloze verbindingen dat doen. De vraag is echter: zijn zulke hoge bitrates nodig? In de meeste gevallen niet. Digitale audio bereikt zelden bitrates die een draadloze verbinding van hoge kwaliteit niet ondersteunt.

Bitrates

Bedrade headsets ondersteunen bitrates tot 2300 kbps, terwijl moderne bedrade headsets een maximale bitrate van 768 kbps ondersteunen. Hoewel dit betekent dat bekabelde koptelefoons muziek van hogere kwaliteit leveren, zijn de meeste digitale mediabestanden maar 256 kbps.

Een bekabelde verbinding is dus alleen essentieel als je naar lossless digitale audio van topkwaliteit luistert of naar analoge platen, zoals vinyl. Als het gaat om mp3-bestanden en in-game audio, merk je niet of nauwelijks een verschil.

Het komt erop neer dat draadloze signaalcompressie vandaag de dag minimaal is, en dat de technologie alleen maar beter wordt. Het belangrijkste is dat de huidige draadloze technologie in staat is om de meeste digitale audio te verwerken. 🎶

Bewegingsvrijheid vs. batterijlevensduur

Bedrade headsets zijn soms lastig, denk maar aan in de knoop geraakte kabels, beperkte bewegingsvrijheid, enzovoorts. Maar je hoeft je zich tenminste geen zorgen te maken over de batterij.

In tegenstelling tot bedrade headsets, kun je je met een draadloze headset wel vrij bewegen, maar deze is nog steeds gedeeltelijk afhankelijk van die vervelende kabels om op te laden. Uiteraard verschilt de levensduur van de batterij van een draadloze headset van model tot model en is deze afhankelijk van hoe vaak je de headset gebruikt.

De meeste draadloze headsets moet je dagelijks of om de paar dagen opladen. Het is aan jou om te beslissen of de bewegingsvrijheid die ze bieden het waard is, gezien het regelmatig opladen van de batterijen.

Het is daarbij handig als je kunt opladen tijdens gebruik: dan kom je niet ineens zonder headset te zitten als de batterij leegloopt tijdens het gamen.

Draagcomfort

Draagcomfort en verstelbaarheid zijn cruciaal, vooral bij lange gamesessies. Een verstelbare hoofdband en zachte oorkussens die goed passen, verminderen druk en ongemak. Let op de pasvorm en het gewicht van de headset om ervoor te zorgen dat deze comfortabel zit, zelfs na uren spelen.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit en duurzaamheid zijn essentieel voor een lange levensduur van je headset. Zoek naar stevige materialen zoals metaal of dik plastic en controleer of de scharnieren en kabels robuust zijn. Een duurzame headset weerstaat dagelijks gebruik en gaat langer mee.

Surroundsound

Surroundsound is een relatief veelgebruikte functie in een goede gaming-headset, en afhankelijk van de games die je speelt, is het behoorlijk belangrijk.

Headsets met surroundsound bieden een geluidslandschap tot 360 graden, met meerdere luidsprekers voor elk oor. Als er iets van rechts achter je komt, hoor je het ook vanuit die richting.

Stereogeluid

Bij stereogeluid hoor je zowel het linker- als het rechterkanaal van het geluid, wat een realistischere luisterervaring oplevert, in tegenstelling tot het luisteren naar geluid via slechts één oor. 

Normale stereo headsets gebruiken het volume om te bepalen waar een geluid vandaan komt, maar virtueel surroundsound gaat nog verder en laat headsets 7.1-surroundsound simuleren.

De microfoon

Zoek niet naar een microfoon van opnamekwaliteit. Headsetmicrofoons hebben het vaak moeilijk in het basbereik van het frequentiespectrum, waardoor mensen met bijzonder diepe stemmen een beetje kunnen klinken alsof ze in een conservenblik zitten. 🥫

Deze microfoons krijgen ook vaak niet genoeg stroom via hun aansluiting, of dat nu 3,5 mm of usb is, wat betekent dat je misschien een beetje stil klinkt. Als je via een console voice chat spreekt, is dit vrij eenvoudig op te lossen in de instellingen. De meeste gaming-headsets gebruiken cardioïde microfoons.

Cardioïde microfoon

Deze microfoons horen niet alleen, ze luisteren ook. In technische termen: een cardioïde microfoon is het gevoeligst voor geluid dat van voren komt. Geluid van de zijkanten pikt hij wat stiller op, en geluid van achteren stoot hij sterk af.

jongeman met een bedrade gaming headset op

Nog enkele kooptips

Branding

Hoewel veel gaming-headsets een soortgelijk ontwerp hebben, geeft elk merk zijn eigen draai aan de producten. Dit betekent dat als je al wat gamingapparatuur hebt, je beter bij één merk blijft voor de consistentie.

Veelzijdigheid

De meeste headsets gebruik je ook als koptelefoon om naar muziek te luisteren. Als je minder met gamen bezig bent en je de headset voor veel verschillende dingen wilt gebruiken, onderzoek dan eerst het merk. Bose is bijvoorbeeld een merk dat bekend staat om zijn aandacht voor audiofielen.

Wat is volgens TechRadar de beste Xbox-headset?

De beste Xbox-headset volgens Techradar is de SteelSeries Arctis 9X. Deze headset blinkt uit in comfort en geluidskwaliteit, met een perfecte balans tussen heldere hoge tonen en diepe bassen.

De Arctis 9X biedt een draadloze verbinding speciaal ontworpen voor Xbox, wat zorgt voor een naadloze integratie en gebruiksgemak. Met de lange batterijduur tot 20 uur kun je ongestoord lange gamesessies houden. Bovendien zorgt het slanke ontwerp ervoor dat je stijlvol en comfortabel kunt gamen.

Wat is volgens IGN de beste Xbox-headset?

De beste Xbox-headset volgens IGN is de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 USB. Deze headset staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit en comfortabele pasvorm, ideaal voor lange gamesessies.

Met zijn draadloze USB-aansluiting biedt het gemak en vrijheid van beweging, terwijl de batterijduur van 15 uur zorgt dat je niet snel zonder power zit.

De Stealth 600 Gen 2 USB blinkt ook uit in heldere communicatie dankzij de hoogwaardige flip-to-mute microfoon. Dit maakt het een topkeuze voor zowel casual als competitieve Xbox-gamers.

Veelgestelde vragen over Xbox-Headsets van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?