Een Waanzinnige Game-ervaring met de Beste PS5-Headset

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min. leestijd

Til je game-ervaring naar een hoger niveau!

Een Waanzinnige Game-ervaring met de Beste PS5-Headset

Op zoek naar de beste PS5-headset? In dit artikel helpen we je stap voor stap om de perfecte keuze te maken. Ontdek de topmodellen die uitblinken in geluidskwaliteit, comfort en gebruiksgemak, speciaal afgestemd op jouw gamingbehoeften.🎧

Wat zijn de beste PS5-headsets van 2023?

Dit zijn de top 5 beste PS5-headsets op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste PS5-headsets van 2023

1. Beste Ps5 headset: Sony Playstation Sony Pulse 3D

1. Beste Ps5 headset: Sony Playstation Sony Pulse 3D

Belangrijke specificaties:

Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 5.1
Kleur: Wit
Maximale batterijduur: 12 uur
Type input/output: 3.5 mm jack
Bluetooth: Nee
Ruisonderdrukking microfoon: Ja

De Sony Pulse 3D Wireless Headset voor PS5 is een zeer aanbevolen accessoire voor PlayStation gamers, die een geweldige audiobeleving biedt voor een redelijke prijs. Volgens TechRadar biedt het een goede prijs-prestatieverhouding in vergelijking met andere headsets op de markt. De headset heeft een strak ontwerp dat past bij de esthetiek van de PS5, met een verstelbare bovenste band voor een comfortabele pasvorm.

De geluidskwaliteit van de Pulse 3D Wireless Headset is solide, met goede stereo- en gesimuleerde surround sound. SoundGuys merkt op dat het goed presteert in het isoleren van geluid en een bevredigende audiokwaliteit biedt. De headset biedt ook 3D-audiomogelijkheden, waardoor de game-ervaring op PS5-consoles wordt verbeterd.

Het instellen van de headset is eenvoudig door de meegeleverde dongle in de USB-poort van de PS5 te steken. De bedieningselementen bevinden zich handig op het linker oorschelp, met onder andere een schakelaar voor game- en chat-audio, een microfoontoggle, een volumeregelaar, een dempknop en een aan/uit-schakelaar. De headset kan zonder de dongle worden gebruikt, maar het gebruik ervan wordt aanbevolen voor optimale prestaties.

De Pulse 3D Wireless Headset heeft een behoorlijke batterijduur en biedt tot 12 uur draadloos speelplezier. Het is compatibel met PS5, PS4, Windows, macOS en mobiele apparaten, waardoor het veelzijdig is voor verschillende game-opstellingen. Het is ook compatibel met PlayStation VR.

Hoewel de Sony Pulse 3D Wireless Headset een solide keuze is voor PlayStation gamers, zijn er andere headsets op de markt die betere algehele prestaties bieden. SoundGuys merkt op dat de HyperX Cloud Alpha Wireless en de SteelSeries Arctis 7+ een betere batterijduur hebben, terwijl de Razer Barracuda X een meer budgetvriendelijke optie is. Als het echter belangrijk is dat je PlayStation 5 bij elkaar past, biedt de Pulse 3D Wireless Headset een stijlvol ontwerp met unieke patronen van de PlayStation-vormen.

Tot slot is de Sony Pulse 3D Wireless Headset een aanbevolen keuze voor PS5-gebruikers die op zoek zijn naar een headset die speciaal is ontworpen voor hun console. Het biedt een strak ontwerp, solide geluidskwaliteit en 3D-audiomogelijkheden. Hoewel er headsets met betere algehele prestaties kunnen zijn, biedt de Pulse 3D Wireless Headset een geweldige audiobeleving voor PlayStation-gamers tegen een redelijke prijs.

Quotes:
- "De Sony PlayStation Pulse 3D Wireless Headset is een zeer aanbevolen accessoire voor PS5-gebruikers." (TechRadar)
- "De geluidskwaliteit is solide, met goede stereo- en gesimuleerde surround sound." (TechRadar)
- "De Sony PULSE 3D Wireless Headset is aanbevolen voor PlayStation-gamers die op zoek zijn naar een headset die speciaal is ontworpen voor hun console." (SoundGuys)

Voordelen Sony Playstation Sony Pulse 3D
 • Ik waardeer het strakke design dat perfect past bij de esthetiek van de PS5
 • De geluidskwaliteit is solide met goede stereo en gesimuleerd surroundgeluid
 • Het biedt 3D audio mogelijkheden, wat de game-ervaring op PS5 consoles verbetert
Nadelen Sony Playstation Sony Pulse 3D
 • Er zijn andere headsets op de markt die betere algehele prestaties bieden
 • Er zijn headsets met een betere batterijduur
 • Het is niet de meest budgetvriendelijke optie in vergelijking met andere headsets

2. Premium middenklasse headset voor PS5: SteelSeries Arctis Nova 7

2. Premium middenklasse headset voor PS5: SteelSeries Arctis Nova 7

Belangrijke specificaties:

Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 7.1
Kleur: Zwart
Maximale batterijduur: 38 uur
Type input/output: Bluetooth , USB (transmitter)
Bluetooth: Ja
Ruisonderdrukking microfoon: Ja

De SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless is een eersteklas headset voor de PS5 met indrukwekkende geluidskwaliteit en een scala aan functies. Met zijn High Fidelity Drivers en meeslepende 360° Spatial Audio zorgt deze headset voor een werkelijk meeslepende game-ervaring. Dankzij de Parametric EQ en presets kunt u het geluidsprofiel nauwkeurig afstemmen, zodat u een gepersonaliseerde audio-ervaring krijgt.

Een recensent merkt op: "De Arctis Nova 7 Wireless koptelefoon heeft een neutraal geluidsprofiel met nadruk op de bas, en je kunt het geluid nog verder aanpassen met de parametrische EQ en presets van de bijbehorende app." Dit benadrukt de veelzijdigheid en aanpassingsmogelijkheden van de headset.

De headset biedt gelijktijdige draadloze verbinding via 2,4 GHz en Bluetooth, zodat u eenvoudig game- en mobiele audio kunt mixen. De AI-aangedreven ruisonderdrukkende microfoon gebruikt Sonar ClearCast AI-algoritmen om omgevingsgeluiden en geluiden van teamgenoten te elimineren. Met de ChatMix-knop op de headset kunt u het geluid eenvoudig regelen.

Wat compatibiliteit betreft, is de Arctis Nova 7 Wireless ontworpen om naadloos samen te werken met verschillende apparaten, waaronder pc, Mac, PlayStation, Switch, Meta Quest 2 en mobiele apparaten. De multi-platform USB-C-dongle zorgt voor eenvoudige connectiviteit tussen verschillende platforms.

Comfort is ook een prioriteit met het ComfortMAX-systeem, dat een verstelbare pasvorm biedt met een PVD-gecoate stalen hoofdband. De lichte constructie en ademende AirWeave-geheugenschuimkussens maken het geschikt voor lange gamesessies.

Hoewel de Arctis Nova 7 Wireless sterke punten heeft, heeft hij ook enkele beperkingen. Een recensent merkt op dat het passieve geluidsbeeld niet erg meeslepend is en dat de headset moeite heeft met geluidsisolatie. Bovendien is hij niet geoptimaliseerd voor reizen of sport-/fitnessactiviteiten.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Arctis Nova 7 Wireless op vanwege zijn eersteklas geluidskwaliteit, aanpasbaar geluidsprofiel, gelijktijdige draadloze verbinding en comfortabele ontwerp. Het biedt een veelzijdige en meeslepende game-ervaring op verschillende platforms.

Al met al is de SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een eersteklas headset voor de PS5. De superieure geluidskwaliteit, aanpasbare functies en comfortabele ontwerp maken het tot een opvallende optie in zijn categorie.

Voordelen SteelSeries Arctis Nova 7
 • Indrukwekkende audiokwaliteit
 • Veelzijdig en aanpasbaar geluidsprofiel
 • Gelijktijdige draadloze connectiviteit
Nadelen SteelSeries Arctis Nova 7
 • Passieve geluidsstage is niet erg meeslepend
 • Moeite met geluidsisolatie
 • Niet geoptimaliseerd voor reizen of sport-/fitnessactiviteiten

3. Hoogwaardige draadloze PS5-headset van Logitech: Logitech G Pro X 2

3. Hoogwaardige draadloze PS5-headset van Logitech: Logitech G Pro X 2

Belangrijke specificaties:

Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 7.1
Kleur: Zwart
Maximale batterijduur: 50 uur
Type input/output: 3.5 mm jack , Bluetooth , USB
Bluetooth: Ja
Ruisonderdrukking microfoon: Ja

De Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED Draadloze Gaming Headset voor PS5 is een eersteklas draadloze headset die positieve beoordelingen heeft gekregen vanwege zijn verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. Met de bedieningselementen op de oorschelp, waaronder een dempknop, een Bluetooth-koppelingsknop, een aan/uit-schakelaar en een volumeregeling, is hij handig in gebruik. De Logitech G HUB-app biedt extra aanpassingsmogelijkheden voor instellingen op pc en macOS. De draadloze verbinding van de headset is betrouwbaar en de batterij gaat lang mee.

Een recensie prijst de geluidsisolatie en geluidskwaliteit van de headset en zegt: "De Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED is effectief in het isoleren van geluid en biedt een goede geluidskwaliteit." De microfoon wordt ook zeer gewaardeerd en presteert goed in verschillende omstandigheden.

De Logitech Pro X 2 Lightspeed heeft een verfijnd en compact ontwerp in vergelijking met zijn voorganger. Het draaibare scharnier maakt het mogelijk om de oorschelpen plat te leggen voor gemakkelijke opslag en verbeterd comfort. De headset biedt veelzijdigheid met zijn afneembare microfoon en drie verbindingsmogelijkheden: Logitech's LIGHTSPEED draadloos, Bluetooth en 3,5 mm bedraad.

Het comfort van de headset wordt versterkt door de zachte lederen oorkussens en hoofdband, met de mogelijkheid om over te schakelen naar velours oorkussens voor extra comfort. De Pro X 2 Lightspeed's drivers met grafeen diafragma zorgen voor nauwkeurige geluidsweergave, wat de game-ervaring verbetert.

Wat betreft geluidskwaliteit wordt de Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED beoordeeld als neutraal, met een nadruk op de bas recht uit de doos. Echter, vocalen en instrumenten kunnen verzwakt worden door een dip in het hoogbereik. De koptelefoon biedt aanpassingsmogelijkheden via een bijbehorende software, maar kan een juiste pasvormaanpassing vereisen voor consistente audioweergave.

Hoewel de koptelefoon geschikt is voor onderweg, kan het omvangrijke ontwerp een nadeel zijn. Ze hebben geen ruisonderdrukking en hebben moeite om omgevingsgeluiden te blokkeren. Ze bieden echter een comfortabele pasvorm voor lange dagen onderweg en hebben een lange batterijduur.

Voor draadloos gamen blinkt de Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED uit. Het biedt een lage draadloze latentie, aanpasbare geluidsprofielen en een lange batterijduur. De opnamekwaliteit van de boommicrofoon is misschien niet de beste, maar presteert goed in het scheiden van spraak van omgevingsgeluid.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED zich door zijn verbeterde ontwerp, veelzijdigheid in verbindingsmogelijkheden en aanpasbare geluidsprofielen. Zijn sterke punten liggen in de comfortabele pasvorm, lange batterijduur en lage draadloze latentie, waardoor het een uitstekende keuze is voor draadloos gamen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de headset beperkingen kan hebben bij het blokkeren van omgevingsgeluid en mogelijk een juiste pasvormaanpassing vereist voor consistente audioweergave. Daarnaast is het omvangrijke ontwerp mogelijk niet ideaal voor reizen of sport- en fitnessactiviteiten.

Over het algemeen is de Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED Draadloze Gaming Headset voor PS5 een hoogwaardige headset die een geweldige game-ervaring biedt. De verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers en de onderscheidende kenmerken maken het een eersteklas keuze voor draadloos gamen op de PS5.

Voordelen Logitech G Pro X 2
 • Verbeterd ontwerp en veelzijdige connectiviteitsopties
 • Comfortabele pasvorm en lange batterijduur
 • Lage draadloze latentie voor draadloos gamen
Nadelen Logitech G Pro X 2
 • Kan moeite hebben om omgevingsgeluiden te blokkeren
 • Vereist een goede pasvormaanpassing voor consistente audioweergave
 • Omvangrijk ontwerp is mogelijk niet ideaal voor reizen of sportactiviteiten

4. Betaalbare bedrade PS5-headset met superieure waarde: HyperX Cloud Alpha

4. Betaalbare bedrade PS5-headset met superieure waarde: HyperX Cloud Alpha

Belangrijke specificaties:

Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 7.1
Kleur: Zwart , Rood
Maximale batterijduur: 300 uur
Type input/output: USB (transmitter)
Bluetooth: Nee
Ruisonderdrukking microfoon: Ja

De HyperX Cloud Alpha is een betaalbare bedrade PS5-headset die superieure waarde en prestaties biedt. Volgens SoundGuys heeft het een vriendelijk prijskaartje en een hoogwaardige bouwkwaliteit, waardoor het een populaire keuze is onder gebruikers. De prestaties van de headset blijven zelfs na jarenlang gebruik uitstekend en het is eenvoudig aan te sluiten op apparaten. Bovendien blokkeert het effectief omgevingsgeluid, waardoor je een meeslepende game-ervaring krijgt. De geluidskwaliteit wordt zeer gewaardeerd en zorgt voor bevredigend geluid voor gamen. Zoals een gebruiker het zegt: "De geluidskwaliteit is geweldig. De bas is diep en de hoge tonen zijn helder."

De HyperX Cloud Alpha heeft ook een microfoon die als goed voor gamen wordt beschouwd. Hoewel er geen gestandaardiseerde microfoondemo beschikbaar is, beoordelen de meeste gebruikers deze als goed of perfect. Het is echter vermeldenswaardig dat één klant opmerkte dat het bovenste deel van de headset na verloop van tijd slijtage begint te vertonen en suggereerde dat het vervangbaar zou moeten zijn.

Wat betreft alternatieven, als je op zoek bent naar een draadloze optie, kun je de HyperX Cloud Alpha Wireless overwegen. Best Buy biedt internationale verzending, waardoor klanten uit andere landen toegang hebben tot hun brede scala aan producten, waaronder de HyperX Cloud Alpha.

De HyperX Cloud Alpha valt op door zijn dubbele kamerdrijvers, legendarisch comfort en duurzaam aluminium frame. De dubbele kamerdrijvers zorgen voor meer onderscheid tussen geluiden en minimaliseren vervorming, waardoor de algehele audiobeleving wordt verbeterd. Het over-ear ontwerp met hoogwaardig geheugenschuim zorgt voor comfort, zelfs tijdens lange gamesessies. De aluminium frameconstructie zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit, waardoor het een investering is die lang meegaat.

De afneembare ruisonderdrukkende microfoon is een handige functie waarmee gebruikers kunnen schakelen tussen gamen en alleen muziek luisteren. De headset wordt ook geleverd met een afneembare gevlochten kabel met audiobediening voor eenvoudige volumeregeling en demping van de microfoon. Het is compatibel met verschillende platforms zoals pc, PS4, Xbox en Nintendo Switch, waardoor het een veelzijdige keuze is.

Over het algemeen wordt de HyperX Cloud Alpha sterk aanbevolen vanwege zijn duurzaamheid, geluidskwaliteit en betaalbaarheid. Het biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een topkeuze is voor budgetbewuste gamers. Zoals een tevreden klant zegt: "Ik ben dol op de headset en zou nooit gamehoofdtelefoons van een ander bedrijf kopen." Potentiële kopers moeten echter op de hoogte zijn van de slijtage van het bovenste deel van de headset na verloop van tijd. Ondanks deze beperking blijft de HyperX Cloud Alpha een populaire en zeer gewaardeerde optie voor een PS5-headset.

Voordelen HyperX Cloud Alpha
 • Betaalbare prijs
 • Hoogwaardige bouwkwaliteit
 • Superieure geluidskwaliteit
Nadelen HyperX Cloud Alpha
 • Bovenkant van de headset vertoont slijtage na verloop van tijd

5. SteelSeries Arctis 7P+ Wit

5. SteelSeries Arctis 7P+ Wit

Belangrijke specificaties:

Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 7.1
Kleur: Wit
Maximale batterijduur: 30 uur
Type input/output: 3.5 mm jack , USB (transmitter)
Bluetooth: Ja
Ruisonderdrukking microfoon: Nee

De SteelSeries Arctis 7P+ draadloze gaming headset is een zeer veelzijdige en capabele headset, ontworpen voor de PlayStation 5 en compatibel met verschillende platforms, waaronder PlayStation 4, PC, Android, Switch en USB-C iPads. Met een multi-platform USB-C dongle voor draadloos gamen met een lage latentie van 2.4 GHz, biedt het een naadloze verbindingservaring. Met een batterijduur van 30 uur en oplaadmogelijkheden via USB-C, zorgt deze headset voor uitgebreide gamingsessies, waarbij een snelle oplaadbeurt van 15 minuten zorgt voor 3 uur gebruik. Volgens Tom's Hardware heeft de Arctis 7P+ een ontwerp dat lijkt op een officiële PS5-accessoire, met een strakke witte, blauwe en zwarte kleurstelling die perfect bij de console past.

Comfort is een belangrijk aspect van de Arctis 7P+. De skibril-achtige ophanging van de hoofdband en goed passende oorschelpen zorgen voor een comfortabele pasvorm, zelfs tijdens lange gebruiksperiodes, en bieden tegelijkertijd passieve ruisonderdrukking. TechRadar prijst de grote, pluche oorkussens gemaakt van "AirWeave"-materiaal, waarbij uitzonderlijk comfort tijdens lange gamingsessies wordt benadrukt.

Wat betreft de audioprestaties, beschikt de Arctis 7P+ over 40 mm drivers en een frequentierespons van 20 tot 20.000 Hz. Deze maakt optimaal gebruik van de Tempest 3D AudioTech op de PlayStation 5, waardoor nauwkeurig en meeslepend geluid wordt geboden in games die 3D-audio ondersteunen. De headset levert heldere spraak en realistisch positioneel geluid, wat de game-ervaring verbetert.

De Arctis 7P+ Wireless Gaming Headset biedt handige bedieningselementen aan de achterkant van de oorschelpen, waaronder een dempknop, volumeregelaar, USB-C-poort en een 3.5mm-aansluiting. De compatibiliteit met verschillende apparaten, waaronder de PS4, Nintendo Switch, PC en bepaalde Android-telefoons, maakt het een veelzijdige keuze voor gamers. Daarnaast zijn de verbeterde batterijduur tot 30 uur en snelle oplaadmogelijkheden via USB-C opvallende kenmerken.

Hoewel de Arctis 7P+ mogelijk niet kan concurreren met high-end koptelefoons wat betreft het beluisteren van muziek, presteert hij nog steeds goed, volgens TechRadar. De headset biedt indrukwekkende geluidskwaliteit en veelzijdigheid met zijn 40mm op maat gemaakte neodymium drivers, wat zorgt voor een meeslepende game-ervaring, vooral in games met ruimtelijk geluid en muziek.

Over het algemeen wordt de SteelSeries Arctis 7P+ draadloze gaming headset ten zeerste aanbevolen voor PS5-gamers. Het biedt uitstekende waarde voor zijn prijs, met comfort, veelzijdigheid en meeslepend geluid. Zoals TechRadar aangeeft, wordt het geprezen als de beste PS5-headset tot nu toe, waardoor het een topkeuze is voor gamers die op zoek zijn naar een betrouwbare en functierijke draadloze headset.

Voordelen SteelSeries Arctis 7P+ Wit
 • Veelzijdige compatibiliteit met meerdere platforms
 • Comfortabele pasvorm voor lange gamesessies
 • Meeslepende geluidskwaliteit met ondersteuning voor 3D-audio
Nadelen SteelSeries Arctis 7P+ Wit
 • Kan niet concurreren met high-end koptelefoons voor het luisteren naar muziek

Hoe kies je de beste PS5-headset?

De PlayStation 5 is in de gamewereld een alom geliefde spelcomputer. Niet gek dat er een weelde aan PS5-headsets in de (virtuele) schappen liggen.

Een groot aanbod is fijn, maar maakt het wel lastig om een keuze te maken. Daar help ik je mee! In de onderstaande koopgids licht ik alle factoren om op te letten bij het kiezen van een PS5-headset uit.

Wat maakt een headset een PS5-headset?

Het belangrijkste verschil tussen een gaming-headset en een PS5-headset (alsook de beste Xbox-headsets) is dat niet iedere 'normale' headset compatibel is met de PlayStation 5. Wees je dus echt bewust van de compatibiliteit van de headset waar je je oog op laat vallen, want niet ieder model is gelijk geschapen!

Draadloze vs. bedrade PS5-headsets

Een belangrijke keuze die je moet maken is of je een bedrade of draadloze headset wilt. Beide hebben specifieke voordelen. Je moet die dus tegen elkaar afwegen en bepalen wat je het belangrijkst vindt.

Draadloze headsets maken verbinding via Bluetooth of via een bijgeleverde usb-dongle, die je in de PS5-controller steekt. Let erop dat je draadloze headset compatibel is met een PlayStation 5!

Soms is zo'n headset slechts compatibel met slechts één systeem. Is dit toevallig net een Xbox, dan heb je een probleem. Dit staat er expliciet bij vermeld, maar niet altijd.

Een bedrade headset sluit je in veruit de meeste gevallen via een 3,5 mm-aansluiting aan op PS5-controller. Dit is vrijwel altijd compatibel. 🎮

gaming headset van Razer met groene achtergrond

Impedantie

De impedantie geeft aan hoe hoog de weerstand van de headset is tegen de elektrische stroom die erdoorheen gaat. Concreet betekent een hogere impedantie dat je profiteert van een nauwkeurige geluidsweergave en minder last hebt van ruis.

De impedantie wordt uitgedrukt in ohm en varieert tussen 8 en 600 ohm. Een impedantie van 32 ohm is gebruikelijk voor een PS5-headset. Een hoge impedantie (>100) is doorgaans meer geschikt voor professioneel gebruik in een studio. Voor thuisgebruik hoeft de impedantie geen doorslaggevende factor te zijn.

Frequentiebereik

Het frequentiebereik geeft de minimale en maximale frequentie die de headset kan bereiken aan, uitgedrukt in Hz (hertz). De lage frequenties zorgen voor de bastonen en de hogere frequenties voor de hogere tonen. Hoe breder het frequentiebereik, hoe breder het scala aan tonen dat je hoort.

De meeste PS5-headsets hebben een frequentiebereik van 20 Hz – 20.000 Hz. "Een persoon met een normaal gehoor kan geluiden horen die frequenties hebben tussen de 20 en 20.000 Hz.", zo zegt Jagadish Kumar op Quora.

Duurdere modellen bieden 20 Hz – 40.000 Hz. Het beslaat hiermee ook tonen die je niet hoort, maar de algemene geluidskwaliteit is hierdoor wel nóg beter.

Comfort en pasvorm

De juiste pasvorm draagt bij aan het draagcomfort. Er zijn verschillende mogelijke pasvormen bij headsets:

 • Over-ear headsets hebben grote oorschelpen die over je oor vallen. Hierdoor is er sprake van een hoge mate van passieve noise cancellation. Over-ear headsets zijn comfortabel, maar ook ietwat log.
 • On-ear headsets rusten op je oor. Ze zijn kleiner en lichter dan een over-ear headset, maar je hoort wel meer omgevingsgeluiden en zitten vaak minder lekker na een tijdje, omdat ze druk op je oren zetten.
 • In-ear headsets draag je in je gehoorgang. Dit is alleen van toepassing op oordopjes. Hoewel de meeste gamers de voorkeur geven aan over-ear of on-ear koptelefoons, is er zeker een markt voor gaming oordopjes!

Open of gesloten ontwerp

Een PS5-headset kan een open of gesloten ontwerp hebben. De meeste headsets hebben een gesloten ontwerp. Dit is het geschiktst voor drukke omgevingen, omdat het geluiden van buitenaf dempt.

Een open ontwerp laat geluiden van buiten wél door. Niet alleen hoor jij andere mensen nog, andere mensen horen ook goed wat jij afspeelt. Hierdoor is het vooral geschikt voor thuisgebruik of in een studio en niet bedoeld voor onderweg. Een open ontwerp heeft als voordeel dat het voor een natuurgetrouwe geluidsweergave zorgt.

Virtual surroundsound

Virtual surroundsound zorgt dat je je helemaal onderdompelt in een game. Dit is een techniek die gebruikmaakt van verschillende audiokanalen om jou als luisteraar als het ware te omringen. Bij surroundsound 5.1 zijn dat er 5 en bij surround surround 7.1 zijn het er 7. Hierdoor geniet je van een realistische en gelaagde geluidsweergave.

Surround sound wordt ook toegepast in de bioscoop, om je een idee van de geluidservaring te geven. Je kunt je voorstellen dat zo'n techniek de beste PS5-games naar een hoger niveau tilt. Een voorbeeld: je hoort de voetstappen van een tegenstander die zich buiten het zicht bevindt, maar wel je kant op komt... 👀

Bedrade headset op een witte plank

Noise cancellation

Een headset met actieve noise cancellation (ruisonderdrukking) dempt omgevingsgeluiden. Dit doet het met een antigeluid. De microfoons in de headset vangen het omgevingsgeluid op en spelen het omgekeerde geluid (antigeluid) vervolgens af.

Zelf vind ik dit ideaal in mijn studentenhuis waar ik gauw mijn omgeving hoor.

Dit houdt in dat je je headset niet meer loeihard hoeft te zetten om je af te sluiten van je omgeving. Naast dat een hoog volume natuurlijk niet prettig luistert, is het ook behoorlijk slecht voor je oren. Bovendien is het ook nog eens goed voor de batterij dat je de headset niet meer zó hard hoeft te zetten.

Er is passieve en actieve noise cancellation. Iedere headset heeft in een zekere mate passieve noise cancellation. Hoe meer de noise-cancelling koptelefoon je oren bedekt, hoe meer er sprake is van passieve noise cancellation.

Bij actieve noise cancellation wordt daarbovenop dus gebruikgemaakt van technologie en hoor je bijna helemaal geen omgevingsgeluiden meer.

Gewicht

Als je een fanatieke gamer bent, is een lichte, kwalitatieve headset de investering waard. Dit verhoogt het draagcomfort enorm en een te zware headset kan op den duur klachten veroorzaken.

Een zwaardere headset kan wél lekker stevig en robuust zijn, het is daarom wenselijk om voor kwaliteit te kiezen als je voor een lichtere headset gaat.

Accuduur

Kies je voor een draadloze headset? Dan is de accuduur een punt om op te letten. Idealiter gaat je gloednieuwe headset minstens acht uur mee voordat je hem weer aan het stroominfuus moet hangen.

Zitten er lichtjes in je headset, dan gaat de batterij sneller leeg. Door dit soort functies uit te zetten is het mogelijk om de batterijduur te verlengen.

Design

PS5-headsets kenmerken zich vaak door een opvallend design met veel lichtjes. Daar moet je natuurlijk van houden, maar onder gamers genieten zulke designs zeker van veel populariteit.

Van welk design je blij wordt en hoeveel je daarvoor bereid bent te betalen is aan jou, maar laat je niet alleen door het design leiden. Draagcomfort en geluidskwaliteit zijn uiteindelijk belangrijker!

Wat is volgens Techradar de beste PS5-headset?

De beste PS5-headset volgens Techradar is de SteelSeries Arctis 7P+. Deze headset blinkt uit in comfort met zijn verstelbare hoofdband en ademende oorkussens, ideaal voor lange gamesessies. Hij ondersteunt Tempest 3D AudioTech van de PS5, waardoor je een meeslepende geluidservaring hebt.

De batterij gaat tot 24 uur mee, zodat je niet vaak hoeft op te laden. Bovendien zorgt de heldere, intrekbare microfoon voor duidelijke communicatie met teamgenoten. Met deze keuze haal je een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande headset in huis.

Veelgestelde vragen over PS5-headsets van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste PS5-headset

Stuur vooral via het feedbackformulier jullie vragen en/of opmerkingen door. Zo kunnen we deze dan doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?