De Beste Laptophoes: Uitstekende Bescherming voor je Geliefde Laptop

Nikki Veerbeek

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

3 min. leestijd

Ga voor zekerheid!

De Beste Laptophoes: Uitstekende Bescherming voor je Geliefde Laptop

Voor een goede laptop moet je doorgaans een flink bedrag ophoesten, dus schade is het laatste waar je op zit te wachten. Bescherm je laptop met de juiste hoes en minimaliseer het risico op krassen en stootschade.

Ontdek hier essentiële tips voor het vinden van de beste laptophoes. Wacht niet, geef je laptop de bescherming die het verdient!

Wat zijn de beste laptophoezen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste laptophoezen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

tomtoc 360° Laptop Sleeve

tomtoc 360° Laptop Sleeve

JETech Laptop Sleeve

JETech Laptop Sleeve

Moleskine Laptop Case

Moleskine Laptop Case

Thule Gauntlet MacBook Sleeve

Thule Gauntlet MacBook Sleeve

Twelve South BookBook Laptop Case

Twelve South BookBook Laptop Case

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste laptophoezen van 2024

1. tomtoc 360° Laptop Sleeve

1. tomtoc 360° Laptop Sleeve

Belangrijke specificaties:

Ik heb de tomtoc 360° Laptop Sleeve gekozen als mijn go-to keuze voor het beschermen van mijn laptop. Deze sleeve biedt uitzonderlijke bescherming en praktisch gemak. Wat hem onderscheidt van andere sleeves is het 360° beschermingsdesign, dat ervoor zorgt dat mijn laptop volledig beschermd is. De waterbestendigheid en het vermogen om water buiten te houden maken deze sleeve echt uniek.

Het neopreen materiaal biedt niet alleen duurzaamheid, maar beschermt ook tegen morsen, stof en stoten. Dit is precies waarvoor ik een laptop sleeve nodig heb. De tomtoc sleeve slaagt erin om mijn laptop effectief te beschermen zonder in te leveren op draagbaarheid en gemak. Dit maakt hem perfect voor mij als veelreizende professional.

De tomtoc 360° Laptop Sleeve is geschikt voor een breed publiek, van thuiswerkers tot frequente reizigers. Het biedt gemoedsrust met zijn robuuste beschermende eigenschappen. Het is ook een budgetvriendelijke keuze voor duurzaamheid en waarde op de lange termijn.

In vergelijking met andere sleeves, zoals de JETech sleeve met zijn focus op duurzaamheid en beschermend schuim, biedt de tomtoc sleeve uitgebreide bescherming van 360°. Het vermogen om water af te stoten en te voorkomen dat het doordringt, maakt het echt uniek.

Hoewel de tomtoc 360° Laptop Sleeve op veel gebieden uitblinkt, moet ik wel benadrukken dat het geen garantie biedt tegen aanzienlijke schade. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn en eventueel aanvullende bescherming te overwegen bij het reizen met een laptop.

Al met al is de tomtoc 360° Laptop Sleeve mijn favoriete keuze vanwege de uitgebreide bescherming, praktisch gemak en waarde op de lange termijn. Het 360° beschermingsdesign en de waterbestendigheid maken het een uitstekende optie voor gebruikers die de veiligheid van hun apparaten willen waarborgen zonder in te leveren op draagbaarheid. 🌟

Voordelen tomtoc 360° Laptop Sleeve
 • 360° beschermend ontwerp
 • Waterbestendig en voorkomt doordringen van water
 • Balans tussen bescherming en gebruiksgemak
Nadelen tomtoc 360° Laptop Sleeve
 • Geen garantie tegen aanzienlijke schade

2. JETech Laptop Sleeve

De JETech Laptop Sleeve valt op als een duurzame optie in de markt voor laptoptassen, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een zeer stevige constructie. Zoals opgemerkt door Tech Gear Lab, blinkt de JETech Sleeve uit in duurzaamheid, bescherming en functionaliteit, waardoor het een opvallende keuze is om je laptop te beschermen. In een gesimuleerd testproces heeft het zijn beschermende capaciteiten bewezen tegen morsen, vallen, schuren en waterbestendigheid.

Volgens Jane Jackson, die het belang van een beschermende laptoptas benadrukt op basis van haar uitgebreide ervaring met remote werken en reizen, biedt de JETech Sleeve de duurzaamheid en betrouwbaarheid die nodig zijn voor frequente reizigers en remote werkers. Ze merkte op: "...de JETech Sleeve wordt benadrukt als de meest duurzame optie, waarbij de beschermende capaciteiten en gebruiksgemak worden benadrukt."

In vergelijking met andere top laptoptassen, zoals de Society6 Sleeve, Tomtoc 360° Protective Sleeve en AmazonBasics Sleeve, onderscheidt de JETech Sleeve zich door te focussen op duurzaamheid zonder in te leveren op bescherming. Terwijl sommige sleeves misschien de voorkeur geven aan aanpasbare stijl of specifieke materiaalafwerkingen, ligt de primaire kracht van de JETech Sleeve in zijn zeer stevige constructie, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die robuuste bescherming zoeken zonder in te boeten aan functionaliteit.

Bovendien positioneren de duurzaamheid en beschermende functies van de JETech Sleeve het als een betrouwbare keuze voor gebruikers die prioriteit geven aan het beschermen van hun laptops tijdens dagelijks gebruik, reizen en remote werken. Zijn vermogen om slijtage, gesimuleerde morsen en blootstelling aan water te weerstaan, benadrukt zijn geschiktheid voor verschillende scenario's, zoals vermeld in het artikel van Good Housekeeping over de beste laptoptassen en sleeves.

In het bredere landschap van laptoptassen geeft de nadruk van de JETech Sleeve op duurzaamheid het een competitief voordeel, vooral voor gebruikers die prioriteit geven aan bescherming en levensduur. Terwijl andere sleeves uitblinken in specifieke gebieden, zoals milieuvriendelijkheid, draagruimte of stijl, is het opvallende kenmerk van de JETech Sleeve zijn zeer stevige constructie, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die betrouwbare en langdurige bescherming voor hun laptops zoeken.

Tot slot zet de zeer stevige constructie van de JETech Laptop Sleeve het apart als een uitzonderlijke keuze voor gebruikers die prioriteit geven aan bescherming en levensduur. Zijn robuuste ontwerp, beschermende capaciteiten en waterbestendigheid maken het een ideale optie voor dagelijks gebruik, reizen en remote werken, waardoor je laptop in verschillende omgevingen beschermd blijft.

Voordelen JETech Laptop Sleeve
 • Zeer duurzame constructie
 • Uitstekende bescherming tegen morsen, vallen en slijtage
 • Waterbestendigheid

3. Moleskine Laptop Case

3. Moleskine Laptop Case

Belangrijke specificaties:

Materiaal: Leer

De Moleskine Laptoptas, een gestroomlijnde en beschermende accessoire voor jouw laptop, valt op in een drukke markt van laptoptassen en hoezen. Het biedt een perfecte mix van stijl en functionaliteit, waardoor het een veelzijdige keuze is voor diverse behoeften. Als "beste budgetproduct voor dagelijks gebruik" concurreert het met andere topproducten op de markt, zoals de Society6 Sleeve die bekend staat om zijn aanpasbare stijl, de Tomtoc 360° Beschermende Sleeve die betaalbare en omvangrijke maar goede bescherming biedt, en de AmazonBasics Sleeve, een eenvoudige en goedkope optie verkrijgbaar in verschillende maten.

De Moleskine Laptoptas heeft een duurzame constructie die betrouwbare bescherming biedt voor jouw apparaat. Het slaat een balans tussen stijl en functionaliteit, waardoor het geschikt is voor professionals, studenten en dagelijkse forenzen. Zoals één recensie opmerkt: "De Moleskine Laptoptas biedt een perfecte pasvorm voor dagelijks gebruik en biedt voldoende bescherming zonder onnodige bulk toe te voegen."

In tegenstelling tot zijn concurrenten valt de Moleskine Laptoptas op door zijn oog voor detail en ontwerp. Zijn verfijnde uitstraling en doordachte ontwerpelementen maken het een voorkeurskeuze voor degenen die een mix van stijl en praktisch zoeken. Dit wordt bevestigd door een andere recensie, waarin staat dat "de Moleskine Laptoptas zowel stijl als functionaliteit biedt, waardoor het een veelzijdige keuze is voor diverse behoeften."

Een van de belangrijkste kenmerken van de Moleskine Laptoptas is het checkpoint-vriendelijke ontwerp, waardoor reizen zonder gedoe mogelijk is. Dit is een aanzienlijk voordeel, met name voor frequente vliegers of mensen die constant onderweg zijn. De checkpoint-vriendelijkheid van de tas is een opvallende functie die zorgt voor een soepel en efficiënt proces bij de luchthavenbeveiliging.

In vergelijking met andere producten in zijn categorie excelleert de Moleskine Laptoptas in het bieden van uitgebreide bescherming zonder concessies te doen aan esthetiek. Terwijl sommige producten zich misschien alleen richten op bescherming of stijl, slaat de Moleskine Laptoptas een balans tussen de twee, waardoor het een alomvattende oplossing biedt voor de bescherming van laptops.

Echter, hoewel de Moleskine Laptoptas een gestroomlijnd en beschermend ontwerp biedt, vinden sommige gebruikers de prijs iets hoger in vergelijking met budgetopties zoals de AmazonBasics Sleeve. Desalniettemin maken de duurzaamheid, stijl en doordachte ontwerpelementen van de tas het een overtuigende keuze voor degenen die zowel bescherming als esthetiek prioriteren.

Tot slot staat de Moleskine Laptoptas als een topkandidaat in de markt voor laptoptassen, met een evenwichtige oplossing voor individuen die zowel stijl als praktisch zoeken in een beschermende accessoire. Zijn duurzame constructie, gestroomlijnd ontwerp en checkpoint-vriendelijke functies maken het een veelzijdige keuze voor een breed scala aan gebruikers, of het nu voor dagelijkse forenzen, zakenreizen of academische activiteiten is.

Voordelen Moleskine Laptop Case
 • Duurzame constructie voor betrouwbare bescherming.
 • Aandacht voor detail en ontwerp, biedt een mix van stijl en praktisch nut.
 • Checkpunt-vriendelijk ontwerp voor probleemloos reizen.
Nadelen Moleskine Laptop Case
 • Iets hogere prijsklasse in vergelijking met budgetopties.

4. Thule Gauntlet MacBook Sleeve

4. Thule Gauntlet MacBook Sleeve

Belangrijke specificaties:

Speciaal geschikt voor MacBook: Ja
Mate van bescherming: Spatwaterdicht, Zware stoten
Aantal vakken: 1
Sluiting: Ritssluiting
Geschikt voor laptopafmeting: 16 inch
Materiaal: Polyurethaan

De Thule Gauntlet MacBook Sleeve springt eruit als een robuuste beschermingsoplossing voor je laptop, met een strak ontwerp en eersteklas bescherming tegen stoten. De hoes is verkrijgbaar in modellen voor 13" en 15" laptops, en heeft een stoere buitenkant met een zilveren Thule-logo. Het beschikt over een polyurethaan buitenschaal voor een stevige pasvorm en schuimvulling voor interne bescherming, waardoor volledige randbescherming wordt gegarandeerd om schade aan de laptop te voorkomen. Zoals Pack Hacker opmerkt, biedt het "indrukwekkende veelzijdigheid en randbescherming", waardoor het een ideale keuze is voor degenen die een balans zoeken tussen stijl en bescherming.

Het clamshell-ontwerp van de hoes maakt werken rechtstreeks uit de hoes mogelijk, een handige functie die door Amazon-recensies wordt benadrukt. Dit ontwerp, in combinatie met de gevoerde binnenkant, zorgt voor bescherming tegen stoten en krassen. De hoes heeft veel lof ontvangen voor zijn duurzaamheid, waterbestendigheid, stevigheid en kwaliteit van het materiaal, waardoor het een uitstekende keuze is voor reizen en dagelijks gebruik.

De Thule Gauntlet MacBook Sleeve is ontworpen om perfect te passen bij de 13" MacBook Pro 2017 en MacBook Air 2018, en biedt ook ruimte aan laptops tot 12,0" x 8,3". De YKK Vislon #5-ritssluiting zorgt voor betrouwbare sluiting en draagt bij aan de algehele beveiliging en bescherming die het biedt. Het is echter vermeldenswaardig dat de hoes mogelijk wat extra omvang en gewicht toevoegt, zoals vermeld in de Pack Hacker-review.

In vergelijking met soortgelijke producten heeft de Thule Gauntlet Sleeve positieve klantbeoordelingen gekregen voor zijn beschermende eigenschappen en bouwkwaliteit. Met zijn compatibiliteit die zich uitstrekt tot grotere laptops, zoals de 16-inch MacBook Pro en 15,4-inch MacBook Pro, bedient het een breed scala aan gebruikers. Hierdoor is het een sterke concurrent voor iedereen die op zoek is naar een laptophoes die stijl combineert met robuuste bescherming.

In de wereld van laptophoezen schittert de Thule Gauntlet MacBook Sleeve als een topkeuze voor degenen die impactbescherming prioriteren. Hoewel het mogelijk wat omvang en gewicht toevoegt, maken de duurzame constructie en volledige randbescherming het een ideale metgezel voor reizen en dagelijks gebruik. Zoals een recensie op Amazon terecht opmerkt: "Als je op zoek bent naar robuuste bescherming voor je MacBook, is deze hoes een geweldige keuze."

Voordelen Thule Gauntlet MacBook Sleeve
 • Robuuste bescherming tegen impacts
 • Sleek design
 • Volledige randbescherming
Nadelen Thule Gauntlet MacBook Sleeve
 • Kan wat extra bulk en gewicht toevoegen

5. Twelve South BookBook Laptop Case

De Twelve South BookBook Laptop Case is een opvallende keuze in de wereld van laptoptassen, met een unieke mix van stijl, bescherming en functionaliteit. Deze laptoptas valt op door zijn onderscheidende esthetiek, die sterk lijkt op een vintage boek. De BookBook Laptop Case is ontworpen om uitgebreide bescherming te bieden voor je apparaat, terwijl het een gevoel van verfijning en individualiteit uitstraalt. De echte lederen constructie zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar voegt ook een vleugje elegantie toe aan je outfit. Zoals de New York Times' Wirecutter het stelt: "Als je op zoek bent naar iets dat even eigenaardig als beschermend is, is de Twelve South BookBook een geweldige keuze."

Een van de kenmerkende kenmerken van de Twelve South BookBook Laptop Case is het doordachte ontwerp dat verder gaat dan alleen bescherming. De hoes bevat een binnenzak voor het opbergen van essentiële documenten, kabels of accessoires, wat een laag van praktisch nut toevoegt aan zijn esthetiek. Bovendien is de BookBook Laptop Case verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor hij geschikt is voor verschillende laptopafmetingen en een perfecte pasvorm biedt voor je specifieke apparaat. Good Housekeeping prijst zijn veelzijdigheid, en merkt op: "Het is een geweldige optie als je iets wilt dat stijlvol maar ook functioneel is, met een zak aan de binnenkant voor het opbergen van papieren of een oplader."

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Twelve South BookBook Laptop Case op door zijn ambachtelijke ontwerp en oog voor detail. Terwijl andere hoezen zich misschien alleen richten op bescherming, integreert de BookBook Laptop Case moeiteloos stijl en functionaliteit, wat aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar een statementstuk dat hun individualiteit weerspiegelt. Zoals Popular Mechanics benadrukt: "De Twelve South BookBook Laptop Case biedt een unieke combinatie van bescherming en stijl, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een aparte look voor hun apparaat."

De BookBook Laptop Case is echter misschien niet de meest budgetvriendelijke optie op de markt, omdat het vakmanschap en hoogwaardige materialen prioriteit hebben. Voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijk alternatief, kan de AmazonBasics laptoptas met rits, zoals aanbevolen door Popular Mechanics, een meer economische keuze bieden. Ondanks dit blinkt de Twelve South BookBook Laptop Case ongetwijfeld uit in het bieden van een op maat gemaakte, stijlvolle oplossing voor het beschermen van je laptop, waardoor het een sterke concurrent is voor gebruikers die zowel bescherming als esthetiek waarderen.

Tot slot is de Twelve South BookBook Laptop Case een bewijs van de fusie van vorm en functie in de wereld van laptoptassen. Het ambachtelijke ontwerp, hoogwaardige materialen en praktische functies maken het tot een overtuigende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van bescherming en persoonlijke stijl. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maakt zijn unieke esthetiek en oog voor detail het tot een opvallende keuze voor degenen die een statement willen maken met hun laptoptoebehoren.

Voordelen Twelve South BookBook Laptop Case
 • Distinctieve vintage boek esthetiek
Nadelen Twelve South BookBook Laptop Case
 • Niet de meest budgetvriendelijke optie

Hoe kies je de beste laptophoes?

Of je nu een zakelijke laptop of een 2-in-1 laptop hebt (bekijk hier hoe je de beste kiest): je wilt je geliefde apparaat goed beschermen. Het vinden van de beste laptophoes vormt een uitdaging, want er is een breed scala aan modellen tegen uiteenlopende prijzen verkrijgbaar.

Maat

Het allerbelangrijkst is dat je laptop goed past in de laptophoes. De hoes mag zeker niet te klein zijn, maar ook liever niet te groot – je laptop schuift dan heen en weer. Gelukkig is er voor elke laptop een passende hoes te vinden, of je nu een kleine en lichte laptop hebt of een apparaat van formaat.

Weet je niet zeker hoe groot je laptop is? Pak er dan een meetlint bij en meet het laptopscherm van linksonder naar rechtsonder. Dit is het diagonaal van het scherm. Je hebt dan een getal in centimeters, die moet je omzetten naar inches. 1 inch = 2,54 centimeter, dus je deelt het gemeten getal door 2,54.

Enige oplettendheid is hierbij geboden, want niet elke hoes voor laptops met een scherm van bijvoorbeeld 15 inch past perfect om de gehele laptop. Een dikke rand om een scherm kan ervoor zorgen dat dit nét niet past. Wil je op safe spelen, kijk dan naar de afmetingen van zowel de hoes als je laptop in plaats van naar het diagonaal.

Een andere optie is om een laptophoes te kiezen die zich focust op een bepaald merk. Zo is een aardig aanbod in laptophoezen die specifiek voor MacBooks bedoeld zijn.

Materiaal

Het materiaal zegt veel over de laptophoes – meer specifiek over hoe duurzaam, licht en sterk de hoes is. Soms wordt er een combinatie aan materialen gebruikt. Hieronder zet ik de meestvoorkomende materialen bij laptophoezen en de voor- en nadelen per materiaal uiteen. ⬇️

Leer

Voordelen:

 • Is duurzaam
 • Heeft een luxueuze en stijlvolle uitstraling
 • Is een stevig materiaal en scheurt niet snel

Nadelen:

 • Heeft een hoger prijskaartje dan andere materialen 
 • Beschermt je laptop niet tegen zware stoten
 • Is meestal aan de zwaardere kant
 • Is niet rekbaar
 • Moet goed worden onderhouden en met speciale materialen worden gereinigd

Ik zou aanraden om leren hoezen te overwegen. Ze zijn duurder, maar gaan net zo lang mee als je laptop en je hoeft nooit een nieuwe te kopen.

Plenty_Syllabub_7957 op Reddit

Neopreen

Voordelen:

 • Is een duurzaam materiaal
 • Biedt een degelijke bescherming
 • Is waterbestendig
 • Is licht van gewicht

Nadelen:

 • Scheurt sneller dan leer
 • Biedt weinig keuze op het gebied van textuur
 • Moet qua maat precies aansluiten op je laptop, omdat het er anders 'flodderig' uitziet

Canvas

Voordelen:

 • Is sterk en duurzaam
 • Is bestand tegen water 

Nadelen:

 • Is niet buigzaam
 • Lichtere uitvoeringen zijn gevoelig voor vlekken

Polyester

Voordelen:

 • Is licht
 • Stoot water af
 • Is eenvoudig te reinigen 
 • Heeft een goede prijs
 • Biedt veel mogelijkheden op het gebied van textuur

Nadelen:

 • Het kan lastig zijn om eventuele vlekken te verwijderen
 • Je moet van de glanzende uitstraling houden

Nylon

Voordelen:

 • Is waterbestendig
 • Slijt niet snel
 • Is licht van gewicht
 • Is liever voor de portemonnee dan neopreen

Nadelen:

 • Biedt niet dezelfde bescherming als neopreen

Bescherming van de laptophoes

Zeker niet onbelangrijk is de vraag in hoeverre de laptophoes tegen een stootje kan. Men maakt onderscheid tussen bescherming tegen lichte stoten en bescherming tegen zware stoten.

Je profiteert van de allerbeste bescherming als er schokabsorberend rubber en schuimvulling aanwezig zijn. Heb je bijvoorbeeld een dure laptop voor gaming in huis, dan is het niet gek om te investeren in een robuuste laptophoes.

Een groot deel van de laptophoezen is spatwaterdicht. Dat houdt in dat je er niet mee moet gaan zwemmen, maar dat de hoes niet bang is voor een paar druppeltjes. De mate van waterbestendigheid kan per hoes verschillen, dus het is altijd goed om dit even te checken, eventueel aan de hand van de IP-certificering. 1 BelSimpel (n.d). 'Dossier stof- en waterdichtheid'

Extra vakken

Extra vakken zijn absoluut een pre, zodat je andere accessoires meteen mee vervoert. Denk aan je muis, usb-stick en oplader. Een laptophoes heeft vaak geen tot weinig extra vakken, terwijl meerdere vakken bij een laptoptas gebruikelijk zijn. Is dit een belangrijk punt, dan zoek je wellicht liever je heil in een goede laptopschoudertas of laptoprugzak.

Ontwerp en stijl van de laptophoes

Het oog wil ook wat, dus het ontwerp en de stijl van de laptophoes zijn belangrijk. Zoek naar een ontwerp dat past bij jouw persoonlijke stijl, of het nu gaat om een effen kleur, een opvallend patroon of een minimalistische look.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste laptophoes?

Op dit moment heeft de Consumentenbond nog geen beste laptophoes gekozen. Zodra hier meer over bekend is komt dat hier te staan!

Wat is volgens Tweakers de beste laptophoes?

Op dit moment heeft Tweakers nog geen beste laptophoes gekozen. Zodra hier meer over bekend is komt dat hier te staan!

Wat is volgens GameKampioen de beste laptophoes?

De beste laptophoes volgens GameKampioen is de DSGN ZIP Laptophoes. Deze hoes biedt optimale bescherming met zijn stevige, schokabsorberende materiaal. Het is speciaal ontworpen voor laptops tot 15,6 inch, met een nauwsluitende pasvorm.

De hoes heeft een stijlvol, minimalistisch ontwerp en is lichtgewicht, waardoor je laptop veilig en gemakkelijk te dragen is. Met de DSGN ZIP Laptophoes ben je verzekerd van een duurzame bescherming voor jouw apparaat.

Veelgestelde vragen over laptophoezen van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste laptophoes

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen