De Beste Laptoprugzak Kopen? Let dan op deze Zaken!

Wayne Koers

Geschreven door: Wayne Koers

Een goede laptoprugzak is van essentieel belang.

De Beste Laptoprugzak Kopen? Let dan op deze Zaken!

Bij een nieuwe laptop hoort natuurlijk de beste laptoprugzak om je laptop veilig in te vervoeren. De kans is groot dat je laptop cruciaal is voor je persoonlijk leven of werk en je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat hij altijd veilig en beschermd is!

Als je besluit om een nieuwe laptoprugzak te kopen, is het zeker handig om dit artikel even door te nemen, omdat ik enkele belangrijke zaken bespreek die je in gedachten moet houden voordat je een laptoptas selecteert!

Anti Diefstal Waterdichte Rugzak Inclusief Usb Oplaadstation

Anti Diefstal Waterdichte Rugzak Inclusief Usb Oplaadstation
Hoogte: 45 cm
Breedte: 31 cm
Volume in liters: 25,6 L
Materiaal: Canvas
Product gewicht: 0 gram
Aantal vakken: 15
Geschikt voor laptopafmeting: 15 inch
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Case Logic VNB217

Case Logic VNB217
Materiaal: Nylon
Aantal vakken: 3
Geschikt voor laptopafmeting: 17 inch
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

Case Logic Era Backpack

Case Logic Era Backpack
Materiaal: Polyester
Aantal vakken: 3
Geschikt voor laptopafmeting: 15 inch
Bekijk prijs op Bol.comPijltje

De beste laptoprugzak koopgids: hoe maak je de beste koop?

Of je nu een zakenman, student of reiziger bent: wanneer je van plan bent om je beste laptop en zijn accessoires, zoals de oplader, muis of goede laptopkoeler, te vervoeren, dan is een traditionele rugzak of enkel een laptophoes niet de beste optie. Een traditionele rugzak mist die extra beschermlaag die nodig is om je laptop veilig te vervoeren.

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij je aankoop, zoals bruikbaarheid, comfort en prijs. Wat en hoeveel ga je dragen? Heb je extra bescherming nodig tegen regen? Wil je een aparte plaats voor elk van je apparaten?

Ik licht al deze factoren hieronder voor je uit en vertel je wat de voordelen zijn van een goede laptoprugzak! 🧐

Wat is een laptoprugzak?

Een laptoprugzak is een speciaal soort rugzak die ontworpen is om de veiligheid van je laptop te waarborgen. Ze beschermen je laptop tegen vallen en stoten en hebben een speciaal compartiment voor je laptop.

Dit compartiment heeft meer vulling in de boven-, onder- en zijkanten en bevat een riem om ervoor te zorgen dat je laptop goed op zijn plaats zit. Als je per ongeluk je rugzak laat vallen, hoeft je je meestal geen zorgen te maken, omdat die extra laag van bescherming je laptop beschermt tegen eventuele schade.

Student met rugzak op haar rug

Bestudeer eerst je eigen situatie

Je woon-werkverkeer

Het is de moeite waard om tijd te besteden aan het uitzoeken van de uitdagingen van je woon-werkverkeer en hoe je rugzak deze uitdagingen het hoofd biedt. Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

Als je met de metro of trein naar je werk, school of een andere bestemming reist, kan de beperkte beenruimte een probleem zijn. In dat geval wil je een laptoprugzak die compact genoeg is om je benen niet te belasten en mensen niet per ongeluk in het gezicht te slaan terwijl je staat.

Of misschien neem je een bus met voldoende beenruimte, maar is je halte meer dan een kilometer van je bestemming verwijderd. Dan wil je een laptoprugzak die comfortabel genoeg is om die afstand te dragen. Als je je op de fiets verplaatst, wil je iets met goede weerbestendigheid. 🚴

Denk daarom goed na over alle manieren waarop je naar kantoor, werkplek, klant, koffieshop of school reist.

Je werkplek

Of je nu werkt in een traditioneel kantoor, een co-working-ruimte, een koffiehuis, het zwembad van je appartementencomplex of de zolder van je schoonvader: verschillende laptoprugzakken werken beter of slechter voor verschillende werkruimtes.

Als je bijvoorbeeld regelmatig in een koffiehuis werkt, is het prettig om een laptoptas te hebben die op zichzelf staat. Op die manier glijdt hij niet langs de tafelpoten naar de vloer en zit hij niemand in de weg.

Als je op een traditioneel kantoor in een hokje werkt, is het prettig als je laptoprugzak klein genoeg is en gemakkelijk onder je bureau past. Als je naar school gaat, stel je waarschijnlijk een laptoprugzak op prijs die comfortabel genoeg is om tussen de lessen door te dragen en voldoende compartimenten heeft voor al je gerief.

Rugzak, laptop en andere accessoires in beeld

Bijkomende activiteiten

Een laptoprugzak kan meer dan alleen een laptop bevatten, dus denk na over eventuele nevenactiviteiten waarvoor je de rugzak wilt gebruiken. Dit kan het volgende zijn:

Er zijn nog talloze andere scenario's mogelijk buiten die op deze lijst en natuurlijk zijn laptoprugzakken niet geschikt voor elke activiteit, maar het is noodzakelijk om je eigen situatie altijd in het achterhoofd te houden, zeker in de punten die ik hieronder aanhaal!

Belangrijkste zaken om op te letten bij je aankoop

Formaat van de rugzak

Het formaat van de laptoprugzak is één van de belangrijkste kenmerken om op te letten. Dit hangt ten eerste af van de grootte van je laptop, maar ook af van andere zaken, zoals of je de rugzak alleen als laptoptas gaat gebruiken of ook voor andere accessoires.

Koop dus een rugzak die zéker de grootte van je laptop ondersteunt, of wat groter als je meer draagcapaciteit nodig hebt! 👇

Draagcapaciteit

Als je de rugzak als multifunctionele tas gaat gebruiken en misschien ook voor andere activiteiten, dan raad ik je aan om een model te kopen met voldoende extra vakken.

Terwijl je sommige laptoprugzakken krijgt met net genoeg ruimte om je laptop te dragen, hebben anderen veel opslagruimte om alles wat je wilt meenemen op te bergen.

Als je een student bent, dan heb je wat meer ruimte nodig om je studieboeken, lunchpakket, drinkbus, enzovoort mee te nemen. Bekijk dus eerst grondig wat je allemaal wilt meenemen, en zoek dan naar een laptoprugzak die dat ook aankan!

Twee studenten op een bankje met een laptop

Materiaal

Het materiaal van een rugzak bepaalt of het een duurzame, lichtgewicht rugzak is of niet. Tegenwoordig zijn we zo geavanceerd dat we van alles rugzakken kunnen maken, dus het belangrijk om op het materiaal van de rugzak te letten.

Hieronder licht ik de top vier materialen toe die men op grote schaal gebruikt om laptoprugzakken te maken:

  • Canvas is een zeer duurzame stof. Een canvas rugzak is waterbestendig. Het beschermt je laptop en andere accessoires tegen een lichte regenbui. Vergeet niet: het is een waterbestendig materiaal, maar niet waterdicht!
  • Nylon en polyester zijn de lichtste materialen en zijn ook zeer duurzaam, maar ze zijn niet ideaal om een laptop tegen schokken te beschermen. Deze materialen zijn ook niet waterdicht.
  • Traagschuim is het ideale materiaal voor schokabsorptie. Het absorbeert de energie en verdeelt deze op een intelligente manier, waardoor je laptop ultieme bescherming tegen schokken krijgt.
  • Leren laptoprugzakken zijn de meest stijlvolle rugzakken. Ze zijn duurzaam, kunnen waterdicht gemaakt worden en zijn dus ideaal voor zowel de zakelijke gebruiker als de reiziger. Leer is echter wel een stuk zwaarder, en een redelijk grote computer rugzak van leer is vaak erg prijzig.

Onderschat ook het belang van de ritsen niet: een rits die van slechte kwaliteit is, doet de bruikbaarheid van je rugzak uiteindelijk teniet. Als je in een winkel bent, test dan elke rits om te zien hoe soepel hij werkt en hoe stevig het lipje is.

Als je online shopt, zoek dan naar ritsen met regenbescherming (die zijn duurder, maar ze zijn het waard). Let ook op hoeken van 90 graden bij rugzakken, want dat maakt het moeilijk of bijna onmogelijk om de rits die hoek om te krijgen. Ga voor een laptoprugzak met metalen ritsen; plastic ritsen gaan niet lang mee bij dagelijks gebruik.

Rugzak met een laptop half erin

Comfort

Wanneer je een laptop met toebehoren, studieboeken, opdrachten en zakelijke documenten draagt, heb je een laptoprugzak nodig met ergonomisch gevormde, gewatteerde schouderriemen en een met luchtgaas bedekte, ademende achterkant, zodat je huid kan ademen wanneer je de rugzak op je rug draagt.

Zorg ervoor dat de rugzak het gewicht van je spullen gelijkmatig verdeelt. De meeste sites met aanbevelingen over het dragen van rugzakken, suggereren dat je een rugzak hoog op je rug moeten dragen met de onderkant van de rugzak op of boven je middel.

Als je regelmatig veel gewicht draagt, maakt een borst-, taille- of heupgordel een groot verschil bij het verlichten van de belasting op je rug.

Reis je vaak met het vliegtuig? ✈ Dan moet een reisvriendelijke laptoprugzak meer te bieden hebben dan enkel het juiste formaat van handbagage. Hier zijn vier kenmerken die ervoor zorgen dat een laptoprugzak comfortabel is om mee te nemen op vliegreizen:

  • Handgrepen aan de boven- en zijkanten van de rugzak.
  • Een riem aan de achterkant tussen de schouderbanden waarmee je de rugzak over het uitschuifbare handvat van een rolkoffer kunt schuiven die je wilt inchecken.
  • Of misschien wil je wel een rolkoffer van je laptoprugzak zelf maken? Wieltjes en een uitschuifbaar handvat zorgen ervoor zodat je je laptoprugzak in een mum van tijd omtovert tot een rugzak op wieltjes.

Budget

Bij je aankoop moet je ook rekening houden met je budget. Als je het je kunt veroorloven, raad ik aan te investeren in een laptoprugzak die jarenlang meegaat in plaats van steeds een goedkopere rugzak te moeten vervangen.

Op de lange termijn zal de aankoop van een duurdere tas van hogere kwaliteit je waarschijnlijk geld besparen. Bedenk wel dat duur niet altijd gelijk staat aan duurzaam. Soms betaal je voor stijl, merk of slimme marketing. 💰

Een goede vuistregel is om te zoeken naar merken die trots zijn op hun uitrusting met ruime garanties. Dat betekent meestal dat een merk kwaliteitsproducten maakt waar ze graag garant voor staan. Lees ook altijd gebruikersreviews om te achterhalen wat andere mensen van die laptop rugzak vinden!

De 5 beste laptoprugzakken onder elkaar

1. Anti Diefstal Waterdichte Rugzak Inclusief Usb Oplaadstation

1. Anti Diefstal Waterdichte Rugzak Inclusief Usb Oplaadstation
Hoogte: 45 cm
Breedte: 31 cm
Volume in liters: 25,6 L
Materiaal: Canvas
Product gewicht: 0 gram
Waterafstotend: Nee
Aantal vakken: 15
Geschikt voor laptopafmeting: 15 inch

2. Case Logic VNB217

2. Case Logic VNB217
Bescherming laptop: Lichte stoten
Materiaal: Nylon
Hardcase of softcase: Softcase
Extra vakken: Documentenvak | Accessoirevak | Telefoonvak | Sleutelvak
Aantal vakken: 3
Geschikt voor laptopafmeting: 17 inch

3. Case Logic Era Backpack

3. Case Logic Era Backpack
Bescherming laptop: Spatwaterdicht
Materiaal: Polyester
Hardcase of softcase: Softcase
Extra vakken: Accessoirevak | Documentenvak | Tabletvak
Aantal vakken: 3
Geschikt voor laptopafmeting: 15 inch

4. Laptoptas 2 in 1 Laptop Rugtas Schoudertas voor 17.3 inch laptop – zwart

4. Laptoptas 2 in 1 Laptop Rugtas Schoudertas voor 17.3 inch laptop – zwart
Bescherming laptop: Lichte stoten | Spatwaterdicht | Zware stoten
Materiaal: Nylon
Hardcase of softcase: Softcase
Extra vakken: Accessoirevak | Documentenvak | Telefoonvak | Kledingvak | Sleutelvak | Tabletvak
Aantal vakken: 13
Geschikt voor laptopafmeting: 17.3 inch

5. Case Logic RBP217

5. Case Logic RBP217
Bescherming laptop: Lichte stoten
Materiaal: Nylon
Hardcase of softcase: Softcase
Extra vakken: Drinksysteemvak | Accessoirevak | Sleutelvak | Tabletvak | Telefoonvak | Documentenvak
Aantal vakken: 6
Geschikt voor laptopafmeting: 17.3 inch

Veelgestelde vragen over laptoprugzakken

🎒 Waarom heb ik een laptoprugzak nodig?

Een laptoprugzak is perfect voor iedereen die veel van zijn tijd onderweg is. Je laptop is goed beschermd tijdens het reizen en je hebt genoeg ruimte om je documenten veilig op te bergen, zonder risico op beschadiging.

💻 Welke maat rugzak heb ik nodig voor mijn laptop?

De capaciteit van een rugzak wordt traditioneel gemeten in liters. Rugzakken waar je alleen je laptop en een paar boeken in kwijt raakt, zijn tussen de 10 en 16 liter, de meest veelzijdige laptoprugzakken zijn rond de 20 à 25 liter, en de professionele camera rugzakken past doorgaans 30 liter en meer.

📏 Hoe weet ik de maat van mijn laptop?

Om de grootte van een laptopscherm te meten, neem je een meetlint en begin je te meten van linksonder het laptopscherm diagonaal naar rechtsboven het laptopscherm. Dat is je laptopmaat.

Laptopafmetingen geeft men meestal weer in inch, dus reken de centimeters om naar inch om je formaat te weten te komen. Een laptop met een diameter van 38,1 cm bijvoorbeeld, is een 15 inch laptop.

Welke laptoprugzak moet ik kopen?

Dat is helemaal aan jou en je budget; iedereen is uniek. Wat ik wel voor je heb, is een handige tabel met – naar mijn inzicht – de belangrijkste specificaties van de beste laptoprugzakken. Zo kun jij de beste keus maken.

Hoogte Breedte Volume in liters Materiaal Product gewicht Aantal vakken Geschikt voor laptopafmeting
1 Anti Diefstal Waterdichte Rugzak Inclusief Usb Oplaadstation 45 cm 31 cm 25,6 L Canvas 0 gram 15 15 inch
2 Case Logic VNB217 45 cm 31 cm 25,6 L Nylon 0 gram 3 17 inch
3 Case Logic Era Backpack 45 cm 31 cm 25,6 L Polyester 0 gram 3 15 inch
4 Laptoptas 2 in 1 Laptop Rugtas Schoudertas voor 17.3 inch laptop – zwart 45 cm 31 cm 25,6 L Nylon 0 gram 13 17.3 inch
5 Case Logic RBP217 45 cm 31 cm 25,6 L Nylon 0 gram 6 17.3 inch

Anti Diefstal Waterdichte Rugzak Inclusief Usb Oplaadstation

Hoogte: 45 cm

Breedte: 31 cm

Volume in liters: 25,6 L

Materiaal: Canvas

Product gewicht: 0 gram

Aantal vakken: 15

Geschikt voor laptopafmeting: 15 inch

Case Logic VNB217

Hoogte: 45 cm

Breedte: 31 cm

Volume in liters: 25,6 L

Materiaal: Nylon

Product gewicht: 0 gram

Aantal vakken: 3

Geschikt voor laptopafmeting: 17 inch

Case Logic Era Backpack

Hoogte: 45 cm

Breedte: 31 cm

Volume in liters: 25,6 L

Materiaal: Polyester

Product gewicht: 0 gram

Aantal vakken: 3

Geschikt voor laptopafmeting: 15 inch

Laptoptas 2 in 1 Laptop Rugtas Schoudertas voor 17.3 inch laptop – zwart

Hoogte: 45 cm

Breedte: 31 cm

Volume in liters: 25,6 L

Materiaal: Nylon

Product gewicht: 0 gram

Aantal vakken: 13

Geschikt voor laptopafmeting: 17.3 inch

Case Logic RBP217

Hoogte: 45 cm

Breedte: 31 cm

Volume in liters: 25,6 L

Materiaal: Nylon

Product gewicht: 0 gram

Aantal vakken: 6

Geschikt voor laptopafmeting: 17.3 inch

Conclusie

Het vinden van een goede laptoprugzak is gemakkelijk als je weet waar je op moet letten en vooral wat belangrijk voor jou is. Na het lezen van dit artikel ben ik vrij zeker dat je in staat bent een comfortabele en duurzame laptoprugzak te kopen!

Laat je me weten welke het geworden is? Bedankt voor het lezen en veel plezier ermee!

Was dit artikel behulpzaam?