De Beste Laptoprugzak Kopen? Let dan op deze Zaken!

Wayne Koers

Geschreven door:

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min. leestijd

Heb je laptop altijd bij de hand.

De Beste Laptoprugzak Kopen? Let dan op deze Zaken!

Dankzij de vrijheid van mijn werk hier als schrijver, weet ik als geen ander dat je je laptop wilt vervoeren in de beste laptoprugzak. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat hij altijd veilig en beschermd is. Dan is dit artikel perfect, want hieronder vind je onze top 5 en een handige koopgids die je helpt bij het uitzoeken. Lees gauw verder!

Wat zijn de beste laptoprugzakken van 2024

Dit zijn de top 5 beste laptoprugzakken op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Wifiwijs vertrouwen? We spenderen meerdere uren het aan onderzoeken, schrijven, updaten en editen van al onze artikelen. Lees hier meer informatie over hoe een artikel tot stand komt.

Beste laptoprugzakken van 2024

1. Beste laptop rugzak: Timbuk2 Authority Laptop Backpack Deluxe

1. Beste laptop rugzak: Timbuk2 Authority Laptop Backpack Deluxe

Belangrijke specificaties:

Aantal vakken: 3
Materiaal: Nylon
Volume in liters: 20 l
Product gewicht: 201 g

De Timbuk2 Authority Laptoprugzak Deluxe springt eruit als de beste laptoprugzak voor stadsforenzen en studenten, met een professionele maar veelzijdige uitstraling en uitzonderlijke organisatie. Met een capaciteit van 28 liter en een speciaal laptopvak dat geschikt is voor grotere 17-inch computers, biedt het betrouwbare bescherming voor elektronica en benodigdheden. De 630D nylon body stof met TPU-coating zorgt voor stevigheid en weerbestendigheid, terwijl YKK-ritsen en Duraflex hardware zorgen voor soepele functionaliteit, zoals opgemerkt door Pack Hacker: "Het heeft een professionele maar veelzijdige uitstraling en wordt geprezen om zijn verfijnde ontwerp." Het ontwerp van de rugzak bevat tal van doordachte details, zoals elastische kruisbanden, ritssluitbare zakken en borstriemen, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik.

De Authority Deluxe heeft goed gevoerde schouderbanden en een geventileerd rugpaneel, waardoor comfort tijdens langdurig dragen wordt gegarandeerd, zoals benadrukt door Lifewire: "De rugzak wordt geprezen om zijn comfort, met goed gevoerde schouderbanden en een geventileerd rugpaneel." Het minimalistische ontwerp combineert naadloos professioneel en casual gebruik, en de toevoeging van een bagagelus en ingebouwde sleutelhaak verbetert de veelzijdigheid. Het is echter smal met een kleine voorzak, waardoor het minder geschikt is voor reizen, volgens Outdoor Gear Lab. Dit maakt het een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik, maar misschien niet de beste optie voor uitgebreid reizen of grotere spullen.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Timbuk2 Authority Laptoprugzak Deluxe uit in robuuste en weerbestendige constructie, wat duurzaamheid voor langdurig gebruik garandeert. Met een capaciteit van 28 liter en een speciaal laptopvak is het een uitstekende keuze voor stadsforenzen en studenten, met voldoende bescherming en organisatie voor elektronica en benodigdheden. Het smalle ontwerp en de beperkte voorzak kunnen echter beperkingen opleggen voor reizen en grotere spullen. Daarentegen springt de Authority Deluxe eruit als een uitzonderlijke keuze voor wie op zoek is naar een zeer georganiseerde en professioneel ogende laptoprugzak voor dagelijks gebruik.

Samenvattend is de Timbuk2 Authority Laptoprugzak Deluxe een eersteklas laptoprugzak, uitblinkend in zijn professionele maar veelzijdige uitstraling, uitzonderlijke organisatie en duurzame constructie. Het robuuste ontwerp en de ruime bescherming voor elektronica maken het een ideale keuze voor stadsforenzen en studenten. Hoewel het misschien niet de beste optie is voor uitgebreid reizen of grotere spullen, maken het verfijnde ontwerp en doordachte details het een opvallende keuze voor dagelijks gebruik.

Voordelen Timbuk2 Authority Laptop Backpack Deluxe
 • Professionele en veelzijdige esthetiek
 • Uitzonderlijke organisatie
 • Robuuste en weerbestendige constructie
Nadelen Timbuk2 Authority Laptop Backpack Deluxe
 • Smal ontwerp en beperkte voorvak

2. Matein Travel Laptop Bag

2. Matein Travel Laptop Bag

Belangrijke specificaties:

Materiaal: Kunststof
Geschikt voor laptopafmeting: 17 inch

De Matein Travel Laptop Rugzak is dé keuze voor de moderne reiziger, met meer dan 70.000 vijfsterrenbeoordelingen op Amazon. Deze rugzak biedt bescherming, functionaliteit en comfort, met een gewatteerd vak voor laptops tot 15,6 inch, frontale vakken voor efficiënte organisatie, externe vakken voor waterflessen en paraplu's, en een verborgen vak voor waardevolle spullen. Daarnaast heeft het een comfortabel gevoerde achterkant en schouderbanden, een bagageband en een ingebouwde USB-oplaadpoort. Verkrijgbaar in 27 kleuren en prints, weegt deze rugzak 1,5 pond en meet 12x7,8x18 inch. Met een startprijs van $24 is het een populaire keuze voor reizigers en is het uitgeroepen tot "Beste budgetproduct voor reizen" in de categorie laptoprugzakken.

Volgens Travel and Leisure valt de Matein Travel Laptop Rugzak op vanwege zijn betaalbaarheid en beschermende en functionele ontwerp. "Deze tas heeft een plek voor alles, van je laptop tot je waterfles tot je paspoort." De veelzijdigheid en doordachte organisatie maken deze rugzak een aantrekkelijke keuze voor een breed scala aan gebruikers.

In vergelijking met andere best beoordeelde laptoprugzakken van 2024 blinkt de Matein Travel Laptop Rugzak uit in het bieden van een uitgebreide oplossing voor reizigers. Het gewatteerde vak voor laptops, samen met de frontale vakken voor organisatie en externe vakken, onderscheidt het van de concurrentie. Deze rugzak combineert functionaliteit, bescherming en comfort, en voldoet aan de essentiële criteria die zijn benadrukt in het test- en beoordelingsproces.

Hoewel de Matein Travel Laptop Rugzak concurreert met andere gerenommeerde opties zoals de Solo Re:Define Rugzak en de Troubadour Orbis 1-pocket Rugzak, maken zijn betaalbaarheid en scala aan functies het een aantrekkelijke keuze voor reizigers die een voordelige maar betrouwbare optie zoeken. Het is echter belangrijk om op te merken dat de technische mogelijkheden en ontwerpaesthetiek van concurrenten zoals de Samsonite Just Right Standard Rugzak en de Incase Icon Rugzak kunnen aansluiten bij specifieke voorkeuren of gespecialiseerde behoeften.

Kortom, de Matein Travel Laptop Rugzak biedt een uitzonderlijke mix van beschermende kenmerken, functionaliteit en comfort tegen een betaalbare prijs, waardoor het de onderscheiding "Beste budgetproduct voor reizen" verdient. Hoewel het concurrentie ondervindt van andere best beoordeelde laptoprugzakken, maken de veelzijdigheid en doordachte ontwerp het een aantrekkelijke keuze voor een breed scala aan gebruikers. Potentiële kopers moeten echter hun specifieke eisen en voorkeuren zorgvuldig overwegen bij het evalueren van deze rugzak ten opzichte van andere opties op de markt.

Voordelen Matein Travel Laptop Bag
 • Meer dan 70.000 vijfsterrenbeoordelingen op Amazon
Nadelen Matein Travel Laptop Bag
 • Voldoet mogelijk niet aan specifieke voorkeuren of gespecialiseerde behoeften
 • Concurrentie van andere hoog gewaardeerde laptoprugzakken

3. The North Face Borealis Backpack

3. The North Face Borealis Backpack

Belangrijke specificaties:

Aantal vakken: 2
Materiaal: Polyester
Geschikt voor laptopafmeting: 15 inch
Volume in liters: 29 l
Product gewicht: 1166 g

De North Face Borealis-rugzak is een uitstekende keuze voor wie uitzonderlijke organisatorische kenmerken zoekt, waardoor het een veelzijdige optie is voor werk, buitenactiviteiten en dagelijks gebruik. Met een toegewijde en goed beschermde laptopcompartiment, voldoende opbergruimte en waterbestendige stof, biedt het zowel praktisch nut als duurzaamheid. Zoals Outdoor Gear Lab opmerkt: "De North Face Borealis wordt zeer geprezen om zijn functionaliteit en waterbestendigheid, waardoor het geschikt is voor zowel werk als buitenactiviteiten." De harde bescherming van de laptop en voldoende opbergruimte maken het een aantrekkelijke optie voor mensen die onderweg zijn.

De veelzijdigheid en duurzaamheid van deze rugzak zijn zijn kenmerkende eigenschappen. Het beschikt over een harnassysteem met flexibele schouderbanden en ventilatietechnologie, wat zorgt voor een comfortabele draagervaring. Pack Hacker benadrukt zijn comfortabele en ademende harnassysteem en voldoende opslagopties, waardoor het geschikt is voor verschillende scenario's, van dagelijkse woon-werkverkeer tot buitenavonturen. Het buitenachtige esthetiek, scala aan kleuropties en duurzame constructie met YKK-ritsen, Duraflex en ITW-hardware dragen bij aan de aantrekkingskracht. Het is echter vermeldenswaardig dat het ontbreekt aan elastische houders voor het beheren van overtollige banden.

De North Face Unisex Borealis-rugzak is verkrijgbaar in verschillende versies op Amazon, met prijzen variërend van $95,00 tot $148,43. Deze opties bieden verschillende functies, waaronder gewatteerde laptophoezen en tablethoezen, die tegemoetkomen aan verschillende gebruikersvoorkeuren. De totale capaciteit van 28 liter en redelijk gewicht maken het een praktische keuze voor het opbergen van spullen en snel de weg op gaan, zoals benadrukt door Amazon-recensenten.

In vergelijking met andere laptoprugzakken op de markt, valt de North Face Borealis op door zijn uitzonderlijke organisatorische kenmerken, waterbestendigheid en duurzame constructie. Zijn toegewijde laptopcompartiment en voldoende opbergruimte onderscheiden het van veel concurrenten. Er zijn echter enkele nadelen, zoals de minder praktische externe elastiek en moeilijk te trekken ritsen, die het overwegen waard zijn.

Al met al is de North Face Borealis-laptoprugzak een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een goed georganiseerde en duurzame rugzak voor verschillende activiteiten. Hoewel het enkele kleine beperkingen kan hebben, maken zijn uitzonderlijke organisatorische kenmerken, waterbestendigheid en comfortabele ontwerp het tot een van de beste waar voor een veelzijdige rugzak. Als gebruiker kunt u een betrouwbare en comfortabele draagervaring verwachten, of u nu door de stedelijke jungle navigeert of de grote buitenwereld verkent.

Voordelen The North Face Borealis Backpack
 • Uitzonderlijke organisatorische functies
 • Waterbestendige stof
 • Toegewijd en goed beschermd laptopvak
Nadelen The North Face Borealis Backpack
 • Gebrek aan elastische keepers voor het beheren van overtollige riemen
 • Moeilijk te openen ritsen

4. Chique en verfijnd: Troubadour Apex 3.0 Backpack

4. Chique en verfijnd: Troubadour Apex 3.0 Backpack

Belangrijke specificaties:

5. Ingetogen en veelzijdig: Everlane The ReNew Transit Backpack

5. Ingetogen en veelzijdig: Everlane The ReNew Transit Backpack

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de Everlane ReNew Transit-rugzak, een duurzame en veelzijdige optie voor mensen die op zoek zijn naar een laptoprugzak die naadloos overgaat van werk naar reizen en dagelijks gebruik. Gemaakt van 100% gerecycled polyester met een waterbestendige afwerking, belichaamt deze rugzak het merk's toewijding aan duurzaamheid. Met een capaciteit van 27L, een gewatteerd vak voor een 15" laptop, externe en interne waterfleszakken en interne documentmouwen is het een praktische keuze voor verschillende doeleinden.

Volgens Backpackies wordt de "moderne, minimalistische ontwerp en veelzijdigheid" van de rugzak geprezen, waarbij de aanpasbaarheid voor school, werk, reizen of de sportschool wordt benadrukt. Het uniseks ontwerp zorgt ook voor een comfortabele pasvorm voor de meeste gebruikers, wat het nog aantrekkelijker maakt. Bovendien merkt Esquire op dat het beschikt over een "goed georganiseerd ontwerp met een gewatteerd laptopvak, meerdere externe en interne zakken, en een doorvoerband voor rollende bagage", wat de functionaliteit versterkt.

Everlane's duurzame praktijken ontvangen ook veel lof, waarbij klanten het gebruik van vernieuwde materialen en schonere chemicaliën waarderen. De transparantie in prijsstelling, met de toewijding van het merk om de kosten van het maken van hun producten te delen, wordt met name gewaardeerd. Dit sluit aan bij de ethiek van het bedrijf van transparante en duurzame productie, wat resoneert met milieubewuste consumenten.

In de wereld van laptoprugzakken schittert de Everlane ReNew Transit-rugzak als een duurzame en multifunctionele keuze. De combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en stijl voor een prijs van $85 maakt het een overtuigende optie voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige en milieuvriendelijke rugzak.

In vergelijking met traditionele laptoprugzakken onderscheidt de Everlane ReNew Transit-rugzak zich door zijn milieuvriendelijke constructie en doordachte ontwerp. Hoewel sommigen misschien op zoek zijn naar extra gespecialiseerde functies zoals extreme weersbestendigheid of zware constructie voor specifieke buitenactiviteiten, blinkt de Everlane ReNew Transit-rugzak uit als een alledaagse, multifunctionele, duurzame keuze.

Tot slot belichaamt de Everlane ReNew Transit-rugzak een harmonieuze mix van duurzaamheid, functionaliteit en stijl. De veelzijdigheid en milieuvriendelijke constructie maken het een opvallende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een laptoprugzak die aansluit bij hun waarden zonder in te leveren op praktisch nut.

Voordelen Everlane The ReNew Transit Backpack
 • Duurzame en milieuvriendelijke constructie van 100% gerecycled polyester
Nadelen Everlane The ReNew Transit Backpack
 • Kan gespecialiseerde functies missen voor extreme buitenactiviteiten

Hoe kies je de beste laptoprugzak?

Verschillende gebruiksscenario's

Bedenk allereerst goed waar je de laptoprugzak voor gaat gebruiken. Zit je veel in het ov? Ga je lange stukken lopen met de rugzak op? Neem je veel andere spullen zoals boeken, sportkleding of extra (rand)apparatuur mee? Dit heeft allemaal invloed op het gewicht, het formaat, de draagcapaciteit en de ergonomie van een laptoptas.

Het juiste formaat van de rugzak

Het formaat van de laptoprugzak is één van de belangrijkste kenmerken om op te letten. Dit hangt ten eerste af van de grootte van je laptop. Is het bijvoorbeeld een laptop van 17 inch of toch een 15 inch laptop

Andere zaken zijn net zo goed van belang. Ga je de rugzak alleen als laptoptas gebruiken of ook voor andere accessoires, zoals een muis of goede laptopkoeler?

Koop dus een rugzak of laptophoes die minstens de grootte van je laptop ondersteunt, of wat groter als je meer draagcapaciteit nodig hebt! 👇

Draagcapaciteit

Als je de rugzak als multifunctionele tas gaat gebruiken, dan raad ik aan dat je een model koopt met voldoende extra vakken. Er zijn een hoop die veel opslagruimte hebben voor allerlei andere spullen. Denk aan de hierboven genoemde accessoires, maar ook camera's, documenten of boeken. Bedenk dus eerst wat je allemaal wilt meenemen.

De capaciteit van een rugzak wordt traditioneel gemeten in liters. Rugzakken waar je alleen je laptop en een paar boeken in kwijt moet, zijn tussen de 10 en 16 liter. De meest veelzijdige laptoprugzakken zijn rond de 20 à 25 liter. In professionele camera rugzakken past doorgaans 30 liter of meer.

Materiaal

Het materiaal van een rugzak is veelbepalend. De beste laptop verdient nou eenmaal goede bescherming. Hieronder licht ik vier veelgebruikte materialen voor laptoptassen toe:

 • Canvas is een zeer duurzame stof. Een canvas rugzak is waterbestendig. Het beschermt je laptop en andere accessoires tegen een lichte regenbui. Vergeet niet: het is een waterbestendig materiaal, maar niet waterdicht!
 • Nylon en polyester zijn de lichtste materialen en zijn ook zeer duurzaam, maar ze zijn niet ideaal om een laptop tegen schokken te beschermen. Deze materialen zijn ook niet waterdicht.
 • Traagschuim is het ideale materiaal voor schokabsorptie. Het absorbeert de energie en verdeelt deze op een intelligente manier, waardoor je laptop ultieme bescherming tegen schokken krijgt.
 • Leren laptoprugzakken zijn de meest stijlvolle rugzakken. Ze zijn duurzaam, kunnen waterdicht gemaakt worden en zijn dus ideaal voor zowel de zakelijke gebruiker als de reiziger. Leer is echter wel een stuk zwaarder en vaak ook duurder ten opzichte van de andere materialen hierboven.

Onderschat overigens het belang van de ritsen niet: een rits die van slechte kwaliteit is, doet de bruikbaarheid van je rugzak uiteindelijk teniet. Als je in een winkel bent, test dan elke rits om te zien hoe soepel hij werkt en hoe stevig het lipje is.

Als je online shopt, zoek dan naar ritsen met regenbescherming (die zijn duurder, maar ze zijn het waard). Let ook op hoeken van 90 graden bij rugzakken, want dat maakt het moeilijk of bijna onmogelijk om de rits die hoek om te krijgen. Ga voor een laptoprugzak met metalen ritsen; plastic ritsen gaan niet lang mee bij dagelijks gebruik.

Beveiliging van laptoprugzakken

Ik raad een rugzak met anti-diefstalfuncties ten zeerste aan, zeker als je veel reist. Dit zijn functies als verborgen ritsen, RFID-bescherming en stof die snijbestendig is. Zo maak je het zakkenrollers en dieven een stuk lastiger en blijven je bezittingen goed beschermd.

Reddit-gebruiker yanggang1998 beaamt dit en zegt:

...it’s a nice peace of mind. Less worry.

Comfort

Wanneer je een volle laptoprugzak mee moet sjouwen, heb je een comfortabele laptoprugzak nodig. Eentje met ergonomisch gevormde, gewatteerde schouderriemen, die van zichzelf niet al te zwaar is en een met luchtgaas bedekte, ademende achterkant heeft, zodat je minder snel last krijgt van een bezwete rug.

Zorg ervoor dat de rugzak het gewicht van je spullen gelijkmatig verdeelt. De meeste sites met aanbevelingen over het dragen van rugzakken, suggereren dat je een rugzak hoog op je rug moeten dragen met de onderkant van de rugzak op of boven je middel.

Rugzak met een laptop half erin

Als je regelmatig veel gewicht draagt, maakt een borst-, taille- of heupgordel een groot verschil bij het verlichten van de belasting op je rug.

Reis je vaak met het vliegtuig? Dan moet een reisvriendelijke laptoprugzak meer te bieden hebben dan enkel het juiste formaat van handbagage (de algemene regel is 56 x 45 x 25 cm). Hier zijn vier kenmerken die ervoor zorgen dat een laptoprugzak comfortabel is om mee te nemen op vliegreizen:1Travelbags. (n.d.). 'Wat is het juiste formaat handbagage per luchtvaartmaatschappij? Alle afmetingen in één overzicht.'

 • Handgrepen aan de boven- en zijkanten van de rugzak.
 • Een riem aan de achterkant tussen de schouderbanden waarmee je de rugzak gemakkelijk over het uitschuifbare handvat van een rolkoffer schuift.
 • Of misschien wil je wel een rolkoffer van je laptoprugzak zelf maken? Wieltjes en een uitschuifbaar handvat zorgen ervoor zodat je je laptoprugzak in een mum van tijd omtovert tot een rugzak op wieltjes.

Budget

Bij je aankoop moet je ook rekening houden met je budget. Als het in je budget past, raad ik aan dat je investeert in een laptoprugzak die jarenlang meegaat. Dat is veel duurzamer dan een goedkopere rugzak die je telkens moet vervangen. Dit bespaart je op den duur ook meer geld. Houd wel in je achterhoofd dat duur niet altijd gelijk staat aan duurzaam.

Een goede vuistregel is dat je zoekt naar merken die trots zijn op hun uitrusting en die ruime garanties biedt. Dat betekent meestal dat een merk kwaliteitsproducten maakt waar ze graag garant voor staan. Lees ook altijd gebruikersreviews. Dit geeft een duidelijk beeld van wat andere mensen van die laptop rugzak vinden en hoe het zich in de praktijk staande houdt!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste laptoprugzak?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste gaming-pc is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Wat is volgens Tweakers de beste laptoprugzak?

De beste laptoprugzak volgens Tweakers is de Everki Titan in de kleurencombinatie. Deze rugzak blinkt uit in zijn ruime opbergmogelijkheden, met een speciaal vak voor laptops tot 18,4 inch, wat uitzonderlijk is. 


De Everki Titan is ook voorzien van handige organisatievakken voor accessoires en documenten, waardoor je alles geordend en snel bij de hand hebt. 

Het draagcomfort is verzekerd door ergonomisch ontworpen schouderbanden en een gewatteerd rugpaneel, wat belangrijk is voor je ruggezondheid bij langdurig dragen.

Bovendien biedt de rugzak extra bescherming tegen diefstal met zijn duurzame, snijbestendige materialen en RFID-bescherming, wat je gemoedsrust geeft tijdens het reizen.

Wat is volgens Test Results de beste laptoprugzak?

De beste laptoprugzak volgens Test Results is de Fjallraven Kånken Laptop. Deze iconische rugzak combineert stijl met functionaliteit, ideaal voor zowel dagelijks gebruik als reizen. 


Hij is speciaal ontworpen om laptops tot 17 inch veilig te vervoeren, met een apart, gewatteerd laptopvak dat je apparaat beschermt tegen stoten en krassen. 

De Kånken Laptop is gemaakt van duurzaam Vinylon F materiaal, wat water- en vuilafstotend is, waardoor je spullen droog en schoon blijven. 

Bovendien zorgt het ergonomische ontwerp met verstelbare schouderbanden voor optimaal draagcomfort, wat belangrijk is als je lange dagen onderweg bent. Met deze rugzak kies je voor een betrouwbare en stijlvolle partner voor al je avonturen.

Veelgestelde vragen over laptoprugzakken

We hebben nog geen vragen ontvangen over de beste laptoprugzakken. Heb je dit artikel gelezen en zit je met een vraag of opmerking? Laat ons het weten via het feedbackformulier hieronder, dan nemen we ze op in deze sectie!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen