Een Waanzinnige Game-ervaring met de Beste PS5-Headset

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min. leestijd

Til je game-ervaring naar een hoger niveau!

Een Waanzinnige Game-ervaring met de Beste PS5-Headset

Op zoek naar de beste PS5-headset? In dit artikel helpen we je stap voor stap om de perfecte keuze te maken. Ontdek de topmodellen die uitblinken in geluidskwaliteit, comfort en gebruiksgemak, speciaal afgestemd op jouw gamingbehoeften.🎧

Wat zijn de beste PS5-headsets van 2024?

Dit zijn de top 5 beste PS5-headsets op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste PS5-headsets van 2024

1. SteelSeries Arctis Nova 7

1. SteelSeries Arctis Nova 7

Belangrijke specificaties:

Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 7.1
Kleur: Zwart
Maximale batterijduur: 38 uur
Type input/output: Bluetooth, USB (transmitter)
Bluetooth: Ja
Ruisonderdrukking microfoon: Ja

De SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless headset is een veelzijdige optie die voornamelijk is ontworpen voor gaming, met een comfortabele pasvorm en indrukwekkende batterijduur van meer dan 33 uur, waardoor het geschikt is voor lange gaming sessies of kantoorgebruik. De headset heeft een basrijke geluidsprofiel en goede microfoonprestaties, waardoor het ideaal is voor draadloos en bedraad gamen, met de mogelijkheid om tegelijkertijd verbinding te maken met consoles en smartphones. Het is echter opgemerkt dat de headset moeite heeft met natuurlijke geluidsweergave en een slechte geluidsisolatie heeft. Volgens beoordelingen wordt de herontworpen Nova 7 geprezen om zijn visuele ontwerp, comfort en audiokwaliteit. De oorkussen zijn comfortabel en ademend, en het apparaat levert geweldig geluid met een meer agressieve basrespons, waardoor het goed geschikt is voor gaming.

De headset heeft een nadruk op bas in zijn geluid, wat de helderheid van muziek kan beïnvloeden, vooral in luidere delen, wat mogelijk aanpassingen vereist voor algemeen muziek luisteren. Hoewel de kwaliteit van de microfoon gemengde feedback heeft ontvangen, wordt het geschikt bevonden voor spraakchat tijdens het gamen. De Nova 7 wordt geprezen om zijn comfort, ontwerp en audioprestaties, waardoor het een sterke concurrent is in de gaming headsetmarkt. Het is echter misschien niet de beste optie voor muziekliefhebbers. De gelijktijdige draadloze connectiviteit, lange batterijduur en door AI aangedreven ruisonderdrukking microfoon maken het een overtuigende keuze voor gamers. Het biedt ook multi-platform compatibiliteit, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid.

Ondanks zijn sterke punten heeft de SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless headset zijn beperkingen. Het heeft moeite met natuurlijke geluidsweergave en presteert slecht in geluidsisolatie, wat van invloed kan zijn op de geschiktheid voor reizen of gebruik in lawaaierige omgevingen. Bovendien kan de nadruk op bas in zijn geluid gebruikers die streven naar een gebalanceerde audiobeleving over verschillende mediatypen mogelijk niet aanspreken. Hoewel het uitblinkt in gaming scenario's met zijn lage latentie en goede microfoonprestaties, is het misschien niet de beste keuze voor muziekliefhebbers die streven naar een hoogwaardige geluidservaring. De HyperX Cloud Alpha Wireless wordt voorgesteld als een alternatief met een betere batterijduur en geluidskwaliteit, gericht op een ander set voorkeuren.

In de categorie gaming headsets valt de SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless op vanwege zijn comfortabele ontwerp, lange batterijduur en sterke gaming prestaties, waardoor het een geschikte keuze is voor gaming liefhebbers. De beperkingen in natuurlijke geluidsweergave en geluidsisolatie, samen met de nadruk op bas in zijn geluidsprofiel, zijn echter aspecten om te overwegen bij het evalueren van de geschiktheid voor individuele voorkeuren en gebruikssituaties. Als je de nadruk legt op uitgebreide gaming sessies en naadloze connectiviteit over meerdere platforms, is de SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless een overtuigende optie, maar als je meer neigt naar een gebalanceerde audiobeleving, is het wellicht verstandig om alternatieven te verkennen.

Voordelen SteelSeries Arctis Nova 7
 • Comfortabele pasvorm
 • Indrukwekkende batterijduur van meer dan 33 uur
 • Goede microfoonprestaties
Nadelen SteelSeries Arctis Nova 7
 • Moeite met natuurgetrouwe geluidsweergave
 • Slechte geluidsisolatie
 • Basnadruk beïnvloedt muziekhelderheid

2. SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

2. SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Belangrijke specificaties:

Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 7.1
Kleur: Wit
Maximale batterijduur: 30 uur
Type input/output: 3.5 mm jack, USB (transmitter)
Bluetooth: Ja
Ruisonderdrukking microfoon: Nee

De SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headset is een veelzijdige gaming accessoire ontworpen voor PlayStation 5, PlayStation 4, PC, Nintendo Switch, en bepaalde mobiele apparaten. Met een multi-platform USB-C dongle voor draadloos gamen met een lage latentie van 2.4 GHz, een ClearCast bidirectionele ruisonderdrukkende microfoon, en compatibiliteit met de Tempest 3D AudioTech van de PlayStation 5. De headset heeft een ontwerp dat lijkt op de esthetiek van de PS5, met een "ski-bril" stijl hoofdband en goed passende oorkussens, wat zorgt voor comfort en passieve ruisonderdrukking. De 40mm custom neodymium drivers en frequentierespons van 20-20.000 Hz leveren verbluffend detail in next-gen games, waardoor een uitzonderlijke game-ervaring gegarandeerd is.

Volgens Tom's Hardware wordt de Arctis 7P+ geprezen om zijn audioprestaties, met nauwkeurige 3D-audio voor ondersteunde games op de PS5 en een batterijduur van 30 uur. Daarnaast maakt de SteelSeries GG-app aanpassing van de EQ-instellingen en presets mogelijk, wat de game-ervaring verbetert. Toch kan de uitschuifbare microfoon tijdens intense gameplay bewegingsgevoelig zijn, en de USB-C draadloze dongle is iets aan de grote kant. Desalniettemin wordt het beschouwd als een van de best klinkende headsets in zijn prijsklasse, met uitstekende waar voor je geld.

TechRadar benadrukt het strakke ontwerp van de Arctis 7P+ Wireless, de compatibiliteit met verschillende apparaten, en de uitzonderlijke game-ervaringen die het biedt. De verbeterde batterijduur van 30 uur, snelle USB-C opladen, en ondersteuning voor Tempest 3D Audio maken het een zeer aanbevolen keuze voor PS5-gamers. Hoewel de muziekweergave misschien niet kan tippen aan high-end koptelefoons, worden de algehele prestaties en waarde voor je geld zeer geprezen.

De compatibiliteit met meerdere platforms en de aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger maken het volgens IGN een opvallende keuze voor PlayStation-gamers. De toevoeging van een USB-C oplaadpoort voor snel opladen, verlengde batterijduur, en fantastische audiokwaliteit verstevigen verder zijn positie als een uitstekende optie voor PS5, PS4, en PC-gaming. Echter, het ontbreken van compatibiliteit met Xbox kan een beperking zijn voor gebruikers met zowel PlayStation als Xbox-consoles.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headset op door zijn uitgebreide compatibiliteit, uitzonderlijke 3D-audio-ondersteuning voor PS5, en indrukwekkende batterijduur. Hoewel het misschien niet kan tippen aan high-end koptelefoons wat betreft muziekweergave, maken zijn gaming-gerichte functies en waarde voor je geld het tot een topkeuze voor PlayStation-gamers.

Samenvattend excelleert de SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headset in het bieden van een comfortabele, kwalitatief hoogstaande game-ervaring met opmerkelijke audioprestaties en uitgebreide platformcompatibiliteit. De belangrijkste beperkingen zijn mogelijke beweging van de microfoon tijdens het spelen en het ontbreken van Xbox-compatibiliteit. Desondanks blijft het een zeer aanbevolen optie voor PS5- en multi-platform gamingliefhebbers, met aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers en uitstekende waarde voor zijn prijsklasse.

Voordelen SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
 • Veelzijdige compatibiliteit met meerdere platforms, waaronder PS5, PS4, pc, Nintendo Switch en geselecteerde mobiele apparaten
 • Uitzonderlijke 3D-audio-ondersteuning voor PS5 en nauwkeurige audioprestaties voor gaming
 • Verlengde batterijduur van 30 uur en snelle USB-C opladen
Nadelen SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
 • Uitschuifbare microfoon kan gevoelig zijn voor beweging tijdens intensief gamen
 • Iets te grote USB-C draadloze dongle
 • Gebrek aan compatibiliteit met Xbox-consoles

3. Beste Ps5 headset: Sony Playstation Sony Pulse 3D

3. Beste Ps5 headset: Sony Playstation Sony Pulse 3D

Belangrijke specificaties:

De Sony Pulse 3D Wireless Headset voor de PS5 is een strakke en minimalistische accessoire die perfect past bij de esthetiek van de PS5. Met goed gevoerde ronde oorkussens en 40mm neodymium drivers biedt het precisie en kracht in zijn geluid, wat zorgt voor een meeslepende game-ervaring. Volgens TechRadar is het "een zeer aanbevolen accessoire voor PS5 en PS4", met een redelijke prijs van $99. De ergonomische vormgeving en handige bediening, inclusief een 3,5mm jack en een USB-C poort voor opladen, maken het een topkeuze voor PS5-gebruikers, waarbij de specialiteit als "Beste Ps5 headset" wordt benadrukt.

Het meest opvallende kenmerk van de headset is de 2,4GHz draadloze verbinding via een USB-dongle, die betrouwbaarheid tijdens het gamen garandeert. Het biedt ook een bedrade modus voor flexibiliteit. Bij gebruik voor gaming op de PS5 wordt de geluidskwaliteit beschreven als fantastisch, met indrukwekkende stereo- en gesimuleerd surroundgeluid, zoals opgemerkt door TechRadar. Echter, zoals benadrukt door RTINGS, mist het lage bassen en heeft het oneffen hoge tonen, wat de algehele geluidsweergave beïnvloedt. Daarnaast kan de ruisonderdrukking niet volledig omgevingsgeluid isoleren, zoals vermeld door IGN, wat mogelijke beperkingen in lawaaierige omgevingen aangeeft.

Ondanks enkele beperkingen excelleert de Sony Pulse 3D Wireless Headset in zijn primaire gebruiksscenario - gamen op de PS5. De lage audiolatentie en virtueel surroundgeluid tillen de game-ervaring naar een hoger niveau, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamingliefhebbers. Het is echter mogelijk minder geschikt voor activiteiten zoals pendelen of kantoorwerk vanwege de slechte geluidsisolatie en het ongemak, zoals vermeld door RTINGS. Dit positioneert de headset als een gespecialiseerd product voor gaming in plaats van een veelzijdige alledaagse headset.

In vergelijking met alternatieven van derden biedt de Sony Pulse 3D Wireless Headset een overtuigend pakket met zijn op maat gemaakte integratie met de PS5, comfortabel draagcomfort en redelijke prijs, zoals beschreven door TechRadar. Hoewel het mogelijk niet de allerbeste geluidsprestaties biedt in vergelijking met sommige opties van derden, maken de naadloze integratie met het PS5-ecosysteem en indrukwekkend stereogeluid het tot een topkeuze voor PS5-gebruikers die een toegewijde gamingheadset zoeken.

Samengevat is de Sony Pulse 3D Wireless Headset voor de PS5 een gespecialiseerde, op gaming gerichte accessoire die uitblinkt in het bieden van een meeslepende game-ervaring, vooral voor PS5-gebruikers. De ergonomische vormgeving, betrouwbare draadloze verbinding en redelijke prijs maken het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een toegewijde gamingheadset, waardoor het zijn positie als "Beste Ps5 headset" verstevigt.

Voordelen Sony Playstation Sony Pulse 3D
 • Strak en minimalistisch ontwerp dat is afgestemd op de esthetiek van de PS5
 • Betrouwbare 2,4 GHz draadloze verbinding via USB-dongle
 • Redelijk prijskaartje van $99
Nadelen Sony Playstation Sony Pulse 3D
 • Gebrek aan diepe bass en ongelijkmatige hoge tonen, wat de algehele geluidsweergave beïnvloedt
 • Ruisonderdrukking kan omgevingsgeluid in lawaaierige omgevingen niet volledig isoleren
 • Mogelijk niet geschikt voor activiteiten zoals forenzen of kantoorgebruik vanwege slechte geluidsisolatie en ongemak

4. HyperX Cloud Alpha

4. HyperX Cloud Alpha

Belangrijke specificaties:

Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 7.1
Kleur: Zwart, Rood
Maximale batterijduur: 300 uur
Type input/output: USB (transmitter)
Bluetooth: Nee
Ruisonderdrukking microfoon: Ja

De HyperX Cloud Alpha gaming headset voor PS5 combineert hoogwaardige bouwkwaliteit met indrukwekkende audioprestaties, waardoor het een uitstekende keuze is voor lange gamesessies. Met een redelijk gebalanceerd geluidsprofiel biedt het een comfortabele pasvorm en goede geluidsisolatie, waardoor het geschikt is voor langdurig gebruik. De 2022-versie met een prijskaartje van $99 beschikt over verbeterde ruisonderdrukking in de afneembare microfoon, een duurzaam aluminium frame en compatibiliteit met diverse platforms. "De bedrade verbinding zorgt voor goede prestaties, met een kwaliteitsmicrofoon en comfort voor langdurige gamesessies," zoals bevestigd door reviewers. Het blinkt ook uit in het bieden van een sterke bas voor hedendaagse muziekgenres, waardoor het een veelzijdige keuze is voor entertainment buiten het gamen.

Het comfort van de Cloud Alpha en de beperkte audiolekkage maken het geschikt voor kantoorgebruik, maar het gesloten ontwerp beperkt de geluidsweergave, wat de prestaties beïnvloedt in lawaaierige omgevingen. De bedrade verbinding, hoewel stabiele prestaties biedt, maakt het ongeschikt voor draadloos gebruik of onderweg. "De geluidsweergave kan variëren afhankelijk van de verkregen afdichting, en de basweergave kan variëren tussen gebruikers, met gemelde gevoeligheid voor brillen," wat wijst op enige variabiliteit in gebruikerservaring.

In vergelijking met zijn draadloze tegenhanger, de HyperX Cloud Alpha Wireless, biedt de bedrade versie een meer consistente audioweergave en een betere pasvorm voor multi-platform gaming. De Wireless-versie valt echter op door zijn uitzonderlijke batterijduur en neutraal geluidsprofiel, waardoor het een geschikte keuze is voor draadloos gamen. "De draadloze versie biedt een comfortabele pasvorm en uitstekende batterijduur, maar gebruikers hebben hoge latentie en problemen met de bijbehorende app gemeld," wat wijst op beperkingen ten opzichte van de bedrade versie.

In vergelijking met concurrenten blinkt de HyperX Cloud Alpha uit door zijn hoogwaardige bouw, indrukwekkende audiokwaliteit en compatibiliteit met diverse platforms. De beperkingen in geluidsisolatie en draadloze mogelijkheden maken het echter minder geschikt voor woon-werkverkeer en sportactiviteiten in vergelijking met sommige van zijn concurrenten. Desalniettemin maken de betaalbare prijs, duurzame ontwerp en comfort het een overtuigende optie voor gamingliefhebbers die op zoek zijn naar een betaalbare, hoogwaardige headset voor PS5.

Voordelen HyperX Cloud Alpha
 • Premium bouwkwaliteit
Nadelen HyperX Cloud Alpha
 • Beperkte geluidsruimte in lawaaierige omgevingen
 • Niet geschikt voor draadloos gebruik of onderweg activiteiten
 • Variabiliteit in gebruikerservaring

5. Turtle Beach Stealth Pro

5. Turtle Beach Stealth Pro

Belangrijke specificaties:

Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 5.1
Kleur: Zwart
Maximale batterijduur: 12 uur
Type input/output: Bluetooth
Bluetooth: Ja
Ruisonderdrukking microfoon: Ja

Ik ben een gamer en ik wil een draadloze koptelefoon die comfortabel is en perfect werkt op verschillende platforms. De Turtle Beach Stealth Pro is precies wat ik zoek! Met een vernieuwd ontwerp dat eruitziet als normale koptelefoons, een afneembare microfoon en handige bedieningselementen op de rechteroorschelp, is deze koptelefoon ideaal voor lange gamesessies.

Wat ik echt waardeer aan de Turtle Beach Stealth Pro is de uitzonderlijke audiokwaliteit, actieve ruisonderdrukking en de mogelijkheid om naadloos te schakelen tussen verschillende bronnen. De vervangbare batterijen zorgen ervoor dat ik nooit zonder stroom kom te zitten, en de draadloze verbinding is super betrouwbaar. Hoewel de batterijduur iets korter is dan bij sommige concurrenten, compenseert de snelle batterijwissel dit nadeel.

De Turtle Beach Stealth Pro onderscheidt zich van andere gaming headsets door zijn unieke functies, maar heeft ook wat nadelen. Als gamer moet ik rekening houden met de batterijduur en het design, maar de voordelen wegen voor mij zwaarder. Als je op zoek bent naar een draadloze koptelefoon met topgeluid, actieve ruisonderdrukking en naadloze connectiviteit, dan is de Turtle Beach Stealth Pro zeker het overwegen waard!

Voordelen Turtle Beach Stealth Pro
 • Uitzonderlijke audiokwaliteit
 • Actieve ruisonderdrukking
 • Gelijktijdige dual mode draadloos
Nadelen Turtle Beach Stealth Pro
 • Kortere batterijduur
 • Ontwerp esthetiek kan een goedkopere uitstraling geven
 • Klemdruk kan het comfort beïnvloeden

Hoe kies je de beste PS5-headset?

De PlayStation 5 is in de gamewereld een alom geliefde spelcomputer. Niet gek dat er een weelde aan PS5-headsets in de (virtuele) schappen liggen.

Een groot aanbod is fijn, maar maakt het wel lastig om een keuze te maken. Daar help ik je mee! In de onderstaande koopgids licht ik alle factoren om op te letten bij het kiezen van een PS5-headset uit.

Wat maakt een headset een PS5-headset?

Het belangrijkste verschil tussen een gaming-headset en een PS5-headset (alsook de beste Xbox-headsets) is dat niet iedere 'normale' headset compatibel is met de PlayStation 5. Wees je dus echt bewust van de compatibiliteit van de headset waar je je oog op laat vallen, want niet ieder model is gelijk geschapen!

Draadloze vs. bedrade PS5-headsets

Een belangrijke keuze die je moet maken is of je een bedrade of draadloze headset wilt. Beide hebben specifieke voordelen. Je moet die dus tegen elkaar afwegen en bepalen wat je het belangrijkst vindt.

Draadloze headsets maken verbinding via Bluetooth of via een bijgeleverde usb-dongle, die je in de PS5-controller steekt. Let erop dat je draadloze headset compatibel is met een PlayStation 5!

Soms is zo'n headset slechts compatibel met slechts één systeem. Is dit toevallig net een Xbox, dan heb je een probleem. Dit staat er expliciet bij vermeld, maar niet altijd.

Een bedrade headset sluit je in veruit de meeste gevallen via een 3,5 mm-aansluiting aan op PS5-controller. Dit is vrijwel altijd compatibel. 🎮

gaming headset van Razer met groene achtergrond

Impedantie

De impedantie geeft aan hoe hoog de weerstand van de headset is tegen de elektrische stroom die erdoorheen gaat. Concreet betekent een hogere impedantie dat je profiteert van een nauwkeurige geluidsweergave en minder last hebt van ruis.

De impedantie wordt uitgedrukt in ohm en varieert tussen 8 en 600 ohm. Een impedantie van 32 ohm is gebruikelijk voor een PS5-headset. Een hoge impedantie (>100) is doorgaans meer geschikt voor professioneel gebruik in een studio. Voor thuisgebruik hoeft de impedantie geen doorslaggevende factor te zijn.

Frequentiebereik

Het frequentiebereik geeft de minimale en maximale frequentie die de headset kan bereiken aan, uitgedrukt in Hz (hertz). De lage frequenties zorgen voor de bastonen en de hogere frequenties voor de hogere tonen. Hoe breder het frequentiebereik, hoe breder het scala aan tonen dat je hoort.

De meeste PS5-headsets hebben een frequentiebereik van 20 Hz – 20.000 Hz. "Een persoon met een normaal gehoor kan geluiden horen die frequenties hebben tussen de 20 en 20.000 Hz.", zo zegt Jagadish Kumar op Quora.

Duurdere modellen bieden 20 Hz – 40.000 Hz. Het beslaat hiermee ook tonen die je niet hoort, maar de algemene geluidskwaliteit is hierdoor wel nóg beter.

Comfort en pasvorm

De juiste pasvorm draagt bij aan het draagcomfort. Er zijn verschillende mogelijke pasvormen bij headsets:

 • Over-ear headsets hebben grote oorschelpen die over je oor vallen. Hierdoor is er sprake van een hoge mate van passieve noise cancellation. Over-ear headsets zijn comfortabel, maar ook ietwat log.
 • On-ear headsets rusten op je oor. Ze zijn kleiner en lichter dan een over-ear headset, maar je hoort wel meer omgevingsgeluiden en zitten vaak minder lekker na een tijdje, omdat ze druk op je oren zetten.
 • In-ear headsets draag je in je gehoorgang. Dit is alleen van toepassing op oordopjes. Hoewel de meeste gamers de voorkeur geven aan over-ear of on-ear koptelefoons, is er zeker een markt voor gaming oordopjes!

Open of gesloten ontwerp

Een PS5-headset kan een open of gesloten ontwerp hebben. De meeste headsets hebben een gesloten ontwerp. Dit is het geschiktst voor drukke omgevingen, omdat het geluiden van buitenaf dempt.

Een open ontwerp laat geluiden van buiten wél door. Niet alleen hoor jij andere mensen nog, andere mensen horen ook goed wat jij afspeelt. Hierdoor is het vooral geschikt voor thuisgebruik of in een studio en niet bedoeld voor onderweg. Een open ontwerp heeft als voordeel dat het voor een natuurgetrouwe geluidsweergave zorgt.

Virtual surroundsound

Virtual surroundsound zorgt dat je je helemaal onderdompelt in een game. Dit is een techniek die gebruikmaakt van verschillende audiokanalen om jou als luisteraar als het ware te omringen. Bij surroundsound 5.1 zijn dat er 5 en bij surround surround 7.1 zijn het er 7. Hierdoor geniet je van een realistische en gelaagde geluidsweergave.

Surround sound wordt ook toegepast in de bioscoop, om je een idee van de geluidservaring te geven. Je kunt je voorstellen dat zo'n techniek de beste PS5-games naar een hoger niveau tilt. Een voorbeeld: je hoort de voetstappen van een tegenstander die zich buiten het zicht bevindt, maar wel je kant op komt... 👀

Bedrade headset op een witte plank

Noise cancellation

Een headset met actieve noise cancellation (ruisonderdrukking) dempt omgevingsgeluiden. Dit doet het met een antigeluid. De microfoons in de headset vangen het omgevingsgeluid op en spelen het omgekeerde geluid (antigeluid) vervolgens af.

Zelf vind ik dit ideaal in mijn studentenhuis waar ik gauw mijn omgeving hoor.

Dit houdt in dat je je headset niet meer loeihard hoeft te zetten om je af te sluiten van je omgeving. Naast dat een hoog volume natuurlijk niet prettig luistert, is het ook behoorlijk slecht voor je oren. Bovendien is het ook nog eens goed voor de batterij dat je de headset niet meer zó hard hoeft te zetten.

Er is passieve en actieve noise cancellation. Iedere headset heeft in een zekere mate passieve noise cancellation. Hoe meer de noise-cancelling koptelefoon je oren bedekt, hoe meer er sprake is van passieve noise cancellation.

Bij actieve noise cancellation wordt daarbovenop dus gebruikgemaakt van technologie en hoor je bijna helemaal geen omgevingsgeluiden meer.

Gewicht

Als je een fanatieke gamer bent, is een lichte, kwalitatieve headset de investering waard. Dit verhoogt het draagcomfort enorm en een te zware headset kan op den duur klachten veroorzaken.

Een zwaardere headset kan wél lekker stevig en robuust zijn, het is daarom wenselijk om voor kwaliteit te kiezen als je voor een lichtere headset gaat.

Accuduur

Kies je voor een draadloze headset? Dan is de accuduur een punt om op te letten. Idealiter gaat je gloednieuwe headset minstens acht uur mee voordat je hem weer aan het stroominfuus moet hangen.

Zitten er lichtjes in je headset, dan gaat de batterij sneller leeg. Door dit soort functies uit te zetten is het mogelijk om de batterijduur te verlengen.

Design

PS5-headsets kenmerken zich vaak door een opvallend design met veel lichtjes. Daar moet je natuurlijk van houden, maar onder gamers genieten zulke designs zeker van veel populariteit.

Van welk design je blij wordt en hoeveel je daarvoor bereid bent te betalen is aan jou, maar laat je niet alleen door het design leiden. Draagcomfort en geluidskwaliteit zijn uiteindelijk belangrijker!

Wat is volgens Techradar de beste PS5-headset?

De beste PS5-headset volgens Techradar is de SteelSeries Arctis 7P+. Deze headset blinkt uit in comfort met zijn verstelbare hoofdband en ademende oorkussens, ideaal voor lange gamesessies. Hij ondersteunt Tempest 3D AudioTech van de PS5, waardoor je een meeslepende geluidservaring hebt.

De batterij gaat tot 24 uur mee, zodat je niet vaak hoeft op te laden. Bovendien zorgt de heldere, intrekbare microfoon voor duidelijke communicatie met teamgenoten. Met deze keuze haal je een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande headset in huis.

Veelgestelde vragen over PS5-headsets van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste PS5-headset

Stuur vooral via het feedbackformulier jullie vragen en/of opmerkingen door. Zo kunnen we deze dan doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?